روشنگر مدیا
💢 #اظهارات_جامعۀ_بهائی به نمایندگی از #بهائیان بیش از 230 کشور❗️ 👇پست بعد را مطالعه نمائید👇
💢 #اظهارات_جامعۀ_بهائی به نمایندگی از #بهائیان بیش از 230 کشور❗️
♨️ به گزارش #بهائیان_ایران: «دفتر جامعۀ جهانی بهائی در #سازمان_ملل متحد به نمایندگی از بهائیان بیش از 230 کشور در سراسر جهان در تاریخ 16 شهریور سال 1395، در نامهای سرگشاده به آقای #دکتر_حسن_روحانی، #رئیس_جمهور_ایران، ضمن برشمردن موارد تبعیض گستردهی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی علیه بهائیان و تضاد آن با اظهارات رسمی دولت در مجامع عمومی، به بررسی عواقب این چنین ظلمهای سیستماتیک بر کل اجتماع #ایران پرداخته است».[1]
🖌 در پاسخ به انتشار این خبر از سوی #تشکیلات_بهائیت، چند نکته را متذکر میشویم:
1⃣ تشکیلات بهائیت در سازمان ملل، چگونه این بیانیه را از طرف بهائیان 230 کشور مطرح میکند در حالی که بر اساس آمارهای رسمی، بیش از 205 کشور و دولت مستقل در زمین وجود ندارد⁉️[2] حتی بر فرض هم که بهائیت در تمامی کشورها پیرو دارد، پس تکلیف 25 کشور باقیمانده چه میشود⁉️ آیا بهائیت در کُرات آسمانی دیگر هم پیروان خیالی دارد که آنها هم تبعیض علیه بهائیان ایران را محکوم کردند⁉️ آری؛ اظهاراتی که از ابتدا با #دروغ و #آمار_سازی شروع شود، انتهایش معلوم است.
2⃣ #بزرگ_نمایی و #مظلوم_نمایی، یکی از #حربههای_تبلیغی_بهائیت است که همواره با تمسک به آن، در تلاش برای مطرح کردن نام خود و جلب حمایتهای بینالمللی است؛ همچنان که پیامبرخواندهی این فرقه در توصیهی این #شگرد_تبلیغی، به پیروانش دستور داده است: «هرقدر مظلوم واقع شوید، اُحِبّ (:دوست داشتنی) بوده و هست».[3]
3⃣ تشکیلات بهائیت در حالی درخواست #آزادی_عمل کامل در ایران دارد که به علت وابستگی به #دشمنان_اسلام و ایران، حتی در زمان #پهلوی هم که بسیاری از مقامات کشوری و لشکری را از آن خود کرده بود، کارشکنی و #خیانت را پیشهی راهش کرده بود؛ همچنان که #ساواک در گزارشی از #جاسوسی بهائیان برای #آمریکا و #انگلیس آورده است: «#حضیرة_القدس (مرکز اداری بهائیان) تهران طی نامه محرمانه به کلیهی محفلهای سراسر ایران اعلام نموده کلیهی بهائیانی که در #نیروهای_مسلح_شاهنشاهی خدمت مینمایند، زیر نظر داشته فوراً آمار کلیهی افراد نظامی از سرباز تا امراء طی یک یادداشت به حضیرة القدس تهران ارسال تا به #بیت_العدل و به مراجع لندن و #براند_اسکات در آمریکا ارسال گردد و آقای براند اسکات آمار مورد نظر را خواسته».[4] با این حال، چگونه تشکیلات بهائی، درخواست #نفوذ پیروانش در نهادهای دولتی و رسمی را دارد⁉️
4⃣ تشکیلاتی که در طول 40 سال، همواره آتش بیار #تحریم و #فشار علیه مردم ایران بوده، با چه رویی درخواست آزادی عمل بیشتر در ایران دارد⁉️
5⃣ متأسفانه تشکیلات بهائیت از ابتدای #انقلاب تا کنون، تا جایی که در توانش بود، از وارد آوردن هیچ ضربه و صدمهای به کشور و مردم شریف ایران دریغ نکرده است. نمونهی اخیر #خیانت_تشکیلات_بهائی را میتوان در مشارکت و نقشآفرینی عناصر بهائیت در التهابآفرینی در #بازار_ارز برشمرد. آری؛ #شهنام_گلشنی (عنصر وابسته به تشکیلات بهائیت)، پشتپردهی فرقهایست که هرگاه توان یابد، از هیچگونه همکاری با دشمنان ایران برای ضربه زدن به انقلاب و مردم ایران، در راستای تأمین منافع خود، دریغ نمیکند.
