#ماه_ذیالحجه
#عید_قربان
💠 *آسمانی شوید*
✨ برای درک ملکوت آسمان باید آسمانی شد، رها و سبک!
🍀 برای پرواز باید تعلقات را ذبح کرد!
🔸 *قربانی، چشم پوشی و انقطاع از مادیات است که در پی آن وصال دوست حاصل میشود.*
@rkhanjani
🕊 اگر تو عید همایون! به عهد بازآیی
بخیلم ار نکنم خویشتن به قربانت
#سعدی
.
💠 مرحوم کربلایی کاظم ساروقی
• کشاورز سادهای بود که علاوه بر نداشتن سواد، فردی نیز کم حافظه بود تا حدّیکه یک مسیر را بعد از مدتها پیمودن، باز گم میکرد. ولیکن موهبتی بزرگ از طرف حقتعالی نصیب او گشت که اعجاب همه را برانگیخت و آن، حفظ همه آیات قرآن کریم بود، آنهم بهنحوی که میدانست هر آیه در کجای قرآن و در چه سورهای قرار دارد و اگر در جایی حرفی از آیه، اشتباه چاپ شده بود او میفهمید و یا اگر در کتابی آیه و یا آیاتی از قرآن در ضمن مطالب عربی وجود داشت، او آن آیات را میشناخت و نشان میداد، و اگر از او سوال میشد چگونه منوجه این امر میشوی؟ میفرمود این کلمات مانند نور برای من میدرخشد. و مهمتر آنکه چنان تسلطی بر آیات الهی قرآن پیدا کرده بود که سورههای قرآن را می توانست از آخر به سمت اول بخواند، مرحوم آیتالله حاج سیّدمحمّدتقی خوانساری(ره) پس از آزمایشهای متعدد، به او فرمود که قرآن را میتوانی معکوساً بخوانی؟ او گفت: آری! و شروع کرد به خواندن سورة بقره، از آخر به اول و آقای خوانساری(ره) فرمودند: بسیار عجیب است، من شصت سال «قلهوالله احد» را که چهار آیه است میخوانم، ولی نمیتوانم بدون فکر و تأمل از آخر به اول بخوانم ولی این مرد عامی، سوره بقره را که ۲۸۶ آیه است، بدون تأمل، مستقیماً و معکوساً از حفظ میخواند.
• بله او کربلایی محمد کاظم کریمی ساروقی استکه در سال ۱۳۰۰ه-ق، در دهکده ساروق از توابع اراک بهدنیا آمد، و در دوران جوانی خویش در امامزاده آن منطقه که برای زیارت و فاتحه خوانی رفته بود دو نفر جوان را میبیند که با لباسهای سفید و تمیز به سوی او میآیند و آن دو نفر در داخل امامزاده، دعاهایی میخوانند که محمد کاظم خیلی متوجه نمیشود و همچنان ساکت و آرام میایستد، ولی میبیند داخل امامزاده که معمولا تاریک بود امروز خیلی روشن شده، بعلاوه در اطراف سقف امامزاده کلماتی روشن نوشته شده و یکی از آن دو نفر رو به محمد کاظم میکند و میفرماید: «چرا چیزی نمیخوانی؟ » محمد کاظم میگوید: «آقا آخر من که مکتب نرفتهام و سواد ندارم » آن جوان میفرماید: «ولی تو میتوانی بخوانی»، آنگاه دست خود را روی سینه محمد کاظم میگذارد و مقداری فشار میدهد و میفرماید: «حالا بخوان»، و محمد کاظم میگوید: «چه بخوانم؟» آن آقا شروع بهخواندن آیات ۵۳ تا ۵۹ سوره اعراف میکند و محمد کاظم تکرار میکند و از آن لحظه به بعد احساس میکند حافظ کل قرآن شده است. و بزرگان و علمای حوزههای علمیه قم، نجف، کربلا، کاظمین، مانند مرحوم آیة الله هبة الله شهرستانی، سید محمد میلانی، علامه امینی، مرعشی نجفی، سید محسن حکیم، بروجردی... (رحمة الله علیهم)، امتحانهای عدیدهای از او بعمل آوردند، و همگی تصدیق کردند که موهبتی الهی نصیب وی گشته است.
