بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم.
بشرکم الله بظهور الحجة بالصحة و العافیة ان شاءالله.
🌹پیام 28:
ازاهل بیت( علیهم السلام) روایات متعددی در مورد آزمایش و امتحان در دوران غیبت صادر شده است. در دو پیام اخیر یک روایت در مورد آزمایش و فتنه های زمان غیبت و به تناسب زمان(شب جمعه) یک نماز از حضرت ولی عصر (ارواحنا فداه) بیان شد. در این پیام نیز روایت دیگر در مورد، آزمایش دوران غیبت، بیان میشود تامعلوم شود در چه دوران حساسی هستیم و راه نجات در چیست.
☘☘☘ عن الأصبغ بن نباتة، عن أمير المؤمنين (عليه السلام) أنه قال:
« كُونُوا كَاْلنَّحْلِ في الطَّيْرِ، لَيْسَ شَئٌ مِنَ الطَّيْر إلّا وَ هُوَ يَسْتَضْعَفُها، وَلَوْ عَلَِمتْ الطَّيْرُ ما في أجْوافِها مِنَ الْبَركَةِ لَمْ تَفعلْ بها ذلك، خالِطوا الناسَ بألسنتكم وأبدانكم، و زايِلوهم بقلوبِكم وأعمالِكم فَوالَّذي نفسي بيده ما تَرَوْنَ ما تُحِبّونَ حتّى يَتْفلَ بعضُكم في وُجوهِ بعض، وحتّى يُسَمّيَ بعضُكم بعضاً كذّابين، وحتّى لا يَبقى منكم - أو قال: مِن شيعتي - إلاّ كَالْكُحلِ في العينِ، والْمِلْحِ في الطَّعامِ، وَسَأضربُ لكم مثلا و هو مَثَلُ رَجُلٍ كان له طعامٌ فَنَقّاهُ وطَيَّبه، ثم أدخلَه بيتاً و تَرَكَهُ فيه ما شاءَ الله، ثم عادَ إليه، فإذا هو قد أصابَه السُّوسُ فأخرجُه ونقّاه وطيَّبه، ثم أعادَه إلى البيتِ فَترَكَه ما شاءَ اللهُ، ثم عادَ إليه فإذا هو قد أصابَتْه طائفةٌ مِنَ السُّوسِ فأخرجَه ونقّاهُ وطَيَّبَه وأعادَه ولمْ یَزَلْ كذلك حتّى بقيتْ منه رِزْمَةٌ كَرِزْمَةِ الْأنْدَرِ لا يَضُرُّه السُّوسُ شَيئاً، وكذلك أنتم تَميزونَ حتّى لا يَبْقَى منكم إلا عصابةٌ لا تَضُرُّها الفتنةُ شيئاً » ( الغیبه نعمانی ، محمد بن ابراهیم نعمانی، صفحه 217 و 219، باب 12 ،حدیث 17)
« امیرالمؤمنین (علیه السلام) می فرمایند: مثل زنبور عسل در میان پرندگان باشید که تمامی پرندگان او را ضعیف به حساب می آورند ، در صورتی که اگر پرنده می دانست در وجود زنبور عسل چه برکتی نهفته است ، با او این گونه رفتار نمی کرد. با مردم به وسیله زبان ها و بدن هایتان ارتباط داشته باشید ، اما با اعمال و قلوبتان از آنها فاصله بگیرید . قسم به کسی که جانم در دست قدرت اوست، آنچه را که دوست دارید درک کنید ، نمی بینید تا زمانی که بعضی از شما به صورت برخی دیگر آب دهان بریزد، و تا آن زمان که عده ای از شما عده دیگری را دروغگو معرفی کند و تا زمانی که ازشما _ یا این که فرمودند از شیعیانم _ به اندازه سرمه در چشم یا نمک در غذا باقی می ماند. اینک برای شما مثالی می زنم که چنین است : مردی که طعامی دارد ( مثل گندم یا غذای دیگر ) پس آن طعام را پاک کرده و ناخالص های آن را می گیرد، بعد آن را در خانه ای انبار می کند ، و پس از مدتی به آن سر می زند ، متوجه می شود که طعامش کرم زده است، پس طعام را از خانه بیرون آورده و پاکیزه می کند و بخش فاسد شده را جدا می کند ، سپس آن را به انبار باز می گرداند ، تا مدتی بعد که دوباره به آن سرکشی می کند و باز متوجه می شود تعداد دیگری کرم در آن طعام افتاده است، پس آن ها را بیرون آورده تمیز می کند و بخش فاسد را جدا کرده و آن را باز می گرداند. و این امر آنقدر تکرار می شود تا این که از آن غذا ( مثل گندم) مقدار کمی مثل یک بسته از خوشه گندم باقی می ماند که کرم نمی تواند به آن آسیبی بزند و هم چنین شما نیز تمییز داده می شوید تا این که از شما تعدادی می ماند که هیچ فتنه ای نمی تواند به آنها آسیبی برساند.
@khanjanidroos
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم.
صبحکم الله بظهور الحجة بالصحة و العافیة ان شاءالله.
🌹پیام 29:
بعد از ذکر مختصری از فتنه های زمان غیبت، راه نجات در این دوران را از زبان حضرت ولی عصر( عجل الله تعالی فرجه الشریف) بیان می کنیم.
امام زمان (علیه السلام) در نامه ای به شیخ مفید (رضوان الله علیه) می نویسند:
( در شناخت شیخ مفید کافی است بدانیم که ایشان
از علمای بزرگ نزدیک عصر غیبت حضرت بقیة الله الاعظم ( ارواحنافداه) هستند و نامه های متعددی از حضرت دریافت کرده اند و از شاگردان شیخ صدوق و استاد بزرگانی چون سید مرتضی و شیخ طوسی است.)
🌺🌺 « للأخ السديد، والولي الرشيد، الشيخ المفيد أبي عبد الله محمد بن محمد بن النعمان أدام الله إعزازه من مستودع العهد المأخوذ على العباد.
بسم الله الرحمن الرحيم أما بعد، سلام عليك أيها المولى المخلص في الدين المخصوص فينا باليقين، فانا نحمد إليك الله الذي لا إله إلا هو، ونسأله الصلاة على سيدنا ومولانا نبينا محمد وآله الطاهرين...
نحن وإن كنا ثاوين بمكاننا النائي عن مساكن الظالمين حسب الذي أراناه الله تعالى لنا من الصلاح، ولشيعتنا المؤمنين في ذلك، ما دامت دولة الدنيا للفاسقين، فإنا يحيط علمنا بأنبائكم، ولا يعزب عنا شئ من أخباركم، ومعرفتنا بالزلل الذي أصابكم، مذ جنح كثير منكم إلى ما كان السلف الصالح عنه شاسعا، ونبذوا العهد المأخوذ منهم وراء ظهورهم كأنهم لا يعلمون.
إنا غير مهملين لمراعاتكم، ولا ناسين لذكركم، ولولا ذلك لنزل بكم اللأواء واصطلمكم الأعداء، فاتقوا الله جل جلاله...» (بحارالانوار،ج53، ص175)
نامه ای به برادر مستحکم در ایمان و دوست کامل، شیخ مفید ابی عبدالله محمد بن محمد بن نعمان که خداوند عزت او را بخاطر عهدی که بر بندگانش گرفته است، پایدار گرداند. ﺳﻠﺎﻡ ﺑﺮ ﺗﻮ ﺍی ﺩﻭﺳتی که در دین خود خالص شده ای و در یقین به ولایت ما مورد توجه خاص بوده ای. ما به خاطر داشتن دوستی مثل تو خدای یکتا را سپاس می گوییم و بر سرور ما محمد و خاندان پاکش درود می فرستیم...
اگرچه محل زندگی ما تا زمانی که حکومت های ظلم پا بر جا هستند، به خاطر مصلحت ما و شیعیان ما از ظالمان دور است، اما ما از اخبار شما اطلاع کاملی داریم وهیچ یک از اتفاقاتی که برای شما می افتد از ما مخفی نمی ماند. ما از لغزش های شما با خبر هستیم.از زمانی که بسیاری از شما از روش گذشتگان صالحتان دور شدید و عهد خدا را در تبعیت از ما به دست فراموشی سپردید! گویا نمی دانید که ما در رسیدگی به مسائل شما کوتاهی نمی کنیم و همیشه به یاد شما هستیم و اگر غیر از این بود حوادث و بلایا شما را احاطه می کردند و دشمنان شما را نابود می کردند. بنابراین تقوای الهی پیشه کنید...
🌺🌺 و در پایان نامه می فرمایند :
«فيعمل كل امرئ منكم ما يقرب به من محبتنا وليتجنب ما يدنيه من كراهيتنا، وسخطنا، فان امرءا يبغته فجأة حين لا تنفعه توبة، ولا ينجيه من عقابنا ندم على حوبة، والله يلهمك الرشد، ويلطف لكم بالتوفيق برحمته.»
(بحار الانوار ، ج53،ص177)
ﺳﭙﺲ به دنبال کارهایی بروید که شما را به محبت و دوستی ما نزدیک کند و از کارهایی که باعث دوری و خشم و غضب ما می شوند کناره گیری کنید زیرا ظهورما به یک باره و ناگهانی فرا می رسد در این صورت توبه سودی ندارد و پشیمانی او را از عذاب ما نجات نخواهد داد.خداوند متعال تو را هدایت کند و توفیقاتت را افزون گرداند.
@khanjanidroos
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم.
🌹پیام30:
بشرکم الله بظهور الحجة بالصحة و العافیة ان شاءالله.
در ادامه مطلب قبلی مبنی بر راه نجات از فتنه های آخرالزمان از زبان حضرت ولی عصر(ارواحنا فداه)، یکی از راه های ایمنی از فتنه ها، توسل و مداومت بر دعا هاست. دعاها و نماز های بسیاری از حضرت مهدی(علیه السلام) و نائبان آن حضرت به دست ما رسیده است،سعی میکنیم ادعیه و نمازهای موجود در مفاتیح الجنان را معرفی کنیم که در دسترس همه عزیزان است.یکی از این دعاها « دعا در غیبت امام زمان(علیه السلام) » (اللّهم عَرّفْني نَفْسَکَ.../مفاتیح الجنان)است.
🌻 این دعا به خوبی وظایف
منتظران را ترسیم میکند و تجدیدعهد ما را با وجود مقدس امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بیان میکند.
🌻سند دعا:
این دعا را نائب اوّل امام عصر صلوات الله علیه «شیخ ابوعمرو» بیان کرده است.
