بنظر شما یه نفر بخاد ادم بشه چ کند اخه مدام گناه مدام توبه هم خودش هم خدایش مسخره کرده ....تاکی گناه و توبه....خب چکارکند ک دگه گناه نکند..پاک پاک بشه?
برای گناهانی که نمی توانید ترک کنید اولا مطالعه کنید شاید راه حلی باشد که شما ندانید. کتابهای اخلاقی در این زمینه کمک خوبی هستند مانند کتاب گناهان کبیره شهید دستغیب.
بعد از روش مرابطه استفاده کنید(مرابطه متشکل از مشارطه و مراقبه و محاسبه است)
با خودتان شرطی قرار دهید مثلا اگر فلان گناه را انجام دادم فلان چیز جریمه ام باشد و یا اگر امروز انجام ندادم فلان چیز جایزه ام باشد.
بعد در طول روز حداکثر مراقبه را داشته باشید که مبتلا به آن گناه نشوید ، در آخر روز اعمالتان را محاسبه کنید که آیا مبتلا شده اید یا نه و اگر خدایی نکرده مبتلا شده بودید خود را به آن جریمه ی تعیینی ادب کنید.
توجه بفرمایید که ما در دنیای مادی زندگی می کنیم و شیطان دشمن قسم خورده ماست.
البته که دشمن سعی در به انجام نرسیدن تصمیاتِ خوب شما دارد. قطعا هر چه بتواند شما را از مسیر سعادت دور می کند.
این مسئله قطعی ست و شکی در آن وجود ندارد.
اما دقت به این نکته هم بسیار راهگشاست که شیطان فقط در حد وسوسه ودعوت به گناه می تواند بر ما تسلط داشته باشد و بیش از این توانی ندارد.
مهم اینست که ما یک هدف و مقصدی در جلوی خودمان حس کنیم و متوجه باشیم که با وجود موانع و مشکلات باید به این هدف برسیم.
اجازه بدهید با یک مثال این مطلب را روشن تر بیان کنم.
تصور کنید که یک شب برای رفتن از محل کار به منزل، متوجه شوید که باد و طوفان است و رفتن به منزل سخت شده. آیا از رفتن صرفنظر می کنید؟! باز هم تصور کنید که برف هم اضافه شد. در این مرحله چطور؟
آیا با وجود این موانع به این فکر می کنید که کلا در محل کارتان بمانید!؟ اگر ماشینتان هم روشن نشود چه؟! اگر تاکسی و اتوبوس هم نباشد چه؟!
مسلما هیچکدام از این موانع با اینکه شما را با مشکل مواجه می کنند، اما از هدف اصلی که رفتن و رسیدن به منزل است، باز نمی دارد. یعنی شما یک هدف دارید و برای رسیدن به این هدف موانع را یکی یکی کنار زده و با وجود آنها به آن برسید.
سعادت و کمال هم دقیقا همینطور هستند.
انسان برای رسیدن به کمال و سعادتِ حقیقی که همان قرب الی الله است، موانع و مشکلات زیادی در سر راهش دارد. موانعی مثل شیطان و نفس و زروبرق مادیات و … اما اگر انسان به این هدف ایمان داشته باشد و بداند که به هرحال باید برسد، حتما به هر طریقی که شده از پس موانع برآمده و به هدف خواهد رسید.
کلام آخر:
از توسل صادقانه به حضرات معصومین علیهم السلام غافل نشوید.
#گناه #ترک_گناه
#مرابطه #توسل
@rkhanjani
چرا دنيا انقدر ناعادلانس چرا يه وقتايي يه اشتباهيي ميکنيم دقيقا نا خواسته ولي زندگيه ادمو به ناکجا آباد ميبره ناخواسته چرا گاهي تحت تاثير اشتباه ها ميگيريم ولي چند دقيقه بعد پشيمون چرا بايد اتفاق بيفته و واقعا از عمد ني چرا همش پشيموني حس عذاب وجدانه و اون حس بدي که ميده حس ادم بد يا خراب بودن هست?
