به نقل از اداره آماده سازی و چاپ: کتاب درسی «معرفتشناسی برای دانشجویان روانشناسی» اثر دکتر محمد مهدی عباسی در ابتدای سال تحصیلی 1399-1400 منتشر و به بازار پژوهش ارائه خواهد شد.
این اثر پژوهشی منطبق با سرفصل درسی معرفت شناسی معادل دو واحد درسی برای دانشجویان مقطع کارشناسی است که از طریق نمایندگی های عرضه آثار پژوهشگاه تقدیم استادان و دانشجویان می شود.
چکیده:
میتواند آن قدر تیره باشد که چیزی را نبینی؛ ممکن است روشن باشد و روشنگر جهان؛ میتواند دنیا را ریزتر یا درشتتر از آنچه هست نشان دهد و یا همانگونه که هست، به نمایش بگذارد. شیشه عینک را میگویم. معرفتشناسی یعنی عینکتان را بردارید، شیشههایش را تمیز کنید و کمی آن را بررسی کنید. آیا عینک من راستگو است؟ قرار است با همین عینک تمام دنیا را ببینم.
روانشناس همانند هر اندیشمند دیگری بینیاز از مباحث معرفتشناسی نیست. در پژوهشهای روانشناسی اگر توجه جدی به بنیانهای نظری و مسائل معرفتشناسی در روانشناسی نشود، نوآوریهای ژرف در روانشناسی صورت نخواهد گرفت. در راه دشوار رسیدن به حقایق علمی چراغ راهنمای محقق، فهم دقیق از مبانی معرفتشناسی است.
اعتباربخشی به یافتههای روانشناسی موجود و روانشناسی مطلوب با ساختن بنای محکمی از معرفتشناسی صورت خواهد گرفت. معرفتشناسی سنگبنای اصلی هر معرفت و علم است.
در این کتاب به این مباحث با صبغهای روانشناختی پرداختهایم: آشنایی با معرفتشناسی، امکان معرفت، منابع معرفت، انواع معرفت و ویژگیهای آن، نقش حس و عقل در تصورات و تصدیقات، حقیقت صدق و معیار صدق در انواع قضایا.
هر مرکز پژوهشی دارای ضوابط و قواعدی است که مسیر حرکت پژوهش و پژوهشگر را مشخص مینماید. پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نیز به عنوان یک مرکز پژوهشی، از این امر مستثنی نیست. از سوی دیگر پراکندگی ضوابط و مقررات و فرمها ورویهها و عدم اطلاع برخی اعضای هیئت علمی و پژوهشگران از آنها، معاونت پژوهشی، آموزشی و فناوری را بر آن داشت تا در کتابچهای واحد، مهمترین ضوابط، فرمها و اصطلاحات پژوهشی که اعضای هیئت علمی و پژوهشگران در فرآیند پژوهشها و مطالعات خود بدان نیاز دارند را جمع آوری نماید. سعی شده تا مفاهیم و اصطلاحات، متناسب با فرآیند یک پژوهش(تصویب طرحنامه، انجام طرح، ارزیابی و در نهایت ترویج محتوای پژوهش در جامعه علمی) سازماندهی گردد. امید است این اثر، راهنمای عمل اثربخشی در انجام وظائف اعضای هیئت علمی و در نهایت تحقق اهداف پژوهشگاه واقع گردد. نسخه اولیه فایل WORD و PDF این نظام نامه به شرح ذیل تقدیم حضور می شود ضمن آنکه علاقه مندان می توانند از سایت پژوهشگاه به نشانی زیر به این نظامنامه دسترسی داشته باشند.
http://rihu.ac.ir
با توجه به ابلاغ شیوه نامه «فرصت مطالعاتی اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی در جامعه و صنعت» توسط وزارت عتف و به منظور تحقق ایده علم برای جامعه، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به عنوان مرکزی پیشرو و الگو در کاربردی سازی دستاوردهای پژوهشی در سطح جامعه و صنعت و با هدف انتقال دانش و تجربه به سایر سازمان ها و مجامع علمی و اجرایی کشور اقدام به اجرای مفاد این شیوه نامه در قالب ارائه فرصت های مطالعاتی به اعضای هیأت علمی متقاضی خود با رویکرد پاسخگویی به نیازهای دستگاه های اجرایی، واحدهای عملیاتی و موسسات و مجامع علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی کشور نموده است.
