هدایت شده از پژوهش و فناوری
گروه فلسفه علوم انسانی برگزار میکند
کرسی علمی ترویجی «روش تفسیری اجتهادی جامع»
گروه فلسفه علوم انسانی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با هدف تبیین روش تفسیری اجتهادی جامع و پاسخ به سئوالات مربوط به آن و نهادینه شدن روش تفسیری اجتهادی جامع به عنوان روشی متقن و برتر در تفسیر قرآن با همکاری گروه قرآنپژوهی پژوهشکده علوم اسلامی کرسی علمی ترویجی «روش تفسیری اجتهادی جامع» را برگزار می کند
محورها:
1. تعریف روش تفسیری اجتهادی جامع و مشخصات آن؛
2. بیان اشتراکات و افتراقات این روش با سایر روشهای تفسیری؛
3. دلائل اعتبار و برتری این روش تفسیری؛
4. نقش و آثار این روش تفسیری در مباحث کلامی از جمله در مباحث علوم انسانی
ارائه کننده:
حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر بابایی دانشیار گروه قرآن پژوهی؛
ناقدین:
دکتر مسعود آذربایجانی استاد تمام گروه روانشناسی؛
دکتر حسین بستان استادیار گروه جامعهشناسی؛
مدیر جلسه:
دکتر هادی موسوی استادیار گروه فلسفه علوم انسانی
با توجه به شرایط بهداشتی حاکم در جامعه کرسی به صورت مجازی برگزار میشود. نحوه حضور علاقهمندان متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.
......................................
🔴https://eitaa.com/mrisc_rihu
🔵https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
مدیر پژوهش:
🆔https://eitaa.com/Pajoohesh236
رسول خدا فرمودند «یَومُ غَدیرِ خُمٍّ أفضَلُ أعیادِ اُمَّتی» روز غدیر خم بالاترین اعیاد در میان امت من است.
🔴https://eitaa.com/mrisc_rihu
هدایت شده از امتداد حکمت و فلسفه
#گزیدهگفتاراستاد
💥چرا فرهنگستانعلوماسلامی، تأسیس شد؟
✅ استاد سیدمنیرالدین حسینی(ره):
1⃣ آنچه در ابتدا باعث شد که من متوجه نیاز مبرم جامعه اسلامی به تأسیس چنین مجموعهای (#فرهنگستانعلوماسلامی) بشوم، به سالهای اولیه آغاز انقلاب اسلامی باز میگردد. در سال 41 که امام (رحمة الله علیه) قیام کردند شرایط خاصی برای ایشان به وجود آمده بود و ایشان در فکر راه حلی اساسی برای #ادارهجامعهمسلمین بودند.
2⃣ در آن زمان خلاء وجود یک بینش تاریخی و جهانبینی که بتواند #شدن را به دست بگیرد، برای ما محرز شده بود. در عین حال مسئله #شدنغربی را هم به هیچ وجه مورد قبول نمیدانستیم.
3⃣ در سال 1342 حضرت امام (رحمة الله علیه)#فلسفهشدن به معنای «اسلام در عمل» را طرح نمودند. تا آن زمان فلسفه اسلامی تنها در مقابل سؤالات مربوط به بحث چرایی و چیستی عالم پاسخگو بود. اگردر بحث #چگونگی و شیوه عملکرد صحیح اجتماعی و حکومتی هم در آن زمان فلسفهای پاسخگو داشتیم، انحرافات فکری گروههایی همچون مجاهدین خلق، به لحاظ ریشهای به وجود نمیآمد و یا لااقل تا این حد عمق نمییافت.
4⃣ در اردیبهشت ماه سال 1359 که حضرت امام (رحمة الله علیه) مسئله #انقلابفرهنگی را مطرح فرمودند، جان تازهای گرفتیم و تقریباً پس از اتمام کار مجلس خبرگان قانون اساسی بود که کار اصلی خود را با تأسیس فرهنگستان علوم اسلامی آغاز نمودیم.
5⃣ خلاصه اینکه؛ به صرف داشتن اخلاق فردی و این نظر که همه را موظف کنید از یک سری انسانشناسی، جهانبینی، اخلاق آن هم از بهترینها مجهز شوند و خواسته قلبی آنها هم تابع خواستههای متعالی اسلام باشد؛ و بدون داشتن راهکارها، معادلهها و مدلهای جهت توزیع قدرت و ثروت در جامعه به شکل الهی و اسلامی به سرمنزل مقصود نخواهیم رسید.
@monir_ol_din
رئیس کتابخانه، مرکز اسناد و مدارک علمی و اطلاع رسانی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه: در کتابخانه باید تمام نیازهای یک پژوهشگر اعم از نیازهای علمی و رفاهی فراهم شود تا پژوهشگر بتواند با آرامش به مطالعه بپردازد
................................
