✅ #یک_خبر_یک_تحلیل( ۱۵۵)
🌀خبر: این روزها جریان اصلاحات با همدستی برخی مسئولین دولت سابق سخت مشغول خودنمایی برای جلبتوجه افکار عمومی با موضوعات گوناگون است که در صدر آنها «تخریب دولت رئیسی» قرار دارد. آخرین نمونه از این تخریبهای غیرمنصفانه مربوط به سیاه نمایی از وضعیت شغلی یک استاد دانشگاه به نام محمد فاضلی و مقصر جلوه دادن دولت در این موضوع بود.
💠 گزارههای خبري: 1- عبدالناصر همتی، رئیس سابق بانک مرکزی در توئیتی دراینباره نوشت: «تسویه اساتید از دانشگاهها به دلایل سیاسی میتواند نشانه تصمیم برای در هم ریختن ساختار نیروی انسانی کشور باشد». 2- «هادی خانیکی» فعال سیاسی اصلاحطلب و مشاور رئیسجمهور دولت اصلاحات نیز گفته است: «من بابت این اتفاق متأسفم و این را بهعنوان یک زنگ خطر یا علامت بالینی میدانم که نشان میدهد یک بیماری جدید در حوزه بوروکراتیک و حوزه سیاسی و حوزه اجرائی دانشگاهی در حال اتفاق است. این یک هشدار و فاجعه است که باید جلوی آن را گرفت، وگرنه هزینههای سنگینتری برای محیطهای علمی و پژوهشی خواهد داشت».
❌گزارههای تحلیلی:
1⃣ اولاً مسئولانی فعلی دانشگاه شهید بهشتی عمدتاً از افرادی هستند که در دولت روحانی منتصب شدهاند.
2⃣ ثانیاً اصلاً بحث اخراج مطرح نبوده و در دانشگاه تهران و دانشگاههای دیگر نيز این اتفاق بر اساس آئیننامههای استخدامی دانشگاهها رخ میدهد.
🔸 آنچه واقعیت دارد این است که، علت عدم پذیرش تبدیل عضویت محمد فاضلی از پیمانی به رسمی از سوی هیئت اجرایی جذب دانشگاه، به دلیل عدم حضور منظم وی در دانشگاه و برخی تخلفات اداری مثل فعالیت در یک پست رسمی در وزارت نیرو بدون اطلاع دانشگاه بوده است که در توضیح دانشگاه شهید بهشتی از آن با عنوان «عدم انجام تکالیف مقرر در مواد ۲۱، ۲۲ و ۱۱۴ آئیننامه استخدامی اعضای هیئتعلمی» نام برده شده است. این جوسازی ها در صورتی است که به گفته فاضلی دو بار هم در سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ در دولت روحانی، هیئت جذب دانشگاه، رأی منفی به درخواست او دادهاند.
🔺 نکته پایانی: ما نکته قابل تامل این است که این روزها جریان اصلاحات با همدستی برخی مسئولین دولت روحانی سخت مشغول خودنمایی برای جلبتوجه افکار عمومی با موضوعات گوناگون است که در صدر آنها تخریب دولت رئیسی قرار دارد. جریان اصلاحطلب براي زير سؤال بردن اقدامات تحولي دولت سيزدهم حاضر به هرگونه نقد غیرمنصفانه است و در ميان آنها عدهای نيز هستند که نقد را با انتقام اشتباه میگیرند و هر مسئلهای را دستاویزی برای زدن اركان دولت و اقدامات آن قرار میدهند كه این نوع رفتارهای منفعت طلبانه سیاسی جاي تأسف و تأمل دارد.
✍ حسين عباسيان
#روایت_درست | #روشنگری | #ثامن
❌ #صرفا_جهت_اطلاع | شیطنت روزنامه سازندگی‼️
💠 تیتر یادآور پهلوی دوم، رهبران غربی و نظامهای سلطنتی است. این مفهوم سازی هم عجیب هست و هم غریب. یکی از اقدامات بنیان کن انقلاب اسلامی جمع کردن این نوع در و دکان بود. همسر رئیسی را در قدرت جایابی کردن نوعی شیطنت نیز هست. بعد انقلاب جز همسر #هاشمی که دستور هم صادر میکرد موردی نداریم.
✍️ عبدالله گنجی
#روایت_درست | #روشنگری | #ثامن
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل( ۱۵۷)
🌀 خبر: چند روزي میشود که اخباري درباره کشف بقايايي از گور دستهجمعی شهداي مسجد گوهرشاد در شهر مشهد شنيده ميشود. البته اينکه بقاياي پيکرهاي کشفشده مربوط به جنايت گوهرشاد باشد، هنوز تأييد قطعي نشده است.
