🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁
#والد_هلکوپتری
#والد_محافظتی
#والد_بادیگاردی
❌"پدر و مادر باشید نه بادیگارد..." اجازه #استقلال و #تجربه به فرزندتان دهید.
ما نمی گوییم که فرزندتان را حال خودشان رها کنید و اجازه دهید هر کاری دوست دارد انجام دهد، نه، شما باید با نظارت غیر مستقیم به فرزند خود اجازه دهید گاهی خود در کارهایش #تصمیم بگیرد، #تجربه کند و #شکست بخورد ، نباید همیشه نقش فرشته نجات را برای او بازی کنید.
تحقیقات بلندمدت روی مادران ۱۸ تا ۴۹ ساله نشان میدهد، درصد زیادی از این زنان به افسردگی دچار میشوند.
تقریبا یك چهارم مادران به شدت از وظیفه نگهداری از فرزندان خسته میشوند و این طور تصور میكنند كه آنها نمیتوانند مادر خوبی باشند.
استرس و نگرانی از خصوصیات اصلی مادران محافظ است، زیرا آنها همیشه باید خود را جای فرزندشان بگذارند و همه مسئولیتهای او را انجام دهند.
@khanjanidroos
افراد شاد در دو ویژگی شخصیتی با دیگران تفاوت دارند:
_ ویژگی های رفتاری شامل:
تمرکز بیشتری بر فعالیتهای لذت بخش دارند.
از معاشرت با افراد منفی بین پرهیز می کنند.
صبر و حوصله بیشتری دارند.
شوخ طبعند و در شرایط سخت روحیه طنز خود را حفظ می کنند.
بجای عبور از بسیاری موانع، آنها را دور می زنند.
_ ویژگی های بینشی شامل:
عادت به نگاه مثبت دارند و خوش بین هستند.
اعتماد به نفس بالایی دارند.
توقعات و انتظارات محدودی از دیگران دارند.
نمیتوانید احساس خشم، کینه و انتقام را در این افراد به راحتی تحریک کنید.
از شادی دیگران واقعا شاد می شوند.😊
@khanjanidroos
گاهی برای خودت پزشک باش
ڪمی قرص خنده تجویز کن
هر شش ساعت یک بار
حتما که نباید مدرک و مطب داشته باشی
خودت نسخه اي بنویس با خط خوش
روحــت را درمان کن و بخند بي بهانه.
😁😁😁😁😁😁
@khanjanidroos
دلخوشی های کوچک
یعنی یک لبخند در جواب نگاهت
یعنی ذوق کودک از توصیف کفش جدیدش
دلخوشی های کوچک یعنی در عین همه نداشتنها
یک برگ پاییزی را بگذاری در میان کتابهایت برای یادگاری
دلخوشی های کوچک یعنی جمع دوستانت
یعنی امروز باز تو زنده هستی
یعنی باز عقربه ساعت زندگی ات
برای ۲۴ ساعت دیگر به راه افتاده
دلخوشی کوچک یعنی
چراغ خانه هنوز روشن است
زندگی
همین دلخوشی های کوچک است
به جزییات زندگی دقت می کنم و از آنها لذت می برم...
@khanjanidroos
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
زندگی ما با " تولد" شروع نمی شود؛
با "تحول" آغاز میشود.
لازم نیست "بزرگ " باشی تا "شروع کنی"،
شروع کن تا بزرگ شوی
@khanjanidroos
#کودک
#بازی
وقتی کودک در حال انجام کاری و لذت بردن از آن است، مثل پریدن روی مبل، اگر بیست بار هم بگویید « نپر، نکن» فایده ای ندارد !!
⁉️پس چه باید کرد؟
به او پیشنهاد بازی و کاری بدهید که همان لذت را به او بدهد. مثلا اگر بازی حرکتی هیجانی انجام میدهد، پیشنهاد شما هم باید حرکتی هیجانی و پر جنبوجوش باشد.مثل گرگی، قایم موشک ، بالا بلندی، پریدن روی بالش، پریدن از روی طناب...
