#دعای_امشب
✅در روایات و حالات پیامبر(ص) در شبهای قدر آمده است این دعا را #زیاد تکرار می نمودند:
اللهم إني أسالك العفو والعافية
از خداوند این دو چیز را زیاد بخواهیم:
بخشش و سلامتی
@khanjanidroos
#مستحبات_شب_قدر
💢جالب است بدانید...
آنهایی که #اسلام را مخالف عقلانیت، تفکر و علم میدانند باید بدانند در #مهمترین شب سال یعنی #شب_قدر یکی از اعمال مستحب و سفارش شده، بحث و گفتگوی علمی است:
✅مَن أحیا هاتَینِ اللَّیلَتَینِ بِمُذاکَرَةِ العِلمِ فَهُوَ أفضلُ
هرکس این دو شب را با بحث و مذاکره #علمی زنده بدارد، فضیلت این کار بیشتر است.
شیخ صدوق، الامالی، الطبعة الاولی
✅آیتالله حقشناس (ره):
در روایت وارد شده که هر کس شبهای احیا را به مذاکره علم یعنی همین «قالالصادق» و «قالالباقر» بگذراند؛ هر یک ساعت ثواب یک احیای تام و تمام را در بردارد
@khanjanidroos
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
اعمال_مشترڪ_شبهای_قدر
⬅️ غسل ڪردن
علاّمہ مجلسى فرمودہ ڪہ غسل این شبها را مقارن غروب آفتاب ڪردن بهتر است ڪہ نماز شام را با غسل بڪند.
⬅️ قرآن مجید را بگشاید و بگذارد در مقابل خود و بگوید:
🍃✨اللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُڪ بِڪتابِڪ الْمُنْزَلِ وَ ما فیهِ وَ فیهِ اسْمُڪ الاْڪبَرُ وَ اَسْماَّؤُڪ الْحُسْنى وَ ما یخافُ وَ یرْجى اَنْ تَجْعَلَنى مِنْ عُتَقاَّئِڪ مِنَ النّارِ
✨خدایا از تو خواهم بہ حق ڪتاب فرستادہ شدہ ات و آنچہ در آنست ڪہ در آن است نام بزرگت و نامهاى نیڪویت و آنچہ بدانها ترس و امید شود ڪہ از زمرہ آزاد شدگانت از دوزخ قرارم دهی.
پس هر حاجت ڪہ دارد بخواهد.
⬅️ قرآن ڪریم را بگیرد و بر سر بگذارد و بگوید:
🍃✨اللّهُمَّ بِحَقِّ هذَا الْقُرْآنِ وَ بِحَقِّ مَنْ اَرْسَلْتَهُ بِهِ وَ بِحَقِّ ڪلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فیهِ وَ بِحَقِّڪ عَلَیهِمْ فَلا اَحَدَ اَعْرَفُ بِحَقِّڪ مِنْڪ
پس هر ڪدام را دہ مرتبہ بگوید:
◽️بڪ یا اَللّہ◽️بمُحَمَّدٍ◽️بعَلیِِ◽️بفاطِمَةَ
◽️بالْحَسَنِ◽️بالْحُسَینِ◽️بعَلِىّ بْنِ الْحُسَینِ
◽️بمَحَمَّدِ بْنِ عَلِی◽️بجَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ
◽️بمُوسَى بْنِ جَعْفَر◽️بعَلِىِّ بْنِ مُوسى
◽️بمُحَمَّدِ بْنِ عَلِی◽️بعَلِىِّ بْنِ مُحَمَّد
◽️بالْحَسَنِ بْنِ عَلِی◽️بالْحُجَّةِ
پس هر حاجت ڪہ دارى طلب ڪن.
⬅️ زیارت ڪند امام حسین علیہ السلام را
در خبر است ڪہ چون شب قدر میشود منادى از آسمان هفتم ندا میڪند از بُطنان عرش ڪہ حقّ تعالى آمرزیدہ هر ڪہ را ڪہ بہ زیارت قبر حُسین علیہ السلام آمدہ.