❌ نکات تحليلي:
1⃣ روباه پیر حکومتی دستنشانده را در اين ایران به وجود آورد که با همه توان مستظهر به حمايت اجنبي بود! لذا هیچگاه بر حمايت از مردم و تلاش براي کسب رضايت آنان تکیه نکرد. نوکيسهاي به نام "رضا ميرپنج" انتخاب شده بود تا فقط سياستهاي انگليسيها را در اين کشور بهپیش ببرد. او با توجه به خصوصيات فردي و خوي درندگي که داشت، خيلي راحت به مردم زور میگفت و آنان را سرکوب ميکرد و آدم ميکشت!
2⃣ حاکميت قريب به شش دههاي خاندان پهلوي در ایرانزمین، دوران سياهي است که حتي با حکومتهاي بيلياقت قاجار نيز قابلمقایسه نيست. به تعبير حکيم انقلاب: «پادشاهان قديم اگر ديکتاتور بودند، وابسته و گوشبهفرمان قدرتهاي بيگانه نبودند؛ اما از اواخر دوران قاجار و همه دوران پهلوي، پادشاهان، هم ديکتاتور بودند و هم وابسته! اين شد بيماري مضاعف نظام سياسي حاکم بر ايران در دوران گذشته.» (24/11/82)؛ ملت ايران با اين سناريوي انگلیسی، از چاله حکومت قاجار بيرون آمده و به چاه رژيم دستنشانده پهلوي افتادند!
🔺 نکته پایانی: پس از چند دهه از سرنگوني این حکومت دستنشانده، خط تحريف حقايق تاريخ و سناريوي "تطهير پهلوي" توسط دشمنان اين سرزمين کليد خورده است. در اين عرصه جهادگران عرصه تبيين بايد با همه توان ميدانداري کنند تا اجازه ندهند حقايق براي نسل جوان امروز اين سرزمين، وارونه جلوهگر شود.
✍ مهدی سعیدی
#گور_پهلوی | #روشنگری | #ثامن
📝 #یادداشت_کوتاه | مداحی موسیقی پاپ نیست!
🔻 برخی ها معتقدند بیانات رهبرمعظم انقلاب در دیدار با مداحان بیشتر جنبه انتقادی داشت، منتها با ادبیاتی ایجابی که سراسر انگیزه بخش بود. این که نوآوری خوب است، اما نباید به محتوا آسیب بزند، شاید ناشی از آن است که این نگرانی جدی در برخی مراسم هیئت هاست که با طرح موارد سست و اشتباه، هزینه زایی میکنند و از لحاظ شکلی هم سنخیتی با اهداف جلسات مذهبی ندارد و بسا پایه گذار یک خط انحرافی در هیئات شوند و ...
🔹 بیگمان یکی از مخاطبان این فرمایشات، جوانان هیئتی هستند که اگر انحراف یا اشتباهی در اشعار، مداحی ها و یا شکل برگزاری آنها دیدند و تذکر دادند یا اعتراض کردند، قطعاً مداح جلسه هم دیگر آن اشتباهات را تکرار نخواهد کرد. به سخن دیگر علاوه بر مداحان، مستمعان نیز در اصلاح مجالس هیئت ها نقش برجسته ای دارند.
🔺 سخن آخر؛ نباید گذاشت فرمایشات رهبرمعظم انقلاب در موضوعات مختلف، صرفاً در حد یک تذکر باقی بماند، بلکه برای تبدیل آنها به گفتمان غالب در جامعه، باید تلاش مضاعف کرد.
✍ دکتر قاسم حبیبزاده
#روایت_درست | #روشنگری | #ثامن
🖼گراف موضوعی| محورهای رسانههای بیگانه در مورد پیش شرط جدید آمریکا در #برجام مبنی بر آزادی زندانیان دوتابعیتی توسط ایران
#روایت_درست | #روشنگری | #ثامن
🆔 eitaa.com/meyarpb
📝#یادداشت_کوتاه | #جهاد_تبیین را دستکم نگیریم
🔻 مقام معظم رهبری از زمان صدور بیانیه گام دوم تاکنون برای مقابله با تغییر جبهه جنگ، خواهان جهاد عظیم تبیین شدهاند؛ اما جریان انقلاب هنوز به اهمیت جهاد تبیین پی نبرده است و در این مسیر مانند دفاع مقدس و دفاع در برابر مهاجمان نظامی، فعالیت تقابلی همهجانبه را شروع نکرده است.
