:
✅یکی از عوامل بسیار مهم برای استحکام خانواده و رضایت زن و شوهر از زندگی زناشویی، داشتن نگرش مثبت نسبت به همسر و مثبتاندیشی درباره اوست. مثبتاندیشی به مفهوم پذیرفتن توانمندیها، صداقت، قابلیت اعتماد و صمیمیت یک شخص دیگر است. مثبت اندیشی نسبت به همسر به معنای خوب دیدن همسر، علاقه داشتن به او، و داشتن احساس مثبت نسبت به اوست. تا زمانی که زن و شوهر چنین احساسی نسبت به هم پیدا نکنند همواره در معرض اختلاف و تعارض با یکدیگر قرار دارند. پایه خانواده بر محبت بین زن و شوهر بنا نهاده شده است و این تنها در سایه نگرش مثبت زن و شوهر نسبت به هم امکان پذیر است. حسن ظن و نگرش مثبت یکی از همسران به دیگری، محبت او را به سوی خود جلب میکند. علی(علیهالسلام) میفرماید: «من حسن ظنه بالناس حاز منهم المحبه؛ کسی که نسبت به دیگران گمان نیکو برد محبت آنان را به دست آورد.»
✅تمرکز بر ویژگیهای مثبت همسر
از کدام رفتار همسرتان استقبال میکنید؟ کدام رفتارش را میپسندید؟ کدام جنبه از روابط زناشوییتان را دوست دارید؟ نقطه مثبت شما در این رابطه کدام است؟ چه اتفاقی میافتد اگر همه آن چیزهایی را که قصد تغییر دادنشان را دارید کنار بگذارید؟ چه اشکالی دارد از فکر این که چه اموری میتوانستند جز آنچه هستند باشند بگذرید و تمام توجهتان را به آن چه در همسرتان میپسندید معطوف نمایید؟ چه اتفاقی میافتد اگر متوجه نشانههایی که ثابت میکنند همسرتان شما را دوست ندارد نباشید؟
جواب سادهای دارد: اتفاقی که میافتد این است که در مسیری بالنده به حرکت درمیآیید. وقتی به آن چه شما را شاد میکند توجه میکنید به احساس بهتری میرسید و خشنودتر میشوید. وقتی خشنودتر شدید جذابیت بیشتری پیدا میکنید و دیگران از با شما بودن لذت میبرند. وقتی بودن با شما لذتبخش باشد همسرتان تمایل بیشتری برای با شما بودن نشان میدهد و متقابلاً احساس بهتری پیدا میکند. وقتی همسرتان، احساس بهتری پیدا میکند احساس شما هم بهتر میشود.
توجه به ویژگیهای مثبت همسر بدین معناست که برای مدتی افکار و احساسات منفی را کنار بگذارید. وقتی میبینید در حال فکر کردن به مسائل و مشکلات هستید، به آرامی خودتان را تشویق کنید که به جای آنها به جنبههای مثبت بیندیشید. این کار ممکن است در ابتدا دشوار باشد اما با آشکار شدن نتایج مثبت آن در انجام آن کوشاتر میشوید.
یکی از مهمترین وظایف زن و شوهر در خانواده، محبت کردن به یکدیگر است. از دید اسلام، اساس زندگی خانوادگی بر محبت است. خداوند در قرآن کریم میفرماید:
«و من آیاته ان خلق لکم من انفسکم ازواجا لتسکنوا الیها و جعل بینکم موده و رحمه...9؛ و از نشانههای خدا این که از جنس خود شما همسرانی برایتان آفرید تا در کنار آنها آرامش یابید و در میان تان مودت و رحمت قرار داد...»
خداوند متعال انسانها را بهگونهای آفریده که وقتی نیازها و مصالح یکدیگر را تأمین میکنند کمکم رابطهای میانشان ایجاد میشود و رشد میکند. این عاطفه به شکلی نیرومند و طور طبیعی میان دو همسر به وجود میآید و میتواند نقش مهمی در تأمین مصلحت کل خانواده ایفا کند.
افکار و تخیلات شما، تا حدود زیادی مسئول احساس و رخدادهای زندگی شماست. این تصور که همسرم عاشق من نیست و الا آن را بر زبان میآورد، بهویژه شما را به سوی افسردگی و اضطراب سوق میدهد. بیشتر وقتها احساس سردرگمی و درماندگی چیزی نیست به جز حالتی ذهنی، که شما قادر به تغییر دادنش هستید.
