روشنگر مدیا
📖چاپ شماره جدید مجله "فروهر"، خاص اقلیت دینی #زرتشتی
فروهر در کنار رسانه هایی چون "امرداد"و "برساد"، از مهم ترین نشریات زرتشتیان می باشد که به صورت کاملا مستقل منتشر می گردد. برخورداری از رسانه های ارتباط جمعی،نمادی است از آزادی بیان و برخورداری از حقوق شهروندی اقلیت های دینی
@feraghvaadyan
به مناسبت روزهای درگذشت "آرسن میناسیان"
#مسیح_گیلان_کیست؟!
✍حدود ۴۰ سال از روزی که آرسن میناسیان داروساز انسان دوست #ارمنی در شهر رشت به خدمت و کمک به مردم مشغول بود، گذشته اما #کریسمس و عید میلاد مسیح در گیلان برای مادربزرگ که اکنون بسیاری چیزها را به خاطر ندارد، یادآور #خاطرات موسیو آرسن است؛ مردی که او را از مرگ نجات داد.
✍مسیح گیلان لقبی است که مردم به #آرسن_میناسیان داده بودند، نیک مردی که داروخانه شبانه روزی کارون را در مرکز شهر رشت بنا نهاد و ملجأ دردمندان شد.
✨بنا به روایت #تاریخ، آرسن در روزهای جنگ دوم جهانی که تیفوس به جان مردم رشت افتاده بود و خیلی ها توان خرید دارو نداشتند، به داد بیماران نیازمند می رسید.
✨آرسن میناسیان در #مدرسه_ارمنی های انوشیروان رشت درس خواند و پس از گرفتن دیپلم به شهر قزوین رفت و در داروخانه ای مشغول به کار شد و با علاقه به یادگیری داروسازی پرداخت، پس از چند سال به شهر رشت بازگشت و به عنوان داروساز تجربی شروع به فعالیت کرد.
☑️گشایش نخستین داروخانه شبانه روزی ایران
✨آرسن ابتدا به ساخت و فروش دارو به داروخانه داران همت گماشت اما پس از چندی تصمیم گرفت که به عرضه بی واسطه داروها به بیماران بپردازد تا بهای دارو برای مردم ارزان تر تمام شود و این گونه بود که داروخانه ای شبانه روزی به نام کارون را در رشت بنا نهاد؛ داروخانه ای که همچون نامش برای مردم منشأ خیر و برکت بود.💉💊
✨نقل است که پدران و مادران تنگدست به انتظار دارو بر در داروخانه او صف می بستند و او نه تنها داروی مورد نیازشان را تامین می کرد بلکه در حد امکان از کمک مالی نیز دریغ نمی کرد.💶💴💷
✨اما یاری رسانی آرسن تنها به تهیه و تامین دارو به بیماران محدود نمی شد؛ نقل است که او هرجا که حادثه طبیعی همچون سیل و آتش سوزی پیش می آمد، داوطلب کمک می شد و در کنار نیک مردانی همچون خود به کمک می شتافت.
✨آرسن به مرور امین و محبوب مردم شد و بسیاری از نیکوکاران او را به عنوان معتمد واسط کمک هایشان انتخاب کردند و اینگونه بود که توان یاری رسانی اش افزون شد.
✨این #مسیحی_نیک_اندیش و انسان دوست، برای باورهای دینی #مسلمانان حرمت خاصی قائل بود و در آیین های مذهبی همشهریانش شرکت می کرد؛ نقل است که هنگام ورود او به مسجد مردم به احترامش بر می خاستند و صلوات می فرستادند.
تاسیس #نخستین_خانه_سالمندان و معلولین کشور
✨نزدیکی آرسن به مردم و آشنایی اش با نیازها و مسائل و مشکلاتشان، او را بر آن داشت که به کمک خیراندیشان شهر، مرکزی برای نگهداری از معلولان و سالمندان تاسیس کند.