🌻اوقات خواندن دعا :
خواندن این دعا در روز جمعه تاکید شده است.
🌻 محتوای دعا:( به علت طولانی بودن، محتوای دعا را در دوبخش بیان میکنیم)
☘🌺☘🌺 طلب معرفت:
« اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَکَ فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى نَفْسَکَ لَمْ اَعْرِفْ رَسُولَکَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى رَسُولَکَ فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى رَسُولَکَ لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَکَ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى حُجَّتَکَ فَاِنَّکَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى حُجَّتَکَ ضَلَلْتُ عَنْ دینى»، یک نکته این است که اگرانسان معرفت به امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نداشته باشد، گمراه از دین میشود.
☘🌺☘🌺عدم معرفت به امام مساوی با مرگ و زندگی جاهلی است:
«اَللّهُمَّ لا تُمِتْنى میتَهً جاهِلِیَّهً»،
☘🌺☘🌺 ثبات قدم و دین:
«اَللّهُمَّ فَثَبِّتْنى عَلى دینِکَ وَاسْتَعْمِلْنى بِطاعَتِکَ وَلَیِّنْ قَلْبى لِوَلِىِّ اَمْرِکَ»،
☘🌺☘🌺راضی بودن منتظر به رسیدن وقت ظهور:
یکی از آسیبهای غیبت تعجیل است، اینکه انسان به عجله بیفتد و بگوید امروز ظهور است و به دنبال کسانی برود که ادعاهای مهدویت میکنند «وَکَشْفِ سِتْرِهِ فَصَبِّرْنى عَلى ذلِکَ حَتّى لا اُحِبَّ تَعْجیلَ ما اَخَّرْتَ وَلا تَاْخیرَ ما عَجَّلْتَ» در دعا طلب صبر میکنیم، چرا که راهکارش صبر است، باید توجه داشت که در دوران غیبت بیان امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) این است که «وَلا اُنازِعَکَ فى تَدْبیرِکَ وَلا اَقُولَ لِمَ وَکَیْفَ وَما بالُ وَلِىِّ الاَمْرِ»؛ «خدایا به من صبری بده که دوست نداشته باشم به عجله انداختن آنچه تو تاخیر انداختی و نه به تأخیر افتادن آنچه تو تعجیل داری».
☘🌺☘🌺خودداری از تعیین وقت ظهور:
در دعا میگوییم فقط تو عالم وقت ظهوری «یَنْتَظِرُ وَاَنْتَ الْعالِمُ غَیْرُ الْمُعَلَّمِ بِالْوَقْتِ الَّذى فیهِ صَلاحُ اَمْرِ وَلِیِّکَ فِى الاِذْنِ لَهُ بِاِظْهارِ اَمْرِهِ»، وظیفه ما نیست که دنبال تعیین وقت برویم، یا اینکه بگوییم؛ خدایا زمین پر از ظلم و جور شده است، چرا امام زمان (عجل الله تعای فرجه الشریف) ظهور نمیکند .
@khanjanidroos
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹پیام 31:
سلام علیکم.
بشرکم الله بظهور الحجة بالصحة و العافیة ان شاءالله.
در ادامه مطلب قبلی مبنی بر راه نجات از فتنه های آخرالزمان از زبان حضرت ولی عصر(ارواحنا فداه)، یکی از راه های ایمنی از فتنه ها، توسل و مداومت بر دعا هاست. دعاها و نماز های بسیاری از حضرت مهدی(علیه السلام) و نائبان آن حضرت به دست ما رسیده است،سعی میکنیم ادعیه و نمازهای موجود در مفاتیح الجنان را معرفی کنیم که در دسترس همه عزیزان است.یکی از این دعاها « دعا در غیبت امام زمان(علیه السلام) » (اللّهم عَرّفْني نَفْسَکَ.../مفاتیح الجنان)است.
🌼🌼🌼محتوای دعا( ادامه مطالب):
🌺☘🌺☘ دعا برای سلامتی حضرت:
اینکه گاهی طولانی شدن غیبت سبب میشود که ما امام را فراموش کنیم و در انتظار، انتظارمان کمرنگ شود و ایمان ما به امام حاضر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) از بین برود « وَلا تَسْلُبْنَا الْیَقینَ لِطُولِ الاَمَدِ فى غَیْبَتِهِ وَانْقِطاعِ خَبَرِهِ عَنّا وَلا تُنْسِنا ذِکْرَهُ وَانْتِظارَهُ وَالاْیمانَ بِهِ وَقُوَّهَ الْیَقینِ فى ظُهُورِهِ وَالدُّعآءَ لَهُ وَالصَّلوهَ عَلَیْهِ حَتّى لا یُقَنِّطَنا طُولُ غَیْبَتِهِ مِنْ قِیامِهِ »، در دعا میگوییم؛ خدایا یک جوری نشود، وقتی غیبت طولانی شد، این اتفاقات بر من بیفتد.
☘🌺☘🌺یقین به امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف):
ما باید نسبت به امام (عجل الله تعالی فرجه الشریف) یقین داشته باشیم، همان طور که به قیام پیغمبر(صلی الله علیه وآله وسلم) یقین داشتیم «وَیَکُونَ یَقینُنا فى ذلِکَ کَیَقینِنا فى قِیامِ رَسُولِکَ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَآلِهِ وَما جآءَ بِهِ مِنْ وَحْیِکَ وَتَنْزیلِکَ»؛ یعنی چگونه الان یقین به وحی و تنزیل قرآن داریم، باید دوران غیبت سبب نشود که یقین ما کمتر شود، بنابراین از خداوند بخواهیم که قلب ما را تقویت کند، به حدی که بتوانیم در این مسیر گام برداریم « فَقَوِّ قُلُوبَنا عَلَى الاْیمانِ بِهِ حَتّى تَسْلُکَ بِنا عَلى یَدَیْهِ مِنْهاجَ الْهُدى».
☘🌺☘🌺از دیگر وظایف منتظران:
ایمان داشتن به حضرت و تا لحظه مرگ به امامت ایشان شک نداشتن، همچنین عهد نشکستن، سست نشدن در عقیده، تکذیب نکردن از دیگر وظایف منتظران است «وَنَحْنُ عَلى ذلِکَ لا شآکّینَ وَلا ناکِثینَ وَلا مُرْتابینَ وَلا مُکَذِّبینَ»،
☘🌺☘🌺 دعا برای ظهور حضرت (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و ترسیم سیمای حکومت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف):
«وَاَظْهِرْ بِهِ الْحَقَّ وَاَمِتْ بِهِ الْجَوْرَ»:«وَاسْتَنْقِذْ بِهِ عِبادَکَ الْمُؤْمِنینَ مِنَ الذُّلِّ وَانْعَشْ»، «واقْتُلْ بِهِ جَبابِرَهَ الْکُفْرِ وَاقْصِمْ بِهِ رُؤُسَ الضَّلالهِ وَذَلِّلْ بِهِ الْجَبّارینَ وَالْکافِرینَ وَاَبِرْ بِهِ الْمُنافِقینَ وَالنّاکِثینَ وَجَمیعَ الْمُخالِفینَ وَالْمُلْحِدینَ فى مَشارِقِ الاَرْضِ وَمَغارِبِها وَبَرِّها وَبَحْرِها وَسَهْلِها وَجَبَلِها حَتّى لا تَدَعَ مِنْهُمْ دَیّاراً وَلا تُبْقِىَ لَهُمْ آثاراً طَهِّرْ مِنْهُمْ».
☘🌺☘🌺 ویژگیهای ولی عصر ارواحناه فداه:
امام بنده خدا، بنده برگزیده خدا و معصوم است، خالی از همه عیوب،مطلع بر غیب، پاک از پلیدیهاست «فَاِنَّهُ عَبْدُکَ الَّذى اسْتَخْلَصْتَهُ لِنَفْسِکَ وَارْتَضَیْتَهُ لِنَصْرِ دینِکَ وَاصْطَفَیْتَهُ بِعِلْمِکَ وَعَصَمْتَهُ مِنَ الذُّنُوبِ وَبَرَّاْتَهُ مِنَ الْعُیُوبِ وَاَطْلَعْتَهُ عَلَى الْغُیُوبِ وَاَنْعَمْتَ عَلَیْهِ وَطَهَّرْتَهُ مِنَ الرِّجْسِ وَنَقَّیْتَهُ مِنَ الدَّنَسِ»
@khanjanidroos
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹پیام 32:
سلام علیکم.
بشرکم الله بظهور الحجة بالصحة و العافیة ان شاءالله.
در ادامه مطلب قبلی مبنی بر راه نجات از فتنه های آخرالزمان از زبان حضرت ولی عصر(ارواحنا فداه)، یکی از راه های ایمنی از فتنه ها، توسل و مداومت بر دعا هاست. دعاها و نماز های بسیاری از حضرت مهدی(علیه السلام) و نائبان آن حضرت به دست ما رسیده است،سعی میکنیم ادعیه و نمازهای موجود در مفاتیح الجنان را معرفی کنیم که در دسترس همه عزیزان است.یکی از این دعاها « دعا در غیبت امام زمان(علیه السلام) » (اللّهم عَرّفْني نَفْسَکَ.../مفاتیح الجنان)است.
🌼🌼🌼🀊محتوای دعا (ادامه مطالب) :
🌺☘🌺☘ فهم دوران غیبت:
«اللّهُمَّ اِنّا نَشْکُو اِلَیْکَ فَقْدَ نَبِیِّنا وَغَیْبَهَ اِمامِنا وَشِدَّهَ الزَّمانِ عَلَیْنا وَوُقُوعَ الْفِتَنِ بِنا وَتَظاهُرَ الاَعْدآءِ عَلَیْنا وَکَثْرَهَ عَدُوِّنا وَقِلَّهَ عَدَدِنا»، زمان غیبت بر منتظر سخت است، چرا که فتنهها زیاد، فشار دشمن بالاست، تعداد دشمن زیاد و یاران کم است.
