🔴 رسانه تنها امید اصلاحات
بررسی کنش رسانهای جریان اصلاحات در انتخابات ریاست جمهوری حاکی از تکرار شیوه خاص خود در عصر اثرگذاری حداکثری رسانه را دارد که این شیوه ناظر به ایجاد و تقویت دوقطبی برای تعریف خود در یک طرف قدرت است.
خط رسانهای دوقطبی جلیلی - لاریجانی در اوایل ثبتنامها و خط رسانهای دوقطبی جلیلی - پزشکیان پس از اعلام تایید صلاحیتها برای تعریف آقای پزشکیان در یک طرف معادلات انتخاباتی اولین اقدام آنان است.
تعریف آقایان لاریجانی و پزشکیان در یک قطب رقابت در صورتی شروع شد که عمده نگاهها به دو نامزد قدرتمند جریان انقلابی یعنی آقای جلیلی و آقای قالیباف بعنوان رقبای اصلی انتخابات بود.
اقدام دوم تعریف دوقطبی از مجموع نامزدها و مظلوم نمایی برای قطب خودی توسط جریان اصلاحات بود که عنوان دو در مقابل چهار را بیان کردند و هجمه نامزدهای انقلابی و پوششی نامیدن آنها برای تخریب و حمله به نامزد اصلی جریان اصلاحات در این سیر قابل بیان است.
اقدام سوم تکیه بر چالشهای اجتماعی و سیاسی و ایفای نقش منتقد و اپوزیسیون است و به مسائلی ازجمله فساد، فرار مغزها، حجاب وگشت ارشاد،سانسور، مجوز پخش فیلم، موسیقی و کنسرتها، برجام وتحریم، کمک به کشورهای مقاومت و ... درمناظرات وتجمعات پرداخته میشود.
آقای پزشکیان قوت آقای روحانی سال ۹۲ و ۹۶ برای ایفای چنین نقشی راندارد ولی تنها امید اصلاحات برای بازگشت به قدرت است بنابراین هرآنچه تکنیک جنگ روانی رادارند پیاده میکنند که بتوانند درفضای غبارآلود منطق وتجربه، با برجسته کردن حواشی بتوانند کسب محبوبیت کنند.
روزبه خدادادی
۴ تیر ۱۴۰۳
@roozbehkhodadadi
#بر_مدار_تشکیلات
- چرا فعالیت تشکیلاتی؟
حرکت ایمانی و تشکیلات جریان حق در طول تاریخ با محوریت انبیا و ائمه و نواب خاص و عام تا انقلاب اسلامی بر پایه ایجاد تشکیلات حکومتی برای هدایت عموم مردم با اجرای قوانین الهی بوده و زمان فعلی مستثنی از این قاعده نیست.
تعریف حرکت تمدنی انقلاب اسلامی در پنج مرحله و تلاش برای تحقق مرحله سوم (دولت اسلامی) نیازمند تشکیلات سازی در طول تشکیلات انقلاب اسلامی است که بتواند با تربیت مدیر اسلامی، دولت اسلامی را با مدیریت مدیر اسلامی محقق کند. تحقق دولت اسلامی با تربیت کارگزار اسلامی و وضع و اجرای قانون اسلام توسط کارگزار امکانپذیر است.
تشکیلات فارغ از تعریف تمدنی خود، انسان ساز است. زیست انسان اجتماعی در محیط اجتماعی دارای آرمان و حرکت، موجب شکوفایی و رشد میشود و نیاز خود به کارگزار را در محیط خود تامین میکند.
روزبه خدادادی
۹ مرداد ۱۴۰۳
@roozbehkhodadadi
#با_رسانه
- از اعلام رسمی خبر شهادت اسماعیل هنیه در تهران حدود ۱۷ ساعت میگذرد و صفحه اینستاگرام بی بی سی فارسی ۳۳ پست در این مورد کار کرده است.
