جزء 6.mp3
8.1M
6️⃣ #تندخوانی(تحدیر) جزء ششم قرآن کریم
✨حجم 7.7 مگ
🕕زمان: 33 دقیقه
🎙قاری: احمد دباغ
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
📖 نکات کلیدی جزء ششم قرآن
🔸از بدیهای دیگران بگذرید، خدا هم از شما میگذرد
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
💠 #غلط_مشهور
❇️ مکرر کلمه " أجنه " را برای جمع " جن " به کار بردیم
❌ اما این یک غلط مشهور است، اجنه ، جمع کلمه " جنین " می باشد، خدا هم در قرآن همین را استعمال کرده است ، آیه 33 سوره نجم ، " أنتم اجنه فی بطون امهاتکم"
👈 املای درست آن است که خود کلمه " جن " اسم جنس هست و خودش جمع هست ، البته برخی کلمه " جانّ " را هم اسم جمع کلمه جن دانسته اند، مفرد این کلمه می شود " جِنّی "
👈 در کتاب لغت عرب مشهور " العین " برای " جن " جمع هایی همچون «جِنّة» و «جِنّان» هم به کار رفته است
🔰 یادمان باشند اجنه ، جمع کلمه جنین است ، نه جنّ !!!
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
#مباحث حقوقی👇
✍ مواردى كه هدایا پس از عقد نکاح قابل مطالبه است :
✅ یکی از شرایطی که هدیه داده شده را میتوان پس از عقد نکاح مطالبه کرد این است که مال مورد هبه ( بخشش ) باقى بوده و از بین نرفته باشد.
🔻 چنانچه پس از عقد نکاح، هدایایى از طرف زوجین یا بستگان آنها به طرف دیگر تقدیم شود، تنها در موارد ذیل هدایا قابل مطالبه و استرداد خواهد بود.
✔️ اول : مال مورد هبه (( مثل سکه و طلا و جواهر و غیره)) باقى بوده و از بین نرفته باشد. به عنوان مثال چنانچه هدیه یک دستگاه وسیله نقلیه بوده که از ناحیه زوج به زوجه اهدا شده و این وسیله در اثر تصادف یا آتشسوزى و امثال آن تلف شده باشد، قابل استرداد و مطالبه نخواهد بود.
👈در این فرض بر خلاف هدایاى قبل از عقد که گفته شد، حتى قیمت آن نیز با وجود اینکه از نوع هدایاى ذاتاً قابل نگاه داشتن است، قابل مطالبه نیست؛ چه بر اثر تقصیر متهب ( دریافت کننده مال هبه یا همان دریافت کننده هدایا ) تلف شده باشد و چه به دلیلی غیر از آن.
✔️ دوم : در صورتى که هبه از نوع معوض نباشد و چنانچه از نوع معوض بوده باشد، عوض داده نشده باشد.
👈به عنوان مثال واهب (کسی که هدیه داده ) شرط کند که در قبال وسیله نقلیهاى که هبه مىکند، یک دستگاه موتوسیکلت دریافت کند که در این صورت چنانچه واهب ( کسی که هدیه داده ) وسیله نقلیه را داده و موتورسیکلت را تحویل گرفته باشد، واهب حق رجوع به وسیله نقلیه را نخواهد داشت.
✔️ سوم : مال مورد هبه از مالکیت متهب (گیرنده هدیه و مال ) خارج نشده باشد.
👈به عنوان مثال چنانچه هدیهگیرنده وسیله نقلیه را فروخته باشد و یا طلا و سکه ای که در زمان عقد گرفته باشد را فروخته باشد یا از طریق به رهن دادن آن به دیگرى، آن را متعلق حق غیر کرده باشد ( مثلا طلا داده به کسی و پولی قرض کرده باشد ) واهب ( هدیه دهنده ) حق مطالبه مال مورد هبه را نخواهد داشت.
👈 همچنین است زمانى که در مال مورد هبه تغییرى حاصل شده باشد که از حالت اولیه آن خارج شده باشد؛
👈به عنوان مثال شمش طلا تبدیل به سکههاى طلا شده باشد و یا مثلا دستبند و انگستر و سرویس جواهر تبدیل به سکه طلا و یا اتومبیل شده باشد که در این حالت مال مورد هدیه را نمىتوان مطالبه کرد. تبدیل مال به مال دیگر به عنوان مثال، تبدیل وسیله نقلیهاى که هدیه شده، به وسیله نقلیه تبدیل شده است..