✅ اين گونه نگراني ها و اندوه ها نسبت به خطاها و سستي ها به ويژه در يک جوان نسبت به گذشته اش بيانگر لطف خداوند و عنايت او به شما است و حسرت بر اعمال بد و نادرست گذشته و اندوهگين بودن به خاطر آن ،امري مطلوب و پسنديده است، ولي به شرط آن که از حد و اندازه معمول تجاوز نکند و به صورت احساس افراطي گناه كه مانع شيطاني بر سر راه تكامل انسان است، در نيايد. به هر حال انسان معصوم نیست و ممکن است خطایی کند ولی همین که توبه کند و آن را تکرار نکند خدای متعال نیز او را می بخشد ولی به هر حال اشتباهات ما حتی اگر غیر عمدی باشد علل مختلفی دارد. به هر حال معيار اين مرز شکني اين است که اين حالت شما را از زندگي عادي خود باز ندارد و به زندگي شما آسيب نرساند و وسواس گونه شما را از رسيدن به اهداف متعالي باز ندارد.
هدف از ندامت و پشيماني از برنامه ها و کارهاي گذشته و غصه دار بودن اين است که چنين اشتباهي در آينده تکرار نگردد و خطاها و کاستي هاي گذشته را با عزم و اراده اي مستحکم در آينده جبران نماييم و با عبرت آموزي از گذشته و دستيابي به عوامل خطاهاي گذشته، راه آينده را با استواري و صلابت بپيماييم و به سعادت حقيقي در دنيا و آخرت نائل گرديم.
ولي اگر غصه و تأسف و اندوه برگذشته، افق آينده را در نظر ما تيره و تار سازد و پاي رفتن و حرکت ما را سست نمايد اين دور شدن از هدف و تسليم دام شيطان شدن و از چاله به چاه افتادن است. خداوندي که خالق و آفريننده ما است و از ضعف و ناتواني و جهالت ما از همان ابتداي افرينش و قبل از آن آگاه بوده و مي دانسته ما انسان هاي خدا باور و معتقد به او دچار لغزش و خطا مي شويم و گاه گاهي در دام خدعه و فريب شيطان مي افتيم،و لذا بابي به نام توبه رافرا روي ما گشوده است و ما را دعوت نموده که بعد از لغزش و افتادن با توبه و پشيماني و عذرخواهي بلند شويم و قد راست نماييم و عجز و نياز را به پيشگاه او ببريم و رشته اتصال بين خود و خدا را که با گناه و خطا پاره کرده ايم دوباره گره بزنيم و با آب اشک و توبه، چهره خويش را از گناهان بزداييم و او وعده پذيرش توبه و آمرزش داده است.
موفق باشید.
🌼
☘🌼@rkhanjani
🌼☘🌼
▫️یکی از صالحان دعا میکرد:
پروردگارا در روزی ام برکت ده !!
🔻کسی پرسید: چرا نمیگویی روزی ام ده؟
▫️گفت روزی را خدا برای همه ضمانت کرده است...
▫️اما من برکت را در رزق طلب میکنم
▫️چیزیست که خدا به هرکس بخواهد میدهد
▫️اگر در مال بیاید، زیادش میکند .
▫️اگر در فرزند بیاید، صالحش میکند .
▫️اگر درجسم بیاید، قوی و سالمش میکند .
▫️و اگر در قلب بیاید، خوشبختش می کند.
@rkhanjani
#حساب_کتاب
✍ از صبح که چشم باز میکنی، تا شب که چشم فرو میبندی، چند کلمه، خرج میکنی ؟
آری خرج ...
- کلماتی که از ما صادر میشوند، خرج دارند!
ومحل تأمین این هزینه، روحِ ماست ...
کلمات از روح کَنده میشوند ... برای همین هم هست که کلام بعضیها آرامت میکند و کلام بعضیها، منقبضت ...
※ مراقب باش، آنقدر کلمه خرج نکنی،
که روحت، سر سجاده، توانِ بلند شدن نداشته باشد...
یا آنقدر با اظهار نظرهای بیهوده، از روحت هزینه ندهی، که وقت خواب، جانِ پرواز بسمت خوابهای زیبا را از آن بگیری ...
✓ امروز، از همین الآن ... تا شب، #حساب_کتاب کلماتت را داشته باش!
★ هرجایی که میشود حرف نزنی ... نزن!
و هرجا که باید حرف بزنی؛ به کوتاهترین اما نغزترین و پرمهرترین کلام، پاسخت را به زبان بیار ...
