⭕️ ایستادگی ایران قدرتمند در مقابل استراتژی مهار همه جانبه
🔻 «مهار همه جانبه» یا «ایزوله سازی» ایران، هدف و استراتژی کلانی است که مقامات آمریکایی ( اعم از دموکرات و جمهوریخواه ) در سر می پرورانند. دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا از زمان حضور خود در کاخ سفید، از پارادایم «ایران هراسی» به مثابه یک تاکتیک و ابزار برای رسیدن به همین استراتژی کلان استفاده کرد و دولت بایدن نیز در یک همافزایی آشکار با شرکای اروپایی خود، اکنون همین استراتژی را در قبال کشورمان دنبال می کند.
🔻 رئیس جمهور آمریکا در لابیها و مذاکرات مختلف خود با برخی سناتورهای کنگره، تروییکای اروپایی و لابی آیپک، به صورت مشخص در صدد تغییر برخی مفاد توافق هستهای با ایران برآمده بود. این موارد عبارت بودند از :
الف) آژانس بینالمللی انرژی اتمی بتواند به بهانه بازتفسیر برخی پیوستها و تبصرههایی که در دو سند برجام یا اساسنامه این سازمان آمده است، دسترسی های گستردهای به اماکن مختلف در کشورمان داشته باشد.
ب) برخی محدودیتهای هستهای ایران در برجام معطوف به سال 2025 میلادی (سقف زمانی تعیین شده در برجام) نباشد. در این خصوص لازم بود بند موسوم به غروب آفتاب مورد بازبینی و تغییر قرار گیرد.
ج) احیای برجام به مذاکرات منطقهای و موشکی با ایران پیوند داده شود؛ به گونه ای که در قالب یک "الحاقیه" یا در قالب یک توافق موازی اما مجزا این موارد مورد بررسی قرار گیرد.
د) مناسبات منطقهای ایران و گروههای مقاومت، خصوصا 4 گروه حزب الله، حماس، انصارالله و حشد الشعبی محدود و متعاقبا منقطع شود.
📍 این چهار هدف، امروز دقیقا از سوی دولت بایدن و دموکراتهای مدعی «صیانت از برجام»! نیز دنبال می شود. در این معادله، اساسا اهمیتی ندارد که چه روش کار ، ابزار یا تاکتیکی به کار گرفته میشود، بلکه «رویکرد استراتژیک» دو حزب سنتی آمریکا در این برهه زمانی حساس باید مورد رصد قرار گیرد. بدیهی است که در مواجهه با استراتژی «مهار حداکثری ایران» باید بر روی تبلور کلید واژه ای به نام «ایران قدرتمند» و مشتقات آن متمرکز شد. اکنون با توجه به پیروزیهای به دست آمده توسط جریان مقاومت در منطقه، مفهوم «ایران قدرتمند» بیش از هر زمان دیگری برای مقامات آمریکایی قابل درک است. باید توجه داشت که «ایران قدرتمند» نه یک مفهوم انتزاعی، بلکه یک حقیقت عینی محسوب می شود که حتی نظریه پردازان رئالیست و نئورئالیست نیز در موارد مختلف نسبت به آن اذعان کرده اند. بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که پارادوکس رفتاری مقامات آمریکایی در قبال ایران، معلول سردرگمی آنها در مواجهه با «ایران قدرتمند» می باشد. به عبارت بهتر، دولتهای مختلف در آمریکا از یک سو بر تقابل با جمهوری اسلامی ایران اصرار ورزیده و از سوی دیگر، نسبت به عواقب و تبعات این مواجهه به شدت نگران هستند. در هر حال باید این حقیقت محض را درک کرد که تنها راه مواجهه با دشمنان قسم خورده نظام و انقلاب، درک و عینی سازی همین مفهوم «ایران قدرتمند» خواهد بود.
☀️@roshana_semnan
📌همتی باید به خاطر بلوکه شدن پول ایران در عراق محاکمه شود
🔹عراقچی معاون ارزی سابق بانک مرکزی گفته که همتی به عنوان بانک مرکزی برای تبادل مالی با بانک تجارت عراق قرارداد بست ولی خبر نداشت که مدیریت بانک تجارت عراقی ها بر عهده آمریکایی هاست.این هم تقصیر همتی بود که باید محاکمه شود.
