#شرح دعای_روز بيستوپنجم ماه مبارک رمضان
أللَّهُمَّ اجْعَلْنی فیهِ مُحِبّاً لِأوْلیائِكَ و مُعادیاً لِأعْدائِكَ مُسْتَنّاً بِسُنّةِ خاتَمِ أنْبیائِكَ یا عاصِمَ قُلوبِ النّبیین؛
خدایا! مرا در این روز، دوست دوستانت و دشمن دشمنانت قرار ده و پیرو راه خاتم پیغمبرانت. ای نگهدار دلهای پیامبران!
🔸پیامهای دعا
1- دوستی با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا
2- پيروی از سنت پيامبر اکرم(ص)
🔸پیام منتخب
✍️روزی پيامبر(ص) به اصحاب فرمودند: «آيا میدانيد كدام یک از دستگيرههای ايمان محكمتر است؟ هركس جوابی داد. حضرت فرمود: اَلْحُبُّ فِی اللهِ وَ الْبُغْضُ فِی اللهِ وَ تَوالِی اَوْلِياءَ اللهَ و التَّبَرِی مِنْ اَعدَاءِ اللهِ؛ محكمترين دستگيرۀ ايمان، دوستی و دشمنی در راه خدا و دوستی با اوليای خدا و بيزاری از دشمنان اوست.»
مجلسی،بحار الأنوار، ج 69، ص 243
از امام سجاد(ع) روايت شده كه فرمود: «وقتی روز قيامت فرارسد، خداوند انسانهای قبل و بعد را در يکجا جمع میكند. سپس منادی فرياد میزند که كجايند آنها كه دوستان خدا هستند؟ جمعی برمیخيزند. به آنها خطاب میشود، شما بیحساب وارد بهشت شويد. آنها رهسپار بهشت میشوند. در راه جمعی از فرشتگان با آنان ملاقات كرده و میپرسند که از كدام حزب هستيد؟ در پاسخ میگويند که ما برای خدا و طبق فرمان خدا، با دوستان او دوست بوديم و با دشمنانش دشمن. فرشتگان به آنها بشارت میدهند و میگويند که چه نيكوست پاداش عمل كنندگان!
کلینی،الكافی،ج 2،ص 126
@khanjanidroos
خطبه 82
مَا أَصِفُ مِنْ دَار أَوَّلُهَا عَنَاءٌ، وَآخِرُهَا فَنَاءٌ!
چه بگویم درباره سرایی که آغاز آن رنج بردن است و پایان آن مردن
زندگی دنيا برای همه انسانها توام با سختیها و ناگواریهایی است و این به خاطر ساختار خاص جهان مادی است. این دنیا، جهان تزاحم و اصطکاک است و خوشی و رنج آن در هم تنیده است. قرآن میفرمايد: لقد خلقنا الانسان فی کبد، ما زندگی انسان را توام با رنج و زحمت آفريديم. این سختی ها هم بی حکمت نیست . اين زندگی از آن جهت كه مقدمهای است برای زندگی آخرت و زمينهای است برای اينكه استعدادهای افراد بروز پيدا كند و در هر مرحله افراد امتحان شوند، بايد توام با خوشیها و ناخوشیها باشد. و نبلوکم بالشر و الخیر فتنه ، ما شما را با بدیها و خوبیها می آزماييم.
@Khanjanidroos
فِی حَلاَلِهَا حِسَابٌ، وَ فِی حَرَامِهَا عِقَاب
در حلال آن حساب، و در حرامش عقاب است.
انسان موجودی مسئول است و اعمال و کارهای او باید بر اساس معیارهایی باشد که خداوند برای او تعيين کرده و نمی تواند به هر کاری دست بزند و نیازهای خود را از هر طریقی و به هر قیمتی تامین کند. درآمد حرام انسان کیفر و مجازات دارد و حتی درآمد حلال او هم مورد حساب و کتاب است، چون صرف اینکه در آمدی حلال باشد باعث سلب مسئولیت از انسان نمی شود، ادای حقوق الهی از این مال حلال مثل خمس و زکات و انفاق و ... هم مورد پرسش قرار می گیرد. در حديثى از پیامبر صلى الله عليه وآله مى خوانيم: یدخل الفقراء الجنه قبل الاغنیاء بخمس مائه عام ، فقرا پانصد سال قبل از اغنيا وارد بهشت مى شوند ( چون اغنيا بايد حساب اموال خود را باز پس دهند).
@Khanjanidroos
مَنِ اسْتَغْنَى فِيهَا فُتِنَ، وَ مَنِ افْتَقَرَ فِيهَا حَزِن
کسى که در دنيا ثروتمند شود، مورد انواع آزمايش ها و فتنه ها قرار مى گيرد و کسى که فقير گردد محزون مى شود.