@n_bahaiat
@feraghvaadyan
📚پینوشت:
🖥[1]. به نقل از وبسایت بهائیان ایران.
🖥[2]. خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان، تیتر خبر: چند کشور در جهان وجود دارد؟ + لیست کامل کشورها، کد خبر: 6543983، تاریخ انتشار: 1397/3/5.
📕[3]. حسینعلی نوری، اقتدارات و چند لوح دیگر، ص 127.
📗[4]. ر.ک: جواد منصوری، تاریخ قیام 15 خرداد به روایت اسناد، ج 1، سند شماره 2/92.
⚔از ترور شخصیت تا تهدید جانی؛
👈آغاز فاز تازه جنگ قدرت در فرقه گنابادی
جنگ قدرت در فرقه گنابادی بر سر جانشینی قطب سالخورده و بیمار , وارد مرحله تازه ای شده.
👈اگر تا هفته قبل از روشدن مدعیان تازه, شکستن معنادار سکوت برخی چهره های شناخته شده در فرقه و پیوستن آنها به صف رقبا سخن می گفتیم, امروز باید تحلیلها را با نگاه به آغاز دور تازه ای از رقابت عرضه داشت.
👈طی روزهای اخیر مطالبی با مضمون تهدید جانی مولازاده ها و ترور شخصیت نمایندگان قطب( با وعده رو کردن اسناد ادعایی از سوی برخی عناصر افراطی)در فضای مجازی منتشر شده که می توان گفت تاکنون سابقه ای در فرقه گنابادی نداشته یا دست کم تا این درجه از صراحت رخ نداده است.
✍این حالت را می توان ورود رقابت های درون فرقه ای به مرحله ای تازه و عمیق تر از پیش ارزیابی کرد. البته با بحرانی تر شدن شرایط عمومی حاکم بر فرقه پس از رسوایی های غایله گلستان هفتم اسفند ۹۶و نیز وخیم گشتن بیماری و ضعف ناشی از کهولت سن قطب, قدم نهادن در این فاز, چندان دور از انتظار نمی باشد, لیکن در یک نگاه کلی, بروز چنین صف بندی های قدرت طلبانه ای در فرقه ای درویشی که داعیه عرفان, صلح و سیر و سلوک معنوی دارد, هویت و ماهیت درویشی گری را با تناقض های جدی مواجه نموده و غلبه حب دنیا و سروری بر منش به ظاهر معنوی مریدان این فرقه را بیش از پیش عیان می سازد.
⚔صرف نظر از آثار و پیامدهای این شمشیرکشی پس از رجزخوانی رقبا, به نظر می رسد باید با جدیت بیشتری از تحول ماهوی فرقه گنابادی سخن گفت.
📚بخش تحلیلی روشنگر
@Feraghvaadyan
🔹حضور پژوهشگر کلیمی در نمایشگاه برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر
▫️دکتر نغمه عرب زاده، محقق پسا دکتری پژوهشکده فناوری های نو دانشگاه صنعتی امیرکبیر و عضو کمیته جوانان انجمن کلیمیان تهران به همراه سایر همکاران پژوهشگر، نتیجه دستاور تحقیقاتی خویش را تحت عنوان ساخت رگ مصنوعی و زخم پوش های هیدروژلی در بخش پژوهشکده فناوری های نو و آزمایشگاه تحقیقاتی مواد مرکب در نمایشگاه برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر به نمایش گذاشت.
