هدایت شده از روایتگـــــــر
13.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️آیا سادات چهارشنبهها خُل میشن!؟
🗣استاد مطوری.
eitaa.com/revaayatgar
شهید حجةالاسلاموالمسلمین شیخ عبدالله دَهْدوه(دحدوح) (۱۳۴۴-۱۳۹۰ش) از روحانیون و مبلغان شیعه در کشور بلژیک بود.
این شهید عزیز، متولد شهر طنجه در کشور مراکش است.
وی پس از گرویدن به مذهب تشیع، برای تحصیل به قم رفت و پس از تحصیل علوم حوزوی در حوزه علمیهی قم و جامعة المصطفی العالمیة به بلژیک بازگشت و مرکز اسلامی و مسجد امامرضاعلیهالسلام را در شهر بروکسل راهاندازی نمود و به تبلیغ مشغول شد.
برگزاری مراسم عبادی و مذهبی، تألیف چندین جلد کتاب و تربیت بیش از ۲۰۰ شاگرد از فعالیتهای وی در کشور بلژیک بود.
بارها به ایران آمد و به زیارت حضرت امامرضا که عاشقش بود مشرف شد و با توسل به همین امام بزرگوار خداوند به وی دختری عطا نمود، حتی مسجدی را که در بروکسل بنیانگذاری کرد را به نام این امام معصوم نامگذاری نمود.
در آخرین سفری هم که به ایران داشت، برای حضور در کنفرانس مجمع جهانی اهل بیت، در شهریور ۱۳۹۰ بود، که در این سفر موفق به دیدار حضرت امام خامنهای شد.
به دفعات هم به زیارت حضرت امامحسین در کربلا مشرف میشد.
با تلاشهای خالصانهی این شهید، شیعیان کشور بلژیک که از ۵۰۰ نفر فراتر نمیرفت، به بیش از ۵۰ هزار نفر رساند.
شهید شیخ عبدالله دهدوه، در ۲۲ اسفند ۱۳۹۰ شمسی، توسط تروریستهای تکفیری، پس از آتش زدن مسجد امامرضا، ناجوانمردانه با تبر، در همین مسجد به شهادت رسید.
🕊شادی روح پاکش حمد و سوره و صلواتی قرائت کنیم.
eitaa.com/revaayatgar
روایتگـــــــر
شهید حجةالاسلاموالمسلمین شیخ عبدالله دَهْدوه(دحدوح) (۱۳۴۴-۱۳۹۰ش) از روحانیون و مبلغان شیعه در کشور
آشنایی با شهید حجةالاسلاموالمسلمین شیخ عبدالله دهدوه(دحدوح) که در کشور بلژیک و با تبر، به دست عوامل وهابی و تکفیری به شهادت رسید
✅بخش اول
محسن مسچی معاون امور ایران و مشاور عالی دبیرکل مجمع تقریب جهانی مذاهب اسلامی، در مورد شهادت «شیخ عبدالله دهدوه» از روحانیون و مبلغان شیعه در بلژیک، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تقریب، به ذکر ویژگی های شخصیتی و خاطراتی از ایشان پرداخت:
۲۲ اسفند ۱۳۹۰ در سن ۴۶سالگی به دست عوامل تکفیری در شهر بروکسل بلژیک در مسجد امامرضا به شهادت رسید.
بیش از ۳دهه، یعنی از همان ابتدای دوران طلبگی تا زمان شهادت شیخ دهدوه، با ایشان رفاقت و دوستی داشتم.
او اصالتاً مغربی(مراکشی) بود و در شهر طنجه در سال ۱۳۴۴شمسی به دنیا آمد. پدرش از کسانی بود که کاسبی جزئی داشت و به خاطر شرایط اقتصادی به بروکسل مهاجرت کرده بود و به شغلهای مختلفی مشغول بود؛ بنابراین درس و مدرسه فرزندانشان هم عمدتاً در کشور بلژیک بود.
این شهید بزرگ، بر اساس آگاهی نسبت به موازین و مواضع انقلاب اسلامی و حرکت امام خمینی و برنامههایی که انقلاب در سراسر جهان داشت، با مبانی اسلامی و انقلابی و فرهنگ تشیع آشنا شد.
