1-اگر در برابر توهین در جمع سکوت کنیم بهتره از نظر خداوند یا پاسخ بدیم؟
2-برای افزایش صبر در برابر حرف مردم چه راهکارهایی هست؟
۱. در روبط اجتماعی بین مردم، اصل بر حمل بر صحت، تغافل و گذشت از اشتباهات دیگران است. هرچند اسلام اجازه ظالم پروری را هم نمی دهد و اگر جائی حس کنید که سکوت کردن شما در مقابل ظالم، باعث می شود که طرف مقابل در عملش شدت بیشتری به خرج دهد، سکوت جایز نیست و باید طبق آداب اسلامی و بدون اینکه پاسخ را از حد بگذرانید، از خودتان دفاع کنید.
۲. تحصیل سعه صدر و افزایش تحمل و صبر مثل دیگر فضائل اخلاقی تلاش و استمرار زیادی می طلبد. اما امکان پذیر است و اگر بخواهیدمی توانید این صفت را کسب کنید. راهکارهای زیر برای افزایش صبر وتحمل شما موثر هستند:
1- همیشه فضای ذهنی و روانی خود را برای شنیدن و دریافت رفتارهای نابجا و خلاف انتظار آماده سازید وبه این معنا که همیشه این انتظار را داشته باشید تا دیگران با شما به بدترین شکل برخورد داشته باشند و خود را برای تحمل آن آماده کنید.
2- قبل از مواجه با برخوردهای نابجای دیگران پاسخ خود و عکسالعمل خوب خود را برای مواجه با رفتارهای خلاف انتظار دیگران در ذهن خویش مرور کنید و با طرح ذهنی آماده شده با رفتارهای بیمورد دیگران برخورد کنید مثلاً باخود بگویید اگر فلان شخص به من ناسزا بگوید به حرف او توجه نمیکنم همچنان دوستش دارم چون گناهان من راپاک کرده و این صبر سبب تعالی روحی من میشود و به هر حال با این کلمات و تلقین ها همیشه آمادگی ذهنی و روانیخود را برای عملکردهای خلاف انتظار مردم فراهم سازید.
3- با خود شرط و عهد ببندید که هیچ گاه و در هیچ شرایطی اقدام به حرف های نابجا و برخورد تند و تصمیمگیری عجولانه نخواهیدکرد و برای تخلافات خود نیز جریمه مناسب که تنبیه کننده است در نظر بگیرید.
4- اگر برخی موادر سریع سخن گفتید و عجولانه تصمیم گرفتید و رفتار نابجا از شما سرزد سریع خود را سرزنش وحتی در لفظ اظهار پشیمانی نمایید و وعدهها و قولی که با خود داشتید را در ذهن خویش حاضر سازید.
5- از خود ارزندگی های نابجا و شخصیت قائل شدن بیش از اندازه برای خود اجتناب ورزید و تنها هنجارها رارعایت کنید و لذا به سراغ رفتارهای متواضعانه همانند تقدم در سلام، همنشینی مناسب با افراد پایینتر، ابراز اردت به کوچکترها، مصافحه و احوالپرسی با دیگران به خصوص طبقه پایینتر، تفریح و صحبت با دیگران اقدام کنید.
6- ذکر«لا حول و لا قوه الا بالله» را زیاد بر زبان جاری سازید و سوره والعصر را زیاد بخوانید.
7- به هنگام احساس عصبانیت، سریع تغییر وضعیت و موقعیت دهید و از آن محیط دور شوید مثلاً اگر در منزل این حادثه رخ داد لباس پوشیده و منزل را ترک کنید.
8- در هنگام عصبانیت اگر ایستادهاید بنشینید و اگر نشسته هستید بخوابید.
9- وقتی که با امور عصبانیت آفرین مواجه هستید برای مدتی (حدود 10تا 15 دقیقه) راه دریافت های حسی خود را سد سازید مثلاً جلوی گوش خود را بگیرید و چشمان خود را ببندید و سر خود را پایین اندازید تا دریافتهای عصبانیت راتحت کنترل شما در آیند و موجب تحریک بیشتر شما نشوند.
10- اگر رفتار و یا صفتی که در شخصی هست موجب عصبانیت شما شده است آن رفتار را شوخی تلقی کرده و به شکلی خود را از تیررس آنها دور در نظر بگیرید یعنی به گونهای از مخاطب قرار گرفتن خویش در برابر رفتارهای دیگران پرهیز کنید مثلاً از مشاهده کسی که فحش میدهد با خود بگویید مخاطب او من نیستم و در این هنگام ازصحنه دور شده و راه دریافتهای حسی را سد سازید تا بیشتر مورد هجوم قرار نگیرید.
