📙📙 جمعههای کتابخوانی/ بخوانیم
📚 کتاب حقوق مادری در مبانی قانونگذاری اسلام و کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان
🔻 نویسنده، معتقد است دوام حیات بشر، به تثبیت جایگاه مادری است و واقعنگری در حیطه مباحث مادری، از ارکان اصلی زندگی بشری است، اما متأسفانه این مهم در عصر کنونی، در گذار از زندگی سنتی به مدرن، دچار تسامح شده و زیانهای جبرانناپذیری به بشر تحمیل کرده، بهگونهای که به تخریب اصلیترین کانون اجتماع بشری، منجر شده است.
🔻 امروزه سازمانهای جهانی برای سامانبخشی به وضعیت نقش مادری و همسری، از طریق کنوانسیونها، سعی در متقاعد کردن شهروندان جوامع و دولتها، به پذیرش آن میکنند، اما به باور نویسنده، اصلاح این سامانه با پذیرش صرف قرارداد نیست؛ زیرا نقش مادری، امری اعتباری نیست، بلکه پاسخگویی در این حیطه، باید به تناسب جاگاه این امر خطیر و بر اساس نیاز طبیعی و فطری باشد.
🔻 بر این اساس، وی در این اثر، به بررسی دقیق مبانی قانونگذاری اسلامی پرداخته و با کمک آیات، روایات و سیره بزرگان دین، به مصادیق ارزشمند و عالی مادری، اشاره نموده و پژوهشی تطبیقی در موضوع مذکور، بین قانونگذاری اسلام و کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان، ارائه کرده است.
✍️ نویسنده: فاطمه همدانیان
🖇 ناشر: دانشگاه تربیت مدرس
#معرفی_کتاب
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
8.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸🔸 محبوبِ آسمانی
گل نام دیگرت بود، محبوبِ آسمانی
اسطوره نجابت، تمثیل بینشانی
آن کلبه محقر، خود طور دیگری بود
موسی شنید هرچند، تحقیر لن ترانی
فهمیده بودم این را، خورشید بیزبان گفت
این فوج اختران را، شبها تو میفشانی
در هر غروب خورشید، با یاد زخمهایت
پهلوی آسمان هم، میگردد ارغوانی
همسایه باش با من، خورشید نیمه شبها
تنها تو سایهها را، تا نور میکشانی
عطشانتر از کویری، ای ابر با کرامت
این آتش درون را، تنها تو مینشانی
✍ قربان ولیئی
🔻 میلاد باسعادت بانوی عالمین، صدیقه طاهره، حضرت زهرای مرضیه به همه مسلمانان جهان تهنیت.🌹
🔻 رسانه نخبگانی بانوان این عید میلاد و روز زن و روز مادر را به همه همراهان کانال تبریک میگوید.🌹
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 چرا جهان امروز به مادرانگی نیاز دارد؟
🔻 در دوران تسلط ماشینها و هوش مصنوعی، انسانیت در معرض فراموشی قرار گرفته است. ارزشهای انسانی مانند شفقت، عشق بیقیدوشرط، صبوری و پرورش که ذات مادرانگی را تشکیل میدهند، به حاشیه رانده شدهاند. در این میان، مادرانگی میتواند به مثابه طرحی احیاکننده عمل کند؛ نه تنها در خانواده، بلکه در تمام عرصههای اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی./تاملات
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 آفرینش، پرورش، مراقبت
🔻 مادرانگی دیگر صرفاً به معنای نقش زیستی یا خانوادگی یک زن نیست؛ بلکه میتواند به معنای پرورش جامعهای باشد که در آن همدلی، پذیرش و حمایت از دیگران جایگزین رقابت بیپایان میشود. مادرانگی در معنای نوین خود، میتواند الهامبخش سیاستهایی باشد که محورشان مراقبت از طبیعت، بازسازی روابط انسانی و ایجاد تعادل در نظام اقتصادی است.