در تاریخ 28 تیر 99 در راستای فعالیت کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی در خصوص تهیه تاریخ شفاهی کتابخانه ها، جناب آقای ابوالفضل احمدی رئیس کتابخانه، مرکز اسناد و مدارک علمی و اطلاع رسانی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با حضور در کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی ضمن بیان پیشینهای از فرایند شکل گیری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و مأموریت و رسالت این مرکز علمی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ابعاد فعالیت کتابخانه تخصصی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برای حاضرین بیان نمودند
ایشان با ابراز خرسندی از تأمین نیازهای اعضای هیأت علمی و پژوهشگران همکار پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و کسب رضایتمندی ایشان بیان داشتند: منابع گردآوری شده در کتابخانه پژوهشگاه بر اساس موضوعات پژوهشی پژوهشگاه میباشد که در آن، در حال حاضر، پانزده گروه پژوهشی در حال فعالیت است و منابع و کتابهای این مجموعه براساس نیاز گروههای پانزدهگانه پژوهشگاه، نزدیک به 85 هزارجلد کتاب فارسی و عربی، شامل 70هزار عنوان و در حدود 9هزار جلد کتاب لاتین، شامل 6 هزار عنوان میباشد.
جناب آقای ابوالفضل احمدی در ادامه خاطرنشان کردند: از آنجایی که کتابخانه پژوهشگاه یک کتابخانه پژوهشی و تخصصی محسوب میشود، سعی شده است تمام نیازهای یک پژوهشگر اعم از نیازهای علمی و رفاهی وی فراهم شود، از جمله تلاش شده میزهای اختصاصی مطابق با استانداردهای ارگونومیک و حتی فضای سبز برای پژوهشگران فراهم گردد، تا در فضایی امن و آرام به مطالعه و پژوهش بپردازند.
وی در خصوص مجموعه سازی این مجموعه بیان کرد: سعی شده است کتاب یا منبعی که پژوهشگر به آن نیاز دارد در کمترین زمان ممکن برایش فراهم گردد و در کل مجموعه سازی این نهاد با کمک محققان و پژوهشگران و اساتید برجسته هر رشته انجام میشود.
در پایان ایشان در پاسخ به این سوال که ویژگی یک کتابخانه خوب و یک کتابدار موفق چیست؟ عنوان کردند: برای موفقیت در امر اداره کتابخانه باید به اصول پنجگانه رانگاناتان در تعامل با کاربر و به طور کلی در همه زمینه ها توجه کامل شود.
در مورد سرویس دهی و خدمات کتابخانه گفتند که این خدمات باید به نحوی باشد که کاربر را ترغیب به استفاده از کتابخانه کند و مهمترین مسئله در حرفه کتابداری علاقه به کار است که مهمترین فاکتور برای کتابداران است و با توجه به اینکه کتابخانه یک محیط ارام و ساکت و بدور از جنب و جوش و سروصداست، در حرفه کتابداری این علاقه نقش و تاثیر دوچندان دارد و بعد از آن دانش کتابداری در موفقیت این حرفه بسیار مهم است.
......................................
🔴https://eitaa.com/mrisc_rihu
🔵https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
عنوان مقاله: تحلیل رابطه حق در قرآن
بر پایه معناشناسی حق در قرآن با تاکید بر معناشناسی ساختگرا
مولفین:
خانم راضیه سادات سید خراسانی دانش آموخته سطح 4 تفسیر تطبیقی جامعه الزهراء،
دکتر علی فتحی عضو هیئت علمی گروه قرآن پژوهشی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
نوع مقاله: علمی پژوهشی
نشریه: فصلنامه پژوهش دینی، پیاپی ۳۹ (پاییز و زمستان ۱۳۹۸)
تاریخ انتشار: اردیبهشت 1399
چکیده:
تحلیل رابطه ای یکی از گونه های شناخته شده معناشناسی ساختگراست که بر اساس روابط میان واحدهای زبانی، به تبیین مفهومی واژگان می پردازد. واژه حق یکی از مفاهیم کلیدی و بنیادی در جهان بینی قرآن است که کشف حوزه معنایی آن در شبکه معنایی قرآن اهمیت بسیاری دارد. زیرا با کشف روابط مفهومی حق، میدان واژگان هم معنا، زیرشمول و مقابل آن ترسیم شده و جایگاه این مفهوم در جهان بینی قرآن تعیین می شود. پژوهش پیش رو به روش توصیفی تحلیلی، بر اساس دستاوردهای معناشناسی ساختگرا، با کمک مولفه های معنایی حق به تبیین روابط مفهومی آن پرداخته و به این نتیجه رسیده است که حق در قرآن کریم با واژه هایی چون؛ پیامبر، کتاب و وعده رابطه شمول معنایی و با قسط و صدق رابطه هم معنایی و با واژه هایی نظیر؛ بهره و نصیب، واجب شدن و توحید رابطه چندمعنایی دارد. باطل، کذب و لعب در تقابل مکمل و ظن، ریب و ظلم در تقابل ضمنی با حق هستند.