11- برای توجیه رفتارهای خلاف انتظاری که از دیگران سر میزند توجیه مناسب پیدا کرده و آنها را مقصر تلقی نکنید تا موجب شود به خود اجازه عکس العمل بدهید مثلاً بگویید خودم از این فرد بدتر رفتار میکنم او اشتباه گرفته مقصر نیست اشتباه من باعث رفتار نامناسب او شده است.
12- به نظرات و عقاید دیگران احترام قائل شوید و به دیده احترام به آنها بنگرید و حتی محترمانه با آنها رفتارکنید.
13- به منظور تقویت اراده و حفظ سعه صدر از تفریحاتی همانند صحرانوردی، کوهنوردی، شنا، اسب سواری، پیاده روی در صبح زود بهره گیرید.
14- در برخی کارهای مهم با مشورت خواستن از دیگران تصمیمات خود را استحکام بخشید و از اقدامات عجولانه وخام بپرهیزید.
15- بیشتر با افراد حلیم صبور و غیر عصبی معاشرت کنید و از دوستی و حرف شنوی افراد تند مزاج پرهیزکنید.
16- همیشه خودتان و رفتارتان را دوست و صحیح تلقی نکنید و احتمال خطا در کارهای خود را بدهید.
17- سعی کنید به عنوان تمرین گاهگاهی با افرادی که سلیقه آنها را نمیپسندید برخورد کوتاه مدت داشته باشید و با صاحبان دیگر انظار مراوده کوتاه مدت داشته باشید.
18- موارد فوق را در برنامهای منظم با درج موارد آن در یک جدول و نمره دادن به عملکرد خود و رعایت این امور سعی در تقلیل موارد تخلف د
اشته و همت خود به افزایش صبر و تحصیل سعه صدر معطوف بدارید.
همچنین امیرالمومنین علی علیه السلام در مورد افزایش صبر و بردباری می فرمایند « اگر حليم و بردبار نيستي خود را به بردباري بزن زيرا کم شده است که کسي خود را شبيه قوي قرار دهد و از آنان شمرده نشود( از آنها نشود).»(نهج البلاغه حکمت207)
@rkhanjani
✅ نقش #خانواده ها در #انتخاب_همسر
💠تناسب خانواده ها:
یکی از مهم ترین روابطی که همسران را تحت تأثیر قرار می دهد رابطه ی خانواده های آن ها با یکدیگر است که اگر مناسب نباشد #زوجین دچار مشکل می شوند تنها زمانی رابطه خانواده ها کم ترین تأثیر را دارد که #پسر و #دختر افرادی مستقل و پخته باشند شخصیت اخلاقی و معنوی افراد در خانواده شکل می گیرد ویژگی های اخلاقی فرزندان بازتاب تربیت خانوادگی آن هاست گاهی در خانواده هایی با شرایط نامناسب افرادی شایسته رشد می یابد و برعکس در خانواده های خوب فرزندان نا صالح بار می آیند. تناسب خانواده ها بهتر است در این جنبه ها باشد: اعتقادات مذهبی و دینی، عوامل فرهنگی، طبقه بندی اقتصادی و اجتماعی.
⏸ اگر وجوه مشترکی بین خانواده ها نباشد در اولین قدم این خود همسران هستند که آسیب می بینند مخصوصاً اگر وجوه متفاوت یکدیگر را درک نکنند و نخواهند که درک بکنند و یا نتوانند درک بکنند. در اینجاست که #زن و #شوهر به جای اینکه به همدیگر در زندگی کمک کنند گاهی همدیگر را تحقیر و سرزنش می کنند یا به بهانه گیری می پردازند. پس در اولین قدم آنها آسیب می بینند و در پرتو این آسیب قطعاً فرزندان و دیگران مرتبط با آنها آسیب خواهند دید. همچنین بسیاری وقتها پدیده طلاق ناشی از همین عنصر یا عامل مهم است.
❓با چه خانواده ای وصلت کنید؟
قبل از #ازدواج دقت کنید که خانواده طرف مقابل، یک خانواده سالم و منسجم باشد. این که بگویید من قرار نیست با خانواده اش زندگی کنم، خود او با خانواده اش متفاوت است و... شاید توجیهات عاشقانه ای باشند اما در عمل زندگی شما را به نابودی می کشند. هر فردی حتی اگر بسیار از خانواده اش متفاوت باشد، باز در مواقع بحرانی همان طوری رفتار می کند که در خانواده اش مرسوم بوده. کنترل یک فرد و تعقل و انتخابگری او روی رفتارهایش همیشه ادامه نخواهد داشت و زمان هایی هم هست که او مطابق آنچه از کودکی در ضمیر ناخودآگاهش ثبت شده رفتار می کند. آن طوری که پدر و مادرش رفتار کرده اند نه آن طوری که منطق و آموخته هایش به او می گوید.