❌ گزارههای تحلیلی: ۱- با اندکی تأمل به نبرد رسانهای دشمن، هر فرد منصفی تأیید میکند که حملات کنونی رسانهای، اعم از شبکههای ماهوارهای، اینترنت، شبکههای اجتماعی، روزنامهها و اندیشکدههای دشمن علیه نظام اسلامی ایران در بالاترین حد ممکن است و شدت آن روزبهروز هم بیشتر میشود. ۲- دشمن در این جنگ حتی از توان چهرهها و رسانههای داخلی کشور نیز استفاده میکند. در این زمینه به سخنان روزهای اخیر احمدینژاد، تاجزاده و علی مطهری و برخی از روزنامهها مانند جمهوری اسلامی و اطلاعات نگاهی داشته باشید که برای پیشبرد سیاستهای دشمن، کمتر از رادیو فردا و بیبیسی کار نمیکنند. ۳- در این میان جریان انقلاب، نهادهای انقلابی، سازمانها، ادارات و دولت نهتنها در جهاد تبیین و مقابله با شبهات و رفع محاصره رسانهای اقدامی نمیکنند، بلکه با سکوت و انفعال و عدم اطلاعرسانی از خدمات انقلاب، فرصت را برای اثرگذاری شبهات اعتقادی، سیاسی و اجتماعی بیشتر میکنند.
🌀 نکات راهبردی: ۱- عرصه دفاع مقدس الگوی موفقی از جهاد است که در آن، همه اقشار جامعه برای دفاع از کشور، وارد جبههها شدند و دشمن را ناکام گذاشتند.
۲- باوجود فشارهای اقتصادی و برخی ناکارآمدیهای داخلی، شرایط تبیین در جامعه سخت و پیچیده است و باید فعالیتهای تبیینی با انگیزه، ظرافت و علم بیشتری انجام شود.
✍️فرهاد مهدوی
#روایت_درست #روشنگری | #ثامن
✅ #یک_خبر_یک_تحلیل( ۱۵۹)
🌀خبر: شرایط خاص کشور از حیث رشد جمعیت و تأکیدات فراوان رهبر معظم انقلاب بر این مهم، باعث شد تا وکلای ملت قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را تصویب کنند.
❌ گزاره خبری: ۱- بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، با بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ و مقایسه تطبیقی آن با بودجه ۱۴۰۰ میتوان به این نتیجه رسید که بخشی عمدهای از احکامی که در قانون سال قبل دیده شده بود؛ ازجمله، وام قرضالحسنه تولد فرزند، وام خرید، ودیعه و ساخت مسکن برای خانوادههای دارای ۳ فرزند و بیشتر در این لایحه دیده نشده است. همچنین بر اساس گزارش مرکز پژوهشها، تودرتوی بودجهای در سال ۱۴۰۱ در بخش قانون جوانی جمعیت، منجر به کاهش شفافیت در نحوه هزینهکرد این اعتبارات در سال آینده شده است.
🌐 گزاره تحلیلی: باید توجه داشت که بخش مهمی از هزینه خانوادهها در فرزندآوری، دوران بارداری است که مربوط به هزینههای مراقبت از مادر و جنین میشود که این موضوع در قانون فوق نادیده گرفته شده است. هزینه مهم دیگری که بر خانوادهها تحمیل میشود، مربوط به زمان تولد نوزاد تا دوسالگی است؛ برای این بخش، قانون، وام، آنهم به شکل محدود در نظر گرفته است که نمیتواند مشوق تأثیرگذاری باشد. از طرفی نحوه بازپرداخت تسهیلات در نظر گرفتهشده برای قانون موردنظر بهگونهای تنظیم شده که میتواند زمینهساز اعمال سلیقه بانکها در اعطای این تسهیلات شود.
💠 نکته پایانی: به نظر میرسد قوانین فعلی، تأثیرگذاری لازم و مؤثر جهت تأمین اهداف در نظر گرفته شده برای بهبود رشد جمعیت ندارد؛ مضاف بر اینکه اجرای همین قانون ناقص نیز در بودجه سال آینده با تردید و چالشهایی مواجه است. دولت و مجلس باید با نگاه فنی و کارشناسی، علاوه بر اصلاح و تکمیل قانون جوانی جمعیت، زمینههای لازم برای اجرای بهتر آن را مهیا نمایند. این امر محقق نمیشود، مگر آنکه جوانی جمعیت در سیستم قانونگذاری و اجرایی کشور بهعنوان یک راهبرد پذیرفته و دنبال شود.
✍ علی محمدی
#روایت_درست | #روشنگری | #ثامن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷شهید حسن باقری: صلح خوب است اما نه از نوع آمریکایی!
✅معیار استان فارس
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