✨این گونه شد که با یاری نیکوکارانی همچون محمدرضا حکیمزاده لاهیجی، آیت الله ضیابری، حاج رضا عظیم زاده، دکتر محمدعلی چینی چیان و حاج آقا استقامت در سلیمانداراب بالا رشت و نزدیک آرامگاه میرزا کوچک اقدام به ساخت مرکز نگهداری سالمندان و معلولین کرد.
✨شیفتگی او برای کمک به همنوعانش چنان بود که داروخانه را واگذار و بخش اعظم درآمدش را صرف خانه سالمندان کرد و خود یک سره در آنجا به خدمت پرداخت. آرسن چنان خود را وقف امدادرسانی به درماندگان کرده بود که از سلامت خود غافل و دچار تنگی نفس شد و سرانجام در چهاردهمین روز از فروردین ماه سال ۱۳۵۶ بعد از سال ها تلاش در راه انسانیت و نوعدوستی، چشمان پر عطوفتش را به روی دنیا بست.
✨کتابی در مورد زندگی این نیکوکار ارمنی با عنوان سایه مسیح به کوشش ایساک یونانسیان منتشر شده است. آرسن که از مردم لقب مسیح گیلان یا سایه مسیح گرفته بود، هیچگاه شیفته نام و جاه نشد و در تمام دوران زندگی اش، صبورانه سختی ها را چون صلیبی بر دوش کشید تا از آلام مردم بکاهد.
✨آرسن میناسیان حالا دیگر سال ها است که بین مردم شهر رشت نیست اما همواره برای مردم، نماد محبت و انسانیت باقی می ماند چرا که هرگز نمیرد آن که دلش زنده شد به عشق …
@feraghvaadyan
@adyan8
روشنگر مدیا
🔺ائتلاف #التقاط_شیعی با #درویش نمایان افراطی
❓راستی چه تشابهی میان جریان ضدتشیع گروهک التقاط شیعی با دراویش -به اصطلاح- شیعه و علی باور وجود دارد؟
⚠️گویا هر جا پای منافع در میان باشد، مواضع به راحتی تغییر می کند! و دشمنات دیروز به دوستان امروز مبدل می شوند.
@feraghvaadyan
🔴 کميسارياي عالي حقوق بشر سازمان ملل: تل آويو قوانين بين المللي را نقض کرده است
🔺کميسارياي عالي حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار اجراي تحقيقات شفاف و مستقل درباره اقدام نظاميان اسراییل در کشتار فلسطينيها شد
🔺ليز تروسل سخنگوي کميسارياي عالي حقوق بشر سازمان ملل گفت متوسل شدن اسرائيل به سلاحهاي جنگي و کشتار فلسطينيان، نقض شديد کنوانسيون ژنو به شمار مي رود/ صداوسیما
@feraghvaadyan
⚪️تشرف به اسلام زهرا اَوِستا بانوی زرتشتی شیرازی
🔷 به گزارش #رهیافتگان (پایگاه جامع مبلغین و تازه مسلمانان به نقل از روابط عمومی آستان شاهچراغ (ع) این بانوی زرتشتی که پس از تشرف به اسلام نام «زهرا» را برای خود برگزید، گفت: من که در یک خانواده زرتشتی متولد شده بودم، در دوران دانشگاه با خانمی در خوابگاه هم اتاقی شدم که همیشه از گفتار و صحبت با او لذت میبردم به خصوص وقتی که نماز میخواند. از طریقهی نماز خواندن و سجده کردن هم اتاقیم خوشم میآمد، از او سؤال میکردم و با خلوص نیت جوابهایم را دریافت میکردم.
هم اتاقیم همیشه دعای امام زمان(عج) را میخواند که در من تأثیر مطلوبی داشت و از شنیدن و خواندن این دعا لذت میبردم.
🔶انگیزههای گرایش به اسلام در من جرقه زد و سپس با سرگذشت امام حسین (ع) و واقعه کربلا آشنا شدم و از این که امام حسین(ع) با آن همه شجاعت و شهامت در برابر دشمن جنگید و شهید شد قلبم شکست و فهمیدم با شهادت امام حسین (ع) دین اسلام زنده نگه داشته شد.
