امام رضاع:
بهترین زندگی، زندگی کسی است که دیگران در زندگی او بارور شوند.
بحار۷۵
@Khanjanidroos
باارزش ترین چیز در زندگی
این نیست ڪه چه چیزهایی داریم ...
بلکه این است ڪه
چه ڪسانی را داریم...
@Khanjanidroos
✅چندسالی هست ایمانم ضعیفترشده چکا رکنم ازخودم بدم میاد.؟
✅علمای اخلاق برای تقویت ایمان راهکارهای زیادی ذکر کرده اند . مهم ترین آن ها عبارتند از :
اولین گام : تقویت شناخت و معرفت
اولین گام در مسیر تقویت ایمان و حرکت به سوی خدا و تقرّب و نزدیکی به او، تقویت شناخت و معرفت به خدا است.
هم چنین معرفت به انبیا و ائمه (ع) و کارگزاران خدا یعنی یعنی تقویت شناخت و اعتقاد به فرشتگان به عنوان کارگزاران خداوند در نظام هستی و نزول وحی و نبوت همه انبیا از حضرت آدم (ع) تا حضرت خاتم النّبیّین (ص) است . لازمه اعتقاد به مبدآ و وحی و انبیا اعتقاد به عالم برزخ و قیامت و حساب و کتاب، حشر و نشر و بهشت و جهنم است . بنا بر این جهت تقویت ايمان در همه جهات آن، تقویت شناخت و بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات در مورد عالم بعد از مرگ نیز ضروری است .
اگر تحقیق و تلاش انسان جهت دستیابی به معرفت و شناخت از آفاق و انفس به قصد حقیقتجویی باشد، به مقتضای آیه: «الّذین جاهدوا فینا لنهدینّهم سبلنا؛ آن ها که در راه ما (با خلوص نیت) جهاد کنند، قطعاً به راههای خود، هدایت شان خواهیم کرد» مشمول عنایت ویژه حق مطلق، قرار میگیرد. در مسیر دستیابی به معرفت و شناخت خداوند که حق مطلق است، و تقویت ایمان هدایت میشود.
گام دوم : توبه
تقویت علم و آگاهی نه تنها در ذات خویش نور هدایت و ایمان را به همراه دارد،بلکه این گونه معرفت، حقیقت و ماهیتی جز نور روشنگر و ایمان امنیت آفرین ندارد. نور معرفت و آفتاب ایمان وقتی درون دل را روشن ساخت و انسان را به حقیقت هستی و هستی آفرین آشنا نمود و انسان در آن موقعیت توانست خود را بشناسد، تحوّل درونی و انقلاب فکری و عقیدتی در او پدید میآید که اصطلاحاً به آن توبه میگویند.
البته توبه مراتب دارد. برخی ها از ترک واجبات و گناهان کبیره باید توبه کنند . توبه بعضی ها از گناهان صغیره ، تلف کردن عمر و یا خرج کردن مال در امور کم اهمیت و مانند آن است . توبه عده ای به خاطر ترک برخی مستحبات و ترک اولی ها یا ارتکاب برخی مکروهات و مانند آن است . انسان در هر مرتبه معرفتی و ایمانی قرار داشته باشد ، برای تقویت ایمانش و حرکت به مرتبه بالاتر نیازمند دو چیز است :
اول معرفت و شناخت بیش تر،
دوم توبه از برخی از غفلت ها و جهل ها و عواملی که مانع حرکت او به درجه بالاتر باشد.
جهت اطلاعات بیش تر به کتاب چهل حدیث امام خمینی و معراج السعاده مولا احمد نراقی یا کتاب علم اخلاق اسلامی که ترجمه جامع السعادات مهدی نراقی است و توسط سید جلال الدین مجتبوی ترجمه شده رجوع شود.
بنابراین،بعد از معرفت و آگاهی ، توبه اولین مرحله از مراحل سیر به سوی خدا و نزدیکی به او است. بدون توبه حقیقی ایمان حقیقی در قلب ثبات و استقرار پیدا نمیکند.
