🌼 و اما سیزده بدر
فقط رفتن به طبیعت نیست !!
#سیزده_بدر_یعنی :
دور کردن صفات بد ، کینه ها،
زشتی ها و دشمنی ها از خودمان
امسال که باید برای سلامت جان خود
{ در خانه بمانیم }
بیاییم در این روز روح خودمان
را پاک کنیم هوای تازه و با طراوت
برای روح و رفتارمان تجویز کنیم
و بِدَر کنیم تمام رفتار های بدِ
خودمان را سخت نگیریم،
امسال این مدلی باشد بهتر است
به جایی بر نمی خورد.
💠: @rmirbagheri🌷
🔴 سیزده بدر واقعی ما این است که از خودمان بیرون بیاییم، از خانههای تنگ و تاریک افکارخرافی خودمان به صحرای دانش و بینش خارج شویم.
یادداشتهای استاد مطهری،ج6،ص131
#سوژه_سخن_طنز
باز خوبه شما رو با بچههاي فامیل مقایسه میکردن
ما تو فامیلمون درس خون نداشتیم بابام منو مستقیم با خود بوعلي سینا مقایسه میکرد😂😂
⚜⚜⚜⚜⚜⚜⚜
💢رقابت امری است که همیشه بین بچه های یک خانواده وجود دارد. اما ممکن است والدین نیز، با رفتارهای ناخودآگاه خود، به آن دامن بزنند. ما همگی مصرانه بر این باوریم که بین فرزندان خود تفاوتی قائل نیستیم و از صمیم قلب می گوییم: «ما همه بچه هامون رو یک جور دوست داریم.»
💠پیامدهای تبعیض بین فرزندان
❇️کینه توزی و انتقام
❇️ترس و اضطراب
❇️عدم اعتماد به نفس
❇️ایجاد فاصله
༺════════════
❇️ @rmirbagheri❇️
༺════════════
#حکمت_داستان
🌹🍀حکمت 14 نهج البلاغه:
#نتیجه_بىمهرى_نزدیکان
وَ قَالَ (علیه السلام): مَنْ ضَيَّعَهُ الْأَقْرَبُ، أُتِيحَ لَهُ الْأَبْعَدُ.
أُتِيحَ لَهُ: برايش مقدر شد، فراهم و مهيا شد.
أُتِيحَ: مقدر مى شود، بدست مى آيد
و فرمود (ع): كسى را كه نزديكانش واگذارند، بيگانگانش دست گيرند.
💦💧 داستان:
یکی از مهمترین مصادیق این حکمت #اهمیت_سبقت_والدین_در_رفاقت_با_فرزندان نسبت به دیگران است. به دو داستان از حجه الاسلام عالی در مورد اهمیت رفاقت والدین با فرزندان توجه فرمایید:
📝یک آقایی می گفت من جوان بودم شاید نوجوان بودم ۱۷ سالم بود یک شبی با رفیق هایم بودم نمی خواستم شب خانه بروم اولین باری بود که شب خانه نمی رفتم ، به یکی گفته بودم به پدر و مادرم بگو شب نمی آیم. اتفاقا آن واسطه همنگفته بود ، یادش رفته بود نگفته بود. آن شب را با رفیق هایمان بودیم صبح رفتم خانه ، وارد حیاط که شدم دیدم بابایم رو ایوان وایساده ناراحت، می دانستم که خیلی ناراحت است ، گفتم چه اتفاقی افتاده؟ با وجود همه ی ناراحتیش برگشت به من گفت فلانی این رسم رفاقت نبود ، دیشب من و مادرت تا صبح نخوابیدیم ، می گوید بعدا فهمیدم که آن واسطه خبر نداده بود به پدر و مادرم خیلی دلم سوخت برایشان . این بندگان خدا تا صبح نخوابیدند دلواپس بودند آن وقت با وجود این همه ناراحتی و بی خوابی و اعصاب خوردی صبح که می خواست به من بگوید انقدر قشنگ گفت . که ایشان هم می گفت من دیگر فهمیدم چکار بکنم دیگر تکرار نشد .
📝 این هم قشنگ است یکی دیگر هم می گفت:
من سیگاری شده بودم و از پدرم پنهان می کردم می دانستم پدرم خون به پا می کند اگر بفهمد سیگاری شدم خیلی بدش می آید از سیگار ، پنهان می کردم .
می گوید یک شب زیر تشکم چندتا سیگار گذاشته بودم می خواستم بخوابم اتفاقا زد و آن شب پدرم آمد تشکش را انداخت کنار تشک من، همین که شروع کرد خمیازه کشیدن و پا دراز کرد خورد به تشک من سیگارها پیدا شد . من گفتم الان خون به پا می کند می دانستم که جقدر بدش می آید ! من هم که کاری از دستم بر نمی آید همین جور درازکش بودم ببینم چکار می کند ، بابام نشست رو به قبله گفت خدایا اگر این سیگاری شدن بچه ی ما آغاز اعتیادش باشد خدایا من را از دنیا ببر ؛ من طاقت دیدن انحراف بچه ام را ندارم من را از دنیا ببر. می گوید وقتی دیدم این بابا اینجوری دارد به خاطر من درخواست مرگ می کند که مبادا من تو انحراف بیفتم همانجور که دراز کشیده بودم عهد کردم با خدا که خدایا تمام شد و گذاشتم کنار و همین جور هم شد گذاشتم کنار .(استاد عالی)
*🔰 «#گلبرگ_احکام»*
*موضوع: «احکام سلامتی»*
*✅ حفظ صحت و سلامت بدن، برای انسان واجب است وحتی اگر عبادتی، مانند روزه واجب، برای انسان ضرر داشته باشد، باید ترک شود و در چنین مواردی، عمل واجب به کار حرام مبدّل می گردد؛*
*👈 کسی که دارای بیماری واگیرداری است، چنانچه بداند حضورش در محلی، باعث سرایت بیماری به دیگران خواهد شد، حضور او در محل اجتماعات و ارتباطش با دیگران حرام است.*
📚 طبق نظر تمامی مراجع عظام تقلید
#حکمت_شعر_داستان
🌹🍀حکمت 15 نهج البلاغه:
#هرکسی_درخور_سرزنش_نیست
وَ قَالَ (علیه السلام): مَا كُلُّ مَفْتُونٍ يُعَاتَبُ.
الْمَفْتُون: در فتنه افتاده، به فتنه گرفتار شده.
