به خدا که وصل شوی،
آرامش وجودت را فرامیگيرد!
نه به راحتی میرنجی،
و نه به آسانی می رنجانی!
آرامش،
سهم دلهايی است،
که به سَمت خداست...
@Khanjanidroos
✅چگونه درهای قرآن به روی ما باز میشود؟
قرآن کتاب مکنون است و درهایش بسته است (1) این کتاب در اختیار مطهرون است (2) که اهل بیت اند (3). بقیه هم به اندازه ای که به دریای ولایت راه می یابند، پاک می شوند و درهای قرآن به رویشان گشوده می شود.
ماهایی که داریم ذیل قرآن راه می رویم، خوب هایمان، بزرگانمان، مثل ماهی در دریا هستیم. خیال نکنیم ما محیط به قرآنیم و داریم قرآن را تفسیر می کنیم. داریم به اندازه خودمان می چشیم و میخوریم. ماهی در اقیانوس چه می داند که اقیانوس چیست؟
فقط دست نبی اکرم و اهل بیت به آن می رسد. بقیه در حاشیه دارند راه می روند. ما باید ذیل اهل بیت و ذیل قرآن حرکت کنیم و به همان اندازه هم از نعمت قرآن بهره مند بشویم.
پ.ن:
1. انه لقرآن کریم فی کتاب مکنون(واقعه: 77و 78)
2. لا یمسه الا المطهرون(واقعه:79)
3. انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهرکم تطهیرا(احزاب:33)
#آداب_تلاوت
@Khanjanidroos
sharh-doa-roozhaye-mah-e-ramezan-mojtehedi_sharh-doa-rooz-aval-ramezan_14.mp3
8.84M
❤شرح دعای روز چهاردهم
آیت الله مجتهدی
🗓۱۳۷۸/۰۸/۱۱
🗂 #شرح_حدیث جلسه «1»
✅ #امام_خامنه_ای :
📚 ترک هوا و هوسها
📌 من مواعظ النبی صلی الله علیه وآله وسلّم : «من اکل ما یشتهی ولبس ما یشتهی و رکب مایشتهی لم ینظر اللّه الیه حتی ینزع او یترک»
📊 (تحف العقول صفحه 38)
🔸 در جمله «رکب مایشتهی»، احتمال دارد که معنای حقیقی کلمه مراد باشد؛ یعنی هر مرکبی که مورد میل اوست، انتخاب کند و احتمال دارد به معنای «رکب الامر» باشد؛ یعنی هر کاری دلش خواست انجام دهد.
🔹 بههرحال، نظر و توجه الهی که رأس همه خیرات و مایه همه کمالات انسان در عالم وجود است؛ با ارتکاب این امور از انسان گرفته میشود و ترک آن هم به این است که با ریاضت اختیاری، آنچه را که هوس میکند و میتواند انجام دهد کنار بگذارد.
🔸 کسانی که قدرت انجام تمام مشتهیات خود را ندارند باید قدر بدانند؛ زیرا این نعمت بزرگی است که انسان در مقابل هوا و هوسهای خود، میدان گستردهای نداشته باشد. گرچه اگر بتواند و مبارزه کند، ثواب بیشتری دارد.
#شرح_حدیث
#جمعه_ها
@khanjanidroos
🍃⚜️🍃⚜️🍃⚜️
⚜️🍃⚜️
🍃
⚜️
🍀امام رضا علیه السلام:
🌺لتَأمُرُنَّ بِالْمَعْرُوفِ، وَلَتَنْهُنَّ عَنِ الْمُنْكَرِ، اَوْلَیَسْتَعْمِلَنَّ عَلَیْكُمْ شِرارُكُمْ، فَیَدْعُو خِیارُكُمْ فَلا یُسْتَجابُ لَهُمْ.
🌼باید هر یك از شماها امر به معروف و نهى از منكر نمائید، وگرنه شرورترین افراد بر شما تسلّط یافته و آنچه كه خوبانِ شما، دعا و نفرین كنند مستجاب نخواهد شد.
📘بحارالانوار: ج 75، ص 354، ح 10
#حدیث
🍃 @khanjanidroos
⚜️
🍃⚜️🍃
⚜️🍃⚜️🍃⚜️🍃
✅1بالاترين نيت براي عبادت خداوند وترک گناهان متعال چيه که اهل بيت
(ع)آنگونه خداوندو عبادت ميکردم لطف کنيد از بالاترين درجشو تا پايين ترين درجشو برام توضيح کامل دهيد
2علت گريه و تغيير رنگ اهل بيت ع درنماز و نازلتر از اون بزرگواران عرفا چيست؟
✅✅عنصر اخلاص نقش کلیدی دارد انسان با اخلاص کسی است که هر عمل نیک را انجام دهد آن را موهبت الهی تلقی نماید که به دست او انجام شده است .
