🔸🔸 روحانی زرتشتی: اصل حجاب، متعلق به ماست
🔻 «براساس آداب مذهبی هموطنان زرتشتی، هنگام ورود به نیایشگاه، همهٔ مراجعان حتی آقایان باید پوششی بر سر داشته باشند.»
🔻 صحبتهای استاد تهرانشناس که به اینجا رسید، سرپرست آتشکده شاه ورهرام ایزد لبخند بر لب گفت: «بله. اصل حجاب، متعلق به ماست.»
🔻 به گواه تصاویر و کتیبههای بهجامانده از ایران باستان، زنان ایرانی نهتنها در زمان بعثت زرتشت، بلکه قبل و بعد از آن هم، حجاب کاملی داشتهاند.
🔻 جلیل ضیاءپور در کتاب «پوشاک باستانی ایرانیان؛ از کهنترین زمان تا پایان پادشاهی ساسانیان» مینویسد: «پژوهشها نشان میدهد که زنان ایرانزمین از زمان مادها که نخستین ساکنان این دیار بودند، دارای حجاب کاملی، شامل پیراهن بلند چیندار، شلوار تا مچ پا و چادر و شنلی بلند بر روی لباسها بودهاند.»
🔻 دکتر زاهرهسادات میرجعفری در اینباره نوشت: جالب است روشنفکران امروزی حجاب را به اسلام ربط داده و عامل عقبماندگی ایران میدانند. تمدن ایرانی تمدنی با اصالت و با حیاست آن را گلآلود نکنیم./ مطالعات اسلامی زنان
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 جامعهالزهرا(س) اسامی بانوان مجتهده را اعلام میکند
🔻 رهبر معظم انقلاب مدظلهالعالی: آن وقتها که در حوزه علمیّه بودیم، یادم نمیآید که زنی به مرتبه اجتهاد فقهی رسیده باشد، [امّا] امروز خوشبختانه زنهایی که مجتهدند، به اجتهاد فقهی رسیدهاند کم نیستند. بنده حتّی معتقدم بسیاری از مسائل زنانه که موضوعش زنان هستند و مردها درست موضوع را تشخیص نمیدهند، باید خانمها از مجتهد زن تقلید کنند (بیانات در تاریخ ۲۷ آذر ۱۴۰۳).
🔻 در طول چهل سال از تأسیس جامعهالزهرا(س)، بانوانی مهذب، عالمه و وارسته تربیت شدند که در عرصههای مختلف علمی میدرخشند.
🔻 با توجه به درخواستهای مکرر افراد و رسانهها، در جهت معرفی بانوان مجتهده، اعلام میدارد از آنجا که بانوان عالمه همواره در مسیر تهذیب نفس و به دنبال گمنامی بودند و تمایلی به رسانهای شدن نداشتهاند، تاکنون اسامی از این بانوان اعلام نشده است؛ لذا جامعهالزهرا پس از کسب اجازه از این بانوان عالمه فاضله و بعد از تایید مراجع تقلید معظم و مراجع ذی صلاح حوزه، اسامی بانوان عالمه و مجتهده را اعلام خواهد کرد.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
8.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸🔸 بانوی انقلابی
🔻 بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار بانوان درباره شواهد پیشرفت زنان در دوران انقلاب و لزوم هوشیاری در مقابل جنگ نرم دشمن
🔻 ما در کشورمان خوشبختانه شاهد رشد زنان مؤمن و دانا و فعال از اول انقلاب تا امروز بودیم.
