کم شمردن غذا
بسیاری از مردم پس از کشیدن غذا برای میهمان، از عباراتی اینچنینی استفاده می کنند:
[چیز قابل داری نیست، بفرمایید... قابل شمارو نداره...
شرمنده بابت غذا اگه کم بود...
و...]
در حالی که استفاده از چنین عباراتی، مکروه است.
متن دقیق: بر میزبان مکروه است که آنچه را برای میهمان آورده، کم بشمارد و برای ناچیز بودن غذا عذرخواهی کند.
بر میهمان نیز کم شمردن غذای میزبان، کراهت دارد.
ک. احکام زندگی، محمد حسین فلاح زاده
❓سؤال: مقصود از «مصیبت در دین» که در برخی دعاها آمده، چیست؟ نظیر: «لَا تَجْعَلْ مُصیبَتَنا فِی دِینِنا؛ خدایا مصیبت ما را در دینمان قرار مده».
🔹آیتالله بهجت قدسسره: همین مصیبتی که به آن مبتلا هستیم، یعنی فقد امام(عج). چه مصیبتی از این بزرگتر؟! خدا میداند که بهواسطۀ آن، چه محرومیتها داریم؟!
📚 (در محضر بهجت، ج٢، ص٢١٧)
❓#فرق_طب_اسلامی_و_طب_سنتی_چیست_؟
◀️در طب سنتی از تلخیها زیاد استفاده میکنند. ولی در طب اسلامی خیلی از تلخی استفاده نمیشود. چند تلخی بیشتر در آن استفاده نمیشود مثل کندر و هلیلیه سیاه. هلیلیه سیاه هم از شدت شیرینی به تلخی میزند. شخصی در زمان رسول خدا(صلی الله علیه وآله وسلم) دارویی برای کسی تجویز کرده بود. حضرت(صلی الله علیه وآله وسلم) به او فرمود چرا با حکمت سلیمان درمان نمیکنی؟ عرض کرد حکمت سلیمان چیست؟ فرمود شکر. طبیب گفت که این شیرین است. حضرت(صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود همان خدایی که در تلخی درمان قرار داده در شیرینی هم درمان قرار داده است.
◀️طب اسلامی به طب نوین نزدیکتر است تا طب سنتی. در مبانی با طب سنتی اختلاف وجود دارد. سنتیها خون را از هوا میدانند ما از هوا نمیدانیم. استدلالشان این است که اگر اکسیژن به خون نرسد سیاه میشود؛ پس خون از هوا است. بلغم از آب است. صفرا از آتش است و سودا از خاک.
◀️در طب اسلامی خون را از غذا می باشد. در این جا خلط مبحثی شده است. خون با اصطلاح نظام پزشکی یکی است. در طب نباید بگوییم خون، باید بگوییم دم. دم، گلبولهای قرمز است. بلغم، گلبوهای سفید. مرّه سودا و صفرا. ترکیب اینها میشود خون.اما یک اشتباهی که شده این است دم را به خون ترجمه کردند. خون طبق نظام پزشکی یعنی آن مایهای که از رگ بیرون میریزد. مایهای که از رگ بیرون میزند دم نیست. دم جزیی از آن است، یک چهارم دم است، یک چهارم مرّه سوداست، یک چهارم مرّه صفراست، یک چهارمش هم بلغم است.
◀️در طب اسلامی و سنتی هر دو بلغم را از آب میدانند. مره صفرا و سودا را از خاک میدانیم. در طب سنتی سودا را از خاک و صفرا را از آتش میدانند. در خصوصیات اخلاقی این اخلاط هم اختلاف هم وجود دارد. اینها اختلافات مبنایی است. طب اسلامی حرارت بدن را از قِبَل نفس میدانیم. ولی سنتی ها از صفرا میدانند. این اختلافات مبنایی در درمان مهم است.
هدایت شده از .:محصولات فرهنگی،مذهبی جنان:.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚫ماجرای پسر #میلیاردری که به اخر خط رسیده بود!
🚫بسیار تکان دهنده و تاثیر گذار حتما ببینید و منتشر کنید
#استاد_رائفی_پور
✅ @raefipour_clip
هدایت شده از ❤صاحبالزماندوستتدارم❤
4_5935793950106322256.mp3
2.7M
🔹ترجمه صوتی و فوق العاده زیبای #نهج_البلاغه (امیرالمؤمنین علی علیه السلام )
💎 #خطبه 138
بشارت ظهور حضرت مهدی(عج)
🎧 #بشنوید_و_نشربدین
عااااالیه👌💯
🌐 @sahebzaman_dosetdaram