@Feraghvaadyan
🔴 #دانشگاه_مریلند و نشست #بهائیت برای #صلح و تبعیضِ #نژاد-پرستی❗️
♨️ سرویس خبری جامعۀ بهائی در تاریخ 12 مهر 1397، از تشکیل «کرسی بهائی برای صلح» در دانشگاه مریلند، با موضوع نژادپرستی ساختاری و ریشههای تعصب خبر داد.
♨️ خانم #هدی_محمودی مسئول این نشست، تصریح کرد: «آثار بهائی توضیح میدهند که تا زمانی که #آمریکا پیشرفتهای عمدهای در زمینه روابط نژادی و از بین بردن بیعدالتیهای ساختاری انجام ندهد، کشور به ثبات، #رفاه و #خوشبختی دست نخواهد یافت».[1]
♨️ آقای #جباری_ماهیری، سخنران دیگر این نشست نیز در بخشی از سخنرانی خود گفت: «پذیرش یگانگی نوع بشر به تنوع حقیقی اجازهی شکوفایی میدهد».[2]
🖌 سه نکته در مورد اصل این نشست و اظهارات سخنرانان:
1⃣ اصل برگزاری این نشست، به عنوان پیشگامیِ بهائیت برای زدودن #تعصبات_نژادی، با باور حقیقی #پیشوایان_بهائی در تضاد است. زیرا وقتی پیشوایان بهائی، نژاد سیاه #آفریقایی را حیوانهایی در صورت انسان دانسته [3] و یا #ترک_زبانان را #وحشی و لایق برخورد مضحک دانستهاند [4]، چگونه میتوان از جانب آنان با نژادپرستی مبارزه کرد⁉️
2⃣ اگر طبق اظهارات آقای ماهیری، پذیرش یگانگی نوع بشر به تنوع حقیقی اجازهی شکوفایی میدهد، پس با این حساب، پیشوایان بهائیتی که مخالفین چند میلیاردی خود را از دایرهی انسانیت خارج دانستهاند [5]، مانع تحقق شکوفایی نوع بشر هستند.
3⃣ خانم محمودی مسئول برگزاری این کرسی، از لزوم تلاش آمریکا برای از بین بردن تبعیض ساختاری نژادی در این کشور سخن به میان آورد؛ این در حالیست که #عبدالبهاء بیش از صد سال پیش در سفر خود به آمریکا، این کشور را پیشگام صلح و برقراری #برابری_نژادی معرفی کرده است:
⏪ «اول اعلان حریتی که برای سیاهها شد، از سفیدان اِمریک بود. چه محاربه و جانفشانی کردند تا سیاهها را نجات دادند و بعد سرایت به جاهای دیگر کرد. سیاهان اِفریک در نهایت اسارت بودند، ولی نجات شما سبب شد که آنها نیز، نجات یافتند. یعنی دول اروپا، اقتدا به آمریکاییها کردند، آن بود که اعلان حرّیت عمومی شد به جهت شما. سفیدان آمریکا چنین همّتی نمودند. اگر این همّت نمیبود، این حرّیت عمومی اعلان نمیشد. پس شما باید بسیار ممنون سفیدان آمریکا باشید و سفیدان باید بسیار به شما مهربان گردند، تا در مراتب انسانی ترقی نمایید و به اتفاق کوشش نمایید تا شما نیز ترقی فوقالعاده نمایید و با هم امتزاج تام یابید. مختصر این است: شما باید بسیار اظهار ممنونیت از سفیدان نمایید که سبب آزادی شما در آمریکا شدند!...».[6]
⚠️ با این حال، آیا اظهارات این سخنران بهائی، به نوعی #اعتراف به #دروغ و #چاپلوسی عبدالبهاء در ادعای اعادهی حقوق سیاهان به وسیلهی آمریکاییها نیست⁉️
♻️ بنابراین، آیا برگزاری چنین نشستهایی از جانب تشکیلات بهائی، چیزی جز شوی تبلیغاتی برای این فرقه است⁉️ آن هم تبلیغاتی که با باور پیشوایان بهائیت کاملاً در تضاد است.
@Feraghvaadyan
@n_bahaiat
📚پینوشت:
🖥[1] و [2]. به نقل از وبسایت بهائیان ایران.