🔻 از منظر فلسفی، مادرانگی نه صرفاً یک نقش اجتماعی یا زیستی، بلکه مفهومی بنیادین است که به معنای "آفرینش، پرورش، و مراقبت" در جهان تعبیر میشود. این مفهوم، هم درونیترین لایههای وجود انسانی را شکل میدهد و هم ریشه در نظامهای معنایی و ارزشهای مشترک بشری دارد. اما چرا جهان امروز، در این پیچیدگیها و بحرانهای مدرن، بیش از هر زمان دیگری به مادرانگی نیاز دارد؟
🔻 فلاسفهای مانند هانا آرنت به این نکته اشاره کردهاند که مدرنیته، با تأکید بر فردگرایی و عقلانیت ابزاری، بسیاری از ارزشهای انسانی را که در دل پیوندهای عاطفی و اجتماعی نهفتهاند، از دست داده است. در چنین جهانی، انسانها به ماشینهای تولید و مصرف تبدیل شدهاند و نظامهای اقتصادی و سیاسی، به جای تقویت انسانیت، به بیگانگی بیشتر دامن زدهاند. مادرانگی، در معنای فلسفی آن، قدرت بازگشت به این ارزشهای از دست رفته را دارد.
🔻 مادرانگی در فلسفه، با مفهوم آفرینش در ارتباط است؛ آفرینش زندگی، ایدهها و جهانهایی جدید. در اینجا میتوان به اندیشههای مارتین هایدگر اشاره کرد که از مفهوم "بودن در جهان" صحبت میکند. هایدگر تأکید میکند که انسان باید رابطهای خلاقانه با جهان خود برقرار کند. مادرانگی، با ذات آفرینشگر خود، میتواند این رابطه خلاقانه را دوباره احیا کند و به زیستجهانی نوین روح ببخشد.
🔻 یکی از بحرانهای بزرگ دنیای امروز، کاهش مسئولیتپذیری و اخلاق مراقبت است. کارول گیلیگان، فیلسوف و روانشناس، بر اهمیت اخلاق مراقبت در روابط انسانی تأکید دارد و معتقد است که بدون این اخلاق، جامعه به سمت فروپاشی پیش میرود. مادرانگی، در بطن خود، تجسمی از این اخلاق است؛ مراقبت از دیگری، پرورش دیگری و حفظ پیوندهایی که جهان انسانی را معنادار میکند.
🔻 جهان امروز، خسته از بیاحساسی و مصرفگرایی، نیازمند بازگشت به ریشههای خود است؛ به مادرانگی به عنوان نیرویی که نه تنها حیات میبخشد، بلکه انسانیت را بازسازی میکند. اگر بتوانیم مادرانگی را در همه ابعاد زندگی روزمره و اجتماعی وارد کنیم، شاید بتوانیم زیستجهانی نوین خلق کنیم؛ جهانی که در آن عشق، همدلی و پرورش، جایگزین خشم، جدایی و بیثباتی میشود./تاملات
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 اجرای ۸۰۰ برنامه در هفته گرامیداشت مقام زن و روز مادر
🔻 معاون مراسم و ستادهای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در پنجمین روز از هفته زن، برنامههای این هفته را تشریح و از اجرای ۸۰۰ عنوان برنامه طی این هفته خبر داد.
🔻 حجتالاسلام عربانصاری با اشاره به همزمانی میلاد امام خمینی(ره) با میلاد حضرت زهرا(س)، گفت: امام خمینی(ره) تأثیر بیبدیل در جهان داشته و جزو رهبران مطرح جهان هستند.
🔻 مادری مقامی است که انبیاء، اولیاء، مراجع، علمای دینی، بزرگان دنیا و فرزندان عالم در مقابل این جایگاه بینظیر سر تعظیم فرود آورده و احترام کردهاند. به مادران بزرگ عالم حضرت خدیجه(س) و حضرت زهرا(س) که مادران امت اسلامی هستند، مادرانی که در دامن پرمهرشان پرورش یافتهایم و مادران حوزه مقاومت احترام میگذاریم. زن موجود بینظیر خلقت است و خداوند در خلقت زن به گونهای هنرنمایی و زن را منحصر به فرد کرده است و تکریم زن، تکریم فعالترین بنده خدا و عضوی از جامعه است.
