#امام_حسن علیه السلام
💢 چرا امام حسن مجتبی(ع) را «کریم اهل بیت» میگویند؟
✅ چنین لقبی برای امام حسن مجتبی (ع) در منابع روایی و تاریخی اولیه وجود ندارد، اما آنحضرت دارای سخاوت راستین، بخشندگى اصیل و بیپیرایهای بودند که تنها براى خیر و احسان و کمک به مردم انجام میگرفت و هرگز آلوده به خواستههاى ننگین شخصى و ارضای حس شهرتطلبى و مقامپرستى نگردید. چنین سخاوت پاک و زیبا و مقدسى در وجود حضرت حسن مجتبی(ع) به اعلاء درجه درخشندگى تجلى میکرد تا به آن حد که او را به «کریم اهل بیت» توصیف میکنند
📚حیاة الإمام الحسن بن على(ع)، ج 1،ص295
@Roznegaar
#پاسخ_شبهات
#شهادت_امام_مجتبی علیه السلام
💢 یکی از تهمتها نسبت به شخصیت امام حسن(ع) این است که ایشان در برابر معاویه طی مذاکرات راضی شدند با دریافت پول از خلافت کنار بروند.
آیا امام حسن مجتبی(ع) برای صلح با معاویه، چند امتیاز مالی درخواست کرد؟
✅ در منابع تاریخی و حدیثی آمده است که در عهدنامه صلح امام حسن(ع) به چند مسئله مالی توجه شده است:
1. مبلغ پنجمیلیون درهم که در بیت المال کوفه موجود است، از تسلیم به حکومت معاویه مستثنا است و باید زیر نظر امام مجتبی(ع) مصرف شود.
2. معاویه باید در تعیین مقرری و بذل مال، بنیهاشم را بر بنیامیه ترجیح دهد.
3. باید #معاویه از خراج «دارابگرد»،مبلغ یکمیلیون درهم در میان بازماندگان شهدای جنگ جمل و #صفین که در رکاب #امیرالمؤمنین علی(ع) کشته شدند تقسیم کند.
درباره علت درج این امتیازات مالی در صلحنامه میتوان گفت:
الف. از آنجا که شهر «دارابگرد» بدون جنگ تسلیم ارتش اسلام شد و مردم آن با مسلمانان پیمان صلح بستند، خراج آن طبق قوانین اسلام، اختصاص به پیامبر اسلام(ص) و خاندان آنحضرت و یتیمان و تهیدستان و درماندگانِ راه دارد؛ از اینرو امام مجتبی(ع) شرط کرد که خراج این شهر به بازماندگان شهدای جنگ جمل و صفین پرداخت شود؛ زیرا درآمد آنجا به خود آنحضرت تعلق داشت. بهعلاوه؛ بازماندگان نیازمند شهیدان این دو جنگ که بیسرپرست بودند، یکی از موارد مصرف این خراج به شمار میرفتند.
ب. امام مجتبی(ع) بر اساس شیوه عقلانی خواستند هدفهای #عالی خود را - بدون در نظر داشتن نفع شخصی - تا آنجا که مقدور است به طور نسبی تأمین نمایند؛ از اینرو؛ هنگامی که ناگزیر شد با معاویه کنار آید، حکومت را با این شرط به وی واگذار کرد که در اداره امور جامعه اسلامی براساس قوانین قرآن، و طبق روش پیامبر(ص) رفتار نماید. بدیهی است هرچه که تا حدودی کنترلکننده معاویه بود، میتوانست در کاهش ضرر و زیان به گروه حق تأثیرگذار باشد.
📚علل الشرائع، ج 1، ص 212،
📚فتوح البلدان، ص 376،
📚بحار الانوار، ج 44، ص 10،
@Roznegaar
#پاسخ_شبهات
#تهمت_به_امام_حسن علیه السلام
💢 آيا امام حسن عليه السلام بسيار #طلاق مي داد (مطلاق بود)؟ یعنی بسیار طلاق میگرفت؟
امروزه #وهابيون نسبت به وجود مبارک امام مجتبي عليه السلام خرده مي گيرند و بر اساس برخي منابع، مي گويند ايشان فردي مِطلاق بود. يعني بسيار زن مي گرفت و طلاق مي داد. واکاوي اين مسأله آنگاه ضرورت پيدا مي کند که بدانيم اين موضوع علاوه بر آنکه در منابع آنان انعکاس داشته، در برخي از منابع حديثي نامور و متقدم اماميه هم به چشم مي آيد. نوشتار حاضر در نظر دارد با استقصاء از روايات منابع اماميه، پاسخي مناسب از اين روايات ارائه دهد.
#پاسخ
تعداد محدودي از روايات منابع اماميه از کثير الطلاق بودن امام مجتبي عليه السلام حکايت مي کند. دو روايت در کافي کليني، يک روايت در محاسن برقي و يک روايت در دعائم الاسلام قاضي نعمان مغربي است. پارهاي از اين دست گزارشها در ميراث حديثي اهل سنت هم بازتاب داشته است. روشن است روايات اهل سنت براي ما قابل قبول نيست به همين دليل تنها درصدد تحليل و ارزيابي روايات منابع اماميه بر مي آييم.
گفتني است انديشمندان امامي در مواجهه با اين روايات، سه دسته اند. بسياري از آنان قائل اند اين روايات ساختگياند. صاحب حدائق توقف مي کند و پاسخي براي اين روايات ارائه نمي دهد.
@Roznegaar
رفتار کسانی که از #موفقیت میترسند:
🔹پروژههایشان را تمام نمیکنند (فرقی نمیکند مربوط به خانه باشد یا محل کار)
🔸بیشتر از کارهایی حرف میزنند که «میخواهند» انجام بدهند، نه کارهایی که واقعاً «انجام میدهند»
🔹همزمان روی چندین پروژه به شدت کار میکنند، به جای اینکه روی هر یک از آنها با دقت تمرکز کنند
🔸دیدگاه کنونی آنها نسبت به آینده، درست مانند دیدگاه پنج سال پیش است.
@Roznegaar
#جا_ماندگان_اربعین_بخوانند
💢روز #حسرت خوردن...
این روزها بسیاری از #جا_ماندگان_اربعین کاری جز #حسرت خوردن ندارند. وقتی خود را از صف دوستان #جدا میبینند بر حسرتشان افزوده میشود.
این حسرت، حسرت مقدسی است که شاید ما را در #ثواب زیارت شریک قرار دهد اما این روزها را میتوان به یک روز دیگر #تشبیه نمود.
یکی از #صفاتی که برای قیامت در #قرآن آمده همین #یوم_الحسرة است.
روز حسرت خوردن...
خداوند در آیه ۳۹ سوره مریم میفرماید:
و ای رسول ما امت را از روز غم و #حسرت بترسان که آن روز دیگر همه چیز پایان مییابد و مردم سخت از آن روز غافلند و به آن #ایمان نمی آورند
در این روز اهل بهشت #حسرت خواهند خورد که می توانستند بهتر از این باشند و به درجات بالاتری برسند و اهل دوزخ #حسرت خواهند خورد که ای کاش گناهکار نبودند و جهنمی نمی شدند.
یکی از اوصاف روز قیامت #یوم_الحسرة است
شاید امروز که از #کاروان_اربعین جا مانده ایم این #مفهوم را تا بحدی با جان و دل فهم کنیم
خداوند بحق حضرت حسین(ع) ما را در روز قیامت از #صف دوستان اهل بهشت جدا نکند
آن روز دیگر #حسرت بکارمان نخواهد آمد
#اربعین
@Roznegaar