گام سوم : عمل صالح
لازمه شناخت و معرفت و توبه حقیقی ،پشیمانی و ناراحتی سوز آور و حسرت و اندوه جانکاه از تقصیرات و کوتاهی ها و قصورات گذشته ، عزم و تصمیم جدی بر انجام اعمال صالحی است که پیش تر انجام نمی داده و جبران گذشته ها است . انجام واجبات و اطاعت از اوامر الهی از مهم ترین فاکتورهایی است که باعث تقویت ایمان می شود. هر چه ایمان قوی تر شود ، عمل صالح از کمیت و کیفیت برتری برخوردار می گردد ، چنان که هر چه عمل صالح از جهت کم و کیف فزونی یابد ، بر قوت ایمان نیز افزوده می شود . پیامبر فرمود: «اصلُ الدین الوَرَع و رأسه الطاعه؛ریشه و اساس دین و دینداری ورع و اجتناب از گناهان، و سر آن اطاعت از خداست».
ایمان بدون عمل صالح معنا ندارد.
امام صادق (ع)فرمود:«الإیمان لا یکون إلاّ بعمل؛ ایمان چیزی جز عمل نیست».
در حدیث دیگری که از حضرت نقل شده آمده :« ایمان آن است که طاعت خدا شود و گناهی محقق نگردد».
از حضرت آیت الله بهجت رضوان الله علیه سؤال کردند : راه رسیدن به کمال چیست، فرمودند : راه رسیدن به کمال دو چیز است ، یکی بندگی خدا و انجام واجبات ؛ دیگر اجتناب از گناه و نافرمانی او .
از استاد عارفان بالله ، مرحوم ملا حسینقلی همدانی دستور عملی برای سیر و سلوک و اصلاح نفس ( تقویت ایمان ) خواستند ، فرمود : تمام کتاب ها و آیات و روایات را که بررسی کردم ،چیزی بیش تر و بالاتر از این نیافتم که « گناه نکنیم » .
#تقویت_ایمان
#راههای_تقویت_ایمان
.......شروع حرکت ،از همین جاست که می فهمد میان آنچه که هست ، و آنچه که می تواند باشد ، فاصله است!!!
@Khanjanidroos
اگر صخره وسنگ درمسیر رودخانه نباشد، صدای آب زیبا نخواهد شد!!!!!
@Khanjanidroos
حضرت آیت الله خامنه ای مدظله العالی
شیعه خوب ،کسى است که حضور امام زمان را حس کند و خود را در حضور او احساس نماید.
این به انسان امید و نشاط مىبخشد.
خودمان را آماده کنیم برای سربازیِ امام زمان.
سربازیِ امام زمان کار آسانی نیست...
🍃 الّلهُــمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَــــ الْفَــرَج 🍃
@Khanjanidroos
تنها راه کنترل شهوتو بیان کنید؟
✅بعضی از راه های کنترل غرایز جنسی و افکار شیطانی و شهوانی عبارتند از:
1. خرد ورزی: یکی از راه های مهار احساسات و افکار ناپسند و متعادل ساختن غریزه جنسی استفاده از نیروی خرد وعقل است؛ حضرت امام علی(ع) می فرماید:« به درستی که از برای دلها اندیشه ها و خواهش های بدی باشد و عقل ها منع می کند از آنها ».
بنابراین، عقل نگهبان خیر خواهی است که مانع طغیان غرایز می شود؛ کسی که عقل را راهنمای خود قرار دهد، لذت آنی و لحظه ای را بر لذت دائمی ترجیح نمی دهد و با در نظر گرفتن مفاسد و نتایج شهوت رانی و بی بند وباری، از پیروی بی قید و شرط تمایلات و افکارنفسانی و شیطانی پرهیز می کند. البته عقل ضعیف و ناتوان هرگز قادر به مهار احساسات تند و سرکش دوران جوانی نیست، بلکه باید عقل را نورانی کرد و آن فقط با انجام اعمال نیک و با توکل به خدای تعالی و توسل به امامان معصوم (ع) میسر است؛ حضرت امام علی (ع) فرمودند:« ذکر و نام ما اهلبیت موجب شفای بیماری روحی، روانی و جسمی خواهد شد ».
