حضرت على عليه السلام :
اَلتَّوَكُّلُ التَّبَرّى مِنَ الْحَوْلِ وَ الْقُّوَّةِ وَ اِنْتِظارُ ما يَأتى بِهِ الْقَدَرُ
توكّل، قطع اميد كردن از نيرو و توانايىِ (خود) و چشم به راهِ تقدير (اراده) خداوند بودن است.
غرر الحكم : ح ۱۹۱۶
@khanjanidroos
#ثواب_شاد_کردن_زنان_محرم
❣رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم
💖خداوند به #زنان مهربانتر از مردان است؛ و هیچ مردى، #زنى از محارم خود را خوشحال نمیکند، مگر آن که خداوند متعال او را در قیامت #شاد میکند.
«إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى عَلَى الْإِنَاثِ أَرْأَفُ مِنْهُ عَلَى الذُّکُورِ وَ مَا مِنْ رَجُلٍ یُدْخِلُ فَرْحَةً عَلَى امْرَأَةٍ بَیْنَهُ وَ بَیْنَهَا حُرْمَةٌ إِلَّا فَرَّحَهُ اللَّهُ تَعَالَى یَوْمَ الْقِیَامَةِ»
📕کافى، ج۶، ص۶، حدیث۷
💖💖💖💖💖💖💖
@khanjanidroos
هدایت شده از سنجش
#نماز_به_شکرانه_همسر
❣هر وقت حاجی از منطقه به منزل می آمد، بعد از اینکه با من احوال پرسی می کرد، با همان لباس خاکی بسیجی به نماز می ایستاد.
❤️یک روز به قصد شوخی گفتم :تو مگر چقدر پیش ما هستی که به محض آمدن،نماز میخوانی؟
نگاهی کرد و گفت:هر وقت تو را می بینم ،احساس میکنم باید دو رکعت نماز شکر بخوانم.😍
⭕️همسر شهید محمد ابراهیم همت
@khanjanidroos
🔸 استادصفایی ره
عمل صالح، وابسته به رزق طيِّب است: «كُلُوا مِنْ الطَّيِّبَاتِ وَ اعْمَلُوا صَالِحاً»؛ از پاكيزه ها بخوريد و عمل صالح و جهت دار و خالص انجام دهيد.
اگر در اين ماه، تعادل در بدن حفظ شد، تعادل در فكر را هم بايد حفظ كنيم. در اين صورت است كه فكر با كنجكاوى هايى كه خودش دارد و با ضربه هايى كه از حادثه هاى بيرون مى بيند به جريان مى افتد.
ديگر حادثه هاى كوچكِ زندگى -ليوانها و ريش تراشها- جذبش نمى كنند. آن طور كه ما متاسفانه به يك ليوان آب و به يك ريش تراش، بيش از خودمان آشناييم و بيش از خودمان دل بسته ايم.
اين چنين فكرى است كه مى داند بايد كجا را آبيارى كند و چه شناخت هايى به دست بياورد و چگونه با آن شناختها، ما را به آزادى هاى بزرگ تر برساند و چگونه اين آزادى هايى كه با اين شناخت ها همراه شده اند، يقين را در ما به وجود بياورند. و يقين را ادامه بدهند تا به تصميم و تقوا برسيم و توشه راه دراز ما تهيه شود كه متقين در قرآن با سه خصوصيت ايمان و تسليم و يقين همراه اند: هم در رابطه شان با خدا و با خلق تسليم اند و هم به راه وسيع شان و رهبرِ بزرگشان و كتاب و روشِ مفصل شان مؤمن اند؛ «يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ ...» و «يُؤْمِنُونَ بِمَا أُنْزِلَ الَيْكَ وَ مَا أُنْزِلَ مِن قَبْلِكَ و بِالْآخِرَةِ هُمْ يُوقِنُونَ».
و اين يقين است كه زير بناى تقوا و عامل توشه جمع كردن و توشه برداشتن آنها مى شود؛ كه «تَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَيْرَ الزَّادِ التَّقْوى وَاتَّقُونِ يا أُولِى الْأَلْبَابِ».