این درجه از اخلاص موجب می شود که انسان از اعمال نیک خود مزد و پاداشی توقع نداشته باشد ،
تو بندگی چو گدایان به شرط مزد مکن * که خواجه خود روش بنده پروری داند
درجه دیگر اخلاص آن است که انسان در مسیر بهتر انجام دادن وظایف خویش ، کاستی ها را به حساب خود بگذارد و خویشتن را همواره مقصر تلقی کند و به خود بگوید : چرا بهتر از آن چه انجام داده ،عمل نکرده است ، در حقیقت برداشت او از عملش این گونه باشد که :
بنده همان به که ز تقصیر خویش * عذر به درگاه خدا آورد
ورنه سزاوار خداوندیش * کس نتواند که به جا آورد
با توجه به مراتب گوناگون که برای اخلاص وجود دارد درباره عبادت خالصانه باید گفت:
عبادت خالصانه از رهگذر بندگی خالصانه حاصل می شود . امام صادق (ع) سخنی بسیار زیبا و شنیدنی دارد :
« قوم عبدوا الله خوفا ، فتلک عباده العبید ، و قوم عبدوا الله طلب الثواب ، فتلک عباده الاجراء ، و قوم عبدوا الله حبا له ، فتلک عباده الاحرار و هی افضل العباده ؛ برخی مردم خدا را از روی ترس عبادت می کنند ، این عبادت بندگان است .
عده ای نیز به طمع پاداش عبادت می کنند که این عبادت مزد بگیران است.
بعضی از روی عشق و محبت نسبت به خدا عبادت می کنند. این عبادت احرار و آزاد مردان است که بهترین عبادت هاست ».
از این حدیث نورانی به دست می آید گرچه عبادت با هر یک از این انگیزه های ارزشمند و مقبول است اما در مقام مقایسه تفاوت راه از کجاست تا به کجا .عبادت خالصانه عبادتی است که نه از ترس جهنم و نه از طمع بهشت ، بلکه از روی عشق و محبت انجام شود و بهترین عبادت همین نوع عبادت است زیرا فقط خداوند مد نظر است و چیزی غیر از رضای حق و محبت و عشق او هیچ چیزی در کار نیست . پس عبادت خالصانه همان عبادت عاشقانه است.
امام خمینی (ره ) درباره به دست آوردن اخلاص در هر کاری از جمله اخلاص در عبادت در کتاب گرانسنگ «چهل حدیث » به تفصیل بحث کرده و پیامد ریا و عدم خلوص یاد آور نموده ، از جمله گفته است :
در هر حال از خدای مهربان در هر وقت ، خصوصا در خلوت با تضرع و استکانت و عجز و مذلت بخواه که تو را هدایت کند به نور توحید و قلب تو را منور کند به بارقه غیبی یک بینی و یک پرستی تا از همه عالم وارهی و همه چیز را نا چیز دانی و با تضرع از آن ذات مقدس خواهش کن که اعمال تو را خالص گرداند و تو را هدایت فرماید به طریق خلوت و ارادت .
مدتی مواظبت کن از قلب خود ، و اعمال و رفتار و حرکات و سکنات خود را تحت مداقه آورده و خفایای قلب را تفتیش کن و حساب شدید از او بکش مثل این که اهل دنیا از یک نفر شر حساب می کشند . هر عملی را که شبه ریا و سالوس در اوست ترک کن. در هر صورت با جدیت کامل و مجاهده شدیده قلب خود را از لوث شرک پاک کنی ، مبادا خدای نا خواسته با این حال مال از این عالم در گذری که کارت زار است .
🌺
☘🌺@Khanjanidroos
🌺☘🌺☘🌺☘
راه از بین بردن ریا چیست؟
✅ریا یکی از رذائل اخلاقی است که موجب عدم قبولی اعمال نزد خدای سبحان میشود.
ريا ،انجام کار برای تظاهر به خوبی ونشان دادن به مردم است .
ایت الله بهجت در این مورد میفرمایند:درمان ریا با خود ریا است.
یعنی کار را برای نشان دادن به خدا انجام دهد
واین کار با تمرین واستمرار در نیت، امکان پذیر است وبه تدریج اعمال از اخلاص که رمز قبولی اعمال است برخوردار میشود.
هفتاد ذلت از نظر خلق در حجاب
بهتر زطاعتی که به روی وریا کنیم
@Khanjanidroos
💠امام در هر فرصتی که به دست می آوردند، ولو اندک، #قرآن می خواندند. بارها دیده شد که امام، حتی در دقایقی قبل از آماده شدن سفره که معمولاً به بطالت می گذرد قرآن تلاوت می کنند.
