4_5875484783840067685.mp3
850.8K
🌿 رب من ... خدای من ... ستوده ترین است ...
فرازی از شرح دعای ابوحمزه ثمالی #رمضان
#کلام استاد علی صفایی
از اتلاف سرمایه ی گران بهای عمر بر حذر باشید که برای انسان حسرتی بزرگ تر از آن پیش نمی آید. وقت را مغتنم بدانید ،.عزم راسخ بیابید تا درهمه ی احوال ، خود را فراموش نکنید و از کسب گوهر معرفت باز نمانید.
🌱🌼🌱🌼🌱🌼🌱🌼
@Khanjanidroos
✅ميخواستم بدونم کسي که خيلي گره و اتفاقات گوناگون تو زندگيش پيش مياد (البته کاري به موانع رو زندگي که لازمه رشد هست ندارم )به چ علتي هست و بايد چ کار کنيم؟اين اتفاقات به صورتي هست که داره مانع زندگي دوتا جوون ميشه ،هرتدبيري ميکنيم باز ي گره ديگه جديد و....
لطفا براي نجات زندگي اين دو جوون راهنمايي کنيد؟
✅✅تدبیر در امور وانجام دادن کارهایی که باید در مدار خاص خودش انجام شود، دقیقا با مشکلاتی که با آنها روبرو می شویم، ارتباط دارند. اراده خداوند بر این قرار گرفته که امورات دنیای مادی بر اساس همین دنیا انجام شده و هر عملی عکس العمل خاص خودش را به دنبال داشته باشد. هر مشکلی که برای انسان پیش می آید، از جانب خود اوست و نه خدای متعال.
قرآن در این باره می فرماید: ما أَصابَکَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللَّهِ وَ ما أَصابَکَ مِنْ سَيِّئَةٍ فَمِنْ نَفْسِکَ ...؛ آنچه از خوبی ها به تو برسد از طرف خداوند است و آنچه از بدی ها برسد از خود توست... ( نساء، 79)
زندگی همه انسان ها، کم و بیش با مشکلات و سختی هایی روبروست که بسیاری اوقات ریشه این مشکلات به عملکرد خودش برمی گردد. یعنی در جایی باید کاری انجام میداده یا تدبیری به کار می برده، ولی به هر دلیل، انجام نداده و الان گرفتار شده.
خداوند حكیم نظام هستی را بر پایه اسباب و مسببات قرار داده است؛ یعنی برای پیدایش هر پدیده ای، علتی خاص و برای حل هر مشكلی راهكارهای ویژه ای تعیین نموده است.
از یك سو، به انسان «عقل و اندیشه» عنایت كرد تا با كمك آن و مشورت با دیگران راه حل مشكلات را بیابد و افق آینده زندگی خویش را بر آن اساس تنظیم و تدبیر و برنامه ریزی كند تا به هدف مطلوب خود برسد.
بیشتر مشکلاتی که انسان ها با ان گریبانگیر می باشند یا به علت عدم تلاش و کوشش و یا تلاش بدون تخصص و بدون اینکه از دیگران مشورت بگیرد می باشد.
اما گاهی اوقات انسان تمام تلاش خودش را انجام داده و در حد وسعش (لا یکلف الله نفسا الا وسعها) تدبیر لازم را اندیشیده و وظایفش را به خوبی عمل کرده، با اینحال مشکلاتی برایش رخ داده و گرفتار شده است. این نوع ابتلائات ، آزمایش الهی ست که در صورتی که در برابر آنها صبر داشته و دچار ناشکری نشویم، موجب سعادت خواهد بود. چون یا این مشکلات به سبب گناهان،ماست که با این وسیله گناهان پاک شده و از عذاب اخروی نجات می یابیم و یا اینکه مقدمه یک کمال و ترفیع درجه است که آن هم بسیار عالی و موجب سعادت حقیقی انسان است.
دعا و توسل به اهل بیت در باز شدن گره های بزرگ و مشکلات لاینحل بسیار نافع است.
@Khanjanidroos
💠با خانواده همسر چطور رفتار کنیم؟
🔵وقتی ما ازدواج می کنیم، اکثرا توجه نمی کنیم که با یک خانواده دیگر وصلت کرده ایم. ممکن است این خانواده رسم و رسوم، رفتارها، و عادتهایی برخلاف ما داشته باشند.