🔹همچنین تیمور رحمانی،مشاور همتی در بانک مرکزی تابعیت آمریکایی دارد.
☀️@roshana_semnan
⭕️ ماجرای آسمان عراق؛ بایدن از ترامپ بپرسد
👤 محمد ایمانی
♦️جو بایدن 78 ساله، متهم است به این که هوش و حافظه درستی ندارد. او با صدور دستور حمله هوایی به مواضع "گروه های مقاومت مردمی ضد تروریسم" در مرز عراق و سوریه، پا روی پوست موز گذاشت.
🔹بایدن قرار بود خبط و خطاهای ترامپ را تکرار نکند و اصلا بخشی از رای او به این خاطر بود که تلاش شد وی نماد عقلانیت، در قیاس با حماقت ترامپ باشد.
♦️مرز سوریه و عراق، منقطه استراتژیکی است که با وجود کارشکنی نیروهای آمریکایی آزاد شد و ضمن قطع ارتباط گروه های تروریستی، کریدور اتصال تهران تا دمشق و بیروت و مدیترانه را فراهم کرد.
🔹در حمله جنگنده هاى نظامى آمريكايى به سه نقطه مرزبانى متعلق به نيروهاى كتائب سيد الشهداء و كتائب حزب الله، 4 عضو بسیج مردمی به شهادت رسيدند.
♦️پس از این حمله، جو بایدن در دیدار با رئیس رژیم صهیونیستی گفت "حمایت من از اسرائیل آهنین است. من دستور حملات هوایی برای هدف قرار دادن پایگاههای شبهنظامیان تحت حمایت ایران را صادر کردم".
🔹نیروهای مقاومت در اولین واکنش به این جنایت، پایگاه آمریکا در شرق سوریه (دیرالزور) را مورد حمله قرار دادند. بنا بر اعلام خبرگزاری اسپوتنیک، دست کم 7 نظامی آمریکایی مجروح شدند.
♦️قطعا این پیش درآمد انتقام بزرگ تر است. رویداد مهم این است که مقاومت اعلام کرده از این پس آسمان عراق برای هیچ هواپیمای نظامی آمریکا امن نخواهد بود.
🔹احتمالا حافظه بایدن یاری نمی کند که چرا سفر ترامپ به عراق چند بار به تعویق افتاد؟ و چرا دی ماه 97 هم که توانست برای سه ساعت به عراق سفر کند، دزدکی رفت و هواپیمای چراغ خاموش او به جای بغداد، در پایگاه نظامی عین الاسد فرود آمد؟
♦️ترامپ، بعدها درباره این ماجرای تلخ گفت "هنگام فرود آمدن، تمام چراغهای هواپیما را به دلایل امنیتی خاموش کردند. فکر کنید! ما هفت تریلیون دلار در خاورمیانه خرج کردیم و نمی توانیم با چراغهای روش واردش شویم! چقدر بد است".
🔹ترامپ نوبت بعد گفت: "خیلی غم انگیز است که هفت تریلیون دلار هزینه کنی، اما برای رفتن به آنجا ناچار باشی سفرت را تا این حد فوق العاده سرّی نگه داری و هواپیماها و بزرگترین تجهیزات (اسکورت) دور و برت باشند و هر کاری بکنی تا سالم به مقصد برسی. در این سفر نگران ریاست جمهوری و ملانیا بودم".
♦️این گزارش، مربوط به سه سال قبل است. اما حالا خط قرمز برداشته شده و بسیج مردمی علام کرده با انهدام هواپیماهای نظامی، از اشغالگران انتقام خواهد گرفت.
🔹اگر مقاومت مظلوم و محصور یمن می تواند پیشرفته ترین پهپاد های آمریکا را ساقط کند، حتما مقاومت عراق که حالا یک ارتش کامل است، قادر است هواپیما های اشغالگران را رصد کند و هدف قرار دهد.
♦️زمانی که ایران، هواپیمای جاسوسی فوقمدرن «گلوبال هاوک» ارتش آمریکا را بهخاطر تجاوز به حریم هوایی خویش ساقط کرد، همزمان می توانست هواپیمای نظامی سرنشین دار را ساقط کند.