اگر شوهرتان با زبان به شما ابراز محبت نمیکند و آن سخنان خوب را که شما دوست دارید تحویلتان نمیدهد، باید به کارهایی که برایتان میکند توجه کنید. وقتی شما را در شستن ظرفها یا پختن غذا کمک میکند، وقتی خریدهای منزل را ـ بدون آنکه به او گفته باشید ـ انجام میدهد، وقتی حاضر میشود برای اینکه شما لباس یا کفش بخرید، به همراهتان بیاید، وقتی برایتان هدیه میخرد و... در واقع با شما سخن از عشق میگوید. مردها اهل کار و عملاند. آنان در واقع، با عملشان با شما ارتباط برقرار میکنند. شوهرتان در واقع با کارش به شما میگوید: «دوستت دارم عزیزم».
ثانیاً، صبر نکنید شوهرتان گفتار یا رفتاری عاشقانه داشته باشد. خودتان پا پیش بگذارید و به او نشان دهید در زیر بارانی از احساس مهر و عاطفه قرار گرفتن چقدر عالی و هیجانانگیز است. با گفتار و رفتارتان احساسات شوهرتان را تحریک کنید. برای این کار:
1. غم و نگرانی را از چهره خود بزدایید و با رویی باز و چهرهای خندان با او روبهرو شوید. هنگام ورود شوهرتان به خانه به استقبال او بروید، به او سلام و خسته نباشید بگویید، از حالش جویا شوید، به او بگویید که از آمدن او خوشحالید و دلتان برای او تنگ شده بود.
2. شما سر صحبت را باز کنید، و با او حرف بزنید؛ با
شوهرتان شوخی کنید و او را بخندانید؛ کنارش بنشینید و با او درد دل کنید؛ از اتفاقاتی که در روز برایش رخ دا
ده بپرسید، به سخنانش با توجه و علاقه گوش دهید؛ کنار شوهرتان بنشینید و با هم فیلم مورد علاقهاش را تماشا کنید.
3. به شوهرتان توجه کنید؛ به سینه فراخ و مردانهاش، به چهره زیبایش، به چشمان خوش حالتش، به دستان بزرگ و مردانهاش و... به هر چیزی که از او یک مرد میسازد توجه کنید. به شوهرتان بگویید که چه مرد پر شور و حرارتی است و شما از رابطه زناشویی با او خیلی احساس رضایت میکنید. به وی اظهار دارید که چقدر با احساس است و شما از این که با مردی مثل او پیوند زناشویی بستهاید بیاندازه احساس خوشبختی میکنید.
4. پیش از ورود شوهر، خود را بیارایید، لباسهای زیبا و اغوا کننده بپوشید، عطر یا ادکلن خوش بو استعمال کنید، و به او نشان دهید که همه این کارها را برای او انجام دادهاید.
5. به این نکته مهم توجه داشته باشید که، برای مردان نشان دادن عشق خود از طریق معاشقه و آمیزش بسیار راحتتر از بیان لفظی آن است. بنابراین، تمایل شوهرتان را به معاشقه و آمیزش، نوعی ابراز عشق و علاقه به حساب آورید. البته، مرد نیاز دارد احساس کند دوستش دارند نه آنکه تحملش میکنند؛ و این زمانی حاصل میشود که زن با رغبت به این خواسته شوهرش پاسخ دهد.
به طور خلاصه، از هر راه و روشی برای باز کردن دریچههای قلب شوهرتان به سمت خودتان استفاده کنید. با انجام این کار، حتی اگر لفظ «دوستت دارم» را از او نشنوید رفتار و گفتارش نشان دهنده نهایت عشق و علاقه او به شما خواهد بود.
@khanjanidroos
🍁🌸🍁🍁🍁
در ادامه مطالب با ما باشید
و دوستان تان را به کانال نسیم
دعوت کنید.....
@Khanjanidroos
روزی مرحوم آخوند کاشی مشغول وضوگرفتن بودند..
که شخصی باعجله آمد، وضو گرفت و به داخل اتاق رفت و به نماز ایستاد...
با توجه با این که مرحوم کاشی خیلی بادقت وضو می گرفت و همه آداب و ادعیه ی وضو را بجا می آورد؛ قبل از اينكه وضوی آخوند تمام شود، آن شخص نماز ظهر و عصر خود را هم خوانده بود...!
به هنگام خروج، با مرحوم کاشی رو به رو شد.
