💢دشمنی پدر خداناباوری (آتئیست) با اسلام
❗️ریچارد داوکینز که لقب پدر #خداناباوران را یدک میکشد، اسلام را بزرگترین خطر جهان میداند و معتقد است، اسلام، یکی از بزرگترین نیروهای اهریمنی جهان است! داوکینز، از برزگترین طرفداران «سلمان رشدی» محسوب میشود و هیچ اطلاعیهای در حمایت از این نویسنده و محکومیت حکم ارتداد او صادر نشده، مگر آنکه داوکینز زیر آن را امضا کردهاست.
✔️البته واکنش جهان اسلام و پاسخهای حکیمانه و مستدل اندیشمندان مسلمان چون آیتالله «جعفر سبحانی» به مبانی فکری ملحدانه این نویسنده در چند دهه اخیر، سبب شده تا خداناباورانی چون #داوکینز با احتیاط بیشتری درباره #اسلام و پیامبر اکرم صلیالله علیه وآله وسلم صحبت کنند و بنویسند اما به هر حال، رگههایی از مخالفت با این دین در آثار او به چشم میخورد.
@Khanjanidroos
#نقد_حلقه
⚠️ یکی از انحرافات مطرح شده در اموزه های عرفان حلقه این است که فرد بدون نیاز به دین می تواند به موارد زیر دست یابد: ‼️
۱_ 👈دریافت ماورائی
۲_ 👈دریافت اگاهی
۳_ 👈 کمال پذیری
۴_👈قرارگرفتن در صراط مستقیم
۵_ 👈استفاده از حلقه های رحمانی
@Khanjanidroos
✅خواستم بپرسم من يکبار ازدواج کردم جداشدم اگربايک پسرمومن ازدواج کنم بعدها به مشکل برنميخورم درظمن خودم هم محجبه هستم
✅تور ماهی گیری ، شبکه های است که از پیوند و گره خوردن نخ یا سیم هایی به همدیگر به وجود می آیند. تور وقتی تور است که پیوندش از هر جهت با قسمت های مختلف برقرار باشد. افراد جامعه هر کدام مانند این تور هستند و با اقوام و والدین خود گره خورده است. بنابراین شما ممکن است در عالم ذهن خود را جدای از خانواده تصور کنید و بگویید کاری به آنها ندارم ولی خانواده ها با هم کار دارند.
در عرف ما ازدواج با یک خانم بیوه برای اغلب مادران که سال ها منتظر داماد شدن فرزندشان بوده اند پذیرفتنی نیست. اگر چنین ازدواجی اتفاق بیفتد این عروس تازه وارد است که مورد تحریم عاطفی خانواده داماد قرار می گیرد و به او مستقیم یا غیرمستقیم برچسب های مختلفی می زنند. و او را فریب کار یا فردی در نظر می گیرند که فرزندشان را چیز خور کرده یا او را سحر کرده است. این عروس با این نگاهی که خانواده به او می کنند هر چند که نازک نارنجی نباشد بالاخره یک جایی صبرش لبریز می شود و از خانواده شوهر فاصله می گیرید و آنها را به شیوه های مختلف تلاش می کند به حریم خصوصی خود راه ندهد و اینجاست که بیشترین فشار بر داماد بینوا وارد می شود. چون هم می خواهد خانواده را داشته باشد و هم می خواهد همسرش را داشته باشد.
انگیزه های نادرست
انگیزهایی مثل رشد معنوی، پول دار شدن، و ترحم و...انگیزه های است که نمی توان روی آنها حساب باز کرد ساختمان ازدواج نیاز به فنداسیون وپی هایی دارد که ضد زلزله باشد تجارب نشان می دهد که این انگیزها عمیق نیست و افراد را نمی توانند در کنار هم قرار دهد.
تناسب ها
تناسب ها عامل انسجام است. هرچه تناسب رعایت نشود احتمال ریزش دیوارهای خانواده بیشتر وجود دارد. فردی که تجربه ازدواج را دارد خود را بسیار با تجربه تر از شوهرش می داند و همین امر ممکن است سبب شود که اقتدار و مدیریت مرد را نپذیرید به خصوص که اگر سنش هم بالا باشد.