و درود خدا بر او فرمود (علیه السلام): هر فريب خورده اى درخور عتاب نيست.
💦💧شعر موضوعی:
حافظ:
عیب رندان مکن ای زاهده پاکیزه سرشت
که گناه دگران بر تو نخواهند نوشت
من اگر نیکم و گر بد تو برو خود را باش
هر کسی آن درود عاقبت کار که کشت
💦💧داستان:
مرحوم فلسفی:
📝یک نفر در زمان حضرت مسیح مرتکب گناه بزرگی شد ، که محکوم به اعدام بود. مسیح دستور می خواهد بدهد اعدامکنند آوردند برای اعدام. یحیی آن وقت بود و حوان بود؛ یحیی آمد قبل از اعدام به این مرد گناهکار گفت : یا مذنبُ عظنی ! ای گناهکار من را موعظه کن.(این اتخاذ وصل کرده خیلی لطیف است؛)چون خودش آمد به مسیح اقرار کرد و گفت من مومنم موحدم خدا پرستم من را در دنیا مجازات کن که در آخرت دیگر مجازات این گناه را نبینم.
یحیی نیامد بگوید یا مومن عظنی ! ای مومن من را موعظه کن نه ، یا مذنب عظنی.
♦️از آن بُعد گناهت می خواهم من را موعظه کنی . وقتی این را گفت آن گناهکار هم که باهوش بود گفت : لا تُخَلّین بین نَفسَک و هَواها فَترَدّی، گفت موعظه ی من این است هوای نفست را با خودت خلوت نکن و آزاد نگذار سقوط خواهی کرد ، مثل من می شوی. منِ متدین پیروی کردم از هوای نفسم و الان در مقابل مرگ و اعدامم.
♦️ یحیی گفت زِدنی، یکی دیگر هم بگو؛ گفت: لا تُعیِّرَن خاطِئاً بخطیئته؛ یحیی! مبادا یک گناهکاری را برای گناهش سرزنش کنی من گناه کردم هی بگویی خاک بر سر نالایق پست بدبخت اینها را نگو. نفس اماره انسان را به سقوط می اندازد دلت به حال من بسوزود که یک مرد با ایمانی دچار لغزش شده و خودش آمده اقرار کرده و محکوم به مجازات است .
♦️ یحیی گفت یکی دیگر هم بگو ؛ گفت: لاتغضب، خشم نکن . شهوت و غضب هردو بلای جان انسان است . بنابراین باید مراقبت کرد که انسان ملامت و شماتت نکند. (داستانهای استاد فلسفی)
༺════════════
❇️ @rmirbagheri❇️
༺════════════
#حکمت_شعر_داستان
🌹🍀حکمت 16 نهج البلاغه:
#اولویت_تقدیر_خدا_بر_تدبیر_انسان
وَ قَالَ (علیه السلام): تَذِلُّ الْأُمُورُ لِلْمَقَادِيرِ، حَتَّى يَكُونَ الْحَتْفُ فِي التَّدْبِيرِ.
الْحَتْف: مرگ.
و درود خدا بر او فرمود(علیه السلام): كارها دستخوش تقديرند، آنسان، كه گاه تدبير سبب مرگ شود.
💦💧 #شعر_موضوعی:
مولوى:
تدبير كند بنده و تقدير نداند++
تدبير به تقدير خداوند نماند
[ ديوان كليات شمس تبريزى، 275. ]
جامى:
تدبير كار خويش كى آيد ز آدمى++
بيچاره مبتلاى قضاهاى مبرم است
[ ديوان كامل جامى، ص 15. ]
ملك الشعراء بهار:
اصلاح آشيانه به دست من و تو نيست++
توفير آب و دانه به دست من و تو نيست
گر كارها به وفق مرادت نشد مرنج
چون اختيار خانه به دست من و تو نيست
ز روزگار در اين بستگى چه شكوه كنم++
درى كه بست قضا، روزگار نگشايد
به اختيار دل اين كار بسته بگشايم++
ولى زمانه در اختيار نگشايد
كى كند سير گلستان صفا، ابراهيم++
تا ز تسليم و رضا رخت در آذر نكشد
[ ديوان ملك الشعراء بهار،ص 116 و 94و 119.]
💦💧#داستان_کوتاه:
حجه الاسلام دکتر رفیعی:
📝تابستان مکه مشرف بودم آنجا هم یک خانومی گریه کنان پیش من آمد گفت فلانی من پسر جوانی داشتم پدرش قم بود پسر من تهران بود یک شب زمستان سرد برف می آمد زنگ زد که بچه را بفرست بیاید قم گفتم نمی فرستم تو برف و تو یخبندان تو دل شب نمی فرستم . صبر می کنم اگر هوا صبح خوب شد آفتاب شد خطر رفع شد می فرستم. هرچه بابایش اصرار کرد قبول نکردم.
♦️می گفت صبح هوا خوب شد آفتاب شد آورم ترمینال اتوبوس سوار کردم سفارش کردم همه ی تمهیدات را اندیشیدم که این بچه سالم برسد نگذاشتم شب بیاید تو برف و یخبندان بیاید یا که با سواری برود، اتفاقا تو مسیر قم و تهران اتوبوس تصادف کرد تنها مسافری که از دنیا رفت سرش خورد به پشت صندلی راننده از بین رفت بچه ی من بود . دوسال است بچه ام را از دست دادم دارم دیوانه می شوم . می گویم خدایا من چه کرده بودم تنها پسرم ۱۸ ساله من هم تو دل شب نفرستادم بگویی بی احتیاطی کرد با سواری نفرستادم بگویی اتوبوس سوار نکرد تو برف نفرستادم ...
این عوامل گاهی می شود که بعضی ها تو زندگی بدگمان می شوند چرا من اینطور بشوم چرا منی که همه ی تمهیدات را اندیشیدم چرا من بیمار بشوم؟ این را باید توجه کرد .
🔷گفتم خانم این امتحان خداست می خواهد بگوید که دست شما نیست شما شما وظیفه ات را انجام دادی العبد یُدَبِّر انسان تدبیر باید کند ولی والله یُقدِّر گاهی تقدیر غیر از تدبیر است.