ایشان پرسیدند:
چه کار می کردی؟ ....
گفت: هیچ.
فرمود: تو هیچ کار نمی کردی!؟
گفت: نه! (می دانست که اگر بگوید نماز می خواندم، کار بیخ پیدا می کند)!
آقا فرمود: مگر تو نماز نمی خواندی!؟
گفت: نه!
آخوند فرمود: من خودم دیدم داشتی نماز می خواندی...!
گفت: نه آقا اشتباه دیدید!
سؤال کردند: پس چه کار می کردی؟
گفت: فقط آمده بودم به خدا بگویم من یاغی نیستم، همین!
این جمله در مرحوم آخوند (رحمة الله عليه) خیلی تأثیر گذاشت...
تا مدت ها هر وقت از احوال آخوند می پرسیدند، ایشان با حال خاصی می فرمود:
من یاغی نیستم!!
خدایا ما یاغی نیستیم....
بنده ایم....
اگه اشتباهی کردیم مال جهلمون بوده.....
الهی و ربی من لی غیرُک
@Khanjanidroos
عوامل محروميت از رزق های رمضان
استاد صفایی ره
اگر فرصتى پيش آمد و چنين بزمى را براى ما گستردند، چه كنيم كه محروم نشويم؟ ؟؟؟؟
فضل و بارش احسان او كه هميشه هست،،،،،،
اما اگر كاسه ما واژگون باشد حاصلى به دست نمىآيد. !!!!!
بارش هست ،ولى جمع كردن اين بارش احتياج به اين دارد كه ظرف ما معكوس و واژگون نباشد؛؛؛؛؛؛
چون ظرف واژگون چيزى در خود نمىگيرد و آنچه را هم كه دارد از دست خواهد داد.!!!
اما عوامل واژگون شدن و بسته شدن ما چيست؟
كفر، وقر، قفال و أغلال، مانعهاى بزرگى هستند كه ما را محروم مىكنند و نمىگذارند در كاسه ما چيزى قرار بگيرد و در مشك و انبان ما چيزى جمع بشود.
كفر، شرك، نفاق و عجب، عواملى هستند كه از جمع شدن نعمت جلوگيرى مىكنند و نمىگذارند كه ما حاصلجمعى داشته باشيم، هيچ چيزى را در ظرف ما باقى نخواهند گذاشت. مىبينيم عمرى است كه كوشيدهايم ولى حاصلى نبردهايم!
ماه رمضان، ماهى است كه فضل و عنايت حق فراگير است. بايد ببينيم كه آيا در وجود ما كفر و شرك و نفاق نيست؟
يكى ديگر از عواملى كه باعث محروميت ماست؛
«غِلّ» و #كينه هاست.!!!!
آيا در دل ما كينهاى وجود ندارد؟؟؟؟؟ بايد تأملى كنيم كه ظرف ما واژگون نباشد!!!!
با وجود اين همه بارش، انسان مىبيند هيچ چيز در ظرف او جمع نشده كه بماند، حتى ظرفش هم آلوده مانده است.
كفر، شرك، نفاق، غل و ... باعث مىشوند كه دل ما مختوم و ممهور شود؛!!!!
يعنى قفل و بسته شود. حالا هر چه هم كه ببارد، اين دل چيزى به دست نمىآورد.
@Khanjanidroos
🔸سیره آیت الله علامه طباطبایی(ره) در ماه مبارک رمضان :
ماه مبارک رمضان تا صبح بیدار بودند. مقید بودند دعای سحر را با افراد خانواده بخوانند و پیش از ماه رمضان از همسایه ها اجازه می گرفتند که اگر برای سحر خواب ماندند آنها را بیدار کنند. ایشان در درس تفسیرشان فرموده بودند که من در طول عمرم تا به حال به یاد ندارم که شب های ماه رمضان را خوابیده باشم. علامه حسن زاده آملی می نویسد: وقتی به حضور شریف علامه طباطبایی(ره) تشرف حاصل کرده بودم و عرض حاجت نمودم، فرمود: آقا دعای سحر حضرت امام باقر(ع) را فراموش مکن که در آن جمال و جلال و عظمت و نور و رحمت و علم و شرف است و حرفی از حور و غلمان نیست. اگر بهشت شیرین است، بهشت آفرین شیرین تر است.