زمانی که این اختلاف نظرها یا اختلاف در زمینه رسم و رسوم و غیره وارد خانواده شما شد، کشمکش و درگیری شروع می شود. بنابراین یک قاعده کلی درمورد خانواده شوهر این است که از احساساتتان به عنوان یک راهنما کمک بگیرید.
✅***رودربایستی همیشه ضروری است!***
برای بیشتر افراد، ارتباط برقرار کردن با خواهرشوهر و مادرشوهر بسیار سخت است. حتی اگر مادرشوهرشان را به عنوان بهترین دوستشان بدانند. بسیاری از مادرشوهرها نگران نحوه رفتار کردن عروسشان با پسرشان هستند. ابتدا ممکن است ارتباط برقرار کردن با مادرشوهر کمی سخت باشد اما با مشخص کردن حد و حدودی بین شما و او مشکل حل می شود.
هرگز نباید مسائل مالی تان را با خانواده همسر در میان بگذارید، نباید بدگویی همسرتان را نزد خانواده اش بکنید و مهم تر از همه آنها نباید از اختلافاتی که داشته اید پیش خانواده شوهرتان حرفی بزنید. نیازی به گفتن ندارد که اختلافات شما با پدر، مادر و خواهر و برادر خودتان هم جزو اسرار مگو است که هرگز نباید پیش خانواده شوهرتان آنها را فاش کنید. خانواده شوهر هر قدر هم مهربان باشند، هر قدر به آنها اعتماد داشته باشید و حتی هر قدر آشنای شما و خانواده تان باشند، باز هم شما را به چشم فرزندانشان نمی بینند. آنها دوستتان دارند اما در جایگاه دوم؛ بعد از فرزندانشان. درست در جایگاه عروسی که به تازگی وارد خانواده شان شده است. پس حرمت ها را رعایت کنید.
✅***بعضی از مسائل وجود دارد که نباید اقوام شوهر در آنها دخالت کنند. موضوع اول پول داشتن یا نداشتن است***
در بیشتر موارد خانواده همسر سعی می کنند که به فرزند و یا عروس و دامادشان کمک کنند اما اگر آنها این قصد را داشته باشند که روش زندگی خودشان را بر زندگی فرزندشان پیاده کنند، شما احساس می کنید ابتکار عمل ازتان گرفته شده و دیگران قصد دارند سبک زندگی شما را مطابق با میل خود تغییر دهند. دلیلی ندارد که خانواده ها از فرزندانشان به خاطر نحوه خرج کردن پولشان، یا پس انداز کردن آن یا حتی مقدار درآمد ماهیانه شان عیبجویی کنند. بهتر است برخی مسائل زندگیتان را بین خودتان خصوصی و شخصی کنید و در خانواده های همسرتان نفوذ نکند.
✅***قانون بعدی حد روابط با فامیل شوهر این است. این که آنها هرگز نباید از رفتارهای همسرمان که برای ما ناخوشایند است آگاه شوند. هرگز.***
حتی اگر در اوایل دوران عقد هستید و هنوز خیلی از خصوصیات رفتاری همسرتان را کشف نکرده اید، از غافلگیر نشان دادن خود در مواجهه با رفتارهای نامناسب همسرتان خودداری کنید. در جمع نشان ندهید که از رفتار همسرتان ناراضی هستید. پدر و مادرها عیوب فرزندانشان را خوب می دانند و نیازی به یادآوری آنها نیست.
انجام دادن این کار مشکلات عدیده ای را سبب می شود. اگر همسرتان مشکلاتی دارد با دوستانتان در میان بگذارید نه با مادرشوهرتان. زیرا زمانی که مشکلتان با شوهرتان حل شد، هرآنچه که شما درمورد همسرتان با مادرشوهرتان مطرح کردید به خاطرش می ماند. بهترین راه این است که مشکلات زناشویی تان را با دوستانتان مطرح کنید یا در دفتر خاطراتتان یادداشت کن
@Khanjanidroos
💠 اهمیت #نماز_شب و انس با ملکوت در کلام بزرگان عرفان💠
1⃣علامه_حسن_زاده_املی
✳️يكى از مستحبات كه براى سالكين الى الله در حد وجوب است (البته نه واجب تكليفى) #نماز_شب است
🔸 #نماز_شب آب حيات است و دل شب، ظلمات و استاد سلوك ، خضر اين راه كه اگر كسى از آب حيات نوشيد به سعادت جاويد و حيات ابدى مى رسد.