متن کامل مقاله را در لینک زیر ملاحظه نمایید:
🔴http://pdmag.info/article-1-1063-fa.html&sw=
🔴https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
عنوان مقاله:
مقدمهای بر روش نظریه بنیانی در نظریهسازی، مطالعه نظریههای اندیشمندان حوزه علمیه نسبت به توسعه و پیشرفت فناوریهای نوین
مولف:
دکتر مهدی نصیری عضو هیئت علمی گروه جامعهشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
نوع مقاله: علمی پژوهشی
نشریه: فصلنامه روش شناسی علوم انسانی
شناسه دیجیتال: (DOI): 10.30471/MSSH.2020.5954.1949
تاریخ انتشار: اردیبهشت 1399
چکیده
هدف اصلی مقاله حاضر دستیابی به دیدگاه علمای حوزه علمیه قم با استفاده از روش نظریه بنیانی است. این پژوهش میتواند پاسخگوی دو نیاز باشد. بومی و اسلامیسازی علوم انسانی یکی از نیازهای جامعه علمی کشور است که با کمک روش کیفی «نظریه بنیانی» قابل دستیابی است. آموزش عملی روش نظریه بنیانی هدف اصلی است که به آن پرداخته میشود. این روش بسیار کاربردی بوده و امروزه رسالههای بسیاری در سراسر دنیا با کمک آن نگاشته میشود. روش مذکور در این پژوهش در نظریات علمای حوزه علمیه قم به کار گرفته شده است. در نوشتار حاضر تلاش میشود کلیه مراحل طرح، اجرا، تجزیه و تحلیل و تدوین یک اثر پژوهشی به طور کامل و جامع و در عین حال با بیانی ساده با رهیافت نظریه بنیانی بیان شود. با استفاده از روش مذکور و تکنیک مصاحبه با علمای حوزه علمیه قم چهار نظریه و مدل ساخته شد و در نهایت به دو نظریه تقلیل یافت. بدین ترتیب شناخت رویکرد علمای حوزه علمیه قم نسبت به فناوریهای نوین نیاز دیگری است که در این مقاله از آن سخن گفته میشود
متن مقاله را در لینک زیر ملاحظه فرمایید:
🔴 http://method.rihu.ac.ir/article_1673_0.html
به نقل از اداره آماده سازی و چاپ:
کتاب «درمانگری یکپارچه معنوی (درک و بیان امر قدسی)» اثر کنث آی. پارگامنت و ترجمه دکتر علیرضا ظهیرالدین، دکتر مسعود جانبزرگی و دکتر رضا کریمزادهنعیم منتشر و به بازار پژوهش عرضه شد. خاطر نشان می سازد ترجمه، چاپ و نشر این اثر علمی با مشارکت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و مرکز تحقیقات علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است.
ناشران: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و مرکز تحقیقات علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
تاریخ نشر: تابستان 1399
تعداد صفحات: 563 صفحه
قیمت: 72000 تومان
چکیده:
درمان یکپارچه معنوی از روشهای منحصر بهفرد درمانگری معنوی است که از چارچوب نظری منسجمی برخوردار است. بیان دقیق پارگامنت از درمان معنوی بهخوبی اهمیت معنویت را در رواندرمانگری برجسته کرده، مشکلات ناشی از بیتوجهی به معنویت توسط روانشناسان را مشخص میکند. امروزه، روانشناسان در رواندرمانگری توجه خاصی به معنویت و مذهب دارند و این کتاب یکی از زمینههای مناسب با مداخلههای معنوی در برابر مشکلات روانشناختی را به رشته تقریر درآورده است. درک و بیان امر قدسی بهعنوان هستة تمایل انسان برای انجام امور و تهیه نقشة شکلگیری و اکتشاف امر قدسی و نگهداری و تحول آن به خوبی یک درمانگر و مشاور را با فرایند درمان آشنا میکند.
......................................
🔴https://eitaa.com/mrisc_rihu
🔵https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
آثار منتشر شده پژوهشگاه حوزه و دانشگاه از ابتدای سال 1399 تا کنون عبارتند از:
1. کلیات فقه سیاسی / اصغر آقا مهدوی
2. درباره حقوق/ نورعلی نوری، به کوشش مصطفی دانش پژوه
3. درآمدی بر اعتبار سنجی روایات تفسیری/ محمود حاجی احمدی
4. پویش و رویش زیدیه نخستین/ روح الله توحیدی نیا
5. سرل و علوم انسانی/ جواد عابدینی
6. اصول و مقدمات تفسیر/ علی فتحی
7. ادله اثبات در دعاوی حقوقی و کیفری/ حجت الله فتحی
8. بررسی اخبار مدنی سیره نبوی در صحیحین/ محمد امین ایزانلو و مرادی نسب
9. معرفت شناسی تئوری های سازمان ومدیریت/ ابوالفضل گائینی
10. نقش پیشدانستهها و علایق مفسر در تفسیر قرآن/ علی اوسط باقری
11. منابع تاریخ تشیع/ منصور داداش نژاد
12. اصول و مبانی اقتصاد اسلامی/ حسن آقا نظری
13. سیری در تاریخ و تمدن ایران و اسلام/ حسین عزیزی و علی نصر اصفهانی
14. «تفسیر امامیه در پژوهشهای خاورشناسان: تحلیل و نقد»/ علی راد
15. فلسفه علم تاریخ/ مجیدکافی
16. رسانه شناسی یهود در عراق/ حسن بشیر
17. درمانگری یکپارچه معنوی (درک و بیان امر قدسی)/ اثر کنت ای. پارگامنت/ ترجمه آقایان دکتر ظهیرالدین، جان بزرگی، کریم زاده نعیم؛
18.فقه عفاف جنسی(فقه فردی)/حسین بستان
19.معرفت شناسی ویژه دانشجویان روانشناسی/ محمدمهدی عباسی آغوی
20ّّّ.منبعشناسی قرمطیان با تأکید بر قرامطه بحرین/ رضا دشتی
21.فناوری و دیدگاه علمای حوزه علمیه / مهدی نصیری
......................................