مسافرتی به ایران داشت که این مسافرت منجر به شناخت بیشتر ایشان از مسائل معرفتی در کشور ما شد و علاقهمند شد به ایران بیاید و تحصیلات حوزوی خود را در ایران بگذراند. ضمن اینکه کارشناسی علوم طبیعیاش را از دانشگاه بلژیک گرفته بود، علاقهمندی او به تحصیل باعث شد که طی چندبار سفری که به ایران داشت، به تحصیلات حوزوی خود در ایران استمرار ببخشد.
به حسب علاقه به مبانی فکری تشیع و مواضع حضرت امام و انقلاب اسلامی، مذهب خود را از اهل سنت به مذهب شیعه تغییر داد و به عنوان یکی از فعالین فرهنگی و معرفتی و دینی در کشور بلژیک و کشورهای اطراف شناخته میشد.
تحصیلات وی در ایران هم بسیار خوب پیگیری شد و من از همان اوایل شروع تحصیلات ایشان به دلیل مسئولیتی که در مرکز جهانی علوم اسلامی و سازمان حوزههای خارج از کشور داشتم با این شهید عزیز آشنا بودم و متکفل بسیاری از برنامههای کاری و تحصیلی او در ایران بودم.
تحصیلات حوزوی ایشان در ایران تا پایان سطوح ادامه داشت و توسط آیتاللهالعظمی بهجت ملبس شدند.
برای تبیین مسائل دینی و انقلابی و بحثهای تأسیس مراکز اسلامی به بلژیک رفت و آمد داشت. مؤسسه و مسجد امامرضا را در آنجا تأسیس کرد و تألیفاتی را در زمینههای مختلف، خصوصاً در زمینه فلسفی و اعتقادی انجام داد که مورد استقبال فرانسوی زبانها قرار گرفت.
مجلهای را به زبان فرانسوی به نام «شعاع الحکمة» منتشر میکرد که در خصوص موضوعات اعتقادی و فقهی بود و همزمان به عضویت مجمع جهانی اهلبیت درآمد و ارتباطات بسیار خوبی را با شیعیان سراسر جهان داشت و برای مسائل تبلیغی در کشورهای مختلف حضور داشت.
در کنفرانسهای مختلفی که در ایران برگزار میشد، شرکت فعال داشت؛ در طول این دوران خدمات بسیاری را برای جذب و پذیرش طلاب از مناطق مختلف کشورهای فرانسوی زبان، خصوصاً در اروپا برای ایران انجام داد و خودش راهنما و مدیر این مجموعهها بود، و نظارت بر کار و درس و تحصیلات آنها را برعهده داشت.
به نحوی از شاخصترین طلبههای فرانسوی زبان و خصوصاً بلژیکی در ایران بود که هم به فعالیت شناخته میشد و هم کاریزمای شخصیتی بسیار فعالی داشت. هم در درس و هم در تحصیل موفق بود و هم در کارهای انقلابی و اسلامی در ایران و بلژیک و کشورهای همجوار آنجا مشارکت داشت.
آخرین سفری که به ایران داشت، برای حضور در کنفرانس مجمع جهانی اهل بیت در شهریور۱۳۹۰ بود؛ که در آن سفر موفق به دیدار حضرت امام خامنهای شد.
جلسات بسیار خوبی را با هم داشتیم و آخرین جلسه دیدار ما در شهریور همان سال بود و ایشان در ۲۲ اسفند۱۳۹۰ به دست عوامل تکفیری به شهادت رسید.
ایشان معمولاً در همان مسجد امامرضا که خودش تأسیس کرده بود، فعالیت داشت، گروههای بسیار زیادی از جوانان که در مسائل اندیشهای و اعتقادی پیرو او بودند، در این مسجد گرد او جمع میشدند و شهید دهدوه، در آن منطقه محور بود.
