✅چندسالی هست ایمانم ضعیفترشده چکا رکنم ازخودم بد میاد.
✅علمای اخلاق برای تقویت ایمان راهکارهای زیادی ذکر کرده اند . مهم ترین آن ها عبارتند از :
اولین گام : تقویت شناخت و معرفت
اولین گام در مسیر تقویت ایمان و حرکت به سوی خدا و تقرّب و نزدیکی به او، تقویت شناخت و معرفت به خدا است.
هم چنین معرفت به انبیا و ائمه (ع) و کارگزاران خدا یعنی یعنی تقویت شناخت و اعتقاد به فرشتگان به عنوان کارگزاران خداوند در نظام هستی و نزول وحی و نبوت همه انبیا از حضرت آدم (ع) تا حضرت خاتم النّبیّین (ص) است . لازمه اعتقاد به مبدآ و وحی و انبیا اعتقاد به عالم برزخ و قیامت و حساب و کتاب، حشر و نشر و بهشت و جهنم است . بنا بر این جهت تقویت ايمان در همه جهات آن، تقویت شناخت و بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات در مورد عالم بعد از مرگ نیز ضروری است .
اگر تحقیق و تلاش انسان جهت دستیابی به معرفت و شناخت از آفاق و انفس به قصد حقیقتجویی باشد، به مقتضای آیه: «الّذین جاهدوا فینا لنهدینّهم سبلنا؛
آن ها که در راه ما (با خلوص نیت) جهاد کنند، قطعاً به راههای خود، هدایت شان خواهیم کرد» مشمول عنایت ویژه حق مطلق، قرار میگیرد. در مسیر دستیابی به معرفت و شناخت خداوند که حق مطلق است، و تقویت ایمان هدایت میشود.
گام دوم : توبه
تقویت علم و آگاهی نه تنها در ذات خویش نور هدایت و ایمان را به همراه دارد،بلکه این گونه معرفت، حقیقت و ماهیتی جز نور روشنگر و ایمان امنیت آفرین ندارد. نور معرفت و آفتاب ایمان وقتی درون دل را روشن ساخت و انسان را به حقیقت هستی و هستی آفرین آشنا نمود و انسان در آن موقعیت توانست خود را بشناسد، تحوّل درونی و انقلاب فکری و عقیدتی در او پدید میآید که اصطلاحاً به آن توبه میگویند.
البته توبه مراتب دارد. برخی ها از ترک واجبات و گناهان کبیره باید توبه کنند . توبه بعضی ها از گناهان صغیره ، تلف کردن عمر و یا خرج کردن مال در امور کم اهمیت و مانند آن است . توبه عده ای به خاطر ترک برخی مستحبات و ترک اولی ها یا ارتکاب برخی مکروهات و مانند آن است . انسان در هر مرتبه معرفتی و ایمانی قرار داشته باشد ، برای تقویت ایمانش و حرکت به مرتبه بالاتر نیازمند دو چیز است :
اول معرفت و شناخت بیش تر،
دوم توبه از برخی از غفلت ها و جهل ها و عواملی که مانع حرکت او به درجه بالاتر باشد.
جهت اطلاعات بیش تر به کتاب چهل حدیث امام خمینی و معراج السعاده مولا احمد نراقی یا کتاب علم اخلاق اسلامی که ترجمه جامع السعادات مهدی نراقی است و توسط سید جلال الدین مجتبوی ترجمه شده رجوع شود.
بنابراین،بعد از معرفت و آگاهی ، توبه اولین مرحله از مراحل سیر به سوی خدا و نزدیکی به او است. بدون توبه حقیقی ایمان حقیقی در قلب ثبات و استقرار پیدا نمیکند.
گام سوم : عمل صالح
لازمه شناخت و معرفت و توبه حقیقی ،پشیمانی و ناراحتی سوز آور و حسرت و اندوه جانکاه از تقصیرات و کوتاهی ها و قصورات گذشته ، عزم و تصمیم جدی بر انجام اعمال صالحی است که پیش تر انجام نمی داده و جبران گذشته ها است . انجام واجبات و اطاعت از اوامر الهی از مهم ترین فاکتورهایی است که باعث تقویت ایمان می شود. هر چه ایمان قوی تر شود ، عمل صالح از کمیت و کیفیت برتری برخوردار می گردد ، چنان که هر چه عمل صالح از جهت کم و کیف فزونی یابد ، بر قوت ایمان نیز افزوده می شود . پیامبر فرمود: «اصلُ الدین الوَرَع و رأسه الطاعه؛ ریشه و اساس دین و دینداری ورع و اجتناب از گناهان، و سر آن اطاعت از خداست».
