💡 اولین دوره MPA با رویکرد حکمرانی مردمی
✅ شیپا (شبکه پیشرفت) برگزار میکند:
💎 سرفصلهای دوره:
- حکمرانی اقتصادی
- حکمرانی فرهنگی
- مسائل اجتماعی ایران
- مسائل سیاسی ایران
- مبانی حکمرانی مردمی
🎓 همراه با اعطای گواهی معتبر دانشگاهی
✅ برای ثبتنام به شناسه زیر در "ایتا" یا "بله" پیام دهید👇
@mpa_shipaa
📱بصورت حضوری و مجازی؛ با امکان شرکت از سراسر کشور
⏳مهلت ثبتنام: تا ۶ مهرماه
🔆 در کانال شیپا عضو شوید👇
https://eitaa.com/shipaa
6.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شوخی_جدی
رشوه اینگونه اخلاق را منهدم میکند...😁
@rismansanj
نقاط ضعف نداریم؟ بله؛ کم است؟
نه؛ نقاط ضعف هم داریم
ما در ساخت یک اقتصادِ قویِ ملی عقبیم.
ما در استقرار عدالت اجتماعی، عدالت قضایی، عدالت اقتصادی
- که عدالت یکی از برترین شعارهای انقلاب بوده، از بزرگترین اهداف انقلاب بوده - عقبیم.
کارهایی شده، کارهای خوبی هم شده، اما تا آن مقداری که باید بشود خیلی فاصله هست
عقبیم!
رهبر معظم انقلاب اسلامی
۲۹ بهمن ۱۴۰۲
خب حالا چه کنیم؟
عقب ماندگی ها را انکار کنیم و ماله دست بگیریم و جهاد تبیین را در بیان دستاوردها، بدون اشاره به فاصله دستاوردها و آنچه که باید باشد منحصر کنیم؟
لج مردم زخم خورده از بی عدالتی ها را در بیاوریم؟
یا بخاطر عقب ماندگی ها با تنها نظام اسلام علوی قهر کنیم و برویم دنبال زندگی مان و بگذاریم تنها مردمسالاری واقعی و منطبق بر آخرین دین الهی به مسلخ برود؟
نه نه!
باید ایستاد
باید پای آرمانها ایستاد
عقب ماندگی در عدالت یک طرفش به خود ما بر می گردد که در سرچشمه ها ورود نکردیم، متوجه نبودیم ( و گاهاً هنوز هم نیستیم)
اصلاح دفعی نیست تدریجی است باید برای جبران این عقب ماندگی ها مجاهدت کرد تلاش کرد مثل شهدا مثل اولیای خدا مثل کربلا
باید علل عقب ماندگی را شناخت
باید برای اصلاح گام به گام پیش رفت
این یک مجاهدت واقعی است
#جهاد_ادامه_دارد
#علل_عقب_ماندگی_در_عدالت؟
#نقلاب_استمراری_اسلامی
@rismansanj
هدایت شده از حامیم | رضاافشار
با خبر شدیم جناب حجت الاسلام و المسلمین پاکباز امام جماعت مسجد فاطمیه
به دلیل بیماری در بیمارستان بستری شدهاند. برای ایشان از خداوند متعال طلب شفای عاجل و سلامتی کامل داریم.
پ. ن. زحمتکشان حوزه دین ذخیره اجتماعی ما هستند و در هر شرایطی نبودشان احساس میشود
#رضا_افشار
____________________
📚@reza_afshar
در پی حادثه اندوهبار انفجار معدن در طبس و جان باختن بیش از ۵۰ نفر از کارگران این معدن، ضمن تسلیت به خانوادههای داغدار و جامعه کارگری کشور و تاکید بر لزوم بیشترین تلاش برای امدادرسانی، انتظار می رود ضمن علت یابی حادثه صورت گرفته با وضع قوانین و برخورد با ترک فعل های احتمالی از بروز حوادث مشابه جلوگیری گردد.