#امام_خمینی
پا به پای آفتاب، جلد ١، صفحه ٢٧٠
@Khanjanidroos
142976_560.mp3
3.84M
🔷جزء خوانی سریع قرآن کریم
#جزء 14
استاد معتز آقایی
به نیت فرج امام عصر عجل الله
✅ #مناجات
🌷استاد علی صفایی حائری:
خداوندا! اگر به اندازهاى كه تو از من مىدانى، من از خودم مىدانستم،بر خودم نمىبخشيدم. و با همين مقدار كه محاسبه كردهام، اگر حسابم را با خودم بگذارى و پروندهام را به خودم بسپارى،به عزّت تو قسم، كه سر برنمىدارم و تا قعر آتشها فرو مىروم. من جز فضل تو و شفاعت محمّد و آل محمّد دستاويزى ندارم. پس تو پيمانه را پر كن و بر من بسيار ببخش.
@Khanjanidroos
🌹تا خــــــدا هست و خدایـــــے مــے کـنــــد
🍃مــجـتبے مشــکل گشــایــــے مـــے کـنــــد
@Khanjanidroos
🍃⚜️🍃⚜️🍃⚜️
⚜️🍃⚜️
🍃
⚜️
🌺امام حسن مجتبی علیه السلام:
🌸إنَّ أَبْصَرَ الأَبصارِ ما نَفَذَ فِى الخَیرِ مَذْهَبُهُ، وَ أَسْمَعُ الاْسماعِ ما وَعَى التَّذْكیرَ وَ انْتَفَعَ بِهِ، أَسْلَمُ الْقُلُوبِ ما طَهُرَ مِنَ الشُّبُهاتِ.
🍁همانا بیناترین دیده ها آن است كه در طریق خیر نفوذ كند، و شنواترین گوشها آن است كه پند و اندرز را در خود فرا گیرد و از آن سود برد، سالمترین دلها آن است كه از شبهه ها پاك باشد.
📗تحف العقول ص 235
#حدیث
🍃 @khanjanidroos
⚜️
🍃⚜️🍃
⚜️🍃⚜️🍃⚜️🍃
❇️ #توصیهکلیدی از امام مجتبی (علیه السلام) برای #بچهدارشدن
🔸 مال و #ثروت زیادی داشت، ولی تاکنون صاحب #فرزندی نشده بود. از دربانان بارگاه معاویه بود. در یکی از روزها که امام حسن(ع)، به نزد معاویه رفته بود، در راه بازگشت،به دنبال امام(ع) آمد، شرح حالش را گفت و از آن حضرت خواست تا دعایی به او بیاموزد،شاید خداوند،فرزندی به او بدهد.
🔸 امام فرمود: «#علیکبالإستغفار» استغفار را پیشه خود ساز!
🔸 از آن به بعد،مرد بسیار استغفار کرد،تا اینکه خداوند،به او،#دهپسر داد.
🔸 این خبر به معاویه رسید. به آن مرد گفت: چرا از امام نپرسیدی که این سخن را،بر چه اساسی بیان کرده است و چرا استغفار چنین خاصیتی دارد؟
🔸 اتفاقاً،روزی،آن حضرت،پیش معاویه آمد. آن مرد، علّت این رهنمود امام را جویا شد.
✅ امام حسن (ع) فرمود:
آیا نشنیدهای که خداوند در داستان هود(ع) میفرماید: « وَ يا قَوْمِ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُوا إِلَيْهِ يُرْسِلِ السَّماءَ عَلَيْكُمْ مِدْرارا ًو #یزدکمقوةالیقوتکم». (سوره هود،آیه ۵۲)
و در قصه نوح (ع) فرمود: «اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كَانَ غَفَّارًا يُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَيْكُمْ مِدْرَارًا وَ #یمددکمبأموالوبنین وَ يَجْعَلْ لَكُمْ جَنَّاتٍ و َيَجْعَلْ لَكُمْ أَنْهَارًا».(سوره نوح، آیه ۱۲)
📖: مسند الامام المجتبی علیهالسلام ص ۶۰۳، ح ۲۲ به نقل از مصباح کفعمی
#طلب_فرزند
#دعای_برای_بچه_دار_شدن
@khanjanidroos
√چهار نصیحت زیبا از آقا امام حسن(علیه السّلام)؛
☜قالَ الإمامُ الْحَسَنُ الْمُجتبى عَلَیْهِالسَّلام: یَا ابْنَ آدْم! عَفِّ عَنِ مَحارِمِ اللّهِ تَكُنْ عابِداً، وَ ارْضِ بِما قَسَّمَ اللّهُ سُبْحانَهُ لَكَ تَكُنْ غَنِیّاً، وَ أحْسِنْ جَوارَ مَنْ جاوَرَكَ تَكُنْ مُسْلِماً، وَ صاحِبِ النّاسَ بِمِثْلِ ما تُحبُّ أنْ یُصاحِبُوكَ بِهِ تَكُنْ عَدْلاً.