آنهايى كه لبّ و فكر شان را به جريان انداخته و بهره ها هم گرفته اند، كسانى هستند كه جز از او اطاعت نمى كنند.
@Khanjanidroos
ميهمانىاى كه خدا در اين ماه براى ما دارد، ضيافتى است كه هماهنگ با آگاهى و كرامت و قدرت ميزبان است. هر چقدر ميزبان آگاهتر به من و نيازهاى من باشد و كريمتر و نيرومندتر و تواناتر، ضيافتش هم اوج بيشترى مىگيرد.
خدايى كه تمامىنيازهاى انسان را مىشناسد و تمامىابعاد او را مىداند و اين كرامت و قدرت هم در او هست، اين ضيافت را به پا داشته تا به تمامى ابعاد ما در اين ماه رزق بدهد و همين است كه فكر و تخيل و عقل و روح و تمامى بدن ما بايد در اين ماه رمضان رزق بگيرد و از اين ضيافت سرشار شود.
@Khanjanidroos
🍃🍃🍃🍃🍃✨﷽✨🍃🍃🍃🍃🍃
❇️ رهبر انقلاب: كار در داخل خانه از كار بیرون سخت تر است
‼️ برخلاف تصور بعضی كه خیال میكنند اینهایی كه بیرونِ خانه كار میكنند، كارشان سخت است، آنهایی كه در خانهاند راحتند؛ نه، خانم داخل خانه كار جسمانیاش هم سخت است، كار فكریاش هم سخت است؛ چون مدیر داخلی خانواده، خانم است ـ طبعاً چالشهایی دارد. این چالشها تلاطمهایی در روح او بهوجود میآورد.
🌸🌼🌺 به مجرد اینکه شوهر میآید در خانه، مثل اینکه فرشته نجات از آسمان نازل شد برایش. برای هر دوتان، این محیط میشود بهشت. بَد است؟ این اساسیترین نیاز انسان است. این را سعی کنید تأمین کنید.
✅ البته خب شرایطی دارد، زحماتی دارد، البته خیلی زحمتی ندارد، عقل یک خردهای میخواهد؛ هم زن باید عقل به خرج بدهد، هم مرد باید عقل به خرج بدهد. ۷۸/۱۲/۲
@khanjanidroos
حضرت علي عليه السلام :
ناظِرُ قَلْبِ اللَّبيبِ بِهِ يُبْصِرُ اَمَدَهُ وَ يَعْرِفُ غَوْرَهُ وَ نَجْدَهُ
شخص عاقل ، با چشم دل ، پايان ( كارش ) را مى بيند و فراز و فرودش را مى شناسد.
نهج البلاغه : خ ۱۵۴ ، ص ۴۴۸
@Khanjanidroos
🔶امام حسن علیه السلام:
خداوند ماه رمضان را میدان مسابقه ای برای آفریدگان خود قرار داده تا با طاعتش برای خشنودی او از یکدیگر پیشی گیرند.
💐 پیشاپیش میلاد امام حسن مجتبی علیه السلام مبارک باد.
@khanjanidroos
اين #حسن_ع کيست
که سرتاقدم اوحَسن است
اين چراغیست که
در بزم دل انجمن است
اين کريم بن کريمى است
که با دشمن و دوست
همه جا از کرم و لطف
و عطايش سخن است.
#یا_کریم_اهل_بیت
@khanjanisroos 🌹
«وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِى جَعَلَ مِنْ تِلْكَ السُّبُلِ شَهْرَهُ شَهْرَ رَمَضَانَ»؛ سپاس براى او كه از راه هاى رشد و راه هايى كه به رضوان او منتهى می شود، ماه رمضان را قرار داده است.
در اين ماه كه ما ميهمان حقّيم، ميزبان براساس كرم و سخاوت و آگاهى و محبتش، ما را تغذيه می كند و تغذيه اين ماه فقط براى شكمبه ها و بدن ها نيست، بلكه بايد قلب و عقل و فكر و روح ما هم تغذيه شوند.
