به نقل از اداره آمادهسازی و چاپ:
کتاب «اقلیتهای دینی در عصر صفوی» اثر حجت الاسلام رمضان محمدی و دکتر محمدباقر خزائیلی توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و مشارکت قطب مطالعات فرهنگ و تمدن شیعه در دوره صفویه به زودی منتشر شد
ناشر: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با همکاری قطب مطالعات فرهنگ و تمدن شیعه در دوره صفویه
تاریخ نشر: پاییز 1399
تعداد صفحات: 281 صفحه
قیمت: 35000 تومان
چکیده:
روزگار صفویه دوره رشد و شکوفایی تمدن ایرانی و دوران افزایش اقتدار ایران در منطقه و جهان بود. به گونهای که برای نخستین بار در تاریخ ایران پس از اسلام، یک دولت ایرانی توانست ضمن پایهریزی دولت−کشوری بر مبنای مرزهای کهن ایران زمین، برای مدتی طولانی و به گونهای نهانی تجاوزات همه بیگانگان را دفع و کشور را از ورود و استقرار عناصر جدید قدرت از بیرون حفظ کند.
پژوهش حاضرمتمرکز به بررسی وضعیت اقلیتهای دینی در دوره شاه عباس اول تا سقوط دولت صفوی است. مراد از اقلیتهای دینی در این پژوهش، مسیحیان، یهودیان، زرتشتیان و هندوان است که هریک به اقتضای موقعیت و جایگاه خود در جامعه در شاخههای مختلف با دولت صفوی همگرایی داشتند. آنچه بررسی جایگاه اقلیتهای دینی را در عصر صفوی جذابتر می کند آن است که دولت صفوی بهعنوان یک دولت شیعی که خاستگاه و مشروعیت خود را از دین اسلام و مذهب تشیع گرفته بود، به شدت بر مسئله مذهب و ادیان بهعنوان یک موضوع محوری تأکید داشت.
___
کانال پژوهش:
🔵https://eitaa.com/mrisc_rihu
گروه اطلاع رسانی پژوهش:
🔴https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
🔴 فروش در فروشگاه اینترنتی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه:
📕http://rihu.ac.ir/fa/book
به نقل از اداره آماده سازی و چاپ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه:
کتاب «فلسفههای تعلیم و تربیت در تمدن اسلامی» اثر مشترک حجج اسلام آقایان دکتر محمد داودی، محمد بهشتی و دکتر سعید بهشتی توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با مشارکت سمت منتشر شد
♦️گروه: علوم تربیتی
♦️تاریخ انتشار: پاییز1399
♦️تعداد صفحات: 446 صفحه
♦️قیمت: 56000 تومان
چکیده:
فرهنگ و تمدن اسلامي اگر بخواهد هويت ممتاز خود را حفظ كرده، به بالندگي خود ادامه دهد، گريزي از توليد فلسفة تعليم و تربيت و علوم تربيتي خاص خود ندارد. نخستين گام در اين مسير، بازخواني فلسفههاي شكوفاشده در دامن فرهنگ و تمدن اسلامي و سازگار شده با اقتضائات آن با نگاه تعليموتربيتي است.
در اين اثر كه حاصل سه طرح پژوهشی شامل فلسفة تعلیموتربیت مشاء، اشراق و متعالیه، در قالب کتاب درسی تلخیص و بازنویسی شده، گام نخست در تدوين فلسفة تعليم و تربيت اسلاميايراني است كه با بازخواني این فلسفهها با نگاه تربيتي، مبانی تعلیموتربیت برای هر مکتب فلسفی به صورت جداگانه در قالب مبانی مابعدالطبیعی، معرفتشناختی، انسانشناختی، اخلاقشناختی و جامعهشناختی تعلیموتربیت استخراج و ارائه شده است. همچنین با استخراج دلالتهاي مبانی و استخراج آرای تربیتی فیلسوفان هر مکتب، نظرية تعليموتربيت آنان را بهصورت مستقل در قالب مفهوم و ماهيت، اهداف، ساحتها، عوامل، مراحل تربیت و ... ارائه کرده است
...................
https://eitaa.com/mrisc_rihu
https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
پیام دکتر علی محمد حکیمیان رییس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس
...............................
