#کانال_روزنگار ::
♦️ #دوازدهم_اکتبر 1924 میلادی : درگذشت #آناتول_فرانسوا_تیبو نویسنده بزرگ فرانسوی
آناتول فرانسوا تیبو معروف به آناتول فرانس منتقد، شاعر و نویسنده در #شانزدهم_آوریل 1844 میلادی در پاریس به دنیا آمد. پدرش کتاب فروشی داشت و او را از کودکی با کتاب آشنا کرد. در جوانی به سرودن شعر و نوشتن مقالات ادبی پرداخت.
او پس از حضور در مجامع ادبی پاریس و جمع آوری آثار خود، آن ها را در چهار جلد منتشر کرد و شخصیت ادبی خود را به جامعه ادبی آن روز فرانسه شناساند. فرانس در نگارش، سنت های کلاسیک و قدیمی را رعایت می کرد و نثری آهنگین و خوشایند داشت.
آناتول فرانس از جمله نویسندگان معدودی است که در جهان شهرت و طرفداران زیادی دارد و در ادبیات به قدری پیش رفته که او را «سلطان نثر فرانسه» لقب داده اند. فرانس نویسنده ای باهوش بود و استعدادی عمیق در طنزگویى و قلبی حساس در برابر بی عدالتی ها داشت. برخی از آثار معروف فرانس شامل زندگی ادبی در 5 جلد، ژاندارک، عصیان فرشتگان، پیر کوچک و زندگی در آغوش گل هاست. آناتول فرانس در سال 1921 برنده جایزه نوبل ادبی شد و سرانجام در 12 اکتبر 1924 در اوج شهرت و افتخار، در 80 سالگی درگذشت
@Roznegaar
#کانال_روزنگار ::
🔹 #بیستم_مهر 1192 هجری خورشیدی : امضای قرارداد ننگین گلستان میان ایران و روسیه در پی شكست ایران از روسیه
با امضای قراردادی بین حاکم گرجستان و امپراتور روسیه، گرجستان زیر نفوذ روسیه قرار گرفت. هم چنین قوای روس با یورش بردن به شهرهای گنجه، شوش و ایروان، به آن مناطق تعرض کردند. پس از این حملات، بسیاری از علما، مردم را به مبارزه با متجاوزان دعوت کردند.
بدین ترتیب دوره اول جنگ های ایران و روسیه آغاز شد و پس از گذشت ده سال، در پی شکست ایران از روسیه و ضعیف شدن قوای هر دو دولت، طرفین آمادگی خود را برای پایان دادن به جنگ اعلام کردند و #عهدنامه_گلستان میان دو کشور به امضا رسید.
به موجب این قرارداد، تمامی شهرهایی که روسیه تصرف کرده بود و شهرهای قره باغ، باکو، دربند، لنکران و بخشی از تالش به روسیه ملحق شد. همچنین حق کشتیرانی در دریای خزر از ایران سلب شد و در عوض، دولت روسیه تعهد داد که به قدرت رسیدن عباس میرزا ولیعهد را تضمین کند. تعیین نشدن دقیق مرزهای دو کشور در این قرارداد باعث شعله ور شدن آتش جنگ در سال های بعد شد.
@Roznegaar
#کانال_روزنگار ::
#سیزدهم_صفر 1193 هجری قمری : درگذشت #وکیل_الرعایا کریم خان زند موسس و فرمانروای #سلسله_زندیه
#کریم_خان_زند ، موسس سلسله پادشاهی زند، در 1119 ق در نزدیکی ملایر به دنیا آمد. نادرشاه افشار برای تضعیف خاندان زند و قبایل آن، آن ها را به درگز کوچ داد و برخی از آن ها از جمله #کریم_خان را به خدمت سپاه خود درآورد.
کریم خان رشادت های فراوانی در جنگ ها از خود نشان داد و در جنگ هند، مورد توجه نادر قرار گرفت. کار کریم خان کم کم بالا گرفت و قصد برگرداندن خاندان افشاریه را داشت. این کار مدتی به طول انجامید و جنگ های متعددی روی داد که با پیروزی کریم خان به پایان رسید.
وی در 1163 ق در شیراز به تخت قدرت تکیه زد و خود را وکیل الرعایا نامید. کریم خان به سادگی زندگی می کرد و به امنیت مردم، علم و دانش اهمیت می داد. وی سرانجام در 74 سالگی درگذشت و در شیراز به خاک سپرده شد. مسجد، بازار و حمام وکیل از جمله آثار دوره اوست.
@Roznegaar
همراهان عزیز #کانال_روزنگار
سلام
به لطف خدا امروز به سفری قدم نهادم که نماد جهانی برای شیعه شده و روز به روز بر شکوه اون افزوده میشود.
نائب الزیارهی تکتکتان هستم.
از امروز ممکن است مقداری در تعداد و زمان ارسال مطالب در کانال اثر داشته باشد، ولی تمام سعی خودم را میکنم که کمترین اثر و خدشه رو داشته باشد.
نمیدانم !
این اولین سفر پیادهروی_اربعین من است!
شاید خدای ناکرده جایی ، زمانی ، نتوانم پیامهای منظم کانال رو تقدیمتان کنم!
همین جا و قبل از آن از شما عذرخواهی میکنم.
از شما همراهان گرامی تقاضا دارم، این لحظهها را با صبوری و دعای خیر برای تمامی کسانی که در این راه قدم میگذارند، با ما همچنان همراه بمانید.
درضمن در هر لحظه که بتوانم تصاویری که خودم تهیه کردم با عنوان ؛
#اختصاصی_کانال_روزنگار
تقدیمتان میکنم تا شما هم از دید اینجانب با قسمتی از شکوه این حرکت عظیم جهانی آشنا شوید.
ملتمس دعایتان هستم!
#کانال_روزنگار
#اربعین۱۳۹۸
شنبه۲۰مهر۱۳۹۸ه.ش
@Roznegaar
May 11