پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار می کند:
کرسی علمی ترویجی ضرورت اصول ثابت در تاریخ و سیره اهل بیت (ع) با رویکرد آسیب شناسانه
ارائه کننده: دکتر علی غلامی دهقی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
ناقد: دکتر اصغر منتظر القائم
دبیر علمی: حجت الاسلام و المسلمین رمضان محمدی عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
زمان: دوشنبه 99/6/17 ساعت 10 تا 11:30
مکان: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه - اتاق جلسات
لینک ورو به جلسه:
🔴https://www.skyroom.online/ch/rihu/meeting1
---------------------------------
🔴 مدیریت پژوهش و همکاریهای بینالمللی
کانال پژوهش:
🔵https://eitaa.com/mrisc_rihu
گروه اطلاع رسانی پژوهش:
🔴https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
به نقل از گروه همکاریهای علمی:
در راستای جذب مشارکت اساتید و اندیشمندان خارجی معتبر برای ارائه مقاله در کنفرانس آنلاین بین المللی «نقش معرفت دینی در علوم انسانی» و شناسایی ایده های جدید و فعالیت های بین المللی انجام شده در این حوزه از علم ، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه موفق به شناسایی و جلب مشارکت 52 استاد و اندیشمند صاحب ایده و فعال در فضای آکادمیک در منطقه اروپا، آمریکا و کانادا به منظور ارائه مقاله و مشارکت در این رویداد علمی شده است. اساتید شناسایی شده صاحب تألیفات متعدد و تجربه تدریس در حوزه های مطالعات تطبیقی دین و علم، الهیات تطبیقی، فلسفه و علوم، دلالت ها و کاربردهای مطالعات دینی برای علوم انسانی و اجتماعی، مطالعات میان رشتهای جامعهشناسی، روانشناسی، اقتصاد، مدیریت، حقوق، علومسیاسی، زبانشناسی، تفسیر، علوم تربیتی، انسانشناسی و معرفتشناسی و مطالعاتاسلامی میباشند و از ایشان آثار متنوعی با رویکرد اسلامی تألیف شده و در دانشگاه های کشورهای مورد نظر به عنوان منابع آموزشی و پژوهشی مورد استفاده قرار می گیرند.
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار می کند
کرسی علمی ترویجی «روش مطالعه علوم انسانی با رویکرد اسلامی
🔴 ارائه کننده:
دکتر مجید کافی
🔵ناقدان:
دکتر احمد حسین شریفی
دکتر محمود نوذری
زمان: چهارشنبه 19شهریور 1399 ساعت11الی13
------------------------
لینک ورو به جلسه:
🔴https://www.skyroom.online/ch/rihu/meeting1
---------------------------------
🔴 مدیریت پژوهش و همکاریهای بینالمللی
کانال پژوهش:
🔵https://eitaa.com/mrisc_rihu
گروه اطلاع رسانی پژوهش:
🔴https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
ارتقا رتبه ارزیابی فصلنامه تربیت اسلامی و اخذ رتبه «الف» در فرایند ارزیابی انجام شده توسط کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری.
مهمترین اهداف این فصلنامه انتشار تحقیقات انجامشده در زمینه تربیت اسلامی، اطلاعرسانی علمی، فراهم آوردن زمینه برای تبادل نظر و تضارب آرای متفکران و محققان این رشته، فراهم آوردن زمینه برای تولید علم و اندیشه و نظریهپردازی در این زمینه و آماده کردن زمینه مناسب برای رشد و ارتقای هرچه بیشتر آموزش و پرورش رسمی کشور در راستای تطابق بیشتر با تعلیم و تربیت اسلامی است. موضوعاتی نظیر: فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی، مکتبها و رویکردها در تعلیم و تربیت اسلامی، فقه تربیتی، مبانی، اصول و روشهای تعلیم و تربیت اسلامی، تاریخ تعلیم و تربیت اسلامی، آرای و اندیشههای تربیتی متفکران مسلمان، مدیریت آموزشی، برنامهریزی درسی و آموزشی، روانشناسی تربیتی با نگاه اسلامی، مباحث تطبیقی، حیطهها و ابعاد تعلیم و تربیت در اسلام، تربیت اعتقادی، تربیت عبادی، تربیت اخلاقی، تربیت جنسی، تربیت سیاسی، روششناسی تحقیق در تربیت اسلامی و بررسی جنبههای مختلف آموزش و پرورش رسمی با دیدگاه اسلامی از موضوعات مورد توجه فصلنامه «تربیت اسلامی» است.
