14001014_42664_1281k.mp3
12.52M
🎙 بشنوید | صوت کامل سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی در دومین شب از مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها در حسینیه امام خمینی(ره).۱۴۰۰/۱۰/۱۴
🚩 صفحه ویژه مراسمهای حسینیه امام خمینی
💻 @hoseinie_emamkhomeini
🔴کاهش رتبه اینستاگرام به دلیل حذف پست های مربوط به حاج قاسم
♦️تداوم پویش اعتراضی کاربران به اینستاگرام در گوگلپلی در رسانهها و کانالهای تلگرامی در حالی ادامه دارد که رتبه اینستاگرام با کاهش چشمگیر به ۲.۹ نیز رسید، اما در اقدامی غیراخلاقی گوگلپلی در حال حذف نظرات منفی است.
♦️ همچنین بر اساس اظهارنظر افراد مطلع در اروپا تا الآن سهام فیسبوک و اینستاگرام نزدیک به یک میلیارد دلار کاهش داشته است.
♦️ مرور نظرات کاربران در گوگلپلی نشان میدهد که کلیدواژه #Hero و من قاسم سلیمانی هستم جزو نظرات پرتکرار است.
در اینجا میتوانید به اپلیکیشن اینستاگرام امتیاز منفی بدهید👇
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android
🌍 eitaa.com/ebratha_ir ایتا
🌍 sapp.ir/ebratha.org سروش
🏴فاطمیه ها
صدای فاطمه را می شنوم
که نیمه های شب
درب خانه دلم را می زند
تا برای یاری #علی
قدمی بردارم!
🌍 eitaa.com/ebratha_ir ایتا
🌍 sapp.ir/ebratha.org سروش
📸 تصویری از مراسم عزاداری شب شهادت حضرت زهرا سلامالله علیها در حسینیه امام خمینی(ره). ۱۴۰۰/۱۰/۱۵
🚩 صفحه ویژه مراسمهای حسینیه امام خمینی
💻 @hoseinie_emamkhomeini
🏴 وعده ما در دسته عزاداری
دختران حاج قاسم
🚩همزمان با شهادت حضرت زهرا(سلام الله علیها) و سپهبد حاج قاسم سلیمانی
♦️همراه با تشییع نمادین حضرت زهرا(سلام الله علیها)
🕑زمان:پنجشنبه ۱۶ دی ماه از ساعت ۱۴
⏪مکان:حرکت از چهارراه حضرت ولیعصر(عج)
🌹با حضور خانواده های معظم شهیدان:
ابراهیم هادی،قربانخانی،حدادیان،
احمدی روشن،الله کرم،متوسلیان
،خلیلی،شیرودی،جهان آرا،خالقی پور،
وصالی،صیاد شیرازی،مرتضی کریمی،پلارک،حاتمی،رضوان و
سایر شهدا
#دختران_انقلاب
#دختران_حاج_قاسم
#دسته_عزاداری
🌍 eitaa.com/ebratha_ir ایتا
🌍 sapp.ir/ebratha.org سروش
🏴امشــــــبی را فاطــمه پیش علی مهمان است,,,مکن ای صبح طلوع
🏴صـــــبح فـردا بدنش زیـر بقیع پنهان است,,,مکن ای صبح طلوع
🌍 @ebratha_ir
📡حداقل برای یک☝️نفر ارسال کنید
⚫️#علت_مخفي بودن قبر حضرت فاطمه زهرا (س) چيست؟
⚫️حداقل دو علت براي آن ميتوان بيان كرد:
يكي از علل مخفي بودن قبر بانوي دو عالم حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها، #عداوت و دشمني حكام با اهل بيت (ع) بوده است.
شما ببينيد در سال 236 هجري متوكل دستور داد قبر امام حسين (ع) محو و با خاك يكسان شود. قبل از آن هم در قرن اول هجري به دستور بنياميه، خانه حضرت فاطمه زهرا (س) تخريب شد.
⚫️علت ديگر مخفي بودن قبر ايشان، #وصيت و تاكيد حضرت فاطمه زهرا (س) بر آن، بوده است مبني بر اينكه پيكر پاكش شبانه دفن و قبر مطهرش پنهان و مخفي شود.
به هر حال اين وصيت و اين نوع تدفين موجب شده كه قبر آن حضرت مخفي و اقوال و آراي مختلف در ميان محدثان و مورخان در مورد محل دفن وي پديد آيد.