🔷مرا در اين ظلمات آن كه راهنمايى كرد
نماز نيمه شب بود و گريه سحرى
🔸 #امام_صادق (عليه السلام ) مى فرمايند: ( ليس من شيعتنا من لم يصل صلاه الليل)
كسى كه #نماز_شب نمى خواند از شيعيان واقعى نيست .
🔹عزيزان وقت نيست ... دير است !! به انتظار ننشينيد، انسان با 40، 50 سال عمر مى خواهد خودش را براى ابد بسازد، كم كم مزاج جواب مى كند، البته با مزاج مخالفت هم نكنيد، ثلث آخر شب بسيار خوب است .
🔹غذا هضم شده، هوا لطيف گشته، خلوت با شب داشته باشيد كه انس با عالم غيب و ملكوت ببار مى آيد
2⃣_ #آیت_الله_سید_علی_قاضی_ره
🔸تعجب است از کسی که می خواهد به کمالات عالیه برسد اما اهل #نماز_شب نیست، ما ندیدم کسی را که بدون نماز شب خواندن به جایی رسیده باشد
3⃣ #آیت_الله_بهجت_ره
🔸آن فکری از عبادت یک یا شصت سال بهتر است که، انسان را به خواندن #نماز_شب وا دارد.
@khanjanidroos
🍃🌹🍃🌹🍃
به طور کلی معاشرت با آنان که غیراز امورعالم طبیعت و حیوانیت از این جهان بهره ای ندارند،جز درامور ضروری برای غیرکامل،ضرر معنوی دارد!
وسالک طریق الی الله راازتوجه به فطرت بازمی دارد!!
@Khanjanidroos
وپس ازاین عالم خواهی دید که سرمایه ی عمرخویش را ضایع نموده ای.
وخداوند می فرماید؛
روزی که ستمکاردست های خودرامی گزد ومی گوید؛
ای کاش باپیامبرراهی برمی گرفتم،ای وای کاش فلانی رادوست خود نگرفته بودم!
اوبودکه مرابه گمراهی کشانید،پس ازآن که قرآن به من رسیده بود، وشیطان همواره فروگذارنده ی انسان است.
آیه ۲۷تا۲۹فرقان
@Khanjanidroos
ازاین رو برای آنان که درفکرسعادت خویش هستند،سزاوار است که با نیکان وکسانی که دنیارا وسیله ی کمال و معنویت خود قرارداده اند،معاشرت داشته باشند.
چنانکه مولا فرمودند؛
بااهل فضیلت بیامیز،تا سعادتمند وبزرگوارشوی!
@Khanjanidroos
نه بااهل ثروت دنیا!!!
وهم چنین؛؛
معاشرت با صاحبان صفات پسندیده،زندگانی دل هاست.
@Khanjanidroos
وهمچنین همنشینی با خردمندان وعاقلان که سرمایه ی عمر گرانبها رابه بطالت ضایع نگردانند؛
عمرخودرااز تلف کردن در غیربندگی حفظ کن
@Khanjanidroos
خصوصا دراین ایام مبارک، که باید قدردانست و از لحظات باصفای آن بهره برد.ان شاالله
@Khanjanidroos
براي لذت بردن از مناجات چه بايد كرد؟
برای اینکه به چیزی علاقه داشته و از آن لذت ببریم، باید اول از همه آن را بشناسیم.
برای لذت بردن از عبادت، باید ابتدا بدانیم چرا اینکار را انجام می دهیم و مقصودمان چه کسی ست. هرچه معبود را بیشتر شناخته و با صفات جمال و جلال و رحمانیتش بیشتر آشنا شویم، محبت مان نسبت به او بیشتر شده و ارتباطمان بهتر خواهد شد.
ایجاد محبت ممکن است یک فرایندطولانی مدت باشد، نباید توقع داشت که یکباره معرفت حاصل شده و دلداده معبود شویم. باید هم از نظر فکر و هم از نظر عملی تلاش کرده و خود را از ناپاکی ها و رذائل دور کرده و هرچه می توانیم در جهت زینت بخشیدن خودمان به صفاتی که پروردگار می پسندد قدم برداریم.
و حتما توجه داشته باشیم که لذت ها دو نوع هستند. مادی و معنوی. با گرایش افراطی به دنیا ولذت های آن، از لذات معنوی و انس با پروردگار دور خواهیم شد.
بهترین و باشکوه ترین لذت ها مخصوص اولیاء الهی ست که در اوج بندگی و ریاضت نفس هستند. این افراد حتی لحظه ای از این حال خوش و لذتی را که دارند، با تمام دنیا عوض نخواهند کرد.