📙[3]. ر.ک: عباس افندی، خطابات، ج 3، ص 48.
📘[4]. ر.ک: اسدالله فاضل مازندرانی، اسرارالآثار خصوصی، ج 2، ص 154.
📕[5]. ر.ک: حسینعلی نوری، بدیع (در جواب اسئله قاضی)، ص 140.
📙[6]. عباس افندی، خطابات، ج 2، ص 42-41.
روشنگر مدیا
جدال گر استعمار پیر در راه ایران آنچه فراروی شماست، گزیده ای از افکار و کارنامه «هنری مارتین» اولین
✅ ✅جدال گر استعمار پیر در راه ایران (بخش اول)
👈آنچه فراروی شماست، گزیده ای از افکار و کارنامه «هنری مارتین» اولین مبلغ تبشیری و تندروی مسیحیت می باشد که در سخنان خود بارها به اسلام توهین کرده است.
👈رهپویان هدایت: هنری مارتین به سال هزارو هفتصدو هشتادو یک میلادی در شهر ترورو در خانواده ای مذهبی و از طبقة میانه به دنیا آمد. به سال هزارو هفتصدو نودو هفت به دانشگاه کیمبریج انگلیس رفت و مجذوب و متأثر از اندیشه های مذهبی یکی از استادان خود به نام چارلز سیمون قرار گرفت.
👈در سال هزارو هشتصدو سه میلادی در جرگة روحانیان مسیحی درآمد و افزون بر وظایف روحانی خود که در آن بسیار جدی بود، در کالج سنت جان نیز استاد شد. در میان زبان های خاوری که می آموخت به زبان فارسی نیز دل بستگی یافت.
👈یکی از ویژگی های مارتین روحیة جدلی وی بود و این صفت را در هرجا و هر زمان با هر فرد غیرمسیحی به شیوه ای روشن از خود نشان می داد و همواره تلاش می کرد تا در خلال بحث ها و جدل ها، باورها و اعتقادات مبتنی بر کیش و آیین افراد را سخت سست سازد.
🔸 🔸مارتین در هند
👈هنری مارتین با کمک و راهنمایی سیمون در کمپانی هندشرقی انگلیسی عنوان کشیش ارتش به خود گرفت و در ژوئیه هزارو هشتصدو پنج میلادی به هندوستان سفر کرد ودر آنجا اقامت گزید.
مارتین در مدت کوتاهی که در پانتا می زیست «چهار یا پنج آموزشگاه به هزینة خود» تأسیس کرد و «داستان ها و سخنان مسیح را برفراز کوه برای استفادة شاگردانی که تازه با خواندن و نوشتن آشنا شده بودند، به زبان هندوستانی ساده ترجمه می کرد» او در کاونپور گدایانی را که به خانة او آمدند و گاهی شمار آنان از پانصد نفر می گذشت، پس از سخنرانی و دادن صدقه به کیش مسیحیت فرامی خواند.
👈به تدریج مارتین در تبلیغ و تبشیر آیین خود راه افراط را پیش گرفت ، تا جایی که موجبات ناراحتی مردم و همکاران و بعد رامانروای کل هندوستان را فراهم کرد. به همین دلیل او به محل دیکری فرستاده شد و از آنجا به ایران سفر کرد.
@antisect
@feraghvaadyan
روشنگر مدیا
🔺تشدید تحرکات و تبلیغات میدانی جریان یمانی در تهران
📛جریان یمانی با توسعه و تعمیق تحرکات تبلیغی خود در نقاط مختلف کشور ، اینبار تبلیغ در محلههای تهران را در دستورکار قرار دادهاست.
بهتازگی، اعلامیه های یمانی بر روی یکی از محله های پر رفت و آمد شرق تهران مشاهده شده که حکایت از تبلیغات این جریان برای شبهافکنی و جذب افراد دارد. به نظر میرسد، در آستانه راهپیمایی اربعین، جریان یمانی نیز تحرکات خود را توسعه بخشیدهاست.