♦️⚫️♦️
⚫️ چند احتمال درباره محل دفن ايشان وجود دارد؟
ـ عدهاي مي گويند قبر حضرت فاطمه (س) در بقيع واقع شده، عدهاي ديگر بر اين عقيدهاند كه در داخل خانهاش قرار گرفته و بعضي ديگر احتمال ميدهند در مسجد رسول خدا (ص) و در ميان بيت و منبر آن حضرت باشد.
⚫️ آيا روايتي داريم كه محل دفن حضرت فاطمه زهرا (س) را مشخص كرده باشد؟
ـ بله، روايات مسند و مورد اعتمادي از شش امام معصوم درباره محل دفن حضرت زهرا (س) در منابع شيعه نقل شده است. اين روايات نشانگر آن است كه حضرت، داخل خانه خود كه در كنار مسجد و در جوار خانه رسول خدا (ص) قرار داشت دفن شده است.
♦️⚫️♦️
⚫️ممکن است نمونه ای از این روایات را نقل بفرماييد؟
ـ در يكي از آن روايات، مرحوم شيخ صدوق از ابينصر بزنطي نقل ميكند كه از امام عليبن موسي الرضا (ع) از محل قبر حضرت فاطمه (ع)سوال نمودم، حضرت فرمود: «دفنت في بيتها فلما زادت بنو اميه في مسجد صارت في مسجد فاطمه زهرا (س)» يعني امام رضا جواب داد: حضرت در داخل خانهاش دفن شده و بعد كه بنياميه خواستند مسجد را توسعه دهند خانه را تخريب كردند و قبر حضرت در مسجد، قرار گرفت.
اين روايت را مرحوم كليني، ابن شهرآشوب و علامه مجلسي نيز نقل كردهاند.
روايت ديگري را هم عرض كنم؛ سيدبن طاووس در كتاب «المسائل واجوبتها من الائمه» نقل ميكند: محمد همداني ميگويد: به آن حضرت نوشتم: اگر صلاح ميدانيد مرا از محل دفن مادرتان فاطمه زهرا (س) آگاه سازيد كه آيا در مدينه است يا همانگونه كه مردم ميگويند در بقيع قرار دارد؟ آن حضرت در جواب نوشت: «هي مع جدي صلوات الله عليه» يعني حضرت زهرا (س) در جوار جدم رسول الله (ص) دفن شده است
♦️⚫️♦️
⚫️آيا حضرتعالي، همين نظر را داريد؟
بله، يك خاطرهاي از شيخ محمد علي عمري (ره) رهبر شيعيان حجاز كه اخيراً از دنيا رفت برايتان بگويم. در ماه رمضان سال 1326 قمري در مدينه منوره با ايشان ملاقات داشتم، ضمن مطالب سودمند درباره قبر شريف حضرت زهرا فرمودند: قبر آن حضرت مسلماً داخل بيت خودش است و زماني كه ما كودك بوديم، قبر آن حضرت مشخص بود و ارتفاع آن به يك متر ميرسيد، ايشان اشاره كرد به عصايي كه در دست من بود و گفت: تقريبا به ارتفاع عصاي شما بود.
♦️⚫️♦️
⚫️ نظر علماي معروف شيعه در اين باره چيست؟
ـ مرحوم شيخ صدوق پس از نقل اختلاف در محل دفن آن حضرت ميگويد عدهاي از محدثين رواياتي را نقل كردهاند كه دلالت دارد بر اينكه آن حضرت داخل خانهاش به خاك سپرده شده است، سپس مي گويد: «و هذا هو الصحيح عندي» يعني به نظر من هم اين قول صحيح است.
شيخ طوسي هم اين نظر را دارد. وي ميگويد بهترين قولها اين است كه حضرت زهرا (س) داخل خانهاش يا در روضه دفن شده است.
مرحوم طبرسي نيز معتقد است كه قول كساني كه ميگويند مدفن حضرت، در بقيع است، قول بعيدي است و دو قول ديگر كه داخل خانهاش و يا در روضه دفن شده است صحيح به نظر ميرسد.
علامه مجلسي هم ميفرمايد: همانگونه كه در كتاب مزار بيان كردهايم، اصح اقوال اين است كه آن حضرت داخل خانهاش دفن شده است.