⚫️ اول مهر امسال نه فقط برای خانواده های داغدار و فرزندان کارگرانی که از خانه رفتند و برنگشتند بلکه برای همه مردم آزاده ایران تلخ و پر از داغِ دل شد.
روحشان قرین رحمت الهی
و صبر و اجر روزی داغدیدگان مظلوم طبس
@rismansanj
هدایت شده از محسن قنبریان
🔘 تسلیت، تنبّه، تنبیه!
ضایعه اسفناک کشته شدن کارگران معدن طبس را به خانواده هایشان، جامعه کارگری و مردم عزیز تسلیت عرض می کنم.
حوادث کارگری تلخ و شیرین هایی دارد.
تلخ هایش فقط محبوس شدن در معدن طبس و طرزه و یورت و... نیست؛ شیرینش البته برای رسانه ها، معمولا امانت داری کارگر شهرداری و پاکبان از مال مردم و... است!
حوادث کارگری در کنار تسلیت، تنبّه ای برای جامعه هم دارد:
- تنبه عدالت (در منزلت، درآمد، توزیع منابع و فرصت برابر و...)
- تنبه در ارزش و اینکه بهرمندی ها باید از کار و کار عامل بهرمندی ها باشد؛ نه بورس بازی نه استثمار!
- و...
حوادث کارگری -بخصوص وقتی مکرر شود- مقتضی تنبیه هم هست:
- تنبیه عاملان و مقصران حادثه
- تنبیه ناظران و واسپاران و تنزیل ها از قراردادهای واگذاری
- تنبیه قانون گذاران یا مجریان در کمبود امنیت و تامین های شغلی
- تنبیه مسئولان (از مجمع و مجلس تا دولت و...) در عدم تحقق سهم مالکیت و انتفاع این دهک های جامعه در سیاستهای واگذاری منابع
اما معمولا به تسلیت بسنده می شود!
#معدن_طبس
📝 محسن قنبریان ۲مهر۱۴۰۳
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از دیالمه ها
متاسفانه سطح عدالتخواهی ما در حد یک استوری تسلیت تنزل پیدا کرده. نهایتش میگوییم باید با مقصرین احتمالی برخورد شود در حالیکه مقصر اصلی آن سیستمی است که معادن که سرمایه های ملی یک کشور است را تحت عنوان خصوصی سازی به عده ای رانت خوار سرمایه دار واگذار کرده تا آنها حتی به اندازه حفظ جان کارگران (بخوانید برده هایشان) از سود نجومی شان هزینه ایمنی کار نکنند چون ذات سرمایه داری حرص و ولع و خودخواهی است. آیا کسی هست که فریاد عدالتخواهی سر دهد که سیستم اقتصاد سرمایه داری ذاتش کثیف و ناعادلانه و غیر انسانی است و با جان انسانها تجارت میکند ؟ و کدام آزاده ای است که بدون لکنت بگوید تا لیبرالیسم حاکم است اینگونه اتفاقات تلخ ، کاملا طبیعی و غیرقابل اجتناب است؟
چرا در اسلام اجیر شدن مکروه است چون عدالت اقتضاء میکند که منافع حاصل از یک تلاش و زحمت به صاحب آن تلاش برسد نه اینکه یکی عرق بریزد و دیگری زیر سایه بنشیند و سودش را ببرد. راهکار عادلانه ، شریک کردن کارگر معدن در منافع حاصل از زحمات اوست. اگر قرار به خصوصی سازی است عدالت حکم میکند مالکیت معادن را به کارگران بسپرند تا با انگیزه دادن به آنها هم بهره وری را بالا ببرند و هم مانع شکاف طبقاتی و شکل گیری طبقه اشرافی شوند. در آنصورت کارگر خودش برای حفظ جانش نیز تدبیر خواهد کرد. وگرنه که در شرایط فعلی مقصری پیدا نخواهد شد صاحبان ثروت گزارشگران را راضی خواهند کرد که این فاجعه را یک حادثه غیرقابل پیش بینی اعلام کنند.
