💕ای انسان
چرا اين همه از دنيا مى نالى ، مگر ماهيتش را نمى دانى
1️⃣دنيا يك ساعت است،زندگى جاويد بعد از قيام ساعت است
2️⃣دنيا دارالغرور است،نه دارالخلود
3️⃣دنيا دار فناست،نه دار بقا
4️⃣دنيا سراب است،نه سر آب
5️⃣دنيا مزرعه آخرت است،نه آخرت(آخر تو)
6️⃣دنيا دار ابتلاست،نه دار سلام
7️⃣دنيا دار بى قرارى است ،نه دارالقرار
8️⃣دنيا دار آلام است ،نه جاى آرام
9️⃣دنيا دارالهموم است ،نه دارالجموم
🔟دنيا گذرگه عبور است،نه دارالسرور
پس نه به خوشيهايش دل ببند و نه از ناخوشيهايش دل برنج
@rkhanjani
❣اگر بدبین هستید و افکاری منفی دارید،
توقع نداشته باشید که در عرض یک شب، به یک فرد مثبتنگر و خوشبین تبدیل شوید.
اما با تمرین کردن، گفتوگوی ذهنی شما کمکم مثبت میشود و از حالت خودانتقادی بیرون میآید و خودپذیری جای آن را میگیرد و همینطور نسبت به جهان اطرافتان کمتر دیدگاهی بدبینانه خواهید داشت و زیباتر به نظر خواهد آمد.
تمرین تفکر مثبت، دید بهتری به شما میبخشد .وقتی حالت ذهنی مثبت باشد قادرید از پس هر مسئلهای هرچهقدر هم استرسزا و ناراحتکننده باشد به نحو مؤثری برآئید.
این توانائی (مثبتنگری) به سلامت جسم شما کمک میکند و درهای جدیدی را به رویتان میگشاید.🍃🍃🍃
@rkhanjani
🌹خیردر برابر خیر
از امام رضا (علیه السلام) روایت شده است که در بنی اسرائیل قحطی شدید پی در پی اتفاق افتاد.
زنی بیش از یک لقمه نان نداشت، آنرا در دهان گذاشت تا بخورد، فقیری فریاد زد ای کنیز خدا، وای از گرسنگی.
👈زن گفت در چنین زمان سختی، صدقه دادن روا است.
لقمه را از دهان بیرون آورد و به فقیر داد.
👈زن، فرزندی کوچک داشت که در صحرا هیزم جمع میکرد، گرگی رسید و طفل صغیر را با خود برداشت و برد، مادر به دنبال گرگ دوید.
خداوند جبرئیل را مأمور نجات طفل فرمود.
🌹جبرئیل پسربچه را از دهان گرگ گرفت و به سوی مادرش انداخت و به مادر گفت ای کنیز خدا، از نجات فرزندت راضی شدی، لقمه ای در برابر لقمه ای.
📚منبع: ثواب الاعمال، صفحه 126
@rkhanjani
🔻اگر محافظهکار بشوی از زندگیات زیاد لذت نخواهی برد
🔻اگر تغییر برای رشد و صعود را نپذیری، دچار تغییرات مخرب و رو به سقوط میشوی
➖ ما انسانها برای ایجاد تغییر آفریده شدهایم، اگر این را همیشه یادمان باشد دچار آسیب و آفتِ محافظهکاری نمیشویم. همۀ ما ایجاد تغییر و تحول را دوست داریم، اما ترسها و نگرانیهایی موجب میشود محافظهکار بشویم؛ آنوقت دیگر از زندگیمان زیاد لذت نخواهیم برد و به فرسودهشدن و مردابشدن تن میدهیم.
➖ انسان بخواهد یا نخواهد، تغییر خواهد کرد ولی اگر تغییرپذیر نباشد و خودش را رها کند و تربیت نشود، دچار تغییرات ناخواسته و مخرب خواهد شد. محافظهکارها هم تغییر میکنند، منتها تغییرشان بهسمت سقوط و نابودی است. پس به نفع آدم است که تغییر برای صعود و رشد را بپذیرد.
➖ همیشه باید آمادۀ تغییر باشیم. آمادگی برای تغییر یعنی آمادگی برای پذیرش عیوبِ خود. پیامبر(ص) میفرماید: «مؤمن هر عیبی را در خودش از بین ببرد، عیب دیگری برایش آشکار میشود» (کافی/۲ /۱۴۷) اینکه بگوییم «مگر من چه اشکالی دارم که باید تغییر کنم؟» همین اول بدبختی انسان است!
➖ معمولاً خدا تحولپذیرها را دوست دارد چون استقبال از تحول، ناشی از پاکی فطرت انسان است. تحول، هم پیچیده است و هم زیبا و هیجانانگیز و لذتبخش است. تحول یعنی مبارزه با محافظهکاریِ غلط، یعنی مبارزهکردن با نفس و نفسانیات، یعنی مبارزه با عُجب و راضینشدن به وضعیتی که دارد، و اینها یعنی سلوک الیالله.
➖ در زندگی فردی و اجتماعی مدام برای ما تغییراتی پیش میآید. وقتی انسان وفقپذیر باشد، یعنی بتواند خودش را با شرایط جدید سازگار کند، میزان رضایتش از زندگی افزایش پیدا میکند. روانشناسها میگویند: مهمترین علامت سلامت روانی یک انسان، قابلیت سازگاری با شرایط جدید است.
@rkhanjani
⛔️آیا آرزو میکنی طوری دیگر بودی؟
💠قال الامام الحسن (علیه السلام): مَنِ اتَّكَلَ عَلى حُسنِ الاِختيارِ مِنَ اللّهِ لَهُ لَم يَتَمَنَّ أنَّهُ في غَيرِ الحالِ الَّتِي اخْتارَهَا اللّهُ
📚 تحف العقول، ص۱۶۹
💎امام حسن (علیه السلام) فرمودند هر كه به حُسن انتخاب خدا براى خود اعتماد كند، آرزو نمى كند كه در حالتى جز آنچه خدا برايش انتخاب كرده است،باشد.
@rkhanjani