🌺☘🌺☘ویژگی حکومت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف):
هلاکت دشمنان امام، اینکه هر پرچمی که بر غیر از اسلام باشد، از بین میبرد، هر سلاحی که به غیر از دین باشد، از کار میافتد، هر لشکری که علیه امام باشد، نابود، خوار و ذلیل میشود، جریان دشمن کاملاً تاریک میشود، قرآن زنده میشود، قلبهای مرده حیات پیدا میکنند، مؤمنین شاد، حق ظاهر، عدل آشکار میشود و تقیه از بین میرود «وَقَتْلِ اَعْدآئِکَ فى بِلادِکَ حَتّى لا تَدَعَ لِلْجَوْرِ یا رَبِّ دِعامَهً اِلاّ قَصَمْتَها وَلا بَقِیَّهً اِلاّ اَفْنَیْتَها وَلا قُوَّهً اِلاّ اَوْهَنْتَها وَلا رُکْناً اِلاّ هَدَمْتَهُ وَلا حَدّاً اِلاّ فَلَلْتَهُ وَلا سِلاحاً اِلاّ اَکْلَلْتَهُ وَلا رایَهً اِلاّ نَکَّسْتَها وَلا شُجاعاً اِلاّ قَتَلْتَهُ وَلا جَیْشاً اِلاّ خَذَلْتَهُ وَارْمِهِمْ یا رَبِّ بِحَجَرِکَ الدّامِغِ وَاضْرِبْهُمْ بِسَیْفِکَ الْقاطِعِ وَبَاْسِکَ الَّذى لا تَرُدُّهُ عَنِ الْقَوْمِ الْمُجْرِمینَ وَعَذِّبْ اَعْدآئَکَ وَاَعْدآءَ وَلِیِّکَ وَاَعْدآءَ رَسُولِکَ».
🌺☘🌺☘ویژگی دیگرمنتظران :
اینکه منتظر جزء دشمنان اهل بیت علیهمالسلام و مخالفان آنها، همچنین اهل غیض بر آل پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) نباشد و تسلیم احکام دین باشد، گام بعدی دشمنشناسی است، دلیل دشمنی با حضرت (عجل الله تعالی فرجه الشریف) در زمان ظهور خیلی جالب در دعا آمده است و ضایع کردن نماز است، لذا باید توجه داشت کسی که نسبت به نماز بیتوجه است، امکان دارد در مقابل امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بایستد؛ یعنی کسانی که امروز نماز را جدی نمیگیرند، بترسند از این که در سپاه دشمن امام باشند، «فَاِنَّهُمْ اَضاعُوا الصَّلوهَ وَاتَّبَعُوا الشَّهَواتِ وَاَضَلُّوا عِبادَکَ وَاَخْرَبُوا بِلادَکَ»، تبعیت از شهوات و آنهایی که در گمراهی بندگان قدم برمیدارند و آنهایی که دیار مسلمین را خراب میکنند، دشمنان حضرت(عجل الله تعالی فرجه الشریف) هستند.
@khanjanidroos
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹پیام :33
بشرکم الله بظهور الحجة بالصحة و العافیة ان شاءالله.
سلام علیکم
پیش از این گفته شد که امتحانات و فتنه های زمان غیبت فراوان است و راه نجات از آنها دعا و توسل به اهل بیت ( علیهم السلام) می باشد.
اینک روایاتی را بیان می کنیم مبنی بر نقش شناخت امام زمان ( عجل الله تعالی فرجه الشریف ) در حفظ ایمان شخص. ( 🀠پیش از این بیان شد منظور از شناخت امام علاوه بر نام و نسب ، ویژگی های اختصاصی ایشان است.)
🌷🌷 عن زرارة، قال:
« قال أبو عبد الله (عليه السلام): اعرف إمامك فإنك إذا عرفته لم يضرك تقدم هذا الأمر أو تأخر .»
( الغیبه، نعمانی، صفحه 703، باب 25، حدیث 1)
زراره بن اعین می گوید : امام صادق ( علیه السلام ) فرمودند: « امام خود را بشناس که اگر او را بشناسی ، تقدم یا تأخر افتادن در امر ظهور ، به ایمان تو آسیبی نمی رساند.»
🌷🌷 عن الفضيل بن يسار، قال:«سمعت أبا جعفر (عليه السلام) يقول: من مات و ليس له إمام فميتته ميتة جاهلية، ومن مات وهو عارف لإمامه لم يضره تقدم هذا الأمر أو تأخر، ومن مات وهو عارف لإمامه كان كمن هو قائم مع القائم في فسطاطه .»
(الغیبه، نعمانی، باب 25، حدیث 5، صفحه 705)
فضیل بن یسار می گوید : شنیدم امام باقر (علیه السلام) می فرمودند: هر کس که بمیرد و برایش امامی نباشد ( یعنی امام خود را نشناسد) مرگش به مرگ جاهلیت است و هر کس بمیرد در حالی که امامش را شناخته باشد ، زودتر یا دیرتر واقع شدن این امر ( ظهور) به ایمان او آسیبی نمی رساند و هر کس که بمیرد در حالی که امامش را شناخته باشد همانند کسی است که همراه با قائم
( علیه السلام) در خیمه آن حضرت ایستاده است.
@khanjanidroos
بسم الله الرحمن الرحیم
صبحکم الله بظهور الحجة بالصحة و العافیة ان شاءالله
🌹پیام 34:
سلام علیکم.
🌺 بحث امروز ما در مورد وظایف منتظران در زمان غیبت حضرت مهدی موعود ( ارواحنا فداه) بر اساس روایات می باشد.
از وظایف منتظران :
🌷🌷🌷1_ شناخت صفات حضرت مهدی ( علیه السلام ) است.
« عن معاوية بن وهب عن أبي عبد الله (عليه السلام) قال: إن أفضل الفرائض وأوجبها على الإنسان معرفة الرب، والإقرار له بالعبودية وحد المعرفة أن يعرف الله أن لا إله غيره ولا شبيه له ولا نظير وأن يعرف أنه قديم مثبت موجود غير فقيد موصوف من غير شبيه له، ولا نظير له ولا مبطل، ليس كمثله شئ، وهو السميع البصير وبعده معرفة الرسول، والشهادة له بالنبوة، وأدنى معرفة الرسول الإقرار بنبوته وأن ما أتى به من كتاب أو أمر أو نهي فذلك عن الله عز وجل وبعده معرفة الإمام الذي تأتم بنعته وصفته واسمه في حال العسر واليسر.
وأدنى معرفة الإمام أنه عدل النبي (عليه السلام) إلا درجة النبوة ووارثه وأن طاعته طاعة الله وطاعة رسول الله (صلى الله عليه وآله) والتسليم له في كل أمر والرد إليه والأخذ بقوله ويعلم أن الإمام بعد رسول الله (صلى الله عليه وآله) علي بن أبي طالب وبعده الحسن، ثم الحسين ثم علي بن الحسين ثم محمد بن علي ثم جعفر بن محمد ثم موسى بن جعفر بعده ثم علي بن موسى بعده ثم محمد بن علي وبعده علي بن محمد ابنه وبعد علي الحسن ابنه، والحجة من ولد الحسن ثم قال (عليه السلام):
يا معاوية جعلت لك في هذا أصلا فاعمل عليه.» (مکیال المکارم،ج2،ص 98 _ 100)
معاویة بن وهب از امام صادق( علیه السلام ) نقل می کند که فرمودند : به درستی که بهترین و واجب ترین فریضه ها بر انسان، شناخت پروردگار و اقرار به بندگی اوست و مرز شناخت آن است که خداوند را بشناسد و اینکه هیچ معبود حقی جز او نیست و هیچ گونه مثل و مانندی ندارد و بداند که او قدیم پایدار موجود است بدون فقدان، موصوف است بی آن که شبیه و نظیر و باطل کننده ای داشته باشد هیچ چیز به مثل او نیست و اوست شنوای بینا. و پس از آن شناخت فرستاده ی خداست و گواهی دادن به پیغمبری او و کم ترین مرتبه شناخت رسول، اقرار به پیامبری اوست و اینکه آن چه از کتاب یا امر یا نهی آورده است از سوی خدای عزوجل می باشد و بعد از آن شناختن امامی است که با وصف و نامش در حال سختی و راحتی به او اقتدا می نمایی و کم ترین درجه شناخت امام آن است که دانسته شود که او بجز درجه نبوت همتای پیغمبر اکرم( صلی الله علیه و آله و سلم ) است و امام وارث اوست و اطاعت امام ، اطاعت خدا و اطاعت رسول خدا است، و تسلیم بودن به او در همه امور و مراجعه کامل به او و پذیرش گفته ی او از مراتب شناخت می باشد و بداند که امام بعد از رسول خدا( صلی الله علیه و آله و سلم ) علی بن ابی طالب است و بعد از او حسن، سپس حسین سپس علی بن الحسین، سپس محمد بن علی، سپس جعفر بن محمد، سپس موسی بن جعفر، سپس علی بن موسی، سپس محمد بن علی، سپس علی بن محمد( فرزندش) و بعد از علی پسرش حسن و حجت از فرزندان حسن می باشد. سپس امام صادق(علیه السلام ) فرمودند : ای معاویة در این مورد برای تو اصل و قاعده ای قرار دادم پس بر آن عمل کن.
🌷🌷🌷2 _ رعایت ادب در یاد کردن حضرت :
انسان مؤمن باید آن حضرت را یاد کند با القاب شریف و مبارکش مانند حجت، مهدی، قائم، صاحب الزمان و صاحب الامر و تصریح نکند به نام اصلی حضرت که همنام پیغمبر( صلی الله علیه و آله و سلم ) است. « م ح م د »
( نکته : البته این مساله اختلافی است: بعضی از علما به طور کلی جز در حال تقیه جایز می شمارند و بعضی به طور مطلق حرام می دانند جز در دعاهایی که از معصومین رسیده و بعضی مکروه می دانند و گروهی دیگر حرمت نام بردن را به محافل و مجالس اختصاص داده اند و برخی به زمان غیبت صغری.)
بهترین دلیل بر این حرف ، رجوع به ادعیه ای است که در مورد آن حضرت است که در آن ها با القاب از ایشان نام برده اند مانند زیارت صاحب الامر « السلام علیک یا حجة الله التي... السلام علی مهدی الامم... السلام علی القائم المنتظر.... الغوث الغوث یا صاحب الزمان... ». ( مفاتیح الجنان ، زیارت حضرت صاحب الامر علیه السلام)
@khanjanidroos
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹پیام 35 :
بشرکم الله بظهور الحجة بالصحة و العافیة ان شاءالله.
وظایف منتظران در زمان غیبت (ادامه):
🌷🌷🌷 3 _ محبوب نمودن اهل بیت( علیهم السلام ) نزد مردم :
از آنجایی که محبت داشتن به اهل بیت ( علیهم السلام ) واجب است پس محبوب نمودن آنان نیز وظیفه است و در روایات به این مهم اشاره شده است از جمله :
🌴 عن أبي عبد الله (عليه السلام) قال:
« رحم الله عبدا حببنا إلى الناس، ولم يبغضنا إليهم. أما والله لو يروون محاسن كلامنا لكانوا به أعز، وما استطاع أحد أن يتعلق عليهم بشئ ولكن أحدهم يسمع الكلمة فيحط إليها عشرا.»