🔻 حجتالاسلام عربانصاری با اشاره به فتوای امام و رهبری مبنی بر امکان تقلید بانوان از بانوان مجتهده که در حوزه زنان صاحب فتوا هستند، گفت: فتوایی که مقام معظم رهبری هفته گذشته در دیدار با بانوان مطرح کردند، پنجره جدیدی برای زنان گشود و سخنان ایشان سرفصلهای عمیقی دارد که همگان به خصوص افرادی که در نهادهای فرهنگی و تبلیغی هستند را به مطالعه و تفکر در این سخنان دعوت میکنیم.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
9.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸🔸 زن در خانه، هوایی است که بدون او تنفس بدون او ممکن نیست/ رهبر معظم انقلاب مدظلهالعالی
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
29.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸🔸 در حدیث کساء، شناخت از زاویه دید ملکوت رخ میدهد
🔻 بررسی خرق عادت جنسیتی در اسلام؛ با محوریت حدیث نورانی کساء/پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🔗 |فایل کامل تصویری|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 افزایش سهم زنان تا ۳۰ درصد، در کسبوکارهای فناورانه تا پایان دولت چهاردهم
🔻 معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده ضمن حضور در همایش "زنان، محور نوآوری و فناوری" از نمایشگاه دستاوردهای زنان فناور و کارآفرین بازدید کرد.
🔻همایش "زنان، محور نوآوری و فناوری" به مناسبت سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) و با هدف بزرگداشت مقام والای زن با همت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان برگزار شد و به ۴ بانوی ایرانی برتر در مسابقه شرکتهای نوآفرین زنان بریکس جوایزی اهداء شد.
🔻 زهرا بهروزآذر، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، در این همایش ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا، اظهار داشت: امروز بهانهای است برای گردهمایی در موضوع محور نوآوری و فناوری و تقدیر از عزیزانی که در این عرصه پرچم ایران را به اهتزاز درآوردهاند. از همه شما قدردانی میکنم و امیدوارم محصولاتی که در این عرصه تولید شده، به بازار برسد و خیر و برکت آن به زندگی همه ایرانیان بیفزاید.
🔻 امیدواریم که با حمایتهای دولت و معاونت علمی و فناوری، تعداد زنانی که ایدههای خلاقانه برای حل مسائل کشور دارند، افزایش یابد و این ایدهها به مرحله عمل برسد.
🔻معاون رئیس جمهور همچنین به وضعیت زنان در کسبوکارهای فناورانه اشاره کرد و گفت: شصت و یک درصد از زنان ما وارد دانشگاه شدهاند، اما تنها دوازده درصد از کسبوکارهای فناورانه در اختیار زنان است. هدف ما این است که این سهم را تا پایان دولت چهاردهم به سی درصد برسانیم و در این مسیر هیچ مانعی برای شما نباشد. ما در سه بخش به شما کمک خواهیم کرد: دسترسی به منابع مالی، مهارتهای توسعه کسبوکار، و افزایش خودباوری.
🔻 در این مسیر به کمک شما نیاز داریم. شما بهترین مربیان و اساتید برای کسانی هستید که میخواهند این مسیر را طی کنند. امیدواریم تا سال آینده شاهد رشد چشمگیر تعداد زنان فعال در این حوزه باشیم.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸🔸 این حرفهایی که میشنویم در اینستاگرام تابوست
🔻 جریان غربگرا بنیانهای خانواده را نشانه میگیرد. «درخانه سگ و گربه بیارید»، «مادر شدن مانع پیشرفت است» و دهها مطلب دیگر را تکرار میکنند تا در یک کلمه اهمیت «مادر شدن» را کمرنگ کنند. در اینستا هم در حال تمسخر مادری توسط بلاگرهای طنزنما هستیم.
🔻 بخشی از صحبتهای یکی از مادران در شبکه سه: به همه زنان توصیه میکنم طعم شیرین مادر شدن را لمس کنند. زمانی که من به اردوی تیم ملی دعوت شدم، برگه سونوگرافی پسرم آمد. با افتخار تصمیم گرفتم بعد از تولد فرزندم ورزش حرفهای را ادامه بدهم./شکوه زن و زنانگی
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 اختصاص سهمی از مدیریت مردانه کشور به زنان
🔻 فاطمه مهاجرانی در رویداد زنان، محور نوآوری و فناوری، گفت: برگزاری روز زن بهانهای است که از زنان بگوییم، ولی عنوان روز زن تنها روز گرامیداشت مقام زن نیست.
🔻 مخرج کسر حضور زنان در عرصههای مختلف کم است و این در حالی است که حدود ۵ هزار منصب مدیریتی داریم و بعید میدانم بیشتر از ۵۰ نفر خانم در این مناصب باشند.