🌻🍂🌻🍂🌻🍂🌻🍂
@rkhanjani
✨سر صبح بردن نام حسین بن علی میچسبد:
السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَی الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِنائِکَ عَلَیْکَ مِنّی سَلامُ اللهِ اَبَداً ما. بَقیتُ وَبَقِیَ اللَّیْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّی لِزِیارَتِکُمْ،
اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَیْنِ وَعَلی عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَعَلی اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَعَلی اَصْحابِ الْحُسَیْنِ 🦋
اللّهُمَ اَرزُقنـٰا فِی اَلْدُنْیٰا زیٰارَۃ اَلْحُسَیْن
وَ فِی اَلْاٰخِرَۃ شِفٰاعَة اَلْحُسَیْن
خدایا روزی ما را در دنیا زیارت کربلا و
در آخرت شفاعت امام حسین(ع) قرار بده
الهی آمین🌹🤲🦋
@rkhanjani
🟣 راهبردهایی برای ابراز احساسات
با استفاده از سه راهبرد زیر میتوانید به بهترین شکل احساسهای خود را به روشنی بیان کنید و مطمئن شوید، همسرتان به آنها گوش خواهد داد.
از جملههای دارای ضمیر من استفاده کنید. در جملات سرزنشگری مانند "تو مرا عصبانی میکنی!" به جای ضمیر تو از من استفاده کنید؛ مانند "من عصبانی هستم...."
صادق باشید. مثلا هنگامی که میخواهید تنها باشید؛ نگویید در اداره کار مهمی دارم که حتما باید انجام دهم.
همخوان باشید. موقعی که لحن صدا و زبان بدنتان با گفتههای شما هماهنگ نیستند، خیلی گیج کننده است. مثلا میگویید من غمگینم اما تبسم دارید.
@rkhanjani
امام رضا علیه السلام:
از حرص و حسد بپرهیزید زیرا این دو صفت امتهای پیشین را نابود کرده است. و از بخل بپرهیزید زیرا بیماری است که در آزادمرد و مؤمن یافت نمیشد چون خلاف ایمان است.
بحارالأنوار (جلد ۷۵) / ترجمه خسروی، ج ۲، ص ۲۹۵
↶【به ما بپیوندید 】↷
╭─┅─🍃🌸🍃─┅─╮
🆔➯ @rkhanjani
╰─┅─🍃🌸🍃─┅─╯
☘️امام باقر علیه السلام
🔶 #مال_دوستی و #ریاست_طلبی، به دین #مومن زودتر خسارت میزند تا حمله دو گرگ درنده به گله ای بیشبان؛ که یکی از جلوی گله حمله آورد و دیگری از پشت آن.
📙الکافی، ج 2، ص 315
↶【به ما بپیوندید 】↷
╭─┅─🍃🌸🍃─┅─╮
🆔➯ @rkhanjani
╰─┅─🍃🌸🍃─┅─╯
حضرت امام على عليه السلام
إنَّ مَكرَمَةً صَنَعتَها إلى أحَدٍ مِن النّاسِ ، إنّما أكرَمتَ بِها نَفسَكَ و زَيَّنتَ بِها عِرضَكَ، فَلا تَطلُب مِن غَيرِكَ شُكرَ ما صَنَعتَ إلى نَفسِكَ؛
اگر به كسى خوبى كردى در واقع با اين كار خود را گرامى داشته اى و به خودت آبرو داده اى، پس به سبب خوبى اى كه به خودت كرده اى از ديگران خواهان تشكر مباش .
تصنيف غرر الحكم و درر الكلم ص382 و 383 ، ح8695
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
✨✨✨✨✨✨
@rkhanjani
سرتا پا فقری!
فقر معنایش این نیست که پول نداشته باشی. اگر میلیاردها تومان پول داشته باشی و هنگام ظهر دو سیر نان به تو نرسد فریادت بلند است و این معنای فقر است. سر تا پای این موجود، فقیر است؛ هم فقر علمی، هم فقر حیاتی، هم فقر آرامشی. گمان نکیند که جایی خبری هست، خبر فقط در دستگاه خداست. تمام نعمتهای ظاهری و باطنی از آن خداست. باید در این معنا تفکر کنید تا موفق شوید و درک کنید که همه از خدای تعالی است؛ نعمتهای ظاهری و باطنی، و خودت سرتا پا فقری. اشتباه نشود انسان فقیر الی الله است و فقر به خدا دارد، نه فقر به بندگان خدا: « طَلَبُ الحاجَهِ مِنَ المُحتاجِ سَفَهٌ.» اگر پیش بندگان خدا اظهار حاجت کردی؟ معنایش این است که سفیه هستی. او هم از سر تواست و به غنای حق تعالی غنی می شود. انسان نباید به غیر خدا وابستگی فردی داشته باشد.