روزه اش را با بوسه بر ضریح مقدس حضرت معصومه(س) افطار می کردند. پیاده به حرم مشرف می شد و ضریح مقدس را می بوسید سپس به خانه برمی گشت و غذا می خورد. شب های ماه مبارک در جاهایی که مجالس روضه بود شرکت می کرد و گاهی با تمام وجود گریه می کرد به طوری که بدنش می لرزید.
@Khanjanidroos
در اين عمري که ميدانی
فقط چندي تو مهماﻧﻲ!
به جان و دل
تو عاشق باش
رفيقان را
مراقب باش
مراقب باش ﺗﻮ به آﻧﻲ،
دل موري نرنجاﻧﻲ...
که در آخر تو ميمانـﻲ و
مشتي خاک که از آﻧﻲ...
@Khanjanidroos
هرگز درباره بدبختی هایت صحبت نکن و به آنها توجه نکن. اگر توجه کنی به آنها خوراک داده ای.
توجه خوراک ذهن است به هرچه که توجه کنی قوی تر میگردد. هرگز با توجه کردن به بدبختی ها به آنها خوراک نرسان. بی خیال باش و بی علاقه. به یاد بسپار, توجه واقعا خوراک و تغذیه است. به چیزهای منفی توجه نکن. به رنجهایت توجه نکن و درباره اش سخن نگو. آنها را بزرگ نکن٬ این کار بسیار مخرب و نابود کننده است. به رنجهایت بی توجه باش و با این کار آنها خواهند مرد. بیشتر به شادی متمایل شو٬ تمام توجه ات را به شادی های کوچک معطوف کن. لحظات کوتاه شادی را ارج بگذار و خودت را کامل در آنها غرقه کن. اینگونه آن لحظات کوتاه رشد خواهند کرد و در تمام زندگی ات منتشر خواهند شد.
بدانید٬ بهشت مکانی جغرافیایی نیست٬ جایی قرار ندارد. بهشت شیوه ای از زندگی است٬ همانگونه که جهنم نیز راهی برای زندگی است. جهنم و بهشت همینجا هستند. درست در وسط زندگی ات. گاهی اتفاق می افتد که تو در جهنم قرار داری و شخصی که کنارت نشسته است در وسط بهشت است.پس بهشت و جهنم از یکدیگر دور نیستند, حالات روانی هستند, راه های زندگی هستند.
همه اش به خودت بستگی دارد.
@khanjanidroos
✨برای موفقیت لازم نیست ڪہ
باهوش تر از دیگران باشید ،
فقط ڪافیست انضباط وپشتڪار
بیشتری نسبت به اڪثر افراد
داشته باشید...
@khanjanidroos
آیت الله جوادی آملی:
فرشتگان موكلند كه براي روزه داران دعا كنند: قال رسول الله (ص): «إنّ الله تبارك وتعالي وكلّ ملائكةً بالدّعاء للصّائمين وقال: أخبرنى جبرئيل عليهالسلام عن ربه تعالي ذكره أنّه قال: ما أمرتُ ملائكتى بالدّعاء لأحدٍ من خلْقى إلا استجبتُ لهم فيه»
خداوند عدّه اي از فرشتگان را مأمور كرده است تا براي روزه داران دعا كنند.و جبرئيل خبر داد كه پروردگار ميفرمايد: هرگز فرشتگانم را امر به دعا نكردم جز آنكه دعاي آنان را مستجاب نمودم.
دعاي فرشته براي انسان، درخواست خير و خوبي براي وي است.
تا چه اندازه ما به باطن روزه ميپردازيم كه نه تنها ظاهرمان روزه بگيرد و چيزي نخوريم و نياشاميم؛ بلكه سرّ و درون ما هم روزه بگيرد؟
نگذاريم خاطره اي در دل خطور كند كه خدا نميپسندد❗️
مبادا در دلْ بد كسي را بخواهيم❗️
چنين نيست كه اگر خاطرات در دل عبور كرد، خداي سبحان نداند يا دل انسان تيره نشود.
روزهٴ عوام، خواص و اخص با هم متفاوت است. اگر ما روزه گرفتيم و به اين فكر بوديم كه، خداي ناكرده، كسي را برنجانيم يا به مقام و جاهي برسيم يا نتوانستيم خود را آماده كنيم كه اگر به جاه رسيديم، تفاوتي براي ما نداشته باشد، باطن ما روزه نگرفته است و چون باطن روزه نگرفته به باطن روزه نرسيده ايم.