༺════════════
❇️ @rmirbagheri❇️
༺════════════
✨﷽✨
✅ #ماه_رمضان_را_بیا_قدر_بدانیم
✨امام على عليه السلام:
فرصت، چون ابر مى گذرد. پس،
فرصتهاى كار خوب را غنيمت شمريد
📚حکمت ۲۱ نهج البلاغه
✍امام رضا عليه السلام :
🔹هر كس در ماه رمضان يك آيه از كتاب خدا بخواند ، مثل كسى است كه در غير آن ، ختم قرآن كرده باشد
🔸و هر كس در اين ماه ، به صورت برادر مؤمنش بخندد ، خدا را در قيامت ديدار نخواهد كرد ، مگر آن كه در چهره او خواهد خنديد و به بهشت ، مژده اش خواهد داد .
🔹و هر كس در آن ماه ، مؤمنى را يارى كند ، خداوند ، او را بر گذشتن از صراط ، در آن روز كه قدم ها بر آن مى لغزد ، يارى خواهد كرد .
🔸و هر كس در آن ، خشم خود را نگه دارد ، خداوند نيز روز قيامت ، خشمش را از او نگه خواهد داشت .
🔹و هر كس در آن ، ستم ديده اى را يارى كند ، خداوند ، او را در دنيا بر ضدّ كسى كه با وى دشمنى نمايد ، يارى مى كند و روز قيامت نيز هنگام حساب و ميزان ، يارى اش مى نمايد .
ماه رمضان ، ماه بركت است ، ماه رحمت ، ماه آمرزش ، ماه توبه و بازگشت به سوى خدا . هر كه در ماه رمضان آمرزيده نشود ، پس در چه ماهى آمرزيده گردد؟! پس ، از خداوند بخواهيد كه در اين ماه ، روزه شما را بپذيرد و آن را آخرين رمضان شما قرار ندهد و شما را بر طاعت خويش توفيق دهد و از نافرمانى خود نگه دارد ، كه او بهترين كسى است كه از او درخواست مى شود
📚بحار الأنوار ج ۹۶ ص ۳۴۱
✨ #حلول_ماه_رمضان_مبارک_باد✨
🌹🍀حکمت 17 نهج البلاغه:
#تغییر_حکم_با_تغییر_شرایط
وَ سُئِلَ (علیه السلام) عَنْ قَوْلِ الرَّسُولِ (صلی الله علیه وآله) "غَيِّرُوا الشَّيْبَ وَ لَا تَشَبَّهُوا بِالْيَهُودِ"؟
فَقَالَ (علیه السلام): إِنَّمَا قَالَ ذَلِكَ وَ الدِّينُ قُلٌّ، فَأَمَّا الْآنَ وَ قَدِ اتَّسَعَ نِطَاقُهُ وَ ضَرَبَ بِجِرَانِهِ؛ فَامْرُؤٌ وَ مَا اخْتَارَ.
💦💧لغات و واژه ها:
غَيِّرُوا الشَيْبَ: پيرى را (با خضاب) تغيير دهيد، يعنى سفيدى موها را با خضاب كردن تغيير دهيد تا دشمن شما را پير و ناتوان نپندارد.
قُلٌّ: اندك، كم، يعنى پيروان اسلام اندك بودند.
النِطَاق: كمر بند پهن.
اتَّسَعَ نِطَاقُهُ: كنايه از گسترش و توسعه است.
الجِران: جلو گردن شتر كه به هنگام استراحت بر زمين مى گذارد، مجازا به معناى ثبوت و استقرار است.
شَيب: موى سفيد
قُلّ: كم اهل
نِطاق: كمربند
💦💧 ترجمه:
از آن حضرت در باره اين سخن پيامبر (ص) پرسيدند كه فرموده بود: رنگ سفيد موى را تغيير دهيد و خود را همانند يهودان مسازيد و درود خدا بر او فرمود:
اين سخن را رسول اللّه (ص) زمانى فرمود كه مسلمانان اندك بودند، اما اكنون كه دايره اسلام فراخ گرديده و دين استقرار يافته، هركس به اختيار خود است.
💦💧شرح کوتاه:
احکام شرع دو گونه است: احکامى که بر اساس موضوعات ثابت و فطرى تشریع شده مانند نماز و روزه و حج و... که تغییرپذیر نیست، همچون قوانین ثابتى که در جهان آفرینش حکمفرماست و احکامى که بر اساس موضوعات متغیر وارد شده است که با تغییر موضوع، حکم عوض مى شود; مثلا ما مى دانیم خرید و فروش خون و اعضاى بدن انسان در سابق جزء محرمات بود، زیرا هیچ فایده مباحى نداشت ولى امروز که براى نجات جان مصدومان یا پیوند اعضا آثار حیات بخش دارد کاملاً قابل خرید و فروش به قیمت هاى بالاست. امثال این احکام در میان احکام اسلامى کم نیست.
💦💧مثال دیگر تغییر حکم با تغییر شرایط:
رسول خدا(ص) به زنها سلام میکرد و جوابش را میدادند، و شیوه امیرالمؤمنین علی(ع) هم این بود که به زنها سلام میکرد و خوش نداشت که به زنهاى جوان سلام کند و میفرمود: میترسم آوازش مرا خوش آید، و زیادتر از آن اجرى که میجویم [گناه] به من رسد. این روایت دارای سند صحیح و در منابع مختلف روایی نقل شده است.( الکافی، ج 2، ص 648)
༺════════════
❇️ @rmirbagheri❇️
༺════════════
هدایت شده از « معنویت افزایی طلاب ناب »
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
#مژده #مژده
تقدیم چشم روشنی محضر حضرت ماه 🌕 ( عجل الله تعالی فرجه الشریف ) در 🌙شهرالله الاکبر ماه خدا
توسط ناصرین و ناصرات المهدی عجّل الله تعالی فرجه الشریف
💎نظر به اهمیت ختم قرآن نیابتی از جانب محضر مقدّس امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بویژه در 🌙ماه خدا -که موجب محشور شدن انسان با ایشان در قیامت می شود- و از طرفی، آرزوی هرمسلمانی برای فراهم شدن زمینه ظهور حضرت منجی - امام عصر - مدیریت استان اصفهان از شما مؤمنین عزیز دعوت بعمل می آورد در این طرح چشم روشنی به مولای مظلوم و مقتدر ،مشارکت حداکثری داشته باشید.
💠در ضمن جهت شناخت بیشتر علمای بنام و بهره مندی از دعای خیر ایشان ،در فراهم شدن مقدمات ظهور ،هر روز یکی از علما را به صورت خاص در ثواب این چشم روشنی ،شریک می کنیم .