همچنين علامه حسن زاده آملي، كه خود از صاحبدلان است، مي نويسد: بعضي از صاحبدلان به طريق خاصي از علم جفر، سؤال طرح كردهاند كه «يا عليم، قبر فاطمه زهرا (س) در كجاي مدينه است؟» جواب گرفتهاند كه: «جاي قبر، خانه شفيع جميع امت است
♦️⚫️♦️
⚫️آیا شواهد و قرائن دیگری مبنی بر دفن شدن حضرت فاطمه زهرا (س) در خانه خود وجود دارد؟
ـ ترديدي نيست كه دفن شدن در كنار قبر پيامبر اكرم (ص) براي هر مسلماني بزرگترين افتخار دنيوي و عالي ترين مقام معنوي است. شما ببينيد طبق همين اصل، سران سقيفه با بهرهگيري از شرايط موجود و بدون اذن، توانستند كنار حضرت رسول (ص) دفن شوند.
باز بر همين اصل بود كه امام مجتبي (ع) وصيت كرد كه در صورت امكان در كنار تربت جد بزرگوارش رسول اكرم (ص) دفن شود ولي با اجبار و اكراه مانع شدند.
در مورد حضرت زهرا (س) افزون بر آنچه گفته شد، وجود ارتباط خاص معنوي و روحاني متقابل و عاطفه و محبت غير قابل وصف بين رسول خدا (ص) و ايشان، و با توجه به اينكه هيچ مانعي از دفن شدن آن حضرت در داخل خانهاش متصور نيست، چگونه ميتوان قبول كرد كه حضرت فاطمه (س) راضي شود در جايي غير از خانه خودش و غير از جوار پدر بزرگوارش دفن شود؟!
♦️⚫️♦️
⚫️ نظر علماي اهل تسنن در باره مدفن حضرت زهرا (س)چيست؟
علماي اهل سنت در باره مدفن حضرت زهرا (س) سه قول آوردهاند: يكي داخل بيت خود ايشان. اين قول را ابنشيبه از قديميترين مورخان آورده است و مدينهشناس مشهور يعني عبدالعزيز نقل ميكند كه وي ميگفت: حضرت فاطمه (س) داخل خانهاش دفن شده است.
قول ديگر آنها اين است كه حضرت، در بقيع دفن شده است البته در تعيين محل دقيق آن اختلاف نظر دارند.
قول سوم آنها اين است كه داخل حرم ائمه بقيع دفن شده است. اين قول را ميتوان قول مشهور ميان علماي اهل سنت دانست. دليل طرفداران اين قول وصيت امام حسن مجتبي (ع) است كه فرمود: «ادفنوني عند قبر امي فاطمه» مرا كنار قبر مادرم فاطمه (س) به خاك بسپاريد.
♦️⚫️♦️
⚫️مراد اين روايت چيست؟
در عين اينكه اصل وصيت امام مجتبي (ع) از نظر تاريخي مورد تاييد است اما منظور امام حسن مجتبي (ع) از جمله «امي فاطمه» مادر بزرگوارش «فاطمه بنت اسد» است نه مادرش حضرت زهرا (س) چون اطلاق كلمه «ام» به مادر بزرگ، يك اطلاق شايع و گسترده است.
شاهدش اينكه ابنحبان از بزرگترين محدثان و علماي اهل سنت در قرن چهارم در مورد قبر امام مجتبي (ع) مينويسد: حسن بن علي (ع) در كنار قبر مادر بزرگش فاطمه بنت اسد، دفن شده است
♦️⚫️♦️
⚫️عده ای می گویند حضرت زهرا در محل" روضه" دفن شده اند ، نظرتان چیست؟ ميگويند روضه آن بخش از مسجد النبي است كه ميان منبر و خانه پيامبر قرار گرفته است.
اصطلاح روضه و نامگذاري آن مكان مقدس به اين اسم، برگرفته از گفتار رسول خداست كه فرمود: «ما بين بيتي و منبري روضة من رياض الجنة» يعني بين خانه و منبرم، باغي از باغهاي بهشت است.
محدوده روضه نزد شيعه با محدوده روضه در نظر اهل سنت متفاوت است.
به نظر ما، روضه از ديوار محراب مسجد النبي (ص) در جنوب ـ كه امروزه با نردههاي فلزي مشخص است ـ آغاز و در شمال به چهارمين ستون منتهي ميشود. يعني يك ستون بيشتر از آنچه اهل سنت ميگويند و حد دوم آن در شرق داخل بيت پيامبر (ص) و بيت فاطمه زهرا (س) است و در سمت غرب محاذي منبر شريف است.
