✅من حدود سه چهار ساله ديگه ب هيچ عنوان نماز نميخونم ميلي ب نماز خوندن ندارم خيلي ها برام گفتن چرا نميخوني ولي من گوش بحرف ندادم بيست ودوسالم هس شايد چهارسال بيشتر باشه ک نماز نخوندم ياحتي ماه رمضون روزه ميرفتم ولي هروقت ک گشنم ميشد ميخوردم ولي ب همه ميگفتم روزه ام حتي نمازم توماه رمضون نميخوندم نميدونم چکار کنم ک حالا ديگه بيام سرعقل نماز بخونم روزه بگيرم خيلي گنه کارم خيلي هرچي بگم کم گفتم يه بچه سه ساله دارم ولي اصلا انگار ن انگار ک زندگي دارم همش دنبال کارايه خودمم کاري ب هيچ کس ندارم بنظرشماچکارکنم هرکاري ميکنم نميتونم کاراموکناربزارم خيلي داغونم خيلي يه راه حلي جلو راهم بزاريد ک بتونم واقعي انجامش بدم
يا شايد با شوهرم نزديکي داشته باشم دوروز دوروز نرم غسل کنم درصورتي ک همش توحمامم ولي يادم ميره غسل کنم نميدونم چطوري آدم بشم?
✅✅اعتقادات انسان از لايه هاي ناپيداي روح آدمي و از بافت شخصيتي او بر مي خيزند كه امروزه در روان شناسي آن را شاكله مي نامند. شاكله فاصلة ميان انديشه و عمل را پر مي كند؛ بدين معنا كه شاكله در تجسم انديشه در قالب اعمال، نقش سرنوشت سازي را دارد.
علت اين كه به بسياري از مقصودات مان نمي رسيم، همين نكته است، مثلاً بارها نيت و قصد جدي داريم كه نماز صبح مان را سر وقت بخوانيم، ساعت را كوك مي كنيم، به اعضاي خانواده مي سپاريم، بلند هم مي شويم نماز مي خوانيم، ولي اوّلاً اين كار هميشگي نيست. ثانياً لذتي از آن نمي بريم!
به همين قياس است نيتمان براي درس خواندن، ورزش كردن، ياد گرفتن زبان دوم، نوشتن نامه اي كه مدت ها است بايد نوشته و ارسال شود و امثال اینها
وقتي انسان در اين ناحيه دچار ضعف باشد، بيشتر وقت خود را به حيراني و سرگرداني و غرقه شدن در تخيلات و توهمات و تشويش ها اضطراب ها مي گذارند؛ يعني تقريباً همان حالت هايي كه با آن در حال ستيزه و مبارزه هستيد و روح شما را دستخوش آزار و ناراحتي كرده است. مي دانيد علت چيست؟
علت اين است كه شاكلة شما، يعني من حقيقي و شخصيت واقعي تان، هنور به آنچه مي خواهيد انجام دهيد، اعتقادي ندارد يا هنوز آن را جدّي و مهم تلقي نكرده است. حال چه راهي براي رهايي از اين وضع وجود دارد؟
از ميان راه هاي گوناگون، يك راه بهترين و كارآمدترين است. براي رسيدن به اين راه لازم است بدانيد كه آن چه براي انسان از آب و هوا و غذا مهم تر و ضروري تر است، عنصر آگاهي است. منظور از آگاهي اين است كه با خواندن كتاب و ابزارهايي كه مي توانند سبب بيداري و آگاهي انسان گردند، انديشه خويش را اصلاح كند كه نتيجه اش تقويت ايمان و اعتقادات از راه آگاهي است.
در اين زمينه مي توانيد آثار شهيد مطهري را مطالعه بفرماييد.
اگر كسي با فلسفه و حقيقت دین و عبادت پروردگار آشنا شود به هيچ بهانه اي نسبت به آن کوتاهی نخواهد كرد. آنچه كه موجب ميگردد برخي از عبادت و امور دینی و معنوی رويگردان باشند و يا نسبت به آن تساهل كنند، ندانستن فلسفه عبادت و يا دركي غلط از آن است. يا ممکن است علم و معرفت آن ها از ذهن و فكر به درون و جان نيامده و به باور قطعی تبدیل نشده است.
