🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
انتخاب کتاب «هستی ارادی ( کتاب اول: هستیهای اجتماعی)» به عنوان اثر شایسته تحسین در بیست و چهارمین کتاب سال حوزه را به خانواده بزرگ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به ویژه مؤلفان محترم آقایان دکتر سیدحمیدرضا حسنی و دکتر هادی موسوی اعضای هیئت علمی گروه فلسفه علوم انسانی پژوهشکده علوم رفتاری تبریک و تهنیت عرض می کنیم.
این اثر ارزشمند در سال 1400 توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شده است.
🔴چکیده
در دوره مدرن با جهانی مواجهیم که با صنعتیگرایی و سرمایهداری درآمیخته است. این دوره مستلزم علم ویژهای برای شناسایی خود بود و آن را برساخت. طبق ادعای این علم موضوع آن در جایی است که «جامعه» ظهور میکند. علم جامعه مدرن بر آن است تا به انسانها القا کند در تاریخی ظهور پیدا کرده است که خود مبدأ آن است و با گذشته پیوستگی ندارد. علوم انسانی مدرن با تقویت یافتن این وضعیت سوژهگی، از جنبه هستیشناسی تاریخی، هرچه بیشتر درون سوژۀ مدرن فرو میرود. از این طریق، دانشهای مرتبط با جهان مدرن نیز تنها به دوره و جهان مدرن اختصاص پیدا میکنند. پیشرفت در چنین موقعیتی، هرگونه امید برای جهانی شدن علوم انسانی مدرن را از بین میبرد. با این وصف، دیگر جوامع تنها تابعی از سوژه شکلگرفته در دوره مدرن هستند و دانش منتقلشده بدیشان لازم است چنین تبعیتی را تسهیل کند. هستی ارادی راه چنین سلطه ای را میبندد.
🔴@research_hu
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
انتخاب کتاب «هستی ارادی ( کتاب دوم: دانش هستیهای ارادی)» به عنوان اثر شایسته تحسین در بیست و چهارمین کتاب سال حوزه را به خانواده بزرگ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بویژه مؤلفان محترم آقایان دکتر سیدحمیدرضا حسنی و دکتر هادی موسوی اعضای هیئت علمی گروه فلسفه علوم انسانی پژوهشکده علوم رفتاری تبریک و تهنیت عرض می کنیم.
این اثر ارزشمند در سال 1400 توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شده است.
چکیده
حکمت عملی بهعنوان دانش هستیهای اجتماعی، درون خود واجد دانشی در مورد انسان و کنش انسانی است و به مطالعه مبادی کنشهای انسانی میپردازد؛ کنشهایی از قبیل کنشهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، تربیتی، مدیریتی. نگاه به انسان به مثابه کنشگر و موجود دارای ارادهای که بدان واسطه هستیهای ارادی را در جهان ایجاد میکند، مستلزم تقسیم جهان به دو ساحت پدیدههای ارادی و پدیدههای غیرارادی است.
در کتاب اول از دوگانه هستی ارادی در تبیین ساختار زیست اجتماعی انسان و چیستی جهان اجتماعی به مثابه جهان واقعیاتی که با اراده انسانی تکوین یافته و ایجاد میشوند، سخن بهمیان آمد. اینک در این کتاب برآنیم تا با گذار بهپشت صحنه تکوین این جهان و واقعیات آن، به دانش شناسایی سامانه اراده و نحوه تکون آن در ساخت جهان اجتماعی ورود نماییم تا از این مسیر بتوانیم راهی بهسوی دانشی از سنخ «دانش هستیهای ارادی» فراروی علوم انسانی معاصر بگشاییم.
🔴@research_hu
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
انتخاب کتاب «کلیات حقوق اسلامی» به عنوان اثر شایسته تحسین در بیست و چهارمین کتاب سال حوزه را به خانواده بزرگ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بویژه مؤلف محترم حجت الاسلام والمسلمین جناب اقای مصطفی دانش پژوه عضو هیئت علمی استاد تمام گروه حقوق و فقه اجتماعی پژوهشکده علوم اسلامی تبریک و تهنیت عرض می کنیم.
این اثر ارزشمند در سال 1400 توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با مشارکت دانشگاه علوم اسلامی رضوی منتشر شده است.
چکیده
کتاب «کلیات حقوق اسلام» که بهعنوان منبع مطالعات کلی حقوقی برای پژوهشگران عرصه علوم انسانی ـ اجتماعی، بهویژه برای دانشآموختگان رشته حقوق و نیز فاضلان فقه آشنای حوزوی فراهم شده است، در ضمن پنج فصل، به شرح زیر، به معرفی کلی نظام حقوق اسلام میپردازد:
فصل اول که نقش سنگبنای بحث را دارد، به تفصیل از رابطه حقوق و دین و امکان منطقی دینی بودن حقوق و در نهایت لزوم دینی(اسلامی) بودن حقوق از دیدگاه اسلام سخن میگوید و تفاوتهای حقوق دینی(اسلامی) و سکولار را بر میشمارد. فصل دوم مبانی اصلی و فرعی حقوق و فصل سوم اهداف حقوق از دیدگاه اسلام را تبیین و بهویژه نقش عدالت را بیان میکند. فصل چهارم، منابع حقوق اسلام را در سه دسته منابع اصلی، فرعی و تتمیمی مطالعه میکند و فصل پنجم ویژگیهای نظام حقوقی اسلام را توضیح میدهد.
🔴@research_hu
🔴آثار برگزیده پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در بیست و چهارمین کتاب سال حوزه با مراجعه به لینک زیر خریداری نمایید:
🔴 لینک خرید کتابها:
📕https://rihu.ac.ir/fa/page/240
---------------
🔻کتاب نما:
https://eitaa.com/ketabnama_rihu
🔴@research_hu
🔴الگوی تدوین محتوای تربیت دینی (کودکستان، دبستان، دبیرستان)
سلسله نشست های علمی تخصصی تربیت اسلامی
نشست شانزدهم:
🔸«الگوهای تدوین محتوای تربیت دینی
(کودکستان، دبستان، دبیرستان)»
🔹ارائه دهنده: حجة الاسلام دکتر محمود نوذری
(دانشیار گروه علوم تربیتی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه)
🔴زمان: سه شنبه مورخ1401/12، ساعت ۱۸:۳۰ تا ٢٠
🔴مکان: زنبیل آباد، ک ٣۴، پ ١۵، مؤسسه معارف اهل بیت (ع)، گروه تربیتپژوهی
علاقهمندان میتوانند برای حضور در این نشست، مشخصات خود را به شماره ۰۹۹۶۱۷۷۳۷۴۴ پیامک نمایند.
🔴پخش زنده نشست در کانال نشستهای تخصصی تربیت اسلامی:
🔴@neshast_tarbiati
🔴@research_hu