یک خبرنگار توئیت زده است که حساب های بانکی صدها شهروند هک شده و حساب هایشان خالی شده و در پی آن رضا رشیدپور توئیت زده است که هجوم هکرها به حسابهای بانکی صورت گرفته و می خواهد اطلاع رسانی کند و ...
دو توئیت پر اشکال؛ یکی فکر کرده مشکل خودش مشکل صدها شهروند است و یکی بر اساس اشتباه اولی به #شایعه ضریب داده و دامن زده است.
حالا پلیس فتا خواسته هر دو نفر برای تشویش اذهان عمومی پاسخگو باشند.
وقتی از سواد رسانهای اهالی رسانه و سلبریتی ها حرف می زنیم یعنی همین. یعنی حداقل توسط این بزرگواران شاهد شایعه پراکنی نباشیم.
روز به روز اهمیت داشتن سواد رسانهای بیشتر نمایان میشود.
#معصومه_نصیری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅توطئه در توییتر علیه ایران !
📍اگر میخواهید با پشت پرده اعتراضات این روزهای عراق بیشتر آشنا شوید، حتما این کلیپ را ببینید....
🎯همراهی سفیر بریتانیا با امام(ره)؛ از شایعه تا واقعیت
📽در روزهای اخیر ویدیویی از ایام حضور امام خمینی (س) در مدرسه علوی پس از ورود به ایران منتشر شده و فرد حاضر در کنار ایشان سر جان گراهام سفیر وقت بریتانیا در ایران معرفی شده است. این در حالی است که بر اساس بررسی ها، فرد مورد اشاره آقای حاج غلامحسین روغنی همان کسی است که امام در سال 1342 پس از آزادی از زندان قزل قلعه مدتی را در منزل وی در قیطریه تهران محصور بود.
سفیر انگلستان در دوران انقلاب نیز فرد دیگری بوده است. سر جان گراهام کمتر از دو هفته پیش از پیروزی انقلاب در قامت سفیر جدید بریتانیا به تهران وارد شد و تا اواخر بهار سال ۵۹ در تهران حضور داشته است.
📌#شایعه، معمولا یک تلاش جمعی برای تفسیر یک موقعیت مبهم، ولی جذاب است. مخاطب نیز به علت عدم دسترسی به اطلاعات دقیق به آن پناه می برند و آن را دهان به دهان نقل می کنند و گاه بر آن می افزایند. دو شرط «اهمیت» و «ابهام» قانون اصلی شایعه هستند.
📍دشمنداری؛ امکان استقلال سیاسی
تاملی در باب نسبت مفهوم دشمن و استقلال سیاسی ملی
🔹حمیدرضا میررکنی بنادکی، پژوهشگر فلسفه:
🔻ملتی که از تعیین دوست و دشمن خود به بهانه «صلح با همگان» دست کشد، امکان واقعی جنگ را از میان نبردهاست، بلکه صرفا از حضور جدی خود در صحنه سیاست صرف نظر کرده. بدون او نیز جنگ و سیاست برپا است، او تنها بهجای اینکه خود دوست و دشمنِ خود و نقطه نزاعِ خود را تعیین کند، به دیگر دولتها اجازه داده است تا برای او دوست و دشمنی تعیین کنند.
بر اساس همین حقیقت اشمیت در معروفترین اثر خود یعنی مفهوم امرسیاسی اینگونه مینویسد: « اگر مردمی، دیگر توان یا خواست حفاظت از خود را در سپهر سیاست نداشته باشند، سپهر سیاسی از میان نمیرود. [بلکه] تنها [آن] مردمان ضعیف محو میشوند. » این چیزی است که ما ایرانیان آن را تجربه کردهایم.
📌ادامه این مطلب را در سایت باشگاه اندیشه بخوانید:
🔗 http://bashgah.net/go/kku8/
📍چرا باید از گوگل بترسیم؟
🔻اینکه دیگران افکار شما را بخوانند، احتمالا برایتان وحشتناک است. گوگل با آیندهای که برای خود ترسیم کرده، بیشتر و بیشتر ما را تحت کنترل خود قرار خواهد داد.
این اتفاق چگونه افتاده و بهزودی چه ابعاد تازهای خواهد داشت؟ تماشا کنید.
📌نسخه باکیفیت:
🔗 http://bashgah.net/go/goop1/
🔴▪️انواع ارتباط:
سه دسته اصلی در انواع ارتباط ها عبارتند از:
1⃣ارتباط بين فردی (Interpersonal Communication)که بين دو نفر و به شکل معمول چهره به چهره برقرار می شود. در اين نوع ارتباط انواع پيام های کلامی و غيرکلامی منتقل خواهد شد.
2⃣ارتباط گروهی (Group Communication) که در آن يک نفر با چند نفر ارتباط برقرار کرده و خود را منتقل می نمايد. سخنرانی برای يک گروه از افراد نمونه شناخته شده اين نوع ارتباط است.
3⃣ارتباط جمعی (Mass Communication)که در آن انتقال پيام به تعداد زيادی از افراد و در يک زمان صورت می گيرد و انتظار می رود در گيرندگان پيام، معناي مشابه با معناي مورد نظر فرستنده پيام ايجاد شود. نمونه ارسال اطلاعات، ايده ها و برداشت ها از طريق وسايل ارتباطی و دريافت آن توسط تعداد زيادی از افراد در يک زمان را در راديو، تلويزيون، روزنامه، مجله و ساير رسانه های جمعی مکتوب و غيرمکتوب، می توان ديد.
