به اطلاع می رساند در راستای توسعه ضریب نفوذ نتایج پژوهشهای خاتمه یافته و توسعه بازار نشر و جامعه مخاطبین هدف، در سه ماهه نخست سال 1399 عناوین پژوهشی که فرایند تحقیق و نگارش آنها توسط پژوهشگران و همکاران محترم پژوهشی پژوهشگاه خاتمه یافته است در فرایند بازاریابی پژوهش قرارداده شده است. علاقه مندان به منظور سرمایه گذاری و مشارکت در فرایند اجرا، چاپ و نشر هر یک از آثار پژوهشی ارائه شده در ذیل همین پست می توانند ضمن مکاتبه با معاون محترم پژوهشی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با مدیریت پژوهش و همکاری های علمی پژوهشگاه به شماره 02532111236 (آقای فرهاد سلطانی) و 0252111208 (آقای ابراهیم عابدینی) یا پیام رسان ایتا به شماره 09120774456 تماس حاصل نمایند.
عناوین ارائه شده به بازار پژوهش در سه ماهه نخست سال 1399:
1. اختیارات و وظایف اقتصادی دولت اسلامی اثر علیرضا لشکری
2. اخلاق و سیاست؛ پژوهشی تطبیقی اثر علی عابدی رنانی
3. استعمار انگلیس و مسلمانان شبه قاره هند(1707-1945م)» اثر منصور طرفداری
4. آموزههای تربیتی قرآن کریم اثر محمد بهشتی
5. بررسی فقهی "مبانی و قلمرو فتوا و حکم شورایی" اثر سید جواد راثی ورعی
6. تاریخ تفسیر قرآن جلد 3 اثر علیاکبر بابایی
7. تحلیل فقهی – اقتصادی وقف پول و سهام اثر مصطفی کاظمی نجف آبادی
8. تصویر زندگانی امام رضا (ع) در عیون اخبار الرضا(ع) اثر روح الله توحیدی نیا
9. تغییرات اجتماعی از دیدگاه شهید مرتضی مطهری اثر حفیظ الله فولادی
10. جرم شناسی اثرسید محمود میرخلیلی
11. دانش قرآنی محکم و متشابه اثر محمد اسعدی
12. درسنامه قرآنی ولایت و امامت اثر محمد اسعدی
13. دیباچه ای بر مدیریت اثر بخش مسجد اثر رسول عباسی
14. سمینار بازاریابی اثر علی نجات بخش اصفهانی
15. سیاست و حکمرانی قرآن اثر محمد شجاعیان
16. صندوق مشترک سرمایه گذاری وقف از نظریه تا عمل اثر مصطفی کاظمی نجف آبادی
17. طرح تاریخ و سیره امام جواد علیه السلام اثر منصور داداش نژاد
18. کلیات حقوق اسلام اثر مصطفی دانش پژوه
19. منبع شناسی قِرمِطَیان با تأکید بر قَرامِطَه بحرین اثر رضا دشتی
20. منطق حقوق اثر محمد رسول آهنگران
21. نوآوریهای فلسفی حکیمِ سبزواری اثر حسینعلی شیدان شید
22. واکاوی واژگان قرآن در روایات اهل بیت علیهم السلام اثر سید محمود طیب حسینی
برای اولین بار...
مهارت روش نقد در قالب نرم افزار اندروید عرضه شد.
در این نرم افزار پیرامون مفهوم و ضرورت نقد،تفکر نقادانه و آموزش مهارت نقد،مباحثی مطرح شده است.
ان شاءالله مثمر ثمر واقع شود.
پیشنهادتدریس این محتوا برای درس مهارت روش نقد سطح دو.
آدرس دریافت از کافه بازار
http://cafebazaar.ir/app/?id=maharat.naghd.alisadeghi&ref=share
ــــــــــــــــــــ
صادقی/مسئول پژوهش حوزه علمیه امام جعفر صادق(سلام الله علیه) تایباد.
به نقل از اداره آماده سازی و چاپ:
درسنامه «معنا شناسی و قرآن (1)» از مجموعه دروس مصوب مرکز هماهنگی و توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشوراست که با مشارکت پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نگارش و تدوین یافته است. این اثر پژوهشی به عنوان کتاب درسی در زمینه مطالعات قرآنی برای دانشجویان رشته علوم قران و حدیث و تفسیر در مقطع کارشناسی فراهم شده است که البته دیگر علاقه مندان به این زمینه تحقیقی نیز می توانند از آن بهره مند شوند
چکیده:
معناشناسی (زبانی) Semantics یکی از شاخههای مهم زبانشناسی است که در قرن بیستم به استقلال رسیده است. این دانش به بررسی علمی معنا میپردازد و از این رو، «دانش معنا» نام گرفته است. اگر چه قدمت مباحث آن به دوره یونان میرسد و در میراث علمی مسلمانان و در علوم مختلف اسلامی؛ از قبیل علم اصول، فقه و فلسفه و عرفان و ادبیات، هم از همان اوایل مباحث و مسایل معناشناختی مطرح بوده، اما تدوین و طرح این دانش در عصر جدید تفاوتهای مهمی با دوران گذشته دارد. نظاممندی و روشمندی و ابتنا بر مبانی زبانشناختی خاص، چهره جدیدی به آن داده است. همچنین، این دانش تأثیر فراوانی در مطالعات دینی و فهم و بررسی متون دینی بر جای گذاشته است. در جند دهة اخیر تحقیقات معناشناختی گستردهای بر اساس جریان ها و روشهای معناشناختی در مطالعات قرآنی صورت گرفته است. این اثر دو جلدی به عنوان درسنامهای برای رشتههای علوم قرآن و حدیث جهت آشنایی با مبانی و روشهای این دانش تدوین شده است
http://eitaa.com/dastyarpajoohesh
در راستای توسعه همکاری پژوهشی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و پژوهشگاه قرآن و حدیث، قرارداد اجرا، چاپ و نشر مشترک اثر پژوهشی «الگوی اسلامی تنظیم رغبت» در مورخ 1399/3/21 به امضا رؤسای دو مرکز رسید. متن نهایی اثر پژوهشی یاد شده که به تأیید ناظران و ارزیابان محترم طرح رسیده است به زودی در فرایند آماده سازی و چاپ قرارگرفته و به بازار پژوهشی کشور و علاقه مندان حوزه علوم روانشناسی اسلامی تقدیم می گردد.