بنابراين بهترين كار براي تقويت ايمان و مواظبت بر امور معنوی تان، بالابردن آگاهي و عمل کردن به چیزهایی ست که می دانید. در اثر عمل کردن، علم و آگاهی انسان، کم کم به باور تبدیل شده و در جان انسان می نشیند. عمل (هرچند کم) و آگاهی، کم کم مانند یک سیکل صحیح عمل کرده و هرکدام به تقویت دیگری کمک می کنند.
🌷🌱🌷🌱🌷🌱🌷🌱
@Khanjanidroos
✅ من مدتی که نمازمو ترک کردم وهرچی سعی میکنم دوباره مثل اول نمازمو به موقه بخونم نمیتونم ؟
✅✅خیلی عوامل باعث می شوند که جوانان نسبت به امور دینی کاهلی کرده و بی اهمیت باشند.
بايد ريشه يابي كنيد و ببينيد چه عاملي باعث شده نسبت به نماز سستي كنید و بعد در صدد حل آن باشید.
نماز رابطه انسان با خداوند است و انسان بدون خداوند احساس تنهايي مي كند و هيچ قدرت و آرامشي در زندگي ندارد.
یکی از مهمترین دلائل سستی در نماز، عدم معرفت نسبت به خالق يكتا و حقيقت نماز باعث مي شود توجّه به نماز در ما كمتر شود. مهمترين مشكل ما با نماز اينست كه خود را نيازمند به نماز خواندن، نمي دانيم بلكه تنها به چشم يك تكليف به آن نگاه مي كنيم ؛ تكليف هم همانطور كه از لفظ آن معلوم است يعني كاري كه با مشقت و سختي انجام پذيرد. همه ي اينها به اين خاطر است كه نسبت به خالق خويش، معرفت صحيحي نداشته و از اسرار نماز آگاه نيستيم. اگر پي به عظمت خداي يكتا ببريم و بدانيم كه او معشوق هستي است و نماز عشق بازي با اين معشوق است و او با همه عظمت خود به ما اجازه داده كه به ديدارش برويم، آيا در انجام آن كوتاهي خواهيم كرد؟
عدم آگاهي از آثار نماز از دیگر دلائل کاهلی در آن است.
- نماز موجب پوشش گناهان است «و در دو طرف روز(اول و آخر آن) و نخستين ساعات شب نماز را برپا دار، زيرا خوبيها بديها را از ميان مىبرد. اين براى پندگيرندگان، پندى است» ( هود : 114)
- نماز آرامش دلهاست «آنها كسانى هستند كه ايمان آوردهاند، و دل هايشان به ياد خدا مطمئن(و آرام) است؛ آگاه باشيد، تنها با ياد خدا دل ها آرامش مىيابد!» ( الرعد : 28)
آرامش از نعمتهاي عظيم الهي است. حتما در زندگي تجربه كرده ايد؛ انسان وقتي آرامش ندارد از هيچ چيزي لذت نمي برد. همواره روحي مشوش دارد. انسان زماني مي تواند، فرد موفقي در عرصه هاي مختلف باشد، كه داراي روح و رواني آرام باشد و اين حاصل نمي شود مگر در اثر ارتباط با خالق مقتدر.
- از زشتيها به دور مي شويم «إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ؛ آنچه را از كتاب(آسمانى) به تو وحى شده تلاوت كن، و نماز را برپا دار، كه نماز(انسان را) از زشتيها و گناه بازمىدارد» (العنكبوت : 45)
- نماز بهترين كمك كار انسان در برابر مشكلات است. «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اسْتَعينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرينَ؛ اى افرادى كه ايمان آوردهايد! از صبر(و استقامت) و نماز، كمك بگيريد! (زيرا) خداوند با صابران است» (البقرة : 153)
دلیل دیگر این مسئله، گرايش به سمت دنيا درست در مقابل گرايش به سمت خدا است. به هر مقدار كه انسان به سمت دنيا مي رود از خدا دور مي گردد و برعكس. بنابراين بايد توجه كرد كه حب افسار گسيخته به دنيا و علاقه ي قلبي به تمايلات نفساني، ريشه ي همه ي خطاها و گناهان است و در اثر اين محبت است كه انواع گناهان از انسان سر خواهد زد و حتي در نماز هم، تمام توجه كسي كه محب دنيا است، به سمت دنيا و منابع آن خواهد بود و در نتيجه لذتي از نماز نمي برد و كم كم كاهل نماز شده و چه بسا نماز را ترك كند و به خسران ابدي گرفتار شود.