- آنچه در موارد و شرایط مشابه از این رسانه برداشت کردهام تداوم نقش راهبری و کلیدی از اعلام رمز عملیات کودتای سال ۱۳۳۲ تا الآن بوده است که وظیفه خطدهی و اعلام رمز عملیاتهای رسانه ای بر علیه جریان انقلاب را دارد.
- در بررسی کنش رسانهای امروز بی بی سی چند نکته مهم از خط تحریف و تخریب قابل ذکر هست:
اول؛ زیر سوال بردن اقتدار و امنیت کشور در دستور کار هست بدون اشاره به "ترور" بودن این عملیات که ممکن هست در هر جایی با هر سطح امنیتی اتفاق بیفتد مثل ترور ترامپ در آمریکا
دوم؛ با هدف ایجاد اختلاف بین جبهه مقاومت، اشاره به اختلاف رویه حماس در دوران مدیریتی خالد مشعل و اسماعیل هنیه و اختلاف حماس با ایران در مسئله سوریه دارد.
سوم؛ القای ناتوان بودن جمهوری اسلامی در زعامت و محوریت جریان مقاومت و شکست ادعای پایتخت و قلب اسلام ضداستکباری در کنش رسانهای نمایان است.
چهارم؛ پنهان کردن نقش آمریکا در بیثباتی منطقه واضح است و مسئله را به دعوای گروه حماس و اسرائيل تقلیل داده است.
روزبه خدادادی
۱۰ مرداد ۱۴۰۳
@roozbehkhodadadi
#سیاسی_نوشت
از شیخ فضل الله تا اسماعیل هنیه
دو جریان مذهبی که توان بسیج مردمی برای ایجاد ساختاری مردمسالار با هدف مبارزه با استبداد داخلی را داشتند به دلیل اختلاف نظر عمیق و نگاه سطحی یک جریان مذهبی به نهضت مشروطه و مسئله عدالتخانه و نسبت آن با اسلام، موجبات سواستفاده جریان روشنفکری غربگرا را فراهم ساخت و نتیجه آن شد که اعدام رهبر جریان مشروطه مشروعهخواه و ترور رهبران جریان مذهبی کوتهنظر در سالهای بعد از آن در بیتفاوتی مردم و مشروطهخواهان اتفاق بیفتد.
از آن روز نزدیک به ۱۱۵ سال میگذرد و در سالروز آن اعدام تاریخی، ملت ایران رهبر جریان سنی مذهب فلسطینی را در تهران تشییع کردند و ندای خونخواهی از غربیان و ظالمان عالم سر دادند.
ملتی که روزی برای برپایی عدالت به سفارت انگلیس پناه میآورد و حکومتی که برای تقابل با عدالت خواهان به تانکهای شوروی آویزان میشد، امروز به مرکز عدالتخواهان و پناهگاه ملتهای عدالتخواه بدل شده است.
این عزت و اقتدار و روشنفکری اسلامی حاصل نگاه ظلمستیزانه جریانی است که از عاشورا الگو میگیرد و قرائت انقلابی امام خمینی از اسلام عاشورایی، امروز ایران را برگشتناپذیر به گذشته خود کرده و استکبار را ناامید از تکرار ایران وابسته به غرب.
عدالتخواهی و ظلم ستیزی حرف مشترک ملتهای آزاده است و مرزهای تمدن جریان حق اینچنین گسترده است.
امروز جای شیخ فضلالله و مدرس و نواب خالی است...
پ.ن: امروز سالروز شهادت شیخ فضلالله نوری در سال ۱۲۸۸ هجری شمسی است. فرمان مشروطیت در سال ۱۲۸۵ صادر شد.
روزبه خدادادی
۱۱ مرداد۱۴۰۳
@roozbehkhodadadi
#سیاسی_نوشت
خوب یا بد
رابطه سلطهگر و سلطهپذیر حلقه زنجیر اتصال یا بهتر بگویم وابستگی دولتها و حکومتها و به تبع آن ملتها به قدرتهای استکباری است.