مقالات فصلنامه تربیت اسلامی از طرق زیر در دسترس علاقه مندان می باشد:
www.doaj.org/publisher
www.bit.ly/1ipwhtd
www.jgateplus.com/home
www.isc.gov.ir
www.sid.ir
www.noormags.com
---------------------------------
کانال پژوهش:
🔵https://eitaa.com/mrisc_rihu
هدایت شده از پژوهش و فناوری
🔴منتشر شد
به نقل از اداره آماده سازی و چاپ:
کتاب « فناوری و دیدگاه علمای حوزه علمیه، بررسی میدانی بر اساس روش نظریه بنیانی » اثر دکتر مهدی نصیری عضو هیئت علمی گروه جامعه شناسی پژوهشکده علوم اجتماعی اوسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شد .
ناشر: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
تاریخ نشر: تابستان 1399
تعداد صفحات: 236 صفحه
قیمت: 29500 تومان
.............
نگارنده این اثر پژوهشی قصد دارد تا در چارچوب مطالعات جامعهشناختی توسعه، چگونگی دستیابی به نظریات علما و اندیشمندان حوزه علمیه قم در خصوص توسعه فناوریهای نوین را بیان نماید. ضمن آنکه با تحقیق و بررسی موضوع «علمای حوزه علمیه و فناوریهای نوین» به توسعه نظریهسازی اسلامی و بومی در سطح کمی و کیفی بپردازد. با استفاده از منابع جدید «رویکردها نسبت به فناوری» و همچنین «روش نظریه بنیانی» مورد بحث قرار می گیرد. در فصل رویکردهای فناوری، دیدگاههای دینی نسبت به فناوری مورد تأکید قرار خواهد گرفت. در فصل روششناسی با استفاده از منابع جدید، روند روش نظریه بنیانی با بیانی ساده و کاربردی و با استفاده از جداول و اشکال مطرح میشود. در بخش نتایج تحقیق، نیز با انجام مصاحبه و استفاده از نظرات علمای حوزه علمیه، یافتههای تحقیق تجزیه و تحلیل می شود. در فصل آخر مقایسه تطبیقی میان رویکردهای اندیشمندان غربی نسبت به فناوری با رویکردهای علمای حوزه علمیه صورت میگیرد. این مقایسه شباهتها و تفاوتهای دیدگاههای علمای حوزه علمیه با سایر رویکردهای مطرح در حوزه فناوری را روشن مینماید. در پایان پیشنهادات و راهکارهایی در خصوص مواجهه با فناوریهای نوین طرح خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، مروری بر کتاب فلسفه نظری تاریخ؛ مفاهیم و نظریهها تألیف مجید کافی زمستان ۱۳۹۳ به همت انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت) منتشر شد.
علاقهمندان می توانند به منظور تهیه کتاب یادشده و سایر آثار منتشر شده پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به سامانه معرفی و فروش آثار پژوهشگاه به نشانی زیر مراجعه نمایید :
🔴 http://rihu.ac.ir/fa/book
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با هدف کمک به پیشبرد مرزهای دانش و حل مسائل اساسی کشور و تهیه متون و منابع درسی دانشگاهی با رویکرد اسلامی در رشته «حقوق و فقه اجتماعی» از طرح های پژوهشی بنیادی و کاربردی پژوهشگران بر اساس اولویتهای پژوهشی ذیل حمایت می کند:
1. فلسفه حقوق (و فلسفه حق)
2. حقوق بشر
3. فقه سیاسی
4. حقوق خانواده
5. مباحث حقوقی فن آوری های نو
6. فقه اقتصاد (فقه منابع طبیعی و کارکردهای آن)
علاقه مندان به همکاری در محورهای یاد شده لطفا به وب سایت پژوهشگاه/پژوهش/پیشنهاد طرح پژوهشی مراجعه نموده و پس از ثبت نام، طرحنامه خود را در قالب طرحنامه پژوهش ارسال نمایند.