توجه بفرمائید که ايمان تنها عامل نجات انسان و نماز مهمترين علامت صدق ايمان است. بعد از گفتن شهادت، اولين و مهمترين حركت عملي نجات بخش مومن، نماز است. كسي كه نماز نمي خواند، ايمانش تنها در حد ادعا است و دليلي برايش نمي تواند اقامه كند. نماز دليل اثبات ادعاي ايمان است. نماز ركن دين و عامل اصلي نجات انسان از هلاكت و دنيا است، نقش نماز در دنيا و آخرت بسيار تعيين كننده و سرنوشت ساز خواهد بود.
#تنبلی_در_نماز
#ترک_نماز
#کاهلی_در_نماز
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
@Khanjanidroos
اگر تدبیر نکنیم، فضائل ماه مبارک رمضان را از دست خواهیم داد!!!
«اینگونه نیست که فضایل ماه رمضان بدون مراقبه، درک شود؛ محاسبه و مراقبه میخواهد و اگر کسی میخواهد در ماه رمضان ده ختم قرآن داشته باشد، باید مراقبه کند. من نمیگویم همه این کار را بکنند؛ ولی امام (ره) که یک کشور را اداره می کردند ماه رمضان ملاقاتهاشان الا برای کارهای ضروری، تعطیل بود. بیرون ماه رمضان گاهی روزی ۱۸ ساعت مسائل حکومتی را تدبیر می کردند ولی ماه رمضان تعطیل بود.
انسان اگر بخواهد در ماه رمضان به قرآن برسد باید یک فراغتی برای خودش درست کند؛ باید تدبیر کند. والا همین گونه نمیشود!
گاهی آدم می ببیند سحر شد، هیچ کاری نکرده است! شب اول ابوحمزه نخوانده است! شب دوم نخوانده! شب دهم نخوانده است
روز بیست و پنجم هم نخوانده! خب! پس کی می خواهد از ماه رمضان برخوردار شود؟!
@Khanjanidroos
همه روی تو باخلق است زنهار!
مکن خودرابدین علت گرفتار!
ای سالک!
بپرهیز ازچیزی که تورابه خودبینی گرفتار و موجب دورماندن تو از طریق عبودیت و وفای به عهد بندگی میشود!!
@Khanjanidroos
که نشستن با آنان که محجوب از فطرت خویش گردیده وبه تمام معنی بستگی به خود پیدا نموده اند،تورا نیز از توجه به حضرت حق سبحانه باز می دارد.
@Khanjanidroos
در احادیث منقول از امیرمؤمنان علیه السلام آمده است؛
از همنشینی با کسی که تورا به کارهای بیهوده واداشته وبدان تشویق می کند،دوری کن که او تورا یاری ننموده وهلاک خواهد کرد.
@Khanjanidroos
وهمچنین فرمودند؛
معاشرت با فرزندان واهل دنیا ،راس گرفتاری وموجب تباهی تقواست!!
@Khanjanidroos
ونیز فرمودند؛
نشست وبرخاست با فرزندان واهل دنیا ،موجب فراموشی ایمان گردیده وانسان را به پیروی از شیطان می کشد!!
@Khanjanidroos
و نیز؛
برای کسی که خواهان صلاح نفس وحفظ دین خویش است،سزاوار است که از معاشرت با فرزندان واهل دنیا بپرهیزد!