⬅️ این شبها را احیا بدارد
همانا روایت شدہ هر ڪہ احیا ڪند شب قدر را گناهان او آمرزیدہ شود هرچند بہ عدد ستارگان آسمان و سنگینى ڪوهها و ڪیل دریاها باشد.
⬅️ صد رڪعت نماز بجا بیاورد
ڪہ فضیلت بسیار دارد و افضل آنست ڪہ در هر رڪعت بعد از حمد دہ مرتبہ توحید بخواند.
⬅️ این دعا را بخواند:
🍃✨اللّهُمَّ اِنّى اَمْسَیتُ لَڪ عَبْداً داخِراً لا اَمْلِڪ لِنَفْسى نَفْعاً وَلا ضَرّاً وَلا اَصْرِفُ عَنْها سُوَّءاً اَشْهَدُ بِذلِڪ عَلى نَفْسى وَاَعْتَرِفُ لَڪ بِضَعْفِ قُوَّتى وَقِلَّةِ حیلَتى فَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ وَ اَنْجِزْلى ما وَعَدْتَنى وَ جَمیعَ الْمُؤْمِنینَ وَالْمُؤْمِناتِ مِنَ الْمَغْفِرَةِ فى هذِهِ اللَّیلَةِ وَ اَتْمِمْ عَلَىَّ ما اتَیتَنى فَاِنّى عَبْدُڪ الْمِسْڪینُ الْمُسْتَڪینُ الضَّعیفُ الْفَقیرُ الْمَهینُ اَللّهُمَّ لا تَجْعَلْنى ناسِیاً لِذِڪرِڪ فیما اَوْلَیتَنى وَلا [غافِلاً] لاِِحْسانِڪ فیما اَعْطَیتَنى وَلا ایساً مِنْ اِجابَتِڪ وَ اِنْ اَبْطَاَتْ عَنّى فى سَرّاَّءَ اَوْ ضَرّاَّءَ اَوْ شِدَّةٍ اَوْ رَخاَّءٍ اَوْ عافِیةٍ اَوْ بَلاَّءٍ اَوْ بُؤْسٍ اَوْ نَعْماَّءَ اِنَّڪ سَمیعُ الدُّعاَّءِ
°❀°▪️°❀°▪️°❀°▪️°❀
@khanjanidroos
بازخوانی شش خواسته کلیم الهی در شب قدر
امام خمینی (ره) در کتاب عرفانی «آداب الصلاه (آداب نماز)»،چنین نقل نموده است: « عارف باللَّه، سیّد بن طاوس (رضی اللَّه عنه) در کتاب شریف« اقبال» نقل فرموده: «در کتاب یواقیت، تألیف ابوالفضل بن محمد الهروی، یافتم اخباری در فضل لیله القدر»؛ تا آن که میگوید: از پیغمبر اکرم (صلوات الله و سلامه علیه و آله) نقل شده است که: حضرت موسى (علیه السّلام) به خداوند متعال چنین گفت:
1- خدایا! قُرب و نزدیكى به تو را مىخواهم. فرمود: « قُربی لِمَن یَستَیقِظُ لَیلَةَ القَدرِ ؛ نزدیكى به من، براى كسى است كه شب قدر را بیدار مى ماند»؛
2- گفت: خدایا! رحمت تو را مى خواهم. فرمود: « رَحمَتی لِمَن رَحِمَ المَساكینَ لَیلَةَ القَدرِ ؛ رحمت من، براى كسى است كه در شب قدر بر بینوایان ترحّم كند»؛
3- گفت: خدایا! عبور از صراط را مى خواهم. فرمود: « ذلِكَ لِمَن تَصَدَّقَ بِصَدَقَةٍ فی لَیلَةِ القَدرِ ؛ آن، براى كسى است كه در شب قدر، صدقهاى بدهد»؛
4- گفت: خدایا! درختان و میوههاى بهشتى مىخواهم. فرمود: « ذلِكَ لِمَن سَبَّحَ تَسبیحَةً فی لَیلَةِ القَدرِ ؛ آن، براى كسى است كه در شب قدر، تسبیح گوید»؛
5- گفت: - گفت: «خدایا نجات میخواهم،» فرمود: «نجات از آتش؟»؛ گفت: «آری»، فرمود « ذلِكَ لِمَن استَغفَرَ فی لَیلَةِ القَدرِ ؛ آن، براى كسى است كه در شب قدر، آمرزش بخواهد و استغفار كند»؛
6- گفت: خدایا! خرسندى تو را مى خواهم. فرمود: « رِضایَ لِمَن صَلّى رَكعَتَینِ فی لَیلَةِ القَدرِ ؛ خرسندى من، براى كسى است كه در شب قدر، دو ركعت نماز بگزارد» (امام خمینی، آداب الصّلاه (آداب نماز)، ص 333 و 334؛ به نقل از کتاب « إِقبالُ الأَعْمال سییّد بن طاوس، ج 1، ص345).