در این راستا؛ هیأت رئیسه محترم پژوهشگاه تاکنون با دو درخواست اعضای هیأت علمی گروه های پژوهشی اقتصاد و علوم تربیتی به منظور اجرای دو پروژه مطالعاتی در حوزه های اقتصاد وقف و خیریه و حوزهی تربیت و یادگیری تفکر و حکمت توسط جناب آقایان حجه الاسلام والمسلمین دکتر مصطفی کاظمی نجف آبادی و حجه الاسلام والمسلمین دکتر علی لطیفی موافقت نموده است. هدف از این اقدامات کمک به رفع مشکلات علمی و تحقیقاتی واحد های عملیاتی، تقویت ارتباط پژوهشگاه و کمیته امداد امام خمینی (ره) و موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش و گسترش همکاریهای پایدار علمی و پژوهشی فی مابین بوده است.
موضوعات پژوهشی مورد توافق برای فعالیت اعضای محترم پژوهشگاه در قالب فرصت مطالعاتی صنعت و جامعه در دو واحد عملیاتی مذکور به شرح ذیل می باشند:
1) مدیریت و راهبری علمی و پژوهشیِ فرآیند تدوین راهنمای برنامهی درسی و استانداردهای حوزهی تربیت و یادگیری تفکر و حکمت؛
2) انجام پروژه «طراحی رشته های مرتبط با بخش خیریه»؛
لازم به ذکر است فعالیت اعضای محترم هیأت علمی پژوهشگاه در قالب فرصت های مطالعاتی صنعت و جامعه در چارچوب شرایط و ضوابط ابلاغی وزارت عتف در شیوه نامه مندرج و طی قراردادی دوجانبه میان پژوهشگاه و واحدهای عملیاتی متقاضی صورت خواهد پذیرفت. شورای علمی گروه های پژوهشی علوم تربیتی و اقتصاد وظیفه ارزیابی دستاوردهای علمی و پژوهشی این دوره ها و گروه همکاری های علمی بین المللی پژوهشگاه نیز نظارت بر اجرای مفاد قراردادهای فرصت را بر عهده خواهند داشت.
هدایت شده از پژوهش و فناوری
لینک دعوت به گروه پژوهش و همکاری های علمی
https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
از اینکه لینک گروه را به دوستان و سایر پژوهشگران ارسال می نمائید سپاسگزاریم
طرح پژوهشی «سبک فرزند پروری با رویکرد اسلامی» تألیف حجت الاسلام علی احمد پناهی عضو هیأت علمی گروه روانشناسی پژوهشکده علوم رفتاری در پاسخ به شبهات با تأکید بر منابع دینی و مقایسه دیدگاه های اسلامی با دیگاه های غیر اسلامی نگارش یافته است. این اثر پژوهشی می تواند به عنوان منبع درسی برای سرفصل «روانشناسی تربیتی» دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و منبع پژوهشی برای مربیان، مشاوران، معلمان، روحانیون، والدین همچنین استادان حوزه علمیه خواهران و دفتر تبلیغات مورد استفاده و بهره برداری قرار گیرد.
در راستای توسعه تعاملات بین سازمانی و ارتقا ضریب نفوذ آثار پژوهشی در جامعه علمی کشور؛ پژوهشگاه حوزه و دانشگاه آمادگی دارد این اثر پژوهشی را با مشارکت نهادها و سازمان های بیرونی در قالب قرارداد همکاری مشترک منتشر نماید. از این رو علاقه مندان می توانند پیشنهادات خود را به صورت مکتوب به معاونت پژوهشی ، آموزشی و فناوری پژوهشگاه (جناب آقای دکتر مجید کافی) ارائه نمایند.