@Khanjanidroos
✅چطور میتونیم از نا امیدی رها شیم..یه گناهی که مرتکب میشم و بعد توبه میکنم یه حسی در من هست که میگه تو دیگه از دست رفتی..لطفا راهنمایی کنید؟
✅✅یأس و نا امیدی از لطف و رحمت بی پایان و بی کرانه حق تعالی چرا؟این سخن خدا است که به پیامبر فرمود: « از قول من به مردم بگو: ای بندگان من! ای کسانی که (با بدیها و گناهان) بر خود ستم روا داشتید، از رحمت خداوند ناامید نشوید (و بدانید که در صورت توبه کردن) خدا همه گناهان را میآمرزد، چه این که او بسیار آمرزنده و مهربان است».(زمر (39) آیه 53)
این آیه امید بخشترین، آیات قرآن مجید برای گناهکاران است . در این آیه خداوند با نهایت لطف و محبت ،آغوش رحمت خود را به روی همه باز کرده; بنابراین با توبه ،خدا از انسان راضی و فرد در پیشگاه وی عزیز و محبوب میگردد.
آنان که از روی عناد و لجاجت، عصیان با پروردگار هستی نکردهاند، یا بر آن موضع نیستند، بلکه گناه آنان از روی جهل و سهو و پیروی هوای نفس و غلبه نفس اماره و مقتضیات جوانی آنان بوده و سپس توبه حقیقی کردهاند، چرا مأیوس شوند؟ یأس از رحمت الهی، از گناهان کبیره و در ردیف کفر قرار دارد! توبه کننده، محبوب خداست. قرآن کریم فرموده: «"ان الله یحب التّوابین؛
(بقره (2) آیه 222) خداوند توبه کنندگان را دوست دارد».
لطف خدا به بنده آن قدر زیاد است که امام صادق (ع)فرمود: "خداوند به داود نبی وحی کرد : بنده مؤمن من اگر مرتکب گناهی شد، ولی پشیمان گشت و توبه نمود و در وقت یاد آوری آن گناه از من حیأ نمود ، علاوه بر این گناه او را میآمرزم ،آن را به حسنه تبدیل میکنم و من خدای ارحم الراحمین هستم"
(بحارالانوار، علامه مجلسی، ج 6، ص 28)
توبه که به معنی پشیمانی واقعی از معصیت است ، موجب بخشش گناه شده و صفحه قلب را از آلودگی پاک و تیرگی را مبدّل به روشنایی می سازد. گناه هر چه باشد ، قابل توبه است و توبه از آن در درگاه الهی پذیرفته می شود ،به شرط آن که توبه حقیقی باشد ؛یعنی انسان از عمق دل توبه کرده باشد. مکتب تربیتی اسلام تمام آلودگان به گناه را دعوت می کند که برای اصلاح خویش و جبران گذشته، از در توبه (که راه رحمت الهی است) وارد شوند و سعادت خود را باز یابند.
امام زین العابدین(ع) در مناجات زیبای خود می فرماید: " معبود من ! کسی هستی که به روی بندگانت دری به سوی عفو گشوده و نامش را توبه نهاده و فرمودهای : باز گردید به سوی خدا و توبه کنید، توبه خالص. حال که این در رحمت باز است ،عذر کسانی که از آن غافل شوند و توبه نکنند چیست؟".
@Khanjanidroos
4_5875484783840067685.mp3
850.8K
🌿 رب من ... خدای من ... ستوده ترین است ...
فرازی از شرح دعای ابوحمزه ثمالی #رمضان
#کلام استاد علی صفایی ره
✅ مهمانی خداوند کریم و توانا
🔶استاد علی صفایی ره
ميهمانىاى كه خدا در اين ماه براى ما دارد، ضيافتى است كه هماهنگ با آگاهى و كرامت و قدرت ميزبان است. هر چقدر ميزبان آگاهتر به من و نيازهاى من باشد و كريمتر و نيرومندتر و تواناتر، ضيافتش هم اوج بيشترى مىگيرد.
خدايى كه تمامىنيازهاى انسان را مىشناسد و تمامىابعاد او را مىداند و اين كرامت و قدرت هم در او هست، اين ضيافت را به پا داشته تا به تمامى ابعاد ما در اين ماه رزق بدهد و همين است كه فكر و تخيل و عقل و روح و تمامى بدن ما بايد در اين ماه رمضان رزق بگيرد و از اين ضيافت سرشار شود.