💠عالم وارسته ی امروز :
💎#آیت_الله_سیدمحمدعلی_مبارکه_ای (رضوان الله تعالی علیه)
📹معرفی بیشتر این عالم عارف وارسته و مجاهد ستبر در کلیپ
💎با حضور ارزشمند خود، ولو با قرائت یک حزب از قرآن ، یاری گرِ ما در تقدیم چشم روشنی شایسته به حضرت صاحب الامر و الزمان و گرما بخش محفل نورانی ما باشید.
برای بهره مندی از خوان کرامت مولا بر آدرس زیر اشاره فرمایید.
https://b2n.ir/quran.Esfahan.whc.ir
🕌
┄┅┅❅💠💠 💎💠💠❅┅┅┄
💠 ناصرات المهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
💎اللَّهُمَ انّى أَسْئَلُک أَنْ تَجْعَلَنِی مِمَّنْ تَنْتَصِرُ بِهِ لِدِینِکَ
.
🌹سلام رفقای عزیز،
🌿 طاعاتتون قبول حق،
یه روز امیرالمومنین(علیه السلام) تنها و غریب بود و امروز کلام و تفکر امیرالمومنین(علیه السلام)، چه فرصت خوبی است در ماه مبارک رمضان و ماه شهادت آن سرور با مطالعه حکمت های نهج البلاغه و ارائه آن، قدری از غربت مولایمان بکاهیم.
☘ در ماه مبارک رمضان هر روز با یک حکمت نهج البلاغه، دو سه بیت شعر و یک داستان کوتاه در خدمت شما عزیزان هستم.
🍀 شما طلبه و استاد گرانقدر، می توانی در کنار یکی از وعده های نماز درمسجدتون و همچنین شما مداح عزیز، ابتدا و یا انتهای جلساتتون و یا در کانال ها و گروه هاتون مردم را از این سرچشمه جوشان، سیراب گردانید.
🌿 شما دوست عزیز هم می توانید با معرفی این کانال و یا ارسال حکمتهای آن برای دوستان خود، مروج کلام امیرالمومنین(علیه السلام) باشید.
✨🌸الّلهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج🌸✨
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
کانال حکمت شعر داستان کوتاه:
در واتساپ
https://chat.whatsapp.com/HFw4Yna02Gn3YVQTUOVhhK
در ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/2786394115C82f26b9b19
دکتررسول میرباقری
#حکمت_شعر_داستان
🌹🍀حکمت 18 نهج البلاغه:
#نکوهش_ياری_نکردن_حق
وَ قَالَ (علیه السلام) فِي الَّذِينَ اعْتَزَلُوا الْقِتَالَ مَعَهُ: خَذَلُوا الْحَقَّ، وَ لَمْ يَنْصُرُوا الْبَاطِلَ.
در باره كسانى كه از پيكار در كنار او، كناره گرفته بودند، چنين فرمود: حق را واگذاشتند و باطل را يارى نكردند.
💦💧 #شعر_موضوعی:
در عشق، رواست جاننثاری کردن
حق را باید، همیشه یاری کردن
در یاری حق صبور باشید، صبور
تلخ است اگرچه پایداری کردن
@@@
نه بقا کرد ستمگر، نه بجا ماند ستم
ظالم از دست شد و پایه مظلوم بجاست
زنده را زنده نخوانند که مرگ از پی اوست
بلکه زنده است شهیدی که حیاتش ز قفاست
💦💧 #داستان: تمرد و کوتاهی خواجه ربیع در حق امام حسین علیه السلام
شهید مطهری و بسیاری دیگر از علمای بزرگ دیگر نیز به تمرد و کوتاهی خواجه ربیع در حق امام حسین علیه السلام اشاره کرده اند چنانچه میرزا عبدالله افندی در ریاض العلماء و شیخ عباس قمی در سفینه البحار و سید محسن امین در اعیان الشیعه و ... به این مطلب اشاره کرده اند.( ریاض العلماء، ج ۲، ص ۲۸۶ به بعد)این اقدام خواجه ربیع به همینجا ختم نشده است، چنانچه نقل شده که وی در هنگام شنیدن خبر شهادت امام حسین علیه السلام تنها کلمه استرجاع (انا لله و انا الیه راجعون) را به زبان آورد و از این که یزید و عاملان او را به سبب قتل امام حسین، مورد طعن و ملامت قرار دهد، خودداری کرد و به اصطلاح، درباره امور دنیوی سخن نگفت. شاید بر همین اساس باشد که برخی از صاحبان اندیشه مانند آیت الله خویی و شوشتری وی را فردی دانسته اند که از عبادت های بسیار خود تنها به ظاهر آن توجه کرده و از عمق و حقیقت بندگی محروم بودهاست.
البته این اقدام خواجه ربیع سابقه نیز داشته است. چنانچه نقل شده وی ازجمله افرادی بود که در هنگام جنگ صفین، امیرالمومنین علی علیه السلام را تنها گذاشته و برای اینکه به زعم خود درگیر جنگ نشده و از صحنه کاملا دور شود، به ایران نقل مکان می کند، در معجم رجال الحدیث آمده است که او علی (ع) را رها کرد و در جنگ با معاویه شک کرد و ما نمی توانیم حکم کنیم به این که او از تقواپیشه ها بود (معجم رجال الحدیث، ج ۷، ص ۱۶۹. ) در اعیان الشیعه آمده است که خواجه ربیع فهم و درک درست نداشت و در ولای علی(ع) مقامی نداشت و به خاطر همین در حقانیت جنگ علی(ع) با معاویه به شک افتاد. بنابراین این که می گویند او تقواپیشه بود، تقوای او مثل تقوای خوارج بود (اعیان الشیعه، ج ۶، ص ۴۵۳ به بعد)
༺════════════
❇️ @rmirbagheri❇️
༺════════════
#حکمت_شعر_داستان
🌹🍀حکمت 19 نهج البلاغه:
#نكوهش_آرزوهاى_دراز
وَ قَالَ (علیه السلام): مَنْ جَرَى فِي عِنَان أَمَلِهِ، عَثَرَ بِأَجَلِهِ.
واژهها
الْعِنان: زمام، افسار.
عَثَرَ بِاَجَلِهِ: در كام مرگ افتاد، (قبل از آنكه به آرزويش برسد).
و درود خدا بر او فرمود (ع): هر كه عنان مركب آرزو را رها كند و در پى آن بشتابد مرگش بلغزاند و بر زمين زند.