یك خانواده محكم و منسجم، خانواده ای است که همه اعضای آن در جای اصلی خود قرار دارند، همواره می كوشند در همه موارد پشت و یا رویاروی یكدیگر باشند. در چنین خانواده هایی ارزش ها و قابلیت های هرشخص اعم از بزرگ و كوچك كشف و شكوفا می شود. در نتیجه هر مرحله از زندگی به گونه و شیوه یی مرتب پیش خواهد رفت و چنانچه مشكلی هم پیش آید، همه با همفكری و همیاری یكدیگر بسرعت مانع به وجود آمده را برطرف خواهند كرد.
💠 #والدین و حق انتخاب:
ازدواج، شخصی ترین موضوع در زندگی است. بنابراین والدین بایدحق انتخاب را به جوانان بدهند. حقی که با نظارت بزرگسالان معنی پیدا می کند. جوانان نیز باید بدانند که تجربیات بزرگ ترها در امر ازدواج بسیار بیش از آن چه تصور می کنند می تواند راهگشا و راهنما ی آنان باشد. تعدیل و تعادل، رمز موفقیت در هر کاری است.
💠ضرورت رضایت خانواده ها:
روابط خانوادگی زن و شوهر با افراد خانواده خود نیازی طبیعی است و این در صورتی برآورده و یا ممکن خواهد شد که هر دو خانواده با ازدواج فرزندان موافق باشند. اما اگر فرزندان بدون رضایت خانواده ی خود ازدواج کند، باید به پیامد های آن از قبیل عصبانیت والدین آگاهی داشته باشند که بسته به شدت وضعف آن، واکنش هایش نیز متفاوت خواهد بود
@rkhanjani
هدایت شده از بسوی خدا
👌تنها چیزے ڪه قابل #پس انداز #نیست
👈 سهم هر #روز ما از
🌺 #دقایق گذران زندگے است
⬅️ پس
🌸 #امروز را خوب زندگے ڪنیم
⛔️ و اجازه ندهیم
🤞 حتے یک دقیقه اش #حرام بشود
⭕️ #پــرســمــانــ_اعــتــقــادیــ_اخــلــاقــے
╭═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╮
@porsemanmoshavere
╰═━⊰🍃🌸🌸🍃⊱━═╯
#امام_كاظم_عليه_السلام
فقيري از امام موسي بن جعفر عليه السلام درخواستي كرد;
حضرت خواستند معرفت او را آزمايش كنند
به او فرمودند: اگر يك دعاي مستجاب داشتي ، از خدا چه مي خواستي؟
فقير گفت: از خدا مي خواستم كه بتوانم در ايام سخت پايبند شما باشم و تقيه را هم رعايت كنم
همچنين حقوق برادران ديني خود را بپردازم
امام موسي بن جعفر دستور دادند به او ١٠٠٠ دينار پرداخت كنند
مولاي ما!
شما سائل را آزمايش مي كنيد و بر اساس پاسخ امتحان، او را اكرام مي كنيد و آنچه در آزمون براي شما مهم است ميزان معرفت سائل است
ما هم ساليان سال است كه ياد گرفته ايم تنها دعاي مستجاب ما : اللهم عجل لوليك الفرج و سهل له المخرج باشد .
اميدواريم به حق مادرتان
عنايتي فرموده و دعاي ما را هم مستجاب بفرماييد🙏
@rkhanjani
🍃🍃🍃🍃🌼🍃🍃🍃🍃
پسر بچه شری بود که اوضاع را بههمریخته بود.وقتی پدر وارد شد، مادر شکایت او را به پدرش کردپدر که خستگی و ناراحتی بیرون را هم
داشت، شلاق را برداشت. پسر دید امروز اوضاع خیلی بیریخت است، همهی درها هم بسته است،
وقتی پدر شلاق را بالا برد، پسر دید کجا فرار
کند؟ راه فراری ندارد! خودش را به سینهی پدر
چسباند. شلاق هم در دست پدر شل شد و افتاد.
شما هم هر وقت دیدید اوضاع بهم ریخت و سردرگم شدید است بهسوی خدا فرار کنید.
«وَ فِرُّوا إلی الله مِن الله» امام علی(ع)
میرزا اسماعیل دولابی
┄┅┅❅♥️❅┅┅┄
@rkhanjani
✅سه ساله ازدواج کردم اما همسرم رفتار بدی داره پرخاشگره و اصلا ابراز محبت نمیکنه .منم نسبت به اون سرد شدم به نظر شما چکار کنیم که زندگی گرم و شادی,داشته باشیم و عاشقانه زندگی کنیم ?
