‼️عارضشدن حيض يا استحاضه در اعتكاف
🔷س 1310: حكم اعتكاف زنی كه در ايام اعتكاف ـ چه در روز اول يا دوم يا سوم ـ حيض يا استحاضه بر او عارض شده، چيست؟
✅ج: در صورت حائضشدن حتی اگر در ساعات آخر روز سوم باشد اعتكاف باطل میشود و بايد فوراً از مسجد خارج شود؛ ولی در صورت استحاضه اگر به وظيفه مستحاضه نسبت به روزهاش عمل كند، اعتكافش صحيح است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️گفتگو با تلفن همراه
🔷س 1311: گفتگو با تلفن همراه در صورت ضرورت و يا عدم ضرورت در ايام اعتکاف چه حکمی دارد؟
✅ج: ضرری به اعتکاف نمیزند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️استفاده از #ترقه
🔷س 1313: استفاده از #ترقّه و مواد قابل انفجار و ساخت و خرید و فروش آنها اعم از اینکه موجب اذیّت و آزار بشوند یا خیر، چه حکمی دارد؟
✅ج: در صورتى که موجب اذيّت و آزار ديگران باشد و يا تبذير مال محسوب شود ويا خلاف قانون و مقرّرات نظام جمهورى اسلامى باشد جايز نيست.
#چهارشنبه_سوری
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️جبران خسارت بدنی و مالی
🔷س 1314: اگر کسی در شب چهارشنبه سوری، با انداختن ترقّه و امثال آن، موجب اذیّت و آزار دیگران شده باشد، چه وظیفه ای دارد؟
✅ج: درفرض سؤال باید توبه و استغفار نماید، و توبه ی از گناه هم با استغفار و پشیمانی از گناه و تصمیم جدّی بر تکرار نکردن آن حاصل میشود .
و اگر حق النّاس در میان است- یعنی آسیب بدنی و یا مالی به دیگران وارد کرده-، چنانچه آن شخص را میشناسد، باید خسارت آن را جبران کند، و یا به نحوی رضایت او را احراز نماید؛
و اگر او را نمیشناسد، و معلوم نیست، باید مبلغ خسارت را از طرف او به فقرا صدقه بدهد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️شعرخوانی جمعی خواهران در اتوبوسهای راهیان نور
🔷س 1315: #شعرخوانی_جمعی_خواهران در اتوبوسها و مناطق زیارتی راهیان نور با توجه به اینکه برخی برادران نیز صدای آنان را می شنوند چه حکمی دارد؟
✅ج: به طور کلی صدای زن اگر به صورت #غنا باشد و یا در جایی باشد که می داند نامحرم صدای او را می شنود و موجب #جلب_توجه و #تهییج_نامحرم یا مستلزم مفسده دیگری است، جایز نیست.
#عفاف_و_حجاب #رسیدن_صدای_زن_به_نامحرم
🆔 @resale_ahkam
‼️غصب محل معتكف ديگر
🔷س 1316: اگر کسی جای شخصی را که معتکف بوده غصب کند در صورتی که جاهل بوده و يا عامد آيا ضرری به اعتکافش میزند؟ و اگر ضرر میزند آيا شامل کفاره و... میباشد.
✅ج: گرچه بنابر احتياط مرتكب خلاف شده ولی اعتکاف صحيح است و کفاره هم ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️تعریف اعتکاف
🔷اعتكاف، در لغت به معناى توقف در جايى است و در اصطلاح فقهى، عبارت است از ماندن در مسجد به قصد عبادت خداوند، با شرايطى كه خواهد آمد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam
‼️تاخیر در اعتکاف
🔷س 1317: اگر معتكف مثلاً يك ساعت از ابتداى روز ـ بعد از طلوع فجر ـ تأخير كند آيا اين روز به عنوان روز اول اعتكاف حساب مىشود؟ چه تأخير عمدى باشد يا اضطرارى؟
✅ج: در اعتكاف بايد از ابتداى روز اول شروع كرد، لذا روزى كه ناقص مانده جزو اعتكاف محسوب نمىشود هرچند كه تأخير از روى اضطرار باشد.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @resale_ahkam