بسم الله الرحمن الرحیم
این روزها آغاز کار یک دانشگاه بزرگ انسان سازی به پهنای ایران عزیز است، آغاز جنگ تحمیلی و شروع مقاومت همراه با تعالی یک امت در برابر همه شیاطین عالم. بزرگ قامتان ایران از زن و مرد،کوچک و بزرگ تحت زعامت و رهبری حضرت روح الله رضوان الله علیه.
ایران در آن دوران بر روی قامت مردان و زنان ایستاده اش پرچمی به اهتزاز در آورد که همه عالم آن ایستاده پرچم را تاکنون مشاهده می کنند.این پرچم از سرزمین دلیران،شیران ،بسیجیان و پاسداران و ارتشیانی به اهتزاز درآمد تا همه مستضعفان جهان از آن الگوی مقاومت و ایستادگی بگیرند. امروز پرچم ما زنده و پایدار شعار مقاومت می دهد و جانشین بر حق روح الله آیت الله خامنه ای با فریادهای خود هیمنه دشمن غدار را شکسته و خاکریزهای فتح بزرگ را تا دریای مدیترانه و شبه جزیره عربستان گسترش داده.فریاد ما چون شیران دلیرمان ایستادگی و عمل به مکتب حسین خواهد بود که هیهات منا الذله
روانشناسی در نهج البلاغه به چاپ یازدهم رسید
............................................
به نقل از اداره آماده سازی و چاپ:
کتاب روانشناسی در نهج البلاغه اثر حجج اسلام آقایان دکتر مسعود آذربایجانی و دکتر محمدصادق شجاعی به چاپ یازدهم رسید. اولین نوبت چاپ این اثر ارزشمند پژوهشی در پاییز سال 1393 توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر و به جامعه علمی کشور عرضه شد. با توجه به استقبال مخاطبین از این اثر علمی مجموع تیراژ نسخه های منتشر شده آن در چاپ یازدهم بالغ بر 24000 نسخه می رسد.
_
کانال پژوهش:
🔵https://eitaa.com/mrisc_rihu
گروه اطلاع رسانی پژوهش:
🔴https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
🔴 به زودی منتشر می شود:
به نقل از اداره آماده سازی و چاپ، درسنامه آشنایی با کلیات حقوق شهروندی اثر ارزشمند حجتالاسلام و المسلمین سیدجواد راثی ورعی مدیر و عضو هئیت علمی گروه حقوق و فقه اجتماعی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به زودی منتشر می شود.
این اثر به سفارش دستیار ویژه وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری در امور حقوق شهروندی و نماینده وزارت علوم در ستاد حقوق بشر، نگارش یافته و تقدیم جامعه علمی کشور می شود.
چکیده
«آشنایی با کلیات حقوق شهروندی» با هدفِ آشنایی شهروندان، به ویژه دانشجویان وپژوهشگران رشتههای دانشگاهی در دورههای مختلف، با حقوق شهروندیِ مندرج در قانون اساسی وسایر قوانین و مقرّرات جمهوری اسلامی است که برگرفته از فرهنگ اسلامی ـ ایرانی میباشد. در جامعه اسلامی نیز مثل بسیاری از جوامع، «حقوق شهروندی» همراه با «مسئولیتهای شهروندی» نسبت به یکدیگر وحکومت معنا ومفهوم داشته وموجب دستیابی به اهداف میشود. کتاب یک مقدمه وسه فصل دارد. فصل اول: «مبانی»، و«منابع حقوق شهروندی در حوزههای بینالملل، وداخلی وملی»؛ فصل دوم: «حقوق مدنی و سیاسی»، «حقوق اقتصادی واجتماعی»، «حقوق فرهنگی» و«حق بر محیط زیست و صلح»، وفصل سوم: بررسی «حقوق شهروندی در مقام عمل». آشنایی با ساختارها ونهادهای مرتبط با این حقوق، در دو عرصه قانونگذاری ونهادسازی؛ حقوق شهروندی در حوزه عمومی وخصوصی؛ وفرایندهای شکلی ودادرسی در احقاق حقوق شهروندی؛ و بررسی چالشهای نظری و عملی، از جمله مباحث این متن آموزشی است.