شنا بر خلاف جهت آب
ازدواج پسر مجرد با یک خانم بیوه در فرهنگ ما مانند شنا برخلاف جهت آب است. یعنی چون در جامعه این امر متداول نیست فرد همیشه احساس فشار می کند و گاهی از نگاه های غیر مستقیم و مستقیم اطرافیان در فشار است و همین امر می تواند به طور غیر مستقیم سبب چالش ها، بهانه گیری ها و...شود.
باید بسیار مراقب بود که با حس ترحم سبب سنگدلی نسبت به یک خانم نشوید.
بنابراین در کل چنین ازدواج هایی به احتمال زیاد پر چالش خواهد بود. اگر فردی بخواهد به هر دلیلی چنین ازدواجی کند لازم است حتما زیر نظر مشاور ازدواج باشند. نیز جلسله ای نیز مادر و پدر داماد هم در مشاوره حاضر شوند.
نیز توصیه می شود در ازدواج عجله نشود تا زوج همدیگر (خصوصیات اخلاقی و شخصیتی و....) بشناسند.
🌺
☘🌺@Khanjanidroos
🌺☘
✅پرسش:
خواستگاري دارم که بسيار سماجت ميکند وقتي ميگويم الان شرايط ازدواج ندارم توهين ميکند وتهمت ميزند من افسردگي دارم در اين مدت افسردگي من سر اين موضوع تشديد شده شما را به خدا آيا اين رفتار درست است؟من با او چکار کنم؟
✅بزرگوار! از قديم گفته اند سالي كه نكوست از بهارش پيداست. بسياري از افرادي كه هنگام خواستگاري و ايام نامزدي براي هم شعر و سخنان گل و بلبل دار مي گويند بعد از دو روز زندگي با هم هزار مشكل دارند و دنبال طلاق هستند. حساب فردي كه از ابتدا با توهين و تهمت وزور وارد مي شود مشخص است. از ايشان بخواهيدبراي خواستگاري از راهش يعني خانواده وارد شود و با خانواده گفتگو كند براي بررسي او تنهايي اقدام نكنيد و حتما تحقيق و بررسي مختلف و مشاوره ازدواج داشته باشيد
براي ازدواج موفق كتاب هاي زيادي نوشته شده است حتما بررسي كنيد و مشاوره بگيريد. خودشناسي و سلامت روان نسبي شرط اول ازدواج موفق است
درباره افسردگي خود توضيحي نداده ايد ولي اگرخواب خوبي نداريد، دو هفته گذشته زياد گريه كرده ايد و خلقتان تنگ است و راحت نمي توانيد به موضوعات خنده داري كه ديگران مي خندند يا برايشان نشاط آور است بخنديد و شاد باشيد و اگر فكرهاي منفي زيادي به ذهنتان مي آيد و تكرار مي شود و خوراك تان خيلي كم يا زياد شده است با روان پزشك حاذقي مشورت كنيد.
البته براي تسريع در بهبودي تمرينات خودياري زير مهم است:
-پياده روي و ورزش هاي هوازي
- تقويت حس شوخ طبعي
- انجام فعاليت هاي نشاط آور و مورد رغبتتان
- ديدن فيلم هاي كمدي و خنده دار
- ارتباط با اقوام و دوستان همدل و با نشاط و معنوي،
- دوري از خلوت و خيالپردازي و حضور در جمع خانواده،
- توجه گرداني ذهن از افكار منفي با فعاليت هاي متنوع فكري و عملي
- استفاده از دمنوش هاي آرام بخش
- ماساژ بدن با روغن خوشبو و ماساژ بدن بعد از حمام با حوله به طور ملايم
- تمرين شوخ طبعي و طنز آميز كردن مشكلات
- تقويت ارتباط خود با خدا و اوليا او و فرشتگانش
- استفاده از نور آفتاب و ميوه هاي مختلف
- اصلاح خودگويي هاي منفي با خودگويي هاي مثبت و سازنده،
🌺
☘🌺@Khanjanidroos
🌺☘
✅دختر بنده وارد 16 سالگي شده و خواستگاري خوب دارد،
چه ملاکهايي نشان دهنده آمادگي يک دختر براي ازدواج است
پاسخ لطفا بر اساس نظرات اسلامي باشد
✅انچه که از روایات و اموزه های دینی استفاده می شود تعجیل در ازدواج است، اما سن دقیق و خاصی بیان نشده است. شاید یکی از علتها این باشد که تشخیص ان بر عهده خود فرد و ولی او گذاشته شده است. زیرا در امر ازدواج علاوه بر بلوغ جنسی، رشد و بلوغ در ابعاد اجتماعی، عقلی و...نیز ضروری است. بنابراین در صورتی که فردی از آمادگیهای لازم روانی برای ازدواج برخوردار نباشد، یا توانایی لازم را برای تجربه همسری، مادری و...نداشته باشد نمی تواند انتظار ازدواج موفقی را داشته باشد.