اینجانب با شماره تماس 2532111236/0912077445 پاسخگوی علاقه مندان می باشم. ارادتمند سلطانی.
با توجه به رویکرد اخیر برخی نشریات کشور در دریافت شناسه پژوهشگر شامل شناسه ORCID ID به منظور دریافت و انتشار مقالات – که به عنوان یکی از فیلدهای ضروری علم سنجی محققان و پژوهشگران سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد - به استحضار می رسانم اعضای محترم پژوهشگاه می توانند با مراجعه به آدرس سایت ذیل و با ارائه اطلاعات ضروری شامل نام و نام خانوادگی و آدرس ایمیل شامل جی میل یا یاهومیل و یا ایمیل آکادمیک (صندوق پستی الکترونیکی پژوهشگاه) نسبت به دریافت این کد اقدام نمایند. این کد، مخفف: Open Researcher and Contributor ID ؛ شامل 16 کاراکتر حروف و اعداد است که به صورت انحصاری به یک دانشمند یا محقق داده می شود که بصورت بی همتا قابل شناسایی می باشد. کد ارکید توانسته است از 16 اکتبر سال 2012 تاکنون، نام بیش از 5.3 میلیون محقق را در خود ثبت نماید. دسترسی به این کد رایگان می باشد و هدف از ارائه این سرویس، فراهم آوردن یک شاخص مشخص برای هر نویسنده آزاد است. نویسندگان می توانند رزومه و کارکرد خود را در سرویس به ثبت برسانند و به جای ارسال رزومه به بخش های مختلف، کد ORCID خود را در اختیار آنها قرار دهند. هر کسی که این کد را در اختیار داشته باشد، می تواند وارد صفحه شخصی نویسنده شده و به صورت طبقه بندی و دقیق، با توانمندی های شخص مورد نظر آشنا گردد. نمونه تکمیل شده فرم و نحوه دریافت این کد ذیل جهت آگاهی ارسال می شود:
خداوندا تو را شاکریم که این اجازه را به ما دادی تا سحرها عاشقانه با تو سخن بگوییم
و درد دلمان را با تو بگوییم و اکنون روز اول شوال را بر ما عید گرداندی
...................................
همکاران مدیریت پژوهش و همکاریهای علمی بین المللی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه حلول ماه شوال و عید سعید فطر را بر اساتید و همراهان محترم گروه تبریک و تهنیت عرض می نمایند.
کانال تخصصی حجت الاسلام دکتر محمدمهدی عباسی آغوی با محوریت روانشناسی اسلامی
http://eitaa.com/abbasiaghavi
هدایت شده از پژوهش و فناوری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یکایک سر شکست آن روز اما عهد و پیمان نه
غم دین بود در اندیشهی مردم، غم نان نه
شبی ظلمانی و تاریک حاکم بود بر تهران
به لطف حضرت خورشید اما بر خراسان نه
کبوترهای گوهرشاد بودیم و صدای تیر
پریشان کرد جمع یکدل ما را، پشیمان نه
سراسر، صحن از فوج کبوترها چنان پر شد
که چندین بار خالی شد خشاب آن روز و میدان نه
یکی فریاد میزد شرمتان باد آی دژخیمان!
به سمت ما بیندازید تیر، اما به ایوان نه
یکی فریاد سر میداد بر پیکر سری دارم
که آن را میسپارم دست تیغ و بر گریبان نه
برای او که کشتن را صلاح خویش میداند
تفاوت میکند آیا جوان یا پیر؟ چندان نه
دیانت بر سیاست چیره شد، آری جهان فهمید
رضاجان است شاه مردم ایران، رضاخان نه!
کلاه پهلوی هم کمکم افتاد از سر مردم
نرفت اما سر آنها کلاه زورگویان، نه!
گذشت آن روزها، امروز اما بر همان عهدیم
نخواهد شد ولی این بار جمع ما پریشان، نه!