#انواع_ارتباط
✅ چرا در پیامهای تلگرامی دلخوری بهوجود میآید؟
💠حتما برای شما هم پیش آمدہ که وقتی یک پیامی را از طرف دوستانتان میخوانید دلخور و عصبانی شوید.
🔸در این دنیای همهچیز مجازی امروزی، خیلی وقتها پیش آمدہ که پیام مکتوب مهمی را چه از طریق sms و چه شبکههای اجتماعی برای فردی فرستادہایم اما دریافتکنندہ پیام، با لحنی که موردنظر ما نبودہ پیام را خواندہ و برداشت نادرستی از محتوا داشته و دلخور شدہ است.
🔸علت این دلخوریهای پیامکی درواقع نبودن روح در این پیامهاست. چرا که پیام مکتوب لحن و زبان بدن ندارد و وقتی شما با هر نیتی پیامی را برای کسی میفرستید هر چیزی ممکن است برداشت شود به جز نیت شما و گاهی ممکن است سالها حتی بین دو برادر دلخوری و کینه در اثر این سوبرداشتها ایجاد شود.
💠 درک درست پیامهای عاطفی شامل سه بخش میشود:
🔻۱- واژهها %۷
🔻۲- لحن %۳۸
🔻۳- زبان بدن %۵۵
🔸هنگامی که ما پیامکی، چه در تلگرام و چه سایر شبکههای اجتماعی میفرستیم، فقط %۷ کار را انجام دادہایم و فقط واژہها را منتقل کردہایم چرا که نه لحن داشتهایم و نه زبان بدن، بههمین خاطر دریافتکنندہ پیام خیلی از اوقات عصبانی و دلخور میشود.
🔸پس این را همیشه به یاد داشته باشید اگر پیام مهمی برای کسی دارید حضوری یا تلفنی پیام را به وی برسانید تا از هرگونه برداشت نادرست جلوگیری شود.
🔸 تحلیل مطالبی که در شبکه های اجتماعی فراگیر میشوند بر اساس چرخه احساسی
🔸 طبق پژوهش سایت ebay بیشتر محتوایی که در شبکه های اجتماعی فراگیر (Viral) شده اند در نقاط زرد رنگ چرخه احساس رابرت پلاچیک بوده اند (شکل بالا)
🔸 شگفتی، جلب توجه، تحسین وعدم قطعیت احساس هایی بودند که مطالب فراگیر شده بیشتر آنها را تحریک میکنند.
#سواد_رسانه_ای
#رصدخانه_آرما
هدایت شده از انجمن سواد رسانه طلاب
pdf.pdf
2.74M
🔹مقاله: ستارگان سینما و هویت آنلاین: مطالعه نشانهشناختی بازسازی مفهوم ستارگی پس از اینترنت
(مطالعه موردی تصاویر منتشر شده در #اینستاگرام #الناز_شاکردوست)
نویسندگان: صادق رشیدی؛ زهرا صبورنژاد
🔹منبع: فصلنامه مطالعات رسانه های نوین، دوره 1، شماره 3، پاییز 1394.
🔻چکیده:
این مقاله با هدف مطالعه و تحلیل مفهوم ستارهسازی پس از #اینترنت و تحلیل تأثیرات رسانههای جدید و مجازی در دگرگونی معنای ستارگی نوشته شده است. در این مقاله تلاش شده تا با استفاده از مطالعه موردی بومی و مطالعه معنای ستارگی و ستارهسازی در #سینما از دیدگاههای گوناگون، نقش اینترنت و فضاهای مجازی در تغییر و دگرگون کردن معنای ستاره سینمایی را مورد تحلیل قرار گیرد. بدین منظور برای مطالعات موضوع مورد نظر و تحلیل یافتهها و نمونههای موردی این مقاله، از تحقیق کیفی با رویکرد #مطالعات_فرهنگی و روش #نشانه_شناسی استفاده شده است.
نتایج این مطالعات در مجموع نشان میدهد که ستارههای سینمایی در تعامل بی واسطه با مخاطب و نیز با راهبرد خودبیانگری و تصاویر شخصی و خصوصی تغییر مهمی در شیوههای نگرش جامعه به معنای ستارگی ایجاد کردهاند و چگونگی ستارهسازی و معرفی آن به جامعه، که در روشهای کلاسیک و وابسته به #رسانههای_جمعی و #نشریات عام، تحت اختیار #هنرپیشه ها نبود، این بار در بافت و شرایط جدید و بی واسطهای در جریان است و در حقیقت معنای جدید ستارگی، ستاره بودن در شرایط پس از اینترنت است.
#انجمن_سواد_رسانه_طلاب
✅ @savad_rasaneh
هدایت شده از مدیالوژی/Medialogy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #تحریف تاریخ به سبک شبکه منوتو: این خود ایرانیها بودند که #کودتای28مرداد را انجام دادند نه آمریکا و انگلیس!
هدایت شده از سواد رسانهای
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚦اصولاً رسانهها مبنای #القایی و باورسازی دارند و همین نکته باعث میشود به راحتی #مخاطب_منفعل را با واقعیتهای ساختگی خود فریب دهند!
🔸یادگیری #سواد_رسانه_ای و به ویژه مجهز شدن به دانش #تفکر_انتقادی کمک می کند تا برابر رسانهها زودباور نباشیم!
📲 @savaderesanei