با لحاظ پیچیدگیهای عصر حاضر و تاخیر در اماده شدن افراد برای پذیرش مسولیت سنگین همسری، مادری یا پدری و... ازدواج در سن پائین می تواند اسیب زا باشد.
اما اینکه دختر خانم شما این امادگی ها را دارد، متاسفانه ما قادر به تشخیص نیستیم و این تشخیص بر عهده شما والدین محترم است.
اما برخی نشانه ها می تواند شما را در این تشخیص کمک کند؛
_ ایا ایشان شناخت دقیقی از خود، توقعات و هیجانات خویش دارد یا خیر؟
_ تعریف وی از ازدواج چیست؟ هدفش کدام است؟
_ به اندازه کافی مسولیت پذیر هستند یا خیر؟ عهده دار کارهای خود هستند یا نه؟
_ ذهن وی درگیر ازدواج شده است و به این موضوع به اندازه کافی فکر کرده اند یا نه؟
_ ایا نگاه وی به ازدواج و مسولیتهای آن واقع بینانه است؟ با برخی محدودیتهای ان اشنا هستند؟
_ ایا برای انتخاب همسر از ملاکهای منطقی برخوردار هستند؟
_ ار مهارتهای زنانه برای مدیریت منزل و مهارتهای اجتماعی برای تعامل صحیح با همسر و خانواده همسر برخوردار هستند؟
و...
@Khanjanidroos
✅من از گناهي توبه کرده ام ولي انجام ان گناه را دوست دارم ولي به خواطر گناهش انجام نميدم يا توبه من پذيرفته نيست
✅اینکه لذت یک گناه برای مومن وسوسه انگیز باشد مانع قبولی توبه از آن نمی شود. آن چیزی که توبه را می شکند ارتکاب مجدد آن گناه و یا تصمیم بر ارتکاب مجدد است. بنابراین اینکه هنوز به گناه علاقه دارید به خاطر نفس اماره و غرائز شماست و تا وقتی که بر عقل و ایمان شما غلبه نکند اشکالی ندارد. اما باید تلاش کنید به مرحله ای برسید که تنفر از گناه همه وجود شما را بگیرد همانطوری که انبیا و اولیا نسبت به گناه چنین احساسی را داشتند که حاصل معرفت عمیق آنها به زشتی گناه بود.
امیرالمومنین علیه السلام در ضمن روایتی یکی از مراحل توبه را این گونه معرفی میکند: به نفس خود تلخی طاعت را بچشاند، همانطوری که لذت گناه را چشانده بود. بنابراین به توبه اکتفا نکنید و سعی کنید اعمال صالح انجام دهید تا از گناه و لذت آن فاصله بگیرید.
موفق باشید.
🌺
☘🌺@Khanjanidroos
🌺☘🌺
🔴🔴صدای پدر و مادر مزاحم است
🔸هرچه در میان مباحث مکتوب فرقه منحرف و عرفان بدلی و جعلی اوشو بیشتر سیر کنیم به سبک مغز بودن اوشو، انحراف، سخیف و بی مبنا بودن گفته های او بیشتر پی می بریم.
🔸این پیرمرد پر ادعا به مبحثی که به هیچ عنوان قابل استناد و پیمایش نیست به عنوان راه هدایت و سعادت اشاره نموده و از مقلدان و پیروان خود می خواهد فقط به ندای درون و صدای قلبشان توجه کنند.
🔸او می گوید: همیشه در زندگی به شما گفته شده است که به حرف بزرگترها، به حرف پدر و مادر گوش بدهید ولی تا به حال کسی به شما نگفته است که به ندای قلب و دل خودتان گوش بدهید.
🔸در واقع آنچه از صدای واقعیتان به گوش می رسد فقط ناله ضعیفی است که در لابلای صداهای اطرافیانتان گم شده است. برای شنیدن صدای خودتان باید اول از شر این صدای مزاحم خلاص شوید. در این دنیا مردمی که در سعادت و رحمت زندگی کردند کسانی بودند که به صدای واقعی درونشان توجه کردند و با این صدا حرف زدند!!