به جمهوری اسلامی ایران گفتهایم "آری"
به هرچه غیر جمهوری اسلامی ایران: "نه"
کجا دیدی که یک مظلوم تا این حد قوی باشد
اگرچه قدرت ما میشود تحریم، کتمان نه
دفاع از حرم یعنی قرار جنگ اگر باشد
زمینِ کارزار ما تلآویو است، تهران نه!
پایگاه اطلاع رسانی کنفرانس های کشور سیمپوزیا، https://www.symposia.ir/
پایگاه سیمپوزیا، یکی از مجموعه وب سایت های سیویلیکا می باشد که به اطلاع رسانی کنفرانس های کشور می پردازد. در این سایت کلیه فراخوان های کنفرانس های معتبر علمی کشور را می توانید مشاهده نمایید
https://www.sakhtar.com/ پایگاه فعالان علم و پژوهش ایران
این پایگاه به معرفی افرادی می پردازد که در برگزاری کنفرانس های کشور و یا در انتشار ژورنال ها و مجلات معتبر علمی ایران نقشی دارند. این سایت زیر مجموعه پایگاه سیویلیکا می باشد که مرجع انتشار مقالات علمی کشور می باشد. کلیه اطلاعات نمایش داده شده در این سایت نیز از طریق داده های ثبت شده در پایگاه سیویلیکا استخراج و نمایش داده می شود.
دیده بان علم ایران https://www.isw.ir/
دیده بان علم ایران از سال ۱۳۹۵ به همت جمعی از پرسابقه ترین روزنامه نگاران علمی کشور فعالیت خود را آغاز کرده است. تجربه سالها فعالیت حرفه ای در رسانه های عمومی کشور نشان داده به رغم رشد نسبی روزنامه نگاری علمی کشور در سالهای اخیر و توجه بیش از پیش به اهمیت توسعه علمی و فناوری در رشد و شکوفایی اقتصاد دانش بنیان و تحقق توسعه پایدار، حوزه علم و فناوری همچنان اولویت آخر اغلب رسانه هاست و رویکرد سیاسی و اقتصادی حاکم بر نظام رسانه ای کشور، مجال شایسته ای برای پرداختن به این حوزه نداده است. دیده بانی و پایش مستمر روند توسعه علم و فناوری، ضرورتی اجتناب ناپذیر در تداوم روند رو به جلوی رشد تولید علم کشور است دیده بان علم ایران تلاش می کند بازتاب دهنده صادق دیدگاهها، نظرات، موفقیتها و دستاوردها و مطالبات جامعه علمی و فناوری کشور باشد.
در این راستا، خط مشی فعالیت این رسانه مبتنی بر انعکاس صادقانه و فارغ از بزرگنمایی و کوچک نمایی وضعیت موجود، قوت ها و ضعفها، رویدادها و دستاوردهای علمی و فناوری کشور، نگاه تحلیلی و آسیبشناسانه به مسائل این حوزه و بازنمایی همه جانبه و بی طرفانه دیدگاه ها و نقطه نظرات جامعه علمی در چارچوب قوانین کشور است و در عین حال توجه دقیق به اصول حرفه ای روزنامه نگاری و توجه به نیازهای مخاطبان و استفاده از آخرین تکنیکها و ابزارهای اطلاع رسانی را در دستور کار خود دارد.
مرجع انجمن های علمی https://www.saref.ir/
پایگاه مرجع انجمن های علمی ایران، یکی از زیر مجموعه های پایگاه سیویلیکا است که به معرفی؛ دسته بندی و ارائه اخبار و دستاوردهای انجمن های علمی کشور می پردازد و بر اساس مستندات علمی ثبت شده از انجمن ها در پایگاه سیویلیکا، فعالیت علمی انجمن ها رتبه بندی می شود.