@khanjanidroos
آیت الله بهجت:
برای رسیدن به درجات کمال و یقین، قطعا تنها دوری از محرمات کفایت نمیکند.
نه تنها گناهان کبیره بلکه حتی یک نگاه تند که سبب اذیت شدن یک مومن و یا هتک حرمت او بشود،حرام است.همچنین یک تبسم به اهل معصیت که موجب تشویق او برگناه باشد،حرام است.
بنابراین کسی که میخواهد به درجات کمال ویقین برسد، باید از اینگونه گناهان هم پرهیز کند.
در محضر بهجت/ج2/ص7
@Khanjanidroos
#جاده_رمضان
✨روزه
پشت پا زدن به خواهش های نَفْسِـه!
وقتی جلوی خودت می ایستی؛
آروم آروم
روحت قدرت مبارزه با انواعِ خودخواهیها و مَنیّتها رو پیدا میکنه.
✅رمضان وقت رهاشدن از خودمونه!
@khanjanidroos
✅شوهرم خيلي کاهل نمازه اکثره اوقات نمازش روآخره وقت ميخونه موقعي هم که وقت تنگه ميگه حوصله ندارم .باقرآن خوندن من به شدت مخالفه موقعي ميخونم که خونه نيست ازوقتي که بايدکنارش باشم اصلانميزنم کلاازآدماياي مذهبي بدش ميادچیکار کنم؟
✅بزرگوار كاهل نمازي يا گريز از دين علل مختلفي دارد و بايد در هر كس جداگانه بررسي شود. برخي از علل عمده عبارتند از :
1- شبهات ديني:
ممكن است ذهن او در محل كار يا زندگي يا فضاي مجازي انباشته از شبهات شده باشد. شبهات مانند ويروس مانع تفكر صحيح مي شود
2- شايعات:
شايعات نقش مهمي در باورهاي ديني افرادي كه اهل تحليل و بررسي نيستند دارد.
3- اعتراض:
ممكن است بي نمازي و اهمالكاري او نوعي اعتراض و انتقام از شما يا افراد متدين باشد.
4- عايق هاي عاطفي:
گاهي عايق هاي عاطفي سد راه دينداري است كه اين عايق ها به خاطر ضعف در باورهاي ديني و عدم توانايي در يافتن پاسخي متناسب با ذهن خود است. مثلا نمي تواند بفهمد چرا خداوند بيمار او را با دعاهايش شفا نداده است.
5- علل روان شناختي:
گاهي ريشه بي نمازي و گريز از دين به مشكلات روان شناختي فرد مانند اختلالات شخصيتي و يا افسردگي است. راحت طلبي و فرار از مسؤوليت نيز ازمهم ترين علل گريز از وظايف ديني است. گاهي نيز فرد براي اعمال ديني تمرين مستمر نداشته است و تكاليف ديني به صورت صفات و ملكه و عادت خوشايند شكل نگرفته است بنابراين اعمال ديني برايش سخت است.
توصيه هاي كاربردي
نزد ديگران به او تذكر ندهيد. زماني كه حال و حوصله دارد و رابطه شما صميمي است با هم گفتگو كنيد و امر به معروف كنيد. ولي در تذكر و نقد كردن مختصر و مفيد باشد تا ملال آور نشود. از تحريك حساسيت او در دينداري اجتناب كنيد. مراقب باشيد مستحبات شما را از واجبات و حقوق همسرداري باز ندارد(دقت)
مراقب باشيد رفتاري نداشته باشيد كه ايشان از دين زده شود. طوري دينداري كنيد كه زبان عمل و رفتار شما محرك و مشوق ايشان به دينداري باشد.
شما نبايد نقش مربي و روحاني و واعظ را داشته باشيد. درس اخلاق به او ندهيد. از تذكرهاي تكراري اجتناب كنيد.
تشويقشان كنيد از مراكز معتبر و سايت هاي معتبر و كارشناسان حاذق و با حوصله پاسخ شبهات خود را بيابد.
اگر مشكلاتي رواني مانند افسردگي و اضطراب و...دارند حمايتش كنيد تا درمان شود.
رفتارهاي مثبت جزيي را به طور غيرمستقيم تشويق كنيد.
با اقوام ودوستان معنوي و با نشاط بيشتر معاشرت كنيد.
شكل گيري عادت مثبت زمان بر است.
از صدقه و دعا و توسل كمك بگيريد.
سفرهاي زيارتي و سياحتي بروید.