خداوند در این دنیا بعضی را با فقر و سختی و تنگدستی آزمایش می کند و بعضی را با مال و ثروت ، فقر و غنا هر دو وسیله آزمایش است. خداوند می فرمايد : فاما الانسان اذا ما ابتلاه ربه فاکرمه و نعمه فیقول ربی اکرمن ، و اما اذا ما ابتلاه فقدر علیه رزقه فیقول ربی اهانن، اما انسان هنگامى كه پروردگارش وى را مى آزمايد و عزيزش مى دارد و نعمت فراوان به او مى دهد مى گويد پروردگارم مرا گرامى داشته است . و اما چون وى را مى آزمايد و روزى اش را بر او تنگ مى گرداند مى گويد پروردگارم مرا خوار كرده است. در هر دو آیه خداوند می فرماید ما مبتلا میکنيم .
@Khanjanidroos
بنابراین هميشه ناخوشیها محل امتحان نيستند، بلكه خوشیها هم وسیله امتحاناند. خود انسانها هم وسيله آزمايش يكديگر هستند فقيران برای ثروتمندان وسيله آزمايش هستند در اينكه آيا توانگران، وظيفه خود را درباره آنها انجام میدهند يا نه؟ تکبر میکنند يا نه؟ ثروتمندان هم برای فقيران وسيله آزمايش اند، بعضی از آنها درمقابل ثروتمندان كرنش میکنند به خاطرطمعی که در مال آنها دارند. بعضی ديگر به آنان حسد می ورزند و ... انسان باید در تمام جهات مورد آزمايش قرار بگيرد. خداوند در آیه 7 سوره کهف می فرمايد: ما آنچه را روی زمين است، زينت آن قرار داديم، تا آنها را بيازمائيم، كدامينشان بهتر عمل می كنند؟
@Khanjanidroos
🌟بنا داشته باشید که گناه نکنید
🔻رهبرانقلاب: تقوا یعنی همین که مواظب رفتار خودتان باشید که خلاف امر و نهی خدا رفتار نکنید. این، معنای تقواست.
🔺یک وقت ممکن است سرِ رشته از دست انسان خارج شود و گناهی هم از او سر بزند. مهم این است که شما مراقب باشید و بنا داشته باشید که گناه نکنید. این، آن روحیهی تقواست.۱۳۷۲/۱۱/۲۹
@khanjanidroos
فرازی از دعای ۵۱ (دعای حضرت امام سجاد علیه السلام در زاری و نیاز):
(۸) وَ أَسْتَقِيلُكَ عَثَرَاتِى، وَ أَتَنَصَّلُ إِلَيْكَ مِنْ ذُنُوبِى الَّتِى قَدْ أَوْبَقَتْنِى، وَ أَحَاطَتْ بِى فَأَهْلَكَتْنِى، مِنْهَا فَرَرْتُ إِلَيْكَ - رَبِّ - تَائِبا فَتُبْ عَلَيَّ، مُتَعَوِّذا فَأَعِذْنِى، مُسْتَجِيرا فَلا تَخْذُلْنِى، سَائِلا فَلا تَحْرِمْنِى مُعْتَصِما فَلا تُسْلِمْنِى، دَاعِيا فَلا تَرُدَّنِى خَائِبا.
از تو مى خواهم از لغزش، دست مرا بگیرى از گناهان، که مرا سخت در هم فشرده و از همه سوى فرو گرفته و هلاک کرده است روى به تو مى کنم، و از آنها گریخته و توبه کرده، سوى تو آیم، پس توبه مرا بپذیر، پناه به تو آورده ام پس مرا در پناه گیر، و از تو زنهار خواسته ام پس مرا خوار مکن و از تو مسئلت مى کنم پس مرا نومید مگردان. چنگ در آستان تو زدم پس مرا رها مکن. از تو حاجت خواستم مرا محروم نگردان.
@khanjanidroos
#فحش
💢چرا دعایم را اجابت نمی کنی؟!
✅امام صادق(ع):
عابدی از بنی اسرائیل، سه سال-پیوسته- دعا می کرد ولی به #حاجت خود نمی رسید.
روزی به ستوه آمد و عرض کرد:
خدایا ! چرا #دعایم را اجابت نمی کنی؟!
در جواب به او گفتند:
سه سال است که خداوند را با زبانی که آلوده به #فحش و ناسزاست می خوانی. اگر می خواهی که دعایت مستجاب شود، فحاشی را رها کن، #قلبت را از آلودگی پاک و نیت خود را نیکو کن.
او چنان کرد و #دعایش مستجاب شد.
📚اصول کافی ج۲ ،ص ۳۲۵
@khanjanidroos
شیخ رجبعلي خیاط :
🔸رفقا ! دعا کنید که خداوند ، از کری و کوری نجاتتان دهد . تا انسان غیر خدا را می خواهد ، هم کَر است و هم کور .
@Khanjanidroos
#دشمن_ترين_دشمنان.
سعدي در باب هفتم گلستان گويد :
بزرگي را پرسيدم از معني اين حديث كه "اعدي عدوك نفسك التي بين جنبيك" ؟
گفت به حكم آنكه هر آن دشمني را كه بر وي احسان كني دوست گردد، مگر #نفس را كه هر چند مدارا بيشتر كني مخالفت زياده كند .
منبع: هزار_و_يک_نکته.
@khanjanidroos