(کافی ،کلینی،ج8، صفحه 229، حدیث 293.)
خدا رحمت کند بنده ای که ما را نزد مردم محبوب نماید و ما را در معرض دشمنی و کینه توزی آنان قرار ندهد. همانا به خدا سوگند اگر سخنان زیبای ما را برای مردم روایت می کردند به سبب آن عزیز تر می شدند و هیچ کس نمی توانست بر آنان وصله ای بچسباند ولی یکی از آنان کلمه ای را می شنود پس ده کلمه از پیش خود بر آن می افزاید.
🌷🌷🌷 4 _ انتظار فرج و ظهور حضرت مهدی ( علیه السلام ) :
فضیلت انتظار و ثواب منتظر، فراوان در ادعیه و روایات بیان شده است از جمله :
🌴 عن أبي عبد الله، عن آبائه (عليهم السلام)، قال: «المنتظر لأمرنا كالمتشحط بدمه في سبيل الله». (کمال الدین ، صدوق،جلد 2، صفحه 645، باب 55، حدیث 6.)
منتظر امر ( حکومت ما ) بسان آن است که در راه خدا به خون خود غلطیده باشد.
🌴 وعن الصادق (عليه السلام) أيضا قال: « طوبى لشيعة قائمنا المنتظرين لظهوره في غيبته والمطيعين له في ظهوره، أولئك أولياء الله الذين لا خوف عليهم، ولا هم يحزنون». (کمال الدین، صدوق، جلد 2، صفحه 357، باب 33، حدیث 54.)
خوشا بحال شیعیان قائم ما که در زمان غیبتش منتظر ظهور او باشند و در هنگام ظهورش فرمانبردار او، آنان اولیای خدا هستند نه ترسی بر ایشان است و نه اندوهگین می شوند.
🌴 وعن سيد العابدين (عليه السلام) قال:« انتظار الفرج من أفضل العمل.»
(کمال الدین، صدوق، جلد 1،صفحه 319، باب 31، حدیث 2.)
انتظار فرج از بزرگ ترین اعمال است.
🌴 عن أبي عبد الله (عليه السلام) قال: « من مات منكم على هذا الأمر منتظرا، كان كمن كان في فسطاط القائم.»
(کمال الدین ، صدوق، جلد 2، صفحه 644، باب 55، ذیل حدیث 1.)
هرکس از شما بر این امر در حال انتظار آن بمیرد همچون کسی است که در خیمه حضرت قائم بوده است.
@khanjanidroos
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹پیام 36 :
سلام علیکم. بشرکم الله بظهور الحجة بالصحة و العافیة ان شاءالله.
وظایف منتظران در زمان غیبت(ادامه) :
🌷🌷🌷 5. اظهار اشتیاق به دیدار حضرت ولی عصر ( عجل الله تعالی فرجه الشریف) ، این از نشانه های دوستان ومنتظران حضرت است و در دعاها به آن اشاره شده است از جمله:
🌴 « اللهم ارنی الطلعةَ الرّشیدة والغرّة الحمیدة و....»
(مفاتیح الجنان ، دعای عهد)
🀠
🌴 « اللهم انّا نشکوا الیک فقد نبیّنا صلواتک علیه وآله و غیبة ولیّنا و....»
(مفاتیح الجنان، دعای افتتاح)
🀊🌴 « اللهم نشکوا الیک فقد نبیّنا وغیبة امامنا....»
( مفاتیح الجنان، دعا در غیبت امام زمان علیه السلام)
🌷🌷🌷 6. ذکر مناقب وفضایل امام عصر ( ارواحنا فداه) یکی از وظایف مهم منتظران است و دلیل آن روایاتی است که در مورد تشویق و ترغیب یاد آوری فضایل ائمه معصومین ( علیهم السلام) وارد شده است:
🌴 عن أبي عبد الله (عليه السلام) قال: إن من الملائكة الذين في سماء الدنيا ليطلعون على الواحد والاثنين والثلاثة وهم يذكرون فضل آل محمد (عليهم السلام) فيقولون: أما ترون هؤلاء في قلتهم وكثرة عدوهم يصفون فضل آل محمد (عليهم السلام) فتقول الطائفة الأخرى من الملائكة: ذلك فضل الله يؤتيه من يشاء والله ذو الفضل العظیم.
(کافی ، کلینی ، جلد 8، صفحه 334، حدیث521.)
امام صادق ( علیه السلام) می فرمایند: « همانا وظیفه جمعی از فرشتگان آسمان این است که نگاه می کنند بر یک و دو و سه نفری در حالی که آنان درباره فضیلت آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم به گفتگو نشسته اند، پس فرشته ای به فرشتگان دیگر می گوید: آیا نمی بینید اینان را با همه کمی تعدادشان و بسیاری دشمنان شان فضایل آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم را بیان می کنند.
آنگاه گروه دیگری از فرشتگان می گویند « ذلک فضل الله یوتیه من یشاء والله ذوالفضل العظیم.» ( جمعه/آیه 4)
این فضل خداوند است که به هرکس بخواهد می دهد ، و خداوند دارای فضل عظیم است.
🌴همچنین امام سجاد (علیه السلام) فرموده اند :
« وأما حق ذي المعروف عليك: فأن تشكره وتذكر معروفه وتكسبه المقالة الحسنة وتخلص له الدعاء فيما بينك وبين الله عز وجل، فإذا فعلت ذلك كنت قد شكرته سرا وعلانية وإن قدرت على مكافأته يوما كافيته.»
« اما حق کسی که نسبت به تو نیکی و احسانی نموده ، آن است که او را سپاس بگذاری و کار خوبش را یادآور شوی و با سخن نیک او را میان مردم معرفی کنی و دعای خالصانه بین خود و خدای خود در حق او بنمایی ، پس اگر این کار را کردی تشکر از او را پنهانی و آشکارا به جای آورده ای، و اگر روزی توانستی عملا کار نیکش را با نیکی تلافی کنی این کار را انجام ده. ( مکارم الاخلاق، طبرسی، صفحه 422، باب 12)
@khanjanidroos
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹پیام 37 :
سلام علیکم. بشرکم الله بظهور الحجة بالصحة و العافیة ان شاءالله.
وظایف منتظران در زمان غیبت(ادامه) :
🌷🌷🌷 7. اندوهگین بودن مومن از فراق آن حضرت (علیه السلام).
در روایات وارده شده از امامان معصوم (علیهم السلام) از جمله نشانه های یک فرد شیعه آن است که در اندوه و حزن امامان معصوم (علیهم السلام) محزون و اندوهگین باشد و تردیدی نیست که غیبت امام زمان( ارواحنافداه) و آنچه از محنت ها و حزن ها بر آن حضرت و شیعیانش وارد می شود از بزرگترین ومهم ترین علل حزن امامان معصوم(علیهم السلام) است. 🀠
🌴عن ابوالحسن🀠الرضا(علیه السلام) :« ....كم من حرى مؤمنة، وكم من مؤمن متأسف حران حزين عند فقدان الماء المعين، ....»
(کمال الدین ، صدوق، باب 35، صفحه 370.)
امام رضا (علیه السلام) می فرمایند: چه بسیار زنان جگر سوخته مومنه و چه بسیار مردان مومن اسفناک جگر سوخته خواهد بود آنگاه که
ماء معین ( آب گوارا) مفقود وغایب گردد....
🌴 عن أبا عبد الله (عليه السلام) يقول:« نفس المهموم لنا المغتم لظلمنا تسبيح وهمه لامرنا عبادة وكتمانه لسرنا جهاد في سبيل الله. »
(کافی، کلینی ،جلد 2، حدیث 16، صفحه 226.)
امام صادق(علیه السلام) می فرمایند: شخص مهموم که به خاطر ما غمگین و اندوهناک است به خاطر ظلمی که بر ما رفته نفس کشیدنش تسبیح است و همّ او به خاطر امر ما عبادت است پنهان کردن سرّ ما جهاد در راه خدا است.
🌴 . ابی یعغور از امام صادق (علیه السلام) نقل می کند که یکی از حقوق مومن بر مومن دیگر این است که به خاطر اندوه او اندوهگین شود و به خاطر شادی او شاد گردد. واگر در توان او بود گره از کار او باز کند والا برای او دعا کند. بدون شک این حق برای مولایمان حضرت ولی عصر( عجل الله تعالی فرجه الشریف) نیز ثابت است و سزاوار است که مومنان در حق ایشان دعا کنند.
«... ففرح لفرحه إن هو فرح وحزن لحزنه إن هو حزن وإن كان عنده ما يفرج عنه فرج عنه وإلا دعا الله له...»
(کافی، کلینی، جلد 2، حدیث 9، صفحه172.)
@khanjanidroos
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹پیام 38 :
سلام علیکم. بشرکم الله بظهور الحجة بالصحة و العافیة ان شاءالله.
وظایف منتظران در زمان غیبت(ادامه) :
🌷🌷🌷 8.حضور در مجالس فضایل و مناقب آن حضرت :
🀊حضور در مجالس فضایل اهل بیت (علیهم السلام) از نشانه های محبت به آن بزرگواران و از مصادیق خیرات است که خداوند متعال سفارش به سبقت گرفتن در آن داده اند « فاستبقوا الخیرات» .
روایات متعددی دلالت دارند بر تشویق و ترغیب مومنان به شرکت در مجالس فضایل اهل بیت(علیهم السلام) از جمله:
🌴 قول امام رضا(علیه السلام) : «...من جلس مجلسا يحيي فيه أمرنا لم يمت قلبه يوم تموت القلوب.»
(بحار الانوار،مجلسی،جلد 44،صفحه 278،حدیث 1.)
کسی که در مجلسی بنشیند که امر ما در آن بیان می شود قلب او در روزی که قلب ها بمیرد نمی میرد.
🌴 امام صادق (عليه السلام) به فضيل : «تجلسون وتحدثون؟
قال فضيل: نعم جعلت فداك.
قال (عليه السلام): إن تلك المجالس أحبها فأحيوا أمرنا يا فضيل فرحم الله من أحيى أمرنا.» (بحار الانوار،جلد 44،صفحه 282،حدیث 14.)
امام صادق (علیه السلام)به فضیل فرمودند: آیا می نشینید، و روایات ما را نقل می کنید؟
عرضه داشت : بله ، فدایت شوم.
حضرت فرمودند: این مجالس را دوست می دارم، امر ما را احیا کنید ، ای فضیل خدا رحمت کند کسی که امر و یاد ما را زنده کند.