http://rihu.ac.ir/fa/user/auth/login
____________________
کانال پژوهش:
🔴https://eitaa.com/mrisc_rihu
🔵 سامانه قاصدک
«سامانه ای برای خرید اینترنتی اثار منتشر شده پژوهشگاه حوزه و دانشگاه»
🔴 https://qps.ir/search?brand=77
به نقل از روابط عمومی «سمت»، دکتر محمد ذبیحی رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت) طی حکمی حمیدرضا خادمی را به عنوان معاون پژوهشی جدید «سمت» معرفی کرد.
معاونت پژوهشی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه انتخاب شایسته ایشان را تبریک گفته، و توفیقات روز افزون ایشان را از ایزد منان مسئلت می نماید.
________________
کانال پژوهش:
🔴https://eitaa.com/mrisc_rihu
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار میکند:
🔴 نشست علمی تخصصی «امکانات و محدودیتهای بهرهگیری از روششناسی جدید در مطالعات تاریخ اهل بیت(ع)»
به عنوان پیش نشست کنفرانس بین المللی آسیب شناسی مطالعات اهل بیت (ع) در دوره معاصر
🔴سخنرانان:
دکتر سیدمحمد هادی گرامی (عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)
دکتر عبدالمجید مبلغی (عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)
🔵 دبیر علمی:
حجت الاسلام جناب آقای رمضان محمدی
♦️زمان : روز دوشنبه مورخ 99/6/24
♦️ساعت: 10 الی 11:30
♦️مکان : پژوهشگاه حوزه ودانشگاه
🔵 لینک حضور مجازی :
https://www.skyroom.online/ch/rihu/meeting1
---------------------------------
کانال پژوهش:
🔵https://eitaa.com/mrisc_rihu
گروه اطلاع رسانی پژوهش:
🔴https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
به نقل از اداره آماده سازی و چاپ:
طرح پژوهشی «بهجت و سعادت به روایت ابنسینا» ترجمه، تبیین و تحلیل نمط هشتم اشارات ابنسینا و شرح خواجه طوسی بر آن اثر ارزشمند حجت الاسلام دکتر علی شیروانی خاتمه یافته و در مرحله آماده سازی و چاپ قرار گرفت. با اهتمام همکاران محترم اداره آماده سازی این اثر پژوهشی در پاییز سال 1399 منتشر شده و روانه بازار نشر خواهد شد
چکیده:
این نوشـتار ترجمه، تبیین و تحلیلی است از نمـط هشتم شـرح اشـارات خواجـه نصیرالدین طوسی ـ همراه با نکاتی انتقادی ـ که با هدف تسهیل خوانش یکی از متون اصلی حکمت اسلامی، برای نخستین بار، با شکل و شیوة حاضر به زبان فارسی نگاشته شده است. مخاطبان اصلی این اثر، دانشجویان و طلابی هستند که به فراگیری شرح اشارات اشتغال دارند و مقصود آن بوده است که آنان را در فهم صحیح مطالب و دقت بیشتر در نکات آن یاری رساند و کمبودهای احتمالی درس را جبران کند.