🔰اگر به جای آن، به او بگویید بیا اینجا بشین رنگآمیزی کن، او در آن لحظه هرگز حاضر نیست آن لذت و هیجان را رها کند، پس به حرف شما گوش نمیدهد.
▶️پس آگاهانه او را از کار خطا بازدارید.
@khanjanidroos
⛔️در خانهای که بزرگترها کوچک شوند؛
👈 کوچکترها هرگز بزرگ نخواهند شد.
🔵بزرگترها چگونه کوچک میشوند؟؟
1️⃣ با دعوا کردن جلوی بچهها
2️⃣ با تحقیر کردن همدیگر جلوی بچهها
3️⃣ با توبیخ یکدیگر جلوی بچهها
4️⃣ با تضعیف یکدیگر جلوی بچهها
✅پس مواظب باشیم جلوی فرزندانمان دعوا نکنیم، همدیگر را #تحقیر نکنیم، #تضعیف و توبیخ نکنیم.
#فرزندپروری
#والدگری
@khanjanidroos
💠رئیس و مرئوس
نسبت تقوا با دیگر فضایل اخلاقی، رابطه رئیس است و مرئوس، رابطه فرمانده است و فرمانبر؛زیرا که اگر ملکه تقوا در درون انسان باشد، این تقوا که مرکزش در دل است همه اعضا و جوارح را کنترل میکند.
@khanjanidroos
با توجه به اينکه ولايت براي خداست و اوست که حاکم را انتخاب ميکند. (انما وليکم الله و رسوله...) آيا نصب و انتخاب ولي فقيه از سمت مردم با نصب ولي و حاکم از سمت خدا تعارض ندارد؟
اگر تعارض ندارد پس حکومتي مانند حکومت سعودي هم الهي است?
در توحید حاکمیت می گوییم: اصل حکومت و حاکمیت از آن خداست و هیچ کس جز خدا حق حکم رانی بر مردم را ندارد مگر این که خدا اذن این کار را داده باشد. پس این خداست که بر مردم حکومت دارد و آن کسانی که خدا برای مردم اجازه حکومت داده باشد.
خدا در قرآن کریم ولایت و حکومت را برای خودش و نبی و رسولانش و اولوا الامر بیان می فرماید که منظور از اولوا الامر نیز ائمه اطهار هستند اما در زمان غیبت ائمه معصومین امر حک.ومت مهمل نبوده و فراموش نشده است بلکه ائمه اطهار حکومت را برای فقهای جامع الشرایط بیان فرموده اند و آنها هستند که به نصب عام حاکم بر مردم هستند
پس خدا حاکم بالاصاله است و نبی و امام و ولی فقیه حاکم به جعل الهی هستند.
روایت امیرالمؤمنین از پیامبر اکرم(ص): «اللهم ارحم خلفائى قیل یا رسول الله و من خلفاؤک؟ قال الذین یأتون من بعدى یروون حدیثى و سنتى ؛ رسول خدا(ص) فرمود: خدایا، جانشینان مرا رحمت فرست، پرسیدند: یا رسول الله، جانشینان تو کیانند؟ فرمود: آنها که بعد از من مى آیند و حدیث و سنت مرا نقل مى کنند» (وسائل الشیعه، ج ۱۸، باب ۸، ص ۶۵، ح ۵۰).