🌴عن أبي عبد الله (عليه السلام) قال:« ما اجتمع في مجلس قوم لم يذكروا الله عز
وجل ولم يذكرونا إلا كان ذلك المجلس حسرة عليهم يوم القيامة ثم قال، قال أبو جعفر (عليه السلام) إن ذكرنا من ذكر الله وذكر عدونا من ذكر الشيطان.»
(کافی،کلینی، جلد 2،صفحه 496،حدیث 2.)
امام صادق (علیه السلام)فرمودند : اگر درمجلسی گروهی جمع شوند ودر آن خدا و ما اهل بیت را یاد نکنند این مجلس در روز قیامت مایه ی حسرت آنان خواهد شد.
سپس امام صادق(علیه السلام) فرمودند که امام باقر(علیه السلام) فرموده اند: ذکر و یاد ما در مجالس، ذکر خداوند متعال است و ذکر و یاد دشمنان ما، ذکر شیطان است.
@khanjanidroos
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹پیام 39 :
صبحکم الله بظهور الحجة بالصحة و العافیة ان شاءالله.
سلام علیکم
وظایف منتظران در زمان غیبت(ادامه) :
🌷🌷🌷 9. برپایی و برگزاری مجالسی که در آن نام و یاد حضرت حجت ( ارواحنافداه) می شود و مناقب و فضائل ایشان در آن بیان و هزینه ی مالی می شود یکی از وظایف منتظران ظهور امام عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) می باشد و موجب ترویج دین الهی و تعظیم شعائر الهی و کمک و تعاون بر نیکی می باشد.
و در روایات نیز به این مطلب اشاره شده است.
🌴 قال امیر المؤمنین علیه السلام: « إن الله تبارك وتعالى أطلع إلى الأرض فاختارنا، واختار لنا شيعة، ينصروننا و يفرحون لفرحنا ويحزنون لحزننا ويبذلون أموالهم وأنفسهم فينا أولئك منا وإلينا...»
( صدوق ، خصال، جلد 2،صفحه 635)
« خداوند تبارك و تعالى به سوى زمين نگريست پس ما را برگزيد و براى ما شيعيانى برگزيد كه ما را يارى مى كنند و از خوشحالى ما خوشحال و به خاطر اندوه ما اندوهگين مى شوند، و اموال و جانهايشان را در راه ما نثار مى نمايند، آنان از ما هستند و به سوى ما باز مى گردند... »
🌴 عن الصادق علیه السلام:
« تزاوروا فان في زيارتكم إحياء لقلوبكم، وذكرا لأحاديثنا وأحاديثنا تعطف بعضكم على بعض، فان أخذتم بها رشدتم ونجوتم، وإن تركتموها ضللتم وهلكتم، فخذوا بها وأنابنجاتكم زعيم.»
(حر عاملی ، وسائل الشیعه، جلد 11، صفحه 567،باب 23، حدیث 3)
« يكديگر را ديدار كنيد كه در ديدارتان زنده شدن دلهايتان و يادآورى احاديث ما هست، و احاديث ما شما را نسبت به يكديگر مهربان مى سازند، كه اگر آنها را بگيريد رستگار شده و نجات يافته ايد، و هرگاه آنها را ترك گوييد گمراه شده و هلاك مى گرديد، پس به آنها عمل كنيد كه من نجات شما را ضمانت مى كنم »
این روایت ديدار مؤمنين نسبت به يكديگر را سبب و وسيله زنده كردن امر آنان و يادآورى احاديث امامان عليهم السلام دانسته است، بنابراين برپاسازى مجالس ديدارى كه در آنها امام عليه السلام ياد شود و مناقب او و آنچه مربوط به او است بيان گردد بدون ترديد نيكو و مورد خشنودى امامان عليهم السلام است.
🌷🌷🌷 10. شعر ومدح اهل بیت علیهم السلام یکی دیگر از وظایف منتظران است و روایات نیز بر آن دلالت دارد:
🌴 عن ابي عبدالله « من قال فينا بيت شعر بنى الله تعالى له بيتا في الجنة.»
( حر عاملی، وسائل الشیعه ، جلد 10، صفحه 467، حدیث 1.)
« هر كس درباره ما يك بيت شعر بگويد خداوند براى او خانه اى در بهشت خواهد ساخت.»
🌴 زراره نقل می کند که کمیت شاعر بر امام باقر ( علیه السلام ) وارد شد واشعاری خواند ، حضرت فرمودند:
« لا تزال مؤيدا بروح القدس ما دمت تقول فينا.»
( حر عاملی، وسائل الشیعه ، جلد 10، صفحه 467، حدیث 4.)
« تا وقتى كه درباره ما شعر مى گويى پيوسته به روح القدس تأييد مى شوى »
@khanjanidroos
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹پیام 40 :
بشرکم الله بظهور الحجة بالصحة و العافیة ان شاءالله.
سلام علیکم
وظایف منتظران در زمان غیبت(ادامه) :
🌷🌷🌷 11. گریه بر فراق و آنچه که از سختی ها بر حضرت قائم ( ارواحنافداه) وارد می شود از وظایف منتظران است . در روایات به این مطلب اشاره شده است از جمله:
🌴 عن المفضل بن عمر قال:
سمعت أبا عبد الله عليه السلام يقول: إياكم والتنويه ، أما والله ليغيبن إمامكم سنين من دهركم، وليمحصن حتى يقال مات قتل (هلك) بأي واد
سلك، ولتدمعن عليه عيون المؤمنين ولتكفأن كما تكفأ السفن بأمواج البحر، فلا ينجو إلا من أخذ الله ميثاقه، وكتب في قلبه الايمان وأيده بروح منه، ولترفعن اثنتا عشرة راية مشتبهة لا يدري أي من أي .
قال: فبكيت وقلت: فكيف نصنع فقال: يا با عبد الله - ونظر إلى الشمس داخلة إلى الصفة - قال: فترى هذه الشمس؟ قلت: نعم، قال: والله لامرنا أبين من هذه الشمس ».
( الغیبه، طوسی، فصل 5، حدیث 285، صفحه337و338)
مفضّل گفت: شنيدم امام صادق (عليه السلام) مى فرمود: « مبادا دم برآوريد، همانا به خدا سوگند امام شما سالهايى از دورانتان را غايب خواهد ماند، و ياد او خاموش مى گردد تا آنجا كه گفته مى شود: مرده، كشته شده، (هلاك گشته) به كدام سرزمین رفته، البته ديدگان مؤمنين بر او گريان خواهد گشت، و واژگون خواهيد شد همچنان كه كشتيها بر اثر امواج دريا واژگون مى گردند، پس نجات نخواهد يافت مگر كسى كه خداوند پيمان از او گرفته و ايمان را در دلش ثابت نموده، و به روحى از سوى خود تأييدش فرموده است، دوازده پرچم اشتباه انگيز افراشته خواهد شد كه دانسته نمى شود كدام به كدام است(نمی توان تشخیص داد کدام حق است). راوى می گويد: گريه كردم و گفتم: پس چه بايد كرد؟ آن حضرت به خورشيد كه به ايوان تابيده بود نگاهى افكند و فرمود: اى اباعبداللَّه اين آفتاب را مى بينى؟ گفتم: آرى، فرمود: به خدا سوگند امر ما از آفتاب روشن تر است.
🌴 گریه و ناله های امام صادق( علیه السلام) در فراق و سختی های زمان غیبت در روایتی طولانی از بعضی از یاران حضرت نقل شده است :
سدير صيرفى می گوید : من و مفضل بن عمر و ابوبصير و أبان بن تغلب بر مولايمان امام صادق (عليه السلام) وارد شديم كه ديديم آن حضرت بر روى خاك نشسته و همچون كسى كه فرزند از دست داده و جگرش سوخته باشد مى گريد، حزن و اندوه چهره اش را فراگرفته و رنگش را تغيير داده، و اشك چشمش را پر كرده بود، مى فرمود:
🍃 « سيدي غيبتك نفت رقادي، وضيقت علي مهادي، وابتزت مني راحة فؤادي سيدي غيبتك أوصلت مصابي بفجايع الأبد وفقد الواحد بعد الواحد يفنى الجمع والعدد، فما أحس بدمعة ترقى من عيني وأنين يفتر من صدري عن دوارج الرزايا وسوالف البلايا إلا مثل بعيني عن غوابر أعظمها وأفظعها، وبواقي أشدها وأنكرها ونوائب مخلوطة بغضبك، ونوازل معجونة بسخطك.»
اى سرور من؛ دورى تو خواب از چشمم برده، و زمين را بر من تنگ نموده، و راحتى از دلم ربوده است. سرورم؛ غيبت تو مصيبتم را به اندوههاى ابدى تبدیل کرده و يكى بعد از ديگرى را از ما مى ربايد، كه جمعيت و افراد را به سوى فنا مى كشاند، و از جهت مصيبتهاى گذشته و بليّات پيشين اشكى از چشمم جارى نشود و ناله اى از سينهام سرنكشد مگر اينكه در برابر چشمم محنتهايى مجسم مى گردد كه از آنها بزرگتر و هولناك تر و سخت تر است، و حوادثى كه با خشم تو در هم آميخته و وارداتش با سخط تو عجين گشته است.
سدير گويد: از آن مصيبت سخت و پديده بسيار بزرگ عقلهايمان متحیر شد و دلهايمان چاك چاك گرديد، و چنين پنداشتيم كه آن حالت؛ نشانه واقعه كوبنده و يا مصيبتى از مصايب زمان است كه بر آن جناب روى آورده است. عرض كرديم: خداوند ديدگانت را نگرياند اى زاده بهترين مردم، از كدامين پيش آمد اشكت روان و گريه ات همچون باران است؟ و چه حالتى سبب شده كه چنين در ماتم و سوگ بنشینید؟
امام صادق (عليه السلام) آهی کشید و فرمود: واى بر شما؛ صبح امروز من در كتاب جفر نگريستم، و آن كتابى است مشتمل بر علم مرگها و بلاها و مصيبتها، و علم آنچه بوده و خواهد بود تا روز قيامت، كه خداوند آن را به محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) و امامان پس از او (عليهم السلام) اختصاص داده است.