[ شهره آفاق ، آیت الله بهاء الدینی ، نشر هنارس ،1390 ، ص44 ]
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
✨✨✨✨✨✨
@rkhanjani
✅به ديگران وابسته ميشوم, چه کنم؟
انسان دلبستگي هاي زيادي به اطراف، اشياء و افراد دارد و اين مقتضاي طبيعت انسان است؛ بنابراين داشتن تعلق تا جايي كه اختلال در عملکرد نداشته، مانع رشد و تكامل انسان نباشد، امري عادي و قابل قبول است، آنچه مهم است، اين است كه در اين راستا همچون ديگر جنبه هاي زندگي رعايت اعتدال لازم و ضروري است.
توجه و عمل به راهكارهاي زير مي تواند شما را در حل اين مشكل ياري كند:
1. سطح عزت نفستان را افزايش دهيد، وابستگي عاطفي همواره با عدم عزت نفس ارتباط دارد. غير ممكن است كه در عين وابستگيهاي شديد احساسي، از عزت نفس بالايي برخوردار باشيد. اولين راه حل براي غلبه بر وابستگي عاطفي، آن است كه بدون شكنجه و عذاب و تخريب فكري، با مهرباني، عميقا بهخودتان عشق بورزيد. براي آنكه دوباره به عزت نفس دست يابيد نكات زير ميتوانند مفيد باشند :
- هر روز ساعتي را براي خوشحال كردن خودتان اختصاص دهيد.
- روي نكات مثبت و موفقيتهايتان تمركز كنيد.
- «نه» گفتن را ياد بگيريد.
- به خواسته هايتان توجه كنيد.
- براي آنكه مورد پسند ديگران قرار بگيريد، سعي نكنيد خودتان را تغيير دهيد.
- بهنظر خودتان اهميت دهيد.
- در ذهنتان تصوير مثبتي از خود داشته باشيد.
- با افراد مثبت نشست و برخاست كنيد.
- از خودتان مواظبت كنيد.
- از تنها ماندن لذت ببريد.
2. تلقين در جهت منفي و مثبت اثر خود را به همراه دارد. بنابراين سيگنال هاي منفي را بايد كنار گذاشت. هرگز به خود تلقين نكنيد كه چنين گرايشي در شما قوي است.
3. به اين فکر کنيد که اين نوع وابستگي باعث خواهد شد، فرصت هايي که ديگر برگشت ناپذير هستند را از دست بدهيد و آينده زندگي خود را متزلزل بنا نماييد.
4. اوقات خالي خود را با برنامه هاي مفيد پر كرده و از تنهايي و بيكاري پرهيز كنيد تا اين افكار به سراغتان نيايد.
5. افراط در دوستي ها و وابستگي ها به زندگي آينده شما به صورت جدي آسيب مي رساند. زيرا هزينه كردن بيش از حد عواطف براي دوستان، باعث مي شود در آينده نتوانيد روابط عاطفي مطلوبي با همسر خود داشته باشيد؛ زيرا هر انساني داراي يك منبع محدودي از انرژي رواني است؛ همين طور كه توانايي جسماني او محدود است انرژي هاي رواني او نيز محدود است بنابراين بايد اين انرژي ها را به موقع، به تدريج و با احتياط هزينه كرد.
انشاالله موفق باشيد.
🌸
🍃🌸@rkhanjani
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🎙برگرفته از سخنرانی آیت الله حق شناس (ره)
👈 "ویژگیهای انسان عاقل"👉
انسان عاقل اگر کسی به او جسارت و بیادبی کرد، میگذرد؛ ذهن خودش را مشغول به این چیزها نمیکند. انسان عاقل از فضائل انسانی بهرهمند است؛ علم دارد؛ گذشت دارد؛ جوانها را اولاد خودش میداند؛ بزرگان را پدر خودش میداند؛ همسالان را برادران خودش میداند.
انسان عاقل همتی بسیار بلند دارد و در راه رسیدن به قلههای فضائل کوتاهی نمیکند. انسان عاقل بینهایت به پدر و مادر احترام میگذارد. انسان عاقل بیحساب صحبت نمیکند؛ در صورتی که خیر باشد حرف میزند وگرنه سکوت اختیار میکند. انسان عاقل فرصتها را از دست نمیدهد.
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
✨✨✨✨✨✨
@rkhanjani