بسیار فهیم، خوشفکر، عقلانی، معتدل و مخالف با مبانی فکری تکفیری بود و متـأسفانه به دست یکی از همین عوامل تکفیری که از مغرب به عربستان و از آنجا به ایتالیا و سپس به بلژیک آمده بود، و در غروب روز حادثه، با به آتش کشیدن مسجد امامرضا، توسط عوامل تکفیری وابسته به استکبار به شهادت رسید.
شهادت ایشان به دست گروههای تکفیری، بازتاب بسیار مثبتی در منطقه داشت و باعث شد، مردم مسلمان نسبت به مبانی غلط گروههای تکفیری آگاهی پیدا کنند؛ نکته ای که مورد ابهام بوده، این است که چگونه فردی از این کشورها بدون ویزا و مجوز عبور میکند و ایشان را به شهادت میرساند، این نشان میدهد که تکفیریها و عوامل مزدور آنها، کاملاً او را تحت نظر داشتهاند.
ادامه دارد ...
eitaa.com/revaayatgar
روایتگـــــــر
آشنایی با شهید حجةالاسلاموالمسلمین شیخ عبدالله دهدوه(دحدوح) که در کشور بلژیک و با تبر، به دست عوامل
آشنایی با شهید حجةالاسلاموالمسلمین شیخ عبدالله دهدوه(دحدوح) که در کشور بلژیک و با تبر، به دست عوامل وهابی و تکفیری به شهادت رسید
✅بخش دوم(پایانی)
تشییع پیکر پاک ایشان یکی از باشکوهترین تشییعهایی بود که در بلژیک انجام شد؛ رؤسا و پیروان همه ادیان و مذاهب مختلف اعم از یهودیت، مسیحیت، مسلمانها، شیعیان و اهلسنت و همهی فرقهها و گروههای مختلف در این مراسم شرکت کردند.
این تشییع باشکوه که با حضور هزاران نفر از مردم بلژیک و کشورهای دیگر برگزار شد، به راهپیمایی صلح و سلام در کشور بلژیک مشهور شده و شهید شیخ عبدالله دهدوه به عنوان مظهر صلح و صلحگرایی و اعتدال و عقلانیت در این کشور شناخته شده است و احساس همدردی پیروان همه ادیان را برانگیخته.
مراسم تشییع و برنامههای مختلفی در کشورهای گوناگون برای بزرگداشت وی برگزار شد و پیکر مطهر ایشان، تحت تدابیر شدید امنیتی به مغرب منتقل شد و طی تشییع باشکوهی در شهر طنجه یعنی زادگاهش به خاک سپرده شد.
بیش از ۱۰ سال پیش، در مصاحبهای ایشان را افتخار مسلمانان بلژیک دانستم، مستند بسیار خوبی از زندگی ایشان تحت عنوان ققنوس در سال ۱۳۹۴ در تلویزیون پخش شد که بسیار برای شناخت شخصیت ایشان، مؤثر است.
فعالیتهای زیادی در زمینه تدریس، تبلیغ، تألیف و .. را بر عهده داشت، حلقات شهید صدر را برای طلاب بلژیکی تدریس می کرد، قبل از ایشان در بلژیک ۵۰۰ نفر شیعه داشتیم، اما بعد از حضور تبلیغی و فعالیت های او در این کشور، بیش از ۵۰ هزار شیعه در کشور بلژیک وجود دارد که واقعاً باعث افتخار هستند.
از جمله ویژگیهای شهید دهدوه، اعتقاد راسخ او به مبانی فکری اهل بیت بود؛ بسیار مخلص و مرید اهل بیت بود و در اولین فرصتهایی که به دست میآورد، به زیارت عتبات عالیات و امام رضا مشرف میشد.
در عین حالی که بسیار معتقد به مبانی فکری تشیع بود، انسانی آزاداندیش، نرم خو ، معتدل و اهل تسامح و تساهل بود و با همه طیفهای فکری به خوبی برخورد میکرد.
او شخصیتی تقریبی و مبلغ اسلام بود و در مقابل تکفیریها و کسانی که تندروی داشتند، ایستادگی میکرد.اعتقاد راسخی به مبانی انقلاب و امامین انقلاب داشت و ارتباط بسیار خوبی هم با رهبران ادیان و مذاهب مختلف داشت.