2. خدا محوری : به طور طبیعی در هنگام بلوغ و فشار غریزه جنسی عقل به تنهایی قادر به کنترل شهوت نیست؛ در این شرایط به سلاحی برنده تر نیاز است و آن تقوی و عشق به خدا ودر یک کلمه خدا محوری است. با رعایت تقوی نه تنها انسان از محیط گناه آلود و شهوت انگیز دوری می کند، بلکه برای او چنان حالتی ایجاد می شود که حتی با ورود به ورطه گناه می تواند خود را حفظ کند.
قرآن مجید می فرماید:« پرهیزگاران هنگامى که گرفتار وسوسه هاى شیطانى که پیرامون وجود آنها در گردش است مىشوند به یاد خدا مىافتند و بینا مىگردند ». پس، اگر کسی توجّه کند که خدا کارش را مىبیند و حرفش را مىشنود، همین توجّه به حضور خداوند، سبب ترک گناه مىشود. چنان که امام صادق (ع)درباره این آیه فرمود: « وسوسه گناه به سراغ بنده مىآید، او به یاد خداوند مىافتد، متذکّر شده و انجام نمىدهد».
قرآن کریم نماز را یک عامل بازدارنده از گناه می داند آنجا که می فرماید :«نماز آدمی را از کارهای زشت باز می دارد».
طبیعت نماز از آنجا که انسان را به یاد نیرومندترین عامل بازدارنده یعنى اعتقاد به مبدء و معاد مىاندازد، داراى اثر بازدارندگى از فحشاء و منکر است. تمام اجزاء نماز موجى از معنویت در وجود او ایجاد مى کند، موجى که سدّ نیرومندى در برابر گناه محسوب مىشود. منتها هر نمازى به همان اندازه که از شرایط کمال و روح عبادت برخوردار است نهى از فحشاء و منکر مىکند، گاه نهى کلى و جامع و گاه نهى جزئى و محدود. ممکن نیست کسى نماز بخواند و هیچ گونه اثرى در او نبخشد هر چند نمازش صورى باشد هر چند آلوده گناه باشد، البته این گونه نماز تأثیرش کم است، این گونه افراد اگر همان نماز را نمىخواندند از این هم آلودهتر بودند.
روشنتر بگوئیم: نهى از فحشاء و منکر سلسله مراتب و درجات زیادى دارد و هر نمازى به نسبت رعایت شرایط داراى بعضى از این درجات است.
3. برای انجام و یا ترک هرکاری باید اراده و تصمیم جدی داشت؛ پس،برای ترک افکار ناپسند باید اراده جدی داشت.
4. از مشاهده انواع عکس ها و فیلم ها و مناظر شهوت انگیز به شدت پرهیز شود.
5. دوری از خیال پردازی و فکر کردن در مسائل شهوانی: برای پیشگیری از انحراف جنسی باید اندیشه را از نفوذ شیطانی دورنگه داشت؛ زیرا گام نخست در انحراف، فکر کردن در باره آن است.
حضرت امام علی (ع) می فرماید:« کسی که در اطراف گناه بسیار بیندیشد، سر انجام به آن کشیده خواهد شد ».اگر چه طرد افکار شیطانی در آغاز برای جوان مجرد بسیار دشوار است اما با استقامت و تمرین و ممارست مداوم می تواند قوه تخیّل خود را کنترل کند؛ همانطور که هر چیزی در اثر تمرین زیاد به دست می آید.