@khanjanidroos
💫شب قدر باید بتواند ما را از مزبله مادی دور کند
🔻رهبرانقلاب: شب قدر معراج مؤمن است. کاری کنیم عروج کنیم و از مزبله مادی که بسیاری از انسانها در سراسر دنیا اسیر و دچار آن هستند، هرچه میتوانیم، خود را دور کنیم.
🔹️دلبستگیها، بدخلقیها، روحیات تجاوزگرانه، افزون خواهانه و فساد و فحشا و ظلم، مزبلههای روح انسانی است.
🔺️این شبها باید بتواند ما را هرچه بیشتر از اینها دور و جدا کند.۱۳۸۳/۰۸/۱۵
@Khanjanidroos
پيامبر اکرم صلى الله عليه و آله :
حقُّ عليٍّ على هذهِ الاُمّةِ كحَقِّ الوالِدِ على وَلَدِهِ
حقّ على بر اين امّت همچون حقّ پدر است بر فرزندش .
امالی(طوسی)ص54
@khanjanidroos
💠معارفی از جزء نوزدهم قرآن کریم
🔸افسوسهای بی فایده
وَ یَوْمَ یَعَضُّ الظَّالِمُ عَلیَ یَدَیْهِ یَقُولُ یَا لَیْتَنیِ اتخََّذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِیلًا(27)یَاوَیْلَتا لَیْتَنِی لَمْ أَتخَِّذْ فُلَانًا خَلِیلًا(28)لَّقَدْ أَضَلَّنِی عَنِ الذِّکْرِ بَعْدَ إِذْ جَاءَنِی(29- فرقان)
روزی که ظالم دست خود را از روی حسرت به دندان میگزد و میگوید: ای کاش همراه با فرستاده او برای خود، راه باریکهای به سوی هدایت دست و پا میکردم. ای و ای، کاش من فلانی را [که سبب بدبختی من شد] به دوستی نمیگرفتم؛ چون او مرا از قرآنی که برایم آمد گمراه کرد.
ظاهراً مراد از«ظالم» هر کسی است که با هدایت فرستاده الهی به راه راست نمیرود؛ هر چند که آیه در مورد ستمگران این امت و رسول خدا صلی الله علیه و آله نازل شده است.(1)
در قیامت صحنههای عجیبی رخ میدهد که بخشی از آن حسرتهای بی فایده ایست که ظالمان نسبت به عمل کرد غلط خود در گذشته میخورند؛ ندامتهایی که دیگر هیچ سودی به حال آنها ندارد. آیات مورد بحث به دو مورد از این حسرت خوردنها اشاره دارد.
حسرت اول بعد از آن است که میبینند تنها راه نجات و سعادت راهی بود که فرستادگان الهی به مردم ارائه کردند و خود در آن راه پیشقدم شده و مردم را به آن دعوت کردند؛ ولی اینها به جای تبعیت و همراهی با رسولان حق، آنها و راهشان را مسخره کردند و از گام نهادن در آن به شدت خودداری کردند.