🔹 ترامپ آن زمان به خبرنگاران گفت «در جریان حادثه پنجشنبه گذشته که ایران به یک پهپاد آمریکایی در دریای عمان شلیک کرد، یک هواپیما با ۳۸ سرنشین نیز در تیررس بوده، اما آنها تصمیم گرفتند به آن شلیک نکنند. ما بابت اینکه به هواپیمای سرنشیندار ما شلیک نکردند، از آنها متشکریم».
♦️امروز توانمندی های نظامی در سراسر جبهه مقاومت ارتقاء یافته و همرسانی و هم افزایی می شود. چنان که آنتونی بلینکن، به نمایندگان کنگره گفت "ارزیابی ما نشان می دهد اکثر موشکهایی که حماس به اسرائیل شلیک کرد، در غزه ساخته میشوند، هر چند پشتیبانی ایران قابل توجیه نیست".
🔹حالا آمریکایی ها هر لحظه باید منتظر اسقاط هواپیماهای نظامی پیشرفته خود در آسمان عراق باشند.
☀️@roshana_semnan
📌ایران، چهاردهمین کشور ثروتمند جهان
🔹به نوشته فوربس بیش از ۲۵۰ هزار ثروتمند در ایران زندگی میکنند
🔹تعداد ایرانیان ثروتمند در سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۱ درصد نسبت به سال قبل آن بیشتر شده
🔹ثروت این افراد نیز طی همین سال بر حسب دلار ۲۴.۳ درصد افزایش داشته است.
☀️@roshana_semnan
⭕️ ترجمه گزارش «العربی الجدید»؛ بهبود روابط ایران و عربستان در دولت آیتالله رئیسی
🔻 [آیتالله] ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور منتخب ایران، در نخستین کنفرانس خبری پس از انتخابات گفت: «از سوی ما هیچ ممانعتی برای بازگشایی سفارتهای ایران و عربستان در دو کشور وجود ندارد.» حتی اگر این مسئله واقعیت هم داشته باشد، مناسبات ایران و عربستان سعودی برای آیندهی قابل پیشبینی، بدون تنش و اصطکاک نخواهد بود و اصلاح و بهبود اختلافات بین دو قدرت منطقه خاورمیانه زمانبر است. با این وجود، با قدرتیابی اصولگرایان در دولت ایران، دلایلی وجود دارد که ریاست جمهوری «ابراهیم رئیسی» میتواند پیامد و تأثیر مثبتی بر روابط دو کشور داشته باشد.
🔻 دکتر صنم وکیل، معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در چتم هاوس در گفتگو با روزنامه العربی الجدید میگوید: «کشورهای عربی شورای همکاری خلیجفارس، پیروزی آیتالله ابراهیم رئیسی را بهعنوان یک نتیجه بالقوه مثبت میبینند... برخلاف حسن روحانی، ابراهیم رئیسی نگاه نزدیکتر به رهبری و دستگاه امنیتی و اطلاعاتی ایران دارد که میتواند به سازش و مصالحه منطقهای کمک کند. این تغییر دیدگاه هر دو طرف را قادر خواهد ساخت تا برپایه گفتوگوهای کنونی در بغداد که در جریان است، با یکدیگر همکاری کنند.»
🔻 در پس زمینه ریاستجمهوری جو بایدن و مذاکرات هستهای بین ایران و گروه 5 + 1 در وین که احتمالاً منجر به «برجام 2» میشود، سعودیها بهعنوان یک مسیر استراتژیک به سمت تعامل با ایران قدم برداشتهاند. البته آسیبپذیری پادشاهی سعودی در مقابل حملات موشکی و پهبادی سپتامبر 2019م. [حمله به آرامکو] متغیر دیگری بود که باعث شد ریاض به سمت سازش و مصالحه با ایران حرکت کند. ریاض همچنین به دنبال پایان بحرانهای منطقهای است که عمدتاً در یمن قرار دارد و بر این دیدگاه هستند که گفتوگو با ایران، بهترین مسیر برای تحصیل این هدف است. با وجود اینکه اختلافات عمده احتمالاً باقی میمانند؛ اما امید بر این است که سیاست ریاض به دنبال کاهش تنشها با ایران حرکت کند.