💦💧 #شعر_موضوعی:
ناصرخسرو:
دويدى بسى از پس آرزوها
به روز جوانى چو گاو جوانه
[ ديوان ناصرخسرو، ص 41. ]
سنايى غزنوى:
در ساحل رحيلى، برگ سفر بساز
در منزل بسيجى، تخم امل مكار
[ ديوان سيد حسن غزنوى، ص 74. ]
💦💧 #داستان:
استاد محمد مهدی اشتهاردی در کتاب داستان دوستان می نویسد:
در اينجا به آرزوى دو طاغوت جبار و ستمگر، هنگام مرگ ، توجه كنيد:
1- معاويه هنگام مرگ ، به حاضران گفت : ((مرا بنشانيد، وقتى كه به كمك حاضران نشست ، به خود گفت : ((اى معاويه اكنون كه دم مرگ است به ياد پروردگارت افتاده اى ؟، آيا سزاوار نبود كه هنگام جوانى كه داراى نيرو و نشاط بودى ، در انديشه چنين روزى باشى ؟))
و در آخرين خطبه اش گفت : ((اى مردم من زراعتى هستم كه لحظه درو آن فرا رسيده ، من بر شما رياست كردم ، و به من احدى رئيس شما نمى شود جز اينكه بدتر از من است ، چنانكه رؤ ساى قبل از من بهتر از من بودند، اى كاش من مردى از قريش بودم و كارى به امور حكومت بر مردم نداشتم )).
2- عبدالملك بن مروان (پنجمين خليفه جنايتكار اموى ) هنگام مرگ ، نگاهش به مرد لباس شوئى (كه در يكى از نواحى دمشق ، لباس و فرش مردم را مى شست ) افتاد و گفت : ((سوگند به خدا كاش من شوينده لباس مردم بودم و از اين راه امرار معاش روزمره مى نمودم ولى زمام امور حكومت مردم را از روى غضب بدست نمى گرفتم )).
اين خبر به ابوحازم (لباس شوى معروف ) رسيد، گفت : ((خداى را سپاس مى گويم كه آنان (طاغوتيان ) را آن گونه كرد كه هنگام مرگ آرزوى شغل ما را داشتند)).
شخصى در هنگام مرگ عبدالمطلب ، به او گفت : حالت چطور است ؟ در پاسخ گفت : حالم آن گونه است كه خداوند ( در سوره انعام آيه 94) مى فرمايد: و لقد جئتمونا فرادى كما خلقنا كم اول مرة وتركتم ما خولنا كم وراء ظهوركم ...: ((همه شما به صورت تنها به سوى ما بازگشت نموديد، همانگونه كه روز اول شما را (تنها) آفريديم ، و آنچه را به شما بخشيده بوديم ، پشت سر گذاشتيد و شفيعانى را كه شريك در شفاعت خويش مى پنداشتيد با شما نمى بينم ، پيوندهاى شما بريده شد و تمام آنچه را تكيه گاه خود تصور مى كرديد از شما دور و گم شدند)).
آرى طاغوتيان و هر كس كه مغرور به اين دنيا است بايد از خواب غفلت بيدار شود، و بداند كه روزى شتر مرگ در خانه او نيز خواهد نشست .
╔═⭐️⭐️⭐️═════╗
@rmirbagheri
╚═════☄☄☄═╝
#حکمت_شعر_داستان
🌹🍀حکمت 20 نهج البلاغه:
#چشم پوشی_از_خطای_جوانمردان
وَ قَالَ (علیه السلام): أَقِيلُوا ذَوِي الْمُرُوءَاتِ عَثَرَاتِهِمْ، فَمَا يَعْثُرُ مِنْهُمْ عَاثِرٌ إِلَّا وَ [يَدُهُ بِيَدِ اللَّهِ] يَدُ اللَّهِ بِيَدِهِ يَرْفَعُهُ.
و درود خدا بر او (ع) فرمود: «از لغزش هاى افراد با شخصيت (و) جوانمرد چشم پوشى کنيد، چرا که هيچ کس از آنها گرفتار لغزش نمى شود مگر اين که دست خدا به دست اوست و او را بلند مى کند»
واژهها
عَثَرَات: لغزشها.
أقِيلُوا عَثَراتِهِمْ: لغزشهايشان را اغماض كنيد.
💦💧 #شعر_موضوعی:
صائب:
زعیب خویش هنر نیست چشم پوشیدن
که پرده پوشی عیب کسان هنر باشد
حافظ:
عیب رندان مکن ای زاهد پاکیزه سرشت
که گناه دگران بر تو نخواهند نوشت
من اگر نیکم و گر بد تو برو خود را باش
کسی آن درود عاقبت کار که کشت
💦💧 #داستان_کوتاه:
حجه الاسلام استاد هاشمی نژاد:
📝 در حالات یکی از اولیای خدا میخواندم که پرده پوشی چقدر خوب است . اسمشان را هم میدانم بنابر علتی اسمشان را نمی گویم به خاطر اینکه بعضی افراد بودند تفکرات و مشرب های خاصی داشتند ممکن است بعضی ها در شیعه بودنشان شبهه باشد نمی شود اینها را ترویج کرد، اما یکی از اولیای خدا بوده آدم خوبی هم بوده.
🔷 زنی آمد از او مسئله سوال کرد از آن زن در محضر او حرکت زشتی صادر شد و این طوری وانمود کرد که من این حرکت زشت را ندیدم و نشنیدم . وقتی مُرد خوابش را دیدند گفت به خاطر همان یک پردهپوشی خدا هرچه از ما دیده بود ندید گرفت و مرا آمرزید نگذاشتم خطاکاری جلوی من خجالت بکشد .
♦️خدا رحمت کند مرحوم خانمردی را وقتی کلنگ مدرسه را می خواست بزند بزرگان تهران را جمع کرد و گفت هر که تا حالا نماز صبحش قضا نشده بیاید که کلنگ بزند چه حُسن انتخابی داشت همه رفتند عقب خودش آمد جلو. ۲۰۰ سال پیش کلنگ زد گفت از وقتی مکلف شدم تا به حال یک روز هم نماز صبحم قضا نشده .
🔷گاهی می آمد توی حجره ها سر می زد یک روز یک طلبه ی فضولی آمد ولی بهش گفت فلان طلبهای یک وسیله گناه آورده پشت کتاب هایش در حجره گذاشته ، قرآن می گوید تجسس نکنید و لا تجسَّسوا تجسس نکن محترمانه میگوید مردم فضول نباشید تجسس نکن در کار مردم به تو چه؟ خانمردی گفت برو فضولی نکن پرده مردم را میدری.