🔵https://eitaa.com/mrisc_rihu
بنا به تصویب کمیته علمی، کنفرانس بین المللی آسیب شناسی مطالعات تاریخ اهل بیت مورخه ۸ آبان ماه ۹۹ به صورت وبینار برگزار خواهد شد. لینک وبینار و برنامه همایش متعاقباً اعلام خواهد شد.
لذا آن دسته از پژوهشگرانی که موفق به ارسال مقالات خود نشده اند، تنها تا ۱۵ مهرماه فرصت دارند. این بازه تمدید نخواهد شد.
👈 یادآور می شود مقالات به زبان های فارسی، عربی، انگلیسی پذیرفته خواهد شد.
👈 مقالات برگزیده در نشریات سیره پژوهی اهل بیت، پژوهشنامه تاریخ تشیع و پژوهشنامه علوی به چاپ خواهد رسید.
http://ahlalbaytconf.rihu.ac.ir
منتشر شد
---
به نقل از اداره آماده سازی و چاپ:
درسنامه «کتابشناسی و ماخذشناسی علوم اسلامی» از مجموعه دروس مصوب مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور با مشارکت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به قلم آقایان دکتر محمدعلی مهدوی راد و دکتر روح الله شهیدی منتشر شد.
مؤلفان: دکتر محمدعلی مهدوی و دکتر روحالله شهیدی
گروه: قرآنپژوهی
قیمت: 38000تومان
تعداد صفحات: 307
تاریخ نشر: پاییز 1399
چکیده:
در هر تحقیق و پژوهش، شناختِ منابع و مآخذ مورد نیاز امری ضروری است. محور اصلی این درس بازشناختِ منابعی است که در این راستا اثرگذارند. منابع کتابشناسی علوم اسلامی، محقّق را با ابعاد فکری تمدّن اسلامی، تاریخ علوم در جهان اسلام، جریانهای فکری مختلف و میراث مکتوب آنها، صحّت یا عدم صحّت انتساب کتابها به مؤلّفان، درونمایۀ آثار، کفایتها و کمبودهای آن آشنا میکند. در این درسنامه کوشش بر آن است که دانشجویان با منابع کتابشناختی در گسترههای مختلف علوم اسلامی، بهمعنای اعم، و علوم قرآن و حدیث، بهمعنای اخصّ، آشنا شوند و نظام ارائه شده در درس را بهمثابۀ نقشۀ راهی برای پژوهشهای خویش پیگیری کنند، بهگونهای صحیح دادههای بهدست آمده را در راستای مطالعات خویش به کار گیرند. این اثر بر اساس سرفصل مصوب و با حمایت مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور تدوین و بهعنوان منبع آموزشی درس کتابشناسی و مأخذشناسی علوم اسلامی، رشته علوم قرآن و حدیث معرفی شده است.
________
کانال پژوهش:
🔵https://eitaa.com/mrisc_rihu
گروه اطلاع رسانی پژوهش:
🔴https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
🔴 مصاحبه تخصصی مرکز پژوهشی مبنا با آقای دکتر مجید کافی جامعهشناس و عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با موضوع آسیبشناسی گسست نسلی در ایران
https://www.smhi.ir/index.php/interview/item/5444-1
https://t.me/smhi1390
برگزیده جشنواره بین المللی فارابی تاکید کرد:
سلامت روانی انسان به توحید یافتگی آن بستگی دارد
مشروح گفتگو در:
http://rihu.ac.ir/fa/news/37188