√ترجمه؛
امام حسن مجتبی علیه السلام فرمودند: اى فرزند آدم!
❶ نسبت به محرّمات الهى عفیف و پاكدامن باش تا عابد و بنده خدا باشى.
❷ راضى باش بر آنچه كه خداوند سبحان برایت تقسیم و مقدّر نموده است، تا همیشه غنى و بى نیاز باشى.
❸ نسبت به همسایگان، دوستان و همنشینان خود نیكى و احسان نما تا مسلمان محسوب شوى.
❹ با افراد (مختلف) آنچنان برخورد كن كه انتظار دارى دیگران همانگونه با تو بر خورد نمایند.
بحارالأنوار: ج 78، ص 112.
@Khanjanidroos
✨پانزدهم رمضان المبارک،
سالروز میلاد کریم اهل بیت علیهم السّلام، چشمه جوشان جود و سخا، حضرت امام حسن مجتبی علیهالسلام مبارک باد.
@Khanjanidroos
روز "خوب"رو خودت ميسازی
روز "بد" رو ديگران
پس سعی کن یه سازنده عالی باشی
تا یه مصرف کننده ناتوان.
@Khanjanidroos
🌾🍀🌾🍀🌾🍀🌾🍀🌾🍀🌾🍀
🍀💠💠
🌾💠
🍀
امام على عليه السّلام :
هُوَ (رمضان) شَهْرٌ يَزيدُ اللَّهُ فيهِ الاَْرْزاقَ وَ الآجالَ وَ يَكْتُبُ فيهِ وَفْدَ بَيْتِهِ و...؛
[رمضان ] ماهى است كه خداوند روزى ها و عمرها را در آن مى افزايد و زائران خانه اش را معيّن مى كند.
فضائل الشهر الثلاثة، ص ۱۰۸.
🍀
🌾💠@Khanjanidroos
🍀💠💠
🌾🍀🌾🍀🌾🍀🌾🍀🌾🍀🌾🍀
پیر مردی ناآگاه از اهالی شام در مدینه، امام حسن (علیهالسلام) را سوار بر مركب دید، آنچه توانست از آن حضرت بدگویی كرد، وقتی كه فارغ شد، امام حسن (علیهالسلام) كنار او آمد، و بدو سلام كرد، و در حالی كه لبخندی بر چهره داشتبه او فرمود: «ای پیرمرد! گمانم غریب هستی، و گویا اموری بر تو اشتباه شده، اگر از ما درخواست رضایت كنی از تو خوشنود میشویم، اگر چیزی از ما بخواهی به تو عطا میكنیم، اگر از ما راهنمایی بخواهی تو را راهنمایی میكنیم، اگر كمك برای باربرداری از ما بخواهی، بار تو را برمیداریم، اگر گرسنه باشی تو را سیر مینماییم، اگر برهنه باشی، تو را میپوشانیم، اگر نیازمند باشی تو را بینیاز میكنیم، اگر گریخته باشی به تو پناه میدهیم. اگر حاجتی داری آن را ادا مینماییم، اگر مركب خود را به سوی خانه ما روانه سازی، و تا هر وقتبخواهی مهمان ما باشی، برای تو بهتر خواهد بود، زیرا ما خانه آماده و وسیع، و امكانات بسیار داریم.»
هنگامی كه آن پیر ناآگاه این گفتار مهرانگیز نشات گرفته از حلم و صبر انقلابی امام حسن (علیهالسلام) را شنید، آن چنان دگرگون شد كه اشك از چشمانش جاری گردید و گفت: «گواهی میدهم كه تو خلیفه خدا در زمینش هستی، خداوند آگاهتر است كه مقام سالتخود را در وجود چه كسی قرار دهد، تو و پدرت مبغوضترین افراد در نزد من بودید، ولی اینك تو محبوبترین انسانها در نزد من هستی!»
سپس او به خانه امام حسن (علیهالسلام) وارد شد، و مهمان آن بزرگوار گردید، و پس از مدتی در حالی كه قلبش سرشار از محبتخاندان رسالتبود، از محضر امام حسن (علیهالسلام) بیرون رفت.
بحار، ج43، ص344.
@Khanjanidroos