رفت توی آن حجره طلبه نشست دانه دانه کتابها را برداشت این چه کتابی است ؟ فقه، این چه کتابی است؟ لومعه و...حالا شاید آن وسیله گناهان زمان رادیو بوده یا چیزی بوده دست کرد وسیله ی گناه را برداشت و گفت این چه کتابی است او هم زرنگ گریه اش گرفت گفت این کتاب ستارالعیوب است عیب ما را نبین دستهایش را گذاشت روی چشمش و شروع کرد به گریه کردن، گفت خدایا اگر تو دیدی من ندیدم از حجره آمد ؛ بیرون ستار باشید.
༺════════════
❇️ @rmirbagheri❇️
༺════════════
﷽ دبیرستان دوره اول پسرانه رهروان #سابقون
🔆 ثبت نام #پایه_هفتم سال تحصیلی ۱۴۰۰
🔰پیش ثبت نام صرفا از طریق سایت :
🌐 sabeghon.ir
😷 ثبت نام فقط تا ۲۵ اردیبهشت
➕ #ظرفیت_محدود
(دبیرستان دوره اول پسرانه)
💎مدرسه #قرآنی و #تربیت_محور سابقون
📌 جهت کسب اطلاعات بیشتر وارد کانال زیر در پیام رسان ایتا شوید :
🆔 @sabeghon_ir
🌹🍀 حکمت 21، قسمت 1 :
راههای بزرگواری و حیاء
وَ قَالَ (علیه السلام): قُرِنَتِ الْهَيْبَةُ بِالْخَيْبَةِ، وَ الْحَيَاءُ بِالْحِرْمَانِ؛ هيبت با ياس 'از ديگران' و حياء با محروميت همراه است.
💦💧 شعر:
اقبال لاهورى:
بيم غير الله، عمل را دشمن است
كاروان زندگى را رهزن است
تخم او چون در گلت خود را نشاند
زندگى از خود نمائى، باز ماند
دشمنت ترسان اگر بيند ترا
از خيابانت چو گل چينت ترا
[ ديوان اقبال لاهورى، ص 65. ]
💦💧 داستان:
حجه الاسلام رفیعی:
📝ناصرالدین شاه گاهی که مسافرت می رفت در شهر ها علمای هر شهر می آمدند به دیدنش شاه بود مثلاً تا مشهد که می خواست برود در هر شهری که وارد می شد علما و و بزرگان آن شهر ناصرالدین شاه قاجار خیلی هم حکومت کرد نزدیک به پنجاه سال حکومت کرد می رفت به طرف مشهد وارد سبزوار شد بعضی ها آمدند دیدنش ایشان یک نگاهی کرد به جمعیت دید که ملّا هادی سبزواری نیست ملّا هادی سبزواری صاحب منطومه صاحب آثار حکیم به تمام معنا گفت:ایشان کو؟گفتند:ایشان گفت که من دیدن شاه نمی آیم من کاری با شاه ندارم گفت:عیبی ندارد من می روم به دیدن ایشان ناصرالدین شاه آمد دیدن ملّا هادی سبزواری وقتی وارد شد یک خانه ی ساده و ظرف های ساده به قول آن شخص که گفت:
جهانی است بنشسته در گوشه ای
سادگی و بی پیرایگی گفت:جناب سبزواری من ناصرالدین شاه هستم شاه مملکت هستم یک چیزی از من تقاضا کنید گفت:ابدا من هیچ چیزی از شما نمی خواهم کاری ندارم با شما چیزی از شما نمی خواهم آمدی دیدن من قدمت روی چشم ولی من تقاضایی ندارم گفت:آقای ملّا هادی سبزواری من شنیدم شما یک زمین زراعتی در سبزوار دارید می خواهید بگویم بنویسند مالیات آن را از شما قطع کنند دیگر مالیات نگیرند؟ گفت:نه چون مالیات شهر سبزوار معلوم است این قدر باید در سال بدهند اگر از من کم کنید باید روی بقیه مردم بکشید اجحاف به بقیه می شود چرا اگر قرار است نگیرید از همه نگیرید چرا مرا استثنا کنید؟نه مالیات زمین را هم می دهم شد نزدیک ناهار به ناصرالدین شاه گفت:اگر می خواهید ناهار پیش ما بمانید غذا آوددند یک طبقی یک نقدار نان خشک و یک مقداری دوغ ملّا هادی سبزواری گفت:غذای من این است جناب شاه ناصرالدین شاه یک نگاهی به این ظرف دوغ و کرد و یک نگاه به نان خشک کرد نمی توانست بخورد یک تکه از نان خشک را برداشت پیچید در دستمال گفت:من تبرّک می برم با خودم بعد که آمد بیرون گفت:حالا فهمیدم این حکمت برای چه به او داده شد جون به دنیا وابسته نیست.
✅راه درمان و رفع اختلافات و ایجاد برکت و نزول خیرات در خانه
✍امام صادق عليه السلام :خانه اى كه در آن قرآن خوانده نمى شود و از خدا ياد نمى گردد، سه گرفتاری در آن خانه بوجود می آید:
۱-بركتش كم شده،
۲- فرشتگان آن را ترك مى كنند
۳- و شياطين در آن حضور مى يابند.(مجادلات و اختلافها را شیاطین در خانه ها ایجاد میکنند)
📚اصول كافى، ج ۲، ص ۴۹۹، ح۱
💠: @rmirbagheri🌷
🔹 یک لحظه چون غافل شدم صد سال راهم دور شد
#نماز را بشناسید، نماز انسان را عوض نمیکند؛ #روزه عوض نمیکند. یک نماز، انسان را از آنچه هست بدتر میکند، یک نماز هم انسان را اصلاح میکند. این را با دقت متوجه بشوید. اسلام یک اتوبان است، یک طرف آن به سمت خدا میرود و آنطرف دور میشود. تمام اتوبانها همین است. اگر شمالی یا جنوبی را اشتباه کنی تا بخواهی اصلاحش بکنی دیگر راه ندارد. چرا؟ چون دوربرگردان هم اگر پیدا کنی باید تمام این راههایی که رفتی، برگردی. اسلام و نماز، مجموع این دو خط و اتوبان هستند.
..... اشقیای #کربلا همه چیز داشتند، اما عقل نداشتند؛ همه کار میکردند، اما فکر نمیکردند. گریه داشتند، اما گریه بدون فکر. کمبود جامعه اسلامی ما امروز کمبود #تفکر است؛ کمبود پژوهش و تحقیق است؛ کمبود تأمل است.