در راستای عملیاتی نمودن تفاهم نامه همکاری علمی – آموزشی منعقد شده بین پژوهشگاه حوزه ودانشگاه و مدرسه عالی مطالعات اسلام و غرب جلسه ای با حضور مسئولین دو مرکز روز چهارشنبه مورخ 1399/3/21 در مدرسه عالی مطالعات اسلام و غرب برگزار گردید.
در این جلسه آقایان دکتر علی محمد حکیمیان و دکتر شجاع علی میرزا به عنوان روسای دو مرکز بر تحقق محورهای هجده گانه تفاهم نامه منعقد شده در فروردین ماه سال جاری، بویژه محورهای مرتبط با برنامه های آموزشی و پژوهشی در حوزه بین الملل و فرصت های در اختیار دو مرکز در این حوزه تأکید نمودند.
........
اخبار تکمیلی متعاقبا تقدیم حضور می شود.
مرکز تحقیقات، آموزش و مشاوره خانواده پژوهشگاه حوزه ودانشگاه به زودی کارگاه «مهارت آموزی انتخاب همسر با رویکرد اسلامی و روانشناختی» ویژه پسران و دختران جوان را برگزار می کند.
علاقه مندان به منظور هماهنگی و ثبت نام می توانند با شماره تماس 09109617625 تماس حاصل فرمایند.
نشانی مرکز: قم – پردیسان ، بلوار دانشگاه، میدان علوم ، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
زمان برگزاری: پس از ثبت نام علاقه مندان و تکمیل ظرفیت دوره اطلاع رسانی می شود
هدایت شده از پژوهش و فناوری
لینک دعوت به کانال پژوهش و همکاری های علمی
https://eitaa.com/research_news
از اینکه لینک کانال را به دوستان و سایر پژوهشگران ارسال می نمائید سپاسگزاریم
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات زن و خانواده، شورای اعطای مجوزها و امتیازات علمی در جلسه مورخ 20 خرداد 1399، ارتقاء مرکز تحقیقات زن و خانواده را به «پژوهشکده زن و خانواده» مصوب نمود.
«پژوهشکده زن و خانواده» اولین واحد پژوهشی رسمی حوزی است. براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی حوزه های علمیه مرجع رسمیت بخشیدن به نهادهای پژوهشی حوزوی است.
کانال مرکز تحقیقات زن و خانواده در سروش
https://sapp.ir/womenrc
کانال مرکز تحقیقات زن و خانواده در ایتا
https://eitaa.com/womenrc
مدیریت پژوهش و ارائه خدمات ستادی پژوهش به حوزه صفی، مشتمل بر مجموعه فرایندها و رویههای تعریف شده است. این رویهها معمولا در گذر زمان و مبتنی بر آزمون و خطای سازمانی و متناسب با مختصات و مقتضیات هر سازمان پژوهشی، طی سالهای متمادی شکل گرفته و به تدریج با استانداردهای مطلوب حوزه صفی منطبق میشود. به طور کلی تدوین و نهادینه شدن هر یک از رویههای سازمانی در مقاطع مختلف از عمر سازمان با رویکردها و اولویتهای عملیاتی مدیریت ارشد سازمان همگن و هماهنگ میشود. از اینرو در تدوین، بهینهسازی و تثبیت هر یک از رویههای ستادی و پشتیبانی پژوهش ضروری است، رویکرد مدیریت ارشد سازمان به طور شفاف، به سادگی به ارکان عملیاتی و ستادی ابلاغ گردد.
پشتیبانی مدیریت پژوهش از رویهها و فرایندهای پژوهش در سازمانهای تحقیقاتی، متأثر از چهار رویکرد سیاستگذاری، عملیاتی، نظارتی و رویکرد ترکیبی می باشد. همانگونه که درسطور فوق بدان اشاره شد ورود مدیریت پژوهش به عنوان یکی از مدیریت های میانی سازمان به هر یک از ساحتهای اشاره شده و ایفای نقش موثر در پشتیبانی از حوزه صفی رابطه مستقیم با انتظار کلان و مأموریت محوله به این مدیریت دارد. در یک نگاه کلی مدیریت پژوهش و همکاریهای علمی میتواند در فرایند سیاستگذاری در 6 محور و از مجموع 31 محور عملیاتی در 18 مورد به صورت مستقیم و در 9 محور به صورت غیر مستقیم مداخله نموده و در 24 محور نیز به عنوان عامل نظارتی مدیریت سازمان ورود نماید.