@Khanjanidroos
✅ خانه دار هستم هميشه يک عالمه کاراي عقب افتاده دارم،برنامه ريزي هم ميکنم اما نمي دونم چرا اينطوري ميشه ،هميشه وقت کم ميارم
واز اينکه هميشه کارام عقب ميفته درگير استرس واضطراب ميشم وگاهي نسبت به فرزندم پرخاشگر ميشم.لطفاراهنمايي بفرمايين
✅بهترين اقدام براي اينکه به همه کارهايتان برسيد و وقت کم نياوريد اين است که برنامه ريزي مکتوب داشته باشيد؛ يعني کارهاي خود را روي کاغذ نوشته و براي هر کدام وقت خاصي را مشخص کنيد و در آخر روز آن را مورد ارزيابي قرار دهيد.
✅البته اين در صورتي که کارهاي شما با وقتتان تناسب داشته باشد. اگر احساس مي کنيد سر خود را بيش از حد شلوغ کرده ايد بايد در برنامه خود تجديد نظر کنيد و برخی کارهایی که در اولویت نیستند را انجام ندهید و به زمان هایی واگذار کنید که سرتان خلوت است.
✅گاهی اوقات برخی خانم ها گرفتار وسواس هستند که این مسئله باعث می شود برای هر کاری وقت زیادی صرف کنند و در نهایت بسیاری از کارهای آنها باقی بماند و در نتیجه دچار استرس و اضطراب و بدرفتاری با اعضای خانواده شوند. اگر فکر می کنید اینگونه هستید باید برای درمان وسواس خود اقدام نمایید. البته در مرحله اول لزومی به مراجعه حضوری پیش مشاور نیست و با استفاده از مطالبی که در کانال ما و دیگر سایت ها در خصوص وسواس آمده سعی کنید رفتار خود را مدیریت کنید و بعد اگر دیدید مشکل حل نشد حتما حضورا به یک مشاور مراجعه نمایید.
✅ حل مشکل مذکور منجر به رفع استرس و اضطراب و در نتیجه پرخاشگری با فرزند می شود منتها در کنار این مسئله به این نکته توجه داشته باشید که آینده فرزند شما در گرو رفتار فعلی شما با اوست. تک تک برخورد های شما می تواند آینده ای روشن یا تاریک برای فرزندتان رقم بزند. این را دائم با خود مرور کنید تا در کنترل عصبانیت به شما کمک کند. برای خود جریمه بگذارید که اگر پرخاشگری کردید باید فلان کار را انجام دهید یا خود را از فلان چیز محروم کنید تا به مرور کنترلتان بر خود بیشتر شود.
@khanjanidroos
🌴🌼🌴🌼🌴🌼🌴🌼🌴
#امام_کاظم ع
از حضرت امام موسیبنجعفر علیهماسلامالله است که «من استوی یوماه فهو مغبون» هر که دو روزش برابر باشد، (عمر را) باخته است؛ «و من کان غده شر من یومه فهو ملعون» و او که دیروزش از امروزش بهتر بوده باشد، از رحمت الهی دور شده است.
پس ای عزیز! حسابگر باش که مبادا به قهقرا برگردی؛ که باید همیشه حرکت به سوی پیشرفت و #کمال باشد تا که سیر صعودی به قرب الهی و اعلیعلیین تحقق یابد، نه سیر نزولی به اسفلالسافلین!
@Khanjanidroos
✅شوهرمن تا ميخواد اختلافي پيش بياد بچه رو برميداره ميره برا خودش بازيش میده من چيکار بايد بکنم؟
✅توانایی گفتگو یکی از مهارت هایی است که اگر همسران بخواهند از روابط صمیمانه برخوردار باشند و از آن لذت ببرند؛ باید آن را یاد بگیرند و بر آن مسلّط شوند. به عبارت دیگر توانایی و اشتیاق برای گفتگو و ارتباط خوب از مهم ترین عوامل نگهدارنده یک رابطه رضایت بخش است.
یک گفتگوی خوب اصولی دارد:
اصل اول- اختلاف موضوعی طبیعی است و لازمه زندگی مشترک است. پژوهش ها نشان داده که زوج های موفق نیز تنها در 30 درصد موارد با یکدیگر توافق نظر دارند. پس وجود اختلاف نظر هرگز به معنای معیوب بودن روابط زناشویی نیست. اختلاف فرصت مناسبی برای تغییر کردن و رسیدن به رشد و تعالی است. اختلاف نظر به ما فرصتی می دهد تا از قدرت های خلّاق خود برای حلّ مسأله استفاده کنیم.