👈 بنابراین اگر زوج و یا بستگان زوج در زمان عقد سکه و طلا و جواهر به زوجه هدیه کنند و زوجه آنرا بفروشد و یا ان هدایا وجود نداشته باشد دیگر زوج نمیتواند دادخواست استرداد هدایای سر عقد را تقدیم دادگاه نماید .
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
اثرات عجیب دعا و نفرین!
وقتی برای کسی از ته قلب آرزوی موفقیت شادی و سلامتی می کنید، امواج نامرئی تفکرات و انرژی شما تشخیص نمی دهد که این آرزو متوجه دیگریست. این موج نیک خواهی ابتدا خود شما را سرشار از ماهیت خویش میکند
در حالت دعا تمامی قوای معنوی، سلول های مغز و حتی سیستم عصبی، زیر بارش این ذرات بهشتی قرار میگیرند که خود شما آن را تولید کردید.
اگر از کسی بیزار و متنفر باشید نیز ذرات و امواج کسالت و تنفر، نخست بر خود شما میبارد و سپس در ضمیرتان رسوب میکند.
با توجه به این واقعیت، ضمیر ناخودآگاه کسی که دعا و نفرین میکند، نمیتواند تشخیص دهد که این محصولات شفا بخش و یا مسموم کننده متعلق به فرد دیگریست و باید به سوی او صادر شود بلکه در این شرایط، ضمیر ناخودآگاه، آن محصولات را ابتدا خودش جذب میکند.
همیشه به یاد داشته باشید آبی که در رودخانه جاریست، نخست بستر خود را تر و سرشار از ذات خویش میکند و در نهایت به دریا میرسد
برای همدیگر دعای خیر و برکت کنیم 🙏🏻
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
⚠️خیلی مواظب باشیم⚠️
✅حضرت محمد صلی الله علیه و آله:
هر که از مرد یا زنی مسلمان غیبت کند، خداوند متعال تا چهل شبانه روز، نه نماز او را میپذیرد و نه روزه اش را، مگر این که غیبت شونده او را ببخشد.
📚جامع الأخبار، صفحه ۴۱۲
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
🌹فرق عهد با وعد در کلام وحی🌹
🌟عهد:
به پیمانی گویند که دو نفر متقابلا بر آن تصمیم، مصمّم و پایبند میشوند و دارای مقدار و زمان مشخص است و باید در عهدنامه مقرر گردد.
📌مثال، شخصی به کسی دیگر قول میدهد در فلان تاریخ، فلان کار را برای طرفِ مقابل انجام دهد و طرف مقابل در تاریخ مقرّر به او دستمزد پرداخت میکند یا کاری در قبال آن کار برای او انجام میدهد. عهد هم بین خدا با انسان، و هم انسان با انسان است.
✨📖✨ وَقَالُوا لَنْ تَمَسَّنَا النَّارُ إِلَّا أَيَّامًا مَعْدُودَةً ۚ قُلْ أَتَّخَذْتُمْ عِنْدَ اللَّهِ عَهْدًا فَلَنْ يُخْلِفَ اللَّهُ عَهْدَهُ ۖ أَمْ تَقُولُونَ عَلَى اللَّهِ مَا لَا تَعْلَمُونَ (80 - بقره)
⚡️و یهود گفتند: که هیچ وقت آتش عذاب به ما نرسد مگر چند روزی معدود. به آنان بگو: آیا بر آنچه دعوی میکنید عهد و پیمانی از خدا گرفتهاید که خدا هم از آن عهد هرگز تخلف نکند یا چیزی به خیال جاهلانه خود به خدا نسبت میدهید؟
🔹حق تعالی به صراحت در آیۀ فوق میفرماید: بین من و شما قراردادی نیست که شما را چند روزی معدود در آتش بسوزانم.
✨📖✨ وَالْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذَا عَاهَدُوا (177 - بقره)
⚡️و كسانی هستند كه به عهد خود، وقتی عهدی میبندند وفا میكنند.
✨📖✨ وَالَّذِينَ هُمْ لِأَمَانَاتِهِمْ وَعَهْدِهِمْ رَاعُونَ (8 - مؤمنون)
⚡️و آنهايند كه امانت و عهد خود را رعايت میكنند.