با نمایه سازی بیش از نیم میلیون مقاله تولید شده در کشور در قالب کنفرانس های تخصصی و ژورنال های علمی در مجموعه سیویلیکا، این امکان فراهم گردیده تا رصد برخطی از وضعیت علمی و جایگاه مراکز دانشگاهی و پژوهشی و همچنین انجمن های علمی داشته باشیم. لذا شروع نمودیم به انجام پردازشها و تحلیلهای دقیق بر روی آمار داده های مقالات ایران. این پردازش ها به نتایج ارزشمندی انجامید که در دو پایگاه جداگانه برای دانشگاهها و انجمنها خلاصه ای از نتایج این تحلیلها به اشتراک گذاشته می شود تا سیاستگذاران و مسئولان تدوین کننده استراتژی ها و رویکردهای مراکز پژوهشی بتوانند دید درستی از روند حرکت موسسه خود داشته باشند.
پایگاه مرجع دانشگاه های ایران https://www.uniref.ir/
پایگاه مرجع دانشگاه های ایران، به معرفی، دسته بندی و رتبه بندی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور می پردازد. در این پایگاه اطلاعات پایه و اولیه هر مرکز دانشگاهی جمع آوری و ارائه شده است و می توانید اطلاعات پایه هر دانشگاه را مشاهده نمایید. داده های استفاده شده توسط این پایگاه از مجموعه پایگاههای سیویلیکا، مرجع نشریات علمی ایران، پایگاه همایش های ایران، مرجع انجمن های علمی ایران و پایگاه اکوسیستم کارآفرینی ایران جمع بندی می شوند
مرجع ژورنالها jref.ir
مرجع ژورنال ها، یکی از پایگاه های زیر مجموعه سیویلیکا می باشد که به عنوان مرجع کلیه مجلات و ژورنال های علمی-تخصصی ایرانی و بین المللی فعالیت می کند. در این پایگاه می توانید اطلاعات پایه کلیه مجلات علمی و تخصصی را مشاهده کرده و برای پیدا کردن ژورنال های مورد نظر جهت ارسال و ثبت مقاله خود در این مجلات کمک بگیرید
آمار نشریات ایران در پایگاه مرجع ژورنالها : تعداد کل مجلات : ۲,۳۹۰ مجله، مجلات دانشگاهی : ۱,۴۷۵ مجله، مجلات انجمن های علمی : ۲۱۲ مجله ،تعداد شماره ها : ۱۵,۱۷۰ مجله، نمایه شده در سیویلیکا: ۹۰۴ مجله
مجلات علمی پژوهشی : مجلات علمی و پژوهشی به نشریاتی اطلاق می گردد که مقاله های آن به ارائه یافته های جدید علمی حاصل از طرح های پژوهشی، پایان نامه ها و رساله های تحصیلی و سایر موارد پژوهشی می پردازد
مجلات علمی ترویجی : ترویجی به نشریاتی اطلاق می گردد که مقاله های تخصصی آن به معرفی، ترویج و بسط آگاهی های علمی در میان جامعه علمی مربوط می پردازد و سطح آگاهی ها و دانش را ارتقاء می بخشد و او را با مفاهیم جدید آشنا می سازد.
مجلات دارای نمایه بین المللی :فهرستی از مجلات ایرانی که موفق به اخذ نمایه بین المللی شده اند و مقالات آن ها در پایگاه های معتبر علمی بین المللی نمایه می شوند.
مجلات دارای نمایه سیویلیکا : فهرستی از مجلات علمی معتبر که موفق به اخذ نمایه سیویلیکا شده اند و مقالات آن ها در پایگاه سیویلیکا نمایه می شوند. این مقالات در تحلیل های علم سنجی و رتبه بندی دانشگاه های ایران لحاظ می شوند.
مرجع دانش: سیویلیکا، ناشرتخصصی کنفرانس های ایران
پایگاه سیویلیکا حدود یک میلیون عنوان مقاله علمی پژوهشی داخلی را در اختیار پژوهشگران و دانش پژوهان قرار می دهد و از هر کجا که باشید به آن دسترسی دارید. سایر پایگاه های علمی زیر مجموعه سیویلیکا شامل تعدادی از پایگاههای علمی پژوهشی است که هر یک تامین کننده بخشی از نیازهای محققان و پژوهشگران می باشد.
پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی
پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی به صورت فراگیر، جامع و روزآمد خدمات خود را در بخش های مختلف به شرح ذیل ارائه می دهد:
- نمایه سازی مقالات نشریات علمی پژوهشی کشور که از طریق کمیسیون نشریات وزارت علوم تحقیقات و فناوری و کمیسیون نشریات وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی صاحب مجوز می شوند. - نمایه سازی مقالات نشریات علمی دانشگاه آزاد اسلامی و نشریات علمی دانشگاه پیام نور - دسترسی به چکیده و متن کامل مقالات به صورت رایگان - ارائه اطلاعات هر نشریه در صفحه مجزا همراه با دسترسی به شماره های منتشر شده از سال 1379 به بعد - امکان جستجوی مقالات و نویسندگان بر اساس عنوان مقاله، نشریه و چکیده - نمایه سازی چکیده مقالات محققان ایرانی در نشریات بین المللی - معرفی و نمایه نشریات ایرانی نمایه شده در ISI
https://elmnet.ir پایگاه علم نت
علم نت یک جویشگر علمی فارسی با رویکردی شبیه به گوگل اسکالر، به شکل تخصصی و یکپارچه سایت های نمایه کننده اسناد علمی: مگیران) (magiran، نورمگز(noormags)، اس ای دی(SID)، انسانی(ensani)، سیویلیکا ( civilica)، ایرانداک ( irandoc) ، سایت های اصلی نشریات علمی پژوهشی و... ) را ایندکس کرده و در اختیار پژوهشگران قرار می دهد.
هدایت شده از پژوهش و فناوری
مصطفی فضائلی متولد ۲۰ ابان ۱۳۳۹ تحصیلات دوره متوسطه را در زادگاهش شهر گلپایگان گذراند و از سال ۱۳۶۲ وارد حوزه علمیه قم شد و به تحصیل علوم دینی و معارف اسلامی مبادرت ورزید در سال ۱۳۶۶ در کنار دروس حوزوی با شرکت در کنکور سراسری و کسب رتبه یک رزمندگان و ۷ آزاد سراسری در رشته حقوق دانشگاه تهران(مجتمع آموزش عالی قم) پذیرفته شد و پس از گذراندن کارشناسی حقوق همزمان با ادامه تحصیلات حوزوی در مقطع کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشگاه شهید بهشتی با رتبه ۲ کشوری پذیرفته شد و با رتبه عالی فارغ التحصیل گردید. در آزمون اعزام دانشجو به خارج در مقطع دکتری در مجموعه حقوق رتبه اول را کسب کرد. دروس سطح حوزه را در سال ۱۳۷۲ به پایان رساند و وارد دروس خارج فقه و اصول شد. در سال ۱۳۸۱ به عنوان دانشجوی نمونه کشوری در دوره دکتری شناخته شد و موفق به اخذ لوح تقدیر از دست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گردید. در سال ۱۳۸۴ موفق به دفاع از رساله دکتری خود با درجه عالی شد. وی از شهریور ۱۳۷۵ تا کنون به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه قم مشغول به خدمت است. از افتخارات علمی ایشان می توان به دریافت جایزه کتاب سال ۱۳۸۶ ، دریافت جایزه اثر برگزیده رشته حقوق در دومین جشنواره بین المللی فارابی(۱۳۸۷) و دریافت جایزه کتاب سال در بیست و هفتمین جشنواره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران(۱۳۸۸) ، اشاره نمود.
از جمله فعالیت های علمی پزوهشی ایشان می توان به انتشار ۱۴ عنوان کتاب و ارائه بیش از ۴۰ عنوان مقاله در نشریات معتبر داخلی و بین المللی، همچنین ارائه سخنرانی در همایش ها و سمینارهای داخلی و بین المللی اشاره کرد.
طرح پژوهشی «تفسیر قرآن به قرآن؛ سیرتاریخی؛ مبانی و معیارها» اثر جناب آقای دکتر علی فتحی پس از خاتمه و اخذ تأییدیه از موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی به عنوان نهاد مشارکت کننده، در فرآیند آماده سازی و چاپ قرار گرفت.