حسرت دوم نسبت به دوستانی است که در دنیا برگزیدند دوستانی که به ظاهر دوست بودند اما در واقع دشمنان خطرناکی بودند که باعث گمراهی و بدبختی آنها شدند و با آنکه دین و راهکار هدایت و سعادت در دسترس اینها قرار داشت اما آن به ظاهر دوستان آنها را از پیروی دین منع کرده و به گناه و بازیهای دنیایی مشغول کردند.
از این آیه به خوبی میتوان به نقش و میزان تأثیر دوست در سعادت و شقاوت انسان پی برد؛ نقش و تأثیری که با تحقیق و تجربه ثابت شده و غیرقابل انکار است.
(1) ر.ک به المیزان ج15 ص203
#جزء_نوزدهم
@khanjanidroos
⚫️⚫️⚫️⚫️
🔸 حضرت امام علی (علیه السلام) فرمودند :
🔹 فاطمه (سلام الله علیها) نمی گذاشت کسی از اهل خانه در شبهای قدر به خواب رود به آنان غذای کم می داد و از روز قبل برای احیای شب قدر آماده می شد و می فرمود : محروم کسی است که از برکات این شب محروم باشد.
📚 دعائم الاسلام ، ج۱ ، ص۲۸۲
@Khanjanidroos
اگر تو نبودی، شایدهمه عمر را خواب میماندیم
برای همه بیدار باش هایت،ممنونیم..
برای همه شب شکنی هایت، دستبوسیم..
اگرنبودی، شایدشبهای قدر قرآن روی سر ما نبود...و جای دیگر بودیم..
@Khanjanidroos
✅هيچکس مرا به آخرت توصيه نميکند و از گناه باز نميدارد برعکس مهيا کننده شرايط هم هستند.پس بااين حال وظيفه من چيست؟از همه دوري کنم؟
✅اینکه انسان از اطرافیانش تاثیر می پذیرد، یک واقعیت است و قابل انکار نیست. اما منزوی شدن و دوری کردن از همه هم، نه امکان پذیر است و نه توصیه شده. بهترین راه اینست که با دليل و منطق، پايههاي ايمان و اعتقادات خويش را مستحكم كنيد. تا متاثر از رفتار ديگران متزلزل نشويد. به ايمان و اعتقاداتتان، ايمان داشته باشيد و بدانيد كه در حقانيت ايمان شما، جاي كوچكترين ترديدي نيست.
✅اسلام با معارف غنی خود و معرفی الگوها و تأکید بر خودشناسی و کرامت نفس، بزرگ ترین درس خودباوری را برای انسان ها به ارمغان آورده است. قرآن کریم سعادت هر انسانی را بسته به عمل و تلاش و مجاهدت خودش می داند و برای او جز حاصل کوشش و فعالیتش پاداشی در نظر نمی گیرد و چنین چیزی با خودباوری تحقق پیدا می کند: «كُلُّ نَفْسٍ بِمَا كَسَبَتْ رَهِينَةٌ؛ هر انسانی در گرو عملی است که انجام داده» .
✅خودباوری تا حد زیادی متوقف بر شناخت جنبه های مثبت شخصیتی و آگاهی از استعدادها، توانایی ها و قابلیت های خودتان است.
✅سعی کنید معیار تان در قبول و رد نظریات دیگرن، حق و حقیقت باشد. به این کلام گوهر بار امام معصوم دقت کنید: امام موسی بن جعفر (ع) به هشام می فرمایند:« ای هشام اگر در دست تو گردویی است و همه مردم می گویند گوهر است برای تو فایده ای ندارد (باور نکن) و اگر در دست تو گوهری بود و همه مردم گفتند گردو است برای تو ضرری ندارد( غمگین مباش).
✅بنابراین به جاي رفتار منفعلانه، رفتاري فعال داشته باشيد و با رعايت مراتب و شرايط، از روي مسوليت پذيري و دلسوزي (و نه تحقير و..) اطافیانتان را امر به معروف و نهي از منكر كنيد. توجه بفرمایید که بهترین شیوه امر به معروف و نهی از منکر، شیوه عملی ست. رفتار و برخوردتان را آنقدر خوب و شایسته کنید که دیگران دوست داشته باشند مثل شما باشند و از شما الگو بگیرند.