🔹اما چگونه کربلایی کاظم به این مقام دست پیدا کرد؟
درکنار پرهیز از لقمه حرام و شبه ناک، و مراقبت بر خواندن نماز شب، و عمل به دستورات شریعت، یکی دیگر از عوامل مهم، در سیره کربلایی کاظم توجه فوق العاده وی نسبت به حال فقرا و پرداخت انفاق به آنها بود. او روستای خود را به دلیل اینکه ارباب، زکات اموالش را پرداخت نمیکند، ترک میکند و بعد از مدتها، پس از اطمینان کامل از توبه صاحب ملک، دوباره به روستا بر میگردد؛ و صاحب ملک قطعه زمین کوچکی را نیز به کربلایی کاظم میدهد تا افزون بر کار برای ارباب، بر روی زمین خودش نیز کار کند. و سیره ایشان این بود، در موقعی که خرمن را میکوبید و گندم را از کاه جدا میکرد، سهم مالک را میپرداخت و همانجا زکات سهم خود را جدا میکرد و به مستحقّی که بهطور کامل از وضع زندگی و معاش او مطلّع بود، میداد. افزون بر این، پس از جدا کردن خرج سالانه خود و بذری که برای کاشت سال بعد کنار میگذاشت، مابقی را بین فقرا تقسیم میکرد و این رویّه و روش کربلایی کاظم در رسیدگی به حال فقرا بود.
• حتی ساعتی، قبل از آنکه قرار بود در آن امامزاده، به چنین فیض عظیمی نائل شود، در موقع خرمن، و هنگامی که هنوز گندم را از کاه جدا نکرده بود، همان شخصی که هر ساله زکات مال خود را به او میداد، به سراغش میآید و میگوید: بچههایم نان ندارند، ایشان میگوید: میبینی که باد نمیآید؛ ولی سعی میکنم مقداری گندم برایت تهیه کنم، شخص مستمند میرود. پس از رفتن او، کربلایی به وسیله غربال مقداری گندم از کاه جدا کرده، وزن میکند و به منزل او میبرد؛ و موقع برگشت، در داخل امامزاده آن واقعه شگفت رخ میدهد.
🍃🍃🌷🌷🌷🌷🌷
@rkhanjani
🌼صفات امام زمان (عج)...
✍امام رضا علیه السلام فرمودند:
حضرت مهدی علیه السلام برای مردم
از خودشان سزاوارتر و
از پدر و مادرشان مهربان تر و
در برابر خدا از همه متواضع تر است
آنچه به مردم فرمان می دهد، خود بیش از دیگران به آن عمل میکند. آنچه مردم را از آن نهی کند، خود بیش از همگان از آن پرهیز میکند.
📚 الزام النّاصب ص ۱۰
@ rkhanjani
چگونه یک منتظر واقعی برای امام زمان (عج) باشیم ؟
"حقیقتا" وظایف ما در زمان غیبت، همان وظایف در زمان حضور امام معصوم (ع)است.
مگر زمانی که اهل بیت در بین مردم بودند، یا حتی زمانی که پیامبر بزرگوار اسلام در قید حیات بودند و حکومت اسلامی تشکیل داده بودند، انتظارشان از مردم چه بود؟!
هدفشان از رسالت و تبلیغ چه بود؟
مگر اصلا هدف کلی خلقت چیست؟
جدا تکلیف ما اینست که وظیفه خودمان را در هر حالی و در هر زمان و مکانی، درست تشخیص داده و به آن عمل کنیم.
و تشخیص وظیفه بزرگترین و مهمترین مسئله است.
گاهی وظیفه به شکل "صلح امام مجتبی علیه السلام" ظهور می کند و گاهی به شکل "جهاد اباعبدالله علیه السلام" و گاهی به شکل "خطبه خانم زینب سلام الله علیها"
مجموع این وظایف را می توان در یک جمله خلاصه کرد و گفت بزرگ ترین وظیفه شیعیان در عصر غیبت، انتظار فرج و ظهور دولت جهانی حضرت مهدی (عج) است. عملی شدن انتظار فرج این است که به تمام دستورات قرآن، پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) جامه عمل بپو شانیم.
موفق باشید
#انتظار_منجی
#وظیفه_منتظر #انجام_وظیفه
@rkhanjani
چرا حق پدر و مادر، بیشتر از حق فرزند بر والدین است؟ والدین مسئول تولد فرزند هستند و اگر خودشان مشکل داشتند، نباید موجبات به دنیا آمدن فرزندی را ایجاد می کردند. پس حق فرزند بیشتر است چون در این جهت اختیاری از خودش نداشته و ناخواسته گرفتار مشکلات والدینی می شود که اختیار انتخاب آنان را نداشته.