🔻 تقدیر از مدالآوران المپیادی را قبل از این مراسم داشتیم که فقط ۴ یا ۵ نفر دختر بودند. ما در فضاهای مردانه حرکت میکنیم و اگر حتی فرد، با استعداد هم باشد، پیشرفت سخت است.
🔻 در جاهایی که ورود به آن جنبه رقابتی داشته باشد، مانند ورود به دانشگاه و عرصههای فناور، زنان پیشتاز هستند؛ چون ورود به این مراکز بر اساس توانمندیهای بالقوه افراد است.
🔻 در اقلیت قرار گرفتن بانوان به هر دلیلی باعث میشود نتوانند شبکهسازی کنند و ما در این زمینه کمتر تمرین کردهایم.
🔻 وی یکی از راهکارهای حضور زنان در عرصههای مدیریتی را اختصاص سهمیه به آنها دانست و افزود: اختصاص این سهمیه رویکردهایی است که باید اجرایی شود تا مدیران زن از همین سهمیه استفاده کنند.
🔻 در دولت چهاردهم اختصاص سهمیه ۳۰ درصدی به بانوان انجام شد که کمک شایانی در حضور زنان در عرصههای مختلف به شمار میرود.
🔻 اگر نقش زنان در اقتصاد بیشتر شود، اقتصاد حالش بهتر میشود. زنهای پیشگام مسیر نباید از مسیر بترسند و باید چراغ راه باشند.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 الگوی سوم زن؛ دوای دردهای هویتی جامعه(1401)
✍ سارا طالبی، دکتری علوم ارتباطات و سطح 4 حوزه
🔻 زنان در مکتب انقلاب، رهبران نهضت بودند. همان نگاهی که قرآن برای ارائهٔ الگوی انسانیت در سورهٔ تحریم به کار برده و نبی اکرم (ص) معیار کمال تمدن را حفظ کرامت زنان میداند؛ که «ما اَکْرَمَ النِّساءَ اِلاّ کَریمٌ وَ لااَهانَهُنَّ اِلاّ لَئیمٌ»(۱)؛ و چقدر چنین زنی برای فروپاشی نظامهای دیگر توانمند است و دشمن چقدر از این ظرفیت نگران است.
🔻 الگوی سوم زنان در امتداد همان نگرش نظامساز انقلابی هویت مبارکی است که از غلبهٔ هویتهای غربی و شرقی ممانعت میکند و از آزمونهای متعدد سربلند عبور کرده است. اما آنچه در مقام سیاستهای اجرایی مشاهده میکنیم، این هویت را تقویت ننموده، بلکه بعضاً همگرا با جریانهای فکری غربی یا شرقی به آرمانزدایی از زنان انقلاب جهتگیری کرده است.
🔻 الگوی سوم که دوای دردهای هویتی جامعه است هم چنان از ابهام و فقدان ادبیات رنج میبرد و باید پرسید مجموعههای موجود خصوصاً حوزوی در تبیین، گفتمانسازی، امتدادیابی و اجرای آنچه اقداماتی کردهاند؟ فقدان فناوری بومی برای تبدیل ایمان قلبی بانوی ایرانی به عمل صالح انقلابی، زنان را از هویت تمدنی خود دور کرده و به اقتضائات یک زندگی معمولی مشغول کرده است.
🔻 وضعیت زن در جامعه تا حدود زیادی در راستای تقاضای مردان جامعه شکل میگیرد که متأسفانه در عمق نگرش خود اگر غربی نگاه نکنند به الگوی زن شرقی باور دارند و بلکه در لایهٔ نخبگان و برخی مسئولان نیز نادانسته همان الگوی زن بیآرمان و زن منفعل غیرتصمیمساز را مطالبه میکنند. با صرف قانونگذاری و نظارت اجرایی نیز تا مدل این عقلانیت با روشهای فرهنگی متحول نشود و دوگانهٔ تحجر و تجدد با معیار اسلام ناب و کلام انقلابی در حیطهٔ زنان پاسخ داده نشود، مسئله حل نمیشود.
🔻 این خلأ هویتسازی جذاب و انقلابی از الگوی سوم منجر به این میشود که در هیاهوهای تبلیغ دشمن، زنان بعضاً از چالههای زندگی سنتی به چاه زندگی غربی متمایل گردند./مطالعات هویت زنان
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|