⁉️حال سؤال مهم اینجاست، چرا وعدههای حق تعالی در جزای نیک و بد غالبا به سرای دیگر موکول شده است؟! برای درک این موضوع به تمثیلی روی میآوریم:
✍گویند: روزی مردی مستجاب الدعوه از خداوند خواست که قوم او را، زمان گناهانشان همانجا عقوبت و زمان ثوابشان همانجا پاداش دهد. حق تعالی دعای او را اجابت کرد. هر کس به کسی ستم میکرد یا دروغی میگفت، همانجا خودش یا مالش دچار آسیب و نقصان میشد؛ و هر کس هم که کار نیکی میکرد، خداوند همان لحظه او را با نعمتش پاداش میداد. مدتی گذشت، مردم آن شهر نه تنها گناه نمیکردند بلکه همگی کارهای نیک انجام میدادند چون از عقاب سریع گناه وحشت داشتند و احساس زیان میکردند و از ثواب خود سریع بهره میبردند و تشویق به کار نیک میگشتند. مستجابالدعوه خدا را گفت: خدایا! تو را سپاس میگویم که خواستۀ مرا اجابت کردی و قوم مرا مدینه فاضله ساختی و عذاب جهنم از قوم من دور و بهشت را ارزانیشان فرمودی. حق تعالی فرمود: ای بندۀ من! اگر در رفتار نیک و بد قوم خود بنگری میبینی آنان بخاطر ترس از عذابشان در دنیا گناه نمیکنند و برای کسب رضایت نفسشان در دنیا ثواب و کار نیک میکنند.
📌پس عنایت داشته باشیم مثال، اگر کسی بر ما فحاشی نمود بلافاصله او را نباید فحاشی کنیم و زمان به او دهیم شاید پشیمان شده و عذرخواهی کند که در صورت مجازاتِ انسان بلافاصله بعد از گناه، فرصت نعمت توبه از او سلب خواهد شد. از سوی دیگر اگر قرار بود هر کسی که در حقّ او ستم شد و مظلوم در زمان ستم که در آرزوی مجازات ظالم است، همان لحظه ظالم مجازات شود، در اینجا وعدۀ صبر خداوند بر مظلوم معنایی ندارد، چون هیچگونه تلخی بر کسی به خاطر ستم در حقّش وارد نمیشد که نیازی به صبر داشته باشد و مظلوم از اجر صبر بهره نمیبرد. حق تعالی میفرماید:
✨📖✨ فَاصْبِرْ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ ۖ (60 - روم)
⚡️پس تو صبر پیشه کن، که وعدۀ خدا البته حق و حتمی است.
💎در حقیقت صبر مخصوص کسی است که بر وعدۀ تحقّق الهی در حقّ ظالم یقین دارد و برای آن است در کلام وحی، ثوابِ صبر بیش از هر عمل دیگری ذکر شده است.
✨📖✨ إِنَّمَا يُوَفَّى الصَّابِرُونَ أَجْرَهُمْ بِغَيْرِ حِسَابٍ (10 - زمر)
⚡️البته صابران به حد کامل و بدون حساب پاداش داده خواهند شد.
💢از سوی دیگر اگر قرار بود هر کس به اندازۀ کار نیک خود در دنیا از آن بهرمند شود، انسان ضرر میکرد؛ چون نعمتهای الهی و لذّتهای آن غالبا در سرای دیگر است. (مثال، اگر کسی قرار بود زمانی که گناهی کرد، معادل گناه خود در دنیا مجازات شود، بسیاری از مردم بعد از گناه باید از دنیا میرفتند)
✨📖✨ وَلَوْ يُؤَاخِذُ اللَّهُ النَّاسَ بِمَا كَسَبُوا مَا تَرَكَ عَلَىٰ ظَهْرِهَا مِنْ دَابَّةٍ (45 - فاطر)
⚡️و اگر خدا از کردار زشت خلق مؤاخذه کند در پشت زمین هیچ جنبندهای باقی نگذارد.
✔️و اگر قرار بود کسی معادل کار نیک خود در دنیا ثواب ببرد، هر کس به اندازۀ یک خرما، یک خرما میگرفت، (در حالی که بر اساس احادیث جزای یک خرما برای آخرت، به اندازۀ کوه احد نزد خداوند بزرگ میشود) و آن زمان تمام نعمتها و همه چیز در دنیا میماند و انسان نه خدایی را شناخته و نه به خدایی رسیده بود؛ بلکه برای رسیدن به دنیا و دور ماندن از عذاب، در دنیا برای دنیا جهاد کرده بود.
⛔️تحقّق وعدۀ عذاب الهی بر ظالمان در سرای آخرت نشان لطف خدا به آنان نیست، چون طبق روایات کوچکترین مجازات دنیوی بشر مانع و رفع کننده بزرگترین عذاب اخروی اوست. پس اگر گناهی نمیکنند، برای دنیایشان است و اگر ثوابی میکنند باز برای رسیدن به دنیایشان است. گناه نمیکنند تا در دنیای خود آسیب نبینند و ثواب میکنند تا بهرۀ کار نیک خود در دنیا ببرند. حال ای بنده! از تو میپرسم با این همه ترک گناه و انجام کار نیک، کسی در قوم خود میبینی که از خوف من گناه نکند و در خوف من باشد و برای رضای من کار نیک کند و در جستجوی رضایت من باشد؟!!!