✅حتي المقدور به نماز اول وقت، اهتمام داشته و در مراسمها و جماعت های مذهبی شرکت کنید و سعی کنید دوستان خوب پیدا کنید.
برنامه تلاوت هر روزه قرآن را داشته باشید، هرچند مقدارش کم باشد و سعی کنید به معانی آن توجه کنید.
از دعا و توسل به اهل بیت واستعانت از یاری این بزرگواران هم غافل نشوید که گره هر کاری به دست آنها باز شدنی ست.
@Khanjanidroos
🔲 حضرت امام خامنه ای ( مد ظله العالی )
▪شخصيت امام (ره) با هيچ كدام از رهبرهاى دنيا قابل مقايسه نيست. او را فقط با پيامبران و اوليا و معصومان(ع) می توان مقايسه كرد. او شاگرد و دنباله روِ آنها بود و به همين خاطر نمی توان با رهبرهاى سياسى دنيا مقايسه اش كرد.
#امام_خمینی_از_نگاه_بزرگان
@Khanjanidroos
چند نمونه از حسن خلق :
1ـ سبقت در سلام کردن؛
از طلاب و شاگردان ایشان بسیار نقل شده است که هنگامی که خدمت ایشان می رسیدیم، برخورد ایشان طوری بود که گویی دو طلبه هم سطح هستیم و گاهی اوقات که خدمت ایشان می رفتیم، اگر فاصله مان حدود 10 ـ 15 متر بود، سعی می کردیم جلوتر برویم و سلام کنیم تا ایشان متوجه شوند. اما ایشان قبل از رسیدن ما، سلام می کردند و همیشه پیشی می گرفتند و هیچگاه خودشان را به عنوان یک استاد نمی گرفتند و با خوشرویی با همه روبرو می شدند.
2ـ خوش رفتاری و لطافت کلام امام موجب شده بود تا کودکان، انس عجیبی با امام داشته باشند. امام محبت زیادی به بچه ها داشتند و بچه ها هر کاری به جهت کودکی می کردند، ایشان جلوگیری نمی کردند و حتی دیگران را نیز که قصد جلوگیری داشتند، منع می کردند و می گفتند: بچه ها را آزاد بگذارید.
3ـ زهد و ساده زیستی
شیوه زندگی امامان شیعه (ع) این بود که اسیر دنیا و دلبسته به آن نبودند و در هر وضعی، این روحیه را با کمال قدرت حفظ نموده و با این حال از مواهب دنیا استفاده می کردند.
رسول خدا (ص) فرمودند: «طوبی لمَن أسلَم .. عیشُه کفافاً»؛
خوشا به حال کسی که اسلام را بپذیرد و زندگی او به قدر کفاف باشد.
@Khanjanidroos
آدمی هرآنچه که میدهد،
باز پس میگیرد!
پندار، گفتار و کردار انسان
دیر یا زود با دقتی حیرتانگیز
به خودِ او باز میگردد ...
@Khanjanidroos
افراد موفق به راحتی میبخشند و زندگی خود را ادامه میدهند،
افراد ناموفق به کینه و خشمی میچسبند و خودشان و دیگران را آزار می دهند.
🔸امام علی(ع): کینه خوبی ها را نابود می کند.
@Khanjanidroos
✅ای عزیز
یادت باشد این روزها روزهای بخشش است ....
بیاییم از خدای مهربان این را بیاموزیم .....
@Khanjanidroos
✅ من خيلي ادم كينه اي هستم نميخوام اينجوري باشم .
از كسي ك بهم خيانت كنه يا هربدي ك بهم بكنه خيلي عصبي ميشم ن ميبخشمشون ن دوس دارم خدا ببخشه تازه خودمم ميخوام مجازاتشون كنم
نميخوام اينجوري باشم خيلي سعي كردم فراموش كنم ولي نميشه؟
✅کینه توزی، از گناهان عارضی مهم دل به شمار می آید. وقتی انسان از کسی خشمگین می شود، در حالی که زمینه انتقام جویی برایش فراهم نباشد، دشمنیِ او را به دل می گیرد. در این صورت، حالتی در دل او شکل می گیرد که به آن، «کینه» می گویند. این حالت، مناسب مؤمنان نیست.
