روشنگر مدیا
🔺تشدید تحرکات و تبلیغات میدانی جریان یمانی در تهران
📛جریان یمانی با توسعه و تعمیق تحرکات تبلیغی خود در نقاط مختلف کشور ، اینبار تبلیغ در محلههای تهران را در دستورکار قرار دادهاست.
بهتازگی، اعلامیه های یمانی بر روی یکی از محله های پر رفت و آمد شرق تهران مشاهده شده که حکایت از تبلیغات این جریان برای شبهافکنی و جذب افراد دارد. به نظر میرسد، در آستانه راهپیمایی اربعین، جریان یمانی نیز تحرکات خود را توسعه بخشیدهاست.
@Feraghvaadyan
روشنگر مدیا
📖شماره تازه فصلنامه تخصصی «روشنا» منتشر شد
📣نوبت پاییز (شماره 78) فصلنامه تخصصی روشنا منتشر گردید. در این شماره، پرونده ویژه «ارامنه کاتولیک ایران؛ جامعهای کوچک اما پویا»، وضعیت مسیحیان (شاخه کاتولیک)ارمنی در ایران را مورد مطالعه و بررسی قرار دادهاست. همچون شماره های پیشین، در این شماره نیز مجموعه مقالات و مصاحبهها در موضوعات بهائیت، تصوف، مسیحیتتبشیری، فرقههای نوظهور و انجمنحجتیه تقدیم علاقهمندان حوزه فرق و ادیان شدهاست.
#روشنا_۷۸
@Feraghvaadyan
🔺اعلام براعت دراویش هشتگرد از عناصر افراطی فرقه مکتب نورعلی الهی
🔹روشنگر به نقل از بیداری پلاس؛ فرقه مكتب «نورعليالهي» به عنوان شاخه انحرافی اهل حق, توسط فتح الله جیحون آبادی راهاندازي شد. فتحالله جيحون آبادي ملقب به نورعلي الهي در تاريخ 1274/6/19 در روستاي جيحون آباد صحنه متولد شد.
🔹نورعلي الهي در روز شنبه 27مهرماه سال 1353 شمسي در تهران از دنيا رفت و در هشتگرد دفن شد. مقبره وي در كوي نور( واقع در شهرستان هشتگرد) زيارتگاه عناصر این فرقه است.
🔹 برگزاری مراسم تولد نور علی الهی در شب اول محرم در منطقه هشتگرد توسط عناصر افراطی فرقه مذکور, بدون در نظر گرفتن ایام سوگواری شهادت امام حسین (ع), موجب ناراحتی و اعتراض شدید آحاد مردم منطقه گردید. به دنبال این امر, عده ای از دراویش شهرستان هشتگرد در بیانیهای ضمن محکومیت رفتار عناصر افراطی مکتبی ، اقدام آنها را ناشایسته خوانده و از آنها برایت کردند.
👈شایان ذکر است, هم اکنون بهرام الهی, پسر نورعلی الهی, هدایت فرقه را در خارج از کشور در دست دارد. اقدام این فرقه در قتل امام جمعه هشتگرد, نقطه ای تاریک در کارنامه آن است.
@Feraghvaadyan
🏴نظر مرحوم شجاعی درباره شیخ محمود حلبی
اولین بار ڪه پا به منزلش گذاشتم، چند عڪس دسته جمعی خطبا و وعاظ ڪه به دیوار نصب شده بود، نظرم را جلب ڪرد. یڪی از این تصاویر به دوران جوانیش مربوط میشد ڪه در ڪنار خطبای مشهوری همچون سلطان الواعظین شیرازی و شیخ محمود #حلبی نشسته بود.
نمیدانستم نظرش در مورد شیخ محمود حلبی چیست؟ در پاسخ به پرسشی، سری تڪان داد و در نهایت اڪراه و سختی گفت:
«من چه بگویم!؟ تف سر بالاست. نمیخواهم به ساحت مقدس ایشان جسارتی بڪنم. اشڪال آقای حلبی این بود ڪه مردم میگفتند ڪه ایشان متمایل به دستگاه پهلوی است.»❗️
✔️ خطیب گرانقدر مرحوم حجت الاسلام سید ابوالقاسم شجاعی، از جمله وعاظ انقلابی بود ڪه از آغاز نهضت امام تا پایان عمر شریفش، در قالب نوڪری سیدالشهداء(علیه السلام) با این نهضت حسینی همراهی نمود.
شیخ محمود حلبی را نیز به خوبی درڪ ڪرده بود. از ویژگی هایی همچون دلباختگی شیخ به امام زمان(علیه السلام) و منابر مهدوی و تبحرش در فن خطابه و منبر به نیڪی یاد میڪرد، اما معتقد بود ڪه وی در مورد امام و انقلاب اشتباه ڪرد.
منبع:حقایقی پیرامون انجمن حجتیه
@Feraghvaadyan
🔸🔹شریعتگریزی صوفیه
🔹🔸چکیده مقاله مبانی شریعتگریزی صوفیه، نوشته حسن یوسفیان که در نخستین همایش ملی «تصوف، شاحصه ها و نقدها» ارائه گردید:
✍🏻بسیاری از اهل تصوّف میان سه واژۀ شریعت، طریقت و حقیقت فرق نهاده و تفاسیر گوناگونی از آنها بهدست دادهاند. بر اساسِ دیدگاهی معروف که بسیاری از صوفیانِ پرآوازه از آن جانبداری کردهاند، هر کدام از شریعت و طریقت نردبانی بیش نیست؛ بهگونهای که پس از رسیدن به بامِ حقیقت، نیازی به نردبانِ شریعت و طریقت باقی نمیماند. همچنین، ارجمندیِ مقام ولایت، صوفیان را به بهرهبرداری از آن فرا خوانده و از این رهگذر، پناهگاه دیگری برای شریعتگریزی آنان فراهم آمده است. صوفیان بهجای آنکه نشانههای ولایتیافتگان را از کتاب الهی و سنّت و سیرة نبوی بجویند، پیران و مرشدان فراوانی را برخوردار از این مقام دانسته و در افزودن بر شمار اولیا از یکدیگر سبقت جستهاند.
🔸آنان به حق، کمال ولایت را در پیوندی تنگاتنگ با عصمت یافتهاند؛ اما در برخورد با پیرانِ آلودهدامن، به جای آنکه ولایت آنان را به چالش بخوانند، معنای عصمت را تغییر داده و آن را به اباحه تفسیر نمودهاند!
از سوی دیگر، در میان آئینهای صوفیانه به مسائلی برمیخوریم چون پایکوبی و آوازخوانی، همنشینی با زنان نامحرم و رفتار عاشقانه با نوجوانان زیبارو که حرمتِ شرعی آنها، دستکم در برخی از مراتب، مورد پذیرش همۀ متشرعان بوده است.
🔸در تحلیلی خوشبینانه از چگونگی راهیابی این امور به طریقتِ اهل تصوّف به این نتیجه میرسیم که آنان هدف را توجیهکنندۀ وسیله میدانستند. سرانجام، چنانکه میدانیم، برخورداری از عقل یکی از شرایط مسئولیتپذیری است و بار تکلیف بر دوش مستان و ناهشیاران نتوان نهاد. صوفیان از این نکته بهرههایی فراوان برده و آن را تکیهگاه شریعتگریزی قرار دادهاند.
@feraghvaadyan