وقتى كه مى خواهند به انسان غذايى را برسانند، در يك مرحله بايد بدن او را از آلودگی ها پاك كنند و بعد بهترين غذا را به او بدهند تا شديدترين نياز او را تأمين كند. اين مزاج صاف و تبريد و پاك شده، بهتر غذا را جذب می كند و زودتر نيرو را به دست مى آورد و به حركت و رشد ما هم كمك می كند.
استاد صفایی ره
@Khanjanidroos
🔶ثواب اطعام در ماه رمضان🔶
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: أَيُّمَا مُؤْمِنٍ أَطْعَمَ مُؤْمِناً لَيْلَةً مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ كَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِذَلِكَ مِثْلَ أَجْرِ مَنْ أَعْتَقَ ثَلَاثِينَ رَقَبَةً نَسَمَةً مُؤْمِنَةً وَ كَانَ لَهُ بِذَلِكَ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ دَعْوَةٌ مُسْتَجَابَةٌ.
📚ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، النص، ص: 136
ابو بصير از امام صادق عليه السّلام روايت كرده است كه فرمود:
كسى كه در يكى از شبهاى ماه مبارك رمضان، مؤمنى را اطعام كند، خداوند براى اين عمل او پاداش آزاد كردن سى بنده مؤمن را در نامه اعمال او ثبت مىكند، و همچنين بخاطر اين عمل او در نزد خداوند عزّ و جل يك دعاى مستجاب خواهد داشت.
@Khanjanidroos
با داده قناعت کن وبا داد بزی
دربند تکلف مشو ،آزاد بزی
در به زخودی نظر مکن، غصه مخور
درکم زخودی نظر کن وشاد بزی
@Khanjanidroos
بسم الله الرحمن الرحیم
به مناسبت میلاد امام حسن علیه السلام
پیر مردی ناآگاه از اهالی شام در مدینه، امام حسن (علیهالسلام) را سوار بر مركب دید، آنچه توانست از آن حضرت بدگویی كرد، وقتی كه فارغ شد، امام حسن (علیهالسلام) كنار او آمد، و بدو سلام كرد، و در حالی كه لبخندی بر چهره داشتبه او فرمود: «ای پیرمرد! گمانم غریب هستی، و گویا اموری بر تو اشتباه شده، اگر از ما درخواست رضایت كنی از تو خوشنود میشویم، اگر چیزی از ما بخواهی به تو عطا میكنیم، اگر از ما راهنمایی بخواهی تو را راهنمایی میكنیم، اگر كمك برای باربرداری از ما بخواهی، بار تو را برمیداریم، اگر گرسنه باشی تو را سیر مینماییم، اگر برهنه باشی، تو را میپوشانیم، اگر نیازمند باشی تو را بینیاز میكنیم، اگر گریخته باشی به تو پناه میدهیم. اگر حاجتی داری آن را ادا مینماییم، اگر مركب خود را به سوی خانه ما روانه سازی، و تا هر وقتبخواهی مهمان ما باشی، برای تو بهتر خواهد بود، زیرا ما خانه آماده و وسیع، و امكانات بسیار داریم.»
هنگامی كه آن پیر ناآگاه این گفتار مهرانگیز نشات گرفته از حلم و صبر انقلابی امام حسن (علیهالسلام) را شنید، آن چنان دگرگون شد كه اشك از چشمانش جاری گردید و گفت: «گواهی میدهم كه تو خلیفه خدا در زمینش هستی، خداوند آگاهتر است كه مقام سالتخود را در وجود چه كسی قرار دهد، تو و پدرت مبغوضترین افراد در نزد من بودید، ولی اینك تو محبوبترین انسانها در نزد من هستی!»
سپس او به خانه امام حسن (علیهالسلام) وارد شد، و مهمان آن بزرگوار گردید، و پس از مدتی در حالی كه قلبش سرشار از محبتخاندان رسالتبود، از محضر امام حسن (علیهالسلام) بیرون رفت.