ساختار جامعه ملل (قبل از جنگجهانی دوم) و سازمان ملل (بعد از جنگ جهانی دوم) و نظامات جهانی تشکیل شده و سازمانهای زیرمجموعه (مثل شورای امنیت، آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای حکام، بانک جهانی پول، بهداشت جهانی، دلار، ناتو و ...) بر همین اساس شکل گرفت.
تحمیل چنین ساختارها و مجموعههایی با وجهه آزادی خواهی و صلح و امنیت و توسعه به سایر ملتها با ابزار رسانه و آموزش قبولانده شد و سرپیچی از آن به منزله حامی تروریست و ضدبشری بودن دولتهای مخالف تلقی شده و میشود.
اما آنچه مهم است سیطره و تسلط بر سایر ملل بهواسطه این سازمانها یا قوانین و طرحهای آن است. آقایی آمریکا در دنیا مهم است و سایر کشورها تا در حوزه کشورهای سلطهپذیر تعریف شوند قابل ستایش و بشردوست تلقی میشوند.
درواقع ملاک، انسانیت نیست و تعریف خود بعنوان کشور سلطهپذیر یا مخالف سلطه آمریکا ملاک است.
حذف روسیه از المپیک قبلی به دلیل حمله به اوکراین و عدم حذف رژیم غاصب از المپیک فعلی نمونه عینی چنین معادلاتی در دنیای استکبار است.
روزبه خدادادی
۱۷ مرداد ۱۴۰۳
@roozbehkhodadadi
انقلاب کاشانی و کودتای مصدقی
یکی از مشکلات تاریخنگاری معاصر ما روایت یکجانبه و طرفدارانه از جریان ملیگرا است که نمونه آن را در ملی شدن نفت یا انقلاب ۵۷ هم میبینیم.
رکن اصلی بسیج عمومی در اتفاقات بزرگ تاریخ معاصر ایران از جمله ملیشدن نفت، روحانیت و جریان مذهبی بوده است و رکن اصلی انحراف یا به سرانجام نرسیدن آن، جریان لیبرال در پوششهای ملیگرایی یا روشنفکری یا ... است.
این تاریخنگاری عمدتا پیروزی در جریان ملیشدن نفت را متوجه جریان ملیگرا و شکست نهضت و کودتا را متوجه جریان مذهبی میکند که خلاف وقایع تاریخ است.
تقابل با مجلس، اعتماد به آمریکا و عدم قدرت تمیز دوست و دشمن، مخالفت با پیشنهاد اعلام جمهوری حسین فاطمی، خالی کردن خیابانها از طرفداران دولت ملی در عصر روز کودتا، اعتماد به سفارت آمریکا، منصب دادن به تودهای ها در دولت و ... از اشتباهات فاحش مصدق در مدیریت دولت ملی مردمی بود.
حال آنکه بسیج عمومی بهجهت ملی کردن نفت، دادن اختیارات فراقانونی از طرف مجلس به مصدق، فشار به پهلوی جهت ابقای نخستوزیری مصدق و حمایت از دولت در مقابل شاه، نصیحت و روشنگری نسبت به فتنه آمریکاییها و هشدار خطر کودتا به دولت قبل از ۲۸ مرداد، بیانیههای عمومی بهجهت حمایت از دولت از جمله خرید اوراق قرضه و ... از جمله اقدامات شاخص جریان مذهبی و آیتالله کاشانی در حفظ نهضت بود.
واقعبینی مبتنی بر آرمان انقلابی راهبرد کنش سیاسی جریان مذهبی در وقایع بزرگ تاریخ معاصر کشور بوده که همواره از سوی جریان غربگرا و فرنگرفته مدعی روشنفکری با توهمات مدرنیته و بشرفریبانه غربی مورد هجمه قرار گرفته و میگیرد.
روزبه خدادادی
۲۸ مرداد ۱۴۰۳
@roozbehkhodadadi