📌 پایان بازار با 93 دلار
🔹 معاملات هفته گذشته برنت با نوسان بین 91 تا 94 دلار
🔹قیمت این لحظه برنت: 92.09 دلار
🔹 نفت آمریکا: 90.79 دلار
@rezaboors
پیش بینی بازار امروز شنبه ۸ مهر
بورس اوراق بهادار آخرین روز کاری هفته گذشته را کمرمق و همراه با رگههایی از تردید آغاز کرد.
🔸گرچه در یکساعت نخست تعادل نسبی نمادها عاملی برای مثبت بی مقدار شاخص بود اما رفتهرفته افزایش عرضهها در نمادهای مورد توجه موجب شد تا شاخص اصلی بازار باردیگر در مدار کاهشی قرار گیرد. به این ترتیب در انتهای معاملات روز گذشته شاخص کل با رشد اندک 249 واحدی در سطوح دو میلیون 97 هزار واحدی قرار گرفت. نماگر هموزن اما به لطف تقاضا نسبتا بیشتر در نمادهای کوچک و متوسط با رشد هزارو 240 واحدی به کار خود پایان داد.
🔸روزهای گرم تابستان به واسطه افتهای پیدرپی نماگر اصلی ایام خوبی برای اهالی بازار سرمایه نبود گرچه با ورود به فصل جدید امیدواریم شاهد روزهای متفاوت و بهتری نسبت به گذشته باشیم. با این همه اما روزهای اول مهر نیز آنچنان که باید و شاید و آنگونه که انتظار آن را میکشیدیم چنگی به دل نمیزد و شاهد تداوم روند فرسایشی بازار تحت تاثیر ابهامات موجود، حواشی بورس کالا و تعطیلی ابتدای هفته بودیم. البته همچنان امیدواریم با گذر از هفته نخست رفتهرفته شاهد بهبود روند معاملات در سطوح مختلف و دوام این شرایط حداقل تا ابتدای آبان ماه باشیم. لذا برای ترسیم روند آتی بازار بهتر است نگاهی به پارامترهای تاثیرگذار و محرکهای بازار بیاندازیم.
🔸از گزارشهای 6 ماهه و ماهانه شرکتها آغاز میکنیم چراکه همچنان معتقدیم اثر گزارشها در بازار نمود جدی پیدا نکرده؛ گرچه عدم واکنش جدی بازار میتواند نشان از گزارشها و عملکرد معمولی شرکتها در 6 ماهه نخست سال داشته باشد که تا کنون نیز برآیند گزارشها غیر از این نبوده. البته همیشه نمادهایی در بین صنایع کوچکتر و از جنس هموزنیها وجود خواهند داشت که در روزهای پر ترافیک کدال توجه سرمایهگذاران را به خود جلب کنند. لذا در این مسیر رشد پلهای ارزش معاملات خرد در کنار کفسازی که در این چند وقته نمادها داشتهاند میتواند تضمین کننده رشد این دست از نمادها و تسری جو مثبت آنها به سایر بازار باشد.
🔸نکته مهم بعدی بحث میزان ارزندگی بازار با توجه به رشد میانگین 10 الی 20 درصدی است که نمادها از کفهای خود داشتند است. به واقع در این برهه اکثر نمادها موفق شدند بازدهیهای نسبتا قابل قبول و برخی نیز فراتر از انتظار را به ثبت برسانند اما آیا این به این معناست که بازار از محدوده ارزندگی خود فاصله گرفته؟ برای پاسخ به این سوال باید نگاهی به مفروضات تحلیلگران و اعداد واقعی داشته باشیم، مفروضاتی که نشان میدهد قیمتها هنوز آنقدر بالا نرفته که بخواهیم اعداد روی تابلو سهام را غیر منطقی و بالا بدانیم. به این ترتیب چنانچه یکی از محرکهای بازار یعنی قیمتهای جهانی علیالخصوص نفت و کرک اسپرد فرآوردههای نفتی یا حتی دلار یا غیره و غیره و غیره اندک تحرکی داشته باشند قیمتهای فعلی کاملا ارزنده خواهد بود.
🔸حالا که صحبت از بازارهای جهانی به میان آمد بد نیست نگاهی هم به این مقوله مهم و تاثیرگذار در بازار داشته باشیم. در حالی که این یادداشت را مینوسیم که اکثر اقلام کامودیتی پس از یک رشد در حال استراحتاند و برای سوت پایان معاملاتشان لحظه شماری میکنند. در این میان روی با یک رشد 5 الی 6 درصدی در کانون توجه و نفت پس از آن در سطوح 95 دلاری قرار گرفته است که نشان میدهد جو مثبت در بازارهای جهانی همچنان پا برجاست. به این ترتیب و در جمعبندی موارد مطروحه به نظر میرسد در هفته آتی بازار تحت تاثیر مواردی چون گزارشهای میاندورهای و ماهانه، قرارگیری نمادها در سطوح نسبتا ارزنده و تحرکات بازارهای جهانی با روزهای نسبتا بهتری مواجه شود.
🔸و اما برای امروز انتظار میرود بازار کار خود را در ادامه معاملات روز چهارشنبه با رگههایی از عرضه آغاز و رفتهرفته به سمت تعادل میل کند.
@rezabourse
#وغدیر
تایم روزانه
همچنان زیر مقاومت ۲۱۷۰ ت و خط روند نزولی هست(نکته منفی)، حمایت ابر کومو قیمت ۲۰۳۰ ت رو دارد(نکته مثبت). در صورت از دست دادن حمایت باکس سبزرنگ، حمایت بعدی محدوده ی قیمتی ۱۸۰۰ ت می باشد. معاملات روزهای آتی سهم جهت مشخص نمودن روند بعدی، تعیین کننده می باشد.
@rezaboors