توقیع مبارک حضرت ولى عصر(ع): «و اما الحوادث الواقعة فارجعوا فیها الى رواة حدیثنا فانهم حجتى علیکم و انا حجه الله»؛(وسائل الشیعه، ج ۱۸، باب ۱۱، ص ۱۰۱، ح ۹)
مقبوله عمر بن حنظه از حضرت امام صادق(ع): «... ینظران من کان منکم ممن قد روى حدیثنا و نظر فى حلالنا و حرامنا و عرف احکامنا فلیرضوا به حکما فانى قد جعلته علیکم حاکما فاذا حکم بحکمنا فلم یقبل منه فانما استخف بحکم الله و علینا ردّ و الراد علینا الراد على الله وهو على حدّ الشرک بالله ؛ مردم باید دقت کنند و از بین فقهایى که راوى حدیث ما هستند و در احکام حلال وحرام ما صاحب نظرند وبا احکام اهل بیت(ع) آشنایى دارند، فقیهى را انتخاب کنند و او را در میان خود حاکم قرار دهند که من او را بر شما حاکم قرار دادم پس هرگاه حکمى کرد و از او قبول نکردند، حکم ما را سبک شمرده اند و ما را رد کرده اند، و آن کس که ما را رد کند خدا را رد کرده است و رد کردن خدادر حد شرک به خدا است» (وسائل الشیعه، ج ۱۸، باب ۱۱، ص ۹۸، ح ۱ - اصول کافى، ج ۱، ص ۶۷).
اما این مطلب که چرا مردم این ولی فقیه را انتخاب می کنند ؟
در حقیقت مردم ولی فقیه را انتخاب نمی کنند بلکه مردم گروهی از فقها را تعیین کرده تا آنها ولی فقیه را که مورد نظر امام زمان بوده است را در بین فقهای حاضر در آن عصر پیدا کرده و کار را به دست او بسپارند و بر عملکرد او نظارت کرده و شرایط ولی فقیه که در روایات آمده است را دائم در او رصد کنند که اگر او این خصوصیات را از دست داد حکومت را از او گرفته و به شخص دارای این مشخصات بپردازند.
پس نقش مردم انتخاب نیست بلکه کشف با واسطه آنها و بیعت با ولی فقیه است.
@khanjanidroos
🔹رسول خدا (صلی الله علیه وآله) از اصحابشان پرسیدند:
كدام يك از دستاویزهای #ايمان محكم تر است؟
گفتند: خدا و رسولش داناترند.
بعضی گفتند: نماز، بعضی گفتند: زكات، بعضى گفتند: روزه، بعضى گفتند: حج و عمره، بعضى گفتند: جهاد؛
.
🌸 رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود:
لِكُلِّ مَا قُلْتُمْ فَضْلٌ وَ لَيْسَ بِهِ وَ لَكِنْ أَوْثَقُ عُرَى الْإِيمَانِ الْحُبُّ فِي اللَّهِ وَ الْبُغْضُ فِي اللَّهِ وَ تَوَالِي أَوْلِيَاءِ اللَّهِ وَ التَّبَرِّي مِنْ أَعْدَاءِ اللَّهِ.
هر کدام از چیزهایی که گفتید فضيلتی دارد ولی محکمترین نيست؛
🔴 محكمترین دستاویز ايمان، #دوستى در راه خدا و دشمنى در راه خدا و #مهرورزى با دوستان خدا و بیزارى از دشمنان #خدا است.
📚 الكافي، ج2، ص: 126
#دوستی
#محبت
#حدیث
@khanjanidroos
🌾🌾🌾🌾
شوهرمو اصلا دوست ندارم از اول مخالف بودم بااين ازدواج.الان يه دختر3ساله دارم ولي نميتونم تحمل کنم ميخام جدابشم ازهمسرم.ميخام بدونم دارم گناه ميکنم؟
جدایی از همسر بهترین راه نیست، بلکه آخرین راه است، لذا اگر شما بدون طی نمودن راه های دیگر برای محکم نمودن پایه های زندگی خود، اقدام به جدایی بگیرید، قطعا کارتان اشکال خواهد داشت، خصوصا که فرزندی هم دارید، و بیشترین ضرر را در این میان فرزندتان خواهد دید و شما در این زمینه واقعا باید به درگاه الهی پاسخگو باشید.