✍ #آقایی
🇮🇷 #دیالمه_ها
https://eitaa.com/joinchat/2140864515C2a00526747
هدایت شده از بازگشت || محمدامین رضایی
♦️کمی عمیق تر درباره حادثه جان باختن کارگران #معدن_طبس خراسان جنوبی
1⃣ خراسان جنوبی جز پنج استان اول معدنی کشور بیش از ۸۰۰معدن با ذخیره بالای ۷ملیارد تن مواد معدنی دارد؛ چیزی حدود ۶٪ از ظرفیت کل معادن کشور و حدود ۱۳درصد از ذخیره قطعی معادن کشور! انواع مختلف سنگ های معدنی(۴۹ نوع) مثل سنگ آهن، زغال سنگ، سنگ های تزئینی و ۶معدن طلا و...در خراسان جنوبی موجود است. سالانه۳۴مییلون تن مواد معدنی از استان خارج میشود میزان درآمد سالانه حاصل از استخراج معادن بلیاردی است! سوال جدی این است چرا با وجود این ظرفیت معدنی خراسان جنوبی جز سه استان با محرومیت بالا به حساب می آید؟ و چرا مردم استان ما جز اقشار کم درآمد کشور به حساب می آیند؟ راه درمان چیست؟
2⃣شهیدصدر در مقاله نظریه اسلام درباره توزیع منابع طبیعی (۱) در تفاوت اسلام با سرمایه داری در سه گانه تولید، توزیع، مصرف میگوید در اسلام ما دو توزیع داریم یک «توزیع قبل از تولید» و یک «توزیع بعد از تولید» در حقیقت یک چهارگانه شکل میگیرد: توزیع، تولید، توزیع، مصرف. اگر عدالت را در سه ساحت عدالت در منابع، عدالت در درآمدها و عدالت در فرصت ها تقسیم کنیم در نگاه شهیدصدر مهم ترین بخش که موجب تحقق عدالت در جامعه میشود عدالت در منابع «توزیع اولیه» است. مساله ای که اصل ۴۳،۴۴،۴۵،۴۸ و...قانون اساسی پشتوانه و ظرفیت خوبی در تحقق و مطالبه آن هست. از مصادیق توزیع اولیه میشود اشاره کرد به زمین های موات و معادن که در زمان غیبت بر اساس قول بعضی از فقها جز ثروتهای عمومی و مباحات عامه و بر اساس قول بعضی از فقها من جمله امام خمینی ره معادن جز انفال به حساب می آید.(۲) اصل ۴۵ قانون اساسی نیز انفال را (از مصادیق آن معادن) را در اختیار حکومت میداند تا در جهت مصالحه عامه مردم خرج کند.
3⃣ متاسفانه ۵۲کارگر #معدن_طبس جان خود را از دست دادند! چند وقت پیش یک جوان در شهرستان زیرکوه که نگهبان معدن بود جانش را از دست داد؛به خانواده اش زنگ زدم گفتند تازه عقد کرده بود! فارغ از پیام های احساسی یک سوال جدی این است سهم مردم محروم خراسان جنوبی از معادن جز کارگر بودن چیست؟ وقتی اکثریت معادن به بخش خصوصی-خصولتی واگذار شده چرا عموم مردم در مالکیت این معادن شریک نباشند؟ چرا از معادن سود چندصد میلیاردی صرفا برای دولت و یک عده سرمایه دار باشد و سهم مردم عادی صرفا یک حقوق کارگری حداقلی است؟! آیا این وضعیت با پیوست عدالت که سالهاست رهبری میگویند در تضاد نیست؟ اساسا کسی به این سوال ها فکر میکند؟ اینکه چگونه میشود مردم سهامدار معادن بشوند و سود حاصله از معادن استان به سر سفره مردم عادی بیاید.