در قرآن کریم می خوانیم «وَلاَ تَجْعَلْ فِی قُلُوبِنَا غِلّا لِلَّذِینَ آمَنُوا؛ در دل هایمان از آنان که ایمان آورده اند، کینه ای قرار مده.» (حشر: 10)
✅برطرف کردن اکثر رذائل اخلاقی از دو راه علمی و عملی ممکن است.
توجه بفرمایید که باید در این راه صبر داشته و استقامت کنید. رذائل در روح انسان یک شبه به وجود نیامده که یک شبه برطرف شود. همانطور که پرورش جسمی احتیاج به زمان دارد و قهرمانان ورزشی در طول سالهای زیاد و با کوشش و مداومتِ زیاد به موفقیت رسیده اند، پرورش روح هم بدون زحمت و تلاش نیست و به سادگی به دست نمی آید. پس دقت کنید که استمرار و مقاومت، شرط کار است.
✅ راه علمی در برطرف کردن کینه، توجه کردن به آثار و عواقب، نگهداری این صفت در روح است. کمترين اثر کينه آن است که شخص نمي تواند با گشاده رويي و رفق و مدارا با دیگران برخورد نمايد و مهم ترين ضرري که کينه توز مي بیند، از ناحيه تاريکي و کدورت باطن خود اوست که چه بسا باعث پيري زودرس و آسيب بدني و رواني او شود.
✅ یکی از صفات جمالی پروردگار عفو و بخشش بی نهایت اوست. مؤمن نیز اهل گذشت و بردباري است و چندان بر بندگان خداي خشم نمي گيرد که نيازمند انتقام شود.
مؤمن دشمنِ دشمنان خداست و با دوستان خدا و اهل ايمان دشمنی نمي کند. نرم خو و اهل مدارار است و خشونت طلب نيست. به این فکر کنید که غیر از معصومین، همه مردم ممکن است دچار اشتباه و خطا شوند، همانطوری که خود شما هم از اشتباه مصون نیستید. پس اگر دوست دارید دیگران شما را به خاطر اشتباهاتتان ببخشند، خودتان هم باید نسبت به آنها چنین حسی داشته باشید.
دقت در این مسائل و تفکر کردن درباره آنها، انسان را از نظر علمی آماده مرحله بعدی یعنی گام عملی در دفع رذائل می سازد.
✅یکی از مهمترین و موثرترین راهکارهای عملی، عمل بر ضد مقتضاى کینه در گفتار و كردار است. یعنی اگر با کسی دشمنی دارید، با او با روی خوش برخورد کنید، با محبت و نرم صحبت کنید و به او به مناسبت مختلف هدیه بدهید. از خوبى هاى او نزد ديگران سخن بگويد؛ در حق او دعا كند و از صميم قلب از خداوند بخواهد كه نعمتهايش را بر آن شخص افزون گرداند.
رسو ل خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «به هم محبت ورزيد و به يکديگر هديه بدهيد که هديه کينه را مي زدايد.»
همچنین امام صادق علیه السلام فرمود: «مصافحه کنيد که مصاحفه کينه را مي زدايد.»
@khanjanidroos
می دانم
کینه توزی و جنگ دائمی در ذهنم،
باعث ایجاد بیماریهای روحی میشود.
پس همواره به خاطر می دارم
نیرویی قویتر از تنفر وجود دارد و آن "گذشت" است.
@khanjanidroos
استاد صفایی ره
✅ دراین فرصت قدر...
در اين فرصت قدر كه از هزار ماه بهتر است و با اين عنايت و رعايت و محبت، هر عقب افتاده اى مىتواند آرزوى جلودارى داشته باشد، آن هم از خانوادهاى كه مس وجود را فضۀ آنها طلا مىكند.