✅ تمام انسان ها، به خواست خداوند به دنیا می آیند و پدر و مادر فقط نقش دنیوی این امر را به عهده دارند. یعنی اراده خداوند بر این قرار گرفته که موجودات، بتوانند تولید مثل داشته باشند و نسل شان ادامه پیدا کند. پس اراده اصلی مربوط به خداوند است. همچنانکه بسیاری از افراد آرزوی فرزنددار شدن دارند ولی خواست خداوند بر این قرار نگرفته و فرزندی از آنها به وجود نمی آید. و برعکس.
پس اراده اصلی در به دنیا آمدن افراد مستقیما اراده خداوندی ست.
اما در مورد حقوق، همیشه حق دوطرفه است و همانطور که والدین حقوقی بر گردن فرزندان دارند، فرزندان هم دارای حقوقی هستند، هرچند به دلایلی این حق کمتر است.
توجه بفرمایید که تمام احکام و حقوق دین، بعنوان برنامه کمالی و زمینه ساز کمال انسانی است. این برنامه های کمالی و احکام و حقوق دینی عموماً دو سویه و متقابل اند. همه زندگی و نوع تعاملات ما با دیگران و حقوقی که بر گردن همگان نهاده شده، داخل در امتحان الهی است، هر کس در عمل به وظایف خویش آگاهتر و کوشاتر باشد از رتبه و درجه بالاتری برخوردار است. تحقق بسیاری از حقوق والدین که مصادیق آن بصورت کلی و جزئی اعم از اطاعت و احترام و دستگیری و ... در آیات و روایات مورد اشاره قرار گرفته اند، تا حدود زیادی منوط به توجه والدین به حقوق فرزندان است.
اگر والدین با توجه به علم و آگاهی و با توجه به توصیه های نورانی دین، در مسیر تربیت فرزندان کوشش کنند، این فرزندان در برابر پدر و مادر همانگونه رفتار خواهند کرد که شارع مقدس تکلیف نموده، بعبارتی فرزندان صالح در برابر لطف و محبت و اکرام والدین جز همان رفتار کریمانه و توأم با لطف و محبت را نخواهند داشت. متقابلاً بازتاب بی توجهی به لوازم تربیت صحیح فرزندان، خواه ناخواه، جز رفتارهای تند و بی احترامی و بی توجهی به حقوق والدین را در پی نخواهد داشت. با این وجود، اگر فرزندان علیرغم بی توجهی والدین به وظایف شان (که برشمردیم) احترام پدر و مادر را حفظ نمودند علاوه بر انجام وظیفه از اجر و درجه هم برخوردار خواهند شد و اگر علیرغم آگاهی از مقام و منزلت و حق تکوینی پدر و مادر نسبت به آنها اهانت و جسارتی روا داشتند مرتکب حرام گشته، اگر توبه نکرده و رضایت ایشان را جلب نکنند مستحق عقوبت خواهند بود.