🔴https://eitaa.com/mrisc_rihu
🔵https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
کنفرانس بین المللی
آسیب شناسی مطالعات تاریخ اهل بیت در دوره معاصر
مقالات ارسالی به سامانه کنفرانس، در صورت تأیید داوران و هیأت تحریریه دوفصلنامه علمی-ترویجی سیره پژوهی اهل بیت، در کوتاه ترین زمان در نشریه مزبور منتشر خواهد شد.
مهلت ارسال مقالات: ۲۰ شهریورماه
🔴 http://ahlalbaytconf.rihu.ac.ir
گرنت(پژوهانه)، بودجهای است که برای انجام طرحهای پژوهشی در اختیار افراد قرار میگیرد.
هدف از ارائه گرنت به پژوهشگران ترغیب و تشویق اعضای هیئتعلمی دانشگاه به انجام هر چه بهتر فعالیتهای پژوهشی و فراهم آوردن شرایط مناسب برای تحقق اهداف و برنامههای دانشگاه است. گرنتهای پژوهشی میتواند به نوعی میان اعضای هیئتعلمی ارزشگذاری کند و یا ارتباط میان اعضای هیئتعلمی با مراکز و سازمانهای خارج از دانشگاه را تسهیل کند.
براساس آن چه در آئیننامه اعتبار پژوهشی یا همان گرنت اعضای هیئتعلمی آمده است، دانشگاه موظف است حداقل ۲۵ درصد اعتبار خود را ضمن درج و تصویب در بودجه تفصیلی به اعتبار پژوهشی اعضای هیئتعلمی خود اختصاص دهد.
با توجه به آن چه که در آئیننامه وزارت علوم آمده گرنت پژوهشی را که به اعضای هیئت علمی دانشگاهها میدهند، در موارد مختلفی میتوان هزینه کرد که از آن جمله میتوان به خرید تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی، تحقیقاتی، پرداخت هزینههای خدمات آزمایشگاهی و میدانی و خرید مواد مصرفی جهت انجام فعالیتهای پژوهشی اشاره کرد.
علاوه بر موارد ذکر شده، اعضای هیئتعلمی میتوانند از گرنتهای پژوهشی برای پرداخت هزینه خرید کتب، نشریات، نرمافزارها، هزینه عضویت در پایگاههای اطلاعاتی و همچنین هزینه چاپ مقالات در مجموعه مقالات و نشریات علمی معتبر استفاده کنند.
سئوال اینکه آیا مرکز پژوهشی که تمامی نیازهای سخت افزاری، نرم افزاری، پشتیبانی و ... عضو هیأت علمی پژوهشی را تأمین می کند مجاز به اعطای گرنت پژوهشی است یا خیر؟اگر پاسخ مثبت است محل و فرایند هزینه کرد گرنت چگونه و متناسب با چه اولویتی است.
انواع متداول داوری در مجلات معتبر و مزایا و معایب هر کدام
1️⃣ داوری چشم بسته یکطرفه (بازی یکطرفه) یا Single blind review
🔵 داور مشخصات نویسنده مقاله را می بیند. این نوع داوری متداولترین نوع داوری است ولی شاید بهترین آن هم نباشد.
🔸مزایا:
🔘 چون داور ناشناس است براحتی می تواند بدون ترس از انتقاد صادقانه نظر خود را اعلام کند.
🔘چون مشخصات نویسنده بر داور معلوم است، می تواند سوابق نویسنده ها بدست آورد.
🔹معایب:
◾️ شناختن نویسنده ممکن است کیفیت داوری را تحت تاثیر قرار دهد، علی الخصوص اگر نویسنده مقاله دارای سابقه درخشانی باشد ممکن است کیفیت کار داور پایین بیاید و دقت کافی نکند!
◾️احتمال تبعیض براساس جنسیت، ملیت، دانشگاه و محل انجام تحقیق وجود دارد. مثلا، داور همین که تشخیص دهد مقاله از یک کشور انگلیسی زبان نیست، بدون بررسی دقیق مقاله، با کامنتهای کلی از نویسنده بخواهد انگلیسی آن را تقویت کند یا رد کند. و در دراز مدت نظر ادیتور نسبت به نویسندگان غیربومی منفی می شود. یا مثلا در داخل کشور ممکن است شنیده باشید که داورها مقالات فلان دانشگاه را قبول ندارند.
2️⃣ داوری دو طرف چشم بسته (سیاه یا کور) یا Double blind review
🔴 هم داور و هم نویسندگان برای هم ناشناس هستند. معمولا دو نسخه از مقاله به مجله ارسال می شود: یکی با مشخصات نویسنده و یکی هم بدون مشخصات آنها. بیشتر هم در رشته های علوم انسانی و اجتماعی متداول است.
🔸مزایا:
🔘معمولا داوری منصفانه و دور از تعصب صورت می پذیرد.
🔘 هم داور و هم نویسنده ها از انتقاد علیه هم مصون می مانند.
🔹معایب:
◾️ناشناس بودن نویسنده می تواند براحتی توسط داور زیرک از مراجع و حوزه کاری آنها تشخیص داده شود، مگر اینکه نویسنده در آن زمینه قبلا کاری نگرده باشد!
