✅پرسش:
مامان من بهم محبت نميکنه،من دختر خيلى خوبى ام براش اما اون اصن به من توجه نميکنه و تازه بهش ميگم ناراحت ميشه ميگه من همينم يا مثلاً ميگه فلان کارو انجام دادى گفتم؟واقعاً هميشه تو زندگيم کمبود محبت از جانب مادر و حس کردم،نميدونم چيکار کنم
هیچ فردی بدون محبت نیست بلکه جنس محبت اونها با هم فرق می کنه. قطعا مادر شما هم به عنوان یک مادر شما رو خیلی دوست داره و این دوست داشتن خواه ناخواه خودش محبت میاره. منتها نوع محبت کردنش ممکنه کمی متفاوت از اون چیزی باشه که شما تصور می کنید. مثلا ممکنه شما دوست داشته باشی مادرتون به شما الفاظ محبت آمیز بگه یا سرتون رو روی پاش بزارین و شما رو نوازش کنه؛ ولی ایشون این کار رو محبت ندونه و مثلا لوس بازی تعریف کنه. من نمی گم که کار ایشون درسته ولی شما هم نباید اگر مادرتون این کارها رو انجام نمیده فکر کنید که به شما محبت نمی کنه. خیلی از کارهای روزمره که مادر شما انجام میده به عشق شما و تمام اعضای خونواده شماست و همش از روی محبته. لذا لطفا اینها رو ببینید و به هیچ وجه نادیده نگیرید.
اما در کنار این مسئله این کارها رو هم می تونید انجام بدید:
1- به یک بهونه ای پای خودتون و مادرتون رو پیش یک مشاور یا حتی یک فرد مورد اعتماد که شم مشورتی داره باز کنین و بعد شما نامحسوس مشکلتون رو با ایشون در میون بزارین تا با مادرتون صحبت کنه و نکاتی رو در این باره بهشون بگه.
2- از داستان های ساختگی یا حتی واقعی که در می شونید یا می خونید استفاده کنید و براش تعریف کنین و در قالب اون خواسته هاتون رو بهش بگید
3- روایاتی از ائمه در باب ارتباط والدین و فرزند و برعکسش پیدا کنید و براش بخونید
4- شما هم به ایشون محبت کنید. محبت محبت میاره. مامان تو خسته شدی بیا من ظرفا رو بشورم یا مامان تو برو استراحت کن حالت خوب نیست من کارها رو می کنم و ...
5- برای مادرتون و همه اطرافیان و حتی همه آدم ها همیشه دعا کنین. یکی از خواص دعا برای دیگران اینه که قلب ها رو بهم نزدیک می کنه و محبت آفرینه
@rkhanjani
✅پرسش:
به پسري که همکارم است علاقه مند شده ام با اينکه چندين بار با ايشان در محيط کار سر مسائل کاري جرو بحثمان شده ولي نمي توانم علاقه مندي به اشان را از قلبم بيرون کنم،شرايط برايم سخت شده،چه کنم؟
اگر مقدمات اختياري و ارادي خودمهارگري در ارتباط شما و ايشان رعايت نشود، گرفتار وابستگي به ارادي مي شويد و كار برايتان دشوار مي شود.
اين سؤال را از دو جهت مجرد بودن و متأهل بودن شما بررسي مي كنيم:
الف) اگر شما مجرد باشيد معمولا علاقمندي هاي اين چنيني با ذهنيت ازدواج است ولي بايد واقع بين بود كه آيا اساسا ايشان شرايط ازدواج دارد؟ اگر دارد آيا شما با هم تناسب هاي لازم را داريد؟
تصور كنيد ايشان واقعا درخواست ازدواج هم بدهد تازه اقدامات تحليلي و مشورتي و بررسي و تحقيق شما بايد براي كشف تناسب ها شروع شود.
هميشه بايد مثل يك محقق به اين گونه روابط بنگريد كه اگر كسي پيشنهاد ازدواج دهد بايد چه كنيم كه قصه تلخ مشاجرات و مشاجرات و طلاق فيزيكي و عاطفي در زندگي شما شكل نگيرد.
بايد احساس خود را مديريت كنيد اجازه ندهيد ذهن شما با خيالپردازي به اين علاقه و ارتباط دامن بزند.
اختلاف در صفات و ويژگي هاي اخلاقي و شخصيتي و فرهنگي و عقيدتي و...منبع مشاجرات و درگيري ها است. گاهي دو خواهر يا يك خواهر و برادر كه از يك رگ و ريشه هستند به دليل اختلافات اخلاقي و شخصيتي و نگرشي نمي توانند چند ساعت همديگر را تحمل كنند.
