#نقشهبازاردرپایانمعاملات
(معیار حجم)
▪️شاخص کل 2،857،311 واحد
▪️امروز 53،687 واحد کاهش
▪️ارزش معاملات 114 هزار میلیارد ریال
@rezaboors
دلسوزی، دلسوزی است
اگر برای سوختن لوس انجلس استوری غمگین میگذارید، کار درستی انجام داده اید ولی اگر برای کشتار کودکان غزه ساکت ماندی، این بدان معناست که تو یک مغز اجاره ای داری، خلاص
#رضاحاجیان
@rezaboors
🔰در شرایط فعلی چه صندوقهایی بخریم؟
🔸صندوق های سرمایه گذاری که نسبت به سهام، دارای طیف وسیع تر و متنوع تری از درجه ریسک گریزی تا ریسک پذیری هستند، در شرایط صعود و نزول بازار، در صورت انتخاب به موقع زمان ورود و خروج می توانند علاوه بر کاهش ریسک، سود مناسبی نیز نصیب دارندگان خود نمایند.
با توجه به افزایش ضریب نفوذ و نقش این صندوق ها در حوزه سرمایه گذاری، آشنایی با این صندوق بیش از پیش اهمیت یافته است. براساس آخرین آمار، تعداد سرمایه گذاران حقیقی صندوق های سرمایه گذاری از مرز ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر گذشته و تعداد سرمایه گذاران حقوقی به ۱۹ هزار و ۱۳۶ شرکت رسیده است.
یکی از معیارهای مهمی که عموما در انتخاب همه صندوقهای سرمایهگذاری اهمیت دارد درجه نقدشوندگی است. اینکه سرمایهگذار بتواند با قیمتی که مدنظر دارد واحد صندوق را به فروش برساند اهمیت زیادی دارد. نقدشوندگی واحدهای ممتاز صندوق اهرمی وابسته به ارزش معاملات روز است. هرچه ارزش معاملات صندوق بالاتر باشد امکان نقدشوندگی بیشتر است.
یکی دیگر از معیارها،حباب صندوق هاست که در شرایط پس از دوره مستمر افزایش قیمت سهام یکی از متغیرهای اصلی مبنای تصمیم برای ورود یا خروج از صندوق است. چرا که با توقف و یا شروع دوره نزول، بیشترین کاهش ارزش، نصیب صندوق های حبابی خواهد شد. در هر صندوق NAV نشان دهنده ارزش خالص دارایی یا ارزش ذاتی است. اگر نسبت P/NAV را حساب کنیم حباب قیمتی و ارزنده بودن یک صندوق مشخص میگردد. در صورتی که قیمت بالاتر از ارزش ذاتی باشد خرید واحد صندوق مناسب نیست.
ضریب اهرم
هر صندوق اهرمی، ضریب اهرمی متفاوتی دارد هرچه این ضریب بالاتر باشد نشان دهنده ریسک بیشتر و شانس کسب بازدهی بالاتر است. ضریب اهرمی عبارت است از نسبت واحدهای عادی به واحدهای ممتاز.
در شرایط شروع رشد بازار، صندوق های دارای ضریب اهرم بالاتر، رشد بیشتری نیز تجربه خواهند کرد اما در پایان دوره رشد، این صندوق ها ریسک بیشتری در خود ذخیره دارند و پتانسیل کاهش ارزش آنها بیشتر از سایر ابزارها و نهادهای بازار است. علاوه بر ضریب اهرم، ترکیب دارایی های صندوق و وزن آنها در سبد نیز بسیار با اهمیت است.
ضریب آلفا و بتا
یکی از راههای بررسی صندوقهای اهرمی مقایسه بازدهی آن نسبت به شاخص کل است. اگر ضریب آلفا عدد منفی باشد یعنی بازدهی صندوق از شاخص کمتر است. هرچقدر همبستگی قیمت صندوق با شاخص کل بیشتر باشد امکان تحلیل صندوق متناسب با شرایط بازار بیشتر است.
تغییر ارزش داراییهای صندوق نسبت به نوسانات بازار ضریب بتا است. این معیار میزان ریسک و حساسیت صندوق را نشان میدهد، هرچه ضریب بتا بیشتر باشد، حساسیت و ریسک صندوق نسبت به نوسانات بازار بیشتر است. بنابراین توجه به این دو ضریب در تحلیل صندوق های سرمایه گذاری اهرمی بسیار مهم و کاربردی می باشد.
با توجه به مطالب گفته شده می توان نتیجه گیری کرد که صندوقهای اهرمی مناسب دوران رشد بازار هستند؛ بنابراین زمانیکه که انتظار رشد بازار و شاخص وجود دارد، خرید این صندوقها مناسب است. به طور کلی این صندوقها برای بلندمدت مناسب نیست و خرید آنها در کوتاهمدت و سیکلهای رشد بازار پیشنهاد میشود.
@rezaboors
#افزایش_سرمایه
#لوتوس
پیشنهاد هیئت مدیره در خصوص افزایش سرمایه 90 درصدی از آورده و مطالبات
#دپارس
پیشنهاد هیئت مدیره در خصوص افزایش سرمایه 158 درصدی از آورده و مطالبات
#خشرق
پیشنهاد هیئت مدیره در خصوص افزایش سرمایه 77 درصدي از انباشته
#غصینو
پیشنهاد هیئت مدیره در خصوص افزایش سرمایه 28 درصدی از انباشته
#قمرو
پیشنهاد هیئت مدیره در خصوص افزایش سرمایه 25 درصدی از انباشته
#دتماد
اظهار نظر حسابرس در خصوص افزایش سرمایه 1623 درصدی از انباشته و آورده و مطالبات و تجدید
#سصفها
اظهار نظر حسابرس در خصوص افزایش سرمایه 50 درصدی از انباشته
#ثعتما
اظهار نظر حسابرس در خصوص افزایش سرمایه 130 درصدی از انباشته
#کساپا
اظهار نظر حسابرس در خصوص افزایش سرمایه 23 درصدی از انباشته
#لسرما
آگهی دعوت به مجمع افزایش سرمایه 550 درصدی از انباشته و تجدید
#توسن
ثبت افزایش سرمایه 67 درصدی از انباشته
03_10_23
@rezaboors
بهترین صندوق از حیث حباب صندوقی است که کمترین حباب واقعی را دارد.
@rezaboors
شب و روزگارتان تا فردا خوش
و خداوند بزرگ نگهبان شما باد♥️🙋♀
@rezaboors