🔷وی در پاسخ به این سؤال که از قرآن چه میدانید گفت: بعد از گرایش اولیه به دین اسلام در مورد قرآن تحقیق کردم و وقتی سورهی نساء را میخواندم فهمیدم حضور جایگاه زن در اسلام والاست. در مورد سؤالات قرآنی به دفتر آیت الله مکارم شیرازی میرفتم و پرس و جو میکرد.
🔶زهرا اوستا با بیان اینکه فضای شاهچراغ (ع) فضایی روحانی و معنوی است گفت: شاهچراغ (ع) باعث تسکین و آرامش من میشود. هم اکنون احساس بسیار خوب و آرام بخشی دارم و از این که مسلمان شدهام بسیار خوشحالم و افتخار میکنم که پس از مسلمان شدنم اسم شریف بانوی بزرگ اسلام حضرت زهرا (س) را برای خودم انتخاب کردم. این بانوی رهیافته زرتشتی گفت:🔹 پاکی زن مسلمان یکی از بهترین پیامهای دین اسلام است و برای من فوق العاده جالب است.🔹
@feraghvaadyan
@rahyafte_com
🛡جذب نخبگان اجتماعی؛ برنامه مبلغان #تبشیری
✍نخبگان اجتماعی، همواره به عنوان یکی از جوامع هدف مهم و تأثیرگذار نزد جریانهای فرقهای مطرح بودهاند و در تمامی فرق، تلاشهایی برای جذب این قشر وجود داشته و دارد. چراکه ظرفیت و استعدادهای این افراد، به منزله فرصتی مناسب برای کادرسازی و تحقق منویات تشکیلات است. جریان تبشیر مسیحی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و اقداماتی سازمانیافته برای جذب این اقشار صورت دادهاست. آقای «حسین یعقوبی»(بریده تبشیری)، مصداق خوبی برای این مورد است که داستان زندگی و نحوه جذبش، آشکارکننده اهداف و برنامههای تبشیر برای جذب نخبگان علمی و اجتماعی میباشد.
↙️ وی میگوید: «من علاقه زیادی به دانستن در مورد ادیان داشتم. آدمی نیستم که به صرف اینکه شخصی چیزی را به من میگوید، آن را قبول کنم. سعی داشتم با مطالعه به شناخت برسم...انگیزههای درونی من برای شناخت نیز باعث شد که ارتباطگیری با جریان تبشیر و کلیسا ایجاد شود. بهخصوص اینکه بیرون از آن مجموعه کلیسایی، منبعی برای مطالعه نمیدیدم و از آنجایی که میخواستم خیلی بیطرفانه یاد بگیرم، تصور کردم که بهترین منبع، خود همین مجموعهها هستند که قاعدتاً بیشترین منابع را برای مطالعه دارند. چند ماه از آن کتابخانه استفاده کردم. کتابها را مطالعه میکردم و سؤالهای مختلفی از رابط تبشیری میپرسیدم...هفتههای متمادی بود که این شخص به منبع اطلاعاتی من تبدیل شده بود و وقت زیادی برایم میگذاشت. خیلی با حوصله بود... درواقع، لفاظی، اعتماد به نفس، متانت، خونسردی و آرامش ظاهری او در جذب افراد مؤثر بود. وی شنونده خیلی خوبی بود. میان صحبتهایش تپق نمیزد. حتی اگر اشتباه میکرد، بر اشتباهش پافشاری میکرد و مطمئن پاسخ میداد. هیچوقت لفظ «نمیدانم» را به کار نمیبرد.» وی در ادامه توضیح میدهد که چگونه جریان تبشیر با مستعد تشخیص دادنش، بر او سرمایهگذاری کرده و پس از جذب، با تشویق به گذراندن دورههای آموزشی داخلی و –در مراحل بالاتر- خارجی، او را برای آنچه «خادمسازی» میخوانند، مهیا ساختهاند.
📚منبع: آرشیو روشنا
@feraghvaadyan