ب) اگر متأهل هستيد نيز بايد مقدمات اختياري خودمهار گري و اصول شرعي در روابط رعايت كنيد. هر قدر نامحرمي در ذهن شما جاي بگيرد به همان ميزان حس شما نسبت به شوهرتان سرد مي شود و زندگي زناشويي بي روح مي شود.
راهكارهاي عملياتي
- تلاش كنيد محيط كارتان را تغيير دهيد طوري كه با ايشان مواجه نشويد يا حداقل ارتباط كاري را داشته باشيد.
- روابط كلامي خود را در حد ضرورت كار و چارچوب شرعي حفظ كنيد.
- اگر ذهنتان در گير ايشان شد با روش هاي توجه برگرداني ذهن خود را منصرف كنيد اين تكنيك ها بسيار متنوع اند: حل جدول، شنيدن سخنراني ديني يا علمي، ذكر گفتن، مطالعه كتب مورد علاقه، تماس به خانواده يا دوست، قدم زدن، زمزمه و تكرار بخشي از يك دعا يا ذكر، ذكر لااله الاالله و خواندن سوره ناس.
- گاهي مشاجرات و كل كل كردن ها و نقدها و اعتراض ها امري ناهشيار است يعني همان علاقه است كه به صورت ديگري خود را نشان مي دهد.
- از چيزهايي كه خاطرات ايشان را براي شما زنده مي كند اجتناب كنيد.
- وقتي خيال ايشان به ذهن شكل گرفت ذهن را منصرف كنيد به ياد داشته باشيد كه خانم هاي زيادي به دليل جدي نگرفتن اين روابط حتي بعد از ازدواج نيز ذهنشان مشغول است و هميشه به اشتباه فكر مي كنند آن فرد چيز ديگري بود. چون هندونه در بسته است و به ظاهر شيرين است.
- از دعا و صدقه و توسل براي آرامش ذهن خود كمك بگيريد هر قدر بعد معنوي و ارتباط شما با خدا قوي تر شود راحت مي توانيد يك دله شويد.
- اگر فردي اضطرابي و وسواسي هستيد و باياد ايشان بي قرار هستيد گريه مي كند، خواب آرامي نداريد و فكرهاي تكراري به ذهن شما مي آيد با روان پزشك مشورت كنيد.
@rkhanjani
دشمنان زندگی زناشویی از دیدگاه روانشناسیِ ازدواج!
❇️ دشمنان زندگی زناشوییتان را بشناسید
۱. تلویزیون:
تلویزیون قاتل عشق❤️ است. در این مورد هیچ شکی نداشته باشید! حتی کاملاً توصیه میشود که شام خوردن جلوی تلویزیون را قدغن کنید.❌
🔻 هر شب غذا خوردن جلوی تلویزیون به همراه گویندگان نمیگذارد حواستان به همسرتان و فرزندانتان باشد، از آن گذشته آن قدر جلوی تلویزیون به تماشای فیلم مشغول بودهاید که وقتی به رختخواب میروید ، حتی دیگر وقت ندارید با هم حرف بزنید و از حال یکدیگر باخبر شوید.⚡
✴️ تنها چارهی کار این است که این دشمن را از زندگی عاشقانه💚 بیرون بیندازید! برای آن که در این کار زیاد سختگیری نکرده باشید، میتوانید موافقت کنید که در هفته، بعضی از شبها تلویزیون📺 خاموش باشد.
💠 البته فراموش نکنید که تلویزیون در رابطهی میان والدین و فرزندان نیز بعضاً نقشهای مخرب زیادی دارد.🔥
@rkhanjani
کلام نور🌷🌷
راه شناخت محبت دیگران 💕
🗣شخصى از امام جعفر صادق عليه السلام پرسيد:
گاهى به من گفته مى شود: دوستت دارم. از كجا بدانم كه (راست مى گويد و) دوستم دارد؟
⚪️حضرت فرمودند: قلب خودت را بيازماى، پس اگر تو او را دوست دارى، بدان كه او نيز تو را دوست دارد.
:
رَجُلاً يَسأَلُ اَبا عَبدِ اللّه عليه السلام فَقالَ: الرَّجُلُ يَقولُ أَوَّدُكَ، فَكَيفَ أَعلَمُ أَنَّهُ يَوَدُّنى؟ فَقالَ: اِمتَحِن قَلبَكَ، فَإن كُنتَ تَوَدُّهُ فَإنَّهُ يَوَدُّكَ؛
«📚اصول كافى، جلد 2»
@rkhanjani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چراحال نماز وعبادت ندارم⁉️
ازنمازم لذت نمیبرم‼️
📺عرفان سهرابی
@rkhanjani
منتخبی از رساله حقوق امام سجاد علیه السلام:🌷🌷
🔴حق بدی کننده
«حق کسی که به تو بدی کرده آن است که عفوش کنی و اگر بدانی که این گذشت زیان میرساند، انتقام خود را گرفتهای. خدای تعالی فرموده: «هر که پس از ظلمی که بر او رفته، یاری بطلبد، بر چنین کسی گناهی نیست»[ شوری، آیه ۴۱.]».
