❇ #تفسیر_آیه
نکته:
اکثریتِ عددى اهمیت ندارد
بر خلاف آنچه در نظر بعضى مسلّم است که اکثریتهاى عددى همواره راه صحیح را مىپیمایند، قرآن در آیات متعددى این موضوع را نفى کرده و براى اکثریتِ عددى اهمیتى قائل نیست.
در حقیقت، مقیاس را اکثریتِ کیفى مىداند، نه کمّى. دلیل این موضوع روشن است; زیرا اگر چه در جوامع کنونى براى اداره اجتماع راهى جز تکیه کردن روى اکثریت ندیدهاند؛ ولى نباید فراموش کرد که این موضوع ـ همان طور که گفتیم یک نوع اجبار و بن بست است ـ چرا که در جوامع مادى، براى اتخاذ تصمیمها و تصویب قوانین، هیچ ضابطهاى که خالى از اشکال و ایراد باشد وجود ندارد، لذا بسیارى از دانشمندان با اعتراف به این حقیقت ـ که نظراکثریت افراد اجتماع، بسیارى از اوقات اشتباه آمیز است ـ مجبور به پذیرش آن شده اند چون راههاى دیگر، عیبش بیشتر است.
اما یک جامعه مؤمن به رسالت انبیاء براى خود هیچ گونه اجبارى در پیروى نظر اکثریت براى تصویب قوانین نمىبیند; زیرا برنامهها و قوانین انبیاء راستین خالى از هرگونه عیب، نقص و اشتباه است، و با آنچه اکثریت جایز الخطا تصویب مىکند قابل مقایسه نیست.
🌼🌼🌼
یک نگاه، در چهره جهان کنونى و حکومتهائى که بر اساس اکثریتها بنا شده و قوانین نادرست و آمیخته با هوسها که گاهى از طرف اکثریتها به تصویب مىرسد نشان مى دهد که اکثریتِ عددى دردى را دوا نکرده است، بسیارى از جنگ ها را اکثریت ها تصویب کردهاند و بسیارى از مفاسد را آنها خواستهاند.
استعمارها، استثمارها، جنگ ها و خونریزىها، آزاد شناختن مشروبات الکلى، قمار، سقط جنین، فحشاء و حتى پارهاى از اعمال شنیع که ذکر آن شرم آور است از طرف اکثریت نمایندگان بسیارى از کشورهاى به اصطلاح پیشرفته که منعکس کننده نظریه اکثریت توده مردم آنها است گواه بر این حقیقت مىباشد.
علاوه بر این آیا اکثریت اجتماعات راست مىگویند؟
آیا اکثریت امین هستند؟
آیا اکثریت از تجاوز به حقوق دیگران ـ اگر بتوانند ـ خوددارى مىکنند؟
آیا اکثریت منافع خود و دیگران را به یک چشم مىبینند؟
پاسخ این سؤالات ناگفته پیدا است، بنابراین، باید اعتراف کرد که تکیه کردن دنیاى کنونى روى اکثریت، در حقیقت یک نوع اجبار و الزام محیط است، و استخوانى است که در گلوى اجتماعات گیر کرده.
آرى، اگر مغزهاى متفکر، مصلحان دلسوز جوامع بشرى و اندیشمندان با هدف ـ که همیشه در اقلیت هستند ـ تلاش و کوشش همه جانبه اى را براى روشن ساختن توده هاى مردم انجام دهند، و جوامع انسانى به اندازه کافى رشد فکرى، اخلاقى و اجتماعى بیابند، مسلّماً نظرات چنان اکثریتى بسیار به حقیقت نزدیک خواهد بود، ولى اکثریت غیر رشید، ناآگاه و یا فاسد و منحرف و گمراه چه مشکلى را مى تواند از سر راه خود و دیگران بردارد؟
🌼🌼🌼
بنابراین، اکثریت، به تنهائى کافى نیست، بلکه اکثریتِ رهبرى شده مى تواند مشکلات جامعه خود را تا آنجا که در امکان بشر است حل کند.
و اگر قرآن در مورد اکثریت در آیات مختلف ایراد مى کند، شک نیست که منظورش اکثریتِ غیر رشید و رهبرى نشده است.
#تفسیر_نمونه
ذیل آیه ۱۱۶ #سوره_انعام
@Roznegaar
#پوستر
وظایف پدر و مادر در #دوران_ادب
👈 کمی قبل از هفت سالگی، باید به تدریج فرزند خودمان را برای آغاز یک دوران جدید از زندگی آماده کنیم؛ دورانی که بچه باید دستورها یا برنامه های مشخصی را اجرا کند. مثلا اگر یک جایی)مثل اتاق یا وسایل شخصی خودش( را مرتب نکرده است، به او بگوییم: «ببین! اینجا را مرتب نکردهای، ولی اشکال ندارد، فعلا خودم مرتب میکنم، ولی از هفت سالگی (از چند ماه دیگر) باید اتاق را خودت مرتب کنی... »
#تربیت_فرزند
@Roznegaar