🔻 زن ایرانی توانست از هویّت کشور، فرهنگ کشور صیانت کند، توانست از سنّتهای تاریخی و اصیل کشور صیانت کند با متانت خودش، با حیای خودش، با عفّتی که به خرج داد./از بیانات رهبر معظم انقلاب
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 تصور ناتوانی و کمفهمی علمی زنان باید اصلاح شود
🔻 فریبا علاسوند؛ استاد حوزه خواهران، با بیان اینکه ما در حوزه دینی میتوانیم از فواید برخی کارهای فمنیستی در زمنیه زن و خانواده استفاده کنیم، تصریح کرد: آیا ما آنطور که در غرب درباره زن و خانواده کار شده و میشود کار کردهایم؟ این روزها بحث اجتهاد زنان داغ است؛ آیا اساسا اجتهاد زنان در حوزه علمیه، مسئله بوده است یا خیر؟ مدیران دانش در حوزه حتی در جامعه الزهرا(س) که ۹۰ درصد آنان آقایان هستند باید این نوع دغدغهها را داشته باشند که به عقیده بنده ندارند.
🔻 ما در حوزه خواهران با تضادها و چالشهایی مواجهیم؛ زمانی گفته میشد که زنان فلسفه نمیفهمند در حالی که همان وقت ما بهترین استادان فلسفه زن را داشتیم، این ذهنیت که زنان نمیفهمند یکی از مهمترین چالشها در تمامی سطوح حوزوی است.
🔻 وی افزود: کسانی که میخواهند مدیر در حوزه خواهران باشند باید ابتدا به این چالش جواب بدهند که آیا ما فهم مشترکی در مورد اقتضائات زنان و خانواده داریم؟
🔻 ایشان گفت: خانهداری یکی از زیباترین کارها برای زن است و دلالت خاص خود را دارد، لذا زنی که خانهدار است و میخواهد تحصیل کند باید بداند که دو برابر تلاش نیاز دارد. نباید فرزندآوری به اتفاقی تبدیل شود که نیمی از طلاب بیسواد شوند.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
26.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸🔸 باب گفتوگو با نسل جدید را باز کنیم
🔻 خسرو باقری، استاد تمام دانشگاه تهران درباره گفتوگو با نسل جدید گفت: معتقد باشیم که فرزند، یک انسان است و هویت خود را با عملهای خود و در بستر تعامل شکل خواهد داد و این تعامل کمک خواهد کرد که بتوانیم مسیرمان را به درستی انتخاب کنیم. اگر این مؤلفهها نباشد، گفتوگو ممکن نمیشود، اما اگر باشد میگوییم تو میخواهی آیندهات را بسازی، آیندهات دست خودت است، اینجاست که باب گفتوگو باز میشود.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 زنان پیشتاز تحولات جامعه هستند
🔻 حسین سیمایی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با گروهی از بانوان نخبه، نمونه و برتر دانشگاههاو پژوهشگاهها اظهار داشت: زنان در جوامع معمولاً از حقوق و فرصتهای کمتری نسبت به مردان برخوردار بودهاند و در جوامع غربی چندین سال بعد از مردان به زنان حق رأی داده شد. برخی مواقع قانونگذاران سعی میکنند در قوانین، حقوق عقبمانده زنان را جبران کنند، اما ناخودآگاه و ناخواسته به نابرابری فرصتها برای زنان دامن میزنند و آنان را از برخی فرصتها محروم میکنند.
🔻 امام خمینی «ره» و شهید مطهری نگاه متفاوتی از فقه سنتی به مسائل زنان و حضور آنان در جامعه داشتند و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز تأکید ویژهای بر جایگاه و نقش زنان در جامعه دارند.
🔻 در ایران از دوران مشروطه تاکنون، نگاهها به مسائل زنان و حضور آنان در جامعه تفاوت زیادی پیدا کرده است که البته همه این تحولات در اثر مطالبات زنان صورت گرفته است و پاسخی به تقاضای آنان بوده است.