@Feraghvaadyan
روشنگر مدیا
📖شماره تازه فصلنامه تخصصی «روشنا» منتشر شد
📣نوبت پاییز (شماره 78) فصلنامه تخصصی روشنا منتشر گردید. در این شماره، پرونده ویژه «ارامنه کاتولیک ایران؛ جامعهای کوچک اما پویا»، وضعیت مسیحیان (شاخه کاتولیک)ارمنی در ایران را مورد مطالعه و بررسی قرار دادهاست. همچون شماره های پیشین، در این شماره نیز مجموعه مقالات و مصاحبهها در موضوعات بهائیت، تصوف، مسیحیتتبشیری، فرقههای نوظهور و انجمنحجتیه تقدیم علاقهمندان حوزه فرق و ادیان شدهاست.
#روشنا_۷۸
@Feraghvaadyan
🔺اعلام براعت دراویش هشتگرد از عناصر افراطی فرقه مکتب نورعلی الهی
🔹روشنگر به نقل از بیداری پلاس؛ فرقه مكتب «نورعليالهي» به عنوان شاخه انحرافی اهل حق, توسط فتح الله جیحون آبادی راهاندازي شد. فتحالله جيحون آبادي ملقب به نورعلي الهي در تاريخ 1274/6/19 در روستاي جيحون آباد صحنه متولد شد.
🔹نورعلي الهي در روز شنبه 27مهرماه سال 1353 شمسي در تهران از دنيا رفت و در هشتگرد دفن شد. مقبره وي در كوي نور( واقع در شهرستان هشتگرد) زيارتگاه عناصر این فرقه است.
🔹 برگزاری مراسم تولد نور علی الهی در شب اول محرم در منطقه هشتگرد توسط عناصر افراطی فرقه مذکور, بدون در نظر گرفتن ایام سوگواری شهادت امام حسین (ع), موجب ناراحتی و اعتراض شدید آحاد مردم منطقه گردید. به دنبال این امر, عده ای از دراویش شهرستان هشتگرد در بیانیهای ضمن محکومیت رفتار عناصر افراطی مکتبی ، اقدام آنها را ناشایسته خوانده و از آنها برایت کردند.
👈شایان ذکر است, هم اکنون بهرام الهی, پسر نورعلی الهی, هدایت فرقه را در خارج از کشور در دست دارد. اقدام این فرقه در قتل امام جمعه هشتگرد, نقطه ای تاریک در کارنامه آن است.
@Feraghvaadyan
🏴نظر مرحوم شجاعی درباره شیخ محمود حلبی
اولین بار ڪه پا به منزلش گذاشتم، چند عڪس دسته جمعی خطبا و وعاظ ڪه به دیوار نصب شده بود، نظرم را جلب ڪرد. یڪی از این تصاویر به دوران جوانیش مربوط میشد ڪه در ڪنار خطبای مشهوری همچون سلطان الواعظین شیرازی و شیخ محمود #حلبی نشسته بود.
نمیدانستم نظرش در مورد شیخ محمود حلبی چیست؟ در پاسخ به پرسشی، سری تڪان داد و در نهایت اڪراه و سختی گفت:
«من چه بگویم!؟ تف سر بالاست. نمیخواهم به ساحت مقدس ایشان جسارتی بڪنم. اشڪال آقای حلبی این بود ڪه مردم میگفتند ڪه ایشان متمایل به دستگاه پهلوی است.»❗️
✔️ خطیب گرانقدر مرحوم حجت الاسلام سید ابوالقاسم شجاعی، از جمله وعاظ انقلابی بود ڪه از آغاز نهضت امام تا پایان عمر شریفش، در قالب نوڪری سیدالشهداء(علیه السلام) با این نهضت حسینی همراهی نمود.
شیخ محمود حلبی را نیز به خوبی درڪ ڪرده بود. از ویژگی هایی همچون دلباختگی شیخ به امام زمان(علیه السلام) و منابر مهدوی و تبحرش در فن خطابه و منبر به نیڪی یاد میڪرد، اما معتقد بود ڪه وی در مورد امام و انقلاب اشتباه ڪرد.