اصل دوم- تهدید، ناسزاگویی، خشم و عصبانیت و مانند آن در گفتگو ممنوع است.
اصل سوم- دو طرف باید به دنبال یافتن راه حلّ هایی مورد توافقِ طرفین باشند. هدف از گفتگو تسلّط یک طرف بر دیگری نیست. بلکه هدف از گفتگو یافتنِ راه حلّ هایی به سود طرفین و مورد رضایت آنها است.
اصل چهارم- دو طرف گفتگو باید انعطاف داشته باشند و تنها به یک راه حلّ فکر نکنند. در هر موضوعی معمولا راه حلّ های متعددی وجود دارد که زن و شوهر می توانند از آنها استفاده نمایند.
اصل پنجم- زن و شوهر باید در گفتگو مداومت به خرج دهند. رسیدن به یک راه حلِّ مورد رضایت هر دو طرف و توافق مستلزم مداومت در گفتگو است. پس نباید زود تسلیم شوید.
به نظر می رسد شوهر شما مهارت های زناشویی را به درستی نمی داند. ایشان هنگام بُروز اختلاف نظر، به جای اینکه گفتگو کند؛ کناره گیری می نماید تا به خیال خود از دعوا و جرّ و بحث جلوگیری به عمل آورد.
برای جلوگیری از کناره گیری شوهرتان هنگام بروز اختلاف نظر، به توصیه های زیر عمل نمایید:
- به همسرتان اصول یک گفتگو را بگویید و از او بخواهید با همدیگر صمیمانه در مورد موضوع، بحث و گفتگو نمایید.
- وقتی از کناره گیری شوهرتان می خواهید انتقاد نمایید، از رفتارش انتقاد کنید نه از شخصیت او:
شخصيت هر فردي تقريبا ثابت و پايدار است. اما رفتار فرد، موقتي و قابل تغيير مي باشد. به جاي استفاده از جملاتي که شخصيت همسر را هدف قرار مي دهد، هنگام انتقاد از رفتار قابل مشاهده همسرتان انتقاد کنيد تا حساسيت زيادي ايجاد نکند.
مثال انتقاد از شخصيت همسر: بي احساس هستي، خودخواه هستي، تنبل هستي
هنگام انتقاد از رفتار همسر بهتر است از قالب زير (روش XYZ+خواسته) استفاده کنيد تا موثرتر باشد:
« وقتي که در موقعيتِ X ، عملِ Y را انجام دادي، احساسِ Z به من دست داد. ميشه کار ... را انجام دهي؟(خواسته)».
مثال: وقتي بین ما اختلاف نظری پیش میاد (X) می بینم بچه رو برمی داری و باهاش بازی می کنی و از حرف زدن فرار می کنی (Y) عصباني ميشم (Z). ميشه از اين به بعد وقتی اختلاف نظر پیش اومد، به جای بازی با بچه، بیایی مثل دو تا آدم بالغ و عاقل، بدون داد و بیداد و محترمانه با هم صحبت کنیم تا مشکل حلّ بشه؟(خواسته).
- از يادآوري نقاط مثبت غافل نشويد:
قبل از اينکه از نقاط ضعف همسرتان صحبت کنيد، نقاط قوتش را يادآوري کنيد و قبل از هر انتقادي از او تعريف کنيد. همچنين در گفتوگوهايتان بيان کنيد همانطور که شما از او انتقاد ميکنيد، او نيز ميتواند اشتباهات شما را بيان کند؛ چون بي عيب خداست. چنين رفتاري سبب ميشود همسرتان شما را آدم مُنصفي بداند و پذيرش بيشتري نسبت به حرف شما پيدا کند.
- کتاب «مهارت گفتگو برای همسران، نوشته خانم زهره شیری» را از سایت سازمان بهزیستی دانلود نمایید و با همسرتان مطالعه کنید و توصیه های مطرح شده در آن را به تدریج تمرین و اجرا نمایید.
- کتاب رابطه مؤثر (مهارت های زناشویی) نوشته مَتیو مَک کِی و نیز کتاب مهارت های زندگی زناشویی اثر همین نویسنده که ناشر آن ورای دانش است، می تواند به شما و همسرتان کمک زیادی نماید. این کتاب ها را تهیه کنید و خود و همسرتان مطالعه نمایید و توصیه هایش را به کار ببندید.