4⃣ یکی از راهکارها(۳) این است بر اساس ماده ۱۴قانون معادن، صاحبان معادن بر اساس نوع سنگ معدنی و نرخ به روز آن باید درصدی (در بعضی سنگ ها ۸درصد) سود سالانه را به عنوان «حقوق دولتی» به دولت بپردازند. تبصره ۴ از ماده ۱۴ قانون معادن «دولت را مکلف میکند درآمد حاصل از اجرای این ماده را هر در بودجه سالانه منظور کند.» بر اساس تبصره ۶ این ماده «دولت مکلف است ۱۵% از حقوق دولتی وصولی را به اعتبارات همان استان اضافه نماید، به طوری که تمام اعتبار یاد شده جهت ایجاد زیرساخت و رفاه و توسعه شهرستان با اولویت بخشی که معدن در آن واقع شده، اختصاص یابد.» درباره خراسان جنوبی که سالانه ۳۴میلیون مواد معدنی استخراج میشود ۱۵درصد از حقوق دولتی معادن عدد بزرگی است باید صرف رفع محرومیت شود آیا میشود؟
5⃣راهکار بنیادین تر اما این است ما در عمل می بینیم اکثر معادن بزرگ با حفظ اصل مالکیت آن به بخش خصوصی واگذار شده است. مسأله جدی این است در دنیا این تنها روش واگذاری نیست؛ میشود بجای واگذاری حق استفاده معادن به سرمایه دارها، معادن را در قالب تعاونی های فراگیر به صورت سهام های کوچک به مردم واگذار شود. بر اساس ظرفیت اصل ۴۵قانون اساسی حاکمیت میتواند برای مردم محلی استان و کارگران معادن که جز طبقات محروم هستند هم اولویت تخصیص قرار دهد. با این روش کارگران و مردم محلی در اصل سود حاصله از معادن نه صرفا اجرت( دستمزد کارگری) سهیم میشوند. این مسأله بیشتر یک روش سیاست گذارانه است و نیاز به قانون جدید نیست؛ قوانین و فتاوای موجود از آن پشتیبانی میکنند. مسأله سرمایه گذاری اولیه در معادن بزرگ هم از تجمیع ثروت های خرد از طریق سهام و کمک های دولت تا حد زیادی قابل حل است. راه اصلی درمان محرومیت مردم مناطق محروم من جمله خراسان جنوبی سهیم کردن مردم از منابع ثروت های اولیه است که در استان ما زمین های موات و معادن جز مصادیق این امر هستند. مسئولین امر،روحانیت و فعالان رسانه ای اگر میخواهند کاری انجام دهند میدان اصلی اینجاست.
۱: بارقه ها، شهید صدرص ۱۳۹
۲.مقالات فقهی
۳.قانون معادن کشور
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ما که ادعا می کنیم مسلمانیم بشنیم سر یک میز و صحبت کنیم که بیایید با هم مصالحه کنیم؟ُ
حالا جواب خدا هیچ، که جواب باید بدهیم!
جواب انبیا هیچ، که جواب باید بدهیم!
جواب مستضعفین جهان هیچ، که جواب باید بدهیم!
جواب این ملت عراق ( و لبنان و فلسطین و یمن) را چه بدهیم اگر از کربلا طوماری بر ما فرستاد که چرا با یک آدمی که علمای ما (و فرزندان ما را و عزیزان ما را) شهید کرده است شما نشستید با این صلح کردید!
چه صلحی ما داریم؟!
ما به این شهدایی که دادیم چه جوابی بدیم؟
ما سر اسلام دعوا داریم.
یک کسی که ۵۰ سال مغزش را آنها تربیت کرده اند این هرچه هم ضربه از غرب مملکتش بخورد کشورش بخورد باز از آنها تعریف می کند.
ما خودمان میخواهیم خودمان را اداره کنیم
باید تصفیه بشود از این مغزهای پوسیده ای که عاشق آمریکا هستند و عاشق غرب هستند
باید تصفیه بشود از این موجودات..
♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️
تحجر و غربزدگی
دو دیگری انقلاب اسلامی اند
دو لبه یک قیچی برای قطع رگ حیات اسلام ناب ِحامیِ پابرهنگان و زجرکشیدگان تاریخ.