🔸به مقوله ندای درون و صدای قلب که حربه و دروغی برای دوری از منطق و عقل است در گذشته پرداخته و در آینده بیشتر خواهیم پرداخت اما همانطور که دیدید اوشو که خود فراری از پدر و مادر بوده و بی پدر و مادر بزرگ شده است دیگران را هم ترغیب می کند که به صحبت های والدین خود توجه نکنید و صوت و صحبت آنان را برای انسان مزاحم می داند!!!
🔸اوشو این منحرف در لباس عرفان تقلبی پا را از این فراتر گزارده و ادعا می کند که در این دنیا مردمی در سعادت و رحمت زندگی کردند که به صدای واقعی درونشان توجه کردند!!! ادعایی که کذب بودن آن از روشنایی خورشید هم واضح تر است و اثبات آن برای اوشو و پیروان این انحراف ناممکن...
@Khanjanidroos
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا ازدواج با شوهر #نمازخوان؟؟
#استاد_پناهیان
👌👌 تصمیم عجولانه برای ازدواج ممنوع
اگر حتی در یکی از شرایط زیر قرار دارید، در مورد ازدواج احتیاط کنید
⛔️ شیفتگی و دلدادگی بیش از حد
⛔️ تن دادن به ازدواج برای راضی کردن دیگران
⛔️ ازدواج پیش از کسب شناخت
⛔️ آماده نبودن برای تعهد طولانیمدت
⛔️ عدم تناسب در اعتقادات دینی
⛔️ نارضایتی والدین هر یک از طرفین
⛔️ انتخاب کسی که نیازمند تغییر است
⛔️ تن دادن به ازدواجی جدید درحالیکه زخم ازدواج پیشین بهبود نیافته
⛔️ انکار یا نادیده گرفتن شواهدی دال بر ویژگیهای نامناسب رفتاری و شخصیتی طرف مقابل
@Khanjanidroos
منظور از سبک شمردن نماز چیست؟
✅امام جعفر صادق (علیه السلام) در تفسیر آیات فَوَيْلٌ لِلْمُصَلِّينَ ؛ الَّذِينَ هُمْ عَنْ صَلَاتِهِمْ سَاهُونَ ؛ پس وای بر نمازگزاران ؛ که از نمازشان غافل و نسبت به آن سهل انگارند۱ میفرمایند: تاخیر الصّلاه عن اوّل وقتها لغیر عذرٍ؛ منظور تاخیر انداختن نماز از اول وقتش بدون عذر است.۲
در این رابطه توجه به چند نکته لازم است:
۱. اهمیت دادن به چیزی، یک امر روشن و واضح است و کسی نمی تواند بگوید من نمیدانم اهمیت دادن به چه معناست.
۲. عذر هم یک معنای عرفی و عام دارد که کاملا مشخص است. یعنی کاری که به طور معمول مانع از ادای نماز در اول وقت می شود.
۳. گاهی اوقات عذری که انسان برای خودش پیدا می کند، ممکن است عرفاً قابل قبول باشد، اما خودش در اعماق قلبش می داند که می توانست به نحوی این عذر را برطرف کرده و نمازش را اول وقت بخواند. یعنی اگر به اندازه کافی اهمیت قائل می شد، به هرحال چند دقیقه ای وقت برای نماز اول وقت پیدا می کرد، کما اینکه اگر در همان زمان کار دیگری که برایش ارزش و اهمیت زیادی دارد پیش بیاید (مثلا تماس تلفنی از جانب یک شخص مهم)، حتما در انجامش تاخیر نخواهد کرد.
۴. هر کسی به خودش بیش از همه واقف است و می داند قلباً چقدر برای نمازش ارزش و اهمیت قائل است.
۵. قاعدتا چیزی که انسان باید نسبت به آن پاسخگو باشد، اعمال حقیقی و نیت قلبی اوست، نه چیزی که در ظاهر عیان است.