۱- اگر قبل از ازدواج به کسی علاقه داشتید یا قول و قراری داشتید، اکنون سعی کنید در بیرون هیچ آثاری از ایشان را جلوی دید خود نداشته باشید مانند عکس شماره تلفن و یادگاری های و... و آنها را محو کنید. هنگام هجوم افکار و تصاویر ایشان در ذهن بدون فکر کردن مکان را ترک کرده و یا توجه و تمرکزتان را به چیزی جلب کنید مثلا با قطع کردن افکار، مشغول گفتگو با یک فردی شوید، با عجله آن مکان را ترک کنید، با روشن کردن تلویزیون سعی در تمرکز دیداری و شنیداری نسبت به نوع برنامه و حتی نوع لباس های مجریان و بازیگران و اسامی آنها شوید. گاهی لازم است که انسان خودش خودش را مجبور به کار یا رفتاری بکند.
۲- افرادی که در وضعیت شما قرار دارند به هیچ وجه نقاط منفی و بدی ها و آسیب هایی که از طرف مقابل متحمل شدند را نمی بینند و به همین دلیل علاقه و وابستگی آنها ثابت می ماند. شما با تهیه لیستی از نقاط مثبت همسرتان (مطئنا همه ما آدمها هم نقاط مثبت داریم و هم نقاط منفی) آن را هر روز مرور کنید تا نگرشتان نسبت به ایشان منطقی تر شده و احساس بهتری پیدا کنید.
۳- سعی کنید بدون خود سرزنشی و مقایسه، نقاط مثبت و خوبی های خودتان را فراموش نکنید و با نوشتن و مرور و نادیده و بی ارزش نکردن آنها به آینده خوشبین و امیدوار باشید.
۴- سعی کنید هیچگاه بیکار نباشید و همیشه خود را به کاری، سرگرمی ای و.....مشغول نگه دارید و از بیکاری خود داری نمایید.
۵- به تغذیه ( نه كم خوری و نه پرخوری، استفاده بیشتر از ویتامینها(میوه)، و خواب خود اهمیت بدهید ( متوسط ۷ ساعت، حذف خواب روزانه و مبادرت به خواب سرشب )
۶- با افکار منفی و مأیوس کننده مبارزه کنید و پیش بینی منفی نسبت به آینده نداشته باشید. موفقیت های خویش را كه در واقع نعمتهای الهی هستند را به صورت روزانه بنویسد و شكر آن را با الحمدالله گفتن ادا كنید!
۷- سعی کنید با برقراری ارتباط های عاطفی از طریق صحبت کردن، اس ام اس و تماس تلفن، نیازهای خود را در کنار همسرتان برآورده کنید..
۸- همانطور که خودتان هم میدانید یکی از راههای آرامش یافتن و خلاصی از دست افکار مختلف انحرافی، تقویت معنویت و ارتباط با خدا است زیرا که اوست که آرامشگر واقعی است «كسانى كه ایمان آورده و دلهایشان به یاد خدا آرامش مىگیرد، آگاه باشید كه تنها با یاد خدا دلها آرامش پیدا مىكند»(الرعد/ ۲۸). میتوانید هر زمانی که احساسات و افکار ناخواسته به ذهنتان هجوم می آورد با گفتن ذکر، آرام آرام آنها را از خود دور کنید.
@khanjanidroos
4_6014861914318833400.mp3
2.37M
❓❓چه کار کنیم که بتوانیم امام زمان (عج) را ببینیم ؟
#استاد_عالی
#دینداری_در_آخرالزمان
#دیدار_امام
💥 اول یکدور معارف بخوانید و بعد اگر خواستید، فلسفه و دانشهای دیگر.
«آشنایی با معارف اهلبیت(ع) باید محور حوزه علمیه باشد؛ اگر از محور بودن در حوزه بیرون رفت، این حوزه از مدار خودش خارج شده است. حوزهای که مدار آن در فقه و اخلاق و عرفان، معارف اهلبیت(ع) نباشد، شک نکنید که این حوزه، شیعی نیست. میشود: حوزه مدینه یا حوزه الازهر.