🔻 جای انکار نیست که ده ها سال تنش، رقابت و خصومت باعث شده که توافق بین دو قدرت بسیار دشوار باشد. هرچند گفتوگوهای ایران و عربستان در عراق برای برقراری امنیت در منطقه، نتایج قابلتوجهی را به دنبال داشته است؛ اما تغییر چشمگیر در روابط دو کشور، نیازمند صبر و شکیبایی است. مسیر دستیابی به یک راه دوستانه بین دو کشور پر از دستانداز و مشکل خواهد بود. بااینوجود، دو کشور در منطقه خاورمیانه دارای منافع مشترک گستردهای هستند که در وهله نخست، باید کانالهای ارتباطی را حفظ و در حالت ایدهآل، روابط رسمی دیپلماتیک بین دو کشور برقرار شود. بنابراین گفتگوی ایران و عربستان سعودی صرف نظر از آینده بلاتکلیف و نامشخص برجام، اجتناب ناپذیر است.
☀️@roshana_semnan
⭕️ برد پروازی کدام پهپاد سپاه ۷۰۰۰ کیلومتر است؟
🔹فرمانده کل سپاه دیروز یکشنبه از دستیابی سپاه به دانش ساخت پهپادهای قارهپیما خبر داد و گفت: پرندههای پهنپیکر بدون سرنشین ما ۷۰۰۰ کیلومتر پرواز کرده و در هر نقطهای فرود میآیند.
🔹با مشخصات ارائه شده، احتمالا این پهپاد همان «پهپاد غزه» است که چندی پیش رونمایی شد و برد آن از هواپیماهای اف ۳۵ آمریکایی بیشتر است.
🔹امروز کشورهای پیشرفته بهسمت تولید این پرندههای راهبردی حرکت کردهاند و از این جهت ایران یکی از قدرتمندترین تولیدکنندگان است، چنانچه دو ماه پیش فرمانده سنتکام گفته بود: اگر نتوانیم توانایی شناسایی و انهدام پهپادها را توسعه دهیم، دست بالا را حملهکنندگان خواهند داشت
🔹اظهارات اخیر سردار سلامی نشان میدهد که راهبرد دفاعی ایران با وجود تحریمها توانسته با اتکاء به دانش و توان بومی، قدرت بازدارنده قابل توجهی فراهم آورد که قابلیت دفاع برابر هر تهدیدی را دارد.
☀️@roshana_semnan
15.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ جلسه رئیسی با ۶ کاندیدای انتخابات
🔻رئیسجمهور منتخب:
🔹دوران رقابت انتخاباتی پایان یافته و دوره رفاقت و همکاری و همدلی برای مشکلات مردم آغاز شده است.
🔹احساس مردم باید این باشد که همه نگاههای سیاسی و دیدگاهها منتهی به رفع مشکلات و گرهها از زندگی آنها میشود.
🔹در این جلسه راهکارهای مختلفی که برای حل مسائل کشور وجود دارد و بخشی از آنها در مناظرات انتخاباتی نیز مطرح شد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
☀️@roshana_semnan
♦️رئیسی زیدآبادی را دچار بهت کرد
احمد زیدآبادی، روزنامهنگار و فعال اصلاحطلب در کانال تلگرامیاش نوشت:
🔹موبایل من معمولاً سایلنت است. ظهر که نگاهی به آن انداختم از خطی "نامشخص" چند بار تماس گرفته شده بود. با خود گفتم یا "برادران" بودهاند برای ایجاد مزاحمت و یا اینکه از خارج از کشور کسی تماس گرفته و شمارهاش نیفتاده است.
خط نامشخص اما باز هم زنگ زد و چون گوشی را برداشتم، گفته شد که از طرف دفتر سید ابراهیم رئیسی تماس گرفتهاند. درخواستشان دریافت انتقادات، نظرات و پیشنهادات من به آقای رئیسی در مقام ریاست جمهوری بود.
گفتم؛ اگر بخواند، چرا که نه؟ تأکید کردند که حتماً میخواند.
با خود فکر کردم، خب، چه بهتر از این؟
🔹از آنجا که در این تماس گفته شد قرار است از همۀ صاحبنظران در زمینههای مختلف نظرخواهی شود، امیدوارم این خود نشانهای از تحولی عملی در رویکرد زمامداری در کشور ما باشد.
☀️@roshana_semnan