ایمان بدون عمل صالح معنا ندارد.
امام صادق (ع)فرمود:«الإیمان لا یکون إلاّ بعمل؛(3) ایمان چیزی جز عمل نیست».
در حدیث دیگری که از حضرت نقل شده آمده :« ایمان آن است که طاعت خدا شود و گناهی محقق نگردد».
از حضرت آیت الله بهجت رضوان الله علیه سؤال کردند : راه رسیدن به کمال چیست، فرمودند : راه رسیدن به کمال دو چیز است ، یکی بندگی خدا و انجام واجبات ؛ دیگر اجتناب از گناه و نافرمانی او .
از استاد عارفان بالله ، مرحوم ملا حسینقلی همدانی دستور عملی برای سیر و سلوک و اصلاح نفس ( تقویت ایمان ) خواستند ، فرمود : تمام کتاب ها و آیات و روایات را که بررسی کردم ،چیزی بیش تر و بالاتر از این نیافتم که « گناه نکنیم .
🔺نماد شیطان 🔺
شیطان پرستان را به دو گروه #اصلی تقسیم می کنند:
1⃣ شیطان پرستی فلسفی
2⃣شیطان پرستی دینی
🔺شیطان پرستی #فلسفی
👈این گرایش را #منتسب به #شخصی به اسم " آنتووان شزاندر لاوی" مؤسس #کلیسای شیطان و نویسنده کتاب #انجیل شیطانی و #بنیانگذار #شیطان پرستی لاوی می دانند.
🔺و اما
👈او شیطان را #فرمانروای زمین می داند #لاوی تحت تأثیر نوشته های نیچه #فیلسوف غربی و دیگران قرار داشت و در نظرش شیطان موجودی مثبت بود در حالی که تعالیم خداجویانه کلیسا را مسخره می کرد خود را #خدای خود می داند.
🔺و اما
👈شیطان پرستی #دینی
👈در این گرایش، اول باید #یک قانون ماورای طبیعی را که در آن یک یا چند #خدا تعریف شده است و همه شیطانی هستند و یا به وسیله شیطان #شناخته می شوند
🔺 بپذیرد این #شیاطین می توانند
👈 ذهنی باشند یا از بین #الاهه های باستان #بین النهرین یا مصر انتخاب شوند کلیه فرقه های #شیطان پرستی یک اصل #مشترک دارند و آن هم در اولویت قرار دادن خود شخص است، گروه دیگر شرپرستان هستند که معروف به رواج انواع #فحشا و #ابتذال #جنسی هستند.
🔺و اما
❌علائم و سمبل ها این فرقه #منحرف
👈شیطان پرستان دارای #علائم خاصی هستند که در #مجالس خود می آورند و یا حتی بر روی لباس های آنها وجود دارد...
👈 تا با آن به دیگران #بفهمانند که عقیده و رفتار آنها #چگونه است و در مواردی افرادی ندانسته از این علائم استفاده می کنند؛ مثلاً از #لباس هایی با #علائم آنها استفاده می کنند.
🔺و اما
بعضی از #علائم و #سمبول های آنها عباتند از:
❌پنج ضلعی #وارونه یا #ستاره صبح
❌صلیب شکسته یا #چرخ خورشید
❌چشمی که به همه جا می نگرد
❌صلیب وارونه
@Khanjanidroos
ان شاءالله ازاین به بعد مطالبی در باره شیطان پرستی و فرقه های انحرافی خواهیم داشت...
با ما باشید .....
@Khanjanidroos
مرحوم پهلوانی ره:
درهرکاری همیشه باخدا معامله کن .
کاری کن که ثواب درآن باشد.
@Khanjanidroos
ذکرخداسه دسته است :
ذکرلسان،قلب،وذکرجوارحی
اول به زبانست،بعددل و بعداعضاوجوارح.استادقاضی ره:
سررشته ی دولت ای برادربکف آر
وین عمرگرامی به خسارت مسپار
یعنی همه جا،باهمه کس،درهمه حال
می دادنظریکسره توجانب یار
یعنی باهرکه میخواهی باش، در هرکجاباش،درهرشرایطی نظرت به جانب یارباشد.
ازآیت ا..کشمیری درباره اواخر عمرمرحوم قاضی ره سوال شد که چه اذکاری داشتندایشان پاسخ دادنددیگرساکت بودند.