♦️⚫️♦️
⚫️اما پاسخ شما در مورد احتمال دفن ايشان در روضه، اين است كه ما بايد ببينيم منظور از روضه چيست؟ اگر مرادتان محدودهاي است كه شيعه معتقد است و بيت حضرت زهرا را نيز شامل ميشود؟ بايد عرض كنم مساله دفن شدن آن بزرگوار در روضه (به اين معنا) در واقع مكمل رواياتي خواهد بود كه با صراحت دلالت دارند بر اينكه پيكر آن بانو در داخل بيت خويش به خاك سپرده شده است. زيرا از نظر شيعه، روضه داراي مفهوم وسيعتر بوده و شامل بيت پيامبر و حضرت فاطمه (س) نيز ميشود.
♦️⚫️♦️
⚫️اما اگر مراد از روضه تنها فاصله بيت و منبر باشد علاوه بر اينكه دليلي بر مدفون بودن حضرت زهرا سلام الله عليها در آنجا وجود ندارد، اگر پيكر حضرت زهرا (س) در روضه (به اين معنا) دفن شده باشد، اشكال فقهي نيز بر آن متوجه آن خواهد شد چرا كه از نظر شرع، دفن شدن جنازه ـ متعلق به هر كسي كه باشد ـ در مسجد و محلي كه براي عبادت مسلمانان وقف شده است مجوز شرعي ندارد و لااقل مكروه است، و ائمه هدي (ع) بيشتر از هر كس، احكام الهي را مراعات ميكردند.
♦️⚫️♦️
⚫️طبق این تحلیل ،چگونه جسد مطهر حضرت زهرا (س) در روضه، كه حساسترين جاي مسجد پيامبر (ص) است، دفن شده است؟ و اگر چنين امري جايز بود، پيكر پاك رسول خدا (ص) بر اين كار، اولي و سزاوارتر بود.
♦️⚫️♦️
یا فاطمه الزهرا(س)
نشسته بین خانه مرد تنها
زده حلقه بدورش کودکانش
بسوزد همچو شمع وناله دارد
برای داغ زهرای جوانش
ندارد او دگر غمخوار، ای وای
به دریای بلا افتاده جانش
گل بی مثل حیدر گشته پرپر
خزانی گشته باغ وبوستانش
برفته گل، بمانده چار غنچه
بسوزد جان برای باغبانش
صدای ناله ی زینب بلند است
شده دلتنگ مام مهربانش
به جای مادرش غمخوار باباست
به چادر گیرد اشک دیدگانش
یل خیبر، یل خندق، یل دین
زکف داده دگر تاب وتوانش
همو که شاهباز ملک دین است
بیفتاده شرر در آشیانش
اللهم عجل لولیک الفرج
⚫️پس جمعبندي بحث اين شد كه حضرت زهرا داخل خانه خود، مدفون است و احتمالات ديگر بسيار بسيار ضعيف ضرت زهرا داخل خانه خود، مدفون است و احتمالات ديگر بسيار بسيار ضعيف است؟
ـ بله از مجموع ادله و شواهد به دست ميآيد كه قبر مطهر حضرت زهرا (س) در بيت خود و در كنار مسجد رسول خدا (ص) است.
* اگر حضرت زهرا (س) در خانه خود مدفون است پس جريان تشييع جنازه، تابوت و .... چگونه توجيه ميشود؟ چون به هر حال تابوتي براي حضرت ساختند و ايشان را مخفيانه تشييع كردند.
ـ حضرت، دو خانه داشتهاند. خانه اول كنار مسجد پيامبر بود و خانه دوم نزديك بقيع بود. حوادث مهم تاريخي هم بيشتر در خانه دوم اتفاق افتاده است كه از جمله يورش به خانه حضرت زهرا (س) و آتش زدن آن، دوران نقاهت ايشان، ملاقاتها و حوادثي كه در ايام نقاهت حضرت زهرا (س) اتفاق افتاده در خانه دوم بوده است. لذا مراسم تجهيز و تشييع آن بانوي مكرمه، مربوط به منزل دوم بوده و از آنجا به سمت منزل اول تشييع شده و در منزل اول كنار مسجد دفن شده است.