6. پر کردن اوقات فراغت : یکی از عوامل پیدایش افکار شهوانی و انجام گناه، بیکاری است. و سعی کنید همیشه مشغول به کارهای مفید باشید ( مطالعه کتابهای غیر شهوت انگیز- ورزش سنگین و...) و به یاد داشته باشید بیکاری مساله ای است که اگر از آن دوری نکنید ممکن است شما را به هر چیزی وادارد.
پیامبر اکرم (ص) می فرماید:« دو خصلت برای بسیاری از مردم مایه فتنه است: سلامت بدن و بیکاری ».
#کنترل_شهوت
#کنترل_افکار
#افکار_شهوانی
@Khanjanidroos
تفسیر روز سیزدهم. ابراهیم 24.mp3
151.6K
🎙چگونه از رزقهای آسمانی قرآن بهره مند شویم؟
✨مثَلاً كَلِمَةً طَیبَةً كَشَجَرَةٍ طَیبَةٍ أَصْلُها ثابِتٌ وَ فَرْعُها فِی السَّماء ✨
تفسیر #سوره_ابراهیم(24)
هرگز به این امید نباش که;;;
دیگری باید تغییر کند!!!
در هر رابطه ای تغییر را از خودت شروع کن.
@khanjanidroos
به خدا که وصل شوی،
آرامش وجودت را فرامیگيرد!
نه به راحتی میرنجی،
و نه به آسانی می رنجانی!
آرامش،
سهم دلهايی است،
که به سَمت خداست...
@Khanjanidroos
✅چگونه درهای قرآن به روی ما باز میشود؟
قرآن کتاب مکنون است و درهایش بسته است (1) این کتاب در اختیار مطهرون است (2) که اهل بیت اند (3). بقیه هم به اندازه ای که به دریای ولایت راه می یابند، پاک می شوند و درهای قرآن به رویشان گشوده می شود.
ماهایی که داریم ذیل قرآن راه می رویم، خوب هایمان، بزرگانمان، مثل ماهی در دریا هستیم. خیال نکنیم ما محیط به قرآنیم و داریم قرآن را تفسیر می کنیم. داریم به اندازه خودمان می چشیم و میخوریم. ماهی در اقیانوس چه می داند که اقیانوس چیست؟
فقط دست نبی اکرم و اهل بیت به آن می رسد. بقیه در حاشیه دارند راه می روند. ما باید ذیل اهل بیت و ذیل قرآن حرکت کنیم و به همان اندازه هم از نعمت قرآن بهره مند بشویم.
پ.ن:
1. انه لقرآن کریم فی کتاب مکنون(واقعه: 77و 78)
2. لا یمسه الا المطهرون(واقعه:79)
3. انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا(احزاب:33)
#آداب_تلاوت
@Khanjanidroos
sharh-doa-roozhaye-mah-e-ramezan-mojtehedi_sharh-doa-rooz-aval-ramezan_14.mp3
8.84M
❤شرح دعای روز چهاردهم
آیت الله مجتهدی
🗓۱۳۷۸/۰۸/۱۱
🗂 #شرح_حدیث جلسه «1»
✅ #امام_خامنه_ای :
📚 ترک هوا و هوسها
📌 من مواعظ النبی صلی الله علیه وآله وسلّم : «من اکل ما یشتهی ولبس ما یشتهی و رکب مایشتهی لم ینظر اللّه الیه حتی ینزع او یترک»
📊 (تحف العقول صفحه 38)
🔸 در جمله «رکب مایشتهی»، احتمال دارد که معنای حقیقی کلمه مراد باشد؛ یعنی هر مرکبی که مورد میل اوست، انتخاب کند و احتمال دارد به معنای «رکب الامر» باشد؛ یعنی هر کاری دلش خواست انجام دهد.
🔹 بههرحال، نظر و توجه الهی که رأس همه خیرات و مایه همه کمالات انسان در عالم وجود است؛ با ارتکاب این امور از انسان گرفته میشود و ترک آن هم به این است که با ریاضت اختیاری، آنچه را که هوس میکند و میتواند انجام دهد کنار بگذارد.