جایگاه مهم شرح اشارات خواجه، تأثیر چشمگیر آن در فلسفة اسلامی و محور درس و بحث بودن آن در حوزه و دانشگاه، همراه با دشواری دستیابی به مقاصد آن در بسیاری از موارد، از جملة اموری بودهاند که انگیزة نگارش این اثر را پدید آوردهاند
---------------------------------
کانال پژوهش:
🔵https://eitaa.com/mrisc_rihu
گروه اطلاع رسانی پژوهش:
🔴https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
جلسۀ ماهانۀ همافزایی رؤسای پژوهشگاههای حوزه و دانشگاه، علوم و فرهنگ اسلامی، ، دارالحدیث، پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق علیهالسلام، مرکز تحقیقات علوم اسلامی نور و دبیرخانه انجمن های علمی حوزه به میزبانی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار گردید.
در این جلسه که با حضور آقایان دکترعلیمحمد حکیمیان، برنجکار، لکزایی، بهرامی، هاجری، نگارش، کافی، شجاعیان، حسینی و برخی مدیران صفی و ستادی پژوهشگاه برگزار شد؛ گزارشی از عملکرد پژوهشی، آموزشی و فناوری پژوهشگاه توسط آقایان دکتر حکیمیان و کافی ارائه شد، سپس آقایان دکتر سالاری فرد، کلوری و غلامی در خصوص مرکز تحقیقات، آموزش و مشاوره خانواده، دفتر تسهیلگری در محله امین آباد و اقدامات پیشبردی پژوهشگاه در عرصه بین الملل مطالبی را بیان نمودند. در بخش پایان جلسه حاضرین به بحث و تبادل نظر در خصوص فعال سازی مجمع رؤسای مراکز پژوهشی علوم انسانی اسلامی و چگونگی تعامل با وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری پرداختند.
دومین نشست از سلسله نشستهای علمی تخصصی نقد درون گفتمانی علوم تربیتی با عنوان «تبیین و تحلیل دو سنت اصلی علم تربیتی مدرن» با مشارکت گروه علوم تربیتی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار می شود.
🔴 سخنران
دکتر علی لطیفی عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
🔵 مدیر نشست
دکتر صادق زاده عضو دانشگاه تربیت مدرس
♦️زمان: پنجشنبه مورخ99/6/20
♦️ساعت: 18الی19:45
هدایت شده از پژوهش و فناوری
به نقل از اداره آماده سازی و چاپ: کتاب منبع شناسی قرمطیان با تأکید بر قرامطه بحرین حکومت ابوسعید گناوه ای و فرزندانش اثر جناب آقای دکتر رضا دشتی منتشر شد.
♦️ناشر: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
♦️تاریخ نشر: تابستان 99
♦️قیمت: 12000 تومان
لینک خرید اینترنتی:
🔴https://qps.ir/search?brand=77
................................
این اثر ارزشمند پژوهشی از مجموع طرحهای گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه است که با هدف تأمین منبع درسهای «تاریخ و عقاید اسماعیلیه»، «فرقههای دگراندیش در اندیشه تشیع و مناسبات آنها با امامیه» برای دانشجویان مقطع دکتری رشته فرقههای تشیع (از مجموع سرفصلهای مصوب شورای عالی برنامهریزی آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) نگارش یافته است.
دکتر رضا دشتی با انجام تحقیقی علمی فارغ از هر گونه موضع گیری، زمینه معرفی منابع و مآخذ دولتی مسلمان شیعی که تاکنون مغفول مانده بود و همواره همه جریان ها با نگاه های مغرضانه و گاهی مطرود سعی در کتمان واقعیت آن داشتند، را فراهم آورده است؛ و از آنجایی که ﻋﻠﻢ منبع شناسی ﻗﺎدر ﺑﻪﭘﺎﺳﺨﮕﻮﯾﯽ ﺑﻪ آن دﺳﺘﻪ از ﭘﺮﺳﺶها درﺑﺎرۀ ﮐﺘﺎب هاﯾﯽ اﺳﺖﮐـﻪ درﺑـﺎره ﯾـﮏ ﻣﻮﺿــﻮع ﺧــﺎص ﺑــﻪ ﻧﮕــﺎرش درآﻣﺪه اﻧــﺪ، با نگارش این اثر، این گونه تلاش گردیده تا زمینه گسترش علوم انسانی با رویکرد اسلامی در حوزه تاریخ تمدن ملل اسلامی را فراهم آید.