منبع:حقایقی پیرامون انجمن حجتیه
@Feraghvaadyan
🔸🔹شریعتگریزی صوفیه
🔹🔸چکیده مقاله مبانی شریعتگریزی صوفیه، نوشته حسن یوسفیان که در نخستین همایش ملی «تصوف، شاحصه ها و نقدها» ارائه گردید:
✍🏻بسیاری از اهل تصوّف میان سه واژۀ شریعت، طریقت و حقیقت فرق نهاده و تفاسیر گوناگونی از آنها بهدست دادهاند. بر اساسِ دیدگاهی معروف که بسیاری از صوفیانِ پرآوازه از آن جانبداری کردهاند، هر کدام از شریعت و طریقت نردبانی بیش نیست؛ بهگونهای که پس از رسیدن به بامِ حقیقت، نیازی به نردبانِ شریعت و طریقت باقی نمیماند. همچنین، ارجمندیِ مقام ولایت، صوفیان را به بهرهبرداری از آن فرا خوانده و از این رهگذر، پناهگاه دیگری برای شریعتگریزی آنان فراهم آمده است. صوفیان بهجای آنکه نشانههای ولایتیافتگان را از کتاب الهی و سنّت و سیرة نبوی بجویند، پیران و مرشدان فراوانی را برخوردار از این مقام دانسته و در افزودن بر شمار اولیا از یکدیگر سبقت جستهاند.
🔸آنان به حق، کمال ولایت را در پیوندی تنگاتنگ با عصمت یافتهاند؛ اما در برخورد با پیرانِ آلودهدامن، به جای آنکه ولایت آنان را به چالش بخوانند، معنای عصمت را تغییر داده و آن را به اباحه تفسیر نمودهاند!
از سوی دیگر، در میان آئینهای صوفیانه به مسائلی برمیخوریم چون پایکوبی و آوازخوانی، همنشینی با زنان نامحرم و رفتار عاشقانه با نوجوانان زیبارو که حرمتِ شرعی آنها، دستکم در برخی از مراتب، مورد پذیرش همۀ متشرعان بوده است.
🔸در تحلیلی خوشبینانه از چگونگی راهیابی این امور به طریقتِ اهل تصوّف به این نتیجه میرسیم که آنان هدف را توجیهکنندۀ وسیله میدانستند. سرانجام، چنانکه میدانیم، برخورداری از عقل یکی از شرایط مسئولیتپذیری است و بار تکلیف بر دوش مستان و ناهشیاران نتوان نهاد. صوفیان از این نکته بهرههایی فراوان برده و آن را تکیهگاه شریعتگریزی قرار دادهاند.
@feraghvaadyan
روشنگر مدیا
✝پروژه مسیحیسازی:
یکی از راهبردهای غرب #مسیحی برای مقابله با اسلام، کلید زدن پروژه #مسیحی_سازی است. جملهای معروف به «ژانپل دوم»، پاپ اسبق واتیکان، منسوب است که در آن مدعی شده: هزاره اول؛ هزاره فتح اروپا، هزاره دوم؛ هزاره فتح افریقا و هزاره سوم؛ هزاره فتح آسیاست. پروژه مسیحیسازی، عمدتاً با هدف متوقف ساختن رشد اسلامگرایی و بهنوعی، استراتژی دفاعی با تاکتیک تهاجمی و فعالانه است. این پروژه پرهزینه، در ذات و ماهیت خویش، دفاع در برابر تهاجم اسلام نهفته است اما مدیریت هوشمندانه غربی، این استراتژی دفاعی را با تاکتیک تهاجمی خود به نام پروژه «جهان مسیحی» تلطیف نمودهاست.
@feraghvaadyan
روشنگر مدیا
🔺به همت مؤسسه راهبردی بیداری؛ آیت الله جعفر سیدان با جمعی از کاروان مستبصرین استان البرز دیدار نمود
🔹به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، آیتالله سید جعفر سیدان در دیدار جمعی از مستبصرین استان البرز با وی که به همت موسسه بیداری در مشهد مقدس برگزار شد، اظهار داشت: آن گوهری که از همه برای انسان گرانبهاتر است فهمیدن راه صحیح است.