ضمن اینکه اگر والدین در انجام وظایف خود در قبال فرزندان کوتاهی کنند مسئول بوده و باید پاسخگو باشند، زیرا انسان در برابر همه سرمایه هایی که خدا به وی داده مسئول است، اولاد یکی از همین سرمایه هاست اگر والدین در تربیت شان کوتاهی کنند نه تنها تکویناً از تبعات و آثار منفی آن در دنیا و عالم پس از مرگ برخوردار می شوند بلکه در قبال تضییع این سرمایه ها نیز مسئولند و باید در پیشگاه خدا پاسخگو باشند. چنانکه امام سجاد (علیه السلام) در خصوص فرزند مى فرماید: فَاعْمَلْ فی اَمرِهِ عَمَلَ مَنْ یَعْلَمُ مُثابٌ عَلى الاحْسانِ اِلَیْهِ مُعاقَبٌ عَلى الإسائةِ اِلَیْهِ؛ درباره فرزند خویش عمل کن چنان کسى که مى داند اگر به فرزند خود احسان کند پاداش داده مى شود و اگر بدرفتارى کرد مؤاخذ و عقاب مى گردد. بحارالأنوار ، ج 74، ص 6
اینهمه تأکید بر رعایت حقوق والدین و اطاعت مشروط از آنها داخل در دایره امتحان الهی است. و بی شک، خداوند آغازگر اینگونه تبیین تکلیفی حقوق والدین بوده آنهم با آن تصریحات و تأکیدات مکرر و در سخنان معصومین (ع) دامنه اش گسترانیده شده. مگر در قبال همه تکالیفی که خداوند بر عهده انسان نهاده باید بدنبال فلسفه و چرایی آن باشیم؟ مگر از پزشکی که نسخه درمان ما را می پیچد از چرایی و فلسفه کم و کیف داروها اینقدر استنطاق و بازپرسی می کنیم؟ که اینک باید از خدای متعال (نعوذ بالله) استنطاق کنیم که خدایا چرا آغازگر این سنت توجه دادن انسان به حقوق والدین بودی؟ و ... در این میان، وظیفه انسان عاقل، عبد و مطیع و منقاد حضرت باریتعالی بودن است. خدای حکیم، انسان را امر به احسان و اکرام و جلب رضایت و اطاعت مشروط والدین کرده، و از انسان مؤمن و عاقل جز اطاعت شایسته نیست. این اطاعت و تبعیت کورکورانه نیست چون پشتوانه اش اعتقاد و ایمان به خیرخواهی و مصلحت اندیشی مطلق خدای حکیم است.
🍃
🌺🍃
🌿🌺🍃🌺#حقوق_والدین
#حقوق_فرزندان
@rkhanjani
🍃🍃🍃🌸🌸🌸
عزیزان همراه عید تون مبارک
ان شاءالله بزودی با سرنگونی آل سعود و ظهور آقا امام زمان عج همگی چنین روزی در منی باشید .....
🍃🌸🌸🌸🌸🌸
#میرزا_اسماعیل_دولابی
✨وقتی حاجاتت را به تأخیر می اندازد، دارد چیز بزرگتری به تو می دهد؛ منتها تو حواست به خواستهی خودت هست و متوجه نمیشوی؛ تو نان میخواهی؛ او به تو جان میدهد.
@rkhanjani
با سکوت معجزه کن !
چگونه دیگران را جذب خود کنیم؟
با سکوت به جا !
غالباً افراد به اشتباه برای این که جذابتر شوند، بیشتر حرف می زنند وبا صحبت کردن زیاد و بی جا به بی راهه میروند. سکوت با تأثیر ذهنی و روانی بسیار قوی غوغا میکند!
در سکوت،اولا فرد ، پیرامون خود خلاء ایجاد میکند و همین خلا، جذب را سبب میشود. آنها که بیشتر صحبت میکنند و کمتر میشنوند از جذابیت خود میکاهند، حال آن که سکوت و گوش دادن بیشتر ،شما را عاقلتر و قابل اطمینانتر معرفی میکند و این زمینهای مساعد برای صمیمیت بیشتر است.
سکوتی سرشار از اعتماد به نفس ، سرچشمه صمیمیت ، عقلانیت و موفقیت....
@rkhanjani
من ی خواستگاری داشتم فامیل بودن ی جلسه اومدن باهم صحبت کردیم ولی دیگه بخاطر ی سری اختلافات فامیلی دیگه نیومدن ولی من دوسش دارم ی دعایی میخوام ک برگرده و اختلافات از بین بره میشه لطفا راهنمایی کنید؟
گرايشات معنوي شما بسیار عالی و در خور تحسین و اهميت دادن شما به دعا و مناجات با خداوند نشانه صبر و استقامت شما است.
از اميرالمؤمنين نقل شده كه هر كس قصد ازدواج داشته باشد دو ركعت نماز گذارد؛ در هر ركعت پس از حمد سوره ياسين بخواند و پس از اتمام نماز حمد و ثناى پروردگار گذارد.
برخي به حسب تجربه خواندن و مداومت بر تلاوت آيه 21 سوره روم را براي اين منظور كارساز و مفيد مي دانند و آن آيه چنين است: وَ مِنْ آياتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْواجاً لِتَسْكُنُوا إِلَيْها وَ جَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فِي ذلِكَ لَآياتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ (21) و از نشانههاى خداوند اين است كه همسرانى از جنس خود شما براى شما آفريد، تا در كنار آنها آرامش يابيد، و در ميانتان مودت و رحمت قرار داد، در اين نشانههايى است براى گروهى كه تفكر مىكنند.