🔸 کسانی که قدرت انجام تمام مشتهیات خود را ندارند باید قدر بدانند؛ زیرا این نعمت بزرگی است که انسان در مقابل هوا و هوسهای خود، میدان گستردهای نداشته باشد. گرچه اگر بتواند و مبارزه کند، ثواب بیشتری دارد.
#شرح_حدیث
#جمعه_ها
@khanjanidroos
🍃⚜️🍃⚜️🍃⚜️
⚜️🍃⚜️
🍃
⚜️
🍀امام رضا علیه السلام:
🌺لتَأمُرُنَّ بِالْمَعْرُوفِ، وَلَتَنْهُنَّ عَنِ الْمُنْكَرِ، اَوْلَیَسْتَعْمِلَنَّ عَلَیْكُمْ شِرارُكُمْ، فَیَدْعُو خِیارُكُمْ فَلا یُسْتَجابُ لَهُمْ.
🌼باید هر یك از شماها امر به معروف و نهى از منكر نمائید، وگرنه شرورترین افراد بر شما تسلّط یافته و آنچه كه خوبانِ شما، دعا و نفرین كنند مستجاب نخواهد شد.
📘بحارالانوار: ج 75، ص 354، ح 10
#حدیث
🍃 @khanjanidroos
⚜️
🍃⚜️🍃
⚜️🍃⚜️🍃⚜️🍃
✅1بالاترين نيت براي عبادت خداوند وترک گناهان متعال چيه که اهل بيت
(ع)آنگونه خداوندو عبادت ميکردم لطف کنيد از بالاترين درجشو تا پايين ترين درجشو برام توضيح کامل دهيد
2علت گريه و تغيير رنگ اهل بيت ع درنماز و نازلتر از اون بزرگواران عرفا چيست؟
✅✅عنصر اخلاص نقش کلیدی دارد انسان با اخلاص کسی است که هر عمل نیک را انجام دهد آن را موهبت الهی تلقی نماید که به دست او انجام شده است .
این درجه از اخلاص موجب می شود که انسان از اعمال نیک خود مزد و پاداشی توقع نداشته باشد ،
تو بندگی چو گدایان به شرط مزد مکن * که خواجه خود روش بنده پروری داند
درجه دیگر اخلاص آن است که انسان در مسیر بهتر انجام دادن وظایف خویش ، کاستی ها را به حساب خود بگذارد و خویشتن را همواره مقصر تلقی کند و به خود بگوید : چرا بهتر از آن چه انجام داده ،عمل نکرده است ، در حقیقت برداشت او از عملش این گونه باشد که :
بنده همان به که ز تقصیر خویش * عذر به درگاه خدا آورد
ورنه سزاوار خداوندیش * کس نتواند که به جا آورد
با توجه به مراتب گوناگون که برای اخلاص وجود دارد درباره عبادت خالصانه باید گفت:
عبادت خالصانه از رهگذر بندگی خالصانه حاصل می شود . امام صادق (ع) سخنی بسیار زیبا و شنیدنی دارد :
« قوم عبدوا الله خوفا ، فتلک عباده العبید ، و قوم عبدوا الله طلب الثواب ، فتلک عباده الاجراء ، و قوم عبدوا الله حبا له ، فتلک عباده الاحرار و هی افضل العباده ؛ برخی مردم خدا را از روی ترس عبادت می کنند ، این عبادت بندگان است .
عده ای نیز به طمع پاداش عبادت می کنند که این عبادت مزد بگیران است.
بعضی از روی عشق و محبت نسبت به خدا عبادت می کنند. این عبادت احرار و آزاد مردان است که بهترین عبادت هاست ».
