⁉️حکم تزریق آمپول و سرم در حین روزهداری چیست؟
📚آیت الله مکارم شیرازی
✏️ تمام انواع آمپولهای دارویی یا تقویتی یا بی حسّی که بهصورت عضلانی تزریق میشوند و همچنین تزریق عضلانی واکسن برای افراد روزهدار اشکالی ندارد؛ ولی تزریق آمپولها و سرم های وریدی (که در رگ تزریق میشوند) جایز نیست.
سوالات شرعی📖
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
✅مباحث حقوقی 👇
✍ آیا شاغل شدن زن در گروی رضایت شوهراست؟
🔷 اصولا وظیفه کار و تامین معاش زندگی بر عهده مرد است.این موضوع نه تنها در قانون که قبل از آن در شرع هم مورد تاکید قرار گرفته است.
♦️در واقع حقوق به تبعیت از دین اشتغال را از وظایف مهم مرد میداند.البته مانند مورد بالا زن هم میتواند در سند ازدواج شرط کند که پس از ازدواج مشغول به کار شود یا اگر تاکنون شاغل بوده است همچنان به شغل خود ادامه دهد.
🔷 اگر در قباله ازدواج در قسمت؛ مشخصات طرفین در مورد زن نوشته شود کارمند ، کارگر یا هر عنوان دیگر اصل بر این است که شوهر با علم و اطلاع از شغل خانم با او ازدواج کرده است پس دیگر نمیتواند او را از ادامه اشتغال منع کند
♦️نباید فراموش کرد که حتی اگر اشتغال زن در قباله ازدواج به صورت یک حق شرط شود باز شوهر این امکان را دارد که اگر مدتی بعد شغل او را مخالف مصالح خانوادگی و حیثیت یا شان خود یا زن تشخیص داد از دادگاه ممانعت زن از ادامه کار را بخواهد.
🔴 #ماده_1117_قانون_مدنی میگوید: شوهر میتواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که مخالف مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد منع کند.
🔷 قاضی دادگاه تنها کسی است که میتواند تشخیص دهد آیا شغل زن حقیقتا با حیثیت و مصالح خانوادگی زوجین مخالف است یا خیر.
پس در این مورد که شغل زن خلاف مصلحت است یا خیر نظر مرد تعیین کننده نیست و قاضی است که باید نظر آخر را بدهد.
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هرشب قبل از خواب چند آیه قرآن
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
💎امیرالمومنین عليه السلام فرمودند:
بسا انسان هایی که در طلب روزی خود را به رنج می افکنند، اما در سختی و تنگدستی به سر می برند و بسا کسانی که در طلب روزی میانه روی می کنند و دست تقدیر آنان را یاری می رساند.
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
#یک_آیه_یک_تدبر
🌟غذای طیب:
طَيِّبَاتِ به مأکولات و نعمتهای الهی میگویند که باید هم حلال و هم پاک باشند. باید حلال باشند ولی در این حلال، همۀ قسمتها طیب نیستند.
📌مثال، گوسفند حلال است ولی همۀ اندامهای آن پاک و طیب برای خوردن نیست. (مانند، طحال)
✨📖✨ كُلُوا مِنْ طَيِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاكُمْ (57 - بقره)
⚡️(و دستور دادیم که) از این رزق حلال و پاکیزه که نصیبتان کردیم تناول کنید.
🔹که در عبارت قبل در آیه فوق، طیب را به ترنجبین و بلدرچین ارجاع میکند.
✨📖✨ وَ أَنْزَلْنا عَلَيْكُمُ الْمَنَّ وَ السَّلْوی (57 - بقره)
⚡️و برای شما من و سلوی فرود آوردیم.
(الْمَنَّ: ترنجبين، يعنى ماده چسبنده و شيرينى است مانند عسل كه از هوا بر سنگ و برگ درختان مىنشست) پس ترنجبین و بلدرچین حلال هستند ولی قسمتهای طیب آن مانند گوشت بلدرچین برای خوردن پاک است و معده و روده آن پاک نیست؛ و در ترنجبین قسمتی که به سنگ چسبیده است به علت احتمال آلودگی سنگ، طیب نیست.
👈پس تمام مأکولات الهی که حلال هستند، قسمتهای طیبشان باید خورده شود. مثال پرتقال حلال است، ولی پوست آن برای انسان طیب نیست که آن را بخورد.
🌟غذای أَزْكَىٰ:
فَابْعَثُوا أَحَدَكُمْ بِوَرِقِكُمْ هَٰذِهِ إِلَى الْمَدِينَةِ فَلْيَنْظُرْ أَيُّهَا أَزْكَىٰ طَعَامًا فَلْيَأْتِكُمْ بِرِزْقٍ مِنْهُ (19 - کهف)
پس یکی از خودتان را با این پولتان به شهر روانه کنید و او باید با تأمل بنگرد کدام یک (از مغازهداران شهر) غذایش پاکیزهتر است؟ پس غذایی از آن برایتان بیاورد.
🫕هر مأکول و خوردنی که به دست انسان طبخ شود تبدیل به طعام میشود و طعام در تمام قرآن به غذایی دستپخت بشر گفته میشود (وَ يُطْعِمُونَ الطَّعامَ) که ممکن است مانند نان طبخ شده باشد یا مانند حلوا، حرارت ندیده و طعام شده باشد. اگر این خوردنی از سوی خارج از دست بشر باشد عنوان "مائده" به آن اطلاق می شود.
🔥در فقه تشيع، کافر نجس است؛ پس دست او و حتی رطوبت دستش اگر به طعامی بخورد نجس است. حتی در ظرفی که خوک در آن طبخ شده است جایز نیست گوشت گوسفندی در آن ظرف، با مانده روغن گوشت خوک طبخ شود.
📎در احادیث آمده است: انسان جنب نمیتواند چیزی بخورد مگر (تا زمان مهیا شدن شرایط غسل) وضو بگیرد. پس آشپز یا نانوایی که کافر یا حتی جنب است، در صورت طبخ غذا، طعام او أَزْكَىٰ نیست؛ و اصحاب کهف که بعد از بیداری گمان نمیکردند مشرکان نابود شدهاند و آیین یکتاپرستی حاکم شده است به مأمور خود که به شهر میفرستادند تأکید کردند طعامی (نانی) که به دست کافران و مشرکان درست شده است حتی المقدور تهیه نکند. بر عکس این امر هم صدق میکند که تهیه طعام از دست مؤمن باعث برکت است.
💢در احادیث آمده است: طعام خسیس بیماری و طعام سخاوتمند شفاء است، برای همین است بسیاری از عرفا در منزل خویش، به دست خویش برای خود نان میپختند.
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛
4_5875301749513784053.mp3
4.06M
#تحدیر (تندخوانی) جزء یازدهم
قرآن کریم با صوت استاد معتز آقایی
زمان :33 دقیقه
┏━✨🕊✨🌺🕊🌟━┓
@roshangarane_313
┗━✨🕊✨🌺🕊🌟━┛