پس تلاش کنیم که خودمان را از مهمترین عامل لذت نبردن از عبادت، یعنی گناه و نافرمانی پروردگار پاک کنیم.
آیت الله جوادی آملی مي فرمايند : کسي که جز حلال نمي خورد و جز به حلال نمي انديشد , حتما ً از عبادت لذت مي برد . چنان که انسان گرفتار سرما خوردگي و گرفتگي بيني , از بوي خوش لذت نمي برد و ... انسان گنهکار نيز از عبادت لذت نمي برد . فطرت شفاف و شکوفا شده , از عبادت لذت مي برد .
کسي که در خارج از عبادت , محوريت همه امورش خداي رحمان باشد مسلما ً در حين انجام عبادت , بهترين حال را دارد . به هر ميزان که انسان از معاصي اجتناب کند , مسلما ً بهتر مي تواند عظمت خالق و معبود خويش را درک کرده و از هم صحبتي با او لذت ببرد . اگر انسان اهل مراقبه باشد احوال قبل و بعد از عبادت را مراقبت و مواظبت نمايد , به طور قطع از عبادت حظ و بهره خواهد برد .
اگر بخواهيم کامل شويم , چاره اي جز تهذيب روح نيست و تهذيب روح راه ندادن بيگانه به حريم دل است وقتي هر گونه , سخني را مي گوييم , به هر جايي نگاه کرده , به هر چيزي گوش فرا مي دهيم , هر غذايي را خورده و .... بدانيم که بيگانه را در دل خود جاي داده ايم (تفسير موضوعي قرآن کريم / ج 10
#لذت_عبادت
#دوری_از_گناه #لذات_معنوی
@Khanjanidroos
✅اگه يه مردي مسئوليت پذير نباشه و در انجام کار هاي خانه لجاجت کنه وانجام نده چه کار بايد کنيم؟
متاسفانه این سوال بسیار کلی است و نقاط ابهام زیادی در آن وجود دارد. منظور شما از بیمسئولیتی دقیقا چیست؟ همسرتان چه میزان با ادعای شما موافق است؟ شما چه واکنشهایی در قبال بیمسئولیتی او داشتهاید؟ ایشان چه دلایلی ارائه میدهند؟ حرفهای ایشان چیست؟ چند وقت است که شروع شده است؟ چند وقت ازدواج کردهاید؟ و سوالاتی دیگر.
اما به صورت کلی به نکات زیر توجه کنید:
1. مسئولیتهایی که انجام آنها وظیفه انحصاری شوهرتان است را به هیچ وجه انجام ندهید و بگذارید او خودش وظایفش را انجام دهد.
2. با صبر و آرامش کارها را به پیش ببرید. بدانید که غر زدن، مشاجره راه انداختن و پاپیچ شدن به ایشان راهی را برای شما هموار نخواهد کرد.
3. هیچ گاه به صورت مستقیم در این زمینه با او صحبت نکنید. زیرا صحبت تاثیری نخواهد داشت بلکه با عمل خود مسئولیتپذیری را به او نشان دهید. مثلا خودتان باید شخصی با مسئولیت باشید و در انجام وظایف و مسئولیتهای خود کوتاهی نکنید.
4. در بخش کلامی صرفا مسئولیتهایش را گوشزد یا یادآور شوید و از ادامه صحبت پرهیز کنید.
5. برنامهای با توافق یکدیگر تنظیم کرده و مسئولیتها را تقسیم کنید. سپس یکدیگر را ملزم به انجام آن نمایید. پس از برنامهریزی و تقسیم مسئولیت شما فقط وظایف خودتان را انجام دهید و هرگز وظایف شوهر را به دوش نگیرید.
6. بسیار مهم است که علت یا علل بروز بیمسئولیتی در ایشان را شناسایی کنید و اگر اشتباهات شما باعث بروز آن شده نسبت به رفع اشتباههای خود اقدام کنید.
7. از هرگونه عبارات تحقیرآمیز، تحکمآمیز، کنایه و قضاوت پرهیز کنید.
8. تلافی کردن یکی از راههای اشتباهی است که منجر به افزایش بیمسئولیتی و ادامه این روند نادرست در خانواده میشود.