دعاي «معراج» و «نادعلي» براي گشايش همه گرفتاري ها مفيد است.
دعاى زير در اواخر جلد 103 بحارالانوار كتاب النكاح باب «الدعاء عند التزويج» از اميرالمومنين (عليه السلام) نقل گرديده است. اين حديث ضمن آنكه درخواست از خداست خود بيانگر عالى ترين معيارها در گزينش همسر نيز هست: هر كه قصد ازدواج داشته باشد دو ركعت نماز گذارد در هر ركعت پس از حمد سوره ياسين بخواند پس از اتمام نماز حمد و ثناى پروردگار گذارد و اين دعا را بخواند: «اللهم ارزقنى زوجه صالحه ولودا ودودا غيورا قنوعا ان احسنت شكرت و ان اسئت غفرت و ان ذكرت الله تعالى اعانت و ان نسيت ذكرت و ان خرجت من عندها حفظت و ان دخلت عليها سرت و ان امرتها اطاعتنى و ان اقسمت عليها ابرت قسمى و ان غضبت عليها ارضتنى يا ذالجلال والاكرام هب لى ذلك فانما اسالك ولا اجد الا ما قسمت لى»
مطمئن باشيد اگر به خداوند متعال توكل كنيد و تمام امور زندگى خود را به او واگذار كنيد، خداوند به بهترين وجه و شكل به آن رسيدگى خواهد كرد زيرا او خير و صلاح بندگانش را بهتر از آنها مىداند.
موفق باشید
#ازدواج #دعا_جهت_ازدواج
@rkhanjani
درتقویم یڪ روز و اما
هر روز #عیدقربان استـ
وقتی "خواهشات نَفس"
براۍ"خدا" قربانی میشوند...!
#خودتراقربانیڪن:)
[ @rkhanjani
گمشدهای دارم و خویشتن را در قفس
#محبوس میبینم ؛
و میخواهم از قفس بھ در آیم ،
سیمهای خاردار مانعاند.
من از دنیایِظاهر ، فریبِمادیات
و همه آنچه کھ ؛
از "خدا" بازم می دارد ،#متنفرم...!
-شهیدمحمدابراهیمهمت
.
#امروزنفستروقربونیکن
#ازسیمخاردارنفستعبورکن
@rkhanjani
اَلزُّهْدُ فِي اَلدُّنْيَا اَلرَّاحَةُ اَلْعُظْمَى
ـــــــــــــــــــ❤️ـــــــــــــــــــ
بی رغبتی به دنیا بزرگترین آسایش است.
ـــــــــــــــــــ📗ـــــــــــــــــــ
#امیرالمؤمنین_علی علیه السلام
#غدیر #دنیا
[غررالحکم ح۱۳۱۶]
@rkhanjani
صبح
یعنی بهانه ے یک سلام
به تُو
تا صبحم با سلامِ تُو
بخیر شود . .
#شهید محمد هادی ذوالفقاری
#روزتون_شهدایی🌺
@rkhanjani
برای قوی شدن اراده....ثبات رفتاری...مقاومت محض... برای ترک گناه حتی ترک مکروهات...دعا یا دستوری وجود داره....من مشکل بزرگی دارم بارها با خدای خودم ...حتی اهلبیت ع عهد میبندم....اما قادربه پایبندی ب تعهدم نیستم....
✅داشتن اراده قوی موهبتی از سوی خداوند است اما این بدان معنا نیست کسی که اراده قوی ندارد نمی تواند آن را کسب کند.
اختیار انسان در کسب اراده قوی نقش بسیار مهمی دارد و باید برای آن تلاش کرد.
در تقویت اراده عوامل متعدّدى تأثیر گزار هستند که باید رعایت شده و با عواملى که موجب ضعف اراده مىشود مبارزه گردد:
1- اصل مقاومت:
اولین اصلى که باید رعایت شود، اصل مقاومت است که روان شناسان از آن به عنوان "اصل تسلیم ناپذیرى" یاد مىکنند. معناى اصل مقاومت آن است که انسان در برابر شکستها و ناکامىها مقاومت کند؛ زیرا برخى از شکستها زمینه پیروزىهاى بزرگ را فراهم مىکند. یکى از نویسندگان مىنویسد: "هرگاه برایتان مسئلهاى پیش آید که به نظر بسیار مشکل، نا امید کننده و غیر قابل حل مىرسد، آنچه شما را تا حصول پیروزى یارى خواهد کرد، اصل "تسلیم ناپذیرى" است.