🌾مراد از عهد در دو آیه فوق، پیمان انسان با انسان است که به اختیار خود آن را میبندند، اما در برخی آیات حق تعالی به پیمان انسان با خود اشاره میکند.
✨📖✨ وَلَا تَقْرَبُوا مَالَ الْيَتِيمِ إِلَّا بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ حَتَّىٰ يَبْلُغَ أَشُدَّهُ ۖ وَأَوْفُوا الْكَيْلَ وَالْمِيزَانَ بِالْقِسْطِ ۖ لَا نُكَلِّفُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا ۖ وَإِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا وَلَوْ كَانَ ذَا قُرْبَىٰ ۖ وَبِعَهْدِ اللَّهِ أَوْفُوا ۚ ذَٰلِكُمْ وَصَّاكُمْ بِهِ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ (152 - انعام)
⚡️و هرگز به مال یتیم نزدیک نشوید جز به آن وجه که نیکوتر است تا آنکه به حدّ رشد و کمال رسد و به راستی و عدالت، کیل و وزن را تمام بدهید. ما هیچ کس را جز به قدر توانایی او تکلیف نکردهایم و هرگاه سخنی گویید به عدالت گرایید هر چند درباره خویشاوندان باشد، و به عهد خود وفا کنید. این است سفارش خدا به شما، باشد که متذکر و هوشمند شوید.
💥یعنی انسان (چنانچه اشاره خواهد شد در عالم ذر با خدا عهد بسته است) هرگز به مال یتیم نزدیک نشود و عدالت را در تجارت و در تمام امور پیشه کند.
✨📖✨ وَلَقَدْ كَانُوا عَاهَدُوا اللَّهَ مِنْ قَبْلُ لَا يُوَلُّونَ الْأَدْبَارَ ۚ وَكَانَ عَهْدُ اللَّهِ مَسْئُولًا (15 - احزاب)
⚡️و آن منافقان از این پیش (در جنگ احد که اکثر فرار کردند) با خدا عهد محکم بسته بودند که به جنگ پشت نکنند، و از عهد خدا پرسش خواهد شد.
👈این آیه به عهد مسلمانان با خدا و پیامبر (ص) برای عدم فرارشان از مقابل دشمن در میدان جنگ اشاره دارد.
✨📖✨ أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يَا بَنِي آدَمَ أَنْ لَا تَعْبُدُوا الشَّيْطَانَ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ (60 - یس)
⚡️اى فرزندان آدم مگر با شما عهد نكرده بودم كه شيطان را مپرستيد زيرا وى دشمن آشكار شماست.
✨📖✨ وَأَنِ اعْبُدُونِي هَذَا صِرَاطٌ مُسْتَقِيمٌ (61 - یس)
⚡️و اينكه مرا بپرستيد اين است راه راست!
🍂این آیه اشاره دارد تمام بنیآدم در زمانی و مکانی با خدای خود عهد کردند که در دنیا شیطان را پرستش نکنند و فقط در صراط مستقیم الهی قدم بردارند، پس بنیآدم این پیمان را با خالق خویش بسته است در حالی که در سوره نحل خداوند میفرماید:
✨📖✨ وَاللَّهُ أَخْرَجَكُمْ مِنْ بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ لَا تَعْلَمُونَ شَيْئًا (78 - نحل)
⚡️و خدا شما را از بطن مادران بیرون آورد در حالی که هیچ نمیدانستید.
🌘پس قطعا این پیمان در زمان تولّد، به یادِ انسان نمیآید و در دنیا با رفتن در صراط مستقیم و جهاد با شیطان است که حق تعالی با هدایت خویش، توسط نور خویش پیمان و عهد بنیآدم در روز الست را به او یادآوری میکند و او را دائمالذکر میگرداند؛ و تمام اعمال نیک و ترک معاصی که در کلام وحی اشاره شده است، اشاره به عهد روز الست انسان با خداست.
🌈پس ذکر خدا که در یاد خدا و یاد مرگ خلاصه میشود همان ذکر پیمان روز الست انسان در دنیا با خداست که انسان با یاد خدا و دوری از معصیت و خوف الهی، حق تعالی این عهد را بر او یادآوری میکند.
✨📖✨ فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ (152 - بقره)
⚡️پس به یاد من باشید، تا به یاد شما باشم!
✅ادامه دارد..........
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