◾️معمولا اگر داور نویسنده را بشناسد و نخواهد تبعضی قایل شود، اگر شناختی از نویسنده داشته باشد، کمتر اذیت می شود.
3️⃣ هر دو چشم باز (داوری سفید یا شفاف) یا Open peer review
⚪️در اینجا داور و نویسنده همدیگر را می شناسند. امروزه این شکل از داوری کمتر متداول است ولی به هر حال وجود دارد.
🔸مزایا:
🔘چون داور شناخته می شود لذا کیفیت کار داوری در معرض قضاوت عمومی قرار دارد و باعث بالا بردن کیفیت کار می شود.
🔘 در کل اگر فرایند داوری به صورت اصولی و علمی صورت پذیرد باعث معروفیت داورها می شود طوری که مجلات بیشتری ترغیب می شوند با این گونه داورها همکاری کنند. خود داور هم جایگاه شاخصی و بالاتری در محافل علمی بدست خواهد آورد.
🔹معایب:
◾️همه داوران نمی خواهد شناخته شوند بخاطر ترس از برچسب هایی مانند منفی بودن!
◾️ ممکن است داور تمایلی به انتقاد از افراد برجسته نداشته باشد بخاطر نفوذی که آنها در جامعه علمی دارند و تبعاتی که می تواند برای داور داشته باشد. مثلا، شخصی که قرار است روزی ارتقا بگیرد، و بخواهد مقاله یکی از اعضای کمیته ترفیع را داوری کند. خوب معلوم است که اگر بدرستی این کار را انجام دهد، ممکن است یک نوع خودکشی علمی محسوب شود.
یادداشت: دکتر طاهر لطفی
......................................
🔴https://eitaa.com/mrisc_rihu
🔵https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
استناد یا (citation) مقاله عبارت است از ارجاع به یک منبع علمی. اگر بخواهیم به صورت دقیق به این سوال که سایتیشن مقاله چیست پاسخ دهیم، سایتیشن یک عبارت کوتاه متشکل از حروف الفبا یا اعداد است که در میان متن یک پژوهش میآید و هر جا که نویسنده به تحقیقات دیگران استناد کرده است، خواننده را با هدف تایید ارتباط موضوع بحث به مطلب مورد نظر، به بخش مراجع تحقیق، ارجاع میدهد. در مجموع آنچه عموما استناد مینامیم از ترکیب دو حالت ارجاع درونمتنی و مدخلهای کتابشناسی تشکیل میشود.
------------------------------
https://eitaa.com/mrisc_rihu
راههای افزایش سایتیشن
______________
1. استفاده از رفرنس دهی های بیشتر که معتبر باشند.
2. استفاده از خوداستنادی. بدین معنی که می توانید به مقالات قبلی خود که مرتبط با موضوع فعلی می باشند نیز رفرنس دهی نمایید تا شاخص سایتیشن مقاله تان افزایش یابد.
3. رفرنس دهی به مقالاتی که از همایش ها و کنگره ها پذیرفته شده اند نیز باعث افزایش سایتیشن می شود.
4. استفاده از مقالات اورجینالی که نویسنده اول آنها شهرت خوبی دارند نیز موجب افزایش سایتیشن می شود.
5. استفاده کردن از عنوان های کوتاه ولی قابل فهم و استفاده نکردن از اسامی شهرها یا کشورها در عنوان نیز یک راهکار دیگر برای افزایش سایتیشن می باشد.
6. ارسال مقالات برای سایتها و مجلات معتبر و دارای ضریب تائیر نیز قطعا باعث افزایش سایتیشن خواهد شد.
7. ارسال مقاله برای مجلات معتبر و Open Access نیز باعث می شود که مقالات بیشتر در معرض دید قرار بگیرند و دیده شوند که در این صورت میزان استنادها و سایتیشن هم بیشتر شود.
8. با ورود به سایتها یا شبکه های اجتماعی مانند گوگل اسکولار (Google Scholar) نیز می توانید یک پروفایل شخصی برای خودتان ایجاد کنید و مقالات و تحقیقات خود را در دسترس عموم قرار دهید تا میزان استنادها و تبع آن شاخص استنادی (Citation Index) افزایش یابد.
منبع:
https://isipaper.org
------------------------------
https://eitaa.com/mrisc_rihu
منظور قضاوت یا داوری پس از انتشار یا Post publication review چیست؟
این داوری یا قضات پس از انتشار مقاله صورت می پذیرد و می تواند یک جمله انتقادی، یک صفحه از توضیحات، و حتی یک یا چندین مقاله مستقل باشد. در حقیقت، بعد از انتشار یک مقاله است که جامعه علمی در مورد آن به قضاوت می پردازند: از خطاهای نگارشی گرفته تا خطاهای علمی. از نوآوریها گرفته تا سرقتهای گوناگون...
بسیاری از ارجاعاتی که به یک مقاله در مقالات دیگر داده می شود شکل مثبت یا منفی داوری پس از انتشار می باشد.
داوری پس از انتشار توسط خود نویسنده (تحت فشار یا پیشنهاد ادیتور معمولا) به صورت غلط نامه یا دیگران صورت می پذیرد.
🔸مزایا:
🔘 باعث بهبود مقاله می شود و به طور غیرمستقیم هم قضاوتی در مورد عملکرد مجله و داوران آن می باشد.