كشف الغمه، ج2، ص135; بحار، ج43، ص344
@Khanjanidroos
#آیت_الله_جوادی_آملی :
🔹ویژه ولادت #امام_حسن_مجتبی (ع)
🔸مرحوم کليني نقل ميکند که وجود مبارک امام مجتبيٰ (س) مردم را به دو اصل علمي و عملي فرا خوانده است، فرمود: «کُونَوا أَوْعِيَةَ الْعِلْمِ وَ مَصَابِيْحَ الْهُدَي» تا آنجا که ظرفيت داريد ظرف دانش باشيد، هرگز به اين فکر نباشيد که بگوييد اين مقدار درس بس است، يا شهر من يا محلّ من به همين مقدار اکتفا ميکنند، يا حوزه به همين مقدار اکتفا ميکند، فرمود: تا نفس ميکشيد علم، ظرف علم جاي خالي نداشته باشيد. «وعاء» دانش باشيد!«کُونَوا أَوْعِيَةَ الْعِلْمِ» ظرف دانش مشخص نيست اين نظير دريا نيست; الآن مشخص است اين درياها چقدر آب ميگيرد؛ اما روح آدم مثل اين دريا يا مثل اقيانوس يک حدّ مشخصي ندارد.
🔸اين بيان نوراني حضرت امير که از غرر بيانات آن حضرت است که فرمود: همه ظرفها ظرفيتشان مشخص است و مظروف تابع ظرف است; هر اندازه که ظرفيت باشد مظروف ميتواند جا بگيرد و بقيه سرريز ميکند; اما درباره نفس ظرف تابع مظروف است، تا شما چه چيزي در اين ظرف بريزيد، اگر علم صحيح ريختيد، اين شرح صدر پيدا ميکند, اين ظرف بر ظرفيت او افزوده ميشود، اگر طمع ريختيد، آز ريختيد، حسد ريختيد کبر و غرور و منيّت ريختيد, فساد ريختيد, اين را تنگ ميکند. فرمود: «کُلُّ وِعَاءٍ يَضِيقُ بِمَا جُعِلَ فِيْهِ» يعينی هر ظرفي حرف اول را ميزند و مظروف تابع ظرف است و به اندازهاي که ظرفيت هست مظروف ورود پيدا ميکند, بقيه بيرون ميريزد؛ ولي علم اينچنين نيست، علم مظروفي است که بر ظرفيت ظرف ميافزايد:«کُلُّ وِعَاءٍ يَضِيقُ بِمَا جُعِلَ فِيْهِ إِلا وِعَاءَ الْعِلْمِ فَإِنَّهُ يَتَّسِع بِهِ» يعني مظروف اين ظرف را وسيع ميکند.
🔸اگر يک طلبه يا يک دانشجو وارد حوزه يا دانشگاه شد, براي سال اول ظرفيت داشت که ده مطلب ياد بگيرد، وقتي اين ده مطلب وارد صحنه جان او شد, اين روح را توسعه ميدهد; او بعداً ميتواند صد مطلب ياد بگيرد، اگر صد مطلب ياد گرفت, اين روح مشروح ميشود، شرح پيدا ميکند ميتواند پانصد مسئله ياد بگيرد، مظروف ظرف را توسعه ميدهد. اين علامت تجرّد علم است. وقتي روح قوي شد،انسان از امور بسياري ميگذرد، هرگز به چيز پَست هيچ عنايت نميکند تا قصّه بخورد.
