✔️پنج تناسب حیاتی در #ازدواج
👌قبل از ورود به زندگی مشترک بهتر است راجع به تمامی مواردی که در حکم زنگ خطر به حساب می آید گفتگو شود. برخی تفاوت ها سبب سبک زندگی کاملا مخالف با طرف مقابل می شود و لازم است که این تفاوت ها را جدی گرفت.
🤔این تفاوت ها کدامند؟ کدام موارد را باید در طرف مقابل تان چک کنید؟
✅ فلسفه ازدواج: چک کنید که تصویر شما از #ازدواج خوب چیست؟ دیدگاه طرف مقابل در این باره چیست؟ هر کدام تان چه دلایلی برای ازدواج کردن دارید؟ سهم هر کدام از شما برای رسیدن به موفقیت در ازدواج چقدر است و چه کارهایی باید انجام دهید؟
✅ کسب بلوغ های ازدواج: آیا هر دو شما به اندازه کافی برای ازدواج پخته هستید؟ یکی از شما عاقل تر است و دیگری هیجانی تر؟ آیا کارهایی که شما یا طرف مقابل تان در زندگی انجام داده اید یا تصمیماتی که می گیرید، از نظر طرف دیگر، معقول و منطقی است یا زیر سوال می رود؟ به جز این ها، آیا هردو بلوغ های لازم در ازدواج را کسب کرده اید؟ برای ازدواج فقط #بلوغ جنسی کافی نیست. باید شخصیت خود را بشناسید تا به بلوغ شخصیتی برسید. باید احساسات و عواطف خود را بشناسید تا بلوغ عاطفی داشته باشید. باید موقعیت اجتماعی خود را درک کنید و هویت اجتماعی پیدا کنید تا به بلوغ اجتماعی برسید و باید تکلیف تان با اعتقاداتتان روشن باشد تا بلوغ معنوی داشته باشید.
~•~ به جز این ها، بلوغ اقتصادی هم ضروری است. توانایی برآمدن از عهده دخل و خرج زندگی و برنامه مالی داشتن برای آینده، توانایی مدیریت مالی و ... همه و همه نشان دهنده بلوغ مادی و اقتصادی هستند.
✅ تناسب اعتقادی: در همان مراحل اولیه آشنایی یا #خواستگاری بسنجید که چقدر از نظر اعتقادی به هم شباهت دارید؟ چقدر تناسب دارید؟ چه تفاوت هایی میان شما وجود دارد و این تفاوت ها چقدر مساله ساز خواهند شد. یادتان باشد، دین و اعتقادات به هیچ وجه یک مساله کاملا شخصی نیستند. چون روی سبک زندگی ما اثر می گذارند و مساله ساز خواند شد. نمی توان از فردی که سال ها با یک اعتقاد و منش خاص رفتار کرده است توقع داشت که یک باره تغییر عقیده دهد.
✅ تناسبات خانوادگی: مسائلی مانند تناسب فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی، آداب و رسوم و فلسفه زندگی را بررسی کنید و با فردی ازدواج کنید که بیشترین تناسب را از این جهت با او دارید. چون در نهایت، افراد همیشه به ریشه هایشان برمی گردند و ریشه های آنها، خانواده ای است که در آن رشد کرده اند.
✅ تناسب های شخصی: این تناسب ها شامل تناسب سنی، تناسب در میزان تحصیلات، تشابه علایق و تفریحات، تناسب تیپ شخصیتی می شود. (که البته نِسبی هستند)
@rkhanjani
✅پرسش:شوهر من عاشق ي دختري شده که از پيرامون چهار سال کوچيکتره زندگيم داره ازهم ميپاشد خواهش ميکنم کمکم کنيد چ دعا يا نذري چيزي انجام بدم که طرف من برگرده وار اون دختر دل ببره پسرمم داره ديونه ميشه چکار کنم به طرف من بيايد بادختره هم حرف زدم ميگه من ميخامش خواهش ميکنم کمکم کنيد ممنون
🌺پاسخ:
اين حق شماست كه از رابطهاي كه شوهرتان با آن دختر برقرار كرده اذيت شويد و زبان به شكوه بكشاييد؛ چرا كه اساساً در اسلام چنین رابطه ای تعریف شده نیست و بنیان خانواده را متزلزل می کند.