مرحوم قوچانی ره میفرمود: همیشه ایشان درحالت حضور دائم بودند.
یکی ازبزرگترین لطف الهی، حب ایمان دردل است.
@Khanjanidroos
ابتلائات الهی،متناسب با گرفتاریهای مومن هستند،خدای متعال کسی راکه بایدبیمار شود،دچاربیماری وکسی که باید فقیرشود،به فقردچارمیکند.
انسان گاهی درمحاسبه های خودتصورمی کند،همه ی استاندارهارادارد،تصورمیکند عجب ندارد،تعلق به دنیادراو نیست،گاهی نقص خودرامی فهمدامانمی تواندآن رادرمان کند. بلای الهی هم عیوب رانشان می دهدوهم آن رارفع می کند.
امام سجادع:حمدبادتورابه سبب آن مایه ازتندرستی که دارم وبه سبب بیماری که درمن پدید آوردی ...
مومن درسلامتی توفیق عبادت داردامادربیماری خداوند عبادتهایی رابرای اوثبت میکند که قابل تصورنیست.علاوه براین خداوندبااین بلاهانه تنهاخطاهای مومن رامحومیکند،بلکه آنهارابه حسنات تبدیل میکند.
بلاهاچندگونه اند.گاهی بلاها، کفاره ی گناهان هستندکه معمولادرافرادمعمولی مصداق دارد.درروایت است که پای یکی ازاصحاب هنگام ملاقات باامیر المومنین ع به چارچوب درخورد وبه زمین افتادگفت مگرچه کرده بودم ؟حضرت فرمودند چرابسم ا..نگفتی وباغفلت ازخدا واردشدى؟
بلابرای اولیاخداباعث ترفیع درجه است.مانندبلایی که برای سیدالشهداع پیش آمد،این بلاها برای مومن رحمت وابزارسیرو سلوک است،امابرای کافرتماما عقوبت محسوب میشود.
ظرفیت بلاهانیزمتفاوت است.
بعضی ازبلاهافقط صاحب بلارا نجات میدهد،امابعضی برای صاحب بلا"ضیافت"وبرای دیگران "عامل نجات" است.
بعضی انسانهاظرفیت تهذیب تاریخی دارند.
درکافی آمده است:فیمایدفع ا.. بالمومن "یعنی گاهی صبریک مومن عامل نجات یک قوم میشود.
توجه به بلای اولیای خداسه چیز رادرانسان ایجادمیکند:
-حمدبرفعل خداورسیدن به درک زیبایی حق
-تولی به ولایت اولیای خدا
-ودرنهایت تبری ازولایت اولیای طاغوت
@Khanjanidroos
نقص يا کمبود
زيبايے در چهره يک فرد را
اخلاق خوب تکميل ميکند
اماکمبود يا نبود اخلاق را
هيچ چهره ے زيبايے
نمےتواندتکميل کند
پايه و بناے شخصيت انسان ها
بر کردارشان ميباشد
@Khanjanidroos
وقـتی گلی شکـوفه نمـی دهـد❗️
#گل را عـوض نـمی کننـد❗️ بلکه
شرایط رشـد او را فـراهـم می
سازند.
اگر موفق نشدی، هدفت
را #تغییر نده ، مسیـر حرکتت
راعوض کن و تلاشت را بیشتر
کـن
@Khanjanidroos
🍃🌳🌳🌳🌳🌳
در ساعات آخر ماه رجب با تمام لطافتها و قشنگیهایش هستیم. ماهی که خدای متعال به دوستان و عباد خود عنایات بزرگی میکند. خوشا به حال کسانی که بهرههای خوبی از این ماه بردند.
ان شاءالله آن دوره سازندگی که قرار بود ماه رجب روی یک انسان مؤمن داشته باشد، روی همۀ ما ایجاد کرده باشد.
و این مرحلۀ تخلیه و تهی شدن از آنچه غیرخدایی است را به برکت امیرالمؤمنین علی علیه السّلام در ماه رجب طی کرده باشیم.
کعبه دلمان به ید ولایت علوی از بتها خالی شده باشد و جز محبّت خدا و خوبان خدا هیچ محبت و عشقی باقی نگذاشته باشد.
امیدواریم اگر ته ماندهای هم باقی مانده باشد در این لحظههای آخر ماه رجب به برکت امیرالمؤمنین علیه السّلام، دلها را از نجاست محبّت دنیا خالی و پاک کند، مصفّا و مطهّر کند.
.