2- امید داشتن:
دومین اصلى که نقش بنیادى در تقویت اراده دارد، امیدوارى است. انسان باید در زندگى با امید زندگى نماید. یأس و نا امیدى انسان را از رسیدن به هدف باز داشته و روند زندگى را دچار مشکل مىکند. آن دسته از بزرگان که قله هاى موفقیت را کسب نمودند، امید به زندگى داشتند. از سوى دیگر برخى که در زندگى موفق نبودند، معمولاً نا امید بوده و یأس در زندگى آنها حکومت مىکرده است. "فیلس سیمولک" مى نویسد: "به کار بردن و نگارش کلمات منفى، ویرانگر و مخرّب است. این کلمات قفل هایى هستند که بر درهاى ورودىِ هر راه حلى زده مىشود تا ما را براى شکست آماده کند. بر عکس کلمه "آرى" هیجان مىآورد و تحرک مىبخشد...".
3- مبارزه با عادت ناپسند:
یکى از عوامل مهم تقویت اراده، مبارزه با عادتهاى بد و ناپسند است؛ از این رو باید سعى شود با هواهاى نفسانى (که انسان را به اعمال ناپسند مىکشاند) مبارزه شده و از عادات ناپسند جلوگیرى گردد.
"ویلیام جیمز" روانشناس معروف مىگوید: "یک نه گفتن به عادت بد موجب مىشود شخص براى مدّتى تجدید قوا کند و بدین وسیله ضعف اراده خود را به تدریج بر طرف سازد".
در اسلام نیز به مبارزه علیه هواهاى نفسانى که زمینههاى عادت بد را فراهم مىکند پیامبر اسلام (ص) می فرماید:"الشّدید من غلب نفسه؛کسى قوى و با اراده است که بر هواى نفس خود چیره شود".
4- تلقین به داشتن اراده قوى:
یکى از عوامل مهم تقویت اراده، تلقین کردن است که انسان اراده قوى دارد. انسان باید این گونه باور داشته باشد که "من مى توانم بر مشکلات پیروز شوم. من مىتوانم در امتحان موفق شوم. من اراده قوى و پولادین دارم".
در این خصوص سخنى از ناپلئون شنیدنى است: "باید کلمه "نمىشود" از قاموس زندگى و از لغت محو گردد و از شنیدن واژههاى "نمى شود، نمىتوانم و نمىدانستم" (نباید استفاده کرد)...".
5- داشتن هدف روشن:
متأسفانه آن عدّه که دچار ضعف اراده مىشوند و از فعالیتهاى موفقیّتآمیز دست بر مىدارند، آنانى هستند که هدف معیّن و تعریف شده ندارند. اینان فعالیتهاى خویش را نیمه کاره رها مىکنند. براى تقویت اراده باید اهداف معیّن داشت.
6- تمرین تمرکز حواس:
تمرین تمرکز حواس یکى از راههاى تقویت اراده است. براى تمرکز حواس باید نظم و انضباط در همه امور زندگى ایجاد کرده و با برنامه ریزى فعالیتهاى خویش را پیش برد.
7- انجام وظایف الهى:
یکى از عوامل مهم تقویت اراده، انجام وظایف الهى و حاضر دانستن خداوند در همه صحنههاى زندگى است. نماز را اوّل وقت خواندن، مقررّات الهى را رعایت نمودن، اجتناب از گناه، هر کدام مهمترین عامل تقویت اراده به شمار مىآید. کسى که روزه مىگیرد؛ در واقع با تمام هوسها و رذایل اخلاقى مبارزه مىکند. کسى که به عبادت خداوند مىپردازد، آرامش روانى پیدا مىکند. آرامش روانى مؤثرترین عامل تقویت اراده است. یکى از بزرگان مىگوید: "خداوند بزرگترین گنج آرامش من است. من دیگر شتاب نخواهم کرد. او به من فرمان داده است که گاهى بایستم و آرام باشم...".
8- اعتماد به نفس:
خودباورى و اعتماد به نفس نیز عامل مهم تقویت اراده است. اگر انسان استعداد و قابلیتهاى خویش را بشناسد و باور کند که توان انجام خیلى از چیزها را دارد، در تصمیمگیرى خویش دچار مشکل نمىشود.