🆗 @MRISC_RIHU
مراسم رونمایی و بررسی کتاب «اقتصاد کلان پیشرفته با رویکرد اسلامی» اثر دکتر کرمی اسلاملوئیان (استاد اقتصاد دانشگاه شیراز) با حضور مولف محترم و استادان صاحب نظر حوزه و دانشگاه برگزار می شود.
♦️مکان سازمان سمت (دفتر قم) – گروه اقتصاد اسلامی
♦️زمان: دوشنبه 24 شهریور
♦️ساعت: 17
♦️شیوه برگزاری:
https://adobe.rayco.org/samt
و همزمان به صورت زنده در صفحه اینستاگرام سازمان سمت به نشانی:
https://www.instagram.com/sazman.samt/
_______________
https://eitaa.com/mrisc_rihu
🔴 https://qps.ir/search?brand=77
---------------------------------
کانال پژوهش:
🔵https://eitaa.com/mrisc_rihu
گروه اطلاع رسانی پژوهش:
🔴https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
هدایت شده از مصطفوی؛ روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#پرونده
#سند2030
📌 پرونده ویژه تحلیلی انتقادی سند 2030 را در پایگاه اینترنتی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی دنبال کنید:
🔰 سند ۲۰۳۰؛ #کاپیتولاسیون_فرهنگی
🔰 #تحلیل_سیاسی سند ۲۰۳۰
🔰 آنتیتز ۲۰۳۰؛ از لزوم ترمیم تا موانع اجرا
🔰 نگاه تحلیلی به متن بیانات رهبر معظم انقلاب در جمع مدیران آموزش و پرورش
🔰 #آموزش_و_پرورش: سیاستگذاری در سطح خرده فیزیک
🔰 #تحلیل_حقوقی ماهیت و اعتبار سند توسعه پایدار ۲۰۳۰
🔰 راهکارهای #مواجهه فعال با دستور کار ۲۰۳۰
⚜️ هم اکنون با ما همراه باشید:
🌐 iict.ac.ir/naqd2030
🆔 @iictchannel
دومین شورای سیاستگذاری همایش ملی کتاب سال بانوان با حضور نمایندگانی از مراکز پژوهشی استان قم به میزبانی جامعه الزهرا(س) و ریاست حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمود مدنی مدیر محترم جامعه الزهرا(س) روز پنجشنبه مورخ 99/6/20 برگزار شد.
---------------------------------
کانال پژوهش:
🔵https://eitaa.com/mrisc_rihu
گروه اطلاع رسانی پژوهش:
🔴https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
با مجوز رسمی وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون دکتری در چهار رشته روانشناسی، مدیریت، اقتصاد و جامعه شناسی در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار شد.
این آزمون روز پنجشنبه مورخ 99/6/20 با حضور یکصدو بیست و دو نفز از برادران طلاب حوزه علمیه در محل پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار گردید.
از مجموع پذیرفته شدگان پس از سپری شدن فرایند مصاحبه، 16 نفر دوره آموزش تحصیلات تکمیلی در مقطع دکتری را در چهار ر رشته روانشناسی، مدیریت، اقتصاد و جامعهشناسی به صورت رایگان در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه آغاز مینمایند.
---------------------------------
کانال پژوهش:
🔵https://eitaa.com/mrisc_rihu
گروه اطلاع رسانی پژوهش:
🔴https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
---------------------------------
کانال پژوهش:
🔵https://eitaa.com/mrisc_rihu
گروه اطلاع رسانی پژوهش:
🔴https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
هدایت شده از 🟢 نوآوری در علوم انسانی
📌 آشنایی با سرویس Microsoft Academic Search
🔹یک سرویس رایگان توسعه داده شده توسط Microsoft Research برای کمک به جامعه آکادمیک و محققان است تا بتوانند بهراحتی و به سرعت، به جستجو در محتواهای آکادمیک، تحقیقاتی، موسسات و فعالیت آموزشی بپردازند.
