در عصر سرگردانی انسان، ارائه الگویی مناسب جهت هدایت، ضروری است.
کتاب «خانواده و تربیت مهدوی» تالیف مرتضی آقا تهرانی و محمد باقر حیدری کاشانی به معرفی الگویی کامل و کارآمد یعنی امام عصر(عج)به عنوان کامل ترین وتربیت یافته ترین انسان عصر معاصر می پردازد.
هدف کتاب «خانواده و تربیت مهدوی»، تبیین راهکارهای عملی برای تربیت نسل منتظر و مهدی یاور می باشد. این کتاب، همان طور که از نامش پیداست، رویکردی عملیاتی و کاربردی به این مسئله دارد و در ضمن مباحث کلیدی و معرفتی، پیشنهادات جزئی بسیاری نیز ارائه می کند.
نویسندگان کتاب، دوران تربیت فرزند را به چهار بخش تقسیم می کنند و با توجه به ویژگی ها و اقتضائات فرزند در این دوران ها، بر اساس آموزههای دینی و یافته های تربیتی، راهکارهای تربیت مهدوی در هر دوره را تشریح می کنند. این دوران های چهارگانه عبارتند از: دوران بسترسازی (پیش از تولد)؛ دوران عشقآفرینی و تربیت مهدی محب (هفت سال اول)؛ دوران تربیت نوجوان مهدی باور (هفت سال دوم)؛ و دوران تربیت جوان مهدی یاور (هفت سال سوم).
این کتاب از هشت بخش تشکیل شده است.
بخش نخست این پژوهش به «سیمای خانواده در آخر الزمان» و به ترسیم جایگاه خانواده در نظام هستی و سیره نبوی پرداخته و جلوه هایی از بنیان متزلزل خانواده ها و قحط غیرت در خانه های آخر الزمانی را ترسیم کرده است.
در بخش دوم، به بررسی نظام تربیتی مهدوی، بنیان ها و مراحل شکل گیری آن، تحت عنوان «دکترین تربیتی مهدویت» پرداخته شده است.
بخش سوم با عنوان «عوامل تأثیرگذار در فرآیند تربیت مهدوی»، بر نقش اراده
🔷@rezazadehgh
🌺چگونه زندگی شادتری داشته باشیم؟
🔹به بستگان همسر خود، مانند:
پدر و مادر و ساير اقوام وي احترام بگذاريد و براي دعوت آنان به خانه خود قبل از همسرتان اقدام کنيد. اجازه دهید همسر شما احساس کند بستگانش برای شما مهم هستند و شما برای آنان ارزش قائلید و این باعث گرمتر شدن زندگی شما خواهد شد.
#همسرانه #خانواده
🔷@rezazadehgh
🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋
✅ براي تربيت كودكي سالم از اين چهار اشتباه پرهيز كنيد:
♦️ بکار بردن جملات منفی
(بچه بد، نکن، دست نزن، لجباز)
♦️ پرسیدن علت رفتار از کودک
(چرا این کارو کردی؟ به جاش مستقیم به او بگویید چه کار بدی کرده)
♦️ صحبت طولانی با توضیح اضافه
(نصیحت نصیحت نصیحت)
♦️ تهدید کودک به دوست نداشتن
(میذارمت میرم، بچه بد، دیگه دوستت ندارم)
اين چهار كار باعث پايين آمدن اعتماد بنفس كودك شده لجبازي را در كودكان افزايش ميدهد.
🔷@rezazadehgh
💠تربیتگُریزی:
❇️عوامل تربیتگریزی:
1️⃣ غفلت از گناه و کوچک شمردن آن:
«در روایات آمده است که خداوند هرگاه به بندهی خود عنایت فرماید، او را به یاد گناهانش میاندازد. در اندیشهی اسلامی احساس گناه و حالت توبه و بازگشت یک نعمت الهی و "فقدان احساس گناه" یک زنگ خطر است».
📚امام خمینی،1371، ص 74
‼️ادامه دارد....
#تربیتگریزی
#امام_خمینی_ره
#عوامل
🔷@rezazadehgh
#تربیتی
#مدیریت_استرس
❇️ نگرش ما سهم زیادی در روحیه ما دارد
🔸در نگاه دینی، تغییر نگرش، یک اصل دانسته شده است. مثل تلاشی که خداوند برای عوض کردن نگاه مردم به انفاق دارد؛ مثلا در آیهای خداوند تاکید میکند که انفاق کردن مثل برداشتن یک سطل آب از رودخانه است که فورا جای آن پر میشود نه مانند برداشتن یک آجر از ساختمان که جای آن خالی بماند.
🔹باور درست و عملکرد مناسب با آن، دو یار همراهند. نشانه ایمان واقعی باید در رفتارهای شایسته نمود پیدا کند و رفتارهای نیک هم برگرفته از ایمان و درجه دینداری فرد است.
🔸در علمآموزی هم میتوان از این قانون استفاده کرد. ما برای چه درس میخوانیم و درس میدهیم؟
اگر فقط اهداف مالی را دنبال کنیم، سطح آرامش کمتری را خواهیم داشت ولی اگر از آن در سیر به سوی خدا بهره بگیریم، میتوانیم حساب دیگری روی خودمان و تواناییهایی که داریم باز کنیم.
🔹وقتی ما به تحصیل به عنوان یک عمل شایسته بنگریم و آن را در تکامل معنوی خود سهیم بدانیم، در واقع گامهای آن را هر چند سخت باشد، با آرامش و اطمینان بر میداریم.
🔷@rezazadehgh