9- بهره گیرى از سرگذشت انسانهاى با اراده:
خواندن سرگذشت انسانهاى با اراده، عامل تعیین کنندهاى در تقویت اراده است.
خواندن زندگى نامه انسانهاى با اراده موجب مىشود که انسان در برابر عواملى که موجب ضعف اراده مىشود، مقاومت نموده و عوامل تقویت اراده را تجربه کند، مثلاً یکى از عوامل موفقیت "پشتکار" است.
علامه امینى (ره) صاحب کتاب ارزشمند الغدیر جهت تدوین این کتاب به کشورهاى مختلف سفر کرد. یکى ا
ز سفرهاى وى به هندوستان حدود شش ماه طول کشید. پس از بازگشت از هند پرسیدند: هواى هندوستان چگونه بود؟ وى پس از اندکى تفکر پاسخ داد: من به دلیل این که همواره سرگرم مطالعه بودم، نفهمیدم هواى آن جا در این مدّت چگونه بود!
مفسر کبیر قرآن، علامه طباطبایى، نمونهاى از افراد با اراده و مصمم است. او در پنج سالگى مادر و در نه سالگى، پدرشان را از دست مىدهند و ممرّ معاش ایشان و برادرشان از کودکى، منحصر به زمین زراعتى در قریه شادآباد تبریز بوده است.
علامه طباطبایى به علت تنگ دستى ناچار مىشود از نجف اشرف دوباره به ایران مراجعت نمایند و ده سال در همان قریه به کشاورزى اشتغال ورزند.با این وصف ایشان با تلاش پیگیر و مجاهدت مستمر توانست تفسیرى به رشته تحریر درآورد که به جامعیت آن، تفسیرى یافت نمىشود.
در کتاب رمز پیروزى مردان بزرگ از آیتالله جعفر سبحانى و سیماى فرزانگان از رضا مختارى داستانهاى زیادى از بزرگان نقل شده است.
توصیههاى کاربردى براى تقویت اراده :
1 - پیش از انجام هر کارى به جنبه ها و آثار مثبت و منفى آن توجه کنید، زیرا با آگاهى از زیانها یا منافع کارى، انگیزه براى ترک یا انجام کار بیشتر مىشود و به طور طبیعى اراده قوى مى گردد.
2 - همواره سعى کنید با خواستههاى نفسانى و عادتهاى ناپسند مبارزه کنید.در این رابطه به یک نمونه اشاره می کنیم :
روزى شهید محراب آیت اللَّه مدنى به خادمش گفت: هوس کباب کردهام، مىتوانى چلوکباب تهیه کنى؟ البته سعى کن از جایى بخرى که تمیز و غذایش خوشمزه و لذیذ باشد.
خادم مىگوید: من که هیچ وقت ندیده بودم آقا غیر از نان و گوجه یا پنیر و چاى شیرین غذاى دیگرى بخورد، با شوق و عجله گفتم: الان آماده مىکنم. زود حرکت کردم تا آقا از تصمیم خود برنگردد. هنگام حرکت به من فرمود: موقع آمدن غذا را در چیزى بپیچ تا دیگران متوجه نشوند. گفتم: به چشم! حرکت کردم. از رستورانى که آشنا بود، غذا تهیه کردم و با اشتیاق فراوان در حالى که آن را مخفى کرده بودم، به منزل برگشتم. سفرهاى در اتاق آقا پهن کردم و غذا رإ؛ّّ روى سفره گذاشتم. عرض کردم: آقا! سفره آماده است. تا غذا سرد نشده بفرمایید.
فرمود: شما تشریف ببرید بیرون، بعد از نیم (یا یک) ساعت بیایید، ظرف و سفره را جمع کنید.
زمان مقرر به اتاق برگشتم، اما با شگفتى و ناراحتى متوجه شدم آقا غذا را میل نکردهاند، پیش خود خیال کردم لابد چیزى در غذا دیده یا باب میلش نبوده که نخوردهاند. پرسیدم: غذا باب میل شما نبود؟! فرمود: غذا باب میل بود و هیچ مشکلى نداشت.گفتم:پس چرا تناول نفرمودید؟ گفت: از اول هم بناى خوردن نداشتم.
چند روزى بود این نَفْس، هواى چلوکباب کرده بود. مىخواستم او را ادب کنم و به او بفهمانم اگر بخواهم مىتوانم فراهم کنم، اما این کار را نمىکنم. خواستم غذا را جلوى چشم نفس قرار دهم، تا آن را ببیند و عطر آن را استشمام کند، وقتى به او ندادم، دیگر چنین هوسى نکند.