معنا ندارد طلبه در حوزه علمیه، شرح تجرید خوانده، شرح منظومه خوانده، اسفار خوانده، اشارات خوانده، حکمتالاشراق خوانده...، اما یک دوره توحید صدوق و کتب روایی دیگر را نخوانده باشد. این قابلدفاع نیست. ⬅️ این به معنی انکار فلسفه نیست؛ من نمیخواهم فلسفه را انکار کنم؛ میگویم اینطرفش چه شد؟ طلبه ممکن است با حسابوکتاب [و در صورت لزوم]، ادبیات معاصر یا روشنفکری را بخواند و همچنین کتابهای خوب مثل کتب علامه طباطبایی(ره) را بخواند، اما اصولکافی و بحارالانوار چطور؟ [اگر نمیخوانیم] پس چرا اسم خودمان را میگذاریم طلبه؟
من نمیگویم آنها را نخوانید، میگویم اینطرفش چه شد؟ آدم سی سال در حوزه علمیه باشد، اما یک دور «کافی» نخوانده، یک دور «بحار» نخوانده. پس چه خواندهای؟
منبعِِ معارف برای طلبه، قرآن و روایات است. قرآن اصل است و روایات تفسیر قرآن است. خدا رحمت کند استاد ما را، میفرمود قرآن فهم نمیشود الا بالروایه (لتبیّن للناس ما نزّل الیهم. مبیّن قرآن اهلبیت-ع- هستند.) و روایت فهم نمیشود الا بالزیارة. منبع معرفتی ما باید قرآن و روایات باشد. همۀ سیر ما آخرش باید به اینها ختم شود. این سیر چقدر طول میکشد؟ از اول طلبگی تا آخر عمر. حد ندارد. کتب دیگر هم میخوانیم؟ بله. من همیشه به دوستانی که میگویند "ما فلسفه بخوانیم یا نه؟" میگویم اگر روایات و معارف را خواندهاید، بروید بخوانید؛ آن وقت استفاده میکنید. اگر نخواندهاید، نروید. یعنی ذهن خودتان را در معارف، اول با کلام دیگران باز نکنید. اگر جزو "عباد" شدهاید، بروید بخوانید. این آیه قرآن را ببینید: "فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ".
شما جزو "عباد" بشو! همانی که فرمود: "فَاطْلُبْ أَوَّلًا فِي نَفْسِكَ حَقِيقَةَ الْعُبُودِيَّة." همانی که فرمود: "وَ كَذلِكَ أَوْحَيْنا إِلَيْكَ رُوحاً مِنْ أَمْرِنا ما كُنْتَ تَدْري مَا الْكِتابُ وَ لاَ الْإيمانُ وَ لكِنْ جَعَلْناهُ نُوراً نَهْدي بِهِ مَنْ نَشاءُ مِنْ عِبادِنا". (...قرآن نوری است که ما عباد خود را با آن هدایت میکنیم). شما جزو عباد بشو! وقتی این محقق شد، برو [به سمتِ] "يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ." چنین فردی حرف که میشنود بهترینش را انتخاب میکند؛ عبد کسی است که وقتی میشنود، بهترین را انتخاب میکند. بهترین کدام است؟ چیزی که به درد بندگی میخورد و با توحید و ولایت تناسب دارد».
@khanjanidroos
✅ برخورد مناسب با مشکلات ازدواج
بيشتر آنچه كه بدى و مشكل ازدواج قلمداد مىشود، مثل سختىها و برخوردها و توقعها و انتظارها و درگيرىها و گرفتارىها، در واقع همين بدىها، خوبى و ميوهى خوب ازدواج هستند. اين آدمى است كه بايد از حادثهها ، از برخوردها و از درگيرىها بياموزد و از آنچه كه آموخت، راهش را مشخص نمايد و بر حماقت و اشتباه خود پافشارى نداشته باشد. آدمى مىتواند حتى از بنبستها بياموزد كه راه كجاست و چگونه بايد بازگشت و حلقهى زنجير را باز كرد و بدون سماجت ولج در آوردن،با تفاهم و محبت و مدارا در راه گام برداشت.بيشتر مشكلات ازدواج از همين كله شقىها و لج در آوردنها آغاز مىشود و سپس اين زخمهاى كهنه، عفونى و ملالآور مىگردد و به طلاق و جدايى مىانجامد.