در صورت موفق نبودن راهکارهای فوق، از همسرتان بخواهید با یکدیگر به یک روانشناس مشاورِ خبره در شهر خود مراجعه نمایید و از ایشان برای بهبود رابطه تان کمک بخواهید.
@Khanjanidroos
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
انسانهایی که به داشتههایشان فکر میکنند، آرامش و نشاطی نصیبشان خواهد شد که پیوسته باعث افزایش این نعمتها در زندگیشان میشود.
اما در مقابل افرادی که همواره به نداشتههایشان میاندیشند، آنچنان اضطراب و استرسی به همراه دارند که هر روز وضعیتشان نسبت به روز قبل بدتر خواهد شد. شکرگزاری به درگاه خدای مهربان نه تنها از دیدگاه اعتقادی قابل تحسین است بلکه از نظر علمی نیز اثبات گردیده که انسانهای شاکر زندگی آرام و موفقی دارند چرا که انسان جذب کننده بیشترین و شایعترین افکار خویش میباشد و اگر به زیباییها و نعمتهای اطرافش بیندیشد، نعمتهای بیشتری را جذب خود مینماید؛ پس با شکرگزاری به درگاه خدای مهربان و تفکر درباره داشتههای خود، موجی از نعمتها و برکات را به زندگی خود هدیه نماییم.
@Khanjanidroos
خودتان خوب بررسی کنید!
ببینیدکه به چه چیزقرارگرفته اید وچه بی قراری هایی دارید؟!
اباعبدالله الحسین ع درروز عرفه می فرمایند:
"الهی من کانت محاسنه مساوی فکیف لاتکون مساویه مساوی"
کسی که خوبی هایش بدی است!چطوربدی هایش بدی نباشد!
خوبی هایی که مارا مغرور می کندهمین طاعات است!
کارهای خوب مامثل کارهای بچه هاست!
آدمی به کم ها قانع شده است!
تربیت وتذکارمستمرحق رانفهمیده است!
"والذین هم عن آیاتنا غافلون"
بایددرقلب خودتوجهی داشته باشیم!
که دل حب وبغضش از چه وبرای چه بوده است?!
بهترین زمان ایام رمضان است!
کسیکه می خواهدازماه شعبان ورمضان بهره گیرد،بایداین دل رابتکاند!
وقتی آدم به دلش سرکشی می کند،دل اوازانبار پست ترین چیزها دراودیده میشود!
رنج وملالش،شادی وشعفش!
@Khanjanidroos
رهبرانقلاب:
دعای روزهای ماه رمضان دعای خوبی است، در آن چیزهای زیادی از خدا خواسته شده.
🔹نجات از مرض بیانگيزگی،،،
نجات از نبود نشاط کار و غفلت، ،،،،
نجات از سخت شدن دل،،،
🔹اينها چيزهايی است که به ذهن ماها نميرسد که بيماری است.
🔺بايد از خدای متعال نجات و شفای از اين مرضها را خواست.
۹۵/۳/۲۵
@Khanjanidroos
#زوجهای_موفق
زوج های موفق روش های #حل_اختلاف را می آموزند.
حتی اگر همسرتان و شما كاملاً با هم یكی باشید ، گاهی با نظر هم موافق نیستید و این مخالفت باعث ناراحتی می شود.
نباید به خشونت و ... رو بیاورید. اگر خواسته شما و همسرتان با هم فرق دارد، باید آن را #حل كنید. زوج های موفق با هم صحبت می كنند، حتی اگر احساس بدی نسبت به هم دارند.
آنان در مورد اختلافات و مخالفت ها با هم #مذاكره می كنند تا به نتیجه عادلانه برسند.
آنان از یكدیگر حمایت می كنند و غـُر نمی زنند. آنان می پذیرند در مواردی عشق ، برتر از پیروزی است.
@Khanjanidroos
آقای خونه!
💞با زنت شوخی کن, سر به سرش بگذار
💕از غذایش بچش, از دستپختش تعریف کن
و بدان که اگر گاهی هم ظرف ها را تو بشوری
آسمان خدا به زمین نمی آید !
آخر می دانی؟
💞او همان دختر رویاهای دیروزت است
که به آشپزخانه زندگی امروزت آمده
💞باور کن بدون او اجاق خانه ات حسابی کور کور است!
@Khanjanidroos