به هر حال، شوهرتان مثل هر انسان ديگري دچار نوعي كج رفتاري شده است و اين شما هستيد كه با ملاطفت، محبت، نرمي و لطافت ميتوانيد او را متوجه اشتباهش گردانيد و او را در اصلاح رفتارش ياري كنيد. براي اين منظور، سعي كنيد در يك محيط مناسب و فضاي آرام، به گفتگو با همسرتان بپردازيد و احساسات و عواطف قلبي خود را با او در ميان بگذاريد. به او بفهمانيد كه كاملاً دلسوز و خيرخواه او هستيد. هرگز همسرتان را مستقيماً به باد انتقاد نگيريد، بلكه تنها احساسات خود را از حوادث و وقايع زندگي و مشكلاتي كه با آن روبرو هستيد و از آن رنج ميبريد و عذاب ميكشيد، بيان كنيد؛ چرا كه معمولاً انسانها در برابر انتقاد مستقيم، احساس حقارت و تحقير ميكنند و موضع دفاعي و يا مقابلهاي به خود ميگيرند و به جاي اين كه مشكل را درك كنند، در صدد دفاع از خود بر ميآيند و يا حالت تهاجمي به خود ميگيرند و بيشتر لجاجت ميورزند. اين را بدانيد كه بيان احساسات و عواطف قلبي خود به شوهرتان از چيزهايي كه از آن رنج ميكشيد
به نوعي انتقاد غير مستقيم تلقي ميشود.
اگر با شوهرتان اصولي و درست برخورد كنيد، وي در مقابل شما جبهه نميگيرد و با برانگيختن حس همدردي وي، به حرفهايتان بيشتر گوش فرا ميدهد و شما را درك ميكند، اسباب خشنوديتان را بيش از پيش فراهم ميآورد و سعي ميكند در اصلاح رفتار خود بكوشد.
ممكن است شوهرتان خيال كند كه برقراري ارتباط صميمانه با وي كار درستي است و يا آسيبي را متوجه او نخواهد كرد؛ در حالي كه اگر هم آسيبي متوجه شوهرتان نگردد، احتمال آسيب در آن خانم وجود دارد؛ چون ممكن است آن خانم به پختگي شوهرتان نباشد و محبت بيش از حد و ارتباط صميمانه كار دستش بدهد.
اگر با اين روش كار به جايي نبرديد در اين صورت، سعي كنيد به بهانهاي و با ترفندهاي مختلف او را به مراكز مشاورهاي و خدمات روانشناختي معتبر بكشانيد و با كمك روانشناسان، مشاوران و خانواده درمانگران با تجربه شوهرتان را متوجه برخي اشتباهات خود گردانيد و در اصلاح رفتار وي بكوشيد. گاهي براي اصلاح برخي رفتارها هيچ راهي به اندازه مراجعه حضوري و دانشافزايي توسط متخصصين مربوطه كارآيي ندارد.
موفق باشید.
@rkhanjani
🕊پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله:
الزُّهْدُ فِي اَلدُّنْيَا قَصْرُ اَلْأَمَلِ وَ شُكْرُ كُلِّ نِعْمَةٍ وَ اَلْوَرَعُ عَنْ كُلِّ مَا حَرَّمَ اَللَّهُ
زهد به دنيا ، عبارت است از: كوتاه كردن آرزو، گزاردن شكر هر نعمتى، و پرهيز از هر آنچه خداوند ، حرام كرده است.
📚تحف العقول ج1 ص58
@rkhanjani
😍😍😍⚘⚘🤲🤲🤲
———🌻⃟————
@rkhanjani
🔵 آیت الله بهجت رحمه الله علیه:
🌕 اگر ما برای تعجیل فرج دعا نکنیم یا در دعا کردن جدی نباشیم یا آثار جدیت در ما نباشد به ضرر دنیای ما هم خواهد بود چه رسد به آخرت. و از شروط استجابت دعا ، توبه از معاصی است.
———🌻⃟————
@rkhanjani