🔵حق همکیشان
«حق همکیشان تو، سلامت خواستن برای آنها، دلسوزی کردن در حقشان، مدارا با بدانشان، انس و الفت ورزیدن با آنها، خیرخواهی برای آنها، سپاس از نیکانشان و آزار نرساندن به آنها است و اینکه آنچه برای خود دوست میداری برای آنها هم دوست بداری و آنچه خود نمیخواهی، برای آنها هم نخواهی. بزرگترهایشان را همچون پدر و جوانانشان را همچون برادران و پیرزنهایشان را همچون مادر و بچههاشان را همچون فرزندان خود بدانی».
@rkhanjani
❌تلنگر❌
مدیریت #رفتار_نوجوان
🔹در بدرفتاری هایی که نوجوان انجام میده باید دو مورد را درنظر گرفت.
👈هدف نوجوان
چون نوجوانان از انجام دادن بدرفتاری ها بدنبال رسیدن به یک هدف هستند که اگر بتوانید به خوبی تشخیص بدهید و یک راهکار متناسب با هدف را انجام بدهید،میتوانید جلوی این بدرفتاری را بگیرید.
👈ارائه راهکار مناسب و کنترل بدرفتاری
تشخیص درست هدف و انگیزه نوجوان به شما کمک میکند تا راهکاری متناسب با نوجوان ارائه بدید وبتوانید کنترل اوضاع را داشته باشید.
🔹اهداف نوجوان در انجام بدرفتاری ۴ علت دارد.
۱-جلب توجه
۲-قدرت طلبی
۳-انتقام جویی
۴- تظاهر به بی کفایتی
که در هر ۴ مورد عنصر ناامیدی بسیار قوی هست.
هرموقع نوجوان ناامید میشه، بدرفتاری ها شروع میشه.
@rkhanjani
🏖افراد افسرده لباس زرد رنگ بپوشند
🏖 غذاهای زرد بخورند و رنگ زرد را اطراف خود بجویند این رنگ سطح انرژی را بالا برده و ضد افسردگی میباشد.
@rkhanjani
💠 در محضر بزرگان...
با نیت کار کن❗️
مثلا در حمام خودت را به این نیت بشوی
که داری نفست را از صفات رذیله
و از هوی و هوس و آرزوهای دور و دراز
می شویی ...
سرت را با این نیت اصلاح کن که داری
گناهان و خیالات باطل را از وجودت
قیچی می کنی ...
سرت را به نیت شانه کردن سر یک یتیم شانه کن ...
خانه را که جارو میزنی و لباس ها را که
می شویی ، به نیت بیرون ریختن دشمنان
اهل بیت علیهم السلام از زندگی و وجودت انجام بده ...
چند وقت که با نیت کار کردی ،
آن وقت ببین که نور همه فضای زندگی ات
را پر می کند و راه سیرت باز می شود ...
🌷مرحوم حاج اسماعیل دولابی
🍃@rkhanjani
⁉️یه سوالی که دختر خانم ها و آقا پسرها دارند 😇🧐🤓💛💙🧡❤️
در جلسه ي اول خواستگاري چه سوالاتي بايد پرسيده شود؟
🌺پاسخ:
همان طور كه مي دانيد سوالات بر اساس ملاك هاي انتخاب همسر تنظيم مي شود و شما در درجه اول بايد براي خود مشخص كنيد كه چه ملاك هايي براي انتخاب همسر داريد و در درجه دوم اين ملاك ها را به صورت سوال و جواب به ارزيابي بنشينيد.
