⁉️سوال: صندوق های ETF چیست؟
🖌پاسخ:
ای تی اف مخفف عبارت Exchange Traded Fund به معنی صندوق قابل معامله در بورس است.
دیگر صندوق های سرمایه گذاری امکان معامله را ندارند و سرمایه گذاران برای خرید و فروش واحدهای سرمایه گذاری باید اغلب از طریق مراجعه به صندوقی که در آن سرمایه گذاری کرده اند اقدام کنند. ولی واحد سرمایه گذاری این نوع صندوق ها مشابه سهام عادی به راحتی قابل خرید و فروش است. یعنی هر میزان درصد از واحدهای کل یک صندوق را تهیه کنیم به همان نسبت از کل سرمایه گذاری صندوق بهرهمند می شویم و چون قیمت این واحدها ارزان است گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است.
🆔@....
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ طنزپرداز سیاسی
🔻کی عقب مانده است ؟ ما یا دولت؟
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
🆔 @pedarefetneh2 🔜 #پدرفتنه
یادداشت/
🔵 تراز منفی صندوق توسعه ملی
🔷حسینی عضو ناظر کمیسیون اقتصادی مجلس در هیئت امنای صندوق توسعه ملی، بعد از بررسی عملکرد این صندوق، بیان کرد: «میزان برداشت از صندوق توسعه ملی توسط دولت بیش از ورودی ناشی از صادرات به صندوق است.» در بررسی وضعیت گذشته و حال صندوق توسعه ملی، توجه به چند نکته حائز اهمیت است.
🔷نکات تحلیلی:
1⃣ صندوق توسعه ملی در راستای تعدیل فشارهای ناشی از نوسان قیمت نفت بر اقتصاد ملی، با هدف تبدیل بخشی از عواید ناشی از فروش نفت و گاز و میعانات گازی و فراوردههای نفتی به ثروتهای ماندگار، مولد و سرمایههای زاینده اقتصادی و نیز حفظ سهم نسلهای آینده از منابع نفت و گاز و فراوردههای نفتی تأسیس گردید.
2⃣ بر اساس قانون پنجساله چهارم توسعه مقرر شد بهمنظور سرمایهگذاری و تأمین بخشی از اعتبارات موردنیاز طرحهای تولیدی و کارآفرینی بخش غیردولتی که توجیه فنی و اقتصادی آنها به تأیید وزارتخانههای تخصصی ذیربط رسیده باشد، تا ۵۰ درصد از این حساب از طریق شبکه بانکی داخلی و بانکهای ایرانی خارج از کشور، بهصورت تسهیلات و با تضمین کافی، تخصیص یابد.
3⃣ با نگاهی به فلسفه وجودی صندوق توسعه ملی در آن برهه زمانی، پی میبریم که طراحی آن بسیار بهجا و منطقی بوده است؛ اما در رعایت قانون برداشت از حساب ذخیره ارزی، سه دولت گذشته ضعیف عمل کردند و عملکرد این صندوق نشان میدهد که سیاستگذاری برای آن تا حدودی از مسیر خود خارج شده است. یکی از اهداف این صندوق این بود که از منابع آن در عرصههای جاری هزینه نشود و از سهم صندوق، بخش خصوصی تقویت گردد تا بتواند پشتوانه تولید کشور باشد.
4⃣ از آنجا که رقم برداشت از صندوق بهطورکلی سری طبقهبندی شده است؛ موضعگیری درباره میزان موجودی صندوق در فرآیند چند سال با حاشیههای فراوانی همراه بوده است؛ اما جمع کل بدهی (فقط تسهیلات) دولت به صندوق توسعه ملی به 7 میلیارد و 866 میلیون دلار میرسد. البته بهغیراز تسهیلات، مبالغ درشتی برای زلزله کرمانشاه، سیل و کرونا برداشت شده است.