اما در مورد اهمیت نماز، در بسیاری از آیات قرآن و روایات اهل بیت (علیهم السلام)، مهمترین مسأله (پس از شناخت خداوند و ایمان به او) برپا داشتن نماز شمرده شده است.3 در حقیقت، با اینکه شرع مقدس، شامل اوامر و نواهی زیادی ست و انسان برای رستگاری باید نسبت به تمامی آنها کوشا و مراقب باشد، اما نماز مانند نخ تسبیحی ست که تمام این افعال را در کنار هم قرار داده و باعث می شود که تسبیح (دین) کامل شده و معنای حقیقی پیدا کند. درست است که اگر هر کدام از مهره های تسبیح نباشند، تسبیح ناقص است؛ اما اگر نخ تسبیح نباشد، اصولا تسبیحی شکل نگرفته که بتوان راجع به نقص یا کامل بودن آن صحبت کرد.
البته همانطور که قبلا هم عرض شد، این بدان معنا نیست که اگر کسی یک روز نمازش تاخیر افتاد، پس اهل آتش است؛ بلکه باید این توجه و این اهمیت خاص برای نماز، در قلب و روح انسان شکل گرفته و آن را باور داشته باشد.
وقتی باور پیدا شد، انسان در هر حالی که باشد، نماز را در اول وقت به پا می دارد، مگر اینکه حقیقتا عذری داشته باشد که نتواند. معنای عذر داشتن هم کاملا بستگی به افراد و شرایط و موقعیت آنها دارد و برای هر کسی مشخص است. هر کسی در اعماق وجودش می تواند بفهمد که آیا الان می تواند چند دقیقه ای برای نماز کارش را تعطیل کند، یا نه.
مسئله اهم و مهم کردن هم همیشه و در تمام مسائل دینی و عقلی، جایگاه خاص خودش را دارد. برای مثال بدیهی ست که نجات جان یک انسان بر نماز اول وقت اولویت دارد یا حتی گاهی واجب است. تشخیص وظیفه در موقعیت، یکی از مهمترین مسائلی ست که اگر انسان بتواند در آن دقت کرده و بر اساس آن عمل کند، قطعا به سعادت و کمال او منتهی خواهد شد.
@Khanjanidroos
✅فک مي کنم تنهام.همه رو مي بينم يه کسي دارن که مياد پيششون باهاشون حرف مي زنن ولي دوستاي من پيشم نميان مگه کاري داشته باشن.البته اخلاق من به قول خودشون پچگانه هس و زياد حرف مي زنم.ميخوام اين رفتترامو ترک کنم و هم دوست هاي خوب و بيشتر پيدا کنم ولي نمي شه.يکمم خجالت مي کشم برم و با کسي که نمي شناسمش حرف بزنم تا دوست شم ولي با دوستام خيلي هم خوبم????
✅نياز شما به برقراري ارتباط دوستانه با دوستانتان کاملا طبيعي و بر اساس نيازهاي غريزي انسان است. بنابراين کملطفيهاي آنان در قبال محبتهاي شما بسيار آزاردهنده بوده و طبيعي است که شما از اين حالت احساس ناراحتی و تنهایی کنید.
خداي تعالي به دوستي ميان بندگان، بسيار اهتمام دارد و براي اين دوستي قاعدهها و سنتهاي بسياري، وضع كرده است. وقتي روابط انسانها با يكديگر بر اساس الفت و محبت باشد بسياري از گرفتاريها زايل ميشود و هر چه اين دوستي و محبت زياد باشند باعث اتحاد و رفع دوگانگي و اختلاف ميشود.
انسان بي دوست تنهاست و احساس تنهايي براي انسان مثل محروميت گل از آب است. براي نشاط ما بايد دوستاني داشته باشيم. اگر دوستان شما بد هستند يا به اعتماد به نفس شما ضربه مي زنند، تلاش كنيد با توسعه مهارت هاي ارتباطي و از مكان هاي فرهنگي و مسجد دوست خوب گزينش كنيد. البته دوستي مراحلي دارد. در ابتدا با افراد ارتباط نيك داشته باشيد ولي اعتماد را بگذاريد براي وقتي كه خوب خوب شناختيد و امتحاناتشان را پس دادند. البته مشکل پرحرفی تان را باید به تدریج بر طرف نمایید و اجازه ندهید این مشکل مانع ارتباطی ایجاد کند.
در خصوص پيدا کردن دوست و تقويت روابط اجتماعي توصيه ميکنيم:
1. سعي کنيد روابط اجتماعي خود را با ديگران تقويت کنيد و با صفاتي که عرض شد دوستان خوبي انتخاب کنيد. براي اين کار در وهله اول بايد اعتماد به نفس خود را افزايش دهيد.
