بسم الله الرحمن الرحیم
✅چرایی روند صعودی قیمت کالاها و گرانی های اخیر
👈بانیان وضع موجود قطعا در دل اقدامات دولت روحانی و پیامدهای آن می باشند
نشانی دادن به دشمن در خصوص افزایش فشارها بر مردم از طریق تحریم های فلج کننده در دولت اوباما (نمونه آن قراردادهای استات اویل و پژو و....)
👈ترویج پروژه ناامید سازی مردم از راه های مختلف جمله گرانی ها و افزایش غیر منطقی قیمت ها
👈معضل اجتماعی و اقتصادی گرانی های افسار گسیخته ناشی از عملکرد دولت های قبلی و خاصه حسن روحانی است !!!!و دور از انصاف است که آن ها را محصول دولت دکتر رییسی بدانیم ؟هر چند دولت برنامه های کوتاه مدت و دراز مدت و بلند مدت خود را آغاز کرده و انتظار حل این هجم انبوه از معضلات در مدت شش ماه بدور از عقل و منطق و اخلاق و وجدان است!!!
👈بودجه سال ۱۴۰۰و مراحل تصویب و ابلاغ آن در دولت نامتعادل و نامتوازن روحانی عملیاتی گردیده است ( دولت فعلی ۶ ماه گذشته را با بودجه ریزی روحانی اداره کرده !!!)و دولت رییسی را زمانی میتوان نقد کرد که با برنامه و بودجه طراحی شده در دولت خودش کشور را اداره کند ...
👈مقابله با تورم و مهار و کنترل آن نیازمند یک سلسله سیاست های پولی و مالی در یک بازه زمانی است که بعد بتوان پیامدهای آنرا در نماگرهای اقتصادی مشاهده کرد
رشد فزاینده شاخص هایی از جمله روند رو به تزاید نقدینگی ،پایه پولی و استقراض از بانک مرکزی و....در دولت مردمی دکتر رئیسی کنترل و مهار شده است و گذر زمان آنرا تایید خواهد کرد
👈یکی از مشکلات اقتصادی در کشور ما ،ضعف در سیستم نظارت و کنترل در بازار است هم توسط دولت و نهادهای نظارتی از جمله تعزیرات و....باید اجرایی گردد و هم از نظر اخلاقی و وجدانی فروشندگان و توزیع کنندگان هم رعایت حال مردم را در عرضه کالا و خدمات و قیمت منصفانه و عادلانه داشته باشند که بعضاً مشاهده میشود قاعده قرآنی ارحم ترحم رعایت نمیشود!!!
👈عدهای معتقدند درآمدهای نفتی وارد سفره مردم شود!!! اگر این قاعده عملیاتی شود و نتیجه آن رشد نقدینگی و تشدید تورم و...خواهدشد؟!
ولی منطق اقتصادی حکم میکند این درآمدها باید صرف بدهی های دولت و سرمایه گذاری در پروژههای تولیدی و سرمای ای و مورد نیاز کشور گردد.
✅نتیجه گیری
برای ارزیابی دولت دکتر رئیسی و قضاوت منطقی در عملکرد آن باید زمان و مهلت داد تا برنامه های تیم اقتصادی خود را عملیاتی و اجرایی کند و قضاوت همراه با بغض و عناد و نگاه جناحی و حزبی و سیاسی و بدون شناخت و اشراف بر آموزه های اقتصادی ،بدور از اخلاق و وجدان و منطق است ،و دولت هم باید تمام توان خود را در برنامه ریزی برای حل و فصل معضلات اقتصادی و اجتماعی و...کشور در کوتاه مدت و میان مدت بنماید و در در از مدت این گرفتاری ها از جامعه اسلامی رخت بر بندد.
انشاءالله
خلیلی
یکم اردیبهشت سال ۱۴۰۱
سلام
انتخابات دور دوم ریاست جمهوری در فرانسه با مشارکت ۲۶/۴ درصد واجدین شرایط اراء برگزار شد و امانوئل مکرون با ۵۸ درصد اراء یعنی آراء ۱۶/۳۸ میلیون نفر از شهروندان به ریاست جمهوری رسید .
این نتایج اگر در ایران به دست آمده بود ، چه ها می گفتند ؟ فرانسه ضرب المثل دمکراسی در غرب است .