روابط متکامل زن و مرد، صفحه 14
@khanjanidroos
روزی علّامه محمد جواد بلاغی را شادمان دیدند و سببش را پرسیدند ،
گفت: امروز مقداری پارچه از #ایران برایم رسیده و از آن پارچه یک کفن ، عمامه، پیراهن و شلوار تهیه کردم سزاوار نیست که در گورستان با پارچه بیگانگان بخوابم...
@khanjanidroos
9 ماه عقد کردم، همسرم شهر ديگه اي ساکن هست و خانواده من اصرار دارن بايد توي شهر خودم زندگي کنم و اقا بايد بياد محل سکونت ما براي تشکيل زندگي، تکليف من چيه؟ به حرف خانواده گوش کنم يا تابع همسرم و شرايط شغلش باشم؟ همسرم شغل آزاد داره
1- زن و مرد حقوق مشترك و حقوق اختصاصي دارند كه قانون و حقوق آنها را مشخص كرده است. توجه به اين حقوق مي تواند بسياري از اختلافات را حل كند.
2- اساساً خانواده و اجتماع هم به «حقوق واجب و قانوني» نيازمند است و هم به «حقوق مستحب و اخلاقي». براي داشتن زندگي فردي و اجتماعي شيرين و آرام و امن، حقوق مستحب و اخلاقي نقش مهمتري دارد. حقوق اخلاقي مانند انصاف و گذشت، ضامن اجرايي براي تحقق حقوق واجب نفقه و مسكن و تمكين خاص است.
3- مرد نفقه مي دهد و نفقه شامل مسكن، لباس و غذا و درمان متعارف است. او متناسب با استعداد و رغبت خود شغل انتخاب مي كند. قوانين حقوقي به او اين اجازه را داده محل زندگي را او انتخاب كند. زن هم بايد مطيع شوهرش باشد.
4- الزام كردن مرد از سوي خانواده همسرش سبب مقاومت و تنش مي شود. بهترين تدبير است كه از گفتگوي اخلاقي و ارائه پيشنهاد كمك بگيرند و اختيار را به عهده خودش بگذارند. اگر بين شما اختلاف نظري بود با هم گفتگو كنيد و براي رسيدن با مشاوره يا حداقل مشورت با فردي باتجريه و امين و مورد قبول هر دو كمك بگيرد.
5- براي رد كردن نظر خانواده با انها در نيفتيد و محترمانه نظرتان را بگوييد. طوري با همسرتان برنامه ريزي كنيد كه نگراني ها و دغدغه هاي آنها رفع شود.
مديريت زندگي مشترك شما و همسرتان با خودتان است. اهل مشورت باشيد ولي در آخر خودتان تصميم نهايي را بگيريد. با نرمش مانع رفتارهاي مداخله بشويد.
6- براي رفع مشكلات و كسب آرامش بيشتر از دعا و نماز كمك بگيريد
موفق باشيد
@khanjanidroos
⚜لیستی از ویژگیهای مثبت خانواده همسر تهیه کنید تا حتی در بدترین شرایط نیز یادتان باشد که آنها نیز مانند شما در کنار نقاط ضعف خود، ویژگیهای مثبتی دارند.
قضاوت منصفانه به شما کمک میکند تا هیجانات خود را بهتر مدیریت کنید و بهتر با موضوع کنار آمده و قضاوت درستتری داشته باشید.
🍀🌺🍀🌼🍀🌺🍀
@khanjanidroos