✅ادامه دارد.........
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
📖 نکات کلیدی جزء نهم قرآن
🔸با مردم مدارا داشته باشید و اشتباهاتشان را ببخشید
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام و درود
طاعات و عبادات همگی اساتید و بزرگواران ارجمند گروه
مقبول درگاه احدیت
سالروز وفات ام المومنین
اولین بانوی ایمان صدر اسلام
حضرت خدیجه کبری
همسر پیامبر عظیم الشأن اسلام
بر همگی مسلمین جهان
تسلیت باد 🖤
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
خديجة امرأة باكرة
...و كانت خديجة #امرأة_باكرة هذا ذات شرف ومال كثير وتجارة تبعث بها إلى الشام فتكون عيرها كعامة عير قريش...
خديجه، زنى باكره، داراى اعتبار و مال بسيارى بود، كاروان تجارىاش را به سوى شام مىفرستاد و كاروان او به اندازه تمام كاروان قريش بود.
دلائل النبوة، ج۱، ص۱۸۷.
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
4_444259120606871813.pdf
208.7K
کتاب شناسی حضرت خدیجه
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
✅ادامه از قبل
✍مستجاب الدعوه را این حکمت خدای شگفت آمد و از خواستههای جاهلانۀ خود شرمسار گشت. او دانست که باید حکمت خدا بر آن در خلقتش باشد که انسان بعد از گناه بلافاصله مجازات نشود تا هم فرصت توبه داشته باشد و هم دیگران با دیدن مجازات او، از ترسِ نفس خویش ترک گناه نکنند؛ چرا که امام حسین علیه السّلام میفرمایند: زمانی که اراده کردی کسی را کیفر دهی، بین کیفر و مجازات او فاصله بینداز، شاید توفیق توبه یابد.
✳️نبیّ مکرّم اسلام (ص) میفرمایند: اگر خداوند برای گناهی انسان را در این دنیا مجازات کند، رحمت او اجازه نمیدهد عذابی که در دنیا متوجّهشان نموده است برای آن گناه در سرای دیگر مجازاتش نماید، پس ظالمان را بعد از مرگ وارد آتش ابدی میکند. چنانچه فرعون را اجازه نداد در طول حیاتش خاری به پایش رود، چون اگر خاری به پایش میرفت در حقّ او لطف و رحمت نموده بود و رحمتش مانع مجازات او در آخرت میگشت در حالی که ارادۀ خدا بر وارد شدن فرعون در دوزخ پس از مرگش بود. از سوی دیگر کسی را که بعد از مرگ وارد آتش میکند، رحمتش اجازه نمیدهد در این دنیا چون حیوانات اجازه بهره بردن تمام و کمال لذّتها و نعمتهای دنیا را از آنان دریغ کند. مانند گوسفندی که ساعتی بعد ذبح خواهد شد، هرگز صاحب گوسفند نعمت خوردن و چریدن را از گوسفندِ خود قبل از مرگش نمیگیرد، چون میداند تمام آنچه گوسفندش از زندگی بهره برده است همان خوردن و چریدن است و برای همین است خداوند ظالمان را از نهایت بهرۀ دنیوی متنعّم میسازد و از رحمتِ صاحب گوسفند به دور است که از چریدن و آشامیدن محرومش سازد.
✍در کتاب اصول کافی از امام باقر علیه السّلام آمده است: پیامبری از بنی اسرائیل در سفر مردی را دید که قسمتی از بدن او زیر آوار مانده و سگان بدن او را دریده و مرغان آسمان آن را میخوردند. آن مرد را دفن کرد و سپس به شهری رسید و از بزرگان شهر ثروتمندی دید که تختی نهاده که در کنار جنازهاش بر پیکر کفن شده او و در میان ابریشم عودی روشن کردهاند و عدّهای دست به کمر برای تشییع و تدفین او حاضرند. گفت: خدایا! تو عادلی، آن مرد که زیر آوار بود و مرغان و سگان جنازهاش میخوردند بندۀ مؤمن تو بود و این که با عزّت خاک شد، ایمان به تو نداشت. خداوند خطاب به او فرمود: امروز، روز مرگ هر دوی آنها رسیده بود. آن بندۀ مؤمن من یک گناه در نزد من داشت (این امر به معنای معصوم بودن او نبود بلکه گناهانی داشت نزد خداوند که آنها را عفو کرده بود) با آن مرگ، جبران آن گناه او در دنیا کردم و چنان شد که با مرگ در زیر آوار مانده و سگان و مرغان، جنازه او خوردند و تو را فرستادم که جنازۀ او به خاک سپردی و آن بزرگی که کافر و مرده بود و دیدی با آن همه عزّت و جلال خاک شد، در نزد من کار خیری داشت؛ نخواستم آن کار خیر خود را نزد من بیاورد، پس مزد کار خیر او همان بود که جنازۀ او را با تکریم و احترام دفن و تشییع کردند. مؤمن من با عزّت و احترام و بدون گناه پیش من آمد و کافر من هر چه که ثواب داشت در دنیا به او بخشیدم و نزد من نیامد مگر بدون هیچ ثوابی!!!
💫 همچنین در اصول کافی آمده است: خداوند متعال در نجوی با حضرت موسی (ع) فرمود: چنان عمل کن که گویی پاداش عمل خود را به چشم میبینی تا ناگزیر باشی به آخرت (وعده) امید زیادی ببندی.
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