3 - خود را به انجام وظایف و تکالیف دینى مقید نمایید، همواره سعى کنید نماز خود را اول وقت بخوانید، حتى اگر مشغول نوشتن مطالبى باشید که فقط چند سطر یا کلمهاى از آن باقى مانده باشد یا با کسى مشغول صحبت کردن هستید، آن را رها کنید و خواسته و میل درونى خود را فداى اراده انسانى خود سازید، انجام تکالیف و عباداتى هم چون نماز در اول وقت و روزه و حج و جهاد و صدقه و انفال مالى، باعث تقویت اراده مىگردند.
4 - همواره در مقابل سختى ها و ناملایمات زندگى (کار و تحصیل و غیره) بردبار باشید و استقامت به خرج دهید.
5 - سعى کنید هر روز، در وقت معینى مثلاً صبحها، دقایقى را به ورزش و نرمش اختصاص دهید.
6 - نفس انسان، مخصوصا جوانان به خواب بعد از اذان صبح تمایل دارد، جهت تقویت اراه با این میل نفسانى مبارزه کنید.
7 - پیوسته به خود تلقین کن که من ارادهاى قوى دارم و توان مبارزه با خواستههاى نفسانى خویش و هم چنین غلبه بر مشکلات و مصایب را دارد. از شکست خوردن نمىهراسم. اگر موفق نشدم، با کسب تجربه و انرژى و نشاط بیشتر مجددا اقدام مىکنم تا به هدف و مقصد خود برسم. من توانایى رسیدن به هدف و برطرف کردن موانع و مشکلات را دارم.
8 - کارى را که شروع کردید، با حوصله و دقت به پایان برسانید و از رها کردن یا سر هم بندى آن بپرهیزید.
9 - با رعایت بند اول این توصیه و مشورت با دیگران در تصمیمگیرىها سرعت عمل داشته باشد. از وسواس و دودلى و امروز و فردا کردن دورى کنید.
10 - فکر خود را هم زمان به چند کار مشغول نکنید. سعى کنید همواره توجه شما به یک کار معطوف گردد.
11 - تدبیر، نظم و انظباط را در همه امور زندگى خود جارى سازید. با برنامه ریزى دقیق و منطقى، کارهاى خود را پیش ببرید. در برنامهریزى جایى براى انعطاف و جایگزین کردن امور غیر قابل پیش بینى بگذارید.زمان غذا خوردن، استراحت و خوابیدن، مطالعه و تفریح نمودن روى برنامه باشد. تجربه نشان داده افرادى که کتاب، لباى یا و
سایل شخصى خود را در جاى منظمى نمىگذارند بلکه هر جا که خواستند مى اندازند یا به وضع لباس و کفش و ظاهر خود توجه ندارند، به تدریج در عرصههاى مهم زندگى نمىتوانند تصمین جدى بگیرند، اگر چنین وصفى در شما است، آن را تغییر دهید.
12- سعى کنید در همه کارها به ویژه امور تحصیلى، تمرکز حواس پیدا کنید و از طریق تمرکز حواس، اراده خود را تقویت نمایید.
#تقویت_اراده
#اراده #اراده_قوی
@rkhanjani
چه بخشنده خدای عاشقی دارم
که میخواند مرا ، با آنکه میداند گنه کارم
اگر رخ بر بتابانم
دوباره ، می نشیند بر سر راهم
دلم را می رباید ، با طنین گرم و زیبایش
که در قاموس پاک کبریایی، قهر نازیباست
چه زیبا عاشقی را دوست میدارم
دلم گرم است میدانم، که میداند
بدون لطف او ، تنهای تنهایم
اگر گم کرده ام من راه و رسم بندگی، اما
دلم گرم است ، می دانم ،
خدای من، خدایی خوب می داند
و میداند که سائل را نباید دست خالی راند ...
@rkhanjani
#ببخشید_چند_لحظه
شهید حججی میگفت:
یه وقتایی دل کندن از
یه سری چیزای خوب
باعث میشه
یه چیزای بهتری
بدست بیاریم...
ما برای رسیدن به
امام زمان(عج)
از چی دل کندیم؟!
🍃🌹🌹🌹🌹🌹
@rkhanjani