در اين كتاب ولادت و غيبت و به درازا كشيدن و طول عمر غايب (قائم) مان و گرفتارى مؤمنين در آن زمان و شك و ترديدهايى كه بر اثر طولانى شدن غيبت او برايشان پديد مى آيد، و بيشترشان از دين برمى گردند، و رشته اسلام را كه خداوند متعال مى فرمايد « وَ كُلَّ اِنْسانٍ الْزَمْنَاهُ طائِرهُ فى عُنُقِهِ » اسراء13 ( و رشته عمل هر انسان را دور گردنش قرار داديم.) يعنى: ولايت را از گردن بيرون مى افكنند، تأمل نمودم، لذا رقّت كردم و اندوهها بر من مستولى گشت.
(کمال الدین وتمام النعمة، صدوق، صفحه 353، باب 33، حدیث 50.)
@hkanjanidroos
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹پیام 41 :
صبحکم الله بظهور الحجة بالصحة و العافیة ان شاءالله
سلام علیکم
وظایف منتظران در زمان غیبت(ادامه):
🌷🌷🌷 12_ درخواست از خداوند متعال برای شناخت آن حضرت(علیه السلام)، چرا که بعد از شناخت خدا و رسولش معرفت ولی امر و صاحب الزمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) از مهم ترین امور است و هر کس که امام زمان خود را نشناسد به مرگ جاهلیت مرده است بنابراین شناخت او کلید تمام خوبی ها و سعادت ها و رحمت ها است.روایاتی در این زمینه وجود دارد از جمله :
🌴 « عن أبي خالد الكابلي قال: سألت أبا جعفر عليه السلام عن قول الله عز وجل: " فآمنوا بالله ورسوله والنور الذي أنزلنا. فقال: يا أبا خالد النور والله الأئمة من آل محمد صلى الله عليه وآله إلى يوم القيامة، وهم والله نور الله الذي أنزل، وهم والله نور الله في السماوات وفي الأرض، والله يا أبا خالد لنور الامام في قلوب المؤمنين أنور من الشمس المضيئة بالنهار، وهم والله ينورون قلوب المؤمنين، ويحجب الله عز وجل نورهم عمن يشاء فتضللهم قلوبهم، والله يا أبا خالد لا يحبنا عبد ويتولانا حتى يطهر الله قلبه ولا يطهر الله قلب عبد حتى يسلم لنا ويكون سلما لنا فإذا كان سلما لنا سلمه الله من شديد الحساب وآمنه من فزع يوم القيامة الأكبر.» (کلینی، کافی،ج1،ص194، حدیث 1)
و از ابوخالد كابلى روايت آمده كه گفت: از حضرت ابوجعفر امام باقر عليه السلام درباره فرموده خداى عز و جل « فآمِنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ النُّور الَّذِى أنْزَلْنَا » (سوره تغابن/8 پس به خداوند و رسول او و نورى كه نازل كرديم ايمان آوريد.) سؤال كردم، فرمود: اى ابوخالد [اين] نور به خدا سوگند امامان از آل محمد صلى الله عليه وآله وسلم تا روز قيامت مى باشند، و آنان هستند به خدا سوگند نور خداوند كه آن را نازل كرده، و آنان هستند به خدا نور خداوند در آسمانها و در زمين، قسم به خدا اى ابوخالد همانا نور امام در دلهاى مؤمنين از خورشيد تابان در روز روشن تر است، و آنان به خدا سوگند دلهاى مؤمنين را نورانى مى سازند، و خداى عز و جل نورشان را از هر كس بخواهد مى پوشاند، پس دلهاى چنين كسانى تاريك مى گردد، به خدا قسم اى ابوخالد هيچ بنده اى ما را دوست ندارد و از ما پيروى نكند تا اينكه خداوند دلش را پاك گرداند، و خداوند دل بنده اى را پاك نسازد تا اينكه به ما تسليم شود و با ما سازگار باشد، پس هرگاه با ما سازگار باشد خداوند او را از سختى حساب به سلامت خواهد داشت، و از هراس بزرگ روز قيامت ايمنش خواهد ساخت.
@khanjanidroos
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹پیام 42 :
بشرکم الله الحجة بالصحة و بظهورالعافیة ان شاء الله.
وظایف منتظران در زمان غیبت(ادامه) :
🌷🌷🌷13_ مداومت بر دعاهای وارد شده از اهل بیت(علیهم السلام) :
🌴از جمله در روایتی زراره از امام صادق(علیه السلام) پرسید اگر دوران غیبت را درک کردم، چه کنم؟ امام ( علیه السلام) فرمودند : « یا زرارة إن أدرکت ذلک الزمان، فأدم هذا الدعاء: اللهم عرّفني نفسک....». ( کمال الدین وتمام النعمة ، صدوق ، ج2،ص 342،باب 33، ذیل حدیث 24)
ای زراره اگر آن زمان را درک کردی، بر این دعا مداومت کن: اللهم عرّفني نفسک...(ملحقات مفاتیح الجنان ، دعا در غیبت امام زمان( علیه السلام) )
🌴 قال أبو عبد الله عليه السلام: ستصيبكم شبهة فتبقون بلا علم يرى، ولا إمام هدى ولا ينجو منها إلا من دعا بدعاء الغريق، قلت: كيف دعاء الغريق؟ قال: يقول: " يا الله يا رحمن يا رحيم يا مقلب القلوب ثبت قلبي على دينك " فقلت: " يا الله يا رحمن يا رحيم يا مقلب القلوب والابصار ثبت قلبي على دينك " قال: إن الله عز وجل مقلب القلوب والابصار ولكن قل كما أقول لك: " يا مقلب القلوب ثبت قلبي على دينك ". ( کمال الدین وتمام النعمة ، صدوق ، ج2،ص351، باب 33، حدیث 49 )
از عبداللَّه بن سنان روايت كرده كه گفت: حضرت ابوعبداللَّه امام صادق عليه السلام فرمود: پس از اين شبهه اى شما را خواهد رسيد كه بدون نشانه ديده شدنى و امام هدايت كننده اى خواهيد ماند، و از آن نجات نمى يابد مگر كسى كه دعاى غريق را بخواند. راوى گوید : عرضه داشتم: دعاى غريق چگونه است؟ فرمود: چنين بگويد: يا اللَّهُ يا رَحمنُ يا رَحيمُ يا مُقَلِّبَ القُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِى عَلَى دِينِكَ؛ اى خداوند اى رحمان اى مهربان اى دگرگون كننده دلها دل مرا بر دينت پايدار كن. راوى گويد: من گفتم: يا اللَّهُ يا رَحمنُ يا رَحيمُ يا مُقَلِّبَ القُلُوبِ وَ الأَبْصَارِ ثَبِّتْ قَلْبِى عَلَى دِينِكَ. فرمود: البته خداوند دگرگون كننده
دلها و ديدهها است ولى همين طور كه من مى گويم: تو نيز بگو: يا مُقَلِّبَ القُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِى عَلَى دِینک.
@khanjanidroos
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹پیام 43 :
بشرکم الله بظهور الحجة بالصحة و العافیة ان شاءالله
سلام علیکم
وظایف منتظران در زمان غیبت( ادامه) :
🌷🌷🌷 14. یکی از وظایف منتظران این است که تسلیم امر الهی باشند و در ظهور عجله نداشته باشند.
روایات متعددی دلالت بر این امر دارند از جمله:
🌴 عن منصور قال:« قال لي أبو عبد الله عليه السلام يا منصور إن هذا الامر لا يأتيكم إلا بعد إياس ولا والله حتى تميزوا ولا والله حتى تمحصوا ولا والله حتى يشقى من يشقى ويسعد من يسعد.»
( کلینی، کافی،جلد 1،صفحه 370، حدیث 3)
🀊«اى منصور اين أمر شما را نخواهد رسيد مگر بعد از نوميدى، نه به خدا سوگند تا اينكه از هم جدا شويد، و نه به خدا سوگند تا اينكه آزمايش گرديد و نه به خدا سوگند تا اينكه شقاوتمند شود هر كه شقاوتمند شدنى است، و سعادتمند گردد هر كس اهل سعادت است.»
🌷🌷🌷 15. یکی دیگر از وظایف منتظران صدقه دادن به قصد سلامتى آن حضرت (عجل اللَّه فرجه الشریف):
در استحباب آن ترديدى نيست، نظر به اينكه اين كار از گونه هاى مودّت نسبت به بستگان پيغمبر صلى الله عليه وآله وسلم است كه خداوند بندگانش را در كتاب خود به آن امر فرموده است.
مگر نه این که کسی را که دوست مى دارى و بر او بيمناك هستى، به قصد سلامتى او صدقه مى دهى؟ پس مولاى تو از هر كسى به اين امر سزاوارتر است، علاوه بر اينكه اين كار از اقسام صله امام عليه السلام است.
روایات نیز به این مساله اشاره دارند از جمله:
🌴 قال رسول الله (صلى الله عليه وآله): « لا يؤمن عبد حتى أكون أحب إليه من نفسه، وأهلي أحب إليه من أهله، وعترتي أحب إليه من عترته، وذاتي أحب إليه من ذاته. »
( صدوق، امالی، صفحه 414)
پيغمبر اكرم صلى الله عليه وآله وسلم فرمودند: « هيچ بنده اى ايمان نياورد تا اينكه من نزد او از خودش محبوبتر باشم، و خاندانم از خاندان خودش نزد او محبوب تر باشند، و عترت من نزد او از عترت خودش محبوب تر باشند، و ذات من از ذات خودش نزد او محبوب تر باشد »
@khanjanidroos
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹پیام 44 :
صبحکم الله بظهور الحجة بالصحة و العافیة ان شاءالله.
سلام علیکم
وظایف منتظران در زمان غیبت (ادامه):
🌷🌷🌷16. یکی از وظایف منتظران در زمان غیبت زیارت خانه خدا و قبرائمه اطهار علیهم السلام به نیابت از امام زنده و حیّ است و این نوعی از مودت و احسان به امام محسوب می شود.
روایات نیز بر آن دلالت دارد:
🌴 عن موسى بن القاسم قال: قلت لأبي جعفر الثاني (عليه السلام): « قد أردت أن أطوف عنك وعن أبيك فقيل لي: إن الأوصياء لا يطاف عنهم، فقال لي بل طف ما أمكنك فإنه جائز. ثم قلت له بعد ذلك بثلاث سنين: إني كنت استأذنتك في الطواف عنك وعن أبيك فأذنت لي في ذلك فطفت عنكما ما شاء الله ثم وقع في قلبي شئ فعملت به قال: وما هو؟ قلت: طفت يوما عن رسول الله (صلى الله عليه وآله) فقال: ثلاث مرات صلى الله على رسول الله، ثم اليوم الثاني عن أمير المؤمنين ثم طفت اليوم الثالث عن الحسن (عليه السلام) والرابع عن الحسين (عليه السلام) والخامس عن علي ابن الحسين (عليهما السلام) والسادس عن أبي جعفر محمد بن علي (عليهما السلام) واليوم السابع عن جعفر بن محمد (عليهما السلام) واليوم الثامن عن أبيك موسى (عليه السلام) واليوم التاسع عن أبيك علي (عليه السلام) واليوم العاشر عنك يا سيدي وهؤلاء الذين أدين الله بولايتهم فقال: إذن والله تدين بالدين الذي لا يقبل من العباد غيره، قلت: وربما طفت عن أمك فاطمة (عليها السلام) وربما لم أطف، فقال: استكثر من هذا فإنه أفضل، ما أنت عامله إن شاء الله.»
