14.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺آیا امیرعباس هویدا بهائی بود؟
🆔@RoshangarMedia
▫️رئیس روابط بینالملل کلیسای اچمیادزین:
🔹پیام ادیان الهی صلح و دوستی است
🔸اسقف ناتان هوانسیان در نخستین دور گفتوگوی مشترک اسلام و مسیحیت ارمنی حوزه اچمیادزین تأکید کرد: پیام ادیان الهی صلح و دوستی است.
🔰به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نخستین دور گفتوگوی مشترک #اسلام و #مسیحیت ارمنی حوزه اچمیادزین با موضوع «ادیان ضامن زندگی مسالمت آمیز ملتها» با حضور عباس ظهوری، سفیر و سیدحسین طباطبایی، رایزن فرهنگی کشورمان در #ارمنستان، آیتالله سید منذر حکیم، رئیس پژوهشکده ذریه نبوی (مجمع جهانی تقریب مذاهب)، حجتالاسلام والمسلمین جواد جعفری، رئیس حوزه علمیه زنجان و خانمها فریبا علاسوند، عضو شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه خواهران و انسیه قنادزاده، سرپرست گروه گفتوگوی ادیان و آئینهای شرقی مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مقر مقدس اچمیادزین برگزار شد.
🖇ادامه در سایت روشنگر: https://roshangar-online.com/4818/
🌎#با_انتشار_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
🔅@𝑹𝒐𝒔𝒉𝒂𝒏𝒈𝒂𝒓𝑴𝒆𝒅𝒊𝒂🔅
•┈┈••✾•◈🔆◈•✾••┈┈•
🔺میراث "نورعلی"
🌀چند سال پیش در چنین روزی، یکی از جنجالی ترین اقطاب
✍️فرقه نعمت اللهی سلطانعلی شاهی گنابادی یعنی #نورعلی_تابنده درگذشت تا اکنون برخی میراث داران رویکردهای خاص و البته به دور از مرام درویشی وطریقت وی، این سالگرد را با اغتشاشات اخیر پیوند زنند. چنانکه ماذون خارج نشین فرقه، مصطفی آزمایش در شبکههای اجتماعی مبادرت به انتشار سخنانی با این مضمون ساخته است.
به واقع، تعلق خاطر و عضویت سابق تابنده در برخی جریانهای سیاسی مانند جبهه ملی و نهضت آزادی از یک سو و کارنامه رهبری وی که به وقایع مختلف و سرآمد آن سوم اسفند و گلستان هفتم انجامید، در مجموع بذری بر زمین طریقت #فرقه پاشید که محصول آن سال ها بعد در اقدامات طیف افراطی فرقه موسوم به #مجذوبان_نور و جرگه دراویش مدرن با عینیت یافتگی آزمایش، نمود یافت. اینچنین است که این دسته دست پرورده مکتب سیاسی تابنده، با وجود چند سال از مرگ وی و برخلاف مرام طریقتی، جانشین تعیین شده را برنتابیده و در عین حال از نام وی برای مقاصد و مطامع خویش، بهره برداری می کنند و این است میراث تابنده؛ میراثی متناقض با مبانی اعتقادی و مرام #درویشی.