مبلغ فعال و توانمندی بود؛ جمعگرا بود؛ تلاش میکرد، گروههای مختلف انسانی به خصوص جوانها را جذب کند؛ مدرس و ناطق حاذقی بود و در موضوع حمایت و کمک به جذب طلبه ها بسیار کوشا بود.
رهبری جریان حوزوی در بلژیک و جذب طلبه از آنجا و مناطق شمال آفریقا را به خوبی عهدهدار بود.
۶ - ۵ سال بود که ازدواج کرده بود و بچهدار نمیشد و از این موضوع ناراحت بود. به او پیشنهاد دادم، حال که همه کارهای درمانی را انجام داده و نتیجهای نگرفته، به زیارت امام رضا که ارادت خاصی به ایشان داشت، مشرف شود و به ایشان توسل جوید تا خداوند فرزندی به او عنایت کند؛ در سفری که به ایران داشت، این توسل را انجام داد و بعد از آن توسل، خداوند دختری را به ایشان عنایت فرمود و به همین خاطر من به ایشان گفتم که باید فامیلی شما خادمالرضا باشد و ایشان را همیشه خادمالرضا خطاب میکردم.
علاقهی زیادی به ایران و دستاوردی آن داشت. در سفری که به همراه ایشان به قم رفتیم و برنامهای برای نمایش پیشرفتها و توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران برگزار شده بود، توانمندیهای نظامی ایران را دیدیم که بسیار مورد توجه و استقبال ایشان قرار گرفت و میگفت با این سیستم ما میتوانیم کل جهان را تحت تأثیر انقلاب اسلامی قرار دهیم.
وابستهی فکری به مبانی انقلاب، امام و شهدا بود؛ بر سر مزار شهدا میرفت و توسل میکرد و خداوند هم مزد و پاداش همهی این خوبیها و خیرات را برای او در شهادتش قرار داد.
خداوند روح ایشان را با امام حسین که پیوسته به پابوسی این امام بزرگ مشرف می شد؛ محشور گرداند و به خانواده بزرگوار ایشان اجر و صبر عنایت کند.
🕊شادی روح پاکش حمد و سوره و صلواتی قرائت کنیم.
eitaa.com/revaayatgar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بیانات حضرت امام خامنهای در دیدار با اعضای ستاد کنگرهی بزرگداشت شهدای سبزوار و نیشابور، و اشاره ایشان به شهید اخیر امر به معروف و نهی از منکر نیشابوری، حمیدرضا الداغی و الگو بودن ایشان مثل سایر شهدا.
(تاریخ بیانات؛ ۱۱ خرداد ۱۴۰۲):
«توصیف شهیدان برای امثال بنده واقعاً ممکن نیست، [یعنی] خیلی برتر و بالاتر و لطیفتر و نورانیتر از آن هستند که ما بتوانیم اینها را درست توصیف کنیم و بیان کنیم، امّا بایستی اینها را الگو قرار بدهیم. همهی اینها الگویند؛ شهیدان الگویند.
حالا شهید شوشتری یک جور، شهید برونسی یک جور، شهید باغانی یک جور، شهید حمیدرضا الداغی ــ که شهادتش افکار عمومی کشور را تکان داد ــ یک جور؛ اینها همه الگویند. هر کدام به یک نحوی، هر کدام از یک سویی، از یک جهتی میتوانند الگوی ما قرار بگیرند.
حالا البتّه بنده اسم ۴ - ۳ شهید را آوردم؛ سبزوار و نشابور بر روی هم حدود ۴۵۰۰ شهید دارند که هر کدام از اینها میتوانند به عنوان یک برونسی، به عنوان یک باغانی محاسبه بشوند؛ هر کدام از اینها یک داستان جداگانهای، یک مسئلهی جداگانهای دارند؛ انسان شرمنده میشود از اینکه بخواهد نام اینها را بیاورد.»
🕊شادی روح پاک شهیدان، بالأخص شهید حمیدرضا الداغی، حمد و سوره و صلواتی قرائت کنیم.
eitaa.com/revaayatgar