(کافی، کلینی، جلد 4، صفحه 314، حدیث 2)
موسی بن قاسم می گوید: به امام جواد عليه السلام عرض كردم: مى خواستم از سوى شما و پدر شما طواف كنم، به من گفته شد: به نيابت از اوصيا طواف كردن درست نيست. آن حضرت عليه السلام به من فرمود: بلكه هر قدر كه توانستى طواف كن كه آن جايز است. سپس بعد از سه سال به آن حضرت عرضه داشتم: پيش از این از شما اجازه خواستم كه از سوى شما و پدر شما طواف كنم به من اجازه فرموديد، پس آنچه خدا خواسته بود از شما و پدرتان طواف كردم، سپس چيزى بر دلم گذشت و به آن عمل كردم. فرمود: آن چه بود؟ عرض كردم: روزى از طرف رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم طواف نمودم. آن حضرت عليه السلام سه مرتبه گفت: درود خداوند بر رسول خدا. عرض كردم: روز دوّم از طرف اميرالمؤمنين عليه السلام و روز سوم از طرف امام حسن و روز چهارم از طرف امام حسين، و روز پنجم از طرف على بن الحسين، و روز ششم از طرف ابوجعفر محمد بن على، و روز هفتم از طرف جعفر بن محمد، و روز هشتم از طرف پدرت امام موسى، و روز نهم از طرف پدرت امام علىّ (رضا)، و روز دهم از طرف شما اى آقاى من طواف كردم، و اينان هستند كسانى كه به ولايتشان خداوند را ديندارى مى كنم. فرمود: بنابراين به خدا سوگند خداى را ديندارى مى كنى به دينى كه جز آن را از بندگان نمى پذيرد. عرض كردم: و بسا كه از طرف مادرت فاطمه عليها السلام طواف كردم و گاهى طواف ننمودم، فرمود: اين طواف را بسيار كن كه ان شاء اللَّه بهترين عملى است كه تو انجام داده اى »
🌴در حدیثی از امام موسی کاظم( علیه السلام) این طور آمده است:« ...فإذا أتيت قبر النبي (صلى الله عليه وآله) فقضيت ما يجب عليك فصل ركعتين ثم قف عند رأس النبي (صلى الله عليه وآله) ثم قل: " السلام عليك يا نبي الله من أبي وأمي وزوجتي وولدي وجميع حامتي ومن جميع أهل بلدي حرهم وعبدهم وأبيضهم وأسودهم " فلا تشاء أن تقول للرجل: إني أقرءت رسول الله (صلى الله عليه وآله) عنك السلام إلا كنت صادقا.»
(کافی ، کلینی، جلد 4، صفحه 316، حدیث 8)
«...سلام بر تو اى پيغمبر خدا از طرف پدرم و مادرم و همسرم و فرزندانم و تمام بستگانم، و از سوى تمام اهل شهرم آزاد و برده و سفيد و سياهِ آنان، پس اگر به كسى بخواهى بگويى من از سوى تو بر رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم سلام كردم راست گفته ای.»
🌴 عن داود الصرمي قال: قلت له يعنى أبا الحسن العسكري عليه السلام انى زرت أباك وجعلت ذلك لك، « فقال: لك بذلك من الله ثواب وأجر عظيم ومنا المحمدة »
( وسائل الشیعه، حر عاملی، جلد 10، صفحه 465، باب 103، حدیث 1)
روايت داوود صرمى از حضرت ابوالحسن امام هادى عسكرى عليه السلام آورده كه گفت: « به آن حضرت عليه السلام عرض كردم: من پدر شما را زيارت كردم و آن را براى شما قرار دادم، فرمود: به سبب آن براى تو از سوى خداوند پاداش و أجر بزرگى است و ما از تو سپاسگزاريم ».
@khanjanidroos
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹پیام 45 :
صبحکم الله بظهور الحجة بالصحة و العافية ان شاءالله.
سلام علیکم
وظایف منتظران در زمان غیبت (ادامه):
🌷🌷🌷 17. یکی از وظایف منتظران در زمان غیبت امام عصر(ارواحنا فداه) استغاثه و توجه به حضرت و دادخواهى و توجه نمودن و عرض حاجت بر آن حضرت عليه السلام زیرا آن جناب فريادرس [خلق] است، و دژ محكم امت و فريادرس [هر ]بيچاره و درمانده و پناه بی پناهان است. در زيارت جامعه کبیره چنين آمده:« فَازَ من تمسک بکم وأمن من لجأ إلیکم...» هر كس به شما تَمسُك جست رستگار و پيروز شد و هر كس به شما پناه آورد [از كج روى و بدبختى هر دو سراى ]ايمن گشت .
وظيفه مردم آن است
كه در مهمّات و جهت دفع دشمنانشان در هر زمان به بزرگ خود مراجعه كنند، همچنان كه همواره اين عادت و شيوه اهل ولايت بوده است، كه شكوهها و حوائج خود را بر امامانِ خود عليهم السلام عرضه مى نموده اند. و در روایاتی آمده شخصی نامه ای به امام هادی(علیه السلام) نوشت و عرضه داشت شخصى مايل است حاجات خصوصى و اسرارى را با امام خويش در ميان گذارد همانگونه كه دوست دارد با پروردگارش بازگويد، پس آن حضرت در جواب نوشت: اگر حاجتى داشتى پس لبهايت را حركت بده كه همانا جواب به تو خواهد رسيد.
🌷🌷🌷18 . دعوت كردن مردم به آن حضرت عليه السلام :
اين كار از مهمترين طاعات و واجب ترين عبادات است، تمام آیات و روایات در فضيلت أمر به معروف، و تمام آنچه در فضيلت هدايت و إرشاد مردم به راه حق وارد شده است، بر آن دلالت می کند از جمله این روایت :
🌴«قلت لأبي عبد الله (عليه السلام): إن لي أهل بيت وهم يسمعون مني أفأدعوهم إلى هذا الامر؟ فقال: نعم إن الله عز وجل يقول في كتابه (يا أيها الذين آمنوا قوا أنفسكم وأهليكم نارا وقودها الناس والحجارة ).»
(کلینی، کافی،جلد 2،صفحه 211، حدیث 1)
سليمان بن خالد به حضرت ابى عبداللَّه امام صادق عليه السلام عرضه داشت: خاندانى دارم كه سخن مرا مى پذيرند آيا آنان را به اين أمر دعوت كنم؟ حضرت فرمود: آرى، خداى عز و جل در كتابش مى فرمايد: « يا أيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا قُوا أنْفُسَكُمْ وَ أهْلِيكُمْ نَاراً وَ قُودُهَا النَّاسُ وَ الحِجَارَةُ » (سوره تحریم،آیه 6)
اى كسانى كه ايمان آورده ايد خود و خانواده خويش را نگاه دارید از آتشى كه مردم [كافر و منافق] و سنگ خارا فروزنده آن هستند.
@khanjanidroos
...شعبان يك شعبه اي از وجود مقدس نبي اكرم(ص) است؛ كما اينكه مكان هاي مقدس مثل كعبه، اگر حرم نوراني هستند، حله هايي از نور نبي اكرم(ص) بر حرم پوشيده شده كه حرم نوراني شده است؛
اگر زمزم و منا محترم است، مكه و منا و زمزم و صفا مقامات نبي اكرم(ص) است كه در اين مكان ها تجلي پيدا كرده است و الا يك بيابان بر بيابان ديگر چه فضيلتي دارد كه ما آنجا برويم و وقوف كنيم و فيض ببريم؟
بلکه اينها همه تجلي نبي اكرم(ص) است. زمان هم همينطور است...».
@khanjanidroos
جمعه ها طبع من احساس تغزل دارد
ناخودآگاه به سمت تو تمایل دارد
بی تو چندیست که در کار زمین حیرانم
مانده ام بی تو چرا باغچه ام گل دارد
شاید این باغچه ده قرن به استقبالت
فرش گسترده و در دست گلایل دارد
تا به کی یکسره یکریز نباشی شب و روز
ماه مخفی شدنش نیز تعادل دارد
کودکی فال فروش است و به عشقت هر روز
می خرم از پسرک هر چه تفأل دارد
یازده پله زمین رفت به سمت ملکوت
یک قدم مانده زمین شوق تکامل دارد
هیچ سنگی نشود سنگ صبورت، تنها
تکیه بر کعبه بزن، کعبه تحمل دارد
سید حمید رضا برقعی
@khanjanidroos
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹پیام 46 :
بشرکم الله بظهور الحجة بالصحة و العافية ان شاءالله.
سلام علیکم
وظایف منتظران در زمان غیبت(ادامه :)
🌷🌷🌷 19. شناخت علائم ظهور آن حضرت (علیه السلام) : همان طور که شناخت آن حضرت علیه السلام واجب بود ، شناخت علائم قبل و مقارن ظهور نیز لازم است زیرا مقدمه شناخت آن عزیز است. با توجه به اتفاقات و فتنهها و ادعاها، باید این علائم به طور دقیق شناخته شود تا دچار اشتباه نشویم. در روایات به آن تأکید شده است از جمله این روایت شریف از امام صادق علیه السلام :
🌴 «اعرف العلامة فإذا عرفته لم يضرك، تقدم هذا الامر أو تأخر، إن الله عز وجل يقول: " يوم ندعو كل أناس بإمامهم " فمن عرف إمامه كان كمن كان في فسطاط المنتظر عليه السلام .»
(کلینی، کافی،جلد 1،صفحه 372، حدیث 7)
«علامت را بشناس، پس هرگاه آن را شناختى پيش افتادن يا تأخير كردن اين امر به تو زیانی نمی رساند و خداوند متعال می فرماید روزی که هر کس را با امام و رهبر وپیشوای خود می خوانیم هر کس که امام خود را بشناسد همانند کسی است که در خیمه و چادر آن حضرت بوده است.»