🔻 سیمایی به حضور پررنگ بانوان در آموزش عالی اشاره کرد و گفت: در کمتر کشور همسایه ایران این تعداد زنان نخبه و نمونه علمی وجود دارد و این ظرفیت مهم میطلبد که کارگروهی برای حل مسائل این جامعه بزرگ دانشگاهی با نگاه کارشناسی تشکیل شود.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
📙📙 جمعههای کتابخوانی/ بخوانیم
📚 تکوین هویت زن مسلمان در گذار انقلابی
🔻 در گفتمان سنت حضور زن در خانه و فرزندآوری و سلطهٔ مرد بر زن در تمامی عرصهها پذیرفته شده بود. اما در گفتمان مدرن با ورود اندیشههای جدید و پذیرش دموکراسی، آزادی، حقوق برابر و غیره زن نیز وارد عرصهٔ عمومی و به تبع آن قدرت و سیاست شد. حضور زنان در عرصهٔ عمومی و به خصوص مناسبات سیاسی که محیطی مردانه برای کسب قدرت قلمداد میشود یک عمل غیرمعمول و بیسابقه برای زنانی بود که معمولا انتظار میرود در قلمرو خانواده باقی بمانند.
🔻 در ایران شاهد نقش مدرنیته در انقلاب مشروطه و تغییر مناسبات سیاسی و سعی در پایین آوردن قدرت از آسمان به زمین و تمرکززدایی از قدرت شاه به دست تأسیس مجلس بودیم. با این حال، با قدرت یافتن رضاشاه سیاست مدرنیزاسیون منهای اندیشه مدرنیته در ایران پیاده شد.
✍️ نویسنده: صدیقه یوسفمدد
🖇 ناشر: نگاه معاصر
#معرفی_کتاب
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
واکاوی نقش زنان.mp3
94.39M
#صوت
🔸🔸 واکاوی نقش زنان در مواجهه با آسیبهای فردی و اجتماعی خانواده در اثر کاهش روابط عاطفی؛ فرصتها و چالشها
با ارائه:
🔻 سرکار خانم دکتر سمیه خراسانی، هیئت علمی دانشکده زن و خانواده دانشگاه ادیان و مذاهب
دبیر نشست:
🔻 سرکار خانم دکتر فاطمه حیدری، پژوهشگر حوزه زنان، کارشناس پرسمان تربیتی رادیو معارف
🗓 برگزار شده در تاریخ ۳ آذر ۱۴۰۳ در دانشگاه مجازی المصطفی
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 اصل جوانی جمعیت موضوع ازدواج بهنگام است
🔻 زهرا جانجانی، ضمن تبریک هفته مادران و زنان در زمینه توانمندسازی بانوان، اظهار کرد: زنان مربیان هر جامعه هستند و به عنوان مادران هر خانواده بسیار اثرگذار خواهند بود و اگر هویت اصلی و جایگاه خود را درک کنند نیازی به رقابت با مردها ندارند.
🔻 مدیرکل امور بانوان استانداری کرمانشاه با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در مورد جایگاه زن و مرد گفت: زوجیت مبنای منشور خانواده است و اگر هر کس در جایگاه مناسب خود قرار گیرد، نیاز نیست که مردها جایگاه زنانه داشته باشند و زنها در هویت مردان فرو روند.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 بیش از ۷۰ درصد کنشگران مردمی را زنان تشکیل میدهند
🔻 مریم ادبیلی، مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) با تاکید بر اینکه مجموعه توانمندیهای بانوان شهرداری تهران، به زعم من در کشور بینظیر است، اظهار کرد: با توجه به شرایطی که برای بروز استعدادها فراهم شده مجموعهای از توانمندیها در عرصههای مختلف تخصصی در میان بانوان شهرداری تهران وجود دارد.
🔻 زنانگی در مدیریت به معنای نگاههای فمینیستی آن حتما درک نمیشود. در نگاه فمینیستی هر امتیازی به زنان بدهید باید امتیازی از مردان بگیرید. در نگاه مبانی دینی ما زمانی که امتیازی به زنان میدهیم، امتیازی نیز به مردان میدهیم. حضور متوازن، فعال و ترکیب همافزای مردان و زنان برای ساخت شهر و جامعه نیاز است. نیاز به نگاه فمینیستی و درصدهای سهمیهای نداریم. در نگاه دینی مرد و زن متضاد نیستند و با یکدیگر رشد میکنند. اگر زنانگی در جامعهای مسدود شود، حتما مردانگی نیز در آن جامعه مسدود خواهد شد.