از این حدیث نورانی به دست می آید گرچه عبادت با هر یک از این انگیزه های ارزشمند و مقبول است اما در مقام مقایسه تفاوت راه از کجاست تا به کجا .عبادت خالصانه عبادتی است که نه از ترس جهنم و نه از طمع بهشت ، بلکه از روی عشق و محبت انجام شود و بهترین عبادت همین نوع عبادت است زیرا فقط خداوند مد نظر است و چیزی غیر از رضای حق و محبت و عشق او هیچ چیزی در کار نیست . پس عبادت خالصانه همان عبادت عاشقانه است.
امام خمینی (ره ) درباره به دست آوردن اخلاص در هر کاری از جمله اخلاص در عبادت در کتاب گرانسنگ «چهل حدیث » به تفصیل بحث کرده و پیامد ریا و عدم خلوص یاد آور نموده ، از جمله گفته است :
در هر حال از خدای مهربان در هر وقت ، خصوصا در خلوت با تضرع و استکانت و عجز و مذلت بخواه که تو را هدایت کند به نور توحید و قلب تو را منور کند به بارقه غیبی یک بینی و یک پرستی تا از همه عالم وارهی و همه چیز را نا چیز دانی و با تضرع از آن ذات مقدس خواهش کن که اعمال تو را خالص گرداند و تو را هدایت فرماید به طریق خلوت و ارادت .
مدتی مواظبت کن از قلب خود ، و اعمال و رفتار و حرکات و سکنات خود را تحت مداقه آورده و خفایای قلب را تفتیش کن و حساب شدید از او بکش مثل این که اهل دنیا از یک نفر شر حساب می کشند . هر عملی را که شبه ریا و سالوس در اوست ترک کن. در هر صورت با جدیت کامل و مجاهده شدیده قلب خود را از لوث شرک پاک کنی ، مبادا خدای نا خواسته با این حال مال از این عالم در گذری که کارت زار است .
🌺
☘🌺@Khanjanidroos
🌺☘🌺☘🌺☘
راه از بین بردن ریا چیست؟
✅ریا یکی از رذائل اخلاقی است که موجب عدم قبولی اعمال نزد خدای سبحان میشود.
ريا ،انجام کار برای تظاهر به خوبی ونشان دادن به مردم است .
ایت الله بهجت در این مورد میفرمایند:درمان ریا با خود ریا است.
یعنی کار را برای نشان دادن به خدا انجام دهد
واین کار با تمرین واستمرار در نیت، امکان پذیر است وبه تدریج اعمال از اخلاص که رمز قبولی اعمال است برخوردار میشود.
هفتاد ذلت از نظر خلق در حجاب
بهتر زطاعتی که به روی وریا کنیم
@Khanjanidroos
💠امام در هر فرصتی که به دست می آوردند، ولو اندک، #قرآن می خواندند. بارها دیده شد که امام، حتی در دقایقی قبل از آماده شدن سفره که معمولاً به بطالت می گذرد قرآن تلاوت می کنند.
#امام_خمینی
پا به پای آفتاب، جلد ١، صفحه ٢٧٠
@Khanjanidroos
142976_560.mp3
3.84M
🔷جزء خوانی سریع قرآن کریم
#جزء 14
استاد معتز آقایی
به نیت فرج امام عصر عجل الله
✅ #مناجات
🌷استاد علی صفایی حائری:
خداوندا! اگر به اندازهاى كه تو از من مىدانى، من از خودم مىدانستم،بر خودم نمىبخشيدم. و با همين مقدار كه محاسبه كردهام، اگر حسابم را با خودم بگذارى و پروندهام را به خودم بسپارى،به عزّت تو قسم، كه سر برنمىدارم و تا قعر آتشها فرو مىروم. من جز فضل تو و شفاعت محمّد و آل محمّد دستاويزى ندارم. پس تو پيمانه را پر كن و بر من بسيار ببخش.
@Khanjanidroos
🌹تا خــــــدا هست و خدایـــــے مــے کـنــــد
🍃مــجـتبے مشــکل گشــایــــے مـــے کـنــــد
@Khanjanidroos