اشکِ از روی معرفت میخواهند، خونِ از روی معرفت میخواهند؛ اول فکر بعد خون، اول فکر بعد اشک.
آیتالله حائری شیرازی
🔸 کتاب تفکر - صفحه ۳۱ 🔸
🌹[ #نهی_از_منکر_نیکو ]🌹
مسئول فدراسیون بود. اما مسائل اخلاقی و شرعی را رعایت نمی کرد. قرار بود اخراج شود، اما ابراهیم رفت و با نرمی و دوستانه با او صحبت کرد. مسائل شرعی و اخلاقی را به او تذکر داد. این نرمی در رفتار او جواب داد. گویی این شخص به انسان دیگری تبدیل شد!
فَقُولَا لَهُ قَوْلًا لَيِّنًا لَعَلَّهُ يَتَذَكَّرُ أَوْ يَخْشَىٰ:(خدا به موسی میگوید) به نرمی با او سخن بگویید. شاید متذکّر شود، یا (از مجازات الهی) بترسد (طه/44)
#حکمت_شعر_داستان
🌹🍀حکمت 21 قسمت 2:
غنیمت شمردن فرصتها
وَ قَالَ (علیه السلام): وَ الْفُرْصَةُ تَمُرُّ مَرَّ السَّحَابِ، فَانْتَهِزُوا فُرَصَ الْخَيْرِ.
و درود خدا بر او فرمود: و فرصت مى گذرد، چونان كه ابرها مى گذرند. فرصتهاى نيكو را غنيمت شمريد.
💦💧 شعر موضوعی:
سعدى:
سعديا دى رفت و فردا هم چنان معلوم نيست
در ميان آن و اين فرصت شمار، امروز را
حافظ:
وقت را غنيمت دان آن قدر كه بتوانى
حاصل از حيات، اى دل، يك دم است تا دانى
عطار نيشابورى:
مده بر باد، عمرت رايگانى
كه بر باد است عمر و زندگانى
سعدى:
جوانا ره طاعت، امروز گير
كه فردا جوانى، نيايد ز پير
قضا روزگارى ز من، در ربود
كه هر روزش از وى شب قدر بود
من آن روز را قدر، نشناختم
به دانستم اكنون كه در باختم
غنيمت شمار اين گرامى نفس را
كه بى مرغ قيمت ندارد قفس را
مكن عمر، ضايع به افسوس و حيف
كه فرصت عزيز است و الوقت سيف
چو دى رفت و فردا نيامد به دست
حساب از همين يك نفس كن كه هست
نگهدار فرصت كه عالم، دمى است
دمى پيش دانا به از عالمى است
💦💧 داستان کوتاه:
حجه الاسلام دکتر رفیعی:
📝 حبیب ابن مظاهر میگوید روز عاشورا نشسته بودم جلوی خیمه دیدم یک کسی دارد می آید تا آمد شناختمش دیدم قرة ابن قیس است آدم بدی نبود، می شناختمش در کوفه زندگی می کرد. رد شد گفتم قُره تو اینجا چه کار میکنی؟ گفت من تو لشکر عمر سعد هستم گفتم که کار داری؟ گفت عمرسعد یک پیغام به من داده می خواهم به امام حسین برسانم. گفتم برو، اسلحه اش را گرفتم رفت پیغام به امام حسین رساند آمد بهش گفتم نمیخواهد دیگر بروی تو که تا اینجا آمدی بایست امام حسین را یاری کن من قول میدهم جدش رسول الله در قیامت شفاعتت را بکند.
🔷 مقداری فکر کرد گفت من بروم پیغام را برسانم برمیگردم رفت پیغام برساند و دیگر برنگشت. گاهی اینطور است فرصت سوزی.
༺════════════
❇️ @rmirbagheri❇️
༺════════════
✨﷽✨
✅۱۰ رمضان وفات حضرت خدیجه سلامالله علیها
✍حضرت خدیجه(س) پانزده سال پیش از عام الفیل در مکه ولادت یافت. پیش از ازدواج با رسول خدا(ص) در درجه ای از پاکی بود که به «طاهره» ملقب گشت. او که از راست گویی، امانت داری و اخلاق پسندیده ی محمد(ص) در طی سفر تجاری اش به شام آگاه شده بود و آثار نبوت را در وجود او دیده بود، با تمایل خود و خواستگاری پیامبر(ص)، آن دو پیمان ازدواج بستند و در پی آن، خدیجه(س) تمام دارایی و غلامان خود را در اختیار حضرت قرار داد. حاصل این ازدواج، دو پسر و چهار دختر بود که آخرین دختر، حضرت فاطمه(س) بود. خدیجه به دلیل اسلام خواهی، و مقاومت در این راه، حدود سه یا چهار سال همراه پیامبر(ص) و بنی هاشم، در شعب ابی طالب، در محاصره ی شدید اقتصادی قرار گرفت.
فشارهای بسیار سخت و گوناگون جسمی و روحی در شعب، آثار منفی سخت و کمرشکنی بر سالخوردگانی چون خدیجه و ابوطالب گذاشت. از این رو چیزی از پایان محاصره نگذشت که این دو بزرگوار با فاصله چند روز رحلت کردند، بلکه به شهادت رسیدند. تاریخ ارتحال این دو متفاوت نقل شده است؛
💥پیامبر اکرم (ص) :
أَفضَلُ نِساءِ أَهلِ الجَنَّةِ أَربَعٌ: خَدِيجَةٌ بِنتُ خُوَيلِدٍ، وَفاطِمَةُ بِنتُ مُحَمَّدٍ، وَمَريَمُ بِنتُ عِمرانَ، وَآسِيَةُ بِنتُ مُزاحِمٍ امرَأَةُ فِرعَونَ.برترين زنان اهل بهشت، چهار نفرند: خديجه دُخت خُوَيلِد و فاطمه دُخت محمّد و مريم دُخت عمران و آسيه دخت مُزاحم، همسر فرعون.
📚الخصال: ص ۲۰۶ ح ۲۲
🌿 امّ سلمه گوید: هربار که ما نام خدیجه علیهاالسلام را در حضور رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله میبردیم، حضرت گریه میکردند و میفرمودند:
🚩 «خدیجه و کجاست مثل خدیجه؟! او در آن زمانی كه مردم مرا تكذيب كردند، مرا تصديق نمود و مرا با ثروتش براى پيشرفت دين خدا يارى کرد؛ خداوند متعال به من دستور داد خديجه را به قصر زمرّدى در بهشت که هيچ رنج و زحمتى در آن نيست، بشارت دهم.»