در زمينه ملاك هاي كلي مثل ملاك سلامت روان، سلامت اخلاقي و سلامت مذهبي نيز مي توانيد يكسري سوالات طرح نماييد مثلاً از ايشان بپرسيد زود به زود عصباني مي شويد يا نه و بر اساس جواب ايشان به نمره دهي به ملاك سلامت روان وي بپردازيد. خود شما بهتر مي دانيد در سايت هاي مختلف اينترنتي سوالات بسياري با محوريت جلسه خواستگاري وجود دارد كه مي توانيد با الهام گرفتن از اين نوع سوالات به سوالات شخصي تان جهت دهيد. به ياد داشته باشيد كه كثرت سوال و جواب در جلسات خواستگاري چيز مطلوبي نيست و بهتر است شما به پرسيدن اهم و ضروري ترين سوالات خود اقدام نماييد. نبايد جلسه خواستگاري به جلسه بازجويي مبدل گردد و فرد از آينده ازدواج با طرف مقابل بيمناك گردد. به ياد داشته باشيد براي نيل به يك ازدواج موفق بايد از سه مرحله گذر كرد. مرحله اول مرحله جلسات معارفه رسمي (همان طور كه جلسه اول و دوم و سومش در حال انجام است) مرحله دوم مرحله تحقيقات محلي است كه يكي از نزديكان شما بايد به تحقيق درباره اين پسر و خانوده اش اقدام كند. مرحله سوم مرحله مشاوره پيش از ازدواج است كه در طي آن بسياري از زواياي پنهان اين پسر بر شما آشكار مي گردد، چرا كه چيزهايي كه از ديد افراد عادي پنهان است از ديد مشاور كارآشنا مخفي نمي ماند. به ويژه ارزيابي ملاك سلامت رواني از جمله چيزهايي است كه تا حد زيادي از عهده غيرمتخصص بر نمي آيد و بايد اين مهم توسط يك متخصص روانشناسي به انجام رسد. ويژگي هاي روان شناختي مانند درونگرايي- برونگرايي، ثبات هيجاني، اضطراب، افسردگي و....صرفاً به مدد يك مشاوره خوب پيش از ازدواج شناخته مي شود و بسيار در موفقيت ازدواج موثر است. در صورت امكان، مشاوره قبل از عقد را از نظر دور نداريد و تا آن زمان به هيچ وجه به سرمايه گذاري رواني بر يكديگر اقدام نكنيد. سرمايه گذاري رواني در زماني كه هنوز هيچ عقد رسمي صورت نپذيرفته است بسيار در معرض ورشستگي رواني قرار دارد و بايد با كمي سعه صدر و صبر و حوصله به طي فرايند ازدواج بپردازيد. پس از انجام هدفمند اين سه مرحله، توكل و توسل را فراموش ننماييد، چرا كه همه چيز در دست خداوند متعال است. از خداوند بخواهيد كه هر چه خير و مصلحت شماست محقق گردد هر چند در ظاهر با خواسته هاي دروني و قلبي شما در تضاد باشد. سعي كنيد از مشورت ساير دختران ازدواج كرده و به اصطلاح كار بلد بهره گيريد و از مطالعه سايت ها و كتاب ها در اين زمينه غفلت نورزيد.
@rkhanjani
به زندگی گفتم: چرا رو چرخ وفلک تو
بعضیا بالاهستند و بعضيا پايين؟
لبخندی زد وگفت:
ناراحت نباش ميچرخه!
سرگشته چو پرگار
همه عمر دويديم
آخر به همان نقطه
كه بوديم رسيدم
@rkhanjani
نیمی از اشتباهاتمان ناشی از این است که وقتی باید فکر کنیم، احساس میکنیم؛ و وقتی که باید احساس کنیم، فکر میکنیم.
@rkhanjani
اَللّهمَّ اجْعَلْنا...
مِمَّنْ دَاءْبُهُمُالاِْرْتِياحُ اِلَيْك...
خدایامرا از ڪسانۍ قرار دِه...
#ڪھشیوهشانآرامگرفتنبهدرگاهِتوسٺ
@rkhanjani
🔅 بوینرگس میدهد هرصبح انگاری که یار
🔅هر سحر از کوچهی دلتنگیام رد میشود
🔅 هرکه میخواند " دعای عهد "را تا سرآیدانتظار
🔅 شامل الطاف بیپایان ایزد میشود.
🍃 اَللّهُــمَّ عَجـِّــل لِوَلیِّــکَ الفَــرَج 🍃
🌹🍃@rkhanjani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چراگاهی دل مومن میگیره وغمگین میشه⁉️
@rkhanjani
♥️لطف خداوندگار♥️
✍هر گاه که یکی از بندگان گنه کار پریشان روزگار ، دست انابت به امید اجابت به درگاه حق جل و علا بردارد ایزد تعالی در وی نظر نکند
بازش بخواند باز (دیگربار) اعراض کند
بازش به تضرّع و زاری بخواند (باز اعراض فرماید
بار دیگرش به زاری بخواند) حق سبحانه و تعالی فرماید:
♥️یا ملائکتی قَد استَحْیَیتُ مِن عبدی و لَیس لَهُ غیری فَقد غَفَرت لَهُ♥️
✍دعوتش را اجابت کردم و حاجتش بر آوردم که از بسیاری دعا و زاری بنده (دعوتش اجابت کردم و امیدش برآوردم که از بسیاری دعا) همی شرم دارم.
🔴کرم بین و لطف خداوندگار
🔴گنه بنده کرده است و او شرمسار
📚گلستان سعدی
@rkhanjani