* پس با اين بيان، اشكالي كه برخي وارد كردهاند (چگونه خانه حضرت زهرا (س) را سوزاندند در حالي كه منزل ايشان، كنار مسجدالنبي بود و سقف مسجد و قبر رسول خدا (ص) از شاخه هاي قابل اشتعال بود، لذا اگر آن خانه را ميسوزاندند همه مسجد آتش ميگرفت) حل مي شود؟
ـ بله، اين حادثه در بيت دوم اميرالمؤمنين (ع) اتفاق افتاده نه بيت اول كه كنار مسجد بود و اينطور اشكالها براي از بين بردن حوادث مهم آن زمان است.
*⚫️ عدهاي معتقدند كه؛ وهابيها ميخواهند قبر حضرت را مشخص جلوه دهند و اصرار دارند كه حضرت زهرا (س) در بقيع، دفن شده و لذا قبر فاطمه بنت اسد را قبر حضرت زهرا معرفي ميكنند. نظرتان چيست؟
ـ تحريف اين واقعيت و اصرار و تلاش نويسندگان آنها، در طول تاريخ وجود داشته است. حكومتها در طول تاريخ با معرفي قبر حضرت زهرا (س) در داخل حرم ائمه بقيع، ميخواستند فشار عقيدتي و سياسي را از خود دور كنند. همه اينها در راستاي سر پوش گذاشتن به ايراد و انتقادي است كه در طول تاريخ از سوي پيروان مكتب اهل بيت (ع) به خط فكري مخالفان اهل بيت (ع) از لحاظ مخفي بودن قبر يگانه يادگار رسول خدا (ص) مطرح شده است.
به همين جهت، حكومتها مجبور بودند به هر عنواني كه شده قبري براي فاطمه دختر رسول خدا (ص) معرفي كنند، لذا در طول تاريخ و حتي در دوران حكومت سعوديها كتيبههايي در حرم ائمه بقيع، مبني بر واقع شدن قبر فاطمه زهرا (س) در اين محل، نصب شد و در اين راستا براي فاطمه بنت اسد مدفنهايي غير از اين مدفن اصلي معرفي كردند.
همه اين تلاشها به خاطر اين است كه سوال بزرگ تاريخ را از بين ببرند كه چه شرايطي اتفاق افتاد كه قبر فاطمه زهرا (س) دختر پيامبر اكرم (ص) مخفي ماند. و اين هشداري جدي براي حقيقتطلبان است!
*⚫️ علت اينكه امامان بعدها محل دفن را فرموده اند چه بوده است؟ آيا منافاتي با مخفي ماندن ندارد؟
ـ خير، اوايل بايد مخفي ميماند، چون اوضاع و شرايط بسيار بد بود اما بعدها اين شرايط حساس و سخت از بين رفت لذا اظهار كردند كه در خانه خود مدفون شده است. سؤال تاريخي همچنان نيز باقي است كه چرا و به چه علت در آن زمان قبر شريف ايشان مخفي ماند؟!
اين مطلب درباره قبر شريف حضرت اميرالمومنين علي عليه السلام نيز هست، قبر ايشان نيز بعدها معلوم شد.♦️⚫️
مامنتظر منتقم فاطمه(سلاماللهعلیها) هستیم
#اللهمعجللولیڪالفرج
@akhavanshahidi
#آجرک_الله_یا_بقیة_الله🥀
آن فرقه اي كه تيشه به نخل فدك زدند
بر قلب پاك ختم رسولان نمك زدند
مهدي بيا ز قاتل مادر سوال كن
زهرا چه كرده بود كه او را كتك زدند
#ایام_فاطمیه🥀
#شهادت_مادرم_زهرا_س🥀
#تسلیت_باد🥀
╭─┅═ঊঈ♠️ঊঈ═┅─╮
☑️ @sirehyshohada
╰─┅═ঊঈ♠️ঊঈ═┅─╯
عالمى سوخته از آتش آهِ من و توست
این در سوخته تا حشر گواهِ من و توست
غربتم را همه دیدند و تماشا کردند
بیپناهی فقط انگار پناهِ من و توست
کوچه آن روز پر از دیدۀ نامحرم بود
همۀ روضه نهان بین نگاهِ من و توست
صورت نیلی تو از نفس انداخت مرا
گرچه زهرای من این اول راهِ من و توست
آه از این شعله که خاموش نگردد دیگر
آه از آن روز که بر نی سر ماهِ من و توست
شهادت مظلومانه پارهٔ تن پیامبر، حضرت فاطمه سلام الله علیها تسلیت باد
اللهم عجل لولیک الفرج