2. دوست انسان اگر طرف مقابل را فردي بزرگوار بداند در برخوردهايش بزرگوارانه برخورد ميكند و حاضر به تحقير دوست خود نيست و ارزش او را در همه حال حفظ ميکند. اما دوستاني چون دوستان شما از اين وضعيت فاصله گرفته و شما را تنها می گذارند.؛ در حالي که احساس ارزشمندي يا عزت نفس نياز فطري انسان است و در همه حال بايد حفظ شود.
3. گاهي دوستي ها بر اساس شناخت همه جانبه و پايه هاي ديني و معنوي است. در اين دوستيها توجه و تمركز به سيرتها (نه صورت) و صفات نيك و اتحاد در دينداري و باورها سبب مي شود كه دو نفر به هم پيوند عاطفي بخورند. اين افراد به جهت دوستي پرفايده اي كه دين بر آنها طرح ريزي كرده از وفاداري، رازداري، مهرورزي، همدلي و همدردي، ايثار، تعاون و... برخوردار ميشوند. حمايت و زيارت و ديدار از همديگر را وظيفه ديني خود مي دانند. اين دوستيها پايدار است چون شالوده آن كه دين است با ثبات است. طبق روايات، مؤمن با ديدار برادر مؤمنش تسكين مي يابد و آرام ميگيرد. اما اگر دوستي به شكل ناهنجار باشد، سازمان رواني فرد را به هم ريخته و بر غذا خوردن، خواب، روابط اجتماعي، خويشتنداري و مديريت هيجاني و ذهني اثر ميگذارد.
4. هرچند برخوردار نبودن از دوست و تنها زندگى كردن، علاوه بر مشكلات دنيوى، خسارتها و ناگوارىهايى را در سراى ديگر به دنبال دارد، اما هرگز نبايد فراموش كرد كه دوستى با افراد ناشايست و همنشينى با گناهكاران و افراد ناباب، به مراتب از نداشتن دوست زيان بارتر است. همواره توجه داشته باشید که داشتن یک دوست خوب بهتر از داشتن چنین دوست متوسط یا بد است.
پس سعي کنيد دوستان خوب را شناسايي و انتخاب نماييد.
براي كسب مهارت هاي دوستي دو كتاب زير را با دقت و به تدريج بخوانيد:
1- رفاقت و دوستي از ديدگاه قرآن و روايات، محمد بيستوني، نشر بيان جوان، تهران
2- دوستي در قرآن و حديث محمدي ري شهري؛ همکار محمد تقديري؛ ترجمه حسن اسلامي، نشر دارالحديث، قم.
@Khanjanidroos
4_5875484783840067941.mp3
1.27M
🌿جهت دهی به خواسته ها ......
استاد علی صفایی حائری
✅ يك محقق هنگامى به حق مىرسد كه...
استاد علی صفایی ره
كسى كه مىخواهد راه را بيابد و به حقيقتى برسد، تنها اين برايش كافى نيست كه تفكراتى داشته باشد؛ گرچه تفكر زيربناى تربيت و عامل رشد است. ما مىبينيم چه بسيارند كسانى كه با تفكراتى وسيع، نه تنها به حق نرسيدهاند،بلكه يا مأيوس شدهاند و ماندهاند و يا منحرف گرديده و رفتهاند. و اين هر دو دسته، كم نيستند و مشخص هم هستند.
كسى كه مىخواهد به مقصد برسد بايد هم راه برود و هم از راه برود و در راه شروع كند؛ وگرنه رفتنِ تنها،بدون نتيجه است.
يك محقق هنگامى به حق مىرسد كه تحقيق صحيحى را شروع كرده باشد و روش صحيحى را به كار گرفته باشد. و اين است كه بايد محقق قبل از هر چيز خود را از كشش هر عقيده و هر مكتب آزاد كند.
فكر انسان همانند يك قطبنما مىتواند راه را روشن و مشخص كند، به شرط اينكه يك قطبنما تحت تأثير كششها و جاذبهها قرار نگرفته باشد.