اى دل از دست رفته چه مىخواهى؟ اين فرصت و اين هم آغوش باز و اين هم انتظار بازگشت؛ «لَوْ عَلِمَ الْمُدْبِرُونَ عَنِّى كَيْفَ انْتِظَارِى لَهُمْ وَ اشْتِيَاقِى الَى تَرْكِ مَعَاصِيهِمْ لَمَاتُوا شَوْقاً بِىْ وَ تَقَطَّعَتْ أَوْصَالَهُمْ عَنْ مَوَدَّتِى ١»
اگر اینها که به من پشت کرده اند و از من بریده اند ، می دانستند که چگونه در انتظارشان هستم و چگونه مشتاق بازگشتشان هستم و چگونه می خواهم که عصیان ها را رها کنند، ازشوق من می مردند، و رگ های گردنشان از فشار عشق من پاره پاره می شد.😭😭😭
@Khanjanidroos
#پاسخ_شبهه
📖 قرآن روی سر گرفتن و دعا كردن
(مصادر اهل سنت)
♻️يكی از اشکالاتی كه هميشه #وهابیت و اهل سنت به شيعيان میگيرند و به خصوص در اين روزها در شبكه هاى وهابی جار زده مىشود، اين است كه چرا شما شيعيان در شب های #قدر قرآن ها را روى سر خود میگيريد و دعا میكنيد؟ #قرآن براى خواندن و عمل كردن است نه براى سر گرفتن و دعا خواندن.
🌟در پاسخ میگوييم: تردیدی نيست كه قرآن برای خواندن و عمل كردن است و شيعيان بيش از شما با قرآن آشنا هستند و به آيات قرآن عمل مىكنند؛ و این عمل شيعيان با توجه به دستورات ائمه اهل بیت علیهم السلام است.
🔹اما چه كسى گفته است كه قرآن روى سر گرفتن حرام است؟ نه تنها دليلی بر حرمت نيست؛ بلكه علمای اهل سنت با سند صحيح نقل كرده اند كه اميرمؤمنان علی عليه السلام همين كار را انجام میداد.
📒 ابن کثیر در كتاب البداية و النهایه با سندی كه تمام راويان آن از راويان بخاري و يا مسلم هستند مىنويسد:
«حَدَّثَنَا عَبْدُ الْعَزِيزِ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ الْأُوَيْسِيُّ، ثنا إِبْرَاهِيمُ بْنُ سَعْدٍ، عَنْ شُعْبَةَ، عَنْ أَبِي عَوْنٍ مُحَمَّدِ بْنِ عُبَيْدِ اللَّهِ الثَّقَفِيِّ، عَنْ أَبِي صَالِحٍ الْحَنَفِيِّ، قَالَ: رَأَيْتُ عَلِيَّ بْنَ أَبِي طَالِبٍ عليه السلام أَخَذَ الْمُصْحَفَ فَوَضَعَهُ عَلَي رَأْسِهِ حَتَّي لَأَرَي وَرَقَهُ يَتَقَعْقَعُ، ثُمَّ قَالَ: " اللَّهُمَّ إِنَّهُمْ مَنَعُونِي أَنْ أَقُومَ فِي الْأُمَّةِ بِمَا فِيهِ، فَأَعْطِنِي ثَوَابَ مَا فِيهِ...»
📚 البداية والنهاية، ج٧ ص۶١٠
🔖اسکن yon.ir/1tNQX
📝 «از ابو صالح حنفى نقل شده است كه ديدم على بن أبى طالب عليه السلام را كه قرآن را میگرفت و بر #سر میگذاشت؛ تا جائی كه من صدای حركت ورق هاى آن را میشنيدم. سپس میفرمود: خدايا آنها مانع شدند كه من در ميان امت حكومت نمايم؛ پس خدايا ثواب آن را به من عطا فرما...»
✅بنابراین، قرآن روی سر گرفتن و دعا کردن، هیچ اشکالی ندارد...همچنین این روایت اثبات کننده غصب حق خلافت امیرالمومنین علیه السلام نیز است.
کانال نسیم معنویت :
🆔 @Khanjanidroos