🔹وی افزود: انسان اگر فهمید و شناخت که راه و اعتقادات صحیح چیست بهترین گوهر برای انسان است و آن وقت اگر ثروت داشته باشد و بی پول هم باشد شهرت هم داشته باشد یا گمنام باشد در مسیر صحیح حرکت میکند.
🔹آیتالله سیدان با بیان اینکه اگر انسان کمی شناخت داشته باشد به خوبی میفهمد که مهمترین گوهر مسئله شناخت صحیح در اعتقادات است که معمولا به نام هدایت راه را شناختن است، ادامه داد: شناخت صحیح از چاه به راه افتادن است، اگر انسان به واسطه شناخت هدایت شد و قدرت و ثروت پیدا کند، قدرت و ثروتش در مسیر کار صحیح به کار گرفته میشود.
🔹وی با بیان اینکه اگر هدایت و شناخت نباشد در حقیقت انسان حیوانی خطرناکتر از همه حیوانات است، بیان کرد: چون حیوانات خطرشان نسبت به این انسان کمتر است.
🔹این استاد حوزه با بیان اینکه گوهر ارزندهای که قدرت را به جا استفاده میکند، ارزشمند است،گفت: در دین مبین اسلام اگر هرکس علم صحیح را فراگیرد و به آن عمل کند و موفق شود به دیگران هم بیاموزد چنین کسی در ملکوت آسمانها جایگاه دارد.
🔹وی خاطرنشان کرد: همه ما و شما که متوجه شدید که حق چیست و هدایت کجاست, باید با سختیها و مشکلات بسازید و تحمل کنید تا گوهر نفیس را که به دست آوردید شما را به سعادت برساند.
🔹وی با بیان اینکه نظم و نظام موجود جهان نشان میدهد که دست دانایی و توانایی در کار است، عنوان کرد: در این نظام هستی همه چیز ما را به سوی خدا دعوت میکند و موجودات هدفدار بدون آگاهی و قدرت خلق نشدهاند.
🔹آیتالله سیدان با بیان اینکه علم و قدرت در خلق این عالم مشاهده میشود،گفت: عقل ما بخشی از وجود این عالم را درک میکند و اینکه این عالم چه بوده است را درک نمیکند و بعد از این عالم چه چیزی خواهد شد را نیز درک نمیکند.
🔹این استاد حوزه با بیان اینکه خدا برای هدایت مردم پیامبران را فرستاده و معجزات فراوانی از گذشته توسط پیامبران، انبیا و اولیای الهی به جهانیان عرضه شده است،گفت: یک معجزه زنده به این جهان عرضه شده که این معجزه بزرگ قرآن است و اعلام شده که تمام کسانی که قرآن را قبول ندارید جمع شده و با هم کمک کنید تا میتوانید از همه استفاده کنید و به قدر یک سوره کوتاه قرآن بیاورید.
🔹وی با بیان اینکه این افراد و دشمنان با همه امکانات خود نتوانستند یک سوره کوچک بیاورند، عنوان کرد: این معجزه زنده اسلام است چون آنها با همه امکانات قادر به آوردن یک سوره کوچک هم نبودند.
🔹وی با بیان اینکه پیامبر اسلام(ص) برای ادامه راه خود از طرف خدا مامور شده که 12 نفر را به عنوان امام معرفی کند،گفت: پیغمبر اکرم جانشینان خود را یک به یک اعلام کرده و سندهای معتبری در این زمینه وجود دارد و در نتیجه متوجه میشویم که راه، راه درستی است که با این استدلالها همراه بوده و روشن است.
🔹آیتالله سیدان با بیان اینکه در ارتباط با امام زمان(عج) خود پیامبر اسلام و همه امامان قبل از ایشان به غیبت طولانی وی اشاره میکنند، عنوان کرد: عمر طولانی و غیبت طولانی نشانههای ایشان است که بعد از ظهور جهان پر از عدل و داد میشود.