📚 بحار الانوار، ج۴۳، ص۱۳۱
✨🌸الّلهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج🌸✨
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
دکتر رسول میرباقری:
http://eitaa.com/joinchat/2786394115C82f26b9b19
#حکمت_شعر_داستان
🌹🍀حکمت 23 نهج البلاغه:
#اولویت_عمل_بر_نسب
وَ قَالَ (علیه السلام): مَنْ أَبْطَأَ بِهِ عَمَلُهُ، لَمْ يُسْرِعْ بِهِ [حَسَبُهُ] نَسَبُهُ.
و درود خدا بر او فرمود (ع): «کسى که عملش او را (از پیمودن مدارج کمال) کُند سازد نَسَبش به او سرعت نخواهد بخشید»;
#شعر_موضوعی:
سعدى:
چو كنعان را طبيعت بى هنر بود
پيمبر زادگى قدرش نيفزود
هنر بنماى اگر دارى نه گوهر
گل از خارست و ابراهيم از آزر
💦💧 #داستان_قرآنی:
ابیات سعدی در شعر فوق به ایات 47ـ 46 از سوره هود اشاره دارد که در آن ماجرای کنعان، فرزند کافر حضرت نوح(ع) مطرح شده است، وقتی پدرش به او گفت: «با ما در کشتی نشین و با کافران مباش».
کنعان گفت: به سر کوه می روم و بدینسان آب به من نمی رسد. ولی آب آمد و او را غرق کرد و نوح گفت: «خدایا ،این پسر من است و تو وعده فرموده بودی که دودمان مرا هلاک نکنی!» خدای تعالی فرمود: «ای نوح، این پسر از دودمان تو نیست؛ چرا که او کارهای ناشایست انجام داد.» همچنین، به ایه 74 از سوره انعام اشاره می کند، آنجا که ابراهیم به«آزر» می گوید: ایا بتان را خدا می گیری؟ ولی پدر پس از بحثی طولانی، به پسر می گوید: اگراز بدگویی از بتان معبود من دست برنداری، ترا سنگسار کنم.
#حکمت_شعر_داستان
🌹🍀حکمت 24
ارزش رفع غم و گرفتاری از مردم
وَ قَالَ (علیه السلام): مِنْ كَفَّارَاتِ الذُّنُوبِ الْعِظَامِ، إِغَاثَةُ الْمَلْهُوفِ وَ التَّنْفِيسُ عَنِ الْمَكْرُوبِ.
و درود خدا بر او فرمود: «از جمله کفاره هاى گناهان بزرگ، به فریاد بیچاره و مظلوم رسیدن و تسلّى دادن به افراد غمگین است»
💦💧 #شعر_موضوعی:
سعدى:
اگر بينى كه نابينا و چاه است
اگر خاموش بنشينى گناه است
اوحدى:
كافر است آن كس كه رحمى بر گرفتارش نباشد
گر مسلمانى، نظر كن بر گرفتاران برحمت
مولوى:
كوزه بيدسته چو بينى به دو دستش بردار
مرد بى برك و نوا را به حقارت مشمار
💦💧 #داستان:
حجه الاسلام دکتر رفیعی:
📝 راننده مرحوم شهید مطهری می گوید من خاطراتی از شهید مطهری دارم که این خاطرات را تا عمر دارم یادم نمیرود؛
🔷 یک روز با ایشان در خیابان افریقای تهران میرفتیم یک پیرمردی یک بچه ۱۰ ساله را کول گرفته بود به زحمت، آدم میتواند بگوید به من چه ربطی دارد؟ من چه کار دارم به این کارها؟ عزیزان اسلام انفاق را حکومتی نکرده ،اسلام انفاق را دولتی نکرده ، مردمی کرده، هر کجا سخن از نماز هست زکات است هر کجا سخن از صفات مومن هست انفقوا مما رزقناهم هست خطابش هم به دولتیها نیست گرچه آنها موظف هستند فقر زدایی کنند خطابشات عام هست خطاب به همه هست .
♦️می فرماید شهید مطهری فرمود: ماشین را بزن کنار پیرمرد را صدا زد گفت آقا کجا میروی؟گفت از مشهد آمدم این بچه مریض است نمیتواند راه برود کولش گرفتم از مشهد با اتوبوس خودم را رساندم به تهران . کجا ساکنی؟ گفت یک مسافرخانه در خیابان راه آهن تهران گرفتم. گفت حالا کجا می بری؟ گفت بردمش بیمارستان تجریش گفتند انقدر پول باید واریز کنی بچه نیاز به دوا و دارو و بستری دارد من پول ندارم، حالا یا باید برگردم یا یک درمانگاهی پیدا کنم. شهید مطهری فرمودند بیا سوار شو ، بچه را خودشان بردند بیمارستان تجریش بستری کردند بعد من را فرستادند پول مسافرخانه را حساب کردم چند روزی که ایشان تهران بود هزینه را دادند، تا این بچه سر پا شد و خوب شد پدرش او را برد.
🔷 ساعتها وقت استاد مطهری گرفته شد آن هم چه کسی ؟ شخصیتی که لحظات و وقتش ارزشمند است دقایقش خدمت به جامعه است فرصت گذاشت و این مشکل را حل کرد.
✨🌼✨
در نیمه مـــــاه رمضان ماه برآمد
سالار کریمان جهان از سفر آمد
افطار کنید از رطبِ ذکرِ حسن جان
چون بر علی و فاطمه زیبا پسر آمد
✨میلاد کریم اهل بیت امام حسن
مجتبی (علیهالسلام) مبارک باد✨
✍امام حسن مجتبي عليه السلام فرمودند:
✅مكارم اخلاق ده چيز است:
۱- راستگوئى
۲- نوميدى راستين از غير خدا
۳- بخشش به نيازمندان
۴- خوش خلقى
۵-پاداش در برابر خدمات ديگران
۶- پيوند و رفت و آمد با خويشاوندان
۷- حمايت از همسايه
۸-توجّه به حقوق دوستان
۹-مهمان نوازى
۱۰-و مهمترين اينها شرم و حياء است.
📚تاريخ يعقوبى، ج۲، ص۲۱۵
💠: @rmirbagheri🌷