@Khanjanidroos
4_5875484783840067685.mp3
850.8K
🌿 رب من ... خدای من ... ستوده ترین است ...
فرازی از شرح دعای ابوحمزه ثمالی #رمضان
#کلام استاد علی صفایی
از اتلاف سرمایه ی گران بهای عمر بر حذر باشید که برای انسان حسرتی بزرگ تر از آن پیش نمی آید. وقت را مغتنم بدانید ،.عزم راسخ بیابید تا درهمه ی احوال ، خود را فراموش نکنید و از کسب گوهر معرفت باز نمانید.
🌱🌼🌱🌼🌱🌼🌱🌼
@Khanjanidroos
✅ميخواستم بدونم کسي که خيلي گره و اتفاقات گوناگون تو زندگيش پيش مياد (البته کاري به موانع رو زندگي که لازمه رشد هست ندارم )به چ علتي هست و بايد چ کار کنيم؟اين اتفاقات به صورتي هست که داره مانع زندگي دوتا جوون ميشه ،هرتدبيري ميکنيم باز ي گره ديگه جديد و....
لطفا براي نجات زندگي اين دو جوون راهنمايي کنيد؟
✅✅تدبیر در امور وانجام دادن کارهایی که باید در مدار خاص خودش انجام شود، دقیقا با مشکلاتی که با آنها روبرو می شویم، ارتباط دارند. اراده خداوند بر این قرار گرفته که امورات دنیای مادی بر اساس همین دنیا انجام شده و هر عملی عکس العمل خاص خودش را به دنبال داشته باشد. هر مشکلی که برای انسان پیش می آید، از جانب خود اوست و نه خدای متعال.
قرآن در این باره می فرماید: ما أَصابَکَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللَّهِ وَ ما أَصابَکَ مِنْ سَيِّئَةٍ فَمِنْ نَفْسِکَ ...؛ آنچه از خوبی ها به تو برسد از طرف خداوند است و آنچه از بدی ها برسد از خود توست... ( نساء، 79)
زندگی همه انسان ها، کم و بیش با مشکلات و سختی هایی روبروست که بسیاری اوقات ریشه این مشکلات به عملکرد خودش برمی گردد. یعنی در جایی باید کاری انجام میداده یا تدبیری به کار می برده، ولی به هر دلیل، انجام نداده و الان گرفتار شده.
خداوند حكیم نظام هستی را بر پایه اسباب و مسببات قرار داده است؛ یعنی برای پیدایش هر پدیده ای، علتی خاص و برای حل هر مشكلی راهكارهای ویژه ای تعیین نموده است.
از یك سو، به انسان «عقل و اندیشه» عنایت كرد تا با كمك آن و مشورت با دیگران راه حل مشكلات را بیابد و افق آینده زندگی خویش را بر آن اساس تنظیم و تدبیر و برنامه ریزی كند تا به هدف مطلوب خود برسد.
بیشتر مشکلاتی که انسان ها با ان گریبانگیر می باشند یا به علت عدم تلاش و کوشش و یا تلاش بدون تخصص و بدون اینکه از دیگران مشورت بگیرد می باشد.
اما گاهی اوقات انسان تمام تلاش خودش را انجام داده و در حد وسعش (لا یکلف الله نفسا الا وسعها) تدبیر لازم را اندیشیده و وظایفش را به خوبی عمل کرده، با اینحال مشکلاتی برایش رخ داده و گرفتار شده است. این نوع ابتلائات ، آزمایش الهی ست که در صورتی که در برابر آنها صبر داشته و دچار ناشکری نشویم، موجب سعادت خواهد بود. چون یا این مشکلات به سبب گناهان،ماست که با این وسیله گناهان پاک شده و از عذاب اخروی نجات می یابیم و یا اینکه مقدمه یک کمال و ترفیع درجه است که آن هم بسیار عالی و موجب سعادت حقیقی انسان است.
دعا و توسل به اهل بیت در باز شدن گره های بزرگ و مشکلات لاینحل بسیار نافع است.