🔹وی با بیان اینکه مسئله هدایت از هر نعمتی بالاتر است،گفت: ارزش نعمت هدایت از همه چیز بالاتر است.
@Feraghvaadyan
⁉️چرا بررسی «تصوف، شاخصه ها و نقدها» ضروری است؟
👈🏻در پاسخ به انتقادات یکی ازنویسندگان و اساتید تاریخ اسلام در خصوص همایش «تصوف، شاخصه ها و نقدها»
✍🏻از منظر مطالعات جامعهشناسی و تاریخی، بررسی مقولات و جریانهای اثرگذار بر پدیدههای اجتماعی، امری است ضروری و لازمه کسب ادراکی همهجانبه از وضعیت جامعه. اهمیت این امر در شرایطی که جامعه دوران گذار را طی کرده و از لحاظ سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در شرایط حساس قرار دارد، دوچندان میگردد.
🔹اساساً شناخت پدیدههای اثرگذار و تلاش برای جریانشناسی و درک ابعاد مختلف آنها، یکی از ضروریات جامعهشناسی و فراهمآورنده ملات لازم برای اخذ تصمیمات بنیادین در حوزه مدیریت کشور میباشد.
در جامعه دینی ایران که دین و مذهب، اساس و شالوده همه چیز قرار گرفته، مقولات آمیخته با دین و مذهب، حائز اهمیت بسیار بوده و نقشآفرین میباشند. جریان تصوف، به عنوان یکی از قدیمیترین پدیدههای برآمده از دل اسلام، از دیرباز در جامعه مسلمان ایران نیز به عنوان جریانی اثرگذار مطرحبودهاست.
🔹تغییر و تحولات رخداده در جریان مزبور و استحاله ماهوی و شکلی آن طی سالهای گذشته، همچون سایر پدیدههای اجتماعی، آن را شایسته مطالعه و بررسی عمیقتر میسازد تا ضمن کسب آگاهی از علل و چرایی تحولات، شناخت ابعاد تغییرات و اثار و پیامدهای این دگرگونیها، بهترین حالت را برای مواجهه مؤثر با این پدیده پیش گرفت.
🔹همانطور که نویسنده و سایر منتقدان همایش مزبور نیز اشاره داشتهاند، تصوف از دیرباز با جامعه ایرانی عجین و آمیخته بوده و در این امر شکی نیست، لیکن نکته مغفول، بیتوجهی به ابعاد دگرگونی این جریان است. بیرون آمدن جریان موسوم به «تصوف فرقهای» از دل تصوف اولیه و شکلگیری ده ها فرقه درویشی و صوفیمنش با انواع و اقسام مرامها و آیینهای عملی و اعتنقادی متفاوت با اصول تصوف نخستین و مهمتر از آن، مبانی دین مبین اسلام، پدیدهای نیست که بتوان گذاشت و گذشت.
🔸هرچند، گویا برخی عامدانه بر این گذاشتن و گذشتن تأکید دارند و چشمها را بر وجوه مختلف انحرافات فرقههای درویشی بستهاند. مرید و مرادبازیها، زنار بستنها، عشریه در مقابل خمس، تجسم صورت مرشد حین نماز، خانقاه در برابر مسجد و... امثالهم را نادیده گرفت و چشمها را بر تحول گرایشهای دنیوی بر معنوی در بسیاری فرق درویشی بست و از کنار قدرتطلبیها، تبرجخواهیها و افراطگراییهای فرقههای صوفیمنش با تأسفبارترین نتایج ممکن(به عنوان مثال بارز، غائله گلستان هفتم اسفند 1396) در جامعه عبور کرد...
⁉️آیا تأکید نویسنده محترم بر لزوم ترک تعصبات و افراطگرایی، با این نوع نگرش جانبدارانه تناقض ندارد؟
کاش منتقدان محترم، قدری واقعبینانهتر به مسائل نگریسته و تعارضات خود با یک دستگاه یا نهاد علمی و دینی را دستمایه زیرسؤال بردن یک حرکت ضروری و مطالعهای دانشبنیان نمیساختند.
📚بخش تحلیلی روشنگر
@Feraghvaadyan