🆔@RoshangarMedia
روشنگر مدیا
🔺بلاتکلیفی رندانه بهائیت در برگزاری مناسبتهای غیربهائی
🔰رویکرد بهائیت نسبت به کریسمس
✍️بهائیان هر اتفاق و مناسبتی را از دریچه سود و زیان تشکیلاتی و مناسبات سازمانی مورد بررسی قرار میدهند، به عنوان مثال همین جشن #کریسمس که از یک طرف به دلیل جمعیت زیاد #مسیحیان و بستر مناسبی که برای تعامل و تقریب افراد فراهم میآورد، چشمپوشی از آن برای بهائیت ضرر بزرگی محسوب میشود و از طرف دیگر مسئولان #تشکیلات برای اغنای افکار خود بهائیان و تناقضاتی که حضور و تبلیغ #بهائیت در این فضا ایجاد میکند، مجبورند دستور واضحی در مورد عدمشرکت در این مناسبت پر زرق و برق صادر نکنند. هرچند در لفافه اعضا را به استفاده ابزاری از کریسمس سوق میدهند و در میان خود، کنار گذاشتن کامل چنین مناسبتهایی را به عصر ذهبی و حکومت خیالی بهائی موکول مینمایند:
🔚«بهائیان باید جشن گرفتن ایام مقدسه مسیحی از قبیل کریسمس را متوقف سازند... امّا لزومی ندارد که در حال حاضر محافل روحانی این اصل را تنفیذ نمایند..؛
بهائیان، در اتخاذ تصمیم که آیا در این قبیل فعالیتهای سنتی شرکت کنند یا خیر، باید در مقابل دو مورد افراط و تفریط مراقبت تام داشته باشند. یکی قطع ارتباط غیرضروری از مراسم و آئینهای فرهنگی بیضرر و بالتبع منزوی کردن خود از دوستان و خانوادههای غیر بهائی خویش است؛ و دیگر ادامه دادن به مراسم منسوخ ادوار سالفه و بالتبع تضعیف استقلال امر بهائی و ایجاد تمایزات نامطلوب بین خود و دیگر احبای الهی است. در این رابطه بین آنچه که #بهائیان بین خود انجام میدهند و آنچه که در ارتباط و مصاحبت با دوستان و منسوبین غیربهائی انجام میدهند، تفاوتی وجود دارد. »(بخشی از پیام مرکز اصلی فرقه)
🆔@RoshangarMedia
🔺فجایع فرقهای و تئوریهای توطئه
✍یکی از مهمترین آسیبهای جریانهای فرقهای، خشونتگرایی داخلی و خارجی است که به ترتیب با اقدامات #تروریستی و گونههایی از خودویرانگری(خودکشی) بروز می یابد.
✴️حادثه تروریستی انتشار گاز در مترو توکیو توسط #فرقه اوم شین ریکیو و خودکشیهای دسته جمهی در فرقه معبد مردم و دروازه بهشت، مصادیقی از #خشونت علیه دیگران و خود در فرقههاست. لیکن پس از وقوع این فجایع، اغلب طی بمباران رسانهای پیرامون آن، افکار عمومی به گونهای فرضیهسازی توطئهباورانه، گرایش مییابند که بر اساس آن، پای نیروهای فشار خارجی -اغلب دولتی- و به خصوص سیاست به میان میآید و با داستان سازیهای فضای مجازی، رنگ و بویی پوپولیستی یافته، مورد استقبال عامه قرار میگیرد.
🔰به اعتقاد محققان، یکی از دلایل روی آوردن عوام به تئوریهای توطئه، آسیب دیدن اخلاق و انسانیت در این گونه فجایع است. در واقع مردم برای فرار از واقعیتهایی همچون کشتار فرزندان توسط والدین در فرقههای خودکشی، تمایل دارند داستانهایی را باور کنند که عنصری خارجی را به #قاتل معرفی میکند تا به این صورت با قربانی خواندن اعضا، به نوعی از ایشان نیز احقاق حق کنند.
↙️به همین خاطر است که تئوریهای توطئه پی از فجایج خودکشیهای دستهجمعی فرقههای مزبور یا حادثه "ویکو" به سرعت منتشر و پذیرفته شد.
🛑#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
🔺قرآنبسندگان یا سنتمنکران
✍قرآن و حديث، از مهمترين منابع فهم #اسلام هستند که غالب شیعیان و اهلسنت، حجیت آن را قبول داشته و احکام و قوانین الهی را از آن منابع، استنباط و استخراج میکنند.
📚آيات و احاديث زيادی برحجیت این دو رکن، به همراه هم تأکید داشته و آنها را مايه سعادت مسلمانان میدانند، اما رویه #افراط برخی مسلمانان در #قرآن و #حديث، سبب به وجود آمدن جريانهايی خاص شدهاست. در بحث حديث، افراطگرايی به شکل «اخباریگری» در شیعه و «سلفیگری» در اهل سنت بروز کرد.
📎ادامه در سایت روشنگر:
https://roshangar-online.com/4832/
🛑#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
💢گذشتهگرایی؛ شاخصه مشترک رنسانس فلورانس و رنسانس قدسی
✍حرکت #رنسانس در واکنش به دوران قرون وسطی و در سلب آن، هویت خود را بازیافت. بدینسان توجه به یونان و روم باستان، اندیشه اندیشمندان رنسانس را به خود مشغول داشت.
✴️عصر رنسانس همانگونه که از جهات مختلف، عصر ترقی، پیشرفت و تعالی بود، از جهاتی عصر ارتجاع و انحطاط به شمار میآید؛ زیرا علم جدید، میل و توجه به ادبیات و فلسفه قدیم را در قلوب افراد ایجاد کرد، آنان را به سوی اخلاق بتپرستی برگرداند و باعث شد پشتپا به دین #مسیحیت بزنند.