🔹تنها به فهرست کردن میلیون ها برگه تحقیقاتی بسنده نکرده، بلکه ارتباطی کلیدی بین موضوعات، محتواها، نویسندگان و محققان را به گونهای که مناسب عملیات تحقیقاتی باشد برجسته سازی نموده است.
🔹با استفاده از خدمات این سرویس رایگان، میتوانید جستجوی خود را به مسیر دلخواه هدایت کنید و با امکانات منحصر بهفرد و بصری کردن نتایج جستجو، به دادههای ارزشمندی دسترسی پیدا کنید.
🔹تفاوت این سرویس با موتورهای جستجوی عادی مانند Bing و یا گوگل، محدود سازی نتایج جستجوی این موتور به محتوای آکادمیک است و در نتیجه تولید و ایجاد نتایج مرتبطتر، مهمترین مزیت استفاده از آن به شمار میآید. این سرویس فوقالعاده کاربردی و عملیاتی بیش از ۳۵ میلیون مطلب را از بیش از ۱۹ میلیون محقق و نویسنده ایندکس کرده است.
🌐 https://academic.microsoft.com
....................................
🔴https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#پرونده
#سند2030
#همایش_علمی
📙 همایش علمی “چالش های #سند۲۰۳۰ برای ایران و نحوه تحقق تحول بنیادین آموزش و پرورش”
🎙 با سخنرانی:
آیت الله #علیرضا_اعرافی
حجت الاسلام دکتر #سعیدرضا_عاملی
حجت الاسلام دکتر #علی_ذوعلم
دکتر #حسین_رمضانی
دکتر #محمود_مهام
📚 همراه با رونمایی از دو کتاب مهم در زمینه #سند ۲۰۳۰
📅 دوشنبه 24 شهریور ماه99 ساعت 10
🏬 تهران، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
⚜️ پخش زنده از طریق:
🌐 instagram.com/iict.ac_ir
🌐 aparat.com/iictchannel/live
🆔 @iictchannel
به نقل از اداره آماده سازی و چاپ:
کتاب «اختیارات و وظایف اقتصادی دولت اسلامی» اثر حجت الاسلام دکتر علیرضا لشکری مدیر و عضو هیئت علمی گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به زودی با مشارکت سازمان سمت منتشر میشود.
چکیده:
دولت براساس اختیارات و وظایفی که دارد میتواند یکی از تأثیرگذارترین عوامل در ساختارها و تنظیمات اجتماعی و وسیلهای مهم برای نیل به اهداف زندگی اجتماعی باشد.
این نوشتار پس از آنکه در بخش نخست، مباحث پایهای شناسایی اختیارات و وظایف دولت اسلامی را بررسی میکند، در مورد اختیارات دولت اسلامی بر رویکردی تمرکز کرده که زندگی انسان را به دو بخش فردی و اجتماعی تقسیم می کند و اصل ولایت و یا عدم ولایت در این عرصهها را بررسی و سپس رویکرد فقیهان به نوع ولایت حاکم اسلامی را مطرح میکند. در بررسی وظایف دولت اسلامی، وظایفی مانند آموزش، بهداشت و سلامت و تثبیت ارزش پولی (که چندان مورد وفاق اقتصاددانان مسلمان نبوده) به صورت مفصل بررسی شده و توازن بهمثابه عدالت اجتماعی مهم¬ترین وظیفه و فلسفه تشکیل دولت اسلامی قلمداد شده است.