انشاءالله وارد ماه شعبان که میشویم با قلبی تهی از همه زشتیها وارد شویم.
ماه رجب اگر ماه #تخلیه_و_تطهیر است، ماه شعبان ماه #تهذیب است، ماه تزئین است. ماه حلی بستن و #ماه_تحلیه است. ماه زیور بستن کعبه دل است.
کعبهای که از بتها خالی شد باید با گلاب ناب شستشو داد تا عِطر گل محمدی در فضای این دل بپیچد.
اخلاق پیامبر اکرم روح و جان انسان را معطّر کند و این عِطر همۀ وجود انسان را در بر گیرد.
اميدواريم قلب ما در ماه شعبان به نور جمال پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم و به عِطر اخلاقیات و روحیات پاک ایشان منوّر و معطّر شود، انشاءالله.
استاد مهدی طیّب
@Khanjanidroos
🔻 اگر کسی از رجبيون شد، حالا از باب اميرالمومنين(ع) وارد خانه نبي اکرم(ص) و ماه شعبان ميشود.
🔹 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«در روایات آمده است که ماه رجب ماه امیرالمؤمنین(ع) است، ماه شعبان ماه نبی اکرم(ص) است و ماه رمضان هم ماه خداست. این تقسیم برای این است که ما برای ورود به وادی نبی اکرم(ص)، باید از وادی ولایت امیرالمؤمنین(ع) گذر کنیم (فرمودند: أَنَا مَدِينَةُ الْعِلْمِ وَ عَلِيٌ بَابُهَا، فَمَنْ أَرَادَ الْجَنَّةَ فَلْيَأْتِهَا مِنْ بَابِهَا).
رزق آخر ماه رجب يك چيز بيشتر نيست و رجبيون يك عده بيشتر نيستند. گاهي ما خيلي مسئله را پخش ميکنيم و لذا پيدا کردن حل مسئله مشکل ميشود! رجببون کساني هستند که رزقشان در ماه رجب محبت اميرالمومنين(ع) است (حبه ايمان و بغضه کفر). اگر کسي در اين ماه رجب يك تجلي از اميرالمومنين به قلبش بشود و يك محبتي از اميرالمومنين در قلبش بيايد، آن شخص جزء رجبيون ميشود، يعني به اندازهاي که رزق محبت اميرالمومنين در ماه رجب دريافت کرده باشد.
اگر از رجبيون شد حالا از باب اميرالمومنين وارد خانه نبي اکرم(ص) و ماه شعبان ميشود. ماه شعبان به احترام نبي اکرم(ص) پوشيده از رحمت و رضوان است (حففته منک بالرحمة و الرضوان). هر كه وارد آن ماه شد وارد رضوان الله ميشود؛ ولي از مدخل اميرالمومنين(ع) است.»
@Khanjanidroos
همیشه بگو:
وأُفَوِّضُ أَمْرِی إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّـهَ بَصِیرٌ بِالْعِبَادِ
کارم را به خدا میسپارم
خداوند بینای به بندگان است
@Khanjanidroos
ماه شعبان ماه شفاعت نبي اكرم(ص) است كه با عبادت نبي اكرم(ص) درهاي خاصي باز مي شود؛
«وَ هَذَا شَهْرُ نَبِيكَ سَيدِ رُسُلِكَ شَعْبَان الَّذِي حَفَفْتَهُ مِنْكَ بِالرَّحْمَةِ وَ الرِّضْوَان». يك شعبه اي از حقيقت در اين ماه نازل مي شود.
خداي متعال اين ماه را به احترام نبي اكرم(ص) در پوشش مقام رضوان قرار داده است. شما بالاتر از مقام رضوان در عالم مقامي نداريد.
سلوك تا مقام رضوان كه بالاترين مقامي است كه عبد مي تواند به آن برسد و در آنجا رضوان الهي و رضاي خداي متعال را از خودش و محبت خداي متعال را به خودش مي چشد.
اين مقام، مقامي است كه بايد بالا برويم و به آن برسيم. سير ما بايد تا مقام رضوان باشد. اين سير در مقام رضوان هم با نبي اكرم(ص) و اهل بيت(ع) است؛ يعني آخرين مقام توحيدي و اگر كسي سالك شود، به تعبيري با پاي حضرت بايد اين وادي توحيد را تا مقام رضوان طي کند».
@khanjanidroos
حلول ماه شعبان ماه پیامبر رحمت و مهربانی بر همه دوستداران و محبینش مبارک باد
@khanjanidroos