🔰در همین گذشتهگرایی بود که آکادمی افلاطون در #فلورانس شکل گرفت و سنت هرمسی(متون مصری) توسط «فیچینیو» ترجمه شد و گسترش یافت.
⚛در جنبشهای معنوی نوپدید به عنوان فرزندان رنسانس قدسی( درعصر پستمدرن) نیز برخی ادیان قدیمی مانند #تائوئیسم و #بودائیسم در جریانهایی مانند فنگشویی، ذن، یوگا، عرفان ویندایر و... بازخوانی شدهاند یا #عرفان_سرخپوستی و مکزیکی در اندیشههای «پال توئیچل» و «کارلوس کاستاندا» فرصت طرح یافتند. «پائولو کوئیلو» هم با «کیمیاگر» خود کوشید تا انسان و #کیهان_هرمسی را به زبان داستان و رمان مورد پسند بشر عصر پستمدرن تبدیل کند.
☯بدینسان، جریانهای معنوی معاصر پستمدرن نیز چونان عصر رنسانس فلورانس کوشیدند تا در نفی #مدرنیته به گذشتههای پیش از آن رجوع کنند.
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
روشنگر مدیا
🔺شفا در مسیحیت تبلیغی
✍️به اعتقاد مسیحیان، حضرت عیسی ۴۰ روز بعد از عروج، بر حواریون و عدهای دیگر حضور پیدا کرد، روحالقدس بر این جمع نازل شد و تمام این افراد، قدرت مافوق طبیعی پیدا کردند؛ میتوانستند به زبانهای دیگر تکلم کنند و با معجزه، #شفا دهند. مسیحیت، این قدرت را مختص به همان افرادی میداند که در آن جلسه بودند اما #مسیحیت_پنطیکاست میگوید این حادثه اختصاص به آن زمان ندارد، بلکه امروزه هم اگر ما توسط روحالقدس، تعمید واقعی پیدا کنیم و از روح القدس پُر شویم، همین قدرت شفادهی را پیدا میکنیم.
⏮کلیسای جماعت ربانی در کشور ما، همین #فرقه پنطیکاستها هستند و از آنجا که بر اساس باورها و اعتقادات شیعیان، بزرگان و بهخصوص اهلبیت و امامزادگان، قدرت شفادهی دارند، این فرقه با سوءاستفاده از این سابقه ذهنی ایرانیان، مبحث شفادهی #مسیحیت_تبلیغی را هر چه بیشتر تبلیغ میکنند.
🎥کلیپهایی که در روزهای اوج #کرونا در فضای مجازی منتشر شد و در آن، میسیونرها ادعا میکردند که مخاطبان با دست گذاشتن بر تصویر #کشیش در صفحه تلویزیون میتوانند از ویروس کرونا در امان بمانند، را میتوان از آن جمله ذکر کرد. بله، ممکن است افرادی هم بین کشیشهای مبلغ مسیحیت تبلیغی وجود داشته باشند که چنین قدرتی دارند، همانطور که مرتاضان با ریاضت کشیدن به چنین قدرتهایی دست پیدا میکنند، اما آیا چنین قدرتی دلیل بر حقانیت است؟ خیر. هرچند اغلب این افراد، چنین قدرتی ندارند وشانتاژ و شعبدهبازی میکنند. گاهی افراد، تصور میکنند اگر کسی فرضاً مشکلی را حل کرد، پس حرفش هم حق است، اعتقاد و باوری که مطرح میکند هم حق است. نه، ما باید ببینیم این اعتقاد و باور با عقل قابل تطبیق است یا خیر.(1)
📖۱. حجتالاسلام و المسلمین سیدعلی حسنی در گفتگو با فصلنامه روشنا، بهار ۱۴۰۱
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09
🔐رمزگشایی از نقشه جدید بهائیت (قسمت اول)
✍️تشکیلات سازمانی بهائیت، اهداف و برنامههایش را به صورتی سازمانیافته و مدون به اعضای #فرقه ابلاغ میکند. یکی از مهمترین و متداولترین راههای ارتباطی مرکز اصلی فرقه و بهائیان، صدور پیامها، نامهها و بیانیههای مختلف از این مرکز، واقع در فلسطین اشغالی است. این پیامها کلیات و کلیدواژههایی را شامل میشوند و در جلسات خصوصی فرقه، موسوم به ضیافت که هر ۱۹ روز برگزار میشود، به تشریح و رمزگشایی آنها و هدفگذاری مشخص برای اعضا میپردازند.