جلوی هر دو باید ایستاد
@rismansanj
15.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سکانسی از فیلم سینمایی "ایستاده
در غبار" با صدای ماندگار جاویدالاثر
"حاج احمد متوسلیان"
#هفته_دفاع_مقدس
#دفاع_مقدس
#انسان_انقلاب_اسلامی
@rismansanj
«قلمت بشکند ای روزگار گر ننویسی بر ما چه گذشت».
✍ گزارش آقای حامد هادیان را در خبرگزاری تسنیم بخوانید:
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1403/07/03/3164860/%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%B4-%D9%85%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AA%D8%B3%D9%86%DB%8C%D9%85-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%B9%D8%AF%D9%86-%D8%B7%D8%A8%D8%B3-%D9%85%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B9%D8%AF%D9%86-%D9%88-%D8%A7%DB%8C%D9%86%DA%A9-%D9%85%D8%B1%DA%AF
@rismansanj
از این حرف که "همه سلاحهایمان را زمین بگذاریم" در این دنیایی که ظاهرا جز زبان زور و قدرت زبان دیگری بازدارندگی ندارد؛ بدتر و فاجعه بارتر این است که یک سازمان بینالمللی بیاید بین ما و دشمن نظارت کند؛ یعنی امثال سازمان ملل و نیروهای حافظ صلح!
تقصیر جناب رئیس جمهور نیست و ایشان خودشان فرموده اند که در حوزه مختلف تخصص ندارند، به نظر من بیشتر تقصیر رسانه ملی و دستگاههای فرهنگی رسانه ای و تدوین کنندگان کتابهای درسی کشور است که در این سالها یک کلام از آنچه که بر سر مسلمانان بوسنی گذشت و خیانت سازمان های بین المللی در سربرنتیسا صحبتی نکرده اند به صورتی که شاید امروز به سختی بتوان یک نفر را در خیابان یافت که نام سربرنتیسا را شنیده باشد.
اوایل دهه ۷۰ بود صربهابا انگیزه پاکسازی نژادی به مسلمانان بوسنیایی حمله کرده بودند بزرگترین جنایت و نسل کشی در قلب اروپا بعد از جنگ جهانی دوم در حال وقوع بود. جنگی که داستان تلخ و غمانگیز نسل کشی در آن، روح فرزندان خمینی را آزرده کرده بود و جمعی از مردان غیور ایرانی را که دفاع از مستضعفین جهان را وظیفه خود می دانستند به آنجا کشانده بود و خون ۴ شهید ایرانی به نامهای عبدالله کلاشک، رسول حیدری، سیدمحمدحسین نواب و بهنام نیکنام با خون مسلمانان بوسنیایی آمیخته گشته بود.
کشتار سربرنیتسا در این جنگ یک نقطه عطف محسوب میشود کشتاری که پس از سه سال از شروع جنگ بالاخره مردم جهان را به واکنش واداشت.
در این کشتار ۸ هزار مسلمان بوسنیایی اعم از کودک و بزرگسال، در یک شهر به صورت فاجعه آمیزی به دست نیروهای صرب قتل عام شدند و زنان.... این درحالی بود که ۱۶ آوریل ۱۹۹۳، شورای امنیت سازمان ملل طی قطعنامهٔ ۸۱۹، سربرنیتسا را منطقهٔ امن اعلام کرده بود و نیروهای بینالمللی حافظ صلح، وظیفه حفاظت از این شهر و پناهجویان به آن را در برابر هرگونه حمله برعهده داشتند.اما با خیانت سازمان مللمتحد و نیروهای حافظ صلح هلندی و سکوت اروپا و آمریکا قتلعام سربرنیتسا اتفاق افتاد.
این یک برگ از کارنامه سازمان های بین المللی و نیروهای حافظ صلح آن است، آیا هیچ عاقلی حاضر است باردیگر امنیت و حفاظت از خود را به آنها بسپارد در حالی که جنایات و وحشی گری صهیونیست ها به مراتب از صربها بیشتر و حمایت غربی ها و آمریکایی ها از آنها شدیدتر است...
@rismansanj