#مسئولیت_وسازندگی ج۱ ص۷۳
@Khanjanidroos
✅ معنای #صلوات
استاد علی صفایی ره
كسى كه بهرههايى از كسى گرفته و محبتهايى از او ديده، اگر بخواهد در برابر آن محبتها چيزى بدهد و چيزى هم ندارد كه در خور او باشد چون هر آنچه را هم كه دارد از خود اوست به كس ديگرى رو مىآورد كه بزرگ تر و برتر و از او به ما نزديك تر است، از او مىخواهد كه تو پاداش او و بهرۀ او - رسول - را بده؛ چون او به من محبت كرده، تو بر او درود بفرست و به او پاداش بده و او را سرشار كن تا اينها او را از وسعتها و درودها و رحمتها انباشته كند. «صَلِّ عَلَيْهِ صَلاةً ناميةً زاكِيةً تَرْفَعُ بِهَا دَرَجَتَه ١» ، تا او به مقامات و مراحلى كه بالاترين مقامات و مراحل است برسد؛ چون راه كه محدود نيست، بىنهايت راه در پيش است. اين است كه تو از رسولى كه سرشار شده و بهره گرفتهاى، بر او درود مىفرستى تا پاداشى باشد در برابر محبتهاى او: «اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ».
@Khanjanidroos
ضرورت نهی از منکر در جامعه برای حفظ عفاف از دیدگاه شهید بهشتی(ره)
برپایه تعالیمی که از اسلام میشناسیم انسان آزاد است. حتّی آزادست که خدا را اطاعت نکند و یا اطاعت کند، امّا در جامعه که در مرآ و منظر هزاران نفر دیگریم، آنجا دیگر محیط اجتماعیست. در آن محیط، گستاخی من در گناه، اگر آن نوجوان عزیز را بلغزاند و او را به گناه بکشاند، من به او خیانت کردهام و اسلام آزادی در خیانت را آزادی نمیداند، ضدّ آزادی میداند.
بنابراین در حدّ مسائل شرعی و رفتارهای فردی افراد تا با خودشان هستند، کاری با آنها نداریم، امّا اگر در جامعه کار خلافی انجام دهند، همه مسلمانان اعتراض میکنند و بسیار کار خوبی میکنند.
مثلاً نگاه میکنند اگر از خط ممتد عبور میکند همه اعتراض میکنند، اگر این آدم در کوچه و خیابان چشمش دنبال ناموس مردم باشد به او بیشتر از همه اعتراض میکنند. چطور از خطوط راهنمائی عبور میکنند و خلاف انجام میدهند اعتراض میخواهد اما خط عفاف و پاکدامنی را شکستن، اعتراض نمیخواهد؟
اینجا جامعه اسلامیست، همانطور که نظم عبور و مرور محترمست، عفّت و پاکدامنی هزاربار از آن محترمتر است. نمیتوان گفت که خط راهنمائی یک چیز اجتماعی و عفّت و پاک چشمی فردی است.
اینجاست که اسلامِ ما از اسلام دیگران جدا میشود. اینجاست که ما میگوئیم انقلاب اسلامی یعنی انقلابی که به این ارزشها اهمّیت فراوان بدهد.
جامعه باید پالوده شود و محیطش محیطی باشد پاک از مظاهر گناه و هرگز نمیتوان به کسی گفت که چرا نهی از منکر میکنی، نهی از منکر شعار اسلامست.
@Khanjanidroos
#شهید_بهشتی: #آزادی یعنی آزاد شدن از هوا و هوس
💠آزادی از دیدگاه #اسلام عزیز ما در درجه اول آزادشدن انسان از بندگی است. آیا نگریستهای به آن انسانی که هوی و هوسش و تمایلاتش را میپرستد؟ هوس کیش است، هواپرست است و با اینکه خیلی عالِم است و دارای گنجینه معلومات، اما خدا او را گمراه کرده است؟
💠آزادی آن است که انسان در برابر حاکمیت هوی و هوسها و تمایلات درونی گوناگونش، بر انتخاب و رفتارش آزاد بماند و آزادیش را حفظ کند و این شهیدان عزیز ما چنیناند. اینها خودشان را در برابر بسیاری از هوسها آزاد کردند و تا آزاد نشوند، بدین راه قدم نمینهند، این است که آن آزادی که باید نظام حکومت اسلامی به زن و مرد و پیر و جوان و کارگر و کشاورز، تهرانی، روستایی، پیشهور، دانشجو، فرهنگی، دانشگاهی، روحانی، و کارمند و همه قشرهای ما بدهد.
💠تا ما در خط تسلط بر هواها حرکت نکنیم به این آزادی نمیرسیم و محیط اجتماعی تاثیر به سزائی دارد در اینکه درون من و شماها رشد کند یا ذکر خدا رشد کند.
@Khanjanidroos