🔷نکته راهبردی: عملکرد صحیح، دقت و مراقبت در منابع ارزی صندوق در فرآیند چند سال گذشته، امروزه میتوانست بسیاری از گشایشهای اقتصادی را در پی داشته باشد. روسیه هم در دوران نخستوزیری پوتین در اقدام مشابهی صندوق ذخیره ارزی را در سال 2008 تأسیس کرد که بعدها «الکسی کودرین»، وزیر مالی سابق این کشور درباره این تصمیم راهبردی گفت: «تصمیم رئیسجمهور برای تشکیل صندوق ذخیره ارزی روسیه، اقتصاد این کشور را نجات داده است و این صندوق نقش مهمی در بحران اقتصادی ۲۰۰۸- ۲۰۰۹ ایفا کرد.
👤نویسنده:علی قاسمی
8.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴چرا گرانی و تورم فقط در ایرانه و در اروپا و آمریکا نیست!؟
از زبان دکتر بخشی، اقتصاد دان وعضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان بشنوید!
_
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 یکی از مهمترین برنامه های دشمن در جنگ نرم چیست؟
#بنیاد_خانواده
🌐 Maherbasij.ir
-------------------------------
🆔 @MaherBasij_ir
🔹روحانی:
دولت من هیچ وقت از بانک مرکزی استقراض نکرده، مانند #دولت_قبل ۵۰ هزار میلیارد از بانک مرکزی نگرفتیم...
🔻اما طبق نمودار فوق که از دادههای آماری بانک مرکزی استخراج شده، دولت وی ۵ برابر نسبت به دولت قبل از بانک مرکزی بیشتر استقراض کرده....
🔻این اطلاعات اشتباه را چه کسی به وی میدهد؟!
🌐 Maherbasij.ir
-------------------------------
🆔 @MaherBasij_ir
16.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ببینید| ماجرا تقطیع و برداشتهای متفاوت از یک کلیپ
♨️| توضیحات #حجت_الاسلام_راجی پیرامون حواشی کلیپ #اختلاس در دوران امیرالمومنین علیهالسلام
#سعداء
🆔 @soada_ir
🌤 گاهِ عصر 🌤
«حزباللّهی» باشیم یا «هیئتی»؟
⬅️ کبری:
در زبان قوی و زیبای فارسی، بخش نخست یک ترکیب وصفی را «موصوف» و دومین بخش را «صفت» میگوییم.
در یک ترکیب وصفی، همواره اصالت با «موصوف» است و در این میان، «صفت» صرفا ارزشی تبعی و طفیلی را داراست. به بیان فلسفی، موصوف «جوهر» است و صفت «عَرَض».
⬅️ صغری:
یک وقت استاد بنده ظریفانه به نکته ای حکمتآمیز اشاره کردند که تا آن لحظه هیچگاه به ذهنم خطور نکرده بود و حسابی به جانم نشست.
ایشان میگفتند: بین دوستیهای بچهحزباللّهیها با دوستیهای بچههیئتیها تفاوتی وجود دارد. دوستیها و رفاقتهای بچههیئتیها نوعا «قلبی» است، اما دوستیها و رفاقتهای بچهحزباللّهیها عمیقتر است و «عقلی» است.
⬅️ نتیجه:
بنابر انسانشناسی استراتژیک، تنها عامل حیاتی و هویتی یک انسان «عقل» (=گوهر وجودی) اوست، نه فکر و نه قلب و نه حس و نه عضو.
انسان هم نیازهای «عقلی» دارد و هم نیازهای «قلبی». بنابرین، هم باید «حزباللّهی» بود و هم «هیئتی». اما معما این است که کدام را به عنوان جوهر و کدام را به عنوان عرض برگزینیم.
بنابر کبری و صغرایی که تقدیم شد، پاسخ معمای یادشده آنچنان پیچیده نیست.
🌻 مجدّانه بکوشیم که یک «حزباللّهیِ هیئتی» باشیم!
کانال ابرشاگرد
💐💐💐💐💐
#کانال_رصد
@salehinrasad