@Khanjanidroos
💠با خانواده همسر چطور رفتار کنیم؟
🔵وقتی ما ازدواج می کنیم، اکثرا توجه نمی کنیم که با یک خانواده دیگر وصلت کرده ایم. ممکن است این خانواده رسم و رسوم، رفتارها، و عادتهایی برخلاف ما داشته باشند.
زمانی که این اختلاف نظرها یا اختلاف در زمینه رسم و رسوم و غیره وارد خانواده شما شد، کشمکش و درگیری شروع می شود. بنابراین یک قاعده کلی درمورد خانواده شوهر این است که از احساساتتان به عنوان یک راهنما کمک بگیرید.
✅***رودربایستی همیشه ضروری است!***
برای بیشتر افراد، ارتباط برقرار کردن با خواهرشوهر و مادرشوهر بسیار سخت است. حتی اگر مادرشوهرشان را به عنوان بهترین دوستشان بدانند. بسیاری از مادرشوهرها نگران نحوه رفتار کردن عروسشان با پسرشان هستند. ابتدا ممکن است ارتباط برقرار کردن با مادرشوهر کمی سخت باشد اما با مشخص کردن حد و حدودی بین شما و او مشکل حل می شود.
هرگز نباید مسائل مالی تان را با خانواده همسر در میان بگذارید، نباید بدگویی همسرتان را نزد خانواده اش بکنید و مهم تر از همه آنها نباید از اختلافاتی که داشته اید پیش خانواده شوهرتان حرفی بزنید. نیازی به گفتن ندارد که اختلافات شما با پدر، مادر و خواهر و برادر خودتان هم جزو اسرار مگو است که هرگز نباید پیش خانواده شوهرتان آنها را فاش کنید. خانواده شوهر هر قدر هم مهربان باشند، هر قدر به آنها اعتماد داشته باشید و حتی هر قدر آشنای شما و خانواده تان باشند، باز هم شما را به چشم فرزندانشان نمی بینند. آنها دوستتان دارند اما در جایگاه دوم؛ بعد از فرزندانشان. درست در جایگاه عروسی که به تازگی وارد خانواده شان شده است. پس حرمت ها را رعایت کنید.
✅***بعضی از مسائل وجود دارد که نباید اقوام شوهر در آنها دخالت کنند. موضوع اول پول داشتن یا نداشتن است***
در بیشتر موارد خانواده همسر سعی می کنند که به فرزند و یا عروس و دامادشان کمک کنند اما اگر آنها این قصد را داشته باشند که روش زندگی خودشان را بر زندگی فرزندشان پیاده کنند، شما احساس می کنید ابتکار عمل ازتان گرفته شده و دیگران قصد دارند سبک زندگی شما را مطابق با میل خود تغییر دهند. دلیلی ندارد که خانواده ها از فرزندانشان به خاطر نحوه خرج کردن پولشان، یا پس انداز کردن آن یا حتی مقدار درآمد ماهیانه شان عیبجویی کنند. بهتر است برخی مسائل زندگیتان را بین خودتان خصوصی و شخصی کنید و در خانواده های همسرتان نفوذ نکند.
✅***قانون بعدی حد روابط با فامیل شوهر این است. این که آنها هرگز نباید از رفتارهای همسرمان که برای ما ناخوشایند است آگاه شوند. هرگز.***
حتی اگر در اوایل دوران عقد هستید و هنوز خیلی از خصوصیات رفتاری همسرتان را کشف نکرده اید، از غافلگیر نشان دادن خود در مواجهه با رفتارهای نامناسب همسرتان خودداری کنید. در جمع نشان ندهید که از رفتار همسرتان ناراضی هستید. پدر و مادرها عیوب فرزندانشان را خوب می دانند و نیازی به یادآوری آنها نیست.
انجام دادن این کار مشکلات عدیده ای را سبب می شود. اگر همسرتان مشکلاتی دارد با دوستانتان در میان بگذارید نه با مادرشوهرتان. زیرا زمانی که مشکلتان با شوهرتان حل شد، هرآنچه که شما درمورد همسرتان با مادرشوهرتان مطرح کردید به خاطرش می ماند. بهترین راه این است که مشکلات زناشویی تان را با دوستانتان مطرح کنید یا در دفتر خاطراتتان یادداشت کن
@Khanjanidroos