🔘 نویسندگان برای حفظ پرستیژ و آبروی علمی خود، فقط به فکر انتشار مقاله نباشند، و دقت بیشتری در آینده برای نوشتن مقاله داشته باشند.
🔘 قضاوتهای دیگران بعد از چاپ مقاله، در واقع نوعی از داوری باز است که هم نویسنده مقاله مشخص است هم داور.
🔘 کیفیت کار داوران مجله و خود مجله را نشان می دهد.
🔘 جلوگیری از انتشار مقالات سطح پایین در مجلات و مانع از چاپ هر نوع مقاله ای توسط مجله.
🔹معایب:
◾️ همه ادیتورها تمایلی به چاپ غلط نامه ندارند زیرا اعتبار آنها زیر سوال می رود، و نشانه ای از سهل انگاری ادیتور در انتخاب داور مناسب بوده است. گاه هم نشانه چاپ مقاله بدون داوری می تواند باشد، یاشکلی خاص از پارتی بازی در چاپ مقاله با داوری آسان.
◾️ گاه باعث برکناری یک ادیتور و حتی تعطیل شدن یک مجله می شود. گاه هم باعث اخراج شدن یک عضو آکادمیک (نمونه های زیادی از این دست وجود دارد.)
◾️باعث اختلاف و مشاجره زیاد و بدون نتیجه در بین نویسندگان مقاله (مخصوصا اگر افرادی با نفوذ باشند) و قضاوت کنندگان آن خواهد شد (فرسایش علمی).
◾️ ممکن است هم نویسنده و هم داوران قبل از انتشار و بعد از انتشار مقاله در لیست سیاه مجله قرار گیرند.
داوری پس از انتشار لازم است کاملا محترمانه و بدون توهین به مجله یا نویسندگان و به صورت کاملا علمی و رسمی صورت بپذیرد. معمولا هم از شیوه ساندویچی (خبر منفی را بین دو خبر مثبت (تعریف کاذب) می پیچند تا به کسی برنخورد.
یادداشت: دکتر طاهر لطفی
🆗 @MRISC_RIHU
هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
⚫️ انالله و اناالیه راجعون
ارتحال حجت الاسلام والمسلمین سید عباس موسویان
عضو شورای علمی گروه اقتصاد و همکار پژوهشی گروه مدیریت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه را به همکاران گرامی، خانواده محترم ایشان و جامعه علمی کشور تسليت عرض نموده و از خداوند متعال براي آن مرحوم رحمت الهي و براي بازماندگان صبر جميل و اجر جزیل مسئلت داریم . ——————————- @rihu_ac_ir
انا لله و انا الیه راجعون
فقدان عالم و فاضل جلیل القدر حجت الاسلام و المسلمین جناب موسویان نه تنها دوستان فاضلش را هم سوگ خانواده اش نمود که جامعه علمی کشور خصوصا حوزه علمیه و پژوهشگاههای فعال در حوزه علوم انسانی را سوگوار نمود.
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه پاسداشت مجاهدتهای علمی اش در گروه اقتصاد را وظیفه دانسته ، یاد ان یار سفر کرده را گرامی میدارد و از خداوند منان حشر و حضورش را در کنار اجداد طاهرینش خواستار است.عاش سعیدا و مات سعیدا.
حکیمیان ریاست پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
روح اله خدارحمی مدیرعامل بانک کشاورزی در پیامی در گذشت عالم فرزانه حجت الاسلام و المسلمین دکتر سیدعباس موسویان صاحب نظر برجسته بانکداری اسلامی را تسلیت گفت.
در پی، متن این پیام را مشاهده می فرمایید.
بسمه تعالی
خبر ناباورانه در گذشت عالم فرزانه حجت الاسلام و المسلمین دکتر سیدعباس موسویان صاحب نظر برجسته بانکداری اسلامی، باعث تأثر و تألم خاطر آشنایان و دوستداران ایشان گردید.
ایشان در طول عمر با برکت خویش با فهم عمیق از مبانی دینی و مباحث مالی و بانکی کوشیدند تا دغدغه اصلی خود؛ یعنی اجرای هرچه کاملتر اقتصاد اسلامی در شبکه بانکی کشور را محقق سازند و به توفیق الهی در این زمینه به موفقیت های چشمگیری دست پیدا کردند. مطالعه مستمر درخصوص مبانی اقتصاد اسلامی، تطبیق ابزارهای جدید مالی با مبانی فقهی، ایجاد فهم مشترک بین حوزه های علمیه، مجامع دانشگاهی و نهادهای مهم مالی؛ مانند شبکه بانکی و سازمان بورس، تلاش مستمر برای انتقال تجربیات و دانش به طلاب و دانشجویان و در نهایت حسن خلق و تواضع از برجسته ترین ویژگی های ایشان بود.
عضویت بیش از یک دهه ای مرحوم دکتر موسویان در شورایعالی بانکداری اسلامی بانک کشاورزی باعث شده بود، همکاران این بانک، علاوه بر توفیق درک محضر ایشان، تجربه های خوبی در تطبیق اقدامات و دستورالعمل های بانک کشاورزی با مبانی بانکداری بدون ربا بدست آورند که از جمله آنها می توان به شیوه های جدید امهال مطالبات، استفاده از قراردادهای ریپو، تشریح قراردادهای عقود تسهیلاتی برای مشتریان و تطبیق قراردادها با موازین شرعی اشاره کرد. بی شک، فقدان ایشان ضایعه ای جبران ناپذیر برای این بانک و نظام بانکی کشور است.