این طرح تحقیقاتی با رویکرد بازسازی و ارتقای روش و روش شناسی علوم انسانی اسلامی و نقد و بررسی متون دینی به عنوان یکی از منابع درسی سرفصل مکاتب و جریان های تفسیری و نیز روش های تفسیری مقاطع تحصیلات تکمیلی کاربرد دارد.
چکیده:
واژهها و گزارهها در منظومه معنایی قرآن، به گونهای هوشمندانه، هدفمند و منسجم با یکدیگر پیوند دارند به طوری که با تدبر بیشتر در ایات قرآن میتوان پیوستگی معنایی آنها را فهمید. شیوه تفسیر قرآن به قرآن، که همواره مورد توجه مفسران و قرآنپژوهان بوده است، روشی مهم برای درک پیوستگی معنایی آیات قرآن است. درک درست و دقیق از مبانی بنیادین و معیارهای صحیح تفسیر قرآن به قرآن بر فهم ضابطهمند و شناخت پیوند معنایی آیات قرآن با یکدیگر استوار است. این اثر ضمن گزارش عینی پیشینه تاریخی تفسیر قرآن به قرآن، به بررسي مباني و معیارهای مهم آن پرداخته است. بدیهی است شناخت سیر تاریخی، مبانی و معیارهای تفسیر قرآن به قرآن ما را از یک سو، با امتیازها و دستاوردهای این شیوۀ تفسیری و از سوی دیگر، با کاستیها و لغزشهای فراروی آن بیشتر آشنا میکند.
با استناد به مصوبات دومین جلسه شورای علمی گروه تاریخ اسلام طرح پژوهشی «نفوذ تمدن اسلام در اروپا» پیشنهادی دکتر محمد باقر خزائیلی آغاز شد.
این طرح پژوهشی منطبق با سرفصل مصوب شورای تحول و ارتقای علوم انسانی با عنوان«نفوذ تمدن اسلام در اروپا» در قالب کتاب درسی «تاریخ اسلام در اروپا» برای دانشجویان مقطع کارشناسی گرایش تاریخ جهان و کتاب درسی «تاثیر تمدن اسلامی بر غرب» برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد گرایش فرهنگ و تمدن اسلامی استفاده می شود.
با سلام و احترام با عنایت به لغو عضویت برخی اعضا و همراهان در گروه اطلاع رسانی «پژوهش و رویدادهای پژوهشی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه»، مستدعی ضمن مراجعه به لینک زیر و پیوستن به اعضای گروه:
https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
مساعدت مقتضی را جهت ارسال لینک عضویت در گروه و دعوت از دوستان، اعم از استادان حوزه علمیه، اعضای شورای علمی گروه های پژوهشی، پژوهشگران، علاقهمندان حوزه علوم انسانی اسلامی، دانشجویان ، طلاب و مدیران گروه ها وکانال های اطلاع رسانی جهت پیوستن به گروه عنایت فرمایید.
https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416
هدف از فعال سازی گروه:
1. معرفی «به هنگام»و توسعه ضریب نفوذ آثار و رویدادهای علمی پژوهشی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در جوامع هدف با استفاده از ظرفیت شبکه های اجتماعی؛
2. جلب مشارکت سازمان های علمی و دستگاه های اجرایی در اجرا، چاپ و نشر آثار پژوهشگاه؛
3. شناسایی پژوهشگران مجرب صاحب نظر و صاحب اثر و حمایت از آثار پژوهشی ایشان از طریق جذب و معرفی مولفین و طرح پژوهشی ایشان به گروههای پژوهشی؛
4. اطلاع رسانی دستورالعمل ها و ابلاغیه های پژوهشی؛
5.معرفی و ارائه به هنگام فراخوان های علمی پژوهشی؛
6.ارائه لینک ها و مطالب مفید پژوهشی.
https://eitaa.com/joinchat/2409758765Ce74730d416