🔸بيان نوراني امام مجتبيٰ (س) است فرمود اين ظرف خالي را پُر کنيد, چه چيزي ميخواهيد بريزيد در آن؟ ميبينيد يک انسان کممايه يک ساعت مينشيند ميگويد و ميخندد و حرفهاي «لايضر و لاينفع» را وارد جانش ميکند، مرحوم آخوند, صاحب کفايه ـخدا غريق رحمت کندـ مثالي ميزند: کسي با آب شور اين درخت را آبياري ميکند، بعد ميخواهد آب شيرين بريزد, اين درخت ديگر جا ندارد. مگر آدم هر حرفي را ميزند؟ هر چيزي را ميشنود؟ فرمود:«کُونَوا أَوْعِيَةَ الْعِلْمِ»; وعاء علم باشيد, هرگز همشهريتان، استادتان, اينها را نگاه نکنيد، ببينيد علومي که از اهل بيت رسيده است, اوج آن تا کجاست؟
🔸وقتي آدم اينها را ميبيند خودش شرمنده است و راه هم باز است، اگر گفتند ظرف دانش بشويد معلوم ميشود راه باز است:«کُونَوا أَوْعِيَةَ الْعِلْمِ»و هيچ کس نميتواند بگويد که من نميتوانم، راه آن اين است که آدم وقتي يک مقدار از راه را ياد گرفت بعد توسعه پيدا ميکند, اين مظروف آن ظرف را توسعه ميدهد, بر خلاف همه ظرفها که مظروف تابع ظرف است، اينجا ظرفيت ظرف، تابع مظروف است. بعضي تنگ حوصله هستند چرا؟ براي اينکه چيزي ريختند در اين که جا براي ديگري نگذاشت; اما «کُلُّ وِعَاءٍ يَضِيقُ بِمَا جُعِلَ فِيْهِ إِلا وِعَاءَ الْعِلْمِ فَإِنَّهُ يَتَّسِع بِهِ»؛ پس «کُونَوا أَوْعِيَةَ الْعِلْمِ». حالا که ظرف دانش شديد «مصباح الهديٰ» باشيد درست است که آن ذوات قدسي اهل بيت، وجود مبارک سيد الشهدا (س) و ساير ائمه اينها مصباح هدايت و سفينه نجات هستند؛ ولي گفتند علما ورثه انبيا هستند؛ يعني عالم هم ميتواند مصباح هدايت باشد; حالا آنها شمس هستند اين آقا شمع و چراغ است. فرمود:«وَ مَصَابِيْحَ الْهُدَي», عالِم بشويد که راه خودتان را تشخيص بدهيد, مصباح هدايت بشويد که ديگران را راهنمايي کنيد و راه ديگران را نبنديد; حداکثر کار عالم اين است که راه خودش را پيدا کند؛ اما مصباح شدن اين است که ديگران را هم راه ميدهد «کُونَوا أَوْعِيَةَ الْعِلْمِوَ مَصَابِيْحَ الْهُدَي».
@Khanjanidroos
💐آخریه روزشیعه برات حرم میسازه
حرم برای تو شه کرم می سازه
💐آخریه روز شیعه برات ضریح میسازه
مثل ضریح شش گوشه بهش مینازه
💐خدا کنه حاجت ما یه روز روا شه
بقیع خاکیتم مثل کرب و بلا شه
💐پنجره فولادمیسازیم حاجت میگیریم
دخیل میبندیم و میگیم برتو اسیریم
💐آخربرات یه گنبد طلا می سازیم
شبیه گنبد امام رضا می سازیم
💐سقاخونه به پا کنیم با شور و احساس
سر قبر ام البنین مادر عبّاس
@Khanjanidroos
✅ﺧﻮاﺳﺘﮕﺎﺭﻱ ﺩاﺭﻡ كه.اﺣﺴﺎﺱ ﻣﻴﻜﻨﻢ اﻳﺸﻮﻥ ﺧﺴﻴﺲ ﻫﺴﺘﻦ.ﭼﺠﻮﺭﻱ ﻣﻴﺘﻮﻧﻢ ﻣﺘﻮﺟﻪ ﺑﺸﻢ ك اﻳﺸﻮﻥ ﺧﺴﺎﺳﺖ ﺩاﺭﻥ ﺩﺭ ﺯﻧﺪﮔﻲ و ﭘﻮﻝ ﺧﺮﺝ ﻛﺮﺩﻥ ﻳﺎ ﺧﻴﺮ?