⭕️با آغاز سال ۲۰۲۲ م. پیامهایی از مرکز #بهائیت ابلاغ شد که برنامه پیشروی بهائیان را در سال جاری و چند سال آینده روشن کرد. پیامهایی که بهائیت در آغاز سال میلادی صادر کرد، از آن جهت اهمیت و تفاوت دارد که با آغاز سال ۲۰۲۱ م. بهائیت وارد نقشه ۲۵ ساله جدید خود شده و در ۲۰۲۲ م. قدم در فاز جدیدی از برنامهریزیهای فرقهای گذاشت. نقشهای که در این پیامها برای اعضای فرقه ترسیم شده، پنج محور کلی را دربر گرفته که اولین محور آن حرکت محدودههای جغرافیایی است.
⏮منظور از این حرکت، همان شیوه تبلیغی و افزایش شمار پیروان است که بهائیت سالهاست در پیش گرفته، اما در این #نقشه قرار است در هر منطقه جغرافیایی، تجزیه و تحلیل عمیقتری صورت گیرد. در پیامهای حول این محور، دو عبارت «محدوده جغرافیایی» و «برنامه رشد» زیاد به کار برده شده است. درباره محدوده جغرافیایی، عبارت یکی از پیامها، خود توضیحدهنده مراد نویسندگان پیام است:
▫️یک محدوده جغرافیایی، ناحیهای است که در آن فعالیتهای نقشه را میتوان به طریقی قابل اداره و پایدار پیش برد.(1)
⁉️اما برنامه رشد چیست؟ برنامه یا نماد رشد، نوعی سیستم ردهبندی در میزان پیشرفت بهائیت در یک محدوده جغرافیایی است. نماد رشد اول، نشانگر ورود اولیه بهائیت( حتی یک بهائی) به یک محدوده جغرافیایی و آغاز یکی از اقدامات اساسی ذکر شده است. نماد رشد دوم، زمانی اتفاق میافتد که مردم تا حدی با بهائیت آشنا شدهاند و حتی در فعالیتهایی که تشکیلات به بهانه مشارکت در اجتماع راه میاندازد، فعالانه شرکت میکنند. نماد رشد سوم با پیشرفت بهائیت در منطقه رخ میدهد. در این زمان تقریبا تمام غیربهائیان در کلاسهای آموزشی بهائیت شرکت میکنند و حتی برخی از آنان خود، به مربیان و فعالان موثر در راستای اهداف بهائیت تبدیل میشوند.
↩️حال بهائیت در نظر دارداز سال ۲۰۲۲ م. تا ۹ سال آینده، تعداد مشخصی از محدودههای جغرافیایی را به نمادهای رشد مدنظر #تشکیلات برساند. علاوه بر برآورد جایگاه هر منطقه، به اعضای تشکیلات دستور داده شده میزان احتمالی اقبال به بهائیت در هر منطقه نیز ارزیابی شود، چرا که این اطلاعات به نحوه برنامهریزی برای نوع اقدامات مورد نیاز جهت پیشرفت بهائیت، کمک میکند. بنابراین یکی از کاربردهای اطلاعاتی که بهائیان در جلسات و تعاملات روزانه خود دریافت کرده و در اختیار مقامات بالاتر و در نهایت مرکز فرقه قرار میدهند، خود را در چنین مواردی نشان میدهد.
🔚اقدام مهم دیگری که برای رشد جغرافیایی بهائیت لازم است، در این پیامها به گفتگوهای هدفمند تعبیر شدهاست. گفتگوهای اجتماعی یا هدفمند، به عنوان یکی از مفاد جامعهسازی بهائی، از مهمترین وظایف بهائیان نیز به شمار میرود.(2)
📚پینوشت:
۱. پیام مرکز اصلی فرقه به کنفرانس هیئتهای مشاورین قارهای، ۳۰ دسامبر ۲۰۲۱ م.
۲. همان.
🌎#با_بازنشر_مطالب_از_ما_حمایت_کنید
🔔 به روشــــنگــــر مــدیــــــا بپیوندید👇
https://eitaa.com/joinchat/2125070336Cb3c07ddb09