---------------------------------
کانال پژوهش:
🔵https://eitaa.com/mrisc_rihu
گروه اطلاع رسانی پژوهش:
🔴https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
هدایت شده از موسسه و مرکز تخصصی تفسیر تمهید
موسسه تمهید برگزار می کند:
🔻 سلسله نشست های تخصصی موسسه تمهید (1)
(خواهران و برادران ؛ به صورت حضوری و بر خط)
🌹عنوان نشست:
💢 "نسبت سنجی مطالعات تاریخی و تفسیر تنزیلی "
🔰 ارائه دهنده:
آیت الله محمد هادی یوسفی غروی زیدعزه
(مدرس درس خارج تاریخ اسلام)
🔰 دبیر علمی:
حجت الاسلام دکتر محسن قمرزاده (زیدعزه)
⏱ زمان: چهارشنبه 26 شهریور ساعت 17 تا 19
🌐 مکان: بیت آیت الله معرفت (ره) با رعایت پروتکل ها و به صورت محدود
📹 لینک ورود بر خط به نشست:
در فضای آپارات:
https://www.aparat.com/tamhid.in/live
در فضای اینستاگرام:
https://instagram.com/tamhid.ins
علاقه مندان به شرکت حضوری لازم است حداکثر تا سه شنبه ساعت 12 ظهر جهت ثبت نام با موسسه تماس حاصل نمایند.
📱 09199700163 ایتا: @mtamhid1
📞 تلفن: 02532920244
موسسه تمهید
https://eitaa.com/mtamhid
🔴 روش مطالعه علوم انسانی با رویکرد اسلامی/ علم دینی یا نظریه دینی؟
✍️ در نشست علمی «فرآیند روش مطالعه علوم انسانی با رویکرد اسلامی» مطرح شد؛
🔻 دکتر مجید کافی:
🔹 نخستین پیش فرض در علم دینی این است که محل نزاع را مشخص کنیم. یعنی آیا میتوانیم علم تجربی دینی داشته باشیم یا خیر؟
🔹 زیاد به دنبال اصطلاح و واژه علم دینی نرویم، بلکه به دنبال نظریه دینی و علم کارآمد و نافع باشیم.
🔻 حجتالاسلام والمسلمین محمود نوذری:
🔸 وقتی سراغ دین میرویم، باید به دو پرسش پاسخ دهیم؛ 1– چرا دین منبع معتبر برای کشف واقعیت بیرونی است؟ 2– روششناسی استفاده از دین چیست؟
🔸 در علم دینی باید ببینیم براساس چه نظریهای تولید علم کنیم. کسانی که تولید علم دینی میکنند باید تاریخ علم را بدانند.
🔻 حجتالاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی:
🔸 در علوم انسانی اسلامی محل نزاع تنها بر روی علوم تجربی نیست. چرا در علوم انسانی تنها روش باید تجربی باشد؟
🔸 باید مشخص کنیم جایگاه سایر منابع دینی مانند عقل، تجربه و طبیعت کجاست.
متن کامل در:
🌐 http://meftaah.com/?p=19804
---------------------------------
🔵https://eitaa.com/mrisc_rihu
در راستای تحقق راهبرد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به منظور شبکه سازی و توسعه تعاملات علمی و ارتقاء ضریب نفوذ اندیشه اندیشمندان حوزه علوم انسانی اسلامی در جامعه علمی و مخاطبین هدف پژوهشگاه حوزه ودانشگاه جلسه ای روز یکشنبه مورخ 99/6/23 با حضور رؤسای محترم اداره آماده سازی و چاپ و گروه تجاری سازی و امور فناوری پژوهشگاه با مسئولین انتشارات دانشگاه پیام نور برگزار شد. در این جلسه حاضرین ، ضمن بازدید از زیرساختهای انتشاراتی دانشگاه پیام نور ، در خصوص زمینه های توسعه همکاری انتشاراتی دو مرکز به ویژه چاپ و نشر آثار پژوهشی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و درسنامههای تدوین شده بر اساس سرفصلهای مصوب شورای تحول و ارتقای علوم انسانی گفتگو نموده و بر توسعههمکاری فی مابین تاکید نمودند.
____
کانال پژوهش:
🔵https://eitaa.com/mrisc_rihu
گروه اطلاع رسانی پژوهش:
🔴https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416