🌺 علائم ظهور حضرت مهدی(علیه السلام) بر اساس روایات اهل بیت( علیهم السلام) :
🌸🌸1. صیحه وندای آسمانی:
این ندا و صیحه ی آسمانی چند بار اتفاق می افتد قبل از ظهور و همزمان با ظهور حضرت قائم آل محمد( ارواحنا فداه) :
صيحه و نداء آسمانى كه اخبار بسيارى دلالت بر آن دارد از جمله حدیثی از مفضل بن عمر رحمه اللّه از حضرت صادق عليه السلام است كه آن حضرت فرمود: حضرت قائم عليه السلام در مكه داخل شود و در جانب خانه كعبه ظاهر گردد و چون آفتاب بلند شود از پيش قرص آفتاب منادى ندا كند كه همه اهل زمين و آسمان بشنوند و مى گويد: این مهدى آل محمّد صلى اللّه عليه و آله و سلم است. او را به نام و كنيه جدش حضرت رسول خدا صلى اللّه عليه و آله و سلم ياد نمايد و نسب مبارك او را به پدر بزرگوارش حضرت امام حسن عسكرى بن على بن محمّد بن على بن موسى بن جعفر بن محمّد بن على بن الحسين بن على بن ابى طالب عليهم السلام مى رساند نسب آن بزرگوار را به اسماء كرام آباء طاهرين او بيان كند كه همه مردم از شرق تا غرب عالم بشنوند؛ پس بگويد كه با او بيعت نماييد تا هدايت يابيد و مخالفت حكم او ننماييد كه گمراه خواهيد شد. پس ملائكه و نقباى انس و نجباى جن گويند لبيك اى خواننده به سوى خدا، شنيديم و اطاعت كرديم، پس از آن خلائق چون آن ندا را بشنوند
از شهرها و قريهها و صحراها و درياها از مشرق تا مغرب عالم روى به مكه معظمه آورند و به خدمت آن حضرت برسند و چون قريب به غروب آفتاب شود از طرف مغرب شيطان فرياد نمايد كه اى گروه مردمان! پروردگار شما در وادى يابس وارد شده است و او عثمان بن عنبسه از فرزندان يزيد بن معاویه بن ابی سفیان است با او بيعت نماييد تا هدايت يابيد و با او مخالفت ننماييد كه گمراه شويد، پس ملائكه و نقبا و نجباى جن و انس او را تكذيب نمايند و منافقان و اهل تشكيك و ضلال و گمراهان به آن ندا گمراه خواهند شد.
و نيز نداى ديگر از آسمان ظاهر شود كه آن ندا قبل از ظهور حجة اللّه عليه السلام است كه آن هم در عداد علائم حتمیه است و آن نداء در شب بيست و سوم ماه رمضان است كه همه ساكنين زمين از شرق تا غرب عالم آن ندا را خواهند شنيد و آن منادى جبريئل است كه به آواز بلند ندا كند كه اَلْحَقُّ مَعَ عَلِّىٍ وَ شيعَتِهِ و شيطان نيز در وسط روز در ميان زمين و آسمان ندا كند كه همه كس بشنوند كه اَلْحَقُّ مَعَ عُثْمانَ وَ شیعته.( منتهی الامال ، جلد دوم،فصل 7، علائم ظهور)
🌴 بنابراین از علائمی که حتما اتفلق خواهد افتاد صیحه و ندای آسمانی است و آنچه از روایات فهمیده می شود بعد از هر ندا و صیحه به حق ندای باطلی نیز شنیده می شود وبرخی از این صیحه ها قبل از ظهور و برخی همزمان با ظهور حضرت خواهند بود.
@khanjanidroos
ای خدا......
.
معصيت راه مرا از شش جهت بسته ولي!
پاي شش گوشه صدايت مي زنم تا بگذري...
یا غیاث المستغیثین.....
بحق الحسین.....
بحق العباس.....،
.
@khanjanidroos
⚜دوباره مرغ دلم میل "کربلا" دارد
⚜همان حریم، که یک بام و دو هوا دارد
⚜یکی هوای " اباالفضل"، یکی هوای "حسین"
⚜چه باصفاست هوایی که "کربلا" دارد
@khanjanidroos
عباس بن علی(ع) دارای ویژگیهای معنوی خاصی مانند مقام تسلیم، تصدیق، وفا و نُصح در حد اعلی بود که در زیارت نامه آن حضرت ذکر شده و وجود چنین خصایصی باعث ممتاز گشتن وی از سایر شهداء شده است
یکی از راه های پی بردن به مقام و عظمت قمر منیر بنی هاشم (ع) مراجعه به زیارتنامه آن حضرت است که از امام صادق (ع) نقل شده: «أَشْهَدُ لَکَ بِالتَّسْلِیمِ وَ التَّصْدِیقِ وَ الْوَفَاءِ وَ النَّصِیحَةِ لِخَلَفِ النَّبِیِّ الْمُرْسَل؛ شهادت می دهم براى حضرتت به تسلیم و تصدیق و وفا، و خیرخواهى، براى یادگار پیامبر مرسل»، در این بیان شریف به چهار مقام ویژه عباس بن علی (ع) اشاره میشود
🍀🍀 الف مقام تسلیم🍀🍀
«در دایره قسمت ما نقطه تسلیمیم لطف آنچه تو اندیشی حکم آنچه تو فرمایی
با توجه به فرمایش امیرالمومنین(ع) «الدُّنیَا دارٌ بالبلاءِ مَحفوفَةٌ؛ دنیا سرایی است که به بلا پیچیده شده است»، در مواجه با مشکلات، بلاها و مصیبتها چندین عکس العمل معنوی مانند توکل، صبر، رضا و تسلیم قابل تصور است و در این میان، مقام تسلیم برترین آنهاست
زیرا توکل عبارت است از آنکه قدرت انسان مستغرق و فانی در قدرت حق تعالی شود، همانطوریکه مقام رضا یعنی اراده انسان مستغرق و فانی در اراده خدا شود، و مراد از مقام تسلیم نیز آن است که علم انسان مستغرق و فانی در علم حضرت حق شود به عبارتی دیگر: در مقام توکل شخص برای خود اراده و قدرتی میبیند، لکن اراده و قدرتش را تفویض به وکیل میکند
اما در مقام رضا، شخص راضی، برای خود اراده و قدرتی نمیبیند، آنچه از حق تعالی صادر میشود موجب خشنودی اوست، در مقابل تلخیها و سختیها که لازمه زندگی دنیاست هرگز احساس نارضایتی ندارد، بلکه باخشنودی و رضایت کامل تحمل میکند، و زبان حال و قالش این است
عاشقم بر لطف و بر قهرش به جد ای عجب من عاشق این هر دو ضد
تفاوت مقام صبر با مقام رضا این است که انسان در مقام صبر تلخی میبیند ولی برای رسیدن به ثواب تحمل میکند از باب «إنَّما یُوَفَّى الصَّابِرُونَ أَجْرَهُمْ بِغَیْرِ حِساب [زمر/10] البته صابران به حد کامل و بدون حساب پاداش داده خواهند شد اما انسان در مقام رضا اصلا تلخی نمیبیند، بلکه بلا و مصیبت را لطف الهی تلقی میکند و آن را نشانه اعتنا و توجه محبوب به خود میداند. مقام تسلیم از مقام رضا هم بالاتر است، چون در مقام رضا هر چه حق تعالی مقرر فرموده موافق طبع شخص است. اما در مقام تسلیم انسان برای خود طبعی نمیبیند تا موافق یا مخالف باشد، در مقام تسلیم خودی نمیبیند تا بگوید من پسندم آنچه را جانان پسندد، بلکه خود و هرچه دارد را تسلیم حق تعالی میکند، و حضرت ابالفضل (ع) دارای مقام تسلیم بود
🍀🍀ب مقام تصدیق🍀🍀
قدم بعد از تسلیم تصدیق است. انسانی که تسلیم محض شد مَحرم می شود و به مرحله ای می رسد که به صدق و حقانیت صاحب ولایت پی می برد. در جریان عاشورا، برخی از افراد در رابطه با قیام سید الشهداء (ع) اظهار نظر می کردند و ایراداتی داشتند، ولی در هیچ منبعی ذکر نشده که قمر بنی هاشم (ع) در مقابل امام، اظهار نظری کرده باشد. این همان مقام تصدیق است که هر چه امام بفرماید را صدق بداند.
🍀🍀 ج مقام وفا🍀🍀
عباس بن علی (ع) مصداق أتم و أکمل وفای به عهد و باقی ماندن بر بیعت بود که خداوند مومنان را این چنین توصیف می کند: «الَّذینَ یُوفُونَ بِعَهْدِ اللَّهِ وَ لا یَنْقُضُونَ الْمیثاق رعد/20 آنها که به عهد الهى وفا مىکنند، و پیمان را نمیشکنند
وفاداری حضرت ابالفضل (ع) نسبت به صاحب ولایت جلوههای گوناگونی دارد، مثلا زمانی که دو مرتبه برای او امان نامه می آوردند، هر دو را با قاطعیت رد می کند و یا در شب عاشورا زمانی که امام بیعتش را از اصحاب بر می دارد، نخستین کسی است که اظهار وفاداری میکند و عرضه می دارد: «لِمَ نَفْعَلُ ذَلِکَ لِنَبْقَى بَعْدَکَ لَا أَرَانَا اللَّهُ ذَلِکَ أَبَدا؛ دست از یاری تو برداریم که بعد از تو زنده باشیم ؟ خدا هرگز نخواهد که بعد از تو زنده باشیم» یا زمانی که به شریعه فرات می رسد در حالی که در اوج تشنگی است، اما به احترام لبان خشکیده امام زمانش، قطره ای آب نمی نوشد و مشک را پر از آب می کند و به سمت خیمه حرکت می کند.
🍀🍀د مقام نُصح🍀🍀
نُصح به معنای خلوص است. قمر بنی هاشم (ع) نهایت خلوص را در انجام فرمان امامش به کار گرفت و در همه مراحل به عنوان یک سرباز ولایت انجام وظیفه کرد. حتی در آخرین لحظات، وقتی برای تهیه آب می رود در مسیری گام بر دارد که هزاران تیر انداز و مبارز در کمین نشسته اند و با آن که صدها توجیه برای نرفتن و آب نیاوردن می توانست بیاورد، ولی تمام همتش انجام وظیفه و بر آورده کردن خواسته امامش بود بنابراین مقام تسلیم، تصدیق، وفا و نُصح در وجود حضرت عباس بن علی (ع) بود که وی را از سایر شهداء ممتاز می کند.
@khanjanidroos