✅ از اینکه دچار چنین مشکلاتی در زندگی شده اید بسیار متاسفیم و آرزو می کنیم هر چه سریعتر به وضعیت بهتری برسید . ما وضعیت شخصیتی شما و همسرتان و نحوه انتخاب تان را نمی دانیم لذا نمی توانیم از وضعیت درک جامع و کاملی داشته باشیم اما باید ریشه کم محلی ، سردی و پرخاشگری را به دست بیاورید آیا این وضعیت واکنشی نسبت به رفتارهای شماست ؟ آیا ایشان در کنار خانواده و والدینی پرخاشگر و پرتنش رشد کرده است؟ آیا با انگیزه بالا انتخاب نکرده است؟ آیا اجبار درونی یا بیرونی باعث انتخاب شده است ؟
به هر حال این سوالات باید مشخص شود .لذا شما به جای تلافی کردن و مقابله به مثل سعی کنید از ایشان بپرسید من چیکار کنم که زندگی مون بهتر بشه ؟ آیا کاری هست که من انجام بدهم و رابطه بهتری با همدیگر داشته باشیم؟ قطعا شما زمان هایی که کمی بهتر از قبل است باید ایشان را تأیید کنید .
سعی کنید کوچکترین و ریزترین رفتارهای مثبت ایشان را به ایشان یادآوری کنید و همیشه آن را بگویید مثلا اگر یک زمانی به شما سلام کنند شما می گویید خیلی خوشحالم که به من اهمیت می دهی در حالیکه ایشان فقط یک سلام کرده است . پس از خودتان شروع کنید و رفتارهای مثبت ایشان را پررنگ کنید و به ایشان بگویید .
@rkhanjani
تو هر سنی هم که باشی
پرانرژی باش
تا تغییر برخورد اطرافیانت را ببینی
پر انرژی باش
تا تغییر برخورد طبیعت را باخودت ببینی
کسی که انرژی بدهد
از عالم و ادم انرژی میگیرد.
@rkhanjani
▪️به تماشای گل ها بنشینید!
▫️ نگاه کردن به گل ها هر روز صبح،اضطراب،افسردگی و عصبانیت را به حد قابل توجهی کاهش وانرژی شما را افزایش میدهد
▫️گلها متعادل کننده حالات روحیند
@rkhanjani
کاش همه معنی راز زندگی را میدانستیم
راز زندگی درک کردن میخواهد
زندگی چیز کوچک و بیمعنی نیست که راحت بتوان از آن گذشت
زندگی از هرچیزی که فکرش را کنی گران تر و دست نیافتنی تر است
راز زندگی تو هستی
بودنِ تو
سلامتیِ تو
و خندهایِ شیرین خودت
و ضربان قلبی که هر ثانیه میشنوی
و چشمانی که هر روز صبح میگشایی
راز زندگی...
زندگی دوباره هر روز توست...
زیرا آدمی یکبار به دنیا می آید و یکبار زندگی می کند
پس تا میتوانی زندگی را زندگی کن
@rkhanjani
🔺این حرفها براتون آشنا نیست؟
نرخ باروری ایران طی سه دهه از ۶ بچه به ۱.۲ بچه رسیده عجیب ترین سقوط باروری در جهان
صد سال دیگه ایران و ایرانی دیگه یه نسل منقرض شده محسوب میشه پس هر کس در جایگاه خودش فکری کند.
#جمعیت #پیری_جمعیت #ازدواج
✨در رحمت خدا همیشه باز
و فانوس قشنگش همیشه روشنه
💫پس فکرت را از همۀ
این اما و اگرها دور کن
💫ترس وناامیدی وتردید را
بخاک بسپار
💫و امید وصبر وعشق را
راه زندگیت قرار بده
@rkhanjani
ﻣﻬﺮﺑﺎﻧﯽ...
ﻣﻬﻤﺘﺮﯾﻦ ﺍﺻﻞ "ﺍﻧﺴﺎﻧﯿﺖ" ﺍﺳﺖ؛
ﺍﮔﺮ ﮐﺴﯽ ﺍﺯ ﻣﻦ ﮐﻤﮑﯽ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ،
ﯾﻌﻨﯽ ﻣﻦ ﻫﻨﻮﺯ ﺭﻭﯼ ﺯﻣﯿﻦ ﺍﺭﺯﺵ
ﺩﺍﺭﻡ...🌿
@rkhanjani
ده فایده لبخند زدن:
😊لبخند جذابتان میکند.
😊لبخند حال هوایتان را تغییر می دهد.
😊لبخند مسری است.
😊لبخندزدن استرس را ازبین می برد
😊لبخندزدن سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند
😊لبخندزدن فشارخونتان را پایین می آورد
😊لبخند زدن مسکن های طبیعی بدن را آزاد می کند.
😊لبخند زدن چهره تان راجوانتر نشان می دهد.
😊لبخند زدن باعث می شود موفق به نظر برسید.
😊لبخند زدن کمک میکند مثبت اندیش باشید:
پس
همیشه لبخند بزنید😊
@rkhanjani