✅کنار آمدن با همسری خسیس دشواریهای خود را دارد بویژه اینکه خسیس بودن صفتی است که ممکن است ویژگیهای منفی دیگری نظیر منفی نگری، لجبازی، کینه توزی و خودسر بودن را همراه خود داشته باشد.
ضمن اینکه لازم است به اتفاق ایشان برای مشاوره حضوری پیش از ازدواج مراجعه کنید تا با مصاحبه و آزمون ابعاد شخصیتی شما برای یکدیگر کشف شود، می توانید با تحقیق و گفتگو و نیز رفت و آمد به سطحی از پاسخ سوال خود مبنی بر خسیس بودن یا نبودن وی دست بیابید.
می توانید سطح نیازهای خود را با وی مطرح کنید، از وی بپرسید که الگوی دخل و خرج چگونه باید باشد؟ اهل رفت و امد هست یا خیر؟ آخرین باری که هدیه داده و یا گرفته چه موقع بوده است؟ ترجیح می دهد پس انداز داشته باشد یا خیر؟ اشیاء قدیمی و کهنه را نگه داری می کند یا نه؟ و...
همانطور که اشاره شد در کنار طرح اینگونه سوالات لازم است رفتار وی در عمل نیز مورد ارزیابی قرار بگیرد.
@Khanjanidroos
✅۸سال است ازدواج کردم .هرکاری میکنم همسرم بتونه پول پسنداز کنه اما اون اهل پسنداز کردن نیست .هروقت پول داشته باشه خرج می کنه هروقتم نداشته باشه سریعا ازکسی قرض می گیره.من چکارکنم این اخلاق همسرمن برطرف بشه.
✅ همین ولخرجی در نقطه مقابل خسیس بودن است. افرادی که ولخرجی می کنند ممکن است از این ابزار برای جایگزینی خلاء های عاطفی و یا راهی برای مبارزه با اضطراب و.. استفاده کنند. بنابراین ضمن اینکه لازم است موضوع را به اتفاق همسرتان با یک مشاور مشورت کنید، به اتفاق یکدیگر سعی کنید؛
- در امد و هزینه را بودجه بندی کنید
- به اندازه نیاز پول به همراه داشته باشید و بیشتر از آن داخل جیب یا کیف پول قرار ندهید.
- پول نقد را جایگزین کارت اعتباری کنید تا ارزیابی دقیقتری از مانده و رفته پول داشته باشید
- از ابتدای دریافت حقوق و درآمد ماهیانه، لیست خرید را به صورت دقیق مشخص کنید و تصمیم بگیرید برای مازاد آن حساب پس انداز باز کنید.
@Khanjanidroos
امیرالمؤمنین علیه السّلام میفرماید:
✅طوبى لِمَن ذَکَرَ المَعادَ و عَمِلَ لِلحِسابِ وَ قَنَعَ بِالِکَفافِ وَ رَضِیِ عَن اللهِ:
خوشا بر احوال آن کس که یاد معاد کند و برای (روزِ) حساب کار کند و به حدّی از روزی که کفاف نیازهایش را میکند، قناعت نماید و از خداوند راضی باشد.
@Khanjanidroos
🌾🍀🌾🍀🌾🍀🌾🍀🌾🍀🌾🍀
🍀💠💠
🌾💠
🍀
امام على عليه السّلام :
هُوَ (رمضان) شَهْرٌ يَزيدُ اللَّهُ فيهِ الاَْرْزاقَ وَ الآجالَ وَ يَكْتُبُ فيهِ وَفْدَ بَيْتِهِ و...؛
[رمضان ] ماهى است كه خداوند روزى ها و عمرها را در آن مى افزايد و زائران خانه اش را معيّن مى كند.
فضائل الشهر الثلاثة، ص ۱۰۸.
🍀
🌾💠
🍀💠💠@Khanjanidroos
🌾🍀🌾🍀🌾🍀🌾🍀🌾🍀🌾🍀