🔻 زنان در خلق مشارکت همدلانه، گروههای داوطلبی و ... به شدت پیشقدم هستند. در حال حاضر از سرای محلات تا مجموعههای مختلف بیش از 70 درصد کنشگران مردمی را زنان تشکیل میدهند. زنان میتوانند حلقه اتصال ما با مردم برای افزایش مشارکت مردم در مدیریت شهری باشند.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸 امکان اشتغال زنان زندانی در مراکز شهربانوهای تهران
🔻 شهردار تهران با تشریح رویکردهای جدید مدیریت شهری در حوزه بانوان گفت: در این دوره مدیریت شهری، تحولات سختافزاری بهعنوان یکی از ویژگیهای اصلی مورد توجه قرار گرفته و هدف این تحولات، ارتقای وضعیت خانوادهها و بهویژه بانوان بوده و منابع مالی قابل توجهی نیز به این موضوع اختصاص داده شده است.
🔻 در این راستا، مبلغ ۴۸۰ میلیارد تومان و ۳۰۸ میلیارد تومان به خدمات مرتبط با بانوان اختصاص یافته و در حال حاضر، ۲۳ مرکز شهربانو و هفت مرکز مرتبط دیگر فعال هستند و پروژههای متعددی در حال ساخت یا افتتاح قرار دارند.
🔻 رویکرد اصلی ما ایجاد زمینههای جدید برای فعالیتهای هنری، آموزشی، ورزشی و تفریحی ویژه بانوان و دختران است. این اقدامات ظرفیتهای بینظیری را برای رشد و پیشرفت بانوان فراهم میکند. امکان اشتغال زنان زندانی در شهربانوها فراهم شده است.
🔻 سال گذشته، در رقابتهای ورزشی بیش از یک هزار نفر شرکت کردند که ۵۵ درصد آنها را بانوان تشکیل میدادند. این نشاندهنده علاقه و مشارکت بالای بانوان در فعالیتهای ورزشی و اجتماعی است.
🔻 هدف اصلی این است که با همکاری مجموعههای سرمایهگذاری، امکانات بیشتری در مقیاسهای بزرگتر فراهم شود.
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|
🔸🔸امید به فردای بهتر بانوان پشت دیوارهای زندان
🔻 زنان زندانی، آینهای از زخمهای اجتماعی که بر پیکره جامعه نقش بستهاند، برخی از آنان به دلیل قربانی بودن در انتخابهای نادرست خود، اسیر فقر، نابرابری و آسیبهای ساختاری شدهاند.
🔻 اقداماتی که مدیریت شهری پایتخت برای حمایت از بانوان زندانی در این کلانشهر انجام میدهد در گفت وگوی خبرنگار ایرنا با مدیرکل زنان و خانواده شهرداری تهران به این شرح توضیح داده شده که اکنون بیش از ۲۳۰ بانوی زندانی توسط شهرداری تهران ساماندهی شدهاند و در حال گذراندن دوره محکومیت خود در زندان هستند.
🔻 مریم اردبیلی به فعالیت زنان زندانی با رای باز در مراکز توانمندسازی تهران اشاره کرد و افزود: فعالیتهای این زنان در مراکز توانمندسازی، شامل آموزشهای شغلی، مهارتآموزی و اشتغالزایی است که به آنان کمک میکند تا از وضعیت زندانی بودن خود فراتر رفته و به عضوی فعال و موثر در جامعه تبدیل شوند.
🔻 در این مراکز با هدف کمک به اشتغال زنان زندانی، مهارتهایی همچون خیاطی، آرایشگری، صنایع دستی و سایر حرفههای مرتبط آموزش داده میشود که نهتنها به بازگشت آنها به زندگی اجتماعی کمک میکند، بلکه زمینهای برای خودکفایی و استقلال مالی این افراد فراهم میآورد.
🔗 |مطالعه متن کامل|
#رسانه_نخبگانی_بانوان
💠 |@rnb1402|