9. برای اینکه بیمسئولیتی از ایشان گرفته شود باید به صورت گام گام و تدریجی اقدام کنید. ارائه درخواستی بزرگ از ایشان چیزی جز انجام ندادن آن نخواهد داشت. اما اگر وظایف را به اجزایش تبدیل کرده و از ایشان درخواست کنید، احتمال انجام دادن آن بیشتر خواهد شد. مثلا هیچگاه لیست بلندی از خریدهای لازم منزل را به او ارائه ندهید. بلکه خریدها را تقسیم کنید. میوهها، سبزیها، گوشتها، حبوبات و ... را هر بار به صورتی جداگانه از او بخواهید تا مجبور نباشد برای هریک به مغازهای جدا برود، بلکه هربار با مراجعه به یک مغازه یک خرید انجام دهد. مثلا با یکبار رفتن به میوهفروشی میتواند میوهها را بخرد و روز بعد با مراجعه به فروشگاه گوشت اقدام به خرید گوشت کند و ... .
10. خواهان انجام تمامی مسئولیت مورد نظر از او نباشید. بلکه اگر بخشی از آن را انجام داد به صورت کلامی تشویقش کنید و منتظر انجام بقیه آن بمانید.
11. به شوهرتان حس اقتدار بدهید. از او و مردانگیاش تقدیر و تشکر کنید و ابراز کنید خوشحالید که همسر او هستید.
12. به تصمیمهای ایشان در مسائل کلان و خرد زندگی احترام بگذارید و اگر نظری داشتید صرفا به عنوان مشاوری دلسوز راه درست را با دلیل و منطق به ایشان نشان دهید و اجازه دهید خودش مستقلا تصمیم بگیرد و اجرا کند.
13. او را به صورت عملی متوجه پسلرزههای بیمسئولیتیاش کنید. مثلا اگر قند تمام شده و ایشان اقدام به خرید نمیکند، چای بدون قند برایش بیاورید.
@Khanjanidroos
✅ #قرآن درمان تمام درد ها
🔶استاد علی صفایی ره
قرآن كتابى است كه براى هر درد، درمانى دارد. و كتابى است كه براى هركس هدايتى دارد و شفايى مىآورد.
براى يك بيمار، گاهى بيش از يك آيه لازم نيست. اگر تمام قرآن را بررسى كند و اين آيه را كنار بگذارد، درمان نخواهد شد و شفايى نخواهد گرفت و اگر فقط همين يك آيه را ببيند و همان آيه برايش تلاوت شود و در آن تدبر كند، از آن بهره خواهد گرفت و راهش را خواهد يافت.
آنچه در قرآن از آن ياد شده، تلاوت آيههاست. و آنچه مانع گمراهى است،به شهادت قرآن دو چيز است:
وَ كَيْفَ تَكْفُرُونَ بِاللّهِ وَ أَنْتُمْ تُتْلى عَلَيْكُم آياتُ اللّه وَ فيكُم رَسُولُه. ١چگونه كفر مىورزيد در هنگامى كه آيهها بر شما تلاوت مىشود و رسول در ميان شما هست. مانع از كفر ورزيدن و گمراهى همين تلاوت آيهها و وجود رسول است و همين است كه پس از رسول،بايد رسول، جانشينى بيابد كه همراه قرآن و تلاوت آيهها باشد و از گمراهى جلوگيرى نمايد.
@Khanjanidroos
4_5888557697921450378.mp3
580.6K
🌿با یکی باش تا همه با تو باشند.
#رمضان
🔶 #کلام استاد علی صفایی ره
⭕️کشف احساس نیاز به تقرب در ماه مبارک
یکی از دلایل شیرینی ورود به ماه عزیز رمضان، احساس نیاز به #تقرب است، ،،،
که تازه هنگامی که کمی تقرّب حاصل میشود قابل درک است.
و تازه انسان میفهمد که چقدر فراق خدا تلخ بوده است. و این احساس گرمی محبت خدا و رحمت الهی است، که بهخاطر اوج سردی غفلت از او، در آغاز به سهولت درک میشود. و تازه آدم میفهمد بیرون از آغوش گرم محبت او، چقدر سرد و بیروح بوده است.
انگار ما آدمها بیرون از ماه رمضان کمکم به بیخدایی و یا دوری از او عادت میکنیم، و یا لااقل دیگر به این همه نزدیکی به خدا احساس نیاز نمیکنیم. اما تا قدم در شهر خوب خدا میگذاریم، یادمان میآید که چقدر ما به این همه محبت او محتاج بودهایم.
#علیرضا_پناهیان
@Khanjanidroos