این ضایعه دردناک را به عموم اساتید، دانشجویان و علاقه مندان مباحث بانکداری اسلامی و نیز خانواده مکرم آن مرحوم تسلیت عرض می نمایم و از درگاه خداوند متعال برای ایشان آمرزش ابدی طلب می کنم.
روح اله خدارحمی
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت حجةالاسلام سیّدعباس موسویان از متخصصان فقه اقتصادی را تسلیت گفتند.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت جناب حجةالاسلام آقای سیّدعباس موسویان رحمةاللهعلیه را به بازماندگان مکرّم ایشان و نیز به شاگردان و همکاران و ارادتمندان این روحانی ارزشمند تسلیت عرض میکنم. ایشان از متخصصان فقه اقتصادی و صاحبنظر در بانکداری اسلامی و دیگر مسائل مالی فقه بودند و فقدان ایشان ضایعه است. از خداوند رحمت و مغفرت و علو درجات برای آن فقید و صبر و آرامش و اجر برای بازماندگانش مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۲۰ مرداد ۱۳۹۹
کنفرانس بین المللی
آسیب شناسی مطالعات تاریخ اهل بیت در دوره معاصر
مقالات ارسالی به سامانه کنفرانس، در صورت تأیید داوران و هیأت تحریریه مطابق ظوابط فصلنامه پژوهشنامه علوی در نشریه مزبور منتشر خواهد شد.
مهلت ارسال مقالات: ۲۰ شهریورماه
http://ahlalbaytconf.rihu.ac.ir
به نقل از اداره آماده سازی و چاپ: کتاب منبع شناسی قرمطیان با تأکید بر قرامطه بحرین حکومت ابوسعید گناوه ای و فرزندانش اثر جناب آقای دکتر رضا دشتی منتشر شد.
♦️ناشر: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
♦️تاریخ نشر: تابستان 99
♦️قیمت: 12000 تومان
لینک خرید اینترنتی:
🔴https://qps.ir/search?brand=77
................................
این اثر ارزشمند پژوهشی از مجموع طرحهای گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه است که با هدف تأمین منبع درسهای «تاریخ و عقاید اسماعیلیه»، «فرقههای دگراندیش در اندیشه تشیع و مناسبات آنها با امامیه» برای دانشجویان مقطع دکتری رشته فرقههای تشیع (از مجموع سرفصلهای مصوب شورای عالی برنامهریزی آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) نگارش یافته است.
دکتر رضا دشتی با انجام تحقیقی علمی فارغ از هر گونه موضع گیری، زمینه معرفی منابع و مآخذ دولتی مسلمان شیعی که تاکنون مغفول مانده بود و همواره همه جریان ها با نگاه های مغرضانه و گاهی مطرود سعی در کتمان واقعیت آن داشتند، را فراهم آورده است؛ و از آنجایی که ﻋﻠﻢ منبع شناسی ﻗﺎدر ﺑﻪﭘﺎﺳﺨﮕﻮﯾﯽ ﺑﻪ آن دﺳﺘﻪ از ﭘﺮﺳﺶها درﺑﺎرۀ ﮐﺘﺎب هاﯾﯽ اﺳﺖﮐـﻪ درﺑـﺎره ﯾـﮏ ﻣﻮﺿــﻮع ﺧــﺎص ﺑــﻪ ﻧﮕــﺎرش درآﻣﺪه اﻧــﺪ، با نگارش این اثر، این گونه تلاش گردیده تا زمینه گسترش علوم انسانی با رویکرد اسلامی در حوزه تاریخ تمدن ملل اسلامی را فراهم آید.
🆗 @MRISC_RIHU
به نقل از اداره آماده سازی و چاپ: کتاب درسی «معرفتشناسی برای دانشجویان روانشناسی» اثر دکتر محمد مهدی عباسی آغوی منتشر شد.
این اثر پژوهشی از مجموعه مصوبات گروه روانشناسی پژوهشگاه است که منطبق با سرفصل درسی معرفت شناسی برای دانشجویان مقطع کارشناسی نگارش یافته است .
مؤلف: دکتر محمد مهدی عباسی آغوی
قیمت: 21500 تومان
تعدادصفحات: 173 صفحه
تاریخ نشر: تابستان 1399
چکیده:
میتواند آن قدر تیره باشد که چیزی را نبینی؛ ممکن است روشن باشد و روشنگر جهان؛ میتواند دنیا را ریزتر یا درشتتر از آنچه هست نشان دهد و یا همانگونه که هست، به نمایش بگذارد. شیشه عینک را میگویم. معرفتشناسی یعنی عینکتان را بردارید، شیشههایش را تمیز کنید و کمی آن را بررسی کنید. آیا عینک من راستگو است؟ قرار است با همین عینک تمام دنیا را ببینم.
روانشناس همانند هر اندیشمند دیگری بینیاز از مباحث معرفتشناسی نیست. در پژوهشهای روانشناسی اگر توجه جدی به بنیانهای نظری و مسائل معرفتشناسی در روانشناسی نشود، نوآوریهای ژرف در روانشناسی صورت نخواهد گرفت. در راه دشوار رسیدن به حقایق علمی چراغ راهنمای محقق، فهم دقیق از مبانی معرفتشناسی است.
اعتباربخشی به یافتههای روانشناسی موجود و روانشناسی مطلوب با ساختن بنای محکمی از معرفتشناسی صورت خواهد گرفت. معرفتشناسی سنگبنای اصلی هر معرفت و علم است.
در این کتاب به این مباحث با صبغهای روانشناختی پرداختهایم: آشنایی با معرفتشناسی، امکان معرفت، منابع معرفت، انواع معرفت و ویژگیهای آن، نقش حس و عقل در تصورات و تصدیقات، حقیقت صدق و معیار صدق در انواع قضایا.
🆗 @MRISC_RIHU
🔴گروه پژوهشگران(دکتر مجید کافی)
https://t.me/joinchat/F6B60ELz3PQd7jSX6CuDcQ
🔴گروه گفتگوی فرهنگی(دکتر مجید کافی)
https://t.me/joinchat/F6B60A9Qd8eMQl9F3zBRqw
🔴کانال روشهای تحقیق کمی و کیفی (دکتر مجید کافی)
https://telegram.me/majidkafiresearch
هدایت شده از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
#گفتگو
تشریح اهداف علمی کنفرانس بین المللی بحران کرونا؛
هم افزایی و انتقال تجارب بین المللی کشورها در حوزه مسئولیت های حقوقی و اخلاقی؛
دکتر حسین هوشمند عضو کمیته علمی کنفرانس بینالمللی بحران کرونا و مسئولیتهای حقوقی و اخلاقی با تشریح اهداف علمی این کنفرانس، دست یابی به تجارب مشترک حقوقی در سطح جهانی برای مبارزه با چالش های متعدد ناشی از شیوع ویروس کرونا را یکی از محورهای اساسی کنفرانس ارزیابی کرد.
مشروح گفتگو: http://cclmr.rihu.ac.ir/fa/news/37130
------------------
@rihu_ac_ir
نشست خانواده و آسیبهای اجتماعی با حضور جمعی از اساتید دانشگاه و حوزه و نمایندگان تشکلها در قم برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، این نشست به مناسبت روز ملی تشکلها و مشارکتهای اجتماعی و به همت موسسه خانواده اسلامی و تربیت معنوی خاتم و با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر استان و معاونت اجتماعی استانداری قم در سالن امام رضا(ع) فرمانداری قم برگزار شد.
آسیبهای اجتماعی و راههای مقابله با آن موضوعی بود که در این نشست علمی به آن پرداخته شد.
ابوالفضل شریفی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر قم، دکتر مجید کافی معاون پژوهشی و عضو هیئتعلمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، دکتر سید محمدحسین چاوشیان رئیس موسسه خانواده اسلامی و تربیت معنوی، دکتر نفیسه مرادی پژوهشگر مطالعات اسلامی زنان و حسین غریب معاون اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم برگزار شد راههای مقابله با آسیبهای اجتماعی بررسی شد.
در پایان این جلسه تشکلهای فعال استان قم از سوی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر قم موردتقدیر قرارگرفته و لوحهای سپاس دریافت کردند.
______
https://eitaa.com/mrisc_rihu
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار میکند:
کرسی علمی ترویجی بازخوانی مدل اجتهادی تجربی علم دینی
ارائه کننده: دکتر حسین بستان
ناقدان: دکتر مجید کافی و دکتر سیدمحمدتقی موحد ابطحی
دبیر جلسه: دکتر هادی موسوی
زمان: شنبه 25 مرداد 1399
مکان: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
کانال ارتباطی:
🔴https://www.skyroom.online/ch/rihu/meeting1
اندیشة علم دینی با وجود کوشش های صورت گرفته در دهه های اخیر از سوی موافقان و مخالفان آن هنوز به نقطة روشنی نرسیده است. هدف این طرح، بازخوانی یکی از مدل های علم دینی، موسوم به مدل اجتهادی - تجربی است که نگارنده در دو اثر پیشین خود، کلّیات آن را تبیین کرده و در دو اثر دیگر به شرح و بسط آن در قالب دو پژوهش مسئله-محور پرداخته است: 1.پژوهشی دربارة عوامل بی ثباتی خانواده در ایران (بستان نجفی، 1392)؛ 2.پژوهشی در باب عوامل عرفی شدن در ایران (بستان نجفی، 1396).
دو انگیزه برای این بازخوانی وجود داشت: نخست، ابهام زدائی، اصلاح برخی تعابیر نارسا یا مناقشه-برانگیز و پاسخ¬گویی به پاره ای اشکالات که گاه در گفتگوهای علمی یا در برخی مقالات یا پایان نامه ها و یا ضمن تدریس، از سوی برخی همکاران یا دانشجویان محترم در قبال آن مطرح شده است؛ دوم، نشان دادن ظرفیت این مدل در فائق آمدن بر برخی انتقادهایی که مخالفان علم دینی بر کلّیت اندیشة علم دینی وارد دانسته اند، بدون آنکه میان مدل